klabbesworldtwo

en liten blogg som handlar om mitt liv och mina tankar om diverse saker....

ledins 70 tal

Publicerad 2012-05-31 22:07:54 i ,

Jag har i många år varit fascinerad av Tomas Ledins tidigare plattor. Och då talar jag främst om de han gav ut på 1970-talet. Dessa skivor tycker jag är bra bortglömda, och jag har i alla tider tyckt att de förtjänar att uppmärksammas mer. Och det är lite synd att Tomas inte spelar fler av dessa låtar live, för jag tror att de skulle göra sig bra live även idag. Men det som slår mig, när jag lyssnar på Ledins tidigare värk, det är hans uppfinnelse-
rikedom som präglar dessa skivor. Det är synd att han inte vågar gå utanför ramarna. lika mycket som han gjorde på dessa skivor. Helt klart så tycker jag att fler borde upptäcka dessa skivor. För de flesta som lyssnar på Tomas idag, de vill väl bara höra hans hits och inte mer än de. Men helt klart så finns det mer att upptäcka mer än hans hits.

det våras för mig....

Publicerad 2012-05-31 21:16:08 i ,

Vad skönt det är att det är sommar nu i Sverige och att det är ljust och framför allt varmt ute. För när allt kommer omkring, så är det bra skönt med sommaren, och framför allt efter denna långa vinter som vi har genomlidit. Det är så roligt med detta fenomen, för det känns som att man föds på nytt varje gång som sommaren kommer.

det är nog slut nu Susanna

Publicerad 2012-05-31 12:11:57 i ,

Tiden då man fick se en vinnande och glad Susanna Kallur på banorna, den är nog över för all framtid. För det verkar som att Susannas kropp säger ifrån och att det är nog dags för henne att lägga av. Det är bra trist att det är så här, för vi har aldrig haft en lika bra sprinter som just Susanna Kallur.

svensk vinst igår...

Publicerad 2012-05-31 12:02:28 i ,

Igår så tittade jag på fotbollsmatchen mellan Sverige och Island, det var inte tänkt att jag skulle se den matchen.. Utan det blev bara så, det fanns liksom inget annat att titta på igår på tv. Men det var rätt kul att se den matchen. för killarna i det svenska landslaget spelade bra. Och det lovar bra inför det stundande europa mästerskapet som snart ska börja. Dock så tycker jag att det är några spelare som måste upp i en högra klass, om vi ska ha någon som helst chans att gå långt i den turneringen.

vaknade till en fantastisk nyhet...

Publicerad 2012-05-31 11:19:57 i ,

När jag vaknade upp tidigare idag, så hade jag fått en länk skickad till mig på facebook av en vän. Och nyheten gick ut på att gruppen Roxette kommer att spela på Peace and love senare i sommar. Och vad GLAD jag blev när jag läste detta. För är det något band jag vill se, så är det just gruppen Roxette. Och det verkar ju som att de är i sällan skådan form också, för när man ser klipp från deras nu pågående turnee, så är det grymma verkar det som live.


jag vill känna glädje...

Publicerad 2012-05-30 18:45:53 i ,

Ska det behöva vara så mycket begärt att jag ska kunna få vara glad någon gång? Jag känner mig så sjukt nere just nu, att jag bara vill stänga in mig i min lägenhet och inte gå ut på bra länge.

vilken dag.....

Publicerad 2012-05-30 18:34:09 i ,

Vilken dag detta blev då. Den började bra, men sen gled den rakt åt helvete, iallafall om man ska tolka mitt mående idag. Det är så jobbigt att jag svänger så i hur jag mår själsligt hela tiden. För det är sjukt mycket upp och ner, det är liksom inget mitt emellan. Men som tur är, så börjar dessa MYCKET mörka dagar bli allt färre. Jag ska ta de bra lungt ikväll, för jag orkar inte mycket just nu.

man kan inte skicka alla

Publicerad 2012-05-30 11:23:19 i ,

Det var då ett jävla gnäll på bordtennis tjejen Matila Ekholm. Det hon bölar över, är att hon inte kommer att kunna få deltaga i OS i London i sommar. Men nu är det ju så, att det går inte att skicka alla till OS. Och jag är så trött p att se en massa "turister" som åker ut snabbt och sen får en betald semester i några veckor sen. Och sen tycke jag att man ska skicka DE ALLRA BÄSTA som man har i varje gren. Man ska vara minst topp 10 i sin gren iallafall för att vara med i OS. Matilda ligger runt 62 på rankingen i världen, och man undrar liksom vilken chans hon hade haft i OS. Jag tror hon inte skulle haft skuggan av en chans att ta medalj. Ska man vara med i OS, så ska man ha chans på medalj. Det är ingen ide att skicka någon för att "se och lära", det är en grej som är så dum så det finns inte.

detta med läxhjälp

Publicerad 2012-05-29 12:08:32 i ,

Att familjer idag tar till betald läxhjälp, det är något jag funderar öve mycket. Dels är det ju bra att familjer kan ta till denna hjälp så att deras barn får bra hjälp med sina läxor. Men detta är ju en tjänst som inte direkt är billig. Men det finns ju gratis läxhjälp också. Men det jag tänker på. Hur bra är den läxhjälp som är gratis mot den som kostar? Sen så kan man se på detta ur ett annan perspektiv också. Hur kan det komma sig att föräldrar idag har så lite tid för sina barn? Min mamma och pappa hade alltid tid för min syster och mig när vi villa ha hjälp med mina läxor. Och det ska sägas också att bägge två hade fulltids jobb också. Jag tror att det är många föräldrar idag, som borde ägna mer tid åt sina barn, än att vara så ego själva. Har man barn, så kommer de nog alltid i första rummet.

kan sex förstöra en vänskap???

Publicerad 2012-05-28 23:38:14 i ,

Jag kollar just nu på filmen "State of play", och i denna film så förs en dialog mellan två av skådespelarna. Och denna dialog går ut på att de diskuterar om sex kan förstöra en vänskap. Detta är ett ämne som jag har varit bra intresserad av i många år. Och jag tycker helt klart att det inte behöver vara så. Är bara med på att det enbart är sex man är ute efter och inget annat, så tror jag det kan funka. Men så fort det blir känslor inblandat, då är det kört.

vad blödig jag är...

Publicerad 2012-05-28 21:53:44 i ,

Vad är det med mig igentligen ibland? För jag blir så sjukt berörd av att höra Peter Jöback och hans musik. Jag låg nyss och läste en bok och lyssnade på en skiva med just Peter Jöback, men jag blev så berörd av hans röst att jag var tvungen att sluta läsa. Men det är ju så, han har ju helt klart en av de bästa rösterna någonsin i svensk musik historia. För man lyssnar verkligen när han sjunger, och han har ett sätt att framföra en låt på han alldeles speciella sätt. Och jag kommer också ihåg så väl, när jag upptäckte Jöback och hans musik. Det var när jag var med familjen och såg musikalen "Kristina från Duvemåla". Jag fick tårar i ögoinen när jag hörde Peter framföra den otroligt fina låten "Guldet blev till sand". Det ska också sägas att jag hade läst hela Willhelm Mobergs bokserie om utvandrarna innan jag såg denna FANTASTISKA musikal, så det var också därför som jag blev så djupt berör av texterna till alla låter i musikalen. Men när Peter framförde låten "guldet" så var det med en sådan pondus och grace, att man bara inte kunde sluta få en tår i ögat i det ögonblicket. Helt klart så var det en STOR grej för mig att se denna musikal live.

blir påverkad av denna bok

Publicerad 2012-05-28 18:53:17 i ,

Det är nu andra gången som jag läser Tina Nordlund och Simon Banks bok om just Tina och hennes tuffa liv. Jag talar om boken "Genom helvetet, om fotboll, kärlek och anorexi". Jag vet inte vad det är med denna bok, men jag blir så påverkad av den, men på ett positivt sätt. Jag ska nog ta och förklara en sak där. Denna bok handlar ju om Tina Nordlund och hennes egna privata helvete som hon gick igenom när hon blev drabbad av anorexi. Och när man läser om hur hon hade det under denna hemska period i hennes liv, så fattar jag inte hur hon kunde överleva. Men det är också en bok som ger en hopp när man läser den. För det man kan lära sig av Nordlunds bok, det är att hur jävligt det än är, så får man inte ge upp. Jag tycker att alla ska läsa denna bok, och ta lärdom av Tinas lärdomar.

pingst helgen

Publicerad 2012-05-28 11:29:50 i ,

Jag måste säga att det var en fantastiskt fin pingst helg för mig. Dels så var jag på en kul grill kväll och sen  så blev det en himskans massa sköna löpturer denna helg. Det blev nästan fyra mil som jag sprang, och det trots värmen som var. Men det som är så skönt, det är att jag knappt känner någon träningsvärk. För jag körde träning fredag, lördag och söndag. Så man kan lugnt säga att jag är bra vältränad nu, och det är så skönt att kunna vara på denna nivå, att man kan köra hårt utan att man är helt slutkörd.

gruvorna söker folk

Publicerad 2012-05-28 10:38:59 i ,

Jag läser om att det går bra för de svenska gruvorna. Och i och med detta så behöver de ju också arbetare dit upp. Men det jag undrar över är. Vad är det för kunskap som krävs för att jobba där? Helt klart så skulle jag vilja jobba där kanske. Det är ju ett jobb, och jag är banne mig inte kräsen när det kommer till jobb. Och därför så tycker jag att arbetsförmedlingen kunde underlätta lite för oss arbetssökande med information om jobben i norr.

måndag morgon 28 maj

Publicerad 2012-05-28 10:24:19 i ,

Äter just nu frukost, och läser morgontidningen. Jag äter gröt idag, för jag vill vara riktigt laddad för det jag ska göra idag. För idag så ska jag göra en sak som jag har tänkt på länge, och det är skönt att det blir av idag. För det är dags att gå vidare nu med annat.

ska klara det

Publicerad 2012-05-28 00:22:24 i ,

Hur det än är, så ska jag klara mig vidare i livet. Det kan vara hur jävligt som helst i mitt liv, men jag VET ATT JAG någon gång kommer att nå målet med att bli en hel människa. Och jag ska NÅ DET målet om det så är det sista jag gör.

jag blir bara så trött på mig själv

Publicerad 2012-05-27 21:16:33 i ,

Varför kan jag inte känna någon glädje längre, för det känns som det just nu. För det är en bra tid nu i mitt liv, jag ha träffat lite nya sköna människor, det är fint väder ute, det går SJUKT bra att träna, och min mamma mår bra. Men VARFÖR VARFÖR är jag ändå olycklig och mår dåligt själsligt? Det är en fråga som jag tänker på. Och det är bra jobbigt att det är så. För jag har ju alltid varit lycklig med det jag har. Och jag har varit nöjd med det jag har haft. En sak som kan spela in, det är att jag har nuddat "the perfect life", och vet att jag skulle vara nöjd med hur det var då under den tiden. Och sen så vill jag så sjukt mycket just nu, men det är mycket som bromsar mig just nu. Och det är INGEN skön känsla.

skön söndag morgon

Publicerad 2012-05-27 11:59:17 i ,

Jag vaknade upp åter med ett leende på läpparna idag, för dels är det ju sjukt nice väder ute, och så är det ju mors dag. Så jag började med att ringa min mamma och gratta henne. Och det är alltid så kul att ringa henne, för HERREGUD:) vad min mamma kan prata. Men det är ju bara så kul att få ringa henne och kolla läget med henne och hur hon har det. Och det som gör det så skönt, det är att man kan ringa henne och bara snacka skitsnack en stund. Detta är något som jag verkligen älskar. Och det är också så sällsynt att kunna göra detta till folk idag, för det känns alltid som att när man ringer folk, så stör man alltid. Därför har jag slutat att ringa folk jag inte känner så bra. Men till min mamma är man alltid välkommen att ringa till.

Bruce verkar vara i fin form

Publicerad 2012-05-26 21:55:08 i ,

Det är rätt intressant att följa Bruce Springsteen och hans pågående världs turnee. För det verkar som att Bruce och det ganska så pånyttfödda E Street Band är i sällan skådad form. Men när man läser om vad Bruce presterar på scenen, så verkar det som att Bruce rockar röven av sina konkurrenter. Det var ju också många som kanske undrar varför Bruce fortsätter att turnera, när hans kollega och saxofonist Clarence Clemons har gått ur tiden. Men jag tycker att Bruce gör rätt i som fortsätter, för det är ju detta som han är bäst på, att underhålla stora folkmassor. Det som är lite häftigt, det är att det är Clarence son som ny har axlat manteln i bandet, och av det jag har sett på nätet, så tycker jag att han gör bra ifrån sig. Helt klart så kan han inte ersätta Clarence helt, men han gör bra ifrån sig. Det jag undrar ganska mycket över, det är om Bruce vågar spela låten "Jungleland" under denna turnee. Jag tror inte att det kommer att hända. För även om Clarence son är en jävel på att lira "porrkrok" så är det ingen som kan spela solot i "Jungleland" som just Clarence.

nej ingen schlager för mig ikväll...

Publicerad 2012-05-26 21:38:44 i ,

Nej gud vilken skit det är i årets schlager. Så jag tänker inte titta ikväll, så istället tar jag och avnjuter ett glas vin och musiktidningen Sonic istället. Ska ta och läsa specialaren om regissören och musikfantasten Cameron Crowe. Det var ju han som gjorde filmer som "Almost Famous" och "Jerry Maguire". Jag tror att detta är perfekt lördags underhållning för mig,

schlagern ikväll

Publicerad 2012-05-26 10:35:35 i ,

Det är konstigt en sak, och det jag tänker på är årets eurovision tävling. För första gången på MYCKET MYCKET länge så känner jag en stor "pepp" inför årets final. Och det som gör det hela så konstigt, det är ju att jag i så många år bara öst skit över denna tävling, men varför jag har ändrat mig i år. Det är mycket för att för första gången på åratal så har Sverige en låt i "Euphoria" som ÄR RIKTIGT JÄVLA BRA. Så går inte Loreen och vinner denna gång, då är det faktiskt sjukt dåligt. Och när man lyssnar på de andra låtarna, så är de verkligen inget att ha. Men det skulle inte förvåna mig om de där ryska Babushkorna går och vinner.

vilken skön lördag morgon

Publicerad 2012-05-26 10:21:35 i ,

Är uppe och sitter just nu och äter frukost, och det är en mycket glad Klas som skriver detta. För den senase tiden har varit bra, och jag gör saker som gör att jag mår bra. Just nu går det superbra med tränandet, och det är så skönt för mig. Sen har jag träffat lite nytt folk som är mycket trevliga. Så med andra ord så är livet rätt bra just nu.

fan vilken nice kväll....

Publicerad 2012-05-26 00:20:51 i ,

Det är bara att erkänna, jag har haft en av de mest grymma kvällar jag haft på bra länge. Det blev god mat, gott vin, mycket skönt snack, ja precis som det ska vara för att jag ska trivas. Helt klart så vill jag mer av detta...:)

ser på schlagern...

Publicerad 2012-05-24 22:01:10 i ,

Såg nyss på schlagern och Loreens framförande av sin låt "Euphoria", och jag måste erkänna en sak. Jag fick fan gåshud av hennes framträdande, och går inte detta bidrag vidare till finalen, då vete fan om jag inte springer näck på stan här i Falun imorgon....:)

gyllene tider på ullevi 2004

Publicerad 2012-05-24 18:50:36 i ,

Jag håller på att laga mat just nu, och ikväll så blir det grillad kycklingfile med ris till. Ska nog fixa ihop någon sås till, men vet inte riktigt än vilken som kan passa.
Medans jag gör detta, så avnjuter jag en dvd med Gyllene Tider. Det är deras konsert på Ullevi från 2004 som den är ifrån. Och det är sjukt vilket drag det är på denna konsert, och det är bra häftigt, att ett band från lilla Halmstad kan fylla denna stora arena. Men så är ju också Gyllene Tiders låtar otidslösa.ikväll åker vi ut

Publicerad 2012-05-24 13:15:12 i ,

Det är en sak som är bra konstig med denna eurovisions festival tävling. Och det är att vi måste kvala och gå igenom en semifinal, trots att vi kom på en hedrande tredje plats förra året. Jag tycker att detta är bra konstigt, eftersom om man kommer på en så pass bra placering, då borde man inte behöva kvala.
Men som vanligt så är jag pessimistisk med våra chanser i denna MYCKET banala och hemska tävling i vad som ska vara musik, men som vanligt folk me lite vett i skallen, förstår så är det ju inte det. Jag hoppas att det går åt skogen för det svenska bidraget.

norrland avbefolkas

Publicerad 2012-05-24 12:33:10 i ,

Jag var ju för några dagar sen och hälsade på min mamma i Ångermanland. Och det är en sak som är så trist och jobbig att inse, när man åker norröver i Sverige. Och det är att vad fort det har gått med avbefolkningen på en del mindre orter. För det är sjukt vad många tomma hus och affärs lokaler man ser som står tomma nu. Men det är ju inte så konstigt, för ska sanningen fram så tror jag inte att det går att bo i de norra delarna av detta land just nu. För det finns ju ingen som helst framtid där, och med jobb är det nog änn värre. Men det är ju synd, för jag har ju norrländska rötter, och det är jobbigt att se detta förfall.

ogillar själviska personer

Publicerad 2012-05-24 12:17:10 i ,

Är det något som jag hatar ganska mycket, så är det själviska personer. Det är något som jag kan spy över. Och såna personer vill jag inte ha att göra med tack.

vad jag längtar efter

Publicerad 2012-05-24 03:39:14 i ,

Dock så vet jag en sak, och det är att DET FINNS en framtid för mig, någonstans och någonvart här i livet. För det kan inte vara slut för mig på denna jord, och jag vägrar att ge upp min tillvaro som jag älskar så mycket här på jorden. Och det är så skönt att känna att det nåonstans, finns en framtid för mig. Men det är lite jobbigt att jag hela tiden måste kämpa tredubbelt mot andra här i livet. Men det är kanske min lott, att jag måste kämpa lite mer än andra. Men en sak vet jag, och det är att jag vill bli pappa någon gång. Och jag vill ha familj, för det längtar jag så innerligt och mycket efter. Och när jag tänker efter, så tror jag att jag skulle bli en bra pappa.

mer hårdhet i skolan

Publicerad 2012-05-24 03:31:03 i ,

En sak måste jag bara kommentera. Och det är denna artikel som jag bara måste skriva lite om här på bloggen. Det är ju HELT sjukt att inte denna lärare inte kommer att få något skadestånd. Och vad är det för signaler som denna artikel sänder ut. Jo det är ju att lärare i den svenska skolan av idag, inte har något som helst att säga till om. Och att det är fritt fram för eleverna att bete sig hur so helst. Helt ärligt så blir jag mörkrädd när jag tänker på artikeln. För en lärare måste ju kunna känna att han kan säga till en elev om han har gjort något fel. Men vad ska man som lärare känna efter att en sak som denna har hänt.
Nej jag tycket att det är dags för en reformation av den svenska skolan. Det måste hända något rejält snart, för annars så tror jag att skolan av idag är inne på ett mycket mörkt spår. Och det som måste ändras, det är att lärarna som undervisar idag, de måste få mer makt att styra sin vardag. Och sen så tror jag att det måste in mer hårda straff, för de elever som missköter sig. För det är inte bra om en elev kan komma undan med, att han mordhotar en lärare.

känner mig sviken

Publicerad 2012-05-24 03:22:08 i ,

En sak som definitivt har ändrats hos mig, det är att jag nog aldrig kommer att kunna lita helt på en annan person. För jag har blivit så enormt sviken av min syster att det gör ont. För det hon har visat efter min pappas bortgång, det är nog något av det jobbigaste jag varit med om. Jag trodde att hon skulle visa en annan sida, en mer hjärtligare sida, men nej då. Det blev samma jävla vanliga visa som vanligt, och det gjorde mig så ont att se. Och när jag tänker på det, så har ju jag förlorat två familjedmedlemmar på samma gång, jag har ju förlorat halva min familj känns det som. För jag kommer aldrig att kunna förlåta det min syster har gjort både mot mig, men också mot min mamma. Min mamma och pappa har gjort så mycket för min syster och hennes familj, men vad får man tillbaka? En jävla massa gnäll som inte betyder något.
Det jobbiga med allt detta, det är ju att jag är en stor vän av att ta hand om mina nära och kära. Men jag har ju ingen familj att ta hand om längre. Jag hade ju älskat att vara en god och hjärtlig farbror åt min systers barn. Det hade jag sett fram emot mycket. För jag kommer ju ihåg hur det var när jag var liten. Då älskde jag ju mina farbröder och morbröder. Och jag skulle bra gärna viljat vara det åt min systers barn. Men det kommer nog aldrig att hända att jag får vara det. Och det gör SÅ ont i kroppen när jag tänker på det, att det aldrig kommer att hända. Och att min mamma har blivit berövad att träffa sina barnbarn, det är SÅ JÄVLA SJUKT så det finns inte. Min mamma hade varit en sån bra mormor, det vet jag.

framtiden????

Publicerad 2012-05-24 03:11:10 i ,

Finns det någon framtid för mig? Och om det finns det, varför ska den vara SÅ LÅNGT BORT, OCH SÅ SVÅR att nå. Jag vill ju leva och må bra, men det som är så jobbigt och så hjärskärande, det är att jag börjar tvivla på allt. Och det är så jobbigt att känna så. I alla år, så har ju jag varit en stark och levnadsglad person, men jag känner inte att jag är glad längre. Efter att pappa gick bort, så känns det som att det försvann något med mig. Det känns som att det fattas något i min kropp, det är som att när pappa försvann, så tappade jag en kroppsdel. Och jag vet inte om jag kommer att kunna ersätta denna del av mig som försvann.

har det nice just nu

Publicerad 2012-05-21 23:10:24 i ,

Man kan nog säga att jag har det rätt nice just nu. För just nu så sitter jag med en whiskey i handen, och ligger i morsans och farsans soffa här i deras vardagsrum. Morsan har gått och lagt sig, så jag har rummet för mig själv ikväll. Dock så ska jag sova snart, efter att ha packat klart inför att åka hem till Falun imorgon. Det är alltid så skönt för mig att åka hit upp och hälsa på min kära lilla mamma. För mig är det en självklarhet för mig, och det är ett måste för mig att besöka henne och hjälpa henne med diverse saker hon behöver ha hjälp med.

Kallur tävlar inte i OS

Publicerad 2012-05-21 21:36:15 i ,

Jag tycker att det är synd att Susanna Kallur kanske inte kommer att deltaga i OS i London. För det verkar som att hennes kropp sätter stopp för framtida tävlande. Men det är inte så konstigt om det är så, för hon har ju varit sjukt drabbad av skador. Och ska Susanna ha en chans att tävla på samma villkor så sina medtävlande, så måste hon nog ha en lång period, då hon dels är skadefrin, och så måste hon nog tävla sig i form.

bokar biljett

Publicerad 2012-05-21 10:29:46 i ,

Har nyss bokat biljett, och åker hem imorgon. Men det är alltid lika oskönt att lämna mamma.

därför åkte sverige ut ur vm

Publicerad 2012-05-20 10:04:38 i ,

Enligt mig så åkte tre kronor ut ur vm på grund av dessa orsaker. Dels så åkte vi på så sjukt många skador. Och det är konstigt att man inte får ersätta skadade spelare med nya. För vi förlorade ju en hel femma med skador. Sen så tycker jag att svenskarna som kom hem från NHL, inte var så bra som de kunde ha varit.

Lundqvist nollade igen

Publicerad 2012-05-20 09:59:45 i ,

Jag blir alltid så glad, när det går bra för New York Rangers och Henric Lundqvist. Och igår så vann ju Rangers igen och nu står det 3-2 i matcher.

såg på fotboll igår

Publicerad 2012-05-20 09:47:12 i ,

Jag måste bara kort kommentera finalen i champions league, som jag såg igår. Det var en konstig match, där Bayern Munchen ägde nästan hela matchen. Och det blev spel mot ett mål nästan hela tiden. Jag tycker att Chelsea hade kunnat bjuda upp till dans mycket mer.

life is a joyride....

Publicerad 2012-05-19 01:18:47 i ,

Helt klart är livet skört, och det kan gå snabbt ibland. Vips så är man död och så väntar himmelriket. Så det gäller verkligen att ta vara på livet så bra som det bara går. Och det tänker jag göra i fortsättningen. Att LEVA LIVET TILL MAX, det är verkligen mitt livs måtto framöver.

har ni tänkt på en sak...

Publicerad 2012-05-19 01:12:47 i ,

Vet ni en sak mina kära vänner, att när man är lycklig, då ska man verkligen ta vara på denna stund. Just nu i detta nu, när jag skriver detta inlägg, så är jag så lycklig. Och jag tänker därför ta tillfället i akt att verkligen ta vara på denna stund.

vikten av en förste målvakt....

Publicerad 2012-05-17 23:54:25 i ,

Man ska inte skylla på att målvakten gjorde en dålig match, men jag måste bara skriva lite om hur Victor Fasth spelade i slutet av matchen. Och jag tycker att man kan kritisera Victor Fasth i hur han agerade vid tjeckiens vinst mål. Man ska inte gå ut från målgården som han gjorde och börja dribbla med pucken, som han gjorde. Men det är ju ganska mycket av hans spelstil. Och det är väl ok om han gör det i andra matcher, och då det kanske inte står så mycket på spel. Men man ska INTE försöka att spela hjälte och dribbla med pucken när man spelar mot tjeckien och det står lika och det är en kvarstfinal i vm. Helt klart så tycker jag att man kan kritisera Fasth vid hans agerande i slutet av matchen.

vilket fiasko....

Publicerad 2012-05-17 23:47:29 i ,

VILKET JÄVLA FIASKO det var ikväll när tre kronor förlorade mot tjeckien i hockey vm. Jag har sett många hockey matcher, men denna kväll såg jag nog en av de sämsta matcher jag sett tre kronor spela. Vi hade en mängd nhl svenskar på plats, och då tycker jag att vi borde ha kunnat prestera bättre än att åka ut i en kvartsfinal. Men man ska också berömma tjeckien för att de gjorde en bra match, för det gjorde de.

första dagen hos morsan

Publicerad 2012-05-17 00:56:16 i ,

Ska snart sova, men måste bara skriva lite här på bloggen. Har ju rest idag upp hit till morsan i ångermanland. Och jag måste säga att det är lika skönt varje gång att åka och hälsa på henne. Ville bara säga det....:)

jag ångrar mig

Publicerad 2012-05-16 02:26:26 i ,

Jag vet att man inte ska ångra något man har gjört förr om åren, men det är en sak som jag tänker på. Och det rör min pappa. Och det är att jag kunde bli så arg på han ibland, och jag kunde skälla på han så oerhört mycket, de sista åren. Och detta är något jag tänker på enormt mycket. Dock så tror jag att pappa inte "hade alla hemma" de sista åren av sitt liv. Och han måste nog ha märkt det, för den sjukdom som han fick, den måste han ha märkt av. Och då kanske han inte fungerade som han alltid har gjort förut. Jag körde ju på som vanligt med pappa och kunde köra me han lite när vi jobbade ihop. Men jag skullle självklart ha tagit det kanske lite lugnare med han, i och med också att han inte var så ung längre. Och att jag skällde på han, det GÖR SÅ ONT I mitt hjärta när jag tänker på det.

åker iväg

Publicerad 2012-05-16 02:05:16 i ,

Jag drar iväg senare idag till min mamma uppe i norrland. Och det ska BLI SÅ SKÖNT att hälsa på henne, för nu var det bra länge sen jag träffade henne.

har så mycket tankar i huvudet....

Publicerad 2012-05-15 22:56:15 i ,

Det har varit en rätt skön dag idag, dels så var jag hos min psykolog och det är alltid bra skönt för mig att besöka henna och prata av mig. Ska helt klart erkänna att jag var SÅ emot allt som hette psykologi förut. Men jag har helt klart få omvärdera mina tankar och värderingar om detta. Jag pratade massor med skit om detta med psykologi förut, och jag tyckte att de som gick dit var helt sjuka i huvudet. Jag vet, det är rätt kassa tankar och fördomar jag hade förut om detta, så jag skäms jättemycket faktiskt. Så det är skönt att jag har blivit motbevisad, och jag vet helt klart, att detta med att gå till en psykolog, det har räddat mig rätt mycket.
Jag köpte också två tröjjor idag, och det är skönt. För det är kul att ha lite nya kläder. Men det som har varit lite jobbigt idag, det är att jag har tänkt och funderat om pappa jätttemycket idag. Och det som är bra jobbigt, det är att när jag tänker på han, så blir jag först enormt sjudande glad, men sen så kommer jag till insikt att jag inte kan ringa han och prata med han som jag kunde göra förut. Det är en insikgt som är VÄLDIGT jobbig att komma till insikt om. Och när det är så här, då är det som att jag börjar gråta nästan på en gång. Och detta är också en sak som har ändrats hos mig, sen min pappa gick bort, det är att jag har så nära till tårar. Och det kan ju kanske vara bra. För jag har ju hört att man ska gråta ut, och inte hålla inne med sina känslor. Men det är lite jobbigt, om jag börjar att gråta, om jag typ sitter på bussen eller går på stan.
Men det brukar gå över, och efter en stund så kommer glädjen över mig, att få ha varit Enok Karlsson son. För det ska jag säga, det är en sån glädje, att få ha tillbringat min barndom tillsammans med pappa och mamma. De är helt klart två av de bästa personerna som finns i denna värld.

.....snacka om att det var skönt att skriva detta inlägg. Denna blogg är faktiskt ett redskap till att jag är på rätt väg känns det som.

slut på matchen

Publicerad 2012-05-15 22:40:29 i ,

Har nyss sett klart på matchen mellan sverige och lettland, och det blev som jag trodde en lätt vinst för sverige. Det var väl inte direkt någon välspelad match, utan det var en sån där match som man bara måste vinna. Helt klart gjorde tre kronor det de skulle och vann matchen. Det som också var skönt, det var att det inte blev några skador under matchen. För vi har ju varit enormt drabbade av skador, så det var skönt att vi inte fick några. Det är också bra konstigt att man inte får ersätta skadade spelare under turneringens gång. Men det blev vinst ikväll, och det var skönt. Nu ser vi fram emot matchen på torsdag mot tjeckien. Det kommer bli en sjukt svår match, och jag vågar faktiskt inte tippa en vinnare, för det är en helt öppen match. JAg har ju matchen mot Ryssland i bakhuvudet, och det är därför som jag inte vågar tippa något resultat. Alla vet ju att tjeckien är minst lika bra som ryssarna, så tre kronor måste prestera på toppen av sin förmåga för att vinna den matchen.

Bäckström är frälsaren

Publicerad 2012-05-15 19:29:49 i ,

Det är så skönt att Niklas Bäckström kommer hem till vm och tre kronor. Jag hoppas att han kan göra bra ifrån sig, och det tror jag också han gör. Annars så skulle han inte ha anslutit till truppen.

jag är bättre än alla andra...

Publicerad 2012-05-15 17:29:30 i ,

Varför får jag ibland en känsla av, att jag är bättre än alla andra. Men det känns så ibland. Dels så märker jag det, på när jag pratar med folk ibland. För det är ofta som man får förklara vissa ämnen vad de handlar om. För mig är det självklart att man bara SKA veta om vissa saker, men jag märker på en bristande kunskapsnivå bland folk. Och dt är trist, men samtidigt får jag en skön känsla i magen, när jag märker att jag är så sjukt jävla smart, i jämförelse med andra jag träffar.

rättegången mot Breivik

Publicerad 2012-05-15 11:28:56 i ,

Vad trött jag är på att läsa om rättegången mot Anders Behring Breivik. För det första så är det ju rätt sjukt att han får en rättegång, för vad spelar det för roll igentligen. Det enda som behövs, det är ju en kula i nacken på han. Nej, jag kommer från och med nu inte skriva något mer om denna hemska man.

i got a crush on norrland

Publicerad 2012-05-14 23:24:05 i ,

När jag ändå var igång och skrev om norrland, så var jag bara tvungen att skriva detta inlägg också. Detta kommer att bli en ganska stor kärleksförklaring från min sida till de norra delarna av detta land som kallas ganska mycket för norrland. Jag vet att det är ganska mycket av norra sverige som jag drar över en kam nu, men jag orkar inte nämna alla landskap nu. Utan jag vill bara säga att jag är en STOR älskare av de norra delarna av Sverige. Jag gilllar de södra delarna av detta land också, men eftersom jag har tillbringat stora delar av mitt liv i norrland, så är det ju inte så konstigt att jag älskar just norrland. Det finns ju också så många fina ställen i norrland, eller rättare sagt i landskapet som heter Ångermanland. Men ett ställe som jag gillar mer, det är den lilla byn som heter "Forsmo". Min mamma är uppväxt där, och jag har med min familj, har tillbringat större delen av alla våra ledigheter förr om åren just i Forsmo. Och det är så många fina minnen som jag har från detta ställe. Det var här jag som jag lärde mig att man ska inte klippa av en gammal el-kabel med en sax. Och det var ju tur att denna sax hade plast handtag, för hade den inte haft det, så hade jag nog inte suttit här i min soffa och skrivit i denna blogg. Det var också här som jag lärde mig, att det är jävligt lätt och kul att klättra upp i ett högt träd, men det kan va lite svårare och jobbigare att ta sig ner....:)
Helt klart så var det i Forsmo som jag lärde mig vad livet var, och jag är så glad att min mamma och pappa lät mig och min systter få tillbringa våra lov där uppe. Jag kommer för alltid komma ihåg alla dessa minnen, och det är minnen jag kommer att vårda ömt.

vad är det med mig....

Publicerad 2012-05-14 23:04:56 i ,

Jag vet inte riktigt vad det är med mig ikväll, men jag tänker sjukt mycket på norrland just nu. Och det är väl ganska mycket så för jag ska åka upp på onsdag och hälsa på min mamma. Och det ska bli så skönt att åka upp och träffa henne nu, för det var ju bra länge sen nu vi sågs. Jag tror nästan att det var nästan över ett halvt år sen sist. Så självklart ska det bli skönt att ses. Men sen är det en annan sak, som är rätt kul, och det är att det är så skönt att åka norröver. Detta är ju bra intressant, för jag är ju i grunden en STOR stockholms älskare, och jag gick ju runt och sa, när jag var yngre, att jag kommer aldrig att bo någon annanstans än just i Stockholm. Och tänk så det kan bli, så helt plötsligt så bor man i Falun. Men jag älskar det, och jag älskar att bo i Falun. Och detta med Dalarna har jag kommit att tycka om enormt mycket. Att jag flyttade hit för några år sen, det är nog det bästa som har hänt mig helt klart. Och jag skulle inte ha något emot att leva och dö i Dalarna. För det känns ganska mycket som att jag har hittat rätt med Falun. För denna stad älskar jag, och jag vill bo här länge till. Det känns så "hemma" att bo här, och det är så skönt att känna så.

ser på tv....

Publicerad 2012-05-14 21:31:27 i ,

Just nu så kollar jag på svt play och programmet "dom kallar oss skådisar", och det är ett väldigt mysigt program att se. Man får följa en skådespelare under några av hans arbetsdagar. Och denna gång så är det helt klart, en av mina favorit skådisar genom alla tider i svensk film. jag talar om Tomas von Brömssen. Han är bara för bra.

blev rätt bra ändååå

Publicerad 2012-05-14 20:36:51 i ,

Ibland är det rätt kul. En dag kan börja skit och sluta skit, men denna dag blev precis tvärtom. Den började jättedåligt, men den slutade bra.....:)

SD går ramåt...

Publicerad 2012-05-14 11:24:54 i ,

Det är inte så konstigt att Sverigedemokraterna går framåt i opinionsmätningarna, för dels så är det ju inget annat parti i Sverige som driver invandringsfrågan starkt. För det ÄR en viktig fråga som måste drivas hårdare. För ska sanningen fram, så har vi inte plats för att det ska komma hit fler invandrare. För vi måste ju kunna ta hand om dem som kommer hit, och det kan vi inte. Vi har ju knappt jobb och bostäder åt oss svenskar, så hur ska vi kunna ta emot fler invandrare. Det är en fråga som jag tycker att fler politiker ska driva. Men de vågare väl inte.

Christian Olsson slutar

Publicerad 2012-05-14 11:10:01 i ,

Jag tycker att det är bra att tre-stegs stjärnan Christian Olsson lägger av. För han har ju varit så enormt förföljd av skador, så det har ju varit rent jobbigt att följa alla hans försök till att komma tillbaka till världstoppen. Och ska sanningen fram, så hade han inte haft någon chans alls på medalj i sommarens OS i London. Så det är bra att han lägger av, och inte gör några mer comeback försök. Helt klart så kommer jag ju att sakna hans personlighet på friidrotts arenorna, för det har varit kul att följa hans karriär. Men tack för showen Christian....

måndag 14 maj

Publicerad 2012-05-14 10:52:16 i ,

Det är måndag, jag lyssnar på Led Zeppelin och deras skiva "Houses of the holy". För en stund sen gick jag upp, men det var verkligen ingen skön känsla att vakna upp denna morgon, för jag har kommit in i en djup period igen känns det som. För de senaste dagarna har jag haft så svårt att sova, och så har jag drömt mardrömmar som har varit rent hemska. Det är såna där drömmar som gör att jag nästan flyger upp ur sängen, när jag drömt klart. Det är så äckligt med såna drömmar. Men det känns som att jag börjar komma till en punkt nu i mitt liv, då jag känner att det är nog nu. Jag är så trött på denna tillvaro som jag har, och det måste till en förändring och det snart.

svensk musikhistoria enligt dj Klabbe

Publicerad 2012-05-13 00:22:42 i ,

 

 Vad ska man säga om detta klipp, utan det man kan säga är ju ATT DET ÄR ENORMT BRA gjort av Ola Salo. När han framför låten "Guldet blev till sand" i klippet här, så är det lite så man trillar av stolen ganska mycket. För jag tycker att det är så naket när han framför denna låt här. Det är bara Ola och en pianist, men mer behöver man inte för att skapa magi inom den musikaliska sfären. Men det märks att Ola hade erfarenhet av att framföra denna låt, för han var ju stand in ett tag för Peter Jöback på Cirkus, då musikalen "Kristina från Duvemåla" framfördes där. Och jag måste bara dela med mig av en anekdot, som Ola Salo tog upp i en artikel för några år sen, som berörde detta grej. Det var en gång, då han var tvungen att hopppa in för Peter Jöback, men den kvällen kunde ju ha börjat bättre. För när Ola står i kulissen precis innan ridån går upp, så annonserar speakern en sak till publiken. Han säger något i stil med "Ja mina damer och herrar, ikväll så kan tyvärr inte Peter Jöback medverka ikvällens konsert, men i dess ställe så har vi Ola Salo". Och när detta framförs, så hör Ola ett ENORMT neeeeej ifrån publiken, för de flesta vill ju så klart se Jöback i huvudrrollen som "Robert". Men många kanske tror att Salo skulle må dåligt av detta, men han gick in och gjorde ett grymt framträdande, så att publiken inte blev besviken den kvällen. Och det är så lite Ola Salo är som person, han ger alltid hundra procent när han uppträder live. Det är nog det också som gjort att han har kommit dit han är idag, en av sveriges allra bästa scen artister.

svensk musikhistoria enligt dj Klabbe

Publicerad 2012-05-12 23:57:42 i ,

 

 

 

 Alltså för fan, det är INTE bra att se på ett sånt här rock and roll klipp, när man dels har tagit några glas vin, för man vill ju bara hoppa upp på taket på mitt hus och skrika "Anders Wendin, is the fuckin GOD of svensk rock and röv, jag menar roll...". För det är sjukt va bra Moneybrother är som band, dock så har jag själv inte tagit del av denna fantastiska grupp live, utan jag har bara hört deras skivor. Men när man ser ett klipp som detta, så är det självklart att det platsar på en lista, över de bästa klippen på youtube över de bästa klippen i svensk musikhistoria. För det är magi ni ser i klippet, jag tror inte live musik blir bättre än så där.

i think i died and gone to heaven.....

Publicerad 2012-05-12 23:39:57 i ,

Jag lyssnar just nu på en bootleg med Bruce och hans band The E strett band. Och den låt som jag nyss har hört, det är den MAGISKA låten "Jungleland". Och varje gång jag hör Clarence Clemons bränna av sitt solo i denna låt, så blir jag fan så sjukt berörd. Jag får väl ursäkta att jag är lite salongsberusad när jag skriver detta, men deta solo är så enormt bra att det går ju inte att inte bli berörd. Och samtidigt är jag också så glad, och det kommer jag alltid att vara, så länge jag lever, att jag fick chansen att höra Bruce och bandet framföra låten "Jungleland" live, när jag så dem i Globen 2007. Det är helt klart en av de bästa konserter jag har upplevet på en levande scen.

som så många gånger förr....

Publicerad 2012-05-12 20:49:56 i ,

Kollar just nu på "Pluras kök", och jag måste säga som så många gånger förr, att detta program är sjukt bra. Och jag kan inte tänka mig en lördakväll utan detta program. Man tar sig en slunk vin, man sätter sig tillrätta i soffan och bara njuter som bara fan....:)

i got mary pregnant....

Publicerad 2012-05-12 20:12:07 i ,

Hur kan man skriva en sån ENORMT stark text som den till låten "The River". När man först hör Bruce köra skiten ur sig på munspel, och sen så kommer den bekanta men desperata och öde textraden, "I got mary pregnant", då får jag nästan varje gång en klump i halsen. För när jag första gången, verkligen studerade noga denna text, då var det som ett wake up call för mig. För jag har nog aldrig blivit så berörd av en text som just denna.

lagar mat till rock and fuckin roll....

Publicerad 2012-05-12 20:03:01 i ,

Efter att ha tagit ett sjukt låååååångt och skönt bad, så har jag kommit fram till köket och ska till och laga mat. Och till det ska det ju självklart en kall öl och lite skön musik att lyssna till. Och jag hittade i min skivsamling en bootleg med Bruce Springsteen från Nassau Colloseum från turneen som följde skivan "The River". Och det är sjuuuukt vad bra Bruce var vid denna tid i hans karriär.

om hockeyn igår

Publicerad 2012-05-12 19:06:21 i ,

Svenska laget var så otroligt oproffessionellt att de förtjänade en förlust. I vilka sporter kan man agera så idiotiskt att man muckar gräl som leder till att laget får spela med 20% färre utespelare? Eller som i Sveriges fall, offra 40% av utespelarna vilket gav Ryssland ett mål inom 30 sekunder...
Fine, motståndarna filmade, men Svenskarna gick i fällan och blev provocerade. Filmningarna gav utdelning en enda gång, svaret på provokationerna gav resten. När idioterna (svenska landslaget) började ge igen med crosscheckings (ger också utvisning) och slagsmål (ger också utvisning) då måste domarna markera och då går filmningarna hem.

blev berörd....

Publicerad 2012-05-12 02:16:55 i ,

I veckan som gått, så har den före detta målvakten i fotboll, Magnus Hedman släppt en bok om sitt liv. Och då har han som många andra före han, talat ut i medierna om sitt liv. Och jag måste säga, att jag blev bra berörd av det han berättade. Man vet ju att han har levt ett ganska stormigt liv, efter det att han la målvaktshandskarna på hyllan. Men att det var så illa, så att han nästan tog livet av sig, det trodde jag inte. Det var nästan så man började gråta, när han berättade hur illa det har varit med han. Man kan ju hoppas att han kommer få ett lättare liv framöver. Helt klart så är jag också bra sugen på att läsa hans nya bok, jag tror den är bra.

avslutar kvällen

Publicerad 2012-05-12 02:05:10 i ,

Jag har haft besök av en god vän ikväll, och det blev en bra skön kväll. Det blev både god mat och sen så såg vi på hockey vm, där sverige gjorde totalt bort sig mot ryssland ikväll. För mig som hockey älskare så var det svårt att se denna match, för tre kronor presterade långt under av vad de kan. Men jag hoppas att denna match bara var en plump i protokollet, och att de gör bättre ifrån sig under resten av turneringen. Men helt klart så känns det som att tre kronor fick lära sig en läxa i hur man ska spela riktig hockey, ikväll av Ryssland.

svensk seger...

Publicerad 2012-05-09 22:35:49 i ,

Det var väl inte direkt någon bländande match ikväll som tre kronor bjöd på mot tyskland. Men det blev ändå en fjärde raka vinst, och det var skönt. Jag tycker att spelarna från NHL kan prestera bättre, och då tänke jag främst på Henrik Zetterberg, som jag tycker inte direkt har kommit till sin rätta i denna turnering. Det känns som att han lite, åker omkring på isen och sparar krafter inför kommande matcher. För han har ju så sjukt mycket att ge som hockeyspelare, och det är kul att se han i årets turnering. Men det blev en komfortabel vinst ikväll mot tyskland, och det är skönt att tre kronor är förlustfria så här långt. Men som sagt, det känns som att laget har gått på sparlåga så här långt. Och det känns som att laget har mer att ge.

ser på hockey vm.....

Publicerad 2012-05-09 21:00:26 i ,

Jag måste säga att det är så kul att se på hockey ikväll. Dels så är det kul för att tre kronor spelar RIKTIGT bra ikväll, och efter den första perioden så visar de verkligen klass och att de kan spela bra hockey. Sen så är det också kul att se att Globen är utsåld ikväll. För det har ju varit sjukt dåliga publiksiffor tidigare i detta hemma vm. Men det är ju inte så konstigt att det är så, med tanke på de grymt höga biljett priserna. Men nu är det fullsatt, och jag tror nog att de som är på plats ikväll, de kommer att få se riktigt bra hockey.

såg en kul sak idag.....

Publicerad 2012-05-09 19:39:15 i ,

Jag såg en grej idag, som fick mig att faktiskt lite tappa hakan. Detta hände när jag var ute på en promendad, och då jag gick genom falun centrum. Det jag såg var en ung kille, i kanske femton till arton års åldern. Och hans rundör va rätt så stor, så stor att han hade svårt att gå faktiskt. Det som gjorde det hela så tragiskt, det var att denna unga kille gick och drack en läsk och i andra handen hade han en chokladkaka. Hur fan tänker man då, när man är tjock som en korv, och då gå runt och käka på godis? Det första jag tänkte när jag såg denna idiot, det var "Hur vore det om du kanske skulla banta bort ett ton kanske..."....:)

höga ljudnivåer

Publicerad 2012-05-09 14:31:27 i ,

Vad jag tycker att Sverige är ett töntigt land ibland, och det är lite så jag skäms för att vara svensk ibland. För ibland blir allt så jävla töntigt och larvigt. Jag tänker nu främst på detta med att ljudnivåerna kanske kommer att sänkas på festivaler och konserter framöver. Det är socialstyrelsen som tycker att det är på tok för högt på svenska scener runt om i landet. Och därför så ska svenskar skyddas genom att man ska förbjuda höga ljudnivåer. Men snäll nån, hur töntigt får det bli. Går man på en hårdrocks konsert, så vet man på förhand att det kommer att BLI JÄVLIGT HÖGT, och det får man ta om man betalar för att se ett hårdrocksband. Och kommer detta förslag att gå igenom, då kommer det bli helt olidligt trist att gå på konserter. För går jag själv på en konsert, då vill jag att det ska höras att man ser ett band live. Det ska kännas i hela kroppen att man är på en konsert.

så rätt skrivet....

Publicerad 2012-05-09 12:24:59 i ,

Det är alltid en ren njutning att läsa vad Dagens Nyheters krönikörer skriver. I dagens tidning så kan man läsa om Henrik Bergren, och det han skriver om det svenska högskolesystemet. Och han tar delvis upp detta med att man kanske skulle avskaffa vissa utbildningar. Och det håller jag med om i fulla drag. Sen så skriver han att år 1950 så hade vi drygt 12 000 studenter, och nu så är det cirka 400 000. Och det är något fel i detta tycker jag. För jag har alltid tyckt att högskolestudier inte ska vara något för alla. Utan det ska vara en skola enbart för de som VILL plugga och som brinner för sina studier. Idag så är det precis tvärtom känns det som. Idag så ser man folk som pluggar vid en svensk högskola, mest bara för att ha något att göra. Och det är ju fel tycker jag. Helt klart så måste vi ta och styra upp det svenska högskole systemet, och kanske så måste vi lägga ner ett antal skolor. Man kan ju börja med Dalarnas högskola, för den är INTE bra.

¨those were the best days....

Publicerad 2012-05-08 23:58:25 i ,

Det är otrligt vad man kan tänka sig tillbaka i tiden ibland, och det är otroligt vad det kan vara skönt ibland. För om man tänker tillbaka på sköna minnen, då kan man bli enormt glad. För kist nu, när jag skriver detta inlägg, så tänker jag på hur mycket jag älskar min mappa oc pappa. Nu lever ju inte farsan längre, men jag ser han inte som död, utan han är för mig livs levande i allra högsta grad. Jag är bara så sjukt tacksam att jag har fått ha mamma och pappa nära mig när jag växte upp, för de ar gett mig så sjukt mycket. Dock så kunde väl pappa gett fan i att vara så bra på poängpoker förr om åren. För han vann fan hela tiden. Jag har nog aldrig mött en man, som va så bra på just poängpoker....:)

kollar på vm 1994

Publicerad 2012-05-08 21:49:17 i ,

Det är inte klokt vad youtube är en guldgruva för en sportälskare som ju jag är. Och ikväll har jag njutit av att ha kollat på matchen mellan Sverige och Rumänien, och då är det kvartsfinalen ifrån vm i fotboll, som gick av stapeln i USA 1994. Och det är så sjukt kul att se denna match igen, för det är lite som att man är fjorton år igen, och jag sitter med mamma, pappa och min syster uppe i Sollefteå, i vårat sommarhus där, då vi följde denna match på tv med nerverna på topp. Och det är så sjukt häftigt att Sverige lyckades vinna denna match. För dels så var vi ju en man kort, och så stod det ju 1-2 till Rumänien när det bara var några minuter kvar af förlägningen, men då gör ju Roland Nilsson ett sjukt bra inlägg till Kenneth Andersson, som med sin längd lyckas nicka in 2-2. Jag kommer ihåg hur jag gjorde sjukt många glädje saltomortaler i köket då, när de gjorde detta mål. Och en sak är säker, och jag håller med pappa i detta. Hade vi haft fullt manskap mot Brasilien i semifinalen, då hade vi fan vunnit. För så bra var Sverige i detta vm. Vi hade faktiskt kunnat vinna hela skiten. Men att ta ett brons va bra nog.

en helt ok söndakväll

Publicerad 2012-05-06 23:46:27 i ,

Jag måste säga att det blev en rätt ok söndakväll för mig. Det har varit sjukt mycket musik, som vanligt:), och så har det varit god mat, och vin till det. Jag måste säga att jag är bra på att ta hand om mig själv. För är det något som jag tycker är viktigt i dessa ganska deppiga dagar som jag lever i, så är det att ta vara på de bra dagarna. Och det har blivit lite av en sport att göra dessa bra dagar så bra som det bara går. Och denna söndag blev en sån där bra dag, en dag då jag mår så där bra som jag vill må. Jag tog ju en mycket skön löprunda tidigare idag, och det var bra skönt. Dels för att jag inte kände av något i min onda hälsena, och sen det andra var att det var så skönt väder. Måste säga att det är en ren njutning att vara ute och träna nu.

i like the sound of vinyl.....

Publicerad 2012-05-06 22:55:49 i ,

Jag känner i mina hörlurar att vinylskivan är på väg att ta slut. Då är det dags för en känsloregister, som jag är så van att utföra, men jag har kommit att älska det utöver det normala. Jag talar om detta med att resa sig ur soffan, gå fram till vinylspelare, öppna locket och ta bort den nyss spelade skivan. Gå bort till min skivhylla, och ställa tillbaka den nyss spelade skivan. Och sen så kommer det ögonblick som är så sjukt jävla nice. Det är då jag botaniserar bland alla mina andra guldklimpar i skivhyllan. För gud va gött det är att bläddra bland mina älsklingar i min skivhylla efter något att lyssna på. Det är svårt att beskriva vad det ÄR som är så skönt med just denna sak. Men det är skönt, och det är något religiöst över det för mig. Men iallafall så hittar jag väl en skiva jag gillar och vill lyssna på. Och då kommer vi till en annan grej som är rätt nice. Det är då jag tar på mina hörlurar, och tar skivan fram till vinylspelaren. Jag sätter på skivan, för pickupen fram till det första spåret. Och när man hör det där GUDOMLIGA knastret som bara finns på en vinylskiva, ja när jag hör det, då är jag fan i himlen.

låten forever young

Publicerad 2012-05-06 22:43:33 i ,

Jag tänke att jag skulls skriva lite om låten och fenomenet ganska mycket, och då talar jag om "Forever young". Låten som jag tror nog många framför andra låtar, är den låt som är sjukt mycket 1980-talet. Men denna låt är för mig rätt speciell, för det första så framkallar den så enormt många och starka minnen hos mig. Det jag först kommer att tänka på, det är hur jag dansade tryckare, på ett skoldisco när jag var väldigt ung, och hur jag blev helt varm i kroppen, först att hon tackade jag till att dansa med mig. Men sen också när vi gled runt där på dansgolvet och höll om varandra. Detta var ju typ den allra första gången som jag hade kontakt med det andra könet.
Men det är en helt annan sak jag bara blev tvungen att skriva om. Och det är detta med hur man ska se på denna låt. Och det är detta med att jag tror nog många enbart förknippar "Forever young" med nostalgi, och sen så stannar de vid det. Jag tror nog många inte tar sig tid till att riktigt lyssna på låten, utan de dömmer en som en klassiker från åttiotalet, och sen så är et bra med det. Jag tycker att det är grym låt, och som alltid kommer att stå ut som en av de allra bästa låterna från 1980 talet.

goes back in time with music...

Publicerad 2012-05-06 22:28:35 i ,

Det är hetl otroligt vad man viss typ av musik kan framkalla minnen hos mig, när jag lyssnar på en särskild skiva eller låt. Det är så man kliver in i en tidsmaskin och så "vips" är man tillbaka i mitt pojkrum, då jag brukade sitta med hörlurarna på och sugas in i musikens helt fantastiska värld. Lite så är det just nu, då jag lyssnar på skivan "Forever young" med gruppen Alphaville. För denna skiva är en odödlig klassiker för mig, och jag kommer nog att kunna lyssna på den många gånger framöver, för den blir aldrig dålig för mig.

vad är det med hockey vm

Publicerad 2012-05-06 12:28:00 i ,

Jag skrev ju förut i ett inlägg här på blogg, att jag inte direkt kände någon "pepp" inför hockey vm som nu går av stapeln i Stockholm. Men efter att ha sett några matcher, så känner jag nästan helt tvärom. Nu är jag så sjukt "på" som det bara kan bli. Det är något med hockey vm som får igång mig, men sen så är det ju kul också om sverige har ett bra lag, och det har vi ju nu. Jag hoppas att det kommer gå bra i fortsättningen för tre kronor. Jag tror faktiskt att det kommer bli guld denna gång, så bra tycker jag att detta lag är.

allvarligt talat...

Publicerad 2012-05-06 12:23:30 i ,

Börjar det inte gå lite väl långt med tjaffset med jämställdheten, när man ska ställa de som bokar artister till Gröna Lund mot väggen. De har fått kritik i medierna, för att det är så få kvinnliga artister som kommer uppträda där i sommar. Men för guds skull, de får väl boka vem de vill. Och framför allt så måste de ju boka artister som folk vill se, och då spelar det nog ingen roll om det är en manlig eller kvinnlig artist.

musikens underbara värld...

Publicerad 2012-05-06 01:01:11 i ,

Det är konstigt ibland, vad småsaker kan spela stor roll för ens eget välbefinnande. För det första så ska jag förklara hur jag tänker, innan jag går vidare med detta inlägg. Men som många kanske vet, och som följer denna blogg, så är ju jag en STOR musikälskare, och jag måste ha musik omkringa mig, annars mår jag inte bra. Så är det verkligen, men på senaste tiden så har mina jävla grannar, som verkligen inte har något liv, lagt sig i mitt liv, och kommit och knackat på min dörr och klagat på att jag har spelat för hög musik. Det jag inte förstår, det är hur man kan komma och klaga på någon som spelar musik klockan 1356 en tisdag eftermiddag? För då måste man kunna spela musik, och nu är det ju så att det är ju inte direkt som att jag har Iron Maiden över på fika. Utan jag spelar musik på normal nivå, men mina grannar verkar vara från planeten "Din jävla orm", och de är helt sjuka i huvudet. För de flesta är kanske detta en bagatell bland många andra, men eftersom jag ÄLSKAR musik något utöver det normala, så känns det som att de inkräktar på min integritet, när de klagar på att jag spelar för hög musik.
Men som det sköna är, så finns det ju som sagt lösningar på alla problem, och i mitt fall så är det "trådlösa hörlurar". Och nu har jag införskaffat mig ett par såna. Och HERREGUD VAD SKÖNT det är att kunna lyssna på musik, utan att jag tänker på om jag kanske stör mina grannar. Sen så är det faktiskt så, att när man lyssnar på musik mycket i hörlurar, så känns det som att man tar del av musiken på ett helt annat sätt.

musikbeskrivningarna i AS

Publicerad 2012-05-06 00:41:57 i ,

För en liten tid sedan så läste jag boken "American psycho", och jag måste säga att denna bok skakande om mig bra mycket. Dels så är det för att det är en sjukt bra och välskriven bok, men sen så är den så rå i sina beskrivningar, när karraktären Patrick Bateman mördar sina offer. Det räcker inte med att han dödar dem, utan i boken så beskrivs själva dödandet in i minsta detalj, och det är mycket jobbig läsning när man kommer till de styckena i boken. Så här i efterhand, så undrar jag var författaren Bret Easton Ellis vill med dessa stycken? Jag funderar på det mycket. Men det är en annan sak som också har fastnat hos mig, efter att jag har läst ut boken. Och det är när Patrick Bateman berättar om sin musiksmak. Och det är en MYCKET delikat musiksmak han har, och för en musikälskare som jag är, så är det ren njutning att läsa dessa stycken i boken.

vilken skit kväll...

Publicerad 2012-05-05 23:52:42 i ,

Det verkar som att jag alltid ska fucka upp det för mig hela tiden, och det verkar vara ett mönster som kommer att förfölja mig för resten av mitt liv. Det verkar som att jag ska bosätta mig i en ödslig stuga, långt upp i norr, och så långt ifrån människor som det bara går. När jag tänker på det, så skulle det inte vara så dumt. För då kan jag leva mina dagar där, och utan att behöva träffa folk.

pinsamt tomt i Globen igår

Publicerad 2012-05-05 13:07:31 i ,

Jag såg på tre kronors första match mot Norge igår, i hockey vm. Och det var inte någon kul match direkt. Men det är ju alltid så här, i den första matchen för tre kronor. Det är nästan alltid lite tamt spel, och inte så mycket mål. Det kändes som att nhl svenskarna hade lite svårt att anpassa sig till den större rinken. Men i vilket fall som helst, så vann tre kronor, och det är ju det viktigaste. Jag tror att det kommer bli mycket bättre spel framöver. En annan som som dock inte var så kul att se, det var alla tomma platser i Globen. Det var bara drygt 7000 igår på matchen, och det är ju på tok för lite. Självklart ska det vara slutsålt, men det är inte så konstigt att det är så här. För biljetterna är ju sjukt dyra, och då kommer inte folk. Jag hoppas att svenska hockeyförbundet nu sänker priserna REJÄLT för att få folk till arenorna.

Kallurs RIKTIGA comeback

Publicerad 2012-05-04 11:43:45 i ,

Jag vet inte vad det är, men jag blir alltid så glad när jag läser artiklar om dalatjejen Susanna Kallur. Men hon är ju en sån trevlig tjej och personlighet, och sen så blir man så engagerad i hennes öde, för hon har ju inte direkt haft det lätt de sista åren, med tanke på alla hennes skador. Men jag har ju alltid hoppats på en comeback för henne. FÖr det ska sägas, att är hon i bra form, då tror jag att hon kan vara med och tävla i världseliten igen. Och nu så är det ju klart att hon ska göra stor comeback på friidrottsgalan Bislet Games i Norge. Och jag hoppas att det går bra för henne där.

skräcködlorna anfaller...:)

Publicerad 2012-05-04 10:38:57 i ,

Ska bara säga en sak, så ni inte tror det är sant. Jag är ingen stor fan av programmet "Stjärnorna på slottet", men jag var bara tvungen att skriva om en artikel som behandlar just detta program. Och i denna artikel så kan man läsa att Lill-Babs Svensson är klar för en kommande säsong som just stjärna på slottet. Men HERREGUD har de verkligen inte någon annan som de kan slänga in i detta skitprogram. Det känns verkligen som att hon är en sådan som man kan slänga in, när inte de bättre kändisarna vill. Snacka om att jag ÄR SÅ SJUKT trött på att se och höra om denna människa.

svensk musikhistoria enligt dj Klabbe:)

Publicerad 2012-05-03 23:47:18 i ,

 

 Det går ju bara inte att inte ta med The Hives när man gör en sådan här lista. För det är nog länge sedan, det funnits ett bätre live band än just grabbarna i The Hives. Och man gör nog bäst att se dem live, när de spelar i en liten klubb, för det verkar som att de spelar bättre då, än om de spelar framför en större folksamling. Men när jag ser detta klipp, så blir jag så glad i själen, för det man ser i klippet, det är äkta spelglädje. Och är den en grupp som är så bra på att utmärka glädje live, så är det just grabbarna från Fagersta, och då talar jag om gruppen THE HIVES.

svensk musikhistoria enligt dj Klabbe:)

Publicerad 2012-05-03 23:03:15 i ,

 

 Jag vill bara varna för att jag kommer bli en hel del känslosam när jag skriver om detta klipp. Men det är bara för att det är SÅ SJUKT BRA. I vilket fall som helst, så är det den svenska gruppen Oh Laura som framför sin hit "Release me" i tv programmet "Allsång på skansen". Och av allt jag sett i detta, mycket trevliga program, så är detta framförande nog ett av de bättre. När gruppen spelar denna sköna och varma sommarkväll i Stockholm, så är denna grupp relativt okänd, men däremot så tror jag att de flesta hade hört låten. Och det berodde ju mycket på att de lånat ut den till en reklam film för bilmärket SAAB.
Men när jag ser Oh Laura spela denna låt, inför ett ganska fullsatt Skansen, så är det för mig magi jag ser i rutan. För det är inte ofta som jag "går igång" på musik som jag ses framförs live i ett tv program. Men denna gång så gick det i "brallan på mig" när jag såg Oh Laura framföra denna låt. För det är så känslosamt och så JÄVLA BRA GJORT av dem, när de spelade live denna kväll. Jag tror nog det aldrig har spelats bättre musik på skansen, som denna kväll...

det känns bra nu....

Publicerad 2012-05-03 22:19:15 i ,

Det känns som att jag är på rätt väg nu, i mitt liv. För det har verkligen känts bra nu en kortare tid, dock så har det bara varit just en liten period, då det varit bra. Men jag är ju en positiv kille, och jag tar till mig allt som är bra. Men eftersom det känns bra nu, så kommer jag att leva som jag gör nu. För det är så skönt att må bra, för perioden efter att pappa gick bort, den har varit dödligt jobbig om jag ska va ärlig. Ett tag trodde jag inte på att jag hade någon framtid, men med en psykolog, som har hjälpt mig enormt mycket, så har jag kommit på fötter igen känns det som. Men samtidigt så tar jag en dag i taget, och jag vill ta de lugnt. För jag är så rädd att trilla dit igen, för det vill jag inte. Jag är ju en glad och positiv kille, som älskar livet, jag jag vill leva. Så jag vill ha en framtid, då jag vill uppfylla mina drömmar.

vår svenska skola...

Publicerad 2012-05-03 10:31:13 i ,

En gång i tiden så hade Sverige en skola som fungerade, och våra elever som studerade vid den var stolta, och de älskade att gå till den. Men sorgligt nog så verkar det vara tvärom idag. och det är så trist att läsa om hur våra politiker gör allt för att rasera vårt fina skolsystem, som faktiskt en gång i tiden var vida berömt i världen. Jag tycker att det är NOG nu med nedskärningar i skolan, utan vi MÅSTE satsa på våran framtid, som är barnen och ungdomarna.

grejjen med att samla skivor

Publicerad 2012-05-01 00:30:35 i ,

En sak som är bra nice med att samla på skivor, det är att man alltid har något att lyssna på. Det är inte mycket som slår känslan, av att stå vid min skivhylla och välja bland alla skivor. Den stunden är för mig bra grym. Det är nästan så att den är lite av en religiös stund.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela