klabbesworldtwo

en liten blogg som handlar om mitt liv och mina tankar om diverse saker....

jag skrev att det fanns hopp???

Publicerad 2012-03-31 19:06:31 i ,

Det blev som jag INTE ville att det skulle bli ikväll. Utan det blev förlust mot Leksand ikväll, och detta betyder ju att Djurgården kommer att lira i fucking Allsvenskan nästa säsong. Och jag tror inte att det är sant. Men det ÄR sant och detta är något jag inte kommer att glömma i första taget. Men jag ska också säga en sak, jag är den där djurgårdaren som står kvar när det blåser motvind och IFK Falun hockey har gjort 10-0 på Djurgården. Då är jag den förste att ropa "det kommer en morgondag också, och nästa säsong spelar vi i elitserien, och om några år så tar vi guld". Jag är med andra ord den åskådaren som är med laget i med och motgång. Självklart kommer det en morgondag, och jag tror att den är ljus, Dock så är det fan mörker, när man förkorar mot Leksand, för är det något lag som jag hatar, så är det detta "knätoffsviftande" töntlag.

det finns hopp...

Publicerad 2012-03-31 17:20:01 i ,

Just nu så ser det inte bra ut för djurgården. För just nu så leder Leksand matchen med 1-0. Men jag hoppas att de kommer igen.

en fantastisk vår lördag

Publicerad 2012-03-31 16:38:28 i ,

Det har varit en helt fantastisk vår lördag idag. Solen har verkligen visat sig från sin bästa sida idag. Såna har dagar är sånt man längtar efter hela vintern.

den viktigaste matchen...

Publicerad 2012-03-31 16:27:16 i ,

Idag gäller det för djurgården. För idag så spelar de mot leksand och jag hoppas att de vinner. Och de MÅSTE vinna idag, för om de inte gör det så är chansen att spela i elitserien nästa säsong borta.

det är lite vad som krävs...

Publicerad 2012-03-30 20:37:39 i ,

Tänk vad lite god mat, ett gott vin och lite god musik kan göra för själen. Att äta god mat och och dricka ett sjukt gott vin, det är nog lite meningen med livet.

fredag....

Publicerad 2012-03-30 17:33:21 i ,

Jag tror att jag just nu lyssnar på det ultimata soundtracket för en grym fredag. Den skivan som jag lyssnar på det är blacknuss allstars liveplatta "on tour in Scandinavia". Detta är en platta som det stänger om BIG TIME....

bruce is having a beer

Publicerad 2012-03-30 13:42:10 i ,Vilket häftigt videoklipp detta är. Detta säger rätt mycket om hur Bruce är i live sammanhang. Men man kan förstå om han blir lite törstig när han spelar så länge som han brukar. Men skål för fan Bossen...:)

de vann igår...

Publicerad 2012-03-30 13:16:14 i ,

Att följa kvalserien i hockey, det är faktiskt något av det jobbigaste jag gjort. För gud vad man slängs mellan hopp och förtvivlan hela tiden. Och det blir ju inte bättre av att djurgården spelar som de gör. För jag finner inga ord faktiskt över det dåliga spel som de har visat upp i årets kvalserie. Det känns som att de inte har fattat allvaret i situationen. För som det är nu, så är det mycket som talar för att de kommer att spela i allsvenskan nästa säsong. Och det vore inte bra för klubben. Det skulle innebära en stor smäll för djurgårdens ekonomi. Och sen kan det dröja många år att komma tillbaka till högsta serien också. För Aik så tog det hela åtta år. Så länge hoppa jag det inte tar för djurgården att komma tillbaka. Helt klart så har jag insett att det nog blir allsvenskan nästa säsong. Det är bara att inse fakta. För så som laget spelar nu, så har de inget i elitserien att göra.

Sveriges bästa band lägger av....

Publicerad 2012-03-30 13:02:59 i ,

Jag brukar inte bli påverkad, när jag hör om att en känd artist eller ett känt band bestämmer sig för att lägga av. Men så känns det faktiskt när jag läser om att The Soundtrack of our Lives har bestämmt sig för att lägga av. För de är något av det bästa som har funnits i svenskt musikliv på mycket länge. Jag tror att det är få band som är bättre live än just dem.

man blir lätt nostalgisk...

Publicerad 2012-03-29 22:03:25 i ,

När jag har kvällar som dessa, så blir jag bra lätt nostalgisk. Jag tänker då på min barndom och jag har bara gott att säga om den. För min pappa och mamma har verkligen gett mig och min syster en MYCKET MYCKET fin uppväxt. Och jag är så glad att jag fått växa upp med mamma och pappa. För de va verkligen de bästa föräldrarjag kunnat haft. Det är faktiskt så att jag får lätt en tår i ögat när jag tänker på det. Och när jag på det, så vet jag säkert att jag också skulle vilja bli pappa någon gång. Det skulle va något av det finaste jag kunde va med om. Och om jag fick bli det, då skulle nog mitt liv vara ganska komplett.

man ska inte göra så....

Publicerad 2012-03-29 21:48:30 i ,

En sak som är mycket dumt, det är att att knuffa undan sorgen och tro att man ska bli bra på en gång. För det går inte, och det är ett stort misstag som jag har fått betala dyrt i dessa tider. Men jag har inte riktigt veta hur jag ska hantera denna väldigt jobbiga situation. Men en sak ska ni veta, jag är en överlevare och jag kommer att fixa detta också.

ikväll är det jobbigt...

Publicerad 2012-03-29 21:44:15 i ,

Det kom att bli en ganska jobbig kväll ikväll, för jag har känt mig sjukt deppig ikväll. Men ska sova snart och läsa en bra bok som jag kommit över.

att de inte kan skärpa sig

Publicerad 2012-03-29 20:18:08 i ,

Vad jävla arg jag blir när jag läser om att djurgårdens fans inte sköter sig. utan det har tydligen framkommit att vissa fans har hotat spelarna i djurgården. Det är såååå tröttsamt med dessa suportrar som inte kan sköta sig. Och det är ju så att man ska stödja sitt lag både i motgång som medgång.

kom igen nu dif

Publicerad 2012-03-29 20:02:35 i ,

Det ser ju bra ut för laget just nu, för de leder över Örebro hemma med 2-1. Och så här långt verkar det som att laget spelar bra. Och det är ju fan att de ska börja spela bra nu. De kunde väl ha visat detta spel tidigare i kvalserien.

jag hoppas på "Kung Henrik"

Publicerad 2012-03-29 12:21:54 i ,

Jag hoppas att den svenske målvakten Henrik Lundqvist och hans Rangers får vinna Stanley cup i år. Jag tycker att detta skulle va sjukt kuk för Henrik.

detta fenomen "hen"

Publicerad 2012-03-29 12:01:25 i ,

Jag har haft svårt att finna något vettigt att säga om detta fenomen som kallas för "hen". För mig känns detta som en av de största icke frågorna på bra länge. Varför måste vi hela tiden göra skillnad mellan könen i detta land. Det börjar bli tjatigt tycker jag.

ett kallare klimat...

Publicerad 2012-03-29 10:21:12 i ,

Jag får ont i magen ibland då jag läser om det "kallare" klimat som råder i dagens Sverige. För det känns som att det har blivit ett kallare och hårdare samhällsklimat nu, och det gillar jag verkligen inte. Det har blivit så att man ska bara ta och ta men man ska inte ge något tillbaka. Det är mycket av detta att det är många som åker på en "räkmacka" medans andra får kämpa ännu mer för att få ett jobb. Det verkar också som att, när man söker jobb, då ska allt vara helt prickfritt. Och jag kan väl hålla med om att det ska vara så, men det finns ju gränser för vad en kommande arbetsgivare kan kravbre av en. Jag tycker att det är lite sjukt att de kollar vad man har haft för framtida nätvanor. För jag undrar lite, vad har detta med kompetens att göra. Sen kan man ju tycka att folk borde tänka efter lite före vad de skriver på nätet. Sen är det en annan sak som jag bara måste ta upp, när jag ändå är igång. Och det är detta med att före detta brottslingar har fått svårare att få jobb. Jag tycker att har man suttit av sitt straff i fängelse, då har man rätt till att få en andra chans tycker jag.

lite om Eric Clapton....

Publicerad 2012-03-28 21:40:18 i ,

Jag ser just nu på en konsert som jag laddat hem med Eric Clapton. Och det är hans konsert från "Hyde park" i London för en himla massa år sen. Men jag måste säga att det var en pigg Eric som stod på scenen denna kväll. För det är en grymt brakonsert han gav denna kväll.

det är konstigt...

Publicerad 2012-03-28 20:04:08 i ,

Jag lyssnar på en radio intervju med Roxette. Och när jag Per och Maries röster tillsammans så känner jag själv en fantastisk glädje att dessa två människor spelar ihop. För det är en sån glädje jag känner när jag lyssnar på deras musik. Så tack som sjutton för att ni spelar ihop fortfarande:-)

hon skulle lagt av efter Åre vm....

Publicerad 2012-03-28 18:52:44 i ,

När man ser tillbaka på Anja Pärsons fantastiska skid karriär, så finns det ett skeende som står ut. Och det är världsmästeskapet i Åre. Och hon "sopade" ju rent då, och jag tror nog att det var då som Anja stod på toppen av hennes karriär. Och det blev ju svårt för henne att toppa det. Och det blev ju så också. Och när man ser tillbaka så tycker jag att hon skulle ha avslutat sin karriär då.

tack Anja....

Publicerad 2012-03-28 18:44:13 i ,

Jag ser just nu på "Skavlan" och Anja Pärson är gäst. Och vad sorgligt det är att hon ska sluta. Man kommer lugnt att sakna henne i pisterna. Men tack för all glädje du gett mig i tv soffan:-)

lite läskigt....

Publicerad 2012-03-28 10:47:13 i ,

Är just nu på väg till läkaren och sitter på bussen. Men helt plötsligt så kliver det på en äldre man som nästa på pricken va lik min pappa. Det var faktiskt lite kusligt att se han. För jag har aldrig i mitt liv sett någon som va så lik pappa.

morgon...

Publicerad 2012-03-28 08:37:27 i ,

Det är inte kul med mina mardrömmar just nu. För de är rent hemska tycker jag.

han klarar sig bra utan "the big MAN"

Publicerad 2012-03-27 22:32:26 i ,

Jag följer med stort intresse hur det går för Bruce Springsteen och hans nya världsturné. Det är ju den första då han måste klara sig utan sin saxofon spelare Clarence Clemons. Men så här långt verkar det som att det går riktigt bra.

jag ÄR ARG....

Publicerad 2012-03-27 21:56:35 i ,

Det är sjukt vad jag är arg just nu, för djurgården förlorade ju måste matchen Timrå ikväll. Och det var ju denna match som djurgården bara var tvingade att vinna. Men det blev ju som sagt inte så. Och jag tror nog att hoppet av kört för laget nu. Det är bara att inställa sig på att det blir allsvenskan nästa säsong. Det jag hoppas på nu, det är att djurgårdens ledning har en utarbetad plan för hur de ska hantera denna ganska så nya situation.

enligt mig är felet detta...

Publicerad 2012-03-27 12:48:23 i ,

Jag vet varför det har gått så dåligt för djurgården denna säsong. Och det är för att spelarna inte visar "hjärta" för laget. Sen så känns det lite som att de har underskattat de andra allsvenska lagen. För så dåligt som laget spelade i de första matcherna, så fick jag den tanken. Helt klart så måste laget vinna ikväll. Annars blir det allsvenskan nästa säsong. Och blir det så, då tror jag djurgården får svårt att ta sig tillbaka till elitserien.

madonnas nya skiva...

Publicerad 2012-03-27 12:15:31 i ,

Lyssnar just nu på madonnas nya skiva. Och är förvånad över hur bra hon är på den. Helt klart är det hennes bästa på bra länge. Men den rår inte på hennes mästerverk "confessions on a dancefloor". Den skivan är sjukt bra.

du får skylla dig själv....

Publicerad 2012-03-26 23:47:38 i ,

Det är helt otroligt vilka nötter det finns ibland. Sist så kunde man läsa om en väldigt korkad tjej som har blivi blåst på en hel del pengar via nätet. Hon var så dum att hon en ren kväll lånade ut sin dosa till sin Internetbank. Hon trodde självklart att det var en vän som ville låna lite pengar. Men det var det inte. Utan det var någon som ville "blåsa" henne på en rätt bra slant. Hon blev av med hela 11000 och det måste ju svida rejält i hennes plånbok. Men tänk efter en stund. Skulle du ens låna ut koden till din egna internetbank till någon du känner? Jag skulle verkligeninte göra det. Läs om det här.... http://www.aftonbladet.se/nyheter/article14578574.ab

han liksom FINNS DÄR...

Publicerad 2012-03-26 23:29:35 i ,

Det jag tänker skriva om nu kanske är lite konstigt för de flesta, men det är faktiskt så som jag skriver. Men när jag sitter där i kyrkbänken, så är det lite som att jag kan känna att passa är närvarande. Det var ju helt sjukt att jag kände så först, men nu känns det så skönt att känna att han finns där när jag behöver hans närvaro.

jag går i kyrkan?

Publicerad 2012-03-26 23:22:47 i ,

Ja det är faktisk sant. För jag har faktiskt börjat att gå till kyrkan om söndagarna och tända ett ljus för min pappa som gick bort för en tid sen. Det var ju lite konstigt först att gå dit, för jag är ju inte direkt på långa vägar en kyrklig kille, men det är faktiskt skönt att vara där. Jag kan rekommendera det.

saknar lambretta

Publicerad 2012-03-26 20:53:18 i ,

Jag ser just nu på så ska det låta, och linda Sundblad som är före detta sångerska i gruppen Lambretta är med i programmet. Och jag saknar helt klart när hon sjöng rock.

att agera under press

Publicerad 2012-03-26 10:04:06 i ,

Det går nog inte att föreställa sig den press som spelarna i Djurgården måste leva under just nu. För det är ju bara seger och spel i elitserien som gäller för dem. Och det verkar som att laget är märkt av denna press, för de spelar verkligen inte som de brukar. Jag hoppas dock att de lyckas hålla sig kvar i högsta serien.

det ser mörkt ut just nu

Publicerad 2012-03-26 09:58:00 i ,

Vad jobbigt det har varit att följa djurgården i kvalserien denna gång. För det har verkkligen varit en berg och dalbana, där man slits mellan hopp och förtvivlan. Först så gör de en sjukt bra match hemma mot Leksand, där de helt spelar ut Lif. Och sen så möter de Timrå och förlorar med udda målet. Och nu ser det verkligen mörkt ut med spel i elitserien kommande säsong. Nu måste de ta på sig blåstället och börja kämpa för laget.

måndag morgon

Publicerad 2012-03-26 09:48:15 i ,

Jag gjorde en rätt ovanlig sak denna morgon, jag gav mig ut på en tidig morgon promenad. Och det var så skönt, dock var det inte lika vackert väder som igår. Men det var helt klart skönt att gå denna tidiga morgon.
Dock så var det en sak som överskuggade promenaden, och det var ett samtal jag hörde mellan två män som jag mötte när jag var ute. Jag kan ju inte undgå att tjyvlyssna ibland när man hör folk prata. Men de snackade om invandringen och hur det är med den i Sverige. Jag måste säga att jag blev lite "mörkrädd" när jag hörde de prata. Jag tycker inte om denna vardagsracism som finns just nu i Sverige. 

- Fan dessa jävla invandrare, de är verkligen bara en belastning idagens Sverige.
- Ja elle hur, ta bara dessa muslimska mammor. Hur vore det om de skulle sluta skaffa så många barn.
- Ja det är ju helt sjukt vad de föder barn. Och självklart går väl de flesta på socialbidrag.

några polare över på mat

Publicerad 2012-03-24 20:22:27 i ,

det blir att fixa lite krubb ikväll och bjuda några vänner. Jag tänkte testa min specialare "ugnsbakad lax med pressad potatis och hummersås" till. Jag tror nog detta kommer bli bra....:)

jag får tears in my eyes....

Publicerad 2012-03-23 22:36:55 i ,

Ett inslag i tv-kanalen VH1 som heter "Divas Live", det är nog något av det bästa de har gjort. Det är ett koncept som går ut på, att man samlar några av samtidens bästa sångerskor, och så sjunger de utav bara helvete under en konsert, och så ser man vem som är levande efter kvällen. Nej men så där gick det inte riktig till. Utan "VH1 live" är en konsert serie där några av amerikas bästa sångerskor uppträder live, för att samla in pengar till välgörande ändamå. Och det är ju en bra orsak tycker jag. Men hur som helst, så har dessa konserter medfört några av världshistoriens bästa framträdanden. Och ett kan ni se nedan. Och det är lite så jag får tårar i ögonen, när jag ser Whitney framföra denna låt. För detta var nog sista gången som hon kunde sjunga denna låt och gå hem med äran i behåll. Men som hon sjunger denna låt i klippet. Det är så man åker till en annan dimension när man hör och ser henne sjunga. Och det är så trist att hon är borta från oss alla nu. För det är mycket som när Michael Jackson dog för några år sen. Det är sån "waste of talant" tycker jag. Jag kommer att sörja dessa båda så länge jag har ett hjästa som slår för det musikaliska i mitt liv.

musikaliska kickar vid 32

Publicerad 2012-03-23 21:55:41 i ,

Det är helt otroligt en sak, och det är att man kan känna musikaliska "kickar" vid min ålder som är hela 32 år. För det är ju så att jag har ju lyssnat på musik så länge som jag kan minnas. Och då är det ju rätt fantastiskt att man kan bli exalterad av att höra ny musik, då man trodde att man hade hört det mesta. Och en "kick" det var faktiskt idag, då jag lyssnade på det senaste albumet "Travelling" med gruppen Roxette. Och det som slog mig när jag lyssnade fösta gången på denna skiva, det var vilken glädje som präglar denna skiva. För den är verkligen bra, och Marie Fredriksson blir bara bättre och bättre ju mer hon uppträder live. För det verkar som att hon bara blir bättre ju längre hon sjunger i live sammanhang. För Per Gessle har ju sagt, att den bästa rehabblitering som Mariie hade kunnat få, det är att uppträda live. Och det verkar ju stämma, för när man lysnar på senaste skivan, så är hon bättre än någonsin. Och det glädjer ju mig, som är ett stort fan av den musik som Per och Marie gör.

musikaliska kickar vid 32

Publicerad 2012-03-23 21:55:40 i ,

Det är helt otroligt en sak, och det är att man kan känna musikaliska "kickar" vid min ålder som är hela 32 år. För det är ju så att jag har ju lyssnat på musik så länge som jag kan minnas. Och då är det ju rätt fantastiskt att man kan bli exalterad av att höra ny musik, då man trodde att man hade hört det mesta. Och en "kick" det var faktiskt idag, då jag lyssnade på det senaste albumet "Travelling" med gruppen Roxette. Och det som slog mig när jag lyssnade fösta gången på denna skiva, det var vilken glädje som präglar denna skiva. För den är verkligen bra, och Marie Fredriksson blir bara bättre och bättre ju mer hon uppträder live. För det verkar som att hon bara blir bättre ju längre hon sjunger i live sammanhang. För Per Gessle har ju sagt, att den bästa rehabblitering som Mariie hade kunnat få, det är att uppträda live. Och det verkar ju stämma, för när man lysnar på senaste skivan, så är hon bättre än någonsin. Och det glädjer ju mig, som är ett stort fan av den musik som Per och Marie gör.

there for you - heat

Publicerad 2012-03-23 19:29:08 i ,

Detta klipp är ju bara för underbart att titta på. För det är från en klubb spelning med Heat från Tyskland. Och man ser ju här att denna grupp var bra även på de mindre scenerna, och denna låt är ju bara för grym att börja en fredag kväll med. Snart vankas det stekt hamburgare med ugnspotatis och grillade grönsaker.


nya Heat

Publicerad 2012-03-23 19:13:44 i ,

Har lyssnat en hel del på Heats nya platta idag, och det är lite som jag trodde. Nya sångaren är inte alls i samma klass som den förra, jag kommer inte ihåg hans namn. Men helt klart så var han SJUUUUKT mycket bättre än killen från Idol som har tagit över. Man märker vilken sjukt bra sångare den förra var, när man ser klippet nedan. Det var synd att han slutade.

Roxettes nya

Publicerad 2012-03-23 13:23:23 i ,

Jag lyssnar just nu på Roxettes nya skiva "Travelling", och det är bra lyssning måste jag säga. Denna skiva är ju en uppföljare skulle man kunna säga till skivan "Tourism" som släpptes under den sista vändan av Joyride turneen. Men helt klart är nya skivan bra. Och den låt som har fastnat mest hitills är låten "Turn the tide". På den låten sjunger Marie Fredriksson helt fantastiskt om jag får erkänna något. Efter hennes sjukdom så har hon faktiskt fått en mer personligare röst, och jag måste säga att jag gillar hennes röst mer nu faktiskt än tidigare. Eftersom hon inte kan sjunga lika högt längre, så får hon chansen att utnyttja den till att skrika mindre.

jämställdshets tjafs

Publicerad 2012-03-23 12:20:33 i ,

Jag bara måste skriva lite om detta men jämlikhet mellan könen, och självklart ska det vara lika mellan en man och en kvinna när det kommer till lön, hur mycket man gör hemma. Men det är en annan sak när det kommer till arbetslivet. Där tycker jag faktiskt inte att det behöver vara så jämställt. Utan jag tycker mer att det ska vara rätt person och rätt kompetens för rätt jobb.

en skön lunch

Publicerad 2012-03-23 12:14:44 i ,

Äter lite lunch just nu och läser Dagens Nyheter. Är en rätt skön kombo om man frågar mig. Är bra skönt väder idag, så senare blir det nog en promenad upp till Lugnet för ett simpass. Först blir det dock lite fredags städning.

de är alltid sämst när det gäller

Publicerad 2012-03-22 18:02:27 i ,

Hur kan det komma sig att Leksand återigen är sämst när det gäller som mest. För i årets kvalserie så har de ju verkligen inte varit bra. Det måste ju varia något "psykiskt" som gör att det alltid är så här.

skön runda idag

Publicerad 2012-03-22 17:50:46 i ,

Var ute på den första träningsrundan för året idag, då jag kunde ha shorts och t-shirt på mig. Gud VAD jag har längtat efter det. Det är så nice att kunna träna i lite tunnare kläder nu.

slut med firande i centrum

Publicerad 2012-03-22 12:09:50 i ,

Nu är det tydligen slut med studenflaken i Stockholms centrum. För politikerna och polisen i Stockholm tycker att det blir för rörigt med alla studentflak som åker in till Sergels torg och cirkulerar där. Men detta är ju bra trist, för det handlar ju bara om några dagar om året. Det borde väl inte va så farligt tycker jag. Lite firande och glada människor är väl aldrig fel.

sweden, the land of "förbjudet"

Publicerad 2012-03-22 12:05:42 i ,

Det måste ju va så, att Sverige är ett av de länder i världen som har mest förbjud snart. För vi är väldigt pigga på att sätta förbud på saker i detta land. Och det är ju en utveckling som är bra trist tycker jag. Jag har alltid tyckt att det borde vara upp till var och en, att bestämma över sitt liv. Vill man röka, då ska man kunna få göra det, och vill man ta sig ett glas vin en tisdag kväll, då ska man kunna köpa vin i en vanlig matbutik. Det skulle ju vara drömmen, men det kommer nog aldrig hända. För politikerna i Sverige, de tycker ju att alla som gillar vin och mat, de är alkoholister.

lite god mat, lite gott vin och Lionel Richie...

Publicerad 2012-03-21 21:33:31 i ,

Har nyss avnjutit lite god mat tillsammans med ett enormt gott rött vin. Så nu ligger jag i min soffa och avnjuter en live dvd med Lionel Richie. Och jag tror inte det kan bli ett sämre avslut på denna dag, än just detta....

det är HOCKEY vi talar om

Publicerad 2012-03-21 19:56:30 i ,

Artiklar som denna kan göra mig galen ibland, för det är ju inte sant va vi ska va fega i Sverige ibland. För det ÄR faktiskt så att i hockey så blir det slagsmål ibland, och det är en del av spelet. Och så kommer det alltid att vara. Det är så enormt tröttsamt att höra om dessa fegisar som skriver om att det ska va så och så hårda straff efter att det blir lite "råkurr" på isen. Fan detta är en kontaktssport och det blir hårda tag ibland, men om man inte gillar hårda tag, då ska man inte spela hockey. Då kan man börja med balett eller curling istället.

det är inte kul med kvalserien, MEN

Publicerad 2012-03-21 19:51:40 i ,

Det är inte kul att djurgården ligger i kvalserien, men jag måste säga att det är sjukt vilken underhållande hockey det har varit så här långt. Det är ett helt annat tempo i dessa matcher, mot den vanliga elitserien. För det äv verkligen kamp i varje match nu. Det är skönt dock att djurgården vann sist, så att de kan få lite andrum nu ett tag. Nu hoppas jag att de vinner nästa match också. Man undrar ju lite vad Charles "Challe" Berglund sa i bussen till mannarna efter att de hade nästan förlorat mot Bofors. Han tog ju ett allvarligt snack med truppen i bussen hem, och det verkar ju som att de orden verkligen gick hem hos spelarna i djurgården. För det var ju nästan som ett helt annat lag som gick in sist på isen i Johanneshov.

tänk va lite som behövs

Publicerad 2012-03-21 18:05:13 i ,

Denna dag började helt OK imorse, men sen så blev det bara värre och värre, så till slut så fick jag nog och gick ut och tog en väldigt lång och SKÖÖÖÖN promenad. För det finns inget som är så bra, som att gå ut och gå, när man är förbannad och arg. Det är nog det bästa jag vet, och det gjorde jag också. Jag gick ut och gick i flera timmar, och jag kom hem för bara några minuter sen. Nu känns det genast mycket bättre. Nu blir det att bota mig med god mat och gott vin. Jag köpte faktiskt lite vin på bolaget, medans jag hade vägarna förbi stan. Det kändes som att jag behövde lite gott vin ikväll. Ska ta och fixa till stekta hamburgare och egen gjord klyftpotatis. Det tror jag blir smaskens ikväll.

en jobbig dag.....

Publicerad 2012-03-21 14:48:46 i ,

Vissa dagar är helt fruktansvärda faktiskt. Och denna dag blev en sån. Ska bara ta de lugnt resten av dagen, för jag känner att jag behöver det.

Ölvestad avgjorde

Publicerad 2012-03-20 11:01:16 i ,

 

Vad det är underbart att se känslorna hos Jimmi Ölvestad, efter det att han gör detta mål. För är det någon som kan leda Djurgården till kommande segrar. så är det Ölvestad. Måste också säga att det är bra jävla skönt att de vann över Lif hemma.

det är HOCKEY vi talar om....

Publicerad 2012-03-20 10:50:55 i ,

Vad mesigt spel det är igentligen i slutspelet i hockey. FÖr det är ju faktiskt hockey vi talar om, och det ÄR en sport som det ibland smäller lite hårdare i närkamperna. Självklart så ska man beivra tacklingar och smällar som skadar spelare, men i övrigt så tycker jag att svenska hockeyspelare är klena.

lite dubbelmoral tycker jag...

Publicerad 2012-03-20 10:17:01 i ,

Det är ganska tydligt att Sverige är ett av världens största länder när det gäller vapen export. Det har ju skrivits spaltmeter om detta i medierna den senaste tiden. Men tydligen så är det många som inte gillar detta, för Sverige ska ju vara neutralt eller vad fan det heter. Men det är väl bra att våran vapenexport går bra, för det inbringar ju jobb till Sverige, och vi ska vara rädd om de jobb vi har. Så jag tycker att det är lite av dubbelmoral, när många politiker i Sverige uttrycker sig negativt om vapenexporten. Jag skulle själv kunna jobba inom vapen industrin, och jag skulle inte ha något emot det alls.

vinterkriget

Publicerad 2012-03-19 23:30:30 i ,

Har sett denna film ikväll, och jag måste säga att jag blev mycket berörd av denna film. För det finns inga ord för den tapperhet som dessa finländska soldater visade under WW2. Hatten av för dem.

måååååååål

Publicerad 2012-03-19 21:04:34 i ,

Nu är jag glad, för Ölvestad gjorde nyss 3-1 till djurgården. Så nu är de som det ska va. Hoppas att det blir några baljor till, så vi förnedrar Leksand totalt en gång för alla.

va i HEL???????

Publicerad 2012-03-19 19:49:04 i ,

Kollar just nu vad det står mellan djurgården och leksand, och VAD är det jag ser. Leksand LEDER FAN......NU ÄR MÅTTET rågat....

konstig måndag

Publicerad 2012-03-19 17:30:34 i ,

Det har varit en bra konstig måndag, har haft en sån konstig känsla i kroppen. Det är liksom som "fjärlilar i magen" känsla. Vad det nu kan bero på???

skööööna söndag

Publicerad 2012-03-18 21:53:25 i ,

Jag måste säga att det har varit en bra skön söndag. Förutom att Aik vann i hockeyn, så har det vrit helt ok. Men man kan inte få allt.

luleås tränarstab....

Publicerad 2012-03-18 17:23:03 i ,

Jaha, det blev inte som jag ville. Det blev Aik som gick segrande ur striden denna gång igen. Men det är ju bara att säga grattis och ta av hatten för detta lag. För de spelar sjukt bra, men fan vad jobbigt det är att berömma Aik, när jag själv är en gigantisk djurgården fan.
Men det är en annna sak jag bara måste skriva om. Och jag måste skälla VÄLDIGT mycket på Luleå hockeys tränarstab. För gud vilka håglösa människor till tränare. Hur är det med GLÖDEN och KÄMPAANDAN hos dem. När det är som mest viktigt, så agerar det som värsta kärringarna och inte visar någon "fighting spirit". Nej hade jag varit högste tränaren för Lulåe så hade jag skrikigt och gormat och skällt på spelarna i Luleå som bara den. För jag tycker att man kan ställa lite högra krav på Lulåes lag denna dag. Jag tycker att de underpresterade mycket idag. Men Aik var det bättre laget helt klart, och då ska de vinna också.

ser på hockey

Publicerad 2012-03-18 17:09:11 i ,

Just nu så ser jag på den ena kvartsfinalen mellan Aik och Luleå, och det är på Luleås hemmaplan. Och där brukar ju Luleå vara svårslagna. Men denna gång så är det lekstuga för AIk, för de spelar så bra just nu. Så jag tror att de kommer att vinna och ta sig till semifinalen. Jag känner inte igen Luleå i denna match, de verkar så trötta. Nu är det bara några minuter kvar, och då måste de vara "på tårna och äta puck". För nu måste de ändra på detta, och det tror jag att de gör. Allt kan hända i hockey. Det är jobbigt att säga det, men Aik spelar grymt bra.

leksand förlorade...

Publicerad 2012-03-18 12:50:09 i ,

Trots att inte djurgården vann på fulltid och tog tre poäng igår, så var det en sak som gjorde mig MYCKET glad igår. Och det var att Leksand förlorade hemma mot Timrå. Fan vad jag sken upp då i fullskalig ren och skär skadeglädje då. För det är inget som är så kul, som att se när Leksand år efter år gör bort sig i kvalserien.

om denna så kallade "barnfattigdom"

Publicerad 2012-03-18 12:37:01 i ,

Jag tycker det är väldigt märkligt att läsa om att det finns något som kallas för "barnfattigdom" i sverige år 2012. Jag tror att detta är något som är påhittat av media för att sälja lösnummer. Sen så tror jag att det ligger något intressant i en kommentar, som jag läste på Falukurirens hemsida idag. Jag håller inte med i allt vad skribenten säger, men en del poänger har han.

Från Falukuriren.se den 18 mars 2012

"Inte så konstigt när folk som är barn själva skaffar barn hit och dit hela tiden. Folk har ju knappt gått ut skolan, fått sig ett arbete, stabil ekonomi, eget boende innan dom skaffar barn...

Väx upp och bli vuxen innan man skaffar barn skulle lösa en hel del! Tycker synd om alla barn som bor med föräldrar som själva så gott som är barn i någon halvtattig kopparstaden-lägenhet, arbetslösa, utan utbildning, kanske till och med fortfarande går i grundskolan."

de måste visa lite "kämpaanda" nu

Publicerad 2012-03-18 12:17:05 i ,

Det är intressant att se klippet nedan från djurgårdens omklädningsrum efter matchen mot Bofors. För HERREGUD VILKET avslaget lag man ser där. Vart är glädjen och kämpaandan för fan? De sitter ju och ser ut som en samling idioter om man frågar mig. Hade jag varit tränare Charles Berglund så hade jag skällt ut denna samling SÅ KALLADE hockeyspelare. För det ska inte vara möjligt för ett elitserielag att nästan förlora mot ett lag från allsvenskan. För i mina ögon så ska djurgården spelarna vara mycket glada för att de fick två poäng igår. Men i fortsättningen så måste de kämpa mer.

katastrofen är ett faktum

Publicerad 2012-03-18 11:14:53 i ,

Vad sorgligt det är att läsa om flygkatastrofen som ägt rum i de svenska fjällen. Det är ju ett militärt Hercules plan som har störtat och troligen så har alla fem ombord omkommit i denna hemska olycka. Men när jag läser på mer om denna olycka, så är det många frågor jag ställer mig. Hur kan det komma sig att de flög under säkerhets höjd? Och hur kan det komma sig att ett Hercules plan kan störta? För detta plan är ju ett av de säkraste som vi har. Jag tror att det är "den mänskliga faktorn" som ligger bakom. Något annat kan jag inte tänka mig.

de vann på straffar...

Publicerad 2012-03-17 18:36:34 i ,

Det blev vinst på straffar för djurgården ikväll mot Bofors. Ganska dåligt tycker jag att inte vinna under ordinarie tid. Nu får de ju bara en poäng. I denna match serie så är det enormt viktigt att vinna varje match. Men nu kommer vi igen och vinner de resterande.

men åhhhh

Publicerad 2012-03-17 18:21:11 i ,

Kollar just nu vad det står mellan Bofors och Djurgården. Och när jag ser resultatet, så blir jag bedrövad. Just nu så står det 2-2. Och man kan ju hålla sig för skratt. Det är fan inte klokt detta. Jag trodde väl att dif skulle spöa Bofors iallafall. Men inte då. Laget är så sjukt dåligt denna säsong, så det är rent av pinsamt.


ikväll är det Bofors som gäller...

Publicerad 2012-03-17 13:01:31 i ,

Det var ju bra jobbigt att Djurgården förlorade mot Rögle sist. Men nu är det nya tag som gäller. Och idag är det Bofors borta, och jag hoppas att de gör en bättre match ikväll. För nu är det VINST som gäller. Det finngs inget annat.

rättvisemärkta viner...

Publicerad 2012-03-17 12:18:45 i ,

Det har ju tydligen blivit mer och mer populärt med rättvisemärkta viner på systembolaget. Och det är ju bra, men jag har själv inte märkt av det speciellt mycket själv när jag handlar på bolaget. Jag tycker nog att bolaget kan bli lite bättre på att göra mer reklam för dessa viner. För det är ju bra om de som jobbar på vinplantagen runt om i världen, kan få bättre levnadsvillkor och bättre löner. För jag kunde läsa häromdagen i Dagens Nyheter, att det är lite si och så med det. Men jag tänker på en annan sak, och det är att det kommer nog aldrig att ändras på den fronten är jag rädd. För ska vi kunna köpa vin i Sverige till humana priser, då får vi nog leva med att arbetarna har det sämre på vinodlingarna också. För vinet kommer ju självklart bli dyrare, om arbetarna ska få bättre villkor. Är vi villiga att betala för dyrare viner? Jag vet inte om vi är det.

är det en slump elle???

Publicerad 2012-03-17 12:14:19 i ,

Jag har nyligen grattulerat en släkting till mig idag, på hans födelsedag. Och då var det en sak som slog mig, och det var detta med att det är så många i våran släkt som har födelsedag i Februari och Mars. Då kan man ju undra vad våra föräldrar har haft för sig på midsommar???.......;) Men det finns ju inte så mycket att göra i norrland på mmidsommar....:)

ett mysterium...

Publicerad 2012-03-16 22:11:59 i ,

En sak som man kan fundera på, det är låten "Joey killer" av och med Magnus Uggla. Och det man kan funderar på, det är om denna låt handlar om Joey Tempest i Europe. För Uggla har ju under alla år bestämt hävdat att denna test INTE handlar om sångaren i Europe. Men om man studerar texten noga i denna låt, så tror jag nog fan att det är så.

topp 3 Led Zeppelin

Publicerad 2012-03-16 21:57:39 i ,

När jag är inne på leddan fan zepjelin, så måste jag ju göra en topp tre lista, över deras bästa låtar. Och den är som fan följer...

1. Det måste vara "stairway fan to heaven". Det är nog den bästa ballad jag kommer att höra fan i mitt liv. Så självklart är den spikad etta på min lista.

2. WHole fuckin love".....det behövs inte sägas så mycket. Bara att höra rifftet å¨de ¨åp på demnn denna l ö¨ö låt, så blir man helt klart sygen sugen på att gifta sig med Nicole Kidman.

3. Communicaition breakdown, jag tror att ord är överflödiga när det gäller denna låt.

i har fattat the stuff...

Publicerad 2012-03-16 21:48:48 i ,

Jag tror jag äntligen har fattat grejjen med gruppen Led Zeppelin. Helt klart så är de en av världens bästa grupper när det kommer till att uppträda live. För när man ser deras live dvd "How the west was won", så inser man att det är få grupper som var så  bra, i ett konsert sammanhang som just Led fucking Zeppelin.

challe för fan..

Publicerad 2012-03-16 20:01:09 i ,

jag tror att Charles "challeballe" Berglund nog allt får ta och banka in lite vett i skallen på djiurgårdenspelarena inför nästa match imorgon. För det var sjukt vad dåligt de spelade igår. Och spelar de inte bättre, då blir det nog allsvenskan nästa säsong. För så dåligt spelade laget igår.

ikväll blir det bra god mat

Publicerad 2012-03-16 19:46:46 i ,

En sak först bara. Jag bara måste rekommendera hemsidan tasteline.se till alla som gillar att laga mat. För de har bra recept som är enkla att förstå, men de är välgenomarbetade helt klart. Och framför allt, så har de recept för alla smaker och tillfällen. Så den hemsidan kan jag verkligen tipsa om.
Och på den sidan så hittade jag ett bra jävla gott recept på "ugnsbakad lax i hummersås". Så det håller jag på att laga just nu, och jag måste säga att det doftar bra jävla gott från spisen. Och jag är bra hungrig, så det kommer nog att slinka ner som pitten i fittan när man har sex. Till detta blir det en kall staropramen...:)

jag är bara för snygg...

Publicerad 2012-03-16 18:53:26 i ,

Det är inte lätt att vara ödmjuk, när man vet att jag är fan bra jäkla snygg...:) För det är ju så, jag är bra snygg....:)

ett glas rött och lite rock n roll....

Publicerad 2012-03-16 18:33:05 i ,

Jag avnjuter just nu ett glas rödvin och ligger i min soffa och avnjuter en konsert på radion med bandet, som är enligt mig det bästa som har hänt Sverige, sen jag lärde mig att gå. Jag talar, mina damer och herrar om bandet Graveyard. Att lyssna på dem, det är lika skönt som att ha sex med en vacker kvinna, att ligga på en sandstrand och känna solstrålarna smeka min kropp, att vandra i de svenska fjällen, eller att vara i en riktigt bra skivaffär. Det är med andra ord kärlek i mina öron när jag hör Graveyard. För de är såååå sjukt bra.

I´m alive

Publicerad 2012-03-16 18:28:58 i ,

jag är så jävla glad för att jag lever. Och pappa, du ska va jävligt glad för att jag inte ännu är tillsammans med dig. För då hade jag spöat skiten ur dig i poängpoker. För jag har revansch att utkräva efter 20 års förnedring. Då du bara vann och vann och vann. Hur är det möjligt att vara så bra på kortspel som du va. Men vänta bara, snart kommer jag till dig, och då ska du fan i mig få spö...:)

vilket fiasko det var igår

Publicerad 2012-03-16 10:07:53 i ,

Det var inte kul att följa djurgårdens match mot Rögle igår, för det var något av det sämsta jag sett på en hockeyrink. Det jag såg, det var ett fiasko av det stora slaget. Spelar inte laget bättre än så här, då blir det bra svårt att ta en plats i elitserien nästa säsong.

vilken skön morgon

Publicerad 2012-03-16 09:51:24 i ,

Vilken skön känsla jag hade i kroppen när jag vaknade denna morgon, och det var en känsla av hopp. Jag var faktiskt glad när jag gick upp, och det är ju inget jag varit bortskämd med på sista tiden då jag vaknat. För det har ju varit ett ständigt mörker för mig den sista tiden, men därför är det ju så skönt att jag har fått tillbaka hoppet och glädjen med livet ganska mycket. Man kan lugnt säga att jag ska ta vara på denna dag.

fast det är klart...

Publicerad 2012-03-15 21:29:12 i ,

Spelar djurgården så här dåligt, då har de inte i högsta serien att göra. För de spelade så sjukt dåligt så man nästan inte tror att de har spelat i elitserien denna säsong. Jag tycker att det är dags för alla "gamla gubbar" att lägga av och lämna plats för lite yngre juniorer. Helt klart behövs det nytt blod i detta lag. För fixar de inte kvalserien, så är risken att de blir kvar i allsvenskan. Men nu tror jag inte risken är speciellt stor för det. Det är ju trots allt MÅNGA matcher kvar, så det är ju mycket att spela för. Och jag är ju optimist, och jag tror att djurgården trots allt klarar detta. Men fy vad denna förliust sved. Och sen så hoppas jag att djurgården SLAKTAR Leksand sen. För det finns inte i min värld att de ska förlora mot dessa FJOLLOR från de djupaste skogarna i Dalarna. Och framför allt, vet Leksand hur man spelar hockey. Man kanske skulle ställa sig i deras bås och lära dem ett och annat. Och vet ni brudar i Leksand, att grejjen med hockey, det är att man ska göra mål. Det är så man spelar spelet som kallas för hockey....:):):) hehehehehehehehehehe

helt rätt att bua

Publicerad 2012-03-15 21:20:58 i ,

Jag tycker att det var rätt av djurgården publiken ikväll, att bua ut laget efter denna mycket jobbiga förlust. Hade jag varit på plats så hade jag varit så sjukt besviken att jag hade velat springa naken genom stockholm och satt mig på Plattan och bajsat på en Rögle flagga. Det är så jag tycker om Rögle just nu.

vad är detta????

Publicerad 2012-03-15 21:14:32 i ,

Är det sant? ÄR DET VERKLIGEN SANT??? Jo det är sant. Djurgården har torskat hemma mot Rögle. Detta är fan det sjukaste jag varit med om som djurgårdare faktiskt. Det är bra tur att inte jag är på plats på Hovet. Jag hade bra gärna velat ta ett snack med Challe Berglund som är tränare. Hade jag varit han så hade jag skällt ut spelarna efter matchen SOM BARA DEN. För det är inga hockeyspelare som stod i djurgårdens bås ikväll. Det var en massa "rädda kycklingar" som spelade som brudar. Hur fan vore det om de skulle SPELA HOCKEY. Och detta spel går ut på att döda motståndaren och göra mål...

de har för trötta spelare....

Publicerad 2012-03-15 21:05:45 i ,

Vad spelar det för roll om djurgården har en massa spelare som har spelat si och så många matcher och de har varit med länge. Men grejjen är den att de är för gamla och de har inget hjärta för laget. För det lag som står på Hovets is ikväll, det är en samling före dettingar. Jag skäms för detta djurgården lag.

KÄMPA FÖR FAAAAAN

Publicerad 2012-03-15 20:58:52 i ,

VAD ÄR DETTA FÖR JÄVLA SKIT? Jag är så arg just nu, för djurgården spelar så enormt dåligt hemma mot Rögle. Jag har nog aldrig sett ett lag spela så dåligt som djurgården gör just nu. Hur är det med hjärta för laget? Just nu så är det en massa tomtar som tomtar runt på isen i Johanneshov. Nu är det hjärta som gäller och det gäller att kämpa.

att dumförklara folk

Publicerad 2012-03-15 11:14:26 i ,

Ibland tycker jag lite att medierna "dumförklarar" folk av idag. Det jag tänker på, det är en rubriksättning i gårdagens Dagens Nyheter som fick mig att reagera lite. Det var rubriken "Depeche Mode´s Martin Gore och Vince Clarke har en skiva ihop". Men herregud, jag tror väl att de flesta vet vem Martin Gore är, och de flesta vet väl vid detta laget att det är killen som skriver låtar och spelar gitarr och keyboard i Depeche Mode. Lite får väl folk tänka efter lite.

en något sen morgon

Publicerad 2012-03-15 10:59:10 i ,

Vad skönt det var att vakna upp idag, för idag är det en sån där dag då allt bara är hur bra som helst. Varför jag känner så här, det är dels för att det verkar vara bra vackert väder ute, sen mår jag väldigt bra idag. Det beror mycket på att jag tagit det lite lugnt med min medicin som jag tar, och jag ska nog ta de lugnt någon dag till med den.

gjorde ett fynd idag...

Publicerad 2012-03-14 17:17:28 i ,

Jag måste säga, att ibland gör man fynd då man är ute på promenader. För mina dagar består ju av långa promenader just nu. Och det är bra skönt att gå ute just nu, i det fina vår vädret. Och jag brukar ju ofta ibland, slinka in på Åhlens och ta en titt på deras skivavdelning. Men det är inte ofta som jag köper något numera, utan oftas går jag dit för att bara checka av vad som har släppts nyligen. Och så går jag hem och laddar hem skivorna istället eller lyssnar på dem på spotify. Men idag så gjorde jag ett sällsynt fynd på deras rea back. Och det är en skiva med Dream Theater. Det var plattan "A dramatic turn of events". Det var en en dubbel bestående av själva plattan och en extra dvd, som verkkar innehålla en hel el godis. Men jag fick denna platta för 49 kr. Och det måste man väl säga är ett jäkla bra fynd.

det är dags att gnälla nu...

Publicerad 2012-03-14 10:34:42 i ,

Det är en sak som har blivit lite populärt bland politiker som har avgått, och det är detta att de gör en massa utspel då de inte är politiker längre. Vad är detta för fenomen? Varför ska de börja gnälla då de inte är med i topp politiken längre. Jag tycker det är lite tröttsamt att höra detta. Mona Sahlin var ju inte direkt sen att hopp på Håkan Juholt efter att hon avgått. Det tycker jag va enormt dåligt. Senast så kan man läsa i gårdagens DN om att Maud Olofsson har gett sig på Folkpartiets ledare Jan Björklund. Men herregud Mona, hur vore det om du skulle hålla käften och hålla tyst nu när du ÄNTLIGEN har avgått. För det var då för väl att hon tog beslutet att avgå, för jag har sällan sett en sämre politiker än just henne.

god morgon

Publicerad 2012-03-14 10:24:00 i ,

Det är onsdag och jag sitter här vid frukostbordet och inmundigar lite frukost som jag lagat till mig själv. Lyssnar på lite musik gör jag också. Det är ju fantastiskt detta igentligen med spotify, för bara en liten summa så har man hela musikhistorien till sitt förfogande. Den enda nackdelen som jag kan se det, det är väl att jag har börjat köpa mer skivor igen, för jag upptäcker ju så sjukt många nya band och artister hela tiden. Såg på ett program igår, som hette "Hårdrockens historia", och det var helt klart det bästa avsnittet hitills tycker jag. För det handlade om genren "progressive metal". Och jag måste säga att jag gillar den genren med grupper som Dream Theater som något av den genrerna flaggskepp.

tack för allt Anja

Publicerad 2012-03-12 23:52:07 i ,

Så kom då nyheten som jag själv har gått och väntat på, och det var att Anja Pärsson gick ut och meddelade att hon väljer att avsluta sin fantastiska och framgångsrika karriär. Först så var det med sorg som jag mottog denna nyhet, för hon har ju skänkt mig många härliga stunder i tv-soffan när man har följt hennes karriär. Men det var också en lättnad att hon nu har tagit detta beslut. Det har varit jobbigt att ha följt henne denna säsong, som har varit allt annat än bra för henne. Hon har ju varit långt ifrån medaljer denna säsong, och det har inte varit likt henne. Och framför allt, så tycker man kunna se en mättnad i hennes agerande i pisten denna säsong. Sen så har jag saknat hennes ilska efter att ha underpresterat så som hon har gjort. För om det hade varit den "gamle" Anja Pärsson, så hade hon nästan slagit ner reportrarna i medierna efter ett dåligt åk. Och jag tror att hon måste vara arg, för att prestera på topp. En glad Anja är ingen bra Anja. Hur som helst så kommer jag att sakna hennes framfart i världscupen framöver. Av alla idrottstjärnor jag har följt i tv-soffan, så är Anja en av de allra allra största.

vart finns nyhetsvärdet???

Publicerad 2012-03-12 23:40:43 i ,

Jag såg lite på reprisen av förra avsnittet av Uppdrag Granskning ikväll. Och just denna gång så ägnade man dyrbar tv-tid till att granska melodifestivalen och dess "överkucku" Christer Björkman. Men efter att ha sett halva inslaget, så är det en tanke som direkt dyker upp i mitt huvud, och det är vad onödigt detta inslag är. För det första, så är detta med melodifestivalen ett tv program och inte dödligt allvar. Jag tror att det är så för de flesta som bor i Sverige. Och så är det också för mig, det var länge sen som man såg detta program med en gnutta allvar.
Sen så inser man en annan sak, och det är att det är INTE längre en meloditävling längre. Det går att utläsa av det Björkman säger i intervjun. Han verkar utgå ifrån att göra så bra tv som möjligt, och då ska det vara en massa skitlåtar med som utfyllnad. Det är därför vi får se idioter som Sean Banan, Björn Ranelid med flera i rutan.
Men som sagt, jag tycker att programmet Uppdrag Granskning fick sig en törn, när det gäller trovärdigheten, efter förra veckans program. För det måste finnas andra saker att bevaka, än ett tv program i rutan.

av alla album med the cure....

Publicerad 2012-03-12 23:29:12 i ,

När det kommer till att välja ett album med gruppen The cure, så måste jag nog välja skivan "Disintegration" som kom ut 1989. Jag vet inte vad det är som gör denna skiva så bra, men är det något som jag skulle märka på, så är det mångfalden på denna klassiker. Man skulle väl kort kunna säga, att detta är en skiva som har lite av varje.

lyssna till ditt hjärta

Publicerad 2012-03-12 18:59:48 i ,

Det går sakta men säkert mot bättre tider känns det som. Och det är så jävla skönt att det känns så. För denna vinter kommer jag nog aldrig att glömma. Den har varit MYCKET MYCKET jobbig och lång. Så det är skönt att det går mot ljusare tider nu, och det känns som att jag också går mot ljuusare tider. Jag saknar ju pappa självklart SJUKT mycket fortfarande, men det är en sorg som jag måste leva med, och han kommer ju inte tillbaka. Men jag får leva med minnena av han, och jag känner en inre glädje att jag har fått leva tillsammans med han i 31 år, och dessa år kommer för alltid att forma mig och min framtid. Men det känns som att jag kommer ha mycket stor nytta och framför allt glädje, över det arv som pappa lämnar efter sig. Jag kommer att leva efter hans deviser och lärdomar för resten av mitt liv. Och det är inga dåliga grejjer att ta med sig. Han har lärt mig jättemycket. Nu ska jag ägna mig åt min mamma, som självklart betyder mycket för mig också.....

life - keith richards

Publicerad 2012-03-11 20:45:10 i ,

Är ikväll helt försjunken i boken "Life" som handlar om Rolling Stones gitarristen Keith Richards. Det är en bok som handlar om hans liv, både på och utanför de stora scenerna. Och det är helt sanslöst bra läsning, och jag har inte kunnta ta ifrån mig denna bok på flera dagar nu. Jag har till och med läst den, när jag låg i badet tidigare idag. Men den är så bra skriven, det är verkligen en så där bok, där sidorna bara flyger iväg. Det har säkert skrivits massor med böcker om Keith, men det som gör denna bok så speciell, det är att det känns som att det är Keith´s egna ord som man får läsa om i boken. Man kan ju självklart diskutera i timtals om hur mycket av boken som är sann, men jag tror att ganska mycket av det man får läsa om i boken är sann.
En sak som är intressant med boken, det är att man får en bra inblick hur det är att ha varit gitarrist, i ett av de största banden någonsin. Och för första gången på mycket länge, så tar Keith upp detta med, att de blev jämförda med The Beatles i början av deras karriär. Jag har alltid tyckt att denna jämförelse är bra dum, för det är som Keith skriver om i boken. Det är två helt olika band. För The Beatles var ju ett pop band, där de spelade ganska enkla låtar till en början. Och om man ska tala om Rolling Stones, så ville ju de vara ett av englands bästa "rythm and blues" band. Mick och Keith ville ju spela hård och svettig R&B, medans the beatles spelade töntig pop. Senare så blev ju Paul och John bättre på att göra bättre låtar på sina sista skivor som The Beatles.
En annan sak som är intressant med Keiths bok, det är hans relation till sin vapendragare Mick Jagger. För det har man ju alltid undrat, hur den relationen har varit. Och i boken så beskriver Keith, Mick som en ganska stor skitstövel, och där han på senare delen av 1980 talet och större delen av 1990-talet, var en ganska stor diva. Och det är ju den bilden jag har tänkt att han har varit. Keith har ju alltid tänkt på "bandet" i första hand. Men Mich har tänkt på pengarna, verkar det som, och det kan ju inte direkt ha varit bra för den kreativa delen av låtskrivandet. Men sen så gick det ju som det gick i slutet av 80-talet. Och de spelade in deras allra sämsta skiva "Dirty work" i rena krigsstämningen i bandet. Det kunde faktiskt ha blivit deras sista skiva som grupp. Men tack och lov så kom ju Mick ner på jorden, och de gjorde en sanslös comeback på senare delen av 1990 och sen på 2000 talet.

Helt klart så är "Life" en av de bättre rock biografier jag har läst. Och jag rekommenderar den STARKT....
en skön söndag

Publicerad 2012-03-11 17:56:03 i ,

Det ÄR verkligen skönt med våren som är i ankommande nu. Hade ännu en skön löparsöndag ute i spåret. Och det var grymt skönt. Kroppen svarar också bra nu, så det är bra skönt.

du går gärna lägga av för min skull....

Publicerad 2012-03-10 22:26:14 i ,

Så blev det som jag trodde, dunderfiasko för de svenska tjejerna i skidskyttestaffetten. Men vad annat kunde man vänta sig, när man har fyra gnäll kärringar som tävlar för sveriges ära. Och till råga på allt så uttalar sig Ekholm om att hon kanske kommer att lägga av efter denna säsong. Jag är den förste som kommer att JUBLA MASSOR om hon gör det. För jag är så sjukt trött på att höra om hennes gnäll om att det går dåligt med hennes karriär. Hur vore det om man skulle ta och "spotta i näven" och komma igen. Och framför allt, en sak som jag är så trött på när det gäller svenska idrottare, det är detta med att gråta ut i media. Jag tycker att det är bättre om man fokuserar på sin idrott, och ger fan i att prata ut i media hela tiden.

skönt att tramset är över nu...

Publicerad 2012-03-10 22:13:34 i ,

VAD skönt att schlager tramset är över nu för denna gång. För det är inte klokt vad trött man blir på den enorma hysteri som det är kring denna tävling, som en gång i tiden var en MELODITÄVLING. Men idag är det något helt annatr, det är en tävling som mer handlar om yta och hur många töntiga karaoke idioter man får plats på scenen. Och vad är grejjen med alla dumma ballonger som delas ut till publiken. Det ser ju inte klokt ut, för det ser ju ut som värsta barn kalaset. Nej jag tycker det är bra skönt att denna IDIOTISKa tävling äntligen är slut. Nu kan svenska folket ägna sig åt VIKTIGARE saker som att se till att djurgården vinner sm guld i hockey....:)


jag är nöjd...

Publicerad 2012-03-10 21:54:45 i ,

Man kan väl säga att jag går ut i natten med ett smajl på läpparna ikväll. För jag tycker att det är helt ok att Loreen vann melodifestivalen ikväll. Dock så hade jag satt mina pengar på Danny, och jag tycker nog att hade haft en större chans med sin låt. Men det bästa med denna kväll, det var att Ranelid inte vann.

ÅÅÅÅÅH vad skönt....

Publicerad 2012-03-10 21:32:48 i ,

Nu är det klart efter den första röstnings omgången, och det blir INTE Björn Ranelid som kommer att vinna. Jag var ju sjukt rädd för det. Men det blir inte han och Sara Li. Tack tack TACK för det....:)

Danny för helvete...

Publicerad 2012-03-10 21:08:05 i ,

Nu har jag fått en NY favorit. och det mina damer och herrar, det är Danny Saucedo. För det var inte sant vilket SJUKT BRA FRAMFÖRANDE han gjorde. Och går inte han och vinner, då ska jag ställa mig på Sergels Torg och sjunga "Fyra bugg och en coca cola" i bara iförd zebra randiga strings....:)

ja du...

Publicerad 2012-03-10 20:59:50 i ,

Om Ranelid och Sara Li går och vinner med detta bidrag, då ska jag strippa på torget här i Falun och sjunga "Helan går". Men jag tror inte det är så stor chans för att det blir det, för gud vad Ranelid sänkte bidraget ikväll. Han gjorde fan bort sig helt med sitt "ringande rrrrrande".

det blir lite schlager ikväll...

Publicerad 2012-03-10 20:46:28 i ,

Jag tänkte, det kan ju va rätt kul ädnå att kolla in låtarna i schlagertramset. Men det som slår mig, när jag ser spektaklet, det är att alla låtar så här låmgt är så sjukt anonyma. Den enda låt som stuckit ut, det är faktistk Miskovskys låt, men den lär ju inte vinna. Och jag hoppas verkligen INTE att Ranelid går och vinner, dock så tror jag han kan göra det.

en bra era....

Publicerad 2012-03-10 19:08:18 i ,

Vad bra jag har det just nu. Har ett glas vin nära mig, och så ser jag på en helt fantastisk konsert med Rolling Stones på dvd. Det är en konsert från deras "Voodoo lounge" turnee. Och om man frågar mig, så är detta en av de senare tiders bästa eror i gruppens enormt långa karriär. För det första så var plattan "voodoo lounge" enormt bra, och en av deras bästa på senare tid. Det är bara "Bigger bang" som överträffar denna faktiskt.
Men när jag ser på denna konsert, så tycker jag mig se ett bra laddat och spelsugen Rolling Stones. För när jag har sett senare tiders konsert dvd´s med gruppen, så har de inte alls verkat så spelsugen som under just denna vända. Sen så måste jag skriva lite om scenen de hade med sig på denna vända. Den är helt sjukt stor och häftig. En sak är ju kul med Rolling Stones, och det är ju att de verkligen ger något tillbaka till fansen.

har haft en skön lördag

Publicerad 2012-03-10 15:57:00 i ,

Efeer en rätt jobbig fredag, så måste jag säga att denna lördag har varit helt ok. Va ute och gick en bra lång runda, i det sköna vårvädet idag. Och det ÄR grymt skönt att det börjar att bli varmare och soligare. Jag tog också en runda förbi en loppis, och gjorde lite skivfynd. Och det är ju alltid kul. Det som är lite kul, det är att jag fick alla dessa skivor för bara 40 spänn. Man kan lugnt säga att jag har blivit väldigt bra, med åren att pruta när jag fyndar skivor.jag kan knappt tro det är sant...

Publicerad 2012-03-09 22:38:21 i ,

Det är ju knappt man tror att det är sant, att djurgården kommer att spela i kvalserien. Men det är sant, och jag hoppas att det kommer att gå bra. Det ska dock bli kul att få möta Leksand, och det kommer nog bli bra tuffa matcher. En sak är lite trist, och det är att djurgården inte spelar hemma matchen, då de möter Leksand, i globen. Och jag lovar att de hade kunnat sälja ut Globen, men det blir nu på Hovet.

tiden efter pappa har varit jobbig

Publicerad 2012-03-09 20:08:04 i ,

Det är inte sant vad tiden efter min pappas bortgång har varit jobbig. För det har den, det känns som att en del av min kropp är borta om jag ska förklara det bildligt. Och jag vet att man ska försöka komma igen, och gå vidare och allt sånt. Men det är INTE LÄTT mina damer och herrar. Jag gör allt jag kan för att gå vidare, men det känns som att ännu idag, inte har kommit över att han är borta. Och jag tror nog att det kommer att ta en bra tid innan jag är helt bra igen, om jag någonsin kommer att bli helt bra.

en liten kul grej med farsan....

Publicerad 2012-03-09 19:58:51 i ,

Det blev min paradrätt som jag kom att äta ikväll. Och det är ju renskav med kokt potatis till. Och detta har ju kommit att bli lite av den rätt som jag lagat mest av alla i mitt kök. En grej som är lite kul, det är att detta var den rätt som farsan bjöd mamma på, första gången de dejtade, en gång i tiden. Elle man kan väl säga, att det var detta farsan lagade då han skulle fixa krubb för allra första gången hemma i hans kök. Det är ju lite kul att tänka på...:)

mickes vinyl

Publicerad 2012-03-09 19:22:55 i ,

Oj vad man har shoppat plattor i denna trevliga skivbutik som går under namnet "Mickes Vinyl". Kul inslag detta nedan....

musikens makt....

Publicerad 2012-03-09 19:04:14 i ,

Håller just nu på att städa lite här hemma, och dels så håller jag på att pyssla lite med skivsamlingen. Lägger tillbaka lyssnade skivor i dess fodral bland annat. Jag vet inte vad det är, men det är så sjukt NICE att lyssna på bra musik, dricka lite vin och pyssla med min skivsamling. Gud vad detta är god terapi för mig.


en hemsk vecka...

Publicerad 2012-03-09 17:53:21 i ,

Det har inte direkt varit någon kul vecka, denna men jag ska försöka att ta igen den nästa vecka. För hur allt än kommer omkring, så är det ju bara upp till mig själv om jag ska klara detta. Och jag SKA göra det, för det finns ingen annan som kan göra det åt mig. Hur jävligt det än är, så är det bara upp till mig om jag ska fixa det. Och jag ska göra det....

en hyllning till mig själv...

Publicerad 2012-03-07 22:59:55 i ,

Det är ju inte klokt igentligen, för bara om två timmar, så är jag trettio två år. Det är nästan så man inte tror att det är sant, men det ÄR sant. Jag fyller alltså imorgon, som är den åttonde mars, och som många vet går ju denna dag under namnet som "den internationella kvinnodagen". Det är ju bra lustigt, att mamma och pappa råkade pricka in denna bemärkelsedag som just min födelsedag. Men det är ju rätt bra, för det är ju då lätt för folk som känner mig, att komma ihåg min födelsedag. Dock så har det ju varit lite negativt några gånger, när jag var mindre. Jag kommer aldrig att glömma alla demonstrationer, som man såg på Sergels Torg i Stockholm, då militanta feminister demonstrerade med plakat där det stod "män är odjur", "mannen ska stå tillbaka" osv. Det var ju inte så kul, men det var ju bara att strunta i vad de säger. Men så här i efterhand, så undrar jag om dessa kvinnor hittade någon man att leva med. Dock så tror jag att de kan få svårt att hitta någon man. För vem vill leva med en kvinna som har synen på mannen som att han ska underkasta sig kvinnan. Det går ju inte, för ska det vara, så ska det ju vara jämställt till det viset att man delar på allting. Och då menar jag att det ska inte VARA NÅGOT SNAck OM hur man ska dela på livet, om man lever tillsammans. För om jag får säga vad jag tycker, så ska man inte behöva prata om hur man ska dela på sysslorna om man är ett par. Det ska komma av sig självt. För ska jag gå till mig själv, så är det SJÄLVKLART för mig att hjälp till med sysslorna om man är i ett förhållande. Och det är ganska enkelt, för om min tjej lagar maten, då diskar jag efter middagen. Det ska inte behöva vara svårare än så.

Men detta inlägg skulle ju inte bli så här. Utan jag skulle ju skriva lite om mig själv. Och det tänker jag fan göra. För det är ju min födelsedag imorgon, och jag måste säga att jag har gjort det bra som har levat så här långt i mitt liv. Jag blir ju imorgon 32 år, och jag måste säga att jag tar av hatten och säger "GRATTIS KLA, DU HAR GJORT DET BRA", för det har jag. Det har inte varit lätt att vara mig själv. Mitt liv har direkt inte varit någon "highway to paradise" om man säger så. För jag har fått kämpa för att komma dit jag vill. Och jag har verkligen åkt på mina smällar, och just nu så verkar det som att, när min pappa gick bort, så är det den värsta smäll jag kunnat råka ut för. Dock så kommer jag inte låta mig nedslås av detta, och jag kommer inte gå under, utan jag ska leva vidare och gå vidare med mitt liv. För när allt kommer omkring så ÄLSKAR jag livet, och jag älskar att leva. Så jag ska leva vidare och försöka att göra så gott jag kan för att göra mitt liv så bra det bara går. Min pappa var en kämpe, och det kommer jag ta med mig. Men framför allt så kommer jag att ta med mig hans "kämpaglöd" som han under hela sin levnad har visat. Han var verkligen inte någon som gnällde, utan han spotta i näven och kom igen istället. Det ska jag ta med mig i mitt framtida liv.

och pappa, du ska veta att jag alltid kommer att älska dig, vart du än är i himlen...:) Fast jag kommer aldrig att förlåta dig för att du aldrig blev ett djurgården fan. Trots 31 år av försök...:)
jag gillar

Publicerad 2012-03-07 21:24:11 i ,

Jag måste säga en sak, och det är att tv serien "Hårdrockens historia", som man kan följa på svt, det är nog något av det bästa jag sett, när det kommer till musik journalistik. Det är en sjukt genomarbetad serie, och den fångar verkligen in många av genrerna inom hårdrocken. Självklart så finns det väl genrer den utelämnar, men man kan inte få allt. Jag tycker dock att det är kul att följa denna tv serie och upptäcka alla, för mig, nya band som finns. Ikväll har jag sett avsnitt 10, och det var ett av de bättre avsnitten om man frågar mig.

efter ett skönt bad...

Publicerad 2012-03-07 19:37:30 i ,

Har tagit ett skönt bad och ska nu ta och laga lite mat. En rätt skön onsdag om man frågar mig..:)

Här är en bild på mig och farsan när vi var på Tomas Ledin i Örnsköldsvik. En helt oförglömlig kväll skulle det komma att bli. Det blev sista gången pappa hängde med ut på en konsert. Och han njöt verkligen av den kvällen. Och som vanligt så var Ledin helt sjukt bra, som alltid.

mardrömmen är sann

Publicerad 2012-03-07 12:45:11 i ,

Det är nästan så man inte tror att det är sant, men det är det. För det blir kvalserien för djurgården. Och nu kan allt hända. För laget har mycket att spela för nu, och har allt att förlorar på om de inte tar en plats i nästa års elitserie. För de lag som de nu kommer möta, som kommer från allsvenskan har allt att vinna. Så det kommer bli bra tuffa matcher. Men om allt går rätt till, så ska dif vinna lätt dessa matcher. Och jag hoppas att de har moral och kämpaglöd nu, för att visa vart skåpet ska stå. Jag hoppas att djurgårdens spelare nu visar hjärta för klubben och spelar för att visa fansen att de har i elitserien att göra.

jag känner tröst i hans röst...

Publicerad 2012-03-06 23:42:16 i ,

Det är otroligt vad en mans röst kan göra att man känner tröst, om man har det lite jobbigt. Men det är så, när jag lyssnar på Peter Jöbacks musik. För hans musik har jag alltid gillat, och hans musik har följt mig genom alla år, och jag känner faktiskt styrka i hans musik.

kanske göra som Leonard Cohen....

Publicerad 2012-03-06 23:30:16 i ,

Ibland så undrar man inte om man ska ta och försvinna ett tag, och göra något KOMPLETT annorlunda mot det man gör just nu. Man har ju bra lust att göra som sångaren Leonard Cohen och gå i kloster i Nepal och försvinna några år. Fan om inte det skulle vara bra jävla skönt. För det liv jag har nu, det är inte mycket att hänga upp i julgrannen.....

ja jag erkänner....

Publicerad 2012-03-05 21:22:20 i ,

...och det jag tänker på, det är att jag börjar fan bli en elitist när det kommer till musik. För det är ju så SJUUUKT mycket dålig musik i omlopp idag, så det känns som att jag behövs, som är lite av en guide när det gäller musik och val av musik.

har varit en jobbig kväll....

Publicerad 2012-03-05 20:27:37 i ,

Det har varit en väldigt jobbig kväll för mig. Och det beror mycket på att jag igår natt drömde massor om pappa, och som alla vet, så gick ju han bort för en tid sen. Jag tänkte att jag skulle skriva det, ifall det var något som hade missat det.
Men det var en dröm som var rätt bra, den innehöll en hel del minnen som jag varit med om med pappa. Så det var ju inget negativt. Det är bara det, att när jag har såna drömmar, så vill jag ju ringa pappa och prata om det. Men det går ju inte nu, när han inte finns längre. Sen så är det detta med att ringa pappa och mamma, det var en sak i sig som jag saknar. Bara det att ringa dem, och höra pappas röst, när han svarade på sitt ganska så säregna sätt. Han brukade alltid svara med "Karlsson" och så hörde man direkt att det var pappa. Jag prata inte mycket med pappa, utan vi brukade bara "ordbajsa" om dylika manliga sake som hur det är med veden, är gräset bra klippt eller om bilen går bra. Men det var skönt att prata om sånt me farsan. Det som var viktigt för mig, det var bara att hålla kontakten, och visa att jag brydde mig om dem. För det är ju mer om vad man kan säga om min syster. Hon struntade verkligen i mamma och pappa. Och det är något jag aldrig kommer att kunna förlåta henne för. För så myket som de har gjort för henne, under våran uppväxt, så kan man ju tycka att hon kunde ha ställt upp lite mer för mamma och pappa när de blev äldre.  Det som är så trist, det var att hon tyckte att vi skulle ställa upp för henne och hennes familj. Men när vi hade gjort det under några år, så tycker man ju att hon kunde ha gjort lite saker för oss, när vi behövde hjälp. Men det var stopp på den fronten. Men jag tycker att, på det sättet hon utnytthade mamma och pappa, och så klart mig, det säger sätt mycket om samhället vi lever i idag. Det är mycket så, att man tänker mer på sig själv, än tänker på andra. Jag kommer aldrig att bli så, och blir jag så så hoppas jag att någon slår något hårt i huvudet på mig.
Hur som helst, så sakna jag pappa så sjukt mycket fortfarnade. Han var min största idol i livet, och jag kommer nog aldrig att träffa en man som han igen. Men det jag känner stor tröst i, det är att han finns med mig, runt omkring mig, och i mig, i min kropp. Det gör att jag orkar gå vidare. Han kommer alltid vara med mig. Men så klart får jag bakslag, då jag känner mer sorg vissa dagar, mot andra. Denna dag var en sån......

VIIILKEN runda...

Publicerad 2012-03-04 15:22:49 i ,

Idag så släppte det HELT SJUKT mycket när jag var ute och tränade. Det gick som en dans, och det är ju SÅÅÅÅ skönt när det bara flyter på så här.

det blev som jag ville

Publicerad 2012-03-04 11:49:17 i ,

Vad roligt att det blev förra årets segrare Jörgen Brink som återigen visade att han är bäst när det gäller. Det är så imponerande att se en skidåkare, som just Brink. För det är häftigt att han visar igen att han är bäst när det gäller.

kom igen Ekman

Publicerad 2012-03-04 10:37:36 i ,

JAg såg nyss i tv sändningen att min djurgården favorit, Nils Ekman åker också vasaloppet. Det är bara att ta av hatten för honom att han gör detta efter sin stroke.

vasaloppssöndag

Publicerad 2012-03-04 10:30:04 i ,

Ligger i min soffa och följer, som alltid vid denna tid på året, vasaloppet. Och jag fullkomligen älskar denna tradition som jag har. Och som vanligt så gick jag upp tidigt, och följde starten. Det verkar som att det kanske kan bli min favorit, Daniel Tynell kan vinna. För han ser pigg ut.

detta är BRA musik...

Publicerad 2012-03-03 20:34:12 i ,

Som den musikelitist som jag är, så vill jag självklart pracka på folk min musiksmak. Och den är ju SJÄLVKLAR mycket mycket bättre än alla de andra på denna planet som kallas jorden. Här följer lite tips på bra musik som ni sen självklart måste lyssna på...

the age of stupidity

Publicerad 2012-03-03 20:26:34 i ,

Just nu så sitter väl en massa svenska hel idioter och kollar på detta IDIOTISKA spektakel som kallas för "melodifestivalen". Det är verkligen något av det dummaste och fulaste man kan se på tv idag. En gång så var det ju faktiskt en tävling, som gick ut på att få fram ett bra bidrag till den stora europa finalen sen. Och det var faktiskt bra låtar förr om åren, och det tror jag faktiskt många håller med mig om. Idag så är det helt SJUUUUUUUUUUUUUUUUKT vad dåliga låtarna är. Ta bara denna idiot som kallar sig själv för "Sean banan". Kan inte den där jävla idioten ta och gå och gömma sig, så man slipper se han. Och sen denna jävla Christer "fucking" Sjögren. Vad i helvete gör han i tävlingen? Är inte hans arena istället ålderdomshemmen, där bör han platsa bättre.
Nej jag tror jag håller mig till min Bob Dylan biografi ikväll. Det är mer underhållning att läsa den boken istället.

får bra kritik för nya singeln

Publicerad 2012-03-03 19:35:59 i ,

Det är kul att Roxette för en gångs skull får bra kritik för sin musik, för det är man ju inte van vid som det stora Roxette fan som jag är. Men här kan man läsa det.jag gillar denna mannen

Publicerad 2012-03-03 19:26:12 i ,

En av de riktigt stora inom svensk musikjournalistik, det måste ju helt klart vara journalisten och författaren Andres Lokko. Jag har följt hans karriär mycket genom åren, för han ÄR verkligen sjukt bra på det han gör. Han är en sådan där musik journalist, som man bara måste läsa. För det märks att han brinner för det han skriver om. Och häromdagen hörde jag en väldigt bra radio intervju med han i P3´s musikguiden, och har ni inte hört den, så gå genast in och lyssna på den igen och igen och igen...:)

GUD vad SkÖnT

Publicerad 2012-03-03 19:16:20 i ,

Jag måste bara rätta mig för en sak. Tidigare idag så skrev jag ju att djurgården skulle möta HV71 idag, men det var ju totalfel. Utan det var ju Modo som de spelade mot. Men det spelade ju ingen som helst roll, vem djurgården mötte ikväll. För de vann ju matchen ändå, och nu är de på rätt sida sträcket. Och jag HOPPAS, HOPPAS och hoppas att de vinner sista matchen nu. Det är då laget möter hiv71, och den matchen ska ju bara vinnas. Nu är det bara att ta på sig blåstället och jobba utav bara helvete, så är det klart sen.

denna dag blev inte som jag tänkt mig

Publicerad 2012-03-03 19:08:14 i ,

Det blev inte riktigt som jag tänkt mig idag, men jag hoppas att det är bättre snart......fan det känns som att man har blivit folkskygg. Jag har ju alltid varit en person som ÄLSKAT att vara bland människor, och har alltid gillat att träffa nya människor. Men det känns inte som jag gillar det längre, och jag hatar det hos mig. Varför är det så. Jag vill inte att det ska va så....

de MÅSTE vinna idag

Publicerad 2012-03-03 11:21:54 i ,

Det är ingen kul tid för oss djurgården fans just nu. För om laget förlorar ikväll mot HV71, så är det definitivt kvalserien som väntar. Och det är ju helt sjukt i och med att djurgården vann sm-guld för bara några år sen. Men det kan svänga snabbt i elit verksamheter. Jag hoppas ju att laget vinner i eftermiddag, men att möta HV71 är ingen "piece of cake", för de är ju grymt bra. Frågan är ju om de går för fullt ikväll, eftersom de redan är klara för slutspel?

jag hoppas på Brink

Publicerad 2012-03-03 11:11:02 i ,

Denna helg är ju rätt speciell för mig, för det är ju Vasalopps helgen nummer 1. Och jag älskar verkligen att gå upp tidigt, och se först starten i Berga By, och sen följa loppet sen under hela förmiddagen. Det är så kul att följa sen kampen ända in i Mora sen. Det som gör detta lopp så speciellt för mig, och det är att det är snart det enda skidlopp, där det är den starkaste och uthålligaste som vinner. Och det är ju det som längdskidåkning handlar om. Nu förtiden så tycker jag att längd sporten har spårat ur ganska mycket, med alla dessa korta lopp som sprint och duathlon. Det är allt sällan man ser den starkaste vinna. Men så är det ju verkligen med Vasaloppet.

lööördag

Publicerad 2012-03-03 10:56:12 i ,

Vilken otroligt fin lördag det är idag. Det är soligt men inte så varmt, men vad gör det när det är det är så här fint väder. Jag bara måste ut idag...

mauro, din lilla jävel...

Publicerad 2012-03-02 21:34:38 i ,

Har kollat återigen på ett avsnitt av "Mauro och Pluras kök", och jag har ju skrivit spaltmeter om detta fantastiska lilla program, här på min blogg. Men det är ett sjukt bra program. Det är som att man är hemma hos Plura på middag, när man ser hans program. Det är synd att Mauro inte kommer att göra mer program med Plura, när det kommer till matlagning. För de passar sjukt bra ihop i detta program.

tack mamma....

Publicerad 2012-03-02 21:29:43 i ,

Jag är så stolt över min mamma, för hon är verkligen en av de bästa personerna som finns i denna värld. Men det är en sak, som jag är så glad över att jag har fått ärva från henne. Och det är konsten att laga god mat. Jag har verkligen gått "all in" när det gäller att laga mat. Det är så kul med god mat, och man kan lugnt säga att detta är en sak som tillhör "det goda livet". En god mat rätt, lite gott vin, och ett bra sällskap kring bordet. Mer behöver jag inte mer av livet.

mamma, nu tar jag över..:)

Publicerad 2012-03-02 21:23:45 i ,

Ikväll så blev det, som så många gånger förr, ett riktigt mästerverk i köket. Det blev ju grillad entrecote, med bakad potatis, och egen gubbröra till. Och FAAAAAAAAAAAAAN vad gott det blev. Det känns som att jag börjar komma ikapp min mammas mästerverk i köket...:)

vilket ägg huvud jag är

Publicerad 2012-03-02 20:07:22 i ,

Det märks att jag bara spanade på brudar, när vi hade hemkunskap i skolan. För jag var tvungen att googla hur länge man skulle hårdkoka ägg...:)

är i mattagen...

Publicerad 2012-03-02 19:59:15 i ,

Håller på att laga mat just nu, och ikväll blir det grillad entrecote, med eget bea sås tilll. Och på sidan om blir det bakad potatis med gubbröra till. Jag har haft en förjävla jobbig vecka, så nu tänkte jag festa till det lite ikväll med god mat och några glas vin. Det känns som att jag behöver detta....


att passa in....

Publicerad 2012-03-02 01:20:37 i ,

Det är torsdag natt, och natt mot fredag den andra mars. När jag tittar på klockan så är den hela 0056, och jag är uppe som vanligt och surrar i min lägenhet. När jag tittar ut så är det bra mörkt, men jag ser månen som lyser som bara den kan göra. På tal om det. Det är inte klokt igentligen, när man tänker efter att det har landat folk på månen för många år sen. Det är en helt sanslös bedrift när man tänker efter. En sak som man kan fundera över, när det kommer till detta med NASA och det amerikanska rymdprogrammet förr i tiden. Det är hur jobbigt det måste ha varit att ha varit andra man på månen, efter Neil Armstrong. Vilket öde det måste ha varit att få bli den som kommer efter Armstrong. För det är ju som i filmen Top Gun, "there is no point for second place". För det är ju så, det är inte många som vet vem som var andre man på månen. Jag vet det knappt själv, så efter att jag har skrivit klart detta. lätt förvirrade inlägg, så ska jag googla på det.
Men till saken nu mina damer och herrar. Jag vill skriva av mig lite. För jag måste verkligen skriva lite, för det är en sån grym skön avkoppling för mig. För det är så för mig, har ju alltid gillat att skriva. Och när jag startade denna blogg, nu för en herrans massa år sen. Så var ju första tanken att den skulle handla om musik och kanske lite sport. Men som det blir ibland, så kan det gå åt andra hållet. Men för mig gör det inget, det gör inget att det har blivit en del personliga inlägg här. Det är bara skönt att skriva av sig, och jag struntar totalt i vad andra säger. Det där är en sak som har ändrats hos mig, sen min pappa har gått bort. Det är att jag numera struntar nästan totalt i vad folk tycker och tänker, jag kör mitt race, och sen får det bära eller brista. Livet är helt klart för kort, för att gå runt och tänka och fundera vad andra tycker om en. Gör man det så blir man ju fan galen.
Lyssna för övrigt på en helt sanslöst bra låt med Jerry Williams. Det är låten "I cant sleep (without you)". Att han var kapabel till såna där mästerverk vid hans ålder,  det trodde jag verkligen inte. Helt klart är det ett litet mästerverk i sig. Sen är det en annan sak med "Jerka", och det är att jag känner en sån trygghet när jag hör hans röst. För mig är hans röst "många mil i bilen med mamma och pappa och syrran". För pappa gillade verkligen att lyssna på hans musik, och då blev det ju många gånger att farsan lajjade hans skivor i bilen. Då var det ju jobbigt, för jag fick ju inte lyssna på det jag själv ville, utan det var mamma och pappa som styrde bilstereon med en järnhand.
Men helt klart är jag en förändrad person efter att pappa gick bort. Jag har svårt att "sätta tummen" på vad det är. Men jag är helt klart inne på att ta vara på livet mer, och jag inser också hur fort det kan gå, och sen så vandrar man uppe på molnen och så går man där och tittar ner på alla larver som härjar här nere på "mother earth". Nej jag har bestämt mig för att leva, och det ska jag göra till max.
Jag har ju en längre tid nu, gått hos en psykolog. Och jag ska ju erkänna en sak, och det är att jag har snackat så mycket skit om detta med psykologin. Det har varit mängder med haranger om att det är bara idioter som går dit. Men GUD VAD JAG HAR HAFT fel. För det är inte alls så som många tror. Det är enormt bra, om man behöver prata och känne sig deppig. Det funkar faktikt, och man blir bättre. Jag känner att jag redan är, dock långsamt, på väg att bli bättre. Det går sakta, men det går åt det bättre hållet. Dock har jag samvetskval över hur mycket skit jag öst över de som gått till psykologer förut. Jag har sagt att de är helt dumma i huvudet, och att de borde ta tag i sina liv istället. Men som jag mår nu, så är det inte så lätt att ta sig i kragen och komma tillbaka. Man behöver hjälp ibland, och då menar jag proffessionel hjälp. För man kan inte fixa allt själv, det går inte helt klart. Fast jag har ju trott det, och jag har levt efter det. Men som sagt, det går till en gräns, sen så finns det två vägar ut. Antingen så söker du hjälp, eller så går du under. Jag är så glad att jag valde den första utvägen här ikväll, och jag måste nog säga. Att det är nog med ganska stor hjälp av pappa. För detta kanske låter konstigt, men det känns verkligen som att han finns i min närhet, trots att han är borta. Men så är det, jag känner ibland att han är "nära" mig. Det är svårt att förklara, men så är det. Och det är faktiskt en mycket skön känsla, att han är där. Det gör ju at han inte där död för mig, för det kommer han aldrig att vara. Jag vill inte heller att han är det, han är i allra högsta grad levande för mig.

Oj vad långt detta inlägg blev, men så kan det bli ibland, och det är så skönt att skriva länge, och låta fingrarna dansa vals över tangenterna. Ska ta ett sista glas vin, lyssna på lite jazz med Miles Davis nu och ta de lugnt ett tag innan jag sover. En sak ska ni veta, jag ger inte upp. Jag ska leva och må bra, och försöka att ha ett så bra liv som det bara går. Och en annan sak, ni som inte kan uppskatta mig för den jag är, ni kan dra åt skogen. För jag är så trött på att ställa upp för andra. Det är något som jag stör mig på jättemycket, jag ställer upp för andra, men vad får man tillbaka, inte ett skit. Nej jag ska leva, och ha de bra själv. Och ska ta hand om de som står mig nära. Och för mig så är det mamma. Alla andra kan dra om det inte passar......

over and out

så rätt skrivet....

Publicerad 2012-03-01 23:39:40 i ,

Jag är helt stum efter kvällens match mot Timrå, så jag finner inga ord för min ilska just nu. Utan jag väljer att citera en skribent från ett av kommentarsfälten på en av kvällstidningarnas hemsidor.

"Det är så himla komiskt, ett lag som inte har något att kämpa för än sin egen ära spöar ett lag som "kämpar" för att förhindra att hamna i kvalserien. Det roliga är att DIF inte kämpar och bara njuter av sin fina höga lön dom får i kuvertet varje månad. Jag är så otroligt besviken på dagens Djurgårdens IF Hockey. Överbetalda divor som skiter i fansen och bara njuter av sin höga paycheck. Ni förtjänar inte att vara i Elitserien. Man spöar Skellefteå borta som är ett av Elitseriens bästa lag men man kan inte spöa Elitseriens sämsta lag, som har släppt in över 15 mål på 2 matcher. Vilka djävla skämt! Gör om gör rätt! All cred till Ölvestad och Wesslau som fortfarande försöker kämpa. Resten kan dra åt helvete!"

nu får de fan skärpa sig

Publicerad 2012-03-01 20:27:32 i ,

Jag såg just nu att Timrå leder över Djurgården med ett mot noll just nu. Och det är ju helt sjukt dåligt av djurgården. För Timrå är ju helt klart det sämsta laget i år, så inte kan de ligga under. NU får de allt skärpa sig.

har blivit influerad

Publicerad 2012-03-01 20:05:30 i ,

Jag har på sista tiden lyssnat väldigt mycket på musik av den lite mer hårdare stilen, typ "heavy metall" och liknande genrer. Men det beror rätt mycket på ett tv-program som har gått nu i några veckor. Jag talar om "Hårdrockens historia" på svt. Det är ett sjukt bra program om man vill få en överblick av metall genren. Och det har verkligen jag fått. Jag har upptäckt massor av nya band tack vare denna program serie. JAg såg reprisen på svt-play ikväll. Och då handlade det om skräck rock. Och de tog upp ett band som heter "King diamond". Grymt bra band måste jag säga och en sjukt bra sångare.

hittade en fantastisk bild...

Publicerad 2012-03-01 19:54:05 i ,

Efter att min pappa har gått bort, så har man ju verkligen kollat efter bland alla mina bilder. Och det är så viktigt också för mig att ha många bilder på min pappa. Dels så vill jag återuppleva mina minnen jag har med han. Sen så vill jag inte glömma bort hur pappa såg ut. Dock så tror jag inte att det är någon risk, men det är alltid bra att ha foton på pappa. Jag hittade en bild, som det är så sjukt mycket kärlek i. Den är tagen under en av våra FANTASTISK grillmiddagar på våran veranda, där uppe i Sollefteå. När jag ser just denna bild, då blir jg bra tårögd. För det är så mycket glädje i denna bild. För det var verkligen glädje under våra middagar, och de kunde hålla på så länge. Och det är så skönt med såna middagar, för jag tycker att det ska vara så. Man ska äta länge, och så ska man prata jävligt mycket om allt mellan himmel och jord. Men framför allt ska man njuta av maten. Det är något som jag tycker saknas bland folk idag, som jag har lärt känna. Om man lagar god mat, då sa ska det ta tid att avnjuta den.

torsdag kväll

Publicerad 2012-03-01 18:27:45 i ,

Håller på att laga mat just nu, och lyssnar på lite skön musik. Det blir faktiskt hemlagad pizza ikväll. Ska bli nice med det. Det är faktiskt bra godare med egen pizza, mot den man köper på pizzerian faktiskt. Sen så är ju faktiskt all min mag, som jag lagar bäst i världen...;)

de kan mötas...

Publicerad 2012-03-01 11:28:33 i ,

Vad intressant om det kan bli djurgården och leksand som möts i en kommande kvalserie. Det tror jag kan bli bra jävla intressant. Dock så tror jag det kan bli bra tuffa matcher, och jag är faktiskt lite nervös inför en sån match. För Leksand har ju inget att förlora och Djurgården har ju allt att förlora i en sån match serie. Men det kan nog bli bra och tuffa matcher. Jag hoppas att det kan bli som på bilden nedan, att djurgården kör över lif...:)är nöjd med glocalnet

Publicerad 2012-03-01 11:18:16 i ,

Jag måste säga att jag är bra nöjd med valet av Glocalnet, som leverantör av mitt bredband och mitt mobil abonnemang. Det är alltid lätt att få tag i deras killar på supporten, och framför allt så behöver man inte sitta timmar i telefön kö. Det är det viktiga tycker jag. Jag koimmer ihåg när jag hade "Felia", jag menar självklart Telia:), då fick man sitta bra många timmar i telekö. Dem rekommenderar jag verkligen inte att ha att göra med.

jag hoppas på slutspel

Publicerad 2012-03-01 10:34:56 i ,

Vad skönt det var att djurgården vann senast mot Linköping. Nu är ju laget på lite mer säkrare mark, och är ovanför kvalserie strecket. Nu gäller det bara att vinna de sista matcherna också. För jag tror, att laget inte klarar en kvalserie, för de lag som kommer underifrån, har sån hunger att spela i elitserien, så det kan nog bli svårt. Så djurgården gör nog rätt i att, göra allt för att spela vidare i slutspelet.

men gud

Publicerad 2012-03-01 10:18:44 i ,

Läser just nu morgon tidningen, och det var en nyhet jag bara var tvungen att kommentera. Det är den ni kan läsa nedan, och jag blir bara så trött. Självklart ska vi ha ett handikapp anpassat samhälle, men det GÅR inte att anpassa allting. Det är ganska enkelt, vissa saker kan man inte göra, så är det och så kommer det alltid att vara. Det är bara enormt tråkigt att denna familj, har tagit detta till domstol. Och jag ger inte den familjen stora chanser att vinna  mot ikea. Familjen riskerar ju att ruinera sig i domstolskostnader.

Ur dagens nyheter


Femåriga Filippa Nordin ville
leka i bollhavet på Ikea men nekades
på grund av sin funktionsnedsättning.
Familjen valde att gå till domstol
med hjälp av Byrån ör lika rättigheter.
Domen skulle ha kommit
i går men sköts upp till den 7 mars.
–Det känns tråkigt, men har jag
väntat i tre år kan jag lika gärna
vänta lite till, säger Annica Nordin,
mamma till Filippa.
Familjen Nordin vill å möbeljättens
bemötande av Filippa klassat
som diskriminering. Diskrimineringslagen
garanterar i så fall familjen
20000 kronor som kompensation.
Skulle i stället Ikea vinna målet,
krävs familjen Nordin på mer än det
dubbla, 50000 kronor.
Hans Gårlin, kundrelationschef
på Ikea, beklagar att ärendet måste
tas ända till domstol men örsvarar
Ikeas agerande.
– Så vitt jag vet är det praxis, men
hur vi väljer att hantera det vill jag
inte säga örrän tingsrätten slagit
fast någon dom. Vinner vi fallet kan
pengarna mycket väl skänkas till
välgörande ändamål, till exempel
till Byrån ör lika rättigheter, säger
han.
Rebecca Haimi
rebecca.haimi@dn.se

god morgon sverige...

Publicerad 2012-03-01 10:15:44 i ,

Det är morgon, och jag äter frukost som vanligt. Lirar musik också, och denna gång är det min "all time favorit frukost record", och då talar jag om "Joyride" med Roxette.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela