klabbesworldtwo

en liten blogg som handlar om mitt liv och mina tankar om diverse saker....

slutet för Susanna Kallur...

Publicerad 2012-06-30 22:20:25 i

Slutet är nog bra nära nu för våran sprinter Susanna Kallur. För det är nog så. Jag läste att hon ska göra ännu en svår operation i sitt ben. Och då kommer hon att vara borta ytterligare en tid. Och klockan tickar nog alltför snabbt för henne nu. Och faktiskt så tycker jag att nu måste sagan vara slut för henne. För det börjar bli pinsamt med alla hennes försök att komma igen. Jag tror att Susanna har samma problem som många andra elitidrottare före henne. Och det är att inte kunna lägga av i tid.
 
 

grattis Moa Hjelmer

Publicerad 2012-06-30 12:40:28 i

VAd kul det är att Moa Hjelmer tog EM-guld igår. Det är så kul att det är just hon som gör det, för jag har trott på henne så länge. Nu hoppas jag att hon får tävla i OS. Dock så tror jag att det blir svårt att göra bra ifrån sig där, för konkurrensen är ju mördande på 400 m. Men helt klart kan hon nå en final.

vill jobba med det...

Publicerad 2012-06-30 09:55:24 i

Jag har känt en lång tid att jag bra gärna skulle vilja jobba för att motverka mobbing. Det skulle helt klart vara väldigt skönt och intressant att jobba med detta. Och jag tror nog att jag skulle kunna åstadkomma bra inom detta område. Frågan är ju bara HUR jag skulle kunna jobba med detta?

varför just jag?

Publicerad 2012-06-30 09:45:21 i

Jag har undrat över varför jag blev mobbad under min skoltid? Och jag hittar aldrig ett bra svar på den frågan. För jag gjorde aldrig gjort något mot en annan person. Och jag skulle aldrig heller kunna göra en annan person illa. Men jag blev mobbad och dessa minnen påminns jag med ganska ofta. Och det verkar som att mina mardrömmar med dessa minnen aldrig kommer att upphöra. Och det gör lika ont i själen varje gång efter en sån dröm.


Jag läste en gång om en man som åkte tillbaka till den plats där han föddes. Och hans mål med den resan var att han ville träffa sina föredetta mobbare, och få dem att säga förlåt för att de mobbade en under skoltiden. Det är kanske en bra idé. Men jag själv skulle aldrig kunna göra en sån sak. För jag ska helt ärligt säga att jag vill inte träffa mina plågoandar från förr. Dels så tror jag inte att de var taskiga och dumma mot mig. Så de skulle inte kunna säga förlåt. Nej det är bara att gå vidare och glömma denna mycket jobbiga period i mitt liv. Det är också väldigt skönt att bo här i Falun. Dels är det ju lugnare här och ett mycket behagligare tempo. Det är det jag gillar med Falun.

vilken jobbig natt...

Publicerad 2012-06-30 09:29:32 i

Vilken jobbig natt jag har haft. Jag har drömt jobbiga drömmar igen. Och det verkar som att jag aldrig kommer att bli fri mina jobbiga minnen från skoltiden......fan

positivt tänkande....

Publicerad 2012-06-30 01:41:42 i


Jag tänker börja med en sak. Och det är att innan jag ska sova inför natten, så tänker jag tänka en positiv tanke. Detta gör jag för att jag ska gå till sömns med en positiv känsla i kroppen. Jag tror detta kan vara en bra sak för mig.

säger godnatt med denna platta...

Publicerad 2012-06-29 23:59:09 i

Ska sova nu och innan jag somnar så ska jag lyssna och gråta mig till sömns och tänka på EN TJEJ som har kommit att bli en stor del av mitt hjärta för alltid. Jag kommer aldrig att glömma dig....

grattis Moa Hjelmer!!!

Publicerad 2012-06-29 23:23:46 i

Vad kul det äratt Moa Hjelmer tog guld ikväll på EM. Men jag är inte förvånad, för jag har följt denna tjej ettlängre tagvia media, och jag insåg rätt fort att denna tjej kommer att bli bra. Och det verkar som att jag har fått rätt nu.

bra kväll på festivalen....

Publicerad 2012-06-29 23:05:47 i

Är just nu på väg hem från Peace and love festivalen. Och måste säga att det ännu en gång har varit en mycket lyckad kväll. Och en sak som är lite annorlunda mot andra gånger då jag har varit på konserter, det är att denna gång så är jag ensam. Men det är verkligen inget negativt imina ögon. Utan tvärtom så är det bra skönt att kunna njuta av en konsert utan att bli störd. För jag är ju en sån där musikälskare som vill lyssna när jag ser på en konsert. Det är faktiskt skönt att göra så här. Och jag är ju också en kille som inte känner någon hinder att göra saker själv.

sverige är inget transitland för kriminella

Publicerad 2012-06-29 12:09:22 i

Vad jag tycker att historien kring den amerikanska mannen David Hemler. Han har ju levt i sverige i snart 28 år, och det är ju inte många som vetat om hans historia. Men nu har det kommit fram att han för länge sedan var soldat i den amerikanska armen. Men han deserterade och flyttade till sverige och har sedan dess gömts sig här under annat namn. Självklart så vill ju USA att han utlämnas så han kan dömas för sitt brott. Och jag tycker det är OK att göra så. För vi ska inte ge husrum åt en desertör, eller vi ska inte göra det åt andra kriminella heller för den delen. Så ut med fanskapet nu!!!!!!!!!!!!!
 

för lågt ljud....

Publicerad 2012-06-29 10:49:35 i

Det var en sak som jag tänkte på, när jag besökte Peace and love. Och det var det låga ljudet på konserterna. För det var pinsamt lågt ljud. Och detta märks väldigt väl om man står långt bort från scenen. Detta är en mycket tråkig utveckling som jag inte gillar. För det finns ju fina öronproppar idag att köpa för dem som vill nytta sånt. Men jag tycker att de som bestämmer i dagens Sverige, ska ge fan i att förstöra live upplevelsen med att sänka ljudet.

kul för Italien

Publicerad 2012-06-29 10:36:42 i

Det var en rätt bra match igår mellan Tyskland och Italien. Men det blev rättvist Italien som vann. Jag tycker att de växer ju längre turneringen håller på. Och nu tror jag att Italien går hela vägen och vinner guldet.

morgon den 29 juni....

Publicerad 2012-06-29 10:29:08 i

Vaknar upp och mår bra faktiskt. Det är så skönt att vakna upp och känna att livet är bra härligt ändå. Har inte mycket planerat idag. Blir nog att köra den vanliga fredagsstädningen och sen ut och träna långpass senare.

det går inte över...

Publicerad 2012-06-29 00:06:29 i

Det känns som att jag har bra svårt att gå vidare efter att min pappa gick för för ett år sen. För det är så, jag har mycket mycket svårt att smälta att han ÄR BORTA för alltid. Men det är han ju, och det är ju bara att inse fakta och gå vidare med mitt liv. Och när någon går bort, så är det ju så att personen inte kommer att komma tillbaka. Det är ju det som är det jobbiga med döden. Den är så definitiv. Men en sak som gör sorgen lite lättare, det är att jag vet att passa tyckte om mig och han visste att jag tyckte om han. Och att jag hann säga följande mening "PAPPA, JAG ÄLSKAR DIG", det var oerhört skönt för mig att jag hann säga det till pappa innan han dog. Jag tror det hade varit mycket jobbigare för mig om jag inte hade hunnit säga den meningen till han. Men nu fick jag chansen att göra det, och det var mycket skönt.

live är bäst....

Publicerad 2012-06-28 22:50:57 i

Jag tänkte på en sak igår då jag va på Peace and love. Och det är vad mycket bättre musik gör sig live mot på skiva. För det är bra nice att se sitt favorit band live och sjunga med i låtarna.

the boss,god mat och gott vin...

Publicerad 2012-06-28 22:36:28 i

Denna dag blev inte riktigt som jag tänkt mig. Hade ju planerat att vara på Peace and love festivalen idag. Men det blev ändrade planer. Men jag ska en sak. Jag är väldigt bra på att improvisera. Och kvällen blev inte så dum när allt kommer omkring. Det blev god mat, lite vin och att lyssna på en sjukt bra bootleg med Bruce Springsteen.......

vilket GNÄLL!!!

Publicerad 2012-06-28 14:10:51 i

Man blir bra förvånad när man läser lokaltidningen här i Dalarna. För det är ett vansinnigt gnäll på Peace and love festivalen varje år. För det är inte många positiva artiklar man läser om denna fantastiska festival som jag besökte igår. Och det var en otroligt kul stämning igår. Sen är det ju självklart att det finns folk som spårar ur på en festival. Men det är ju helt omöjligt att det blir helt lugnt när över 40000 människor samlas på samma plats. Jag tycker folket i Dalarna ska vara stolt över denna festival.

var de där?

Publicerad 2012-06-28 13:56:35 i

Det är bra kul att läsa vissa musik journalisters recensioner ibland. Och jag tänker främst nu på Roxettes spelning igår på Peace and love. Och de får ganska svidande kritik i de största kvällstidningarna. Men jag tycker att kritiken är lite missvisande. För av det jag såg och upplevde igår så var det en helt ok spelning tycker jag. Självklart är det inte som i Roxettes fornstora dagar, men de gjorde en helt ok spelningtycker jag.

dagen efter....

Publicerad 2012-06-28 10:49:47 i

Man kan lugnt säga att det är dagen efter för mig idag. Känner av lite bakfylla idag. Men det var det värt. För det var sjukt kul på Peace and love igår. Ett av banden jag såg var Roxette. Och att se dem igen efter så många år av att lyssna på deras musik, det var för mig mycket stort.

Sundin invald i hall of fame....

Publicerad 2012-06-27 13:57:05 i

Vad glad jag blev när jag läste om att Mats Sundin hade blivit invald i hockeyns finrum, jag talar om Nhls Hockey Hall of Fame. Att bli invald där som svensk, det är enormt stort. Och det är bara en svensk som har blivit med i denna samling av giganter. Och det är Börje Salming som blev invald 1996. Så det är en fin samling hjältar som nu Mats tillhör. Och man kan ju lugnt säga att detta värmer ett stort djurgården hjärta som mitt.

Tove Styrke ställer in....

Publicerad 2012-06-27 13:33:57 i

Man måste ju självklart se på saker i olika perspektiv. Jag tänker först på att den kvinnliga artisten Tove Styrke ställer in sin spelning i veckan på Peace and love. Orsaken hon nämner är att hon är sjuk. Men det är lite svårt att ta detta på allvar tycker jag. För samtidit har man en artist som Marie Fredriksson som har överlevt en hjärntumör och som nu har lyckats att genomföra snart 113 spelningar med Roxette världen över. Och de har knappt ställt in en enda konsert. Det är starkt tycker jag.

peace and love ikväll

Publicerad 2012-06-27 12:49:08 i

Vad kul det ska bli med festivalen Peace and love ikväll. Det var ju länge sedan jag besökte en festival, så det ska bli kul. Och det ska särskilt bli kul att se Roxette. Men det blir ju självklart en hel del andra band och artister jag ska se också.

ska se Roxette imorgon...

Publicerad 2012-06-26 21:13:20 i

Jag är så exalterad över att få se min favorit grupp imorgon, och som så många vet så är det ju Roxette. Dock så vet jag inte vad man ska förvänta sig av konserten. För det är ju inte riktigt samma grupp som när jag såg dem lite för allra första gången är 1991. Men jag tror det kommer att bli ett bra drag ändå imorgon.

en tidning som jag DYRKADE!!!

Publicerad 2012-06-26 21:00:48 i

Är det någon här som kommer ihåg en musik tidning som hette POP? Nej det är kanske inte så många som kommer ihåg den. Men jag som var en stor musikälskare och skivnörd på 1990-talet kommer verkligen ihåg denna pärla till tidning. Och jag köpte alla nummer nästan på en gång när de kom ut. Och det var en stor sorg när jag märkte att de hade lagt ner tidningen. Men som alltid så har ju alla goda sagor ett slut. Och nuförtiden så är det mycket svårt att hitta gamla nummer av denna tidning på loppisar och nätet. För denna tidning har kommit att bli lite av ett samlarobjekt. Men jag förstår dem som samlar på POP. För det var en grymt bra tidning. Och framförallt så skrev journalisterna i tidningen för oss alla musikälskare.

en bra kommentar...

Publicerad 2012-06-26 10:23:07 i

Det är mycket intressant att läsa kommentarerna till Sveriges radios reportage om barnfattigdom i Sverige. Jag håller med i mycket denna skribent tar upp i denna kommentar....


Ribban ligger högt idag. Har man inte råd att åka iväg på semester och få en iPhone4 så är man fattigt. Jag tycker man skall sluta gnälla, så länge man har tak över huvudet och mat på bordet bör man vara glad.. Sedan finns en del grupper där barnfattigdomen är utbredd, där inkomsterna går till khat konsumtion än att skaffa mat för dagen, men det är en annan sak.

ingen Kluft till EM

Publicerad 2012-06-26 08:23:33 i

En sak som jag tänker på, det är detta med Carolina Kluft och hennes skador som hon hela tiden drabbas av. Vad är det med henne och hennes träning som gör att hon är skadad jämt och ständigt? Det är det ingen som frågar sig, för jag tycker att frågan ska upp till debatt. För det är ju inte bara Carolina som är skadad, utan det är ju fler friidrottare som också är skadade lite då och då. Ett bra exempel på det är ju Susanna Kallur. Så något måste ju vara fel i deras träning. Sen så kan man ju ifrågastätta varför Carolina ska åka till OS. För hennes medaljchans lär ju inte vara stor.

morgon funderingar...

Publicerad 2012-06-26 08:01:34 i

Det är morgon och jag äter frukost, om än lite tidigare än vad jag brukar. Men det var lite jobbigt denna morgon, för jag hade slut på kaffet. Så måste fixa detta tills imorgon. För är det något jag MÅSTE ha på morgonen, så är de kaffe.
Men nu till mina funderingar. Jag brukar ju bland det första jag gör, när jag vaknar, och det är att lyssna på senste eko-sändningen på mobilen. Och denna morgon var en av topp nyheterna att barn fattigdomen ökar. Och i radio reportaget, så kunde man höra en del barn uttala sig. Och då var det ett barn som spär på mina misstankar till detta som kallas för "barnfattigdom". Han sa som följer...
-Ja man kan inte få så många dyra presenter....

Men för fan, är det detta som är barnfattigdom. Att man inte kan få dyra saker av sina curlade föräldrar. Självklart är det större än så, och det finns familjer som har problem med att kunna försörja sina barn, det i sig är bra hemskt. Men jag gillar inte att ungen sa att han inte kunde få så dyra presenter. För det gäller att mätta munnen efter behov. Och sen så tycker jag att det är många föräldrar, som borde tänka över både en och två gånger, innan de skaffar barn.

ljudet av livet....

Publicerad 2012-06-25 22:20:11 i

Detta med musik, det är ju en sak som har kommit att bli en väldigt stor del av mig och min personlighet. Och för att göra det ännu mer förklarligt hur mycket musiken betyder för mig, så ska jag förklara det mera utförligt. Och då kan jag närmast säga att det är inte luft jag andas, utan det är toner av rock and roll som flyter ner i mina lungor.

sångaren i Suede.

Publicerad 2012-06-25 21:33:17 i

En sak som är kul med att ha en stor skivsamling, det är fenomenet med att man upptäcker skivor ibland som man inte trodde att man hade. Ikväll så skedde just detta. Jag stod och städade lite bland skivorna, och så av en händelse, så hittade jag sångaren i gamla gruppen Suede, Bret Anderson och hans först solo skiva. När jag började att lyssna på skivan så slås man av hur deppig han låter. Och det känns som att Brett är bitter på att de gyllene åren med Suede är över. Hursom så är det en ganska skön platta att somna till tror jag också.

England förlorade...

Publicerad 2012-06-25 12:36:50 i

Så här i efterhand så tycker jag att det var rättvist att Italien vann igår. För de var det bättre laget sett över hela matchen igår. Och ska man kritisera England för något, så tycker jag att de spelade på tok för dåligt.

dags för allsången igen...

Publicerad 2012-06-25 12:30:37 i

Det är väl ingen som har undgått att det imorgon är dags för allsång på skansen imorgon. Jag är inte någon stor beundrare direkt av detta program. Och det har mycket med att de som styr detta program har helt glömt bort själen i programme. För det ska ju vara allsång, men numera är det mer av ett skyltfönster för artister som vill göra reklam för senaste plattan. Sen så måste jag skriva lite om Måns Zelmerlöw som är programledare. Han är väl duktig, men på tok för klämcheck för sitt eget bästa.

den bästa western serien någonsin...

Publicerad 2012-06-25 03:14:49 i

För en tid sen så köpte jag western serien "Lonesome dove" på dvd. Och nu har jag kollat klart på den. Och vad ska man säga om denna FANTASTISKA serie. Jag finner inga ord för HUR bra denna är. Enligt mig så är denna DEN bästa western serie som har gjorts. Och jag tycker nästan att den är bättre än tv-serien "Macahan". Och det vill inte säga lite, för den är ju också väldigt bra. Men det som gör Lonesome dove så enormt bra, det är för det första att den är så välgjord. Och sen så är ensemblen av skådespelare bättre i Lonesome än i Macahan. I denna serie så har vi ju Robert Duvall och Tommy Lee Jones i huvudrollerna. Och jag tycker att de gör två av sina bästa roll prestationer någonsin här. Men helt klart så vill jag lyfta fram Robert Duvall lite mer, för han är så enormt bra här att han borde ha fått fler priser för sitt agerande i Lonesome.
Sen så vet jag inte vad det är, men western genren slår an en sträng i min kropp som gör att jag blir så berörd av vissa filmer inom denna genre. Det finns inget som är så bra som en välgjord western. Och när jag hade sett det sista avsnittet av denna serie, då fick jag såna tårar i ögonen. Ja mina damer och herrar, det är sant. Klas grät av att titta på en tv-serie. Men Lonesome dove ÄR så sjukt bra, så om man inte blir berörd av denna, då är man inte klok.

lyssnade på sommar...

Publicerad 2012-06-24 11:41:26 i

Jag började denna dag med att lyssna på Anja Pärsons sommarprat. Och jag måste säga, att den tjejen är inte dum hon inte. Och det var verkligen ett sommarprat som jag njöt av att lyssna på. Och man fick också en ny bild av henne.

söndag och dagen efter...

Publicerad 2012-06-24 11:38:40 i

Vad det känns som dagen efter en rolig dag idag. För det är helt tyst och tomt i min lägenhet. Många kanske skulle bli deppiga i denna minut. Men jag är inte sån. Eftersom jag i själen är en glad person så tänker jag vara glad. Och tanken på årets midsommarfirande, och hur sjukt kul och bra det blev. Så tänker jag leva på det ännu ett tag.

fantastiska minnen...

Publicerad 2012-06-23 23:15:36 i

Det som smärtar väldigt mycket med att pappa inte lever längre, det är att vissa traditioner i min familj aldrig kommer att bli desamma. Och det gör faktiskt väldigt ont i hjärtat att tänka på det. För dels har vi haft så kul ihop i min familj och det har verkligenvarit äkta kärlek i min familj. Och det har varit en äkta familj med en mamma och pappa som har brytt sig massor om sina två barn. Och allt vi har gjort ihop har varit så kul. För det har det faktiskt när jag tänker tillbaka på min uppväxt. Det är inte mycket jag har att klaga på. Men jag får en extra tår i ögat när jag tänker tillbaka på alla FANTASTISKA midsommrar som jag firat tillsammans med min familj, och det gör mycket ont i kroppen när jag tänker på att jag aldrig mer kommer att få vara med om detta igen. Det enda jag kan hoppas på, det är att jag kan kanske få föra vidare dessa traditioner när jag själv kommer att få en egen familj. Och man kan lugnt säga att jag LÄNGTAR TILL DEN DAGEN.

det blir aldrig detsamma...

Publicerad 2012-06-23 23:06:47 i

Jag vet ju att livet består av förändringar, och det är ju något man får leva med. Och jag vet ju också att människor inte lever för evigt. Men jag tror jag vet ganska mycket om orsaken till varför jag har tagit pappas bortgång så hårt. Och det är nog för att jag har levt i den naiva tron att de mamma och pappa alltid kommer att leva. För det känns som att jag har trott ett. Och typ att de inte kan försvinna. Men jag har ju också trott detta för att min mamma och pappa har varit de mest fantastiska föräldrar jag någonsin har kunnat haft. För när jag tänker efter så stämmer det på varenda punkt. Utan mamma och pappa så hade jag inte varit samma kille som jag är idag. Det är bara synd, att min syster inte fattar detta. Och hennes svek, det kommer jag aldrig att glömma. Och det är ett STORT sår i mitt hjärta att hon svek när hennes familj behövde henne som mest.

det gjorde ont...

Publicerad 2012-06-23 21:49:00 i

Det gjorde ont i hjärtat att höra om att DU mådde dåligt. För det gjorde det, om det är ok att erkänna det. Men jag är helt ärlig nu när jag säger detta. För jag har ju känslor för dig fortfarande, och de försvinner ju inte direkt fort. Och jag tror de aldrig kommer att försvinner, för DU är den finaste tjej jag har mött i mitt liv. Men jag hoppas verkligen att du mår bättre snart. Men det vet jag att du kommer göra. För du är en sån stark tjej, och du ska veta att du klarar ALLT....

skänker inte ett öre...

Publicerad 2012-06-23 12:35:10 i

Nu så är en ny stor insamlingskampanj på gång igen. Och som så många gånger förr så är det till något fattigt område på den afrikanska kontinenten. Men vad trött jag är på att läsa om alla dessa försök till att samla in pengar. Det jag tänker på är. Vart tar alla pengar från tidigare insamlingar vägen? För vi har ju haft massor av såna här insamlingar tidigare om åren. Men det verkar som att det inte händer ett skit när det kommer till allt elände i Afrika. En sak är säker. Jag kommer aldrig att planka några pengar.

det blir lugnt...

Publicerad 2012-06-23 10:55:23 i

Idag så blir det lugnt. Jag kommer nog att ta en kort promenad och lyssna på Anja Pärsons sommarprat idag. Det ser jag fram emot.

hej baksmällan

Publicerad 2012-06-23 10:42:13 i

Jaha så kom den då som ett brev på posten. Jag talar om den baksmälla som jag har nu. Har dessutom nyss vaknat och jag ligger i sängen och försöker att kliva upp. Men det känns som att gå upp, det kommer nog att ta sin lilla stund. Men vad spelar detta för roll, för det va en sjukt kul kväll igår.

when a man loves....

Publicerad 2012-06-23 01:56:49 i

Ja tänk förra sommaren då va jag kär och galen i en tjej och jag hade en av de FINASTE midsommrar jag haft i mitt liv. För den dagen va så otroligt fin. Och jag va grymt tacksam för att jag blev inbjuden. För mig blev den dagen jätteviktig. Men jag har haft en mycket mycket trevlig midsommar i år också. Men självklart blir det inte lika som när man får fira en midsommar med någon man älskar.

midsommar morgon

Publicerad 2012-06-22 09:27:34 i

Jag har vaknat, jag ler och jag mår bra. På stereon spelas "Ta mig till havet" med Peter Lundblad, och jag står och gör frukost. Och framför allt, det är midsommar, den bästa dagen på året helt klart. För jag tror inte det är någon dag på året, som jag känner mig så svensk som jag gör just idag. Och jag tycker att sverige ÄR ett bra land, och jag är så glad att få växa leva här.

vilken kväll det blev...

Publicerad 2012-06-21 22:30:25 i

Man kan ju ha det sämre än vad jag har det just nu. För just i detta moment så ligger jag i badet. Lyssnar på skön 70-tals disco från skivan ."Saturday night fever". Och i handen så har jag ett glas vin. Man kan nog säga att jag är grym på att njuta av vad livet har att erbjuda:-)

bra sagt Hamrén

Publicerad 2012-06-21 11:13:19 i

Jag gillar tränaren Eric Hamrén mer och mer. För han har ett tänk med sin fotboll som jag gillar. Och det är att han vill vinna och det är endast vinster som gäller. Och jag tycker om att han säger att insatsen i em inte var godkänd. För det var den inte.

midsommartrafiken

Publicerad 2012-06-21 10:57:31 i

Jag hoppas verkligen att folk tar det lugnt i trafiken i midsommar. För detta är en av de större helgerna när folk är ute och reser.

morgon den 21 juni...

Publicerad 2012-06-21 07:41:07 i

Vilken jobbig natt det har varit igen. Hade hemska drömmar igen, och det är så sjukt jobbigt med alla dessa mardrömmar. Och när jag vaknar upp efter en sån natt, då har jag sådan ångest i kroppen, vilket jag har just nu. Jag hoppas det går över snart...

det händer alltid...

Publicerad 2012-06-21 00:42:17 i

Ni kanske undrar varför jag skriver som jag gör. Men det är bara för att jag kollar på en mycket bra romantisk film, och jag är ensam. Det är inte bra att göra detta, samtidigt som jag tänker på en mycket speciell tjej för mig. Och när jag tänker på henne så inser jag vilken fin tjej hon är. Och jag kommer aldrig att hitta en bättre tjej. Så därför är det nog bäst att lägga ner allt som har med kärlek att göra.

vad är meningen med kärlek?

Publicerad 2012-06-21 00:31:03 i

Den meningen tänker jag mycket på. För det känns som att man bara blir sårad hela tiden och jag mår skit. Så varför utsätta sig för kärlek igen.

det finns ingen kärlek...

Publicerad 2012-06-21 00:19:42 i

Jag tror det kommer dröja länge innan jag kommer kunna älska någon igen. Det känns som att mitt hjärta har svalnat när det kommer till kärlek....

en timme...

Publicerad 2012-06-20 22:44:38 i

Det som är så kul, det är att det inte tog mer än cirka en timme för en tjej att fråga mig om jag ville ha sex med henne. Det säger ju ganska mycket om vad det är för sorts tjejer online på dessa dejting sidor.

det är så roligt...

Publicerad 2012-06-20 22:18:24 i

Jag har ju några dagar nu testat att dejta via nätet, men det är som det brukar vara. Det verkar som att dessa sidor är fyllda med tjejer som enbart är ute efter att träffa någon att ha sex med. Det är för sorgligt.

fått tillbaka mobilen

Publicerad 2012-06-20 21:08:47 i

Det är så nice att jag har fått tillbaka min SonyEricsson xperia mini. Så nu kan jag äntligen blogg från mobilen. Jag har saknat det grymt mycket....

de lever gott på våra pengar

Publicerad 2012-06-20 11:38:19 i

I Dagens Nyheter idag så kan man läsa att Fjärde AP-fondens tjänstemän lever lyxliv på beskattade pengar. Och det är väl inte så bra kanske. Men jag ska erkänna, att hade jag jobbat inom fjärde ap-fonden så hade jag gjort samma sak. Varför inte ta chansen när den finns. Och sen så verkar de ju inte direkt slösa pengarna på dåliga saker, utan de köper fina viner och äter gott. Det är väl inget fel med det....:)

lite sjukt...

Publicerad 2012-06-20 00:38:58 i

Det är lite sjukt att jag har gett mig in i dejting världen igen. För det känns ju som att den världen har varit ganska så avlägsen de sista två åren. Men jag tänkte att det är ju bara att gå vidare, och det är nog att träffa "någon" ny. För jag är ingen kille som ska leva ensam, det känner jag i kroppen. För det är så skönt att leva med någon, och det vill jag.

en tanke

Publicerad 2012-06-19 23:55:14 i

En sak som jag tänker på massor efter kvällens match. Det är hur fan kunde vi spela så dåligt mot Ukraina? För matchen ikväll mot Frankrike var ju sjukt bra, och varför kunde vi inte spela så här bra i första matchen. För hade vi vunnit den matchen, då hade vi varit i kvartsfinal. Vi kanske inte hade vunnit den, men det hade ändå varit helt klart en godkänd insats. För som sverige spelade ikväll. så bra hade jag inte sett laget spela på bra länge. Men det som jag också tänker på, det är att Erik Hamren visar att vi är på bra väg. Så jag tror vi kan göra bra ifrån oss i kommande vm-kval. Det gäller bara att vi får med oss rätt spelare. Och att Mellberg fortsätter.

zlatans konstmål

Publicerad 2012-06-19 23:48:24 i

Man har ju sett många snygga mål i sina dar, men det mål som Zlatan gjorde som 1-0. Det var nog fan ett av de snyggaste jag sett. Det var världsklass rakt igenom. Helt klart så är det uppe med mål som Martin Dahlins språngnick mot Ryssland fotbolls vm 1994.

en godkänd insats ikväll

Publicerad 2012-06-19 23:39:19 i

Vad skönt att sverige vann matchen ikväll mot Frankrike. Dels så var det skönt att de fick en vinst ändå, och sen så är det ju skönt att de för en gångs skull spelade bra fotboll. För ikväll så visade sverige att de KAN spela bra. För när de spelar så här bra, då är sverige svårstoppade. Och det som är så jobbigt, det är att hade vi spelat så här mot Ukraina, då hade vi vunnit alla gånger om. Det var en sjukt dålig match som vi gjorde i den första matchen. Jag fattar inte vad som hände då, det var som att alla spelare fick "stora darren" av att spela i ett stort mästerskap. Men som helhet så är ju det svenska landslagets insats i detta europamästerskap så klart underkänd. Jag hoppas att vi spelar bättre i kommande vm-kval.

vargar är vilda djur

Publicerad 2012-06-18 12:30:38 i ,

Det är hemskt det som har hänt på Kolmårdens djurpark. Och jag sörjer den parkvakt som har fått sätta livet till i vargattacken som skedde igår. Men jag tror att det måste ha gått snett med något när detta skedde. För det känns inte som att allt har gått rätt till här. För det första, så kanske man inte ska gå in ensam i ett varghägn på en djurpark, utan man kanske ska ha en vakt med sig som är beväpnad. Men sen är det lätt att sitta och skriva om detta på håll, när man inte var med själv på plats. Men saken är ju den, att vargen är ett vilt djur, och de är farliga i flock. Dock så tror jag inte de är farliga om man ser en ensam varg. Sen så tycker jag att journalisten på DN, skriver en bra sak i denna artikel. Och hon säger att "vargar är farligare på zoo än i naturen...". Jag tycker att det liggar mycket i det hon skriver om.

nätdejtande....

Publicerad 2012-06-17 23:24:52 i ,

Man kan väl säga att jag har rätt stor erfarenhet av detta fenomen som heter "närdejtande". Och det är många saker som fascinerar mig med detta område. Som så många vet, så är det ju ett bra YTLIGT sätt att träffa sin kärestea på. Och då är det ju bra om man spelar efter samma spelregler som alla andra. För det första så är det ju bra om man har en presentationsbild som inte skrämmer bort folk. För det är ju så, i motsats till verkligenheten, så är ju ens foto det första man ser. Och det är ju en sak som är helt självklar, men efter många års forskning på detta väldigt spännande område, så är det fortfarande folk som inte fattar detta. Utan det är många som ser helt sjuka ut på sina bilder, om jag ska erkänna det. Och det roliga är, att då blir de förvånade att de inte får några svar. Men gissa varför farfar. Det är kanske bra om man ser lite proper och snygg ut på sin presentationsbild. Och till många tjejer på alla dessa dejtingsidor, det ÄR inte så lockande att se er i underkläder elle andra halvnakna kort på er. De flesta killar gillar nog hellre en fin insida först och främst.

det är dags

Publicerad 2012-06-17 20:27:07 i ,

Nej jag ska fan inte gräva ner mig och ge upp. Utan det är dags att gå vidare nu och vara lycklig framför allt. Och jag vill leva och må bra och ha familj och KÄRLEK i mitt liv. Gud vad jag vill det, och farsan, du kan ge dig fan på också att jag aldrig kommer att glömma dig.....

dagen efter

Publicerad 2012-06-16 13:51:39 i ,

Det var lite som att bevittna svensk fotbolls begravning igår, så kändes det efter att ha sett England vinna över Sverige igår med 3-2. Först och främst så spelade sverige en bra match igår, det är inget snack om den saken. Men det som gör det hela så jobbigt, det är att hade vi landslaget spelat så här mot Ukraina, då hade vi lätt vunnit den matchen. För när jag tänker på hur svagt sverige spelade i den matchen, så blir jag så arg. För jag har aldrig sett ett svenskt landslag i fotboll spela en sämre match. De spelade som rädda får i den matchen, och då är det klart att de förlorar.
Men när jag nämner begravning, så känns det som att detta var sista stora turneringen för ett svenskt landslag på ett tag. Dels så slutar ju både Anders Svensson och Olof Mellberg efter detta EM. Sen så vet man inte med de andra spelarna. Sen så tycker jag inte att de yngre spelarna heller har gjort bra ifrån sig. De hade helt klart behövt ta ett steg till. Men det som jag först och främst tänker på, det är att alla andra länder har sprunigt ifrån sverige när det kommer till att spela fotboll. Jag tycker att det svenska landslaget har ett spel som känns gammalt och sönderläst. För så som England spelade igår, med det spelet så kan de gå långt i denna turnering.

Nils "Mora-Nisse" Karlsson är död

Publicerad 2012-06-16 13:38:25 i ,

Vad tråkigt det var att läsa om att legendaren Nils "Mora-Nisse" Karlsson har gått ur tiden. Han har ju betytt mycket för svensk skidsport och framför allt betytt mycket för Vasaloppet och Mora. Jag hoppas att han har det bra där han är nu. Helt klart är hans nio segrar i Vasaloppet väldigt bra gjort. Och jag undrar om någon kommer att kunna slå det rekordet.

helt ärligt...

Publicerad 2012-06-16 01:22:32 i ,

Nu kommer ett sånt här inlägg som kommer att vara bra personligt igen, men som så många gånger förr så hoppas jag att ni har överseende med detta. Denna gång så kommer jag att ta upp detta ämne som är så viktigt för mig, och då handlar det om KÄRLEK. För ett tag sen, så tog det slut mellan mig och en tjej som kom att betyda oerhört mycket för mig, och för lång tid framöver, så kommer denna tjej alltid att varA VÄLDIGT VIKTIG FÖR MIG. Att vara nära DIG, det var det finaste jag varit med om så här långt i mitt liv. Och allt som vi gjorde tillsammans, det kommer jag alltid att vårda ömt i mitt hjärta. Och ett minne som jag aldrig kommer att glömma, det var julen förra året, det var så sjukt kul att du var med då och firade den med mig och min kära lilla mamma.
Jag vet att vi kanske aldrig kommer att vara tillsammans igen, men DU lärde mig så enormt mycket om livet, så jag kommer aldrig att glömma dig. Hur allt kommer omkring, som det så fint heter, så är du för mig THE ONE....:)

så här är det

Publicerad 2012-06-16 00:08:23 i ,

När det kommer till den svenska insatsen mot england ikväll, så är det en sak som står klar. Och det är att vi är inte bättre än så här. Och england var ett mycket bättre lag denna kväll, så enkelt är det. Det är jobbigt att erkänna, men det är så här den jobbiga sanningen ligger till. Vi hade en massa chanser att göra mål på ikväll, men som så många gånger förr, så måste svenska fotbolls spelare ha flera chanser innan de gör mål. Det som är skillnaden mot spelare från utlandet, det är att de oftast bara behöver en chans, och så är det mål. Och så var det ikväll. England hade inte många skott på mål, men de skott eller nickar som de hade mot det svenska målet, de gick in.

sverige är ute ur EM

Publicerad 2012-06-15 23:23:57 i ,

Ja vad ska man säga om sveriges insats u detta europamästerskap. FIASKO är det första som jag kommer att tänka på. För det är sjukt dåligt som de har spelat, men sen så är ju faktiskt inte det svenska landslaget bättre. Det är ju bara att erkänna det.

matchernas match

Publicerad 2012-06-15 11:57:13 i ,

Ikväll är det en enormt viktig match i EM för det svenska fotbollslandslaget. För det är endast vinst som gäller om det ska bli något mer spel i turneringen. Sen så är det en viktig match också, för att om sverige skulle förlora ikväll, så är det nog sista matchen med många av lagets stjärnor. Olof Mellberg och Anders Svensson har ju sagt att det är sista stora mästerskapet de gör. Och sen så vet man ju aldrig med Zlatan, om han kommer att spela vidare. Han har ju gått ut och sagt att det snart är färdigspelat för han. Och jag tycker inte att de yngre spelarna i laget har rosat marknaden direkt. Så om det blir en förlust ikväll, då kan de dröjja länge tills vi spelar i ett stort mästerskap igen är jag rädd. Men jag tror på vinst, för vi brukar spela bra när vi har "kniven mot strupen".

ser fram emot konserten

Publicerad 2012-06-14 19:00:17 i ,

Jag tror aldrig jag har känt mig så exalterad inför en konsert, som den jag ska på med Roxette snart. För denna grupp har kommit att vara oerhört viktig för mig. Deras musik betyder så mycket glädje för mig, och jag känner styrka av att höra deras toner ljuda genom mina öron och ner i min kropp. Det känns ganska mycket som att jag blir en sån bättre människa tack vare dera musik.

är bitter....

Publicerad 2012-06-14 18:32:00 i ,

Varför börjar jag känna mig bitter för? Det är inte kul att känna så här. Men det är just det jag börjar bli. För jag är trött, arg och ledsen över att jag ska behöva kämpa mer än andra i detta svenska samhälle. Jag försöker att göra rätt för mig, men det går bara bakåt för mig. Jag har inte så höga förväntningar på livet, utan jag är nöjd med det jag har, och jag trivs bra med det just nu. Men självklart så skulle det vara skönt att ha en bra ekonomi så att man klarar vardagen, men så är ju inte direkt fallet för mig nu. Och jag är så trött på folk som har det bra, men ändå klagar på livet. Hur vore det om man är nöjd med det man har.

en ändring i min personlighet

Publicerad 2012-06-14 13:03:37 i ,

Jag har ändrats på en hel del punkter när det kommer till min personlighet, de sista två åren. För det första så känner jag mer och mer att jag vill hjälpa de som har det sämre. Som till exempel så skulle jag mycket väl kunna skippa julafton och gärna stå och dela ut soppa vid ett soppkök på julafton till de som inte har någonstans att bo. Och när jag ser en uteliggare, då får jag en klump i magen och vill hjälpa han också. Förut så gick jag bara förbi dem, när man såg dem på gatan. Sen så tycker jag att antalet uteliggare har ökat, det känns som det. Förut så såg man ju bara uteliggare hemma i Stockholm. Men nu kan man ju se sånt här i Falun, och då är det något som har gått snett.

fan vilken morgon

Publicerad 2012-06-14 10:31:28 i ,

Man har ju haft bättre morgonar helt klart, men denna tog priset. En sak är säker, jag är så trött på att leva som jag gör nu. För det måste till en förändring, annars så känns det som att jag går under....

lycka...vad är riktig lycka???

Publicerad 2012-06-14 00:23:23 i ,

Jag är ju en kille som tänker väldigt mycket på olika saker. Och framför allt så tänker jag på de mest vidda saker. Ena gången så kan jag tänka på hur VÅGADE Peter Forsberg lägga den där fantastiska straffen i finalen i hockey turneringen i OS i Lillehammer 1994. Sen så kan jag tänka på hur högt det måste ha låtit när "the big bang", smällde av. Det vill säga när allting kom till. Ja som ni märker så tänker jag på väldigt mycket olika saker. Men det jag tänker på just nu, det är vad lycka är? Och för mig är det för det första att må bra och ha ett bra liv. Det har kommit att bli så, och det är ju väldigt enkla saker jag talar om här. Men det är så för mig just nu, det viktigaste för mig det är att må bra. Sen så kommer ju detta med att få tag på ett bra och kul jobb. Och VERKLIG lycka vet jag nog vad det är för mig. Det vore att kunna stanna kvar i Falun ett bra tag till, och att ha ett bra jobb. För jag känner att Falun ger mig SÅ mycket och jag trivs bra i denna stad. Annars skulle jag inte ha bott kvar här så länge som jag har gjort. Och när jag flyttade hit för första gången för en herrans massa år sen, då var det kärlekt vid första trampet i dalajorden.

jag är den jag är

Publicerad 2012-06-14 00:11:43 i ,

Jag kommer aldrig att låta någon annan styra över mitt liv och den jag är. För alltid och för resten av mitt liv så kommer jag att vara den jag är. Och duger inte det, då är det bara att dra.

njuter av musik

Publicerad 2012-06-13 22:15:58 i ,

För en liten stund sen så har jag avnjutit en SJUUUUKT bra bootleg med Bruce Springsteen, och ifrån en konsert han gav i Milan 2003. Jag vete fan vad den Milanesiska publiken hade druckit den där kvällen, för det är sjukt va de är i gasen och sjunger med under konserten. Medans jag lyssnat så har jag avnjutit en kall Staropramen, och jag kan nog inte ha de bättre än som jag har det just nu.....:)

man blir bara så trött....

Publicerad 2012-06-13 18:51:57 i ,

Vad är det för kompletta JÄVLA IDIOTER som jobbar på Willys här i Falun? För de är nog den mest INKOMPETENTA samling människor jag har stött på i detta livet. Jag rekommenderar verkligen inte vanligt sunt och hederligt folk att handla där. Risken är rätt stor att du vill bli en massmördare och bara köra upp en ak-4 i deras arsle.....

farsan

Publicerad 2012-06-13 02:32:07 i ,

........there will NEVER EVER be another like you.

första matchen avklarad....

Publicerad 2012-06-11 23:08:56 i ,

Jaha, så var den första matchen för Sverige avklarad i europa mästerskapen. Och det blev förlust mot hemmanationen Ukraina, och det är nästan så man inte tror det är sant. VI FÖRLORADE MOT UKRAINA. Vad i hela världen är detta för skitlag igentligen? Men jag ska va helt ärlig och säga att Ukraina var snäppet bättre än oss ikväll, och de vann helt rättvist. För svenska laget var så där jobbigt dåliga som de kan vara ibland. Och det som gör mig så bedröva, dert var att den svenska backlinjen inte stod upp. För i alla tider så har svenska landslag i fotbioll alltid haft en bra backlinje som man kan stödja sig mot. Men så är fallet inte nu, och det är ganska mycket därför soim vi förlorar, om man ska fråga mig. För mycket av grunden i fotboll är just att ha en bra och stabil backlinje, och sen kan man bygga vidare på det. Ikväll så tycker jag framför allt att Mikael Lustig spelade bort sina vidare chanser till spel i detta mästerskap. Jag tycker att han var alldeles för räddhågsen i sitt spel, och jag skulle hellre se att han började på bänken i nästa match. Sen så skulle jag bra gärna INTE vilja se mer av Anders Svensson. För han är ju den ende spelaren från allsvenskan, och det säger ju ganska mycket. För allsvenskan är ju som vi alla vet helt urkass, och därför så är ju de spelarna oftast väldigt få i landslaget. Och jag fick rätt, han var helt urusel ikväll, och om man frågar mig, så har han bara gjort en enda bra grej genom alla tider. Och det var den där fantastiska frisparken för en herrans massa år sen. Sen så tycker jag att han har stannat av. Nej bort med Lustig och Svensson.
Jag är rädd för att det kommer att bli noll poäng för sverige i detta mästerskap. För matchen ikväll var den vi var tvugna att vinna. Det kommer bli betydligt svårare att vinna de återstående två.

jag vet en sak

Publicerad 2012-06-11 00:50:16 i ,

En sak har jag lärt mig det sista året, och det är att jag måste ta itu med mina "issues" om jag någon gång ska bli kär igen.

lägger ner nu...

Publicerad 2012-06-11 00:36:55 i ,

En sak vet jag, och det är om inte det varit för min pappas bortgång, så hade det varit DU OCH JAG. Det är jag helt säker på, och det gör ont att säga det. Men det är sant....

nostalgisk....

Publicerad 2012-06-10 23:16:34 i ,

......det är inte klokt vad jag känner mig nostalgisk ikväll. Jag vet inte riktigt vad det beror på. Men ibland blir det bara så. Har också tänkt en hel del på pappa ikväll, men mamma säger att jag inte ska tänkt på han så mycket, utan det är dags att gå vidare. Men DET ÄR INTE lätt att glömma pappa, och framför allt varför ska jag glömma en sådan SJUKT FIN person som pappa. Han är för mig den finaste person jag någonsin har träffat och kommer träffa. Och jag tänker mer och mer på stunderna med pappa vid hans sjuksäng vid denna tid förra året. För sommaren 2011 gick ju åt till att vårda pappa, så det blev ju inte mycket till sommar det året. Men det gjorde inget för mig, utan det var självklart för mig att vara där för han. Och de stunderna kommer betyda mycket för mig åren framöver. Och det är också så skönt, att jag hann säga till pappa hur mycket han betydde för mig och hur mycket jag älskade honom. Och jag tror det var skönt för pappa att få höra detta från mig. Det var ju inte ofta som han kunde ta in vad jag sa vissa dagar, men jag tror ändå att han förstod vad jag sa. Jag ska förklara detta lite närmare, för det kändes som att jag och pappa fick en rätt speciell "connection" under hans sista dagar i livet. För jag kunde bara sitta bredvid pappa vid hans sjuksäng i hans enormt trista sjukrum. Men bara att jag satt där, så kändes det som att jag fick kontakt med han utan att jag sa något. Och denna kontakt var så skön att känna. Och faktiskt så känns det som att jag har kontakt med pappa trots att han är borta ur mitt liv....

denna låt gör ont

Publicerad 2012-06-10 23:04:14 i ,

Det finns vissa texter som gör mer och än andra att lyssna på och läsa. För det blir så ibland, att man hör en låt och man hör texten som sjungs, och så bara hugger det till i hjärtat av alla känslor som just denna text förmedlar. Och låten som jag tänker på ikväll, det är Ulf Lundells låt "Coco" som betyder något oerhört mycket för mig. För när jag hör denna låt, då tänker jag på DIG, och du vet nog vem du är. Låten "Coco" handlar om att man tänker tillbaka på den stora kärleken och man inser att det aldrig kommer att bli du och jag igen. Och att du kanske ser din stora kärlek på stan gåendes med en ny kille. Det är så här jag iallafall tolkar låten. För det är denna känsla som jag får av denna enormt fina låt. Om jag får säga en sak, så är denna låt helt klart en av Ulf Lundells ALLRA bästa låtar genom alla tider. För texten till låten är så bra, att den skulle kunna funka som lyrik för sig. Och när man läser texten, då är det som att man får ett knivhugg i hjärtat av brusten kärlek. Och det är exakt så jag känner, när jag hör denna låt. Jag ska nog inte som jag har gjort ikväll, lyssnat på denna låt efter att ha inmundigat en lång middag i goda väners lag, och till det druckit en del vin. För jag har en tendens att bli väldigt emotionell när jag dricker vin. Men jag lyssnade ikväll på Uffes skiva "Club Zebra" och låten finns ju med på denna sjukt fina dubbel.

tänkte på farsan idag....

Publicerad 2012-06-10 22:28:41 i ,

Det var skönt att gå förbi Kristine kyrka idag och tända ett ljus för minnet av min pappa. Detta har blivit en grej som har kommit att betyda mycket för mig. Jag har ju aldrig varit en religiös kille, men att gå in i en kyrka och tända ett ljus och tänka på pappa, det betyder oerhört mycket för mig. Jag kommer nog att göra detta så länge jag lever. Och jag mår faktiskt dåligt, om jag inte har gjort detta på ett tag. Så det var skönt att det blev av idag.

att ta vara på sommaren

Publicerad 2012-06-10 12:39:05 i ,

Denna sommar tänker jag verkligen försöka att göra så bra som det bara går. För sommaren 2011 gick ju åt till att ta hand om min sjuka pappa som senare gick bort. Så den sommaren har jag inget minne av alls, och faktiskt är det så att den sommaren är en stor minneslucka för mig. Det är ju så synd att det är så, för jag gillar ju sommaren. Och därför tänker jag försöka att göra denna sommar till den bästa i mitt liv.

the golden moment of the day

Publicerad 2012-06-10 12:29:52 i ,

Det bästa på hela dagen, och framför allt på en söndag, det är då man sitter och avnjuter en lång frukost och läsa morgontidningen. Och sen när man känner den sköna sommarluften som avspeglas i mitt ansikte, det är ju bara för underbart.

alla förbud

Publicerad 2012-06-09 11:19:49 i ,

Sen får jag en känsla ibland av att man inte får ha kul i Falun. Jag menar det känns som att det är förbjudet att göra kul saker. Ta bara detta med att man inte får dricka vin vartstomhelst i Falun. Vad är det fär idioti? För nu är det ju så att det är vinter och mörkt som sjutton nästan halva året, då är det ju lite kul om man kan få köpa sig ett gott vin, fixa en litn picknick och äta i goda vänners lag. Måste man ringa till polisen först då eller och fråga vart man kan äta? Det känns så sjukt korkat
Sen så har vi ju fallet med Rådhusgården här i Falun, och som är ett riktigt nice ställe att äta på eller bara hänga på. Nu har de blivit drabbade av att de inte får spela lounge musik hela kvällen, utan de måste stänga av musiken runt 22 tiden. Och det är ju också en grej som är helt sjuk. Klart de måste få spela musik så att sina gäster trivs. Det roliga i detta fall, det är att det är högre decibeltal på fontänen som man kan se utanför. Och detta vet jag genom att jag talade med ägaren förra året....:)

det blev en bra kväll igår...

Publicerad 2012-06-09 11:10:48 i ,

Jag måste säga att det blev en bra lycka kväll igår. Det var god mat och trevligt folk som jag träffade igår. Det som bara satte lite sordi på min stämning igår, det var att det kom två poliser och sa att det var förbjudet att dricka vin på vid Kålgården igår. För det första, vart står det om det förbudet. Och för det andra, har inte polisen av idag bättre saker för sig, än att störa ett sällskap som består av vuxna personer som dricker vin och äter gott i goda vänners lag. Jag blev faktiskt bra irriterad av deras närhet igår. För jag menar, vart fan var poliserna när mina föräldrar blev rånade för några år sen? Vart fan var polserna när jag själv höll på att bli rånad för några år sen i Stockholm. Då fanns de minsann inte nära. Men att åka runt i sin jävla polisbil och störa vanligt folk, de kan de göra. Snacka om felprioritering av dem igår.

ska inte vara negativ....

Publicerad 2012-06-09 01:17:29 i ,

Jag vet att man inte ska tänka negativt, men det känns som att det kommer att TA LÅNG TID för miig att kunna älska någon igen.

in the first row...

Publicerad 2012-06-09 00:45:08 i ,

Snacka om att jag känner mig peppad inför att se Roxette på Peace And Love senare i sommar. Och det är sällan som jag kännt mig så exalterad inför en konsert som just denna. Men det är ju SÅ många minnen som jag har till deras låtar. Det är ett LIV som jag har levt tillsammans med dessa låtar. Så när jag står där i publikhavet om några veckor, då kommer jag att verklige sjunga med i låtarna.

jag vet inte vad det är...

Publicerad 2012-06-09 00:23:03 i ,

Men denna skiva som jag nyss skrev om, den har lite tagit över mitt liv just nu. Men den är verkligen helt sanslöst bra. Och jag kommer nog att lyssna en hel del på denna i sommar. Och en annan sak, jag tänker verkligen försöka att göra denna sommar till något alldeles extra. För det känns som att förra sommaren bara försvann i och med att min pappa blev dålig då och sen gick bor senare på hösten. Man kunde liksom inte njuta av förra sommaren. Men denna tänker jag försöka att göra så bra som det bara går. Och det känns som att den har fått en bra start......:)

viss musik blir bättre om man är lite full....

Publicerad 2012-06-09 00:20:02 i ,

Det känns som att viss musik blir bättre efter några glas vin. För det känns som att man liksom tar in viss musik på ett helt annat sätt då. Och just nu när jag skriver detta inlägg, så är jag sen någon timme hemkommen efter en grillfest ute här i Falun. Och jag är lite lagom salongsberusad, och just nu så lyssnar jag på en SJUUUUKT bra platta med en artist som heter Richard Hawley, och platta jag spisar just nu är "Standing at the sky´s edge".

vilken nice kväll det blev

Publicerad 2012-06-09 00:07:30 i ,

Det är ju ändå något speciellt med sommar kvällar i Sverige. För det är ju så sjukt nice med dessa MAGISKA sommarkvällar som jag tror att man bara kan vara med om i Sverige. Men helt klart så har jag varit med om just en sådan ikväll. Det var precis som jag vill att det ska vara, och med det menar jag god mat, gott att dricka och en eld att samlas kring.

kvällens planer...

Publicerad 2012-06-08 17:50:14 i ,

Det kan nog bli rätt nice ikväll. För det blir nog grillkväll först med gott att äta och gott vin att skölja ner maten med. Sen så blir det nog att kanske ta sig ett kvällsdopp.....:)

jag kämpar på

Publicerad 2012-06-08 10:58:58 i ,

Hur det än är, så ger jag inte upp. Mitt liv handlar nog om att kämpa, men är det så, så ska jag visa er en annan sida av mig. Jag är en kämpe och ger inte upp.

man måste gå vidare

Publicerad 2012-06-08 10:33:31 i ,

Även om jag alltid kommer ha STORA känslor för dig, och att jag kommer att sakna dig för resten av mitt liv känns det som, så måste man ändå gå vidare. Så är det bara, och det är det jag gör nu. Men bara så DU vet, du kommer alltid att vara en väldigt viktig person i mitt liv. Och när jag tänker på dig, och allt du gjort för mig, då känner jag styrka...:)

inte lätt vara mig

Publicerad 2012-06-07 06:55:23 i ,

Det är inte lätt att vara mig, och jag tänker ibland att hur fan har jag överlevt så här länge till? Och frågan är om jag orkar mycket mer skit nu. Det känns som att bägaren börjar bli full nu med all skit som händer mig och att den snart kommer att tippa över....

tack Arne

Publicerad 2012-06-06 23:58:48 i ,

Jag har med glädje tagit del av allt som har skrivits om den gamle sportreportern Arne Hegerfors. Och jag måste säga att denna man har spelat en sån stor roll för mig, när det kommer till sport kommenterande. Han har alltid varit så påläst, och framför allt har han utspelat en sån pondus när han har kommenterat sport i tv. För mig är han helt klart en av de stora genom alla tider, om han nog inte är den störste. För hans storhet som kommentator, det var nog att han lät bilden tala. Han sa inte många ord i onödan. Många kommentatorer av idag, de snackar istället sönder en fotbollsmatch. Det är nästan som om man tror att man som tittare är dum i huvudet. Men när Arne kommenterade, då känns det som att han tog för givet att man som tittare hade en kunskapsbasis, som gjorde att han inte behövde säga allt.

en liten kille i en stor värld....

Publicerad 2012-06-06 23:46:58 i ,

Som alla sagor, så börjar denna med "det var en gång..." och så börjar även denna ganska tragiska och sorgliga saga om en kille som föddes en kall marsdag år 1980. Pojken som föddes blev en väldigt glad och sprallig kille som skulle växa upp och bli en ståtlig och stilig man. Han fick en trevlig uppväxt som var ganska så vanlig när man tänker efter. Han fick två underbara föräldrar som verkligen gjorde allt för att deras två barn skulle få en så fin uppväxt som de bara kunde få. Och något som var viktigt för dessa två föräldrar, det var att uppfostra bägge deras barn lika. Och det blev så, det blev ingen som helst skillnad mellan dem. Dock så verkar det som att den äldre systern senare i livet, fick någon sorts sjukdom som gjorde henne SÅ IN I HELVETE dum i huvudet, som valde sin nya familj framför sin gamla. Och detta är något som pappa, mamma och den lilla killen aldrig kunde förstå....

fan vad patetiskt detta blev. Jag skulle skruva någon sorts berättelse om min uppväxt, och jag tänkte skriva som en novell, eller saga. Men det känns som att jag inte direkt är någon vidare skribent när det kommer till att skriva längre texter. Dock så har jag ju närt en dröm om att skriva något längre än dessa blogg inlägg. När det kommer till hur jag känner inombords, så känns det som att jag har en bok på lager någonstans i kroppen. Det vore så skönt att hitta vart den finns. När man skriver, och jag älskar ju det, så är det så skönt. Och denna blogg som jag nu har drivit sen 2008, den har betytt mycket för mig. Och den betyder nog mer för mig nu än någonsin. För det är så skönt att logga in här, och sen skriva av mig. ORDETS MAKT är väldigt stor hos mig.

svenska nationaldagen ÄR ETT FIASKO

Publicerad 2012-06-06 23:31:29 i ,

Vad jag är besviken på hur det har blivit efter att det blev en helgdag på våran "så kallade" nationaldag. För herregud vilket fiasko denna dag har blivit. För inte är det mycket till dag att fira inte. Ta bara en sån sak som att man knappt har sett några svenska flaggor hissade denna dag. Om jag var statsminister, så skulle jag lägga fram en motion om att man måste flagga om man har en flaggstång på sin tomt. För nog fan borde vi kunna visa lite mer nationalism i detta land, fast om man gör det då är man ju nästan invandrarfientlig. Jag tycker att det är så synd att det blivit så. För Sverige är ett bra land, och detta land ska vi vara stolta över.
Sen så är det en anna sak, som jag tänker på när det kommer till nationaldagen. Och det är att det känns som att vi firade denna dag mer, då det inte var en helgdag. Jag kanske är ensam om att tycka så här, men det kändes mer förr om denna dag. Idag känns det mer som att svenska folket ser denna dag som en dag att enbart sova och vila upp sig. Det är nog inte många som skulle orka ut och fira på gator och torg. Sen blir man ju nästan arg, för att här i Falun så fick man nästan vara detektiv för att hitta anslag om vart man kunde fira svenska nationaldagen.

stolt svensk

Publicerad 2012-06-06 11:28:09 i ,

Idag är det ju som så många kanske vet, svenska nationaldagen. Och jag tänker göra det bästa jag kan, för att hylla vårt kära fosterland Sverige idag. Till att börja med så tänker jag spela den svenska inofficiella nationalsången
"Öppna landskap" med Ulf Lundell en hel del gånger idag. Men till sist så vill jag säga att jag är stolt svensk, och jag älskar att bo i Sverige.

svensk musikhistoria enligt dj Klabbe

Publicerad 2012-06-05 23:25:51 i ,

 

 

 

Nyligen så läste jag ut en väldigt bra bok som handlar om gruppen Broder Daniel och deras ganska så stormiga karriär. Men trots att de festade och röjde rätt friskt under deras karriär, så hann de spela in den några album, som kommer gå till svensk musikhistoria, som några av de mest smärtsamma album som har spelats in. Först och främst så tänker jag på MÄSTERVERKET "Broder Daniel forever", som är som ett knivhugg rakt in i det mest smärtsmma hjärta. Att lyssna på den skivan, det gör man inte ostraffat. När man lyssnar på den skivan, då är det nästan så man måste in på psyket på en gång. För texterna är så smärtsamma att läsa, så man undrar lite hur Henrik Bergren mådde när han skrev dem. Men hur som helst, så är det en mycket bra skiva.

Men nu till klippet nedan som jag har valt. Och detta klipp skulle man kunna skriva hur mycket som helst om. Men för att göra en lång historia kort, så kan man säga att det är svensk musikhistoria som gick i graven, denna kväll, sommaren 2008, och på festivalen Way out west. För denna kväll så spelade Broder Daniel för allra sista gången. De hade bestämt att göra en allra sista spelning eftersom deras gotarrist Anders Göthberg hade gått ur tiden några en tid innan. Jag måste säga att det är sjukt starkt av gruppen att kunna genomföra denna spelning en sista gång, för jag vet ju av egen erfarenhet hur det känns att förlora någon nära anhörig. Och när man ser klipp ifrån denna konsert, så märker man på gruppens kvarvarande medlemmar att de är märkta av sorgens allvar. Men det var fint av dem att hedra Anders med en sista magisk spelning. Och vilken final sen, denna konsert kommer gå till historien som den kvällen som svensk indie gick i graven, då Henrik Bergren sjöng de sista tonerna av låten "No time for us....."

 

har nyss sett fotbollen...

Publicerad 2012-06-05 21:03:46 i ,

Det var andra raka matchen som jag såg ikväll med det svenska fotbollslandslaget. Och jag måste säga att jag gillar det jag såg ikväll. Det blev en ganska säker vinst mot Serbien ikväll, och faktiskt så tycker jag det ser lovande ut inför kommande europa mästerskap. Dels så tycker jag att Zlatan ser oerhört taggad ut, och det brukar ju alltid vara en bra grej inför ett mästerskap. Jag har alltid tyckt att han har varit så "loj" på planen, men nu tycker jag att jag ser en helt annan glöd i hans spel. Kanske kan det bero på, att han är revansch sugen efter den tunga säsongsavslutningen med Milan. Han säger ju i media, att han är i sällan skådan form, och då måste det ju va rätt trist att inte få vinna någon titel med sitt klubblag. Och jag gillar verkligen när Zlatan säger, att "vi går för medalj i EM". Sånt gillar jag att höra. För oftast så brukar ju svenska fotbollspelar säga att de är nöjda om de går vidare efter gruppspelet. Men när Zlatan säger att det är endast medalj som gäller, då skiner jag upp.
Men en annan sak, som jag inte gillar med landslaget just nu. Det är alla småskador på många av våra spelare. Detta är något som inte är bra, och det verkar som att många av våra spelare har lite småskavanker, och det är inte bra. Men jag hoppas att de hinner läka. Men det var skönt med en vinst ikväll, för det är alltid bra att vinna den sista landskampen innan ett stort mästerskap.

det går bra för S

Publicerad 2012-06-05 12:02:45 i ,

Det går bra nu för Socialdemokraterna och deras ganske så nye partiledare Stefan Löfven. Men jag tycker det är kul att det går bra, för jag tror mycket på Löfven och det han vill med sin politik.

det gör ONT

Publicerad 2012-06-05 10:09:04 i ,

Vad ont det gjorde att missta "dig", för det gör det. Du är en sån fantastisk person att nu inte ha dig i mitt liv, det gör såååååå ont.

vikten av att sätta ned foten....

Publicerad 2012-06-04 23:46:43 i ,

Det är så skönt att sätta ned foten ibland och säga ifrån om jag tycker att något är fel. Men känslan när man har fått sin vilja igenom, den är så skön....:)

en stor dag idag

Publicerad 2012-06-04 20:18:12 i ,

Jag har lite att fira ikväll, och det beror på dels att jag mår rätt så bra själsligt, och det är ju så sjukt skönt och inget jag tar för givet nuförtiden. Så jag njuter verkligen av alla dessa dagar. Men sen så har jag också äntligen fixat biljett till Peace and love festivalen. Och det band som jag SJÄLVKLART vill se utöver alla andra, det är ju så klart Roxette. Och när jag fick höra att de skulle spela i år på festivalen, då blev jag eld och lågor och var bara tvungen att se dem. för är det ett band jag bara måste se, så är det Roxette. Och de är ju också i sällan skådan form just nu, för de har ju varit ute i över 1 år snart, och de blir ju bara bättre och bättre. Och detta med att vin bara blir bättre med åren, det är verkligen något som stämmer in på Per och Marie.

äntligen nya brallor

Publicerad 2012-06-04 19:58:17 i ,

Var ner på stan för diverse ärenden idag, och av bara en händelse så hade jag vägarna förbi Hennes & Mauritz idag. För jag har ju länge varit på jakt efter ett par nya jeans eller annan typ av brallor. Och de jag hittade var dessa, och JÄVLAR vilken jeanshäck jag har i dessa...;) hehe

att mista någon

Publicerad 2012-06-04 10:25:18 i ,

Att någon försvinner ur ens liv, det kan göra så SJUKT ont. Och dettar har nu hänt, och det gjorde ont, MYCKET ont.

att gå vidare

Publicerad 2012-06-03 09:32:28 i ,

Det var dags att gå vidare, både för henne och mig. Men en sak ska du veta, och det är att jag kommer ALDRIG ATT GLÖMMA DIG.

sent uppvaknande

Publicerad 2012-06-02 11:23:08 i ,

Det blev en jävla kväll igår, och jag mådde inte så bra igår. Men det är bättre nu när man har fått sova lite. Vilket är mycket skönt.

ska inte skriva på fyllan...

Publicerad 2012-06-02 00:29:35 i ,

Det är kanske inte så bra att skriva på bloggen och man är lite full, vilket jag är just nu. Men va fan spelar det för roll. Jag är nog samma person i vilket fall som helst. Dock så kanske det blir lite väl personligt här på bloggen, men det struntar jag i. Jag är den jag är, och det kommer jag alltid att vara. Och det ska sägas, och detta som jag skriver nu, det är något jag är så stolt över att säga. Men jag är SÅ STOLT över att vara personen KLAS KARLSSON. Jag ska förklara närmare varför jag tänker så här. Men för det första, så är jag så stolt över att vara 32, för jag trodde många gånger när jag växte upp att jag kommer aldrig att bli gammal. Men att jag har blivit så här gammal, det är jag faktiskt så enormt stolt över. Och jag vill så sjukt gärna bli så gammal som jag bara kan bli. Och jag känner ingen ångest över att bli äldre heller. Det är ju bara intressant att se vad framtiden har att visa mig.

en sak vet jag

Publicerad 2012-06-02 00:21:44 i ,

En sak vet jag, och det är att jag kommer att lyckas någon gång. Det är något jag känner i min kropp långt inne, för jag ÄR inte en kille som lägger mig ner och dör och ger upp. Sån har jag aldrig varit, och jag kommer att aldrig vara en sån kille. Jag har så MYCKET att ge, och jag vet at jag älskar att jobba så när jag väl får chansen att jobba på en arbetsplat, så kommer jag fan att ge 200 procent och mer därtill. Men jag hoppas att jag får chansen någon gång.

vill bosätta mig i skogen

Publicerad 2012-06-02 00:17:41 i ,

Helt klart så skulle det vara bra skönt att bosätta sig i en liten stuga, i skogen långt borta från allt som kallas för civilisationen. Jag tror att jag skulle kunna klara mig rätt bra av att göra det, och jag vet att jag skulle må bra av det. För tänk dig att du bara får rå om dig själv, och du slipper alla jävla idioter till människor som finns i det "vanliga" samhället. För jag tycker faktistk att det finns så sjukt många jävla idioter ute idag. Ibland undrar man vad folk har för hjärna och vart de har tappat den???

ni får ursäkta...

Publicerad 2012-06-01 23:59:39 i ,

Men jag är rädd för att detta inlägg kan bli något av det deppigate som jag har skrivit på denna blogg någonsin, men det struntar jag i. Utan jag har bestämt mig för att skriva vad jag tycker och känner, och då kan det bli lite av varje här på denna rätt så sköna blogg. För det ska sägas, att det är inte klokt vad det är skönt att skriva av sig här. För att ordets makt är stor, det har jag verkligen insett det sista året.
Men nu till det jag vill skriva om. Det är så att jag har varit ute ikväll, och det som är så jobbigt, det är att jag förut har kunnat föra mig bland folk, men det är så svårt att göra det idag. Jag vet inte vad det är, men jag har fått någon blockering i mig som gör att jag hellre tycker om att vara själv mot att vara bland folk. Och detta är ju så sjukt jobbigt, för jag har ju alltid tyckt om att träffa folk. Men det känns som att det inte går längre. Och det ska ju också sägas att det var grymt trevligt folk jag träffade ikväll, men under hela kvällen så kände jag att jag bara ville gå hem. Det är så sjukt jobbigt att känna så, för det ÄR INTE LIKT mig igentligen att känna så här. Jag vill ju komma tillbaka till den person jag var före min pappas bortgång, men sorgen efter han har varit så ENORMT stor. Och det är många som säger till mig att du ska inte gräva ner dig i sorgen, och att det bara är att komma igen. Men det är inte så lätt för mig att bara glömma min pappa och gå vidare. För pappa var väldigt viktig för mig, och han kommer alltid att vara det så länge jag lever. Och när jag mår som jag gör just nu, så vet jag inte om jag kommer att leva så länge till. Ibland känns det som att det skulle va bra att bara skita i allt och säga adjö. För vad är det för mening med allt igentligen? Det är något jag har tänkt på sjukt mycket de sista åren. För det känns som att allt jag gör går åt skogen. Jag försöker ju att göra det bästa jag kan i det jag tar mig för, men det verkar som att det ska till någon annan sorts människa än den jag är. Ibland känns det som att jag är född i helt felt tid. Det känns som att jag skulle ha kunnat haft ett bättre liv, om jag levat för hundra år sen. Jag känner mig så främmande mer och mer i detta samhälle....

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela