klabbesworldtwo

en liten blogg som handlar om mitt liv och mina tankar om diverse saker....

ett tillägg...

Publicerad 2012-09-30 23:24:30 i

Jag kollar just nu runt på diverse film sajter på nätet. Och jag vill kolla vad folk tycker om Prometheus. Och det känns ganska mycket som att filmen har delat in fansen i två läger. Antingen så gillar man eller hatar man filmen. Jag tillhör verkligen de som gillar filmen.

Prometheus

Publicerad 2012-09-30 23:16:28 i

Jag bestämde mig för att avsluta denna helg med en filmkväll. Och filmen jag såg var "Prometheus", och vad ska man säga om denna film. Men för det första så tycker jag att den var riktigt bra. Den är ju inte så dålig som alla säger. Det är väl ingen klassiker, men helt klart är det en sevärd film. Jag har bara en sak att klaga på. Och det är den insats hon Noomi Rapace gör i denna film. Och jag tycker att inte är det någon av hennes större insatser som skådespelare.

när man inte kan sova...

Publicerad 2012-09-30 11:10:49 i

När man ligger där i sängen och inte kan sova, då är det helt otroligt vad man tänker. Ja man kan lugnt säga att hjärnan går för högvarv. Men sen är det ju så att jag är lite orolig för min framtid. Och det är också detta som mina tankar handlar om mest.

god söndag morgon

Publicerad 2012-09-30 11:03:18 i

Det har varit en rätt hemsk natt, där jag inte har kunnat sova mycket. Så jag är bra trött nu. Men det är bara att gå vidare och ta nya tag. Jag hade ju tänkt att träna löpning idag, men jag vet inte om jag orkar det eftersom jag är så trött.

fem år....

Publicerad 2012-09-30 04:38:25 i

Jag har bestämt mig för en sak. Och det är att har det inte skett någon förändring i mitt liv, då struntar jag i detta....för jag är så trött på mitt liv som det är nu. Och det känns som om allt jag tar mig för skiter sig.

vilsen...

Publicerad 2012-09-30 04:10:13 i

Vad jag känner mig vilsen och malplacerad i detta samhälle ibland. För det känns som om det inte finns plats för någon som jag idag. Och känslan som jag har i kroppen, det är att det hade gått mycket bättre för mig om jag hade varit född i en annan tid.

music IS my blood

Publicerad 2012-09-30 02:02:55 i

Vad glad man kan bli av musik igentligen. Men det är så för mig, att musik gör mig otroligt glad.

en modern. klassiker...

Publicerad 2012-09-30 01:45:46 i

Har för en liten stund sen lagt i skivan "Isola" i skivspelaren med gruppen Kent. Och det är inte KLOKT VAD BRA DENNA SKIVA ÄR!!!!!!!

lördag natt...

Publicerad 2012-09-30 01:09:13 i

Det har varit en mycket mycket skön dag och kväll. Det blev först att tillbringa några timmar på stan tidigare med en vän. Det blev både fika och lite flanerande på stan. Och det är ju alltid kul. Sen blev det middag och spelkväll här hos mig. Och det med en annan vän. Och det säger man ju heller inte nej till. Så man kan ju lugnt säga att denna lördag den tjugonionde september har varit rätt ok.

loppet i mitt hjärta

Publicerad 2012-09-29 13:09:00 i

Ett loppet som jag verkligen har kommit att älska mycket, det är Lidingöloppet. Och idag går det ju av stapeln, och jag känner ett bra sug i benen när jag tittar på gamla bilder från när jag själv har deltagit förr om åren. Och det skulle va bra kul att ställa upp igen, och kanske gör jag det nästa år.
 
 

Lööf blir centerpartiets fall

Publicerad 2012-09-29 12:17:00 i

 
Det går verkligen inte bra för centerpartiet i oppionionsmätningarna just nu. För de backar rejält, och för första gången sen Annie Lööf tog över efter Maud Olofsson, så hamnar de under fyra procentsspärren. Men det är ju inte så konstigt, för Lööf är ju en katastrof till partiledare.

lördag 29 sep 2012

Publicerad 2012-09-29 11:42:35 i

Har precis gått upp, har också nyss gjort lite kaffe och ska strax käka lite sen frukost. Jag mår mycket bättre idag, mot hur det var igår. Så det är skönt, och jag ser fram emot denna dag. Så vi får se vad den för med sig för kul.

finns det någon för mig???

Publicerad 2012-09-27 23:32:00 i

Jag ska erkänna en sak. Och det är att jag så smått har börjat att kärleken i mitt liv ganska mycket på sista tiden. För jag vet ju hur underbart kärlek kan vara, och att bli älskad av någon, det är nog något av det MEST FINASTE OCH UNDERBARASTE SOM FINNS!!!!! Och jag saknar det rätt mycket emellanåt.
Men ska jag vara ärlig nu, så känns det som att kärleken är rätt död för mig nu. Och det kommer nog kunna dröja innan jag kommer att träffa en lika fin och härlig tjej som hon som jag va ihop med förut. Hon är fortfarande den FINASTE tjej jag träffat. Och så mycket som hon gjorde för mig, så känns det som om jag fortfarande står i skuld till henne. För hon va verkligen där för mig i alla lägen. Och det mest fantastiska var att jag kunde vara mig själv med henne. Och det är första gången som det har hänt i mitt liv. Nej helt ärligt så ska det mycket till om jag ska kunna hittat en lika fin tjej som henne igen. TACK L FÖR ALLT DU GJORDE FÖR MIG. JAG KOMMER A L D R I G A ATT GLÖMMA DIG!!!!!!

kan lyssna många gånger

Publicerad 2012-09-27 22:01:20 i

Jag lyssnar just nu på skivan OK COMPUTER med gruppen Radiohead. Och jag vet inte hur många gånger som jag lyssnat på denna skiva. Men jag tröttnar aldrig på den.

kris för Peace and love

Publicerad 2012-09-27 21:48:40 i

Det verkar som att festivalen Peace and Love i Borlänge återigen kommer att gå med förlust ekonomiskt. Och detta är något som INTE är bra reklam för denna i mitt tycke fina festival. Men som med alla företag så måste man någon gång börja gå med vinst, annars är konkursen nära.
Jag hade ju det stora nöjet att besöka festivalen denna sommar, och jag tyckte att det var en mycket bra arrangerad festival. Men jag tror nog att kanske taket för hur många besökare man ska ta in är nådd nu. För nog va de bra trångt på sina håll. Men överlag så tycker jag att det var en bra festival. Och det skulle va mycket tråkigt om den försvann.

bland det sjukaste jag läst....

Publicerad 2012-09-27 21:01:57 i

Jag trodde faktiskt inte mina ögon när jag läste en artikel Dagens Nyheter denna morgon. Och artikeln handlade om att en moské i Fittja har fått tillstånd till att använda sig av en böneutropare. Och jag blev helt stum när jag läste artikeln. För jag trodde faktiskt inte att detta skulle kunna hända i landet Sverige. Men det är sant och faktiskt så tycker jag att detta är såsjukt konstigt. Jag ska ju säga att jag är inte emot att det byggs moskéer i Sverige. Det gör inget. Men när de vill använda sig av böneutropare, då har det gått för långt.

varför gör man så???

Publicerad 2012-09-26 23:30:41 i

Jag pratade med en tjejpolare ikväll. Och hon hade sagt upp bekantskapen med en kille ikväll, som hon har dejtat en kortare tid. Och det va nog bra för henne att hon gjorde det. För de ja verkligen omaka som par. Så det var skönt att de slutade att träffas.

kollar på en Michael Jackson konsert....

Publicerad 2012-09-26 22:43:11 i

Det är ju lite av ett Michael Jackson jubileum i år. För just i år så är det 25 år sedan som han släppte sin fantastiska skiva BAD. Och ikväll ils jag avnjutit en konsert från just den turnéen. Och det är bara att ta av hatten för hur grym Michael va vid denna tidpunkt i sin karriär. Men detta va ju också höjdpunkten, för sen gick det rakt utför tycker jag.

sitter på biblan

Publicerad 2012-09-26 11:52:03 i

Jag är just nu på Faluns bibliotek. Och jag försöker att läsa en av alla tidningar som man kan läsa här. Och det är faktiskt en väldigt bra sak. Det är bara ETT LITET problem som jag har just nu. Och det är att i stolen mitt emot mig så sitter det en sån SJUKT snygg tjej. Och därför har jag LITE;-) problem att koncentrera mig på mitt läsande.

Sverige....en sån ankdam....

Publicerad 2012-09-25 21:15:40 i

Hela denna dag har det snackats och skrivits i medierna om detta med att Tintin var på väg att tas bort från ett bibliotek i Stockholm. Och detta görs för att man har kommit på att Tintin är rasistisk. Och när jag läste om detta i Dagens nyheter denna morgon, då höll jag på att trilla av stolen. För detta är nog något av det sjukaste jag läst om. Det ska ju sägas att det är albumet "Tintin i Kongo" som det handlar om. Men för det första, om ett barn läser Tintin, inte tänker han eller hon på att det finns en rasistisk underton i det albumet. Och inte var det de jag tänkte på när jag läste Tintin när jag var liten. Utan man läste ju Tintin för att det va en underhållande berättelse och äventyr. Och det är också farligt när vuxna ska bestämma vad barn ska läsa för litteratur. Jag tycker man ska låta barnen få bestämma det själv.

ser min grannar på bussen...

Publicerad 2012-09-25 16:01:31 i

Vad jag ogillar mina grannar så mycket. Och just nu så ser jag två av dem, rätt fulla också sittandes och dricka öl här på bussen. Jag är så glad att de inte hälsade på mig...

klockan är 0357 denna tisdags morgon...

Publicerad 2012-09-25 04:01:32 i

Och jag ligger vaken i min säng och tänker på livet och lite allt annat. Men det som jag tänker på just nu, och som fick mig att le en smula. Det var att, när jag tänker efter en liten stund, så är det ju så faktiskt att jag umgås ju nästan enbart med tjejer i min vänkrets. Och det är ju inget som direkt stör mig. Men det är bara en liten detalj som just nu är ganska jobbig för mig. Och det är att jag tänker sa sjukt mycket på sex just nu. Och då menar jag MYCKET. För det var ju länge sedan som jag fick till det skulle man kunna säga. Och att det ärså länge, det börjar ju sätta sina spår på min kropp och på "vissa ställen" också....och därför är det ju lite jobbigt ibland att jag nästan bara umgås med tjejer som vänner. Men nu MÅSTE jag bara göra en sak klar. Och det är att jag skulle aldrig ha sex med en tjejkompis. Jag skulle aldrig sätta en vänskap på spel, bara för att få ha sex. Och detta är något som jag håller hårt på.

lyssnar på plattor

Publicerad 2012-09-25 01:48:00 i

När jag känner mig lite nere, då söker jag tröst i musikens underbara värld. Och det har jag gjort inatt. Och en artist som jag har sökt tröst hos i många stunder, det är den fantastiske Peter LeMarc. För han skriver texer som verkligen betyder något, och de är så sanna. Och ikväll har jag lyssnat på en skiva med just Peter som heter "Peter LeMarc". Denna skiva gavs ut 1987, och denna skiva var det stora genombrottet för han. Och det förstår man när man lyssnar på skivan, för den innehåller många bra låtar som senare har blivit odödliga hits.
När jag också lyssnade på denna skiva ikväll, så är det just en textrad som verkligen gick rakt in i hjärtat på mig. Och jag infogar den textraden nedan. Men först måste jag säga en annan sak. Och det är detta fenomen, att vissa textrader eller låtar, som man kanske har hört och lyssnat på många gånger tidigare, helt plötsligt får en helt ny innebörd. Och det beror ibland på att man är på en annan plats eller fas i livet. Och den låt som ikväll slog undan fötterna på mig, det är låten (JAG SKA GÅ) HEL UR DET HÄR. I sin egenhet, så är denna låt med LeMarc helt fantastisk.

"jag grep efter modet
att slå mig fri
slå mej lös
att jag aldrig förstod
min far låg i sängen
med några dagar kvar
Han sa "Du får det svårt"
Det vad hans sista ord
han som var min hjälte
han kunde allt
men när jag skulle flyga
fanns han inte där
en staty i mitt minne
på en piedestal
en skugga att försvara
för en son utan val..."
 
Peter LeMarc 1987
 
 

Eva dahlgren turnerar igen...

Publicerad 2012-09-24 21:51:24 i

Jag missade ju Ulf Lundells spelning i Gävle nu i höst. Och det var ju inte så kul. Men nu såg jag att Eva Dahlgren ger sig ut och spelar, och henne måste jag ju bara se. För hon är underskattad live.

the hero is BACK!!!

Publicerad 2012-09-24 21:26:55 i

Jag ser nu på Aftonbladets hemsida att ishockeyspelaren Douglas Murray har landat i Sverige. Och detta är ju något som jag som är stor fan av just Murray har längtat efter. Och det ska bli kul att se vad han kan åstadkomma för djurgården.

ingen bra kväll

Publicerad 2012-09-24 20:56:29 i

Detta är ingen bra kväll. För jag har sjukt ont i magen och jag har ångest känslor. Och jag hatar när det är så här. Men jag tror att jag kanske ska ta en kort kvällspromenad. Och det brukar ju lugna mina nerver.

viket dravel....

Publicerad 2012-09-24 20:34:36 i

Miljöpartiet har i dagarna släppt sitt nya partiprogram. Och det står faktiskt en hel del bra och tänkvärda saker där. Men det som jag reagerar på mest, det är att de använder ordet "hen" på en massa ställen. Och jag undrar nu. Finns det inte viktigare saker att ta upp än just detta.

Graveyard släpper nytt

Publicerad 2012-09-24 18:18:00 i

 
Denna skiva med gruppen Graveyard är en skiva som har spelats flitigt här hemma hos mig, sen jag köpte den. Och det med all rätt, för den är så sjukt bra. Och sen så måste jag skriva också att omslaget är så snyggt. Och på något konstigt sätt så beskriver det hur också musiken låter.
Det som är så kul, det är att Graveyard snart släpper en ny skiva. Och snacka om att jag ska köpa den direkt, och självklart på vinyl.

det viktigaste med Palme...

Publicerad 2012-09-24 18:00:39 i

Jag tycker att det är en väldigt okunnig debatt om Olof Palmes eftermäle. Men en sak som kom fram, det var att det finns INGEN politiker idag som ens. Kommer i närheten av den skicklighet och kunskap som Olof besatt.

hjälpte en kille att flytta idag...

Publicerad 2012-09-22 16:54:00 i

Jag hjälpe en bekant med en flytt idag. Och jag måste säga att det gick sjukt bra. För de hade förberett väldigt bra, så det var ju bara för mig och de andra att stuva in lådorna och diverse möbler väldigt lätt i deras lastbil. Det är skönt att hjälpa någon att flytta, när de har förberett flytten på ett bra sätt. För man har ju varit med om flyttar, där det INTE har varit så bra förberedelser. Och det känns ju som att man har hälften vunnet, genom att förbereda en flytt så bra det bara går.
 

lite vin och Roxett....

Publicerad 2012-09-22 01:24:28 i

Just nu så ligger jag i min soffa, och är lite små berusad av vin och väldigt mätt av den goda maten jag lagade ikväll. Det blev kalops som faktiskt blev ganska lyckad. Helt klart så blev det ju inte som när min mamma gör den, men min blev inte långt ifrån.
Jag är som sagt lite berusad av gott vin, så det är skönt att då koppla av med lite god musik. Och vad passar inte bättre då än en sjukt sjukt bra konsert med Roxette. Och den jag kollar på är en av deras konserter på deras turné på den syd amerikanska kontinenten. Och snacka om att de är stora där. Publiken är helt bananas.....

kan inte lita på folk...

Publicerad 2012-09-21 22:27:57 i

Jag har lite jobbigt att kunna lita på folk. Och detta är ett problem som jag lider av rätt mycket. Men det beror rätt mycket på att jag har blivit utsatt för så mycket lögner och svek av folk förut i mitt liv. Så numera så tar det längre tid för mig att kunna lita helt på folk. Och detta är något jag lider av rätt mycket. Men jag jobbar på att bli bättre....

den störste av dem alla...

Publicerad 2012-09-21 21:25:08 i

När man ser klipp på Olof Palme på nätet, då är det en sak som jag slås av. Och det är att han var så skicklig som talare. Och det finns ingen politiker idag som har Olofs retorik och talang som talare. Och framförallt så lyssnar man när han talade.

Skavlan ikväll...

Publicerad 2012-09-21 21:05:49 i

Jag måste säga att kvällens Skavlan har ett väldigt speciellt program. För just ikväll så är Olof Palmes tre söner med. Och det ska bli intressant att höra vad de har att säga.

shoppinggalna svenskar

Publicerad 2012-09-21 13:16:00 i

Det verkar som att folk aldrig tröttnar på att shoppa. För idag har det tydligen varit långa köer utanför Eperts gamla shoppinglador runt om i Sverige. Och man får ju tankar i huvudet när man ser att folk står och köar redan kl 0830 på morgonen en fredag. Jag menar, har inte folk annat för sig än att handla??? Det är tragiskt att se.
 
 
 

storspelare är på ingång....

Publicerad 2012-09-21 12:59:13 i

Det verkar som att djurgården har några riktigt bra nyförvärv på gång. För det verkar som att Douglas Murray och Patrik Hörnqvist är klara för laget. Och om de ansluter så kommer ju detta betyda mycket för laget. Och som situationen ser ut i tabellen just nu, så behövs dessa spelare mycket.

a last goodbye

Publicerad 2012-09-20 14:42:00 i

Jag tycker att det var dåligt att ingen av de större tidningarna, inte var och bevakade Roxettes avslutande spelning i Mexiko igår. Men det har ju alltid varit så här, Roxette har blivit ganska dåligt bemötta i svensk media. Det är trist tycker jag, för hur många svenska band från 1980-talet, kan fortfarande åka världen runt och spela för tusentals människor. Jag kommer inte på många band, jo kanske ett kommer jag på. Det ska väl vara Europe.
 
 

hon får NYTT jobb???

Publicerad 2012-09-20 14:20:16 i

Jag visste att jag skulle få läsa denna artikel. Och den jag talar om är att den förre generaldirektören för Tillväxtverket Christina Lugnet har fått ett nytt jobb. Och FAN SJUKT ÄR INTE DET. Vad sänder detta för signaler ut till svenska folket att man först kan missbruka sitt jobb så till den milda grad, och sen få ett nytt jobb. Nej fan vad jag har förakt för de som styr Sverige idag.

det går trögt...

Publicerad 2012-09-20 14:08:06 i

Det verkar som att det går trögt för djurgården i allsvenskan. För när jag såg på tabellen så såg jag att de låg på sjunde plats. Och det var ju inte direkt där jag hade velat se dem, utan i toppen.

när de är som bäst

Publicerad 2012-09-19 23:52:00 i

Bara för att fira att de gör sin sista konsert ikväll, så tänkte jag fira här på min blogg. Och det gör jag genom att visa några av de bästa live klippen, om man frågar mig, med Roxette. Och det gör jag för att folk ska inse hur bra de är live. Det blir godbitar från hela deras långa karriär. Håll till godo och keep on Roxing!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 
 
 
 
Detta klipp är bra häftigt att se. För allsången under denna M A G I S K A konsert i Buenos Aires är helt makalös. Det är så kul att se när Marie tappar bort sig, och sen så tar publiken helt över och sjunger resten av texten.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

it´s over now

Publicerad 2012-09-19 23:43:00 i

För en Roxette diggare som jag, så är det ju ganska mycket av en sorgens dag idag. För just idag och kanske just nu, när jag skriver detta inlägg, så avslutar Roxette sin enorma världsturnee som har varat i snart två år nästan. Och jag måste säga att det har varit så kul att följa dem när de har varit ute och spelat i stort sett nästan över allt. Men det som nog för mig, som är en sån stor fan av Roxettes musik, så är det nog att de har hittat tillbaka till de stora scenerna igen. För det är nog i ett live sammanhang som Roxette gör sig som bäst. För de är ett enormt underskattat live band. Dock så är ju Marie väldigt märkt av sin hjärn tumör som hon drabbades av för några år sen. Men det är ju helt OTROLIGT att hon trots det står på scenen igen. Och jag märkte vid konserten som jag såg tidigare i sommras, på Peace and love festivalen, att Marie inte kan sjunga lika bra som tidigare. Men jag tycker att hon gör det bra ändå. På något sätt så har hon fått en mycket mer personligare och mörkare röst nu. Och jag tycker också att det passar henne nu. Det var också väldigt kul för mig, att få se Per och Marie tillsammans på scen igen. Och man kan lugnt säga att jag kunde texterna bättre idag, mot förr om åren då jag såg Roxette i parti och menut live.
 
 
 

ett underskattat album...

Publicerad 2012-09-19 23:28:24 i

Jag lyssnar just nu på en av Roxettes skivor. Och det är plattan Crasch!boom!bang!. Och vad bra denna skiva är. Och vad bortglömt det har blivit. Jag tycker att många fler borde upptäcka denna guldklimp......

jag lär mig aldrig....

Publicerad 2012-09-19 23:17:58 i

Men det är en sak att ha tjejkompisar. Och det är att risken finns ju att det uppstår känslor och man blir kär. Och det verkar som att jag inte lär mig på den punkten.......pust

vänner....

Publicerad 2012-09-19 23:13:42 i

Att ha vänner, riktigt bra vänner omkring sig. Det är något som jag har kommit att värdesätta enormt mycket.

Zlatan gör bra ifrån sig....

Publicerad 2012-09-19 21:27:26 i

Det verkar som att Zlatan hade en stor kväll igår i champions league. För han och sitt nya jag Paris SG vann klart över Dynamo Kiew igår. Och detta är ju precis den start jag hade hoppats på. Nu är det ju bara att rida på denna framgångsvåg, så tror jag att hösten kan bli riktigt kul för Zlatan.

ska inte lyssna

Publicerad 2012-09-19 19:32:08 i

Jag vet inte om ni har samma problem som jag. Men det kanske är så. Men det jag talar om, det är att jag alltid ska deltaga i alla diskussioner som förs när jag är med i offentliga sammanhang. Och det som är lite dåligt för mig, det är att jag har så lätt att bli drabbad själv av andras öden och problem. Det är som att jag gör andras problem till mina egna. Men det som är mitt problem, det är att jag inte kan låta bli att ge mig in i alla pratstunder som förs. Jag borde bara strunta i vad folk pratar om ibland, och bara lyssna. Men jag har märkt att det är något som jag har MYCKET svårt för. Det jag ska göra i fortsättningen, det är att bara lyssna och iakta vad folk pratar om.

ta hand om sig själv

Publicerad 2012-09-19 19:10:00 i

Det bästa som finna, när man är lite deppig och nere, det är att ta ett långband, hett som i helvete, ta en bok, ha ett glas vin kanske, och sen bara njuta. Jag har precis gjort detta, och det funkar varje gång.
 
 
 

Wilander har rätt...

Publicerad 2012-09-18 12:12:56 i

För några dagar sen så gjorde den forne världsettan i tennis Mats Wilander ett utspel. Han gick ut och sågade svenska tennis ungdomar. Han sa bland annat att de har det för bra idag och att de bli för "curlade" av sina föräldrar. Han har ju fått rätt mycket skit för sitt utspel, men jag håller nog med i vad Mats säger. För han har mycket rätt i sitt uttalande.

det kokar i mig

Publicerad 2012-09-18 11:28:00 i

Man blir bra less på hur samhället i Sverige idag funkar, för jag har precis läst en artikel som gjorde mig bra jävla arg. Och den handlar om hur många flyktingbarn har klarat sig efter att de har fått asyl i Sverige. Många har det inte gått så bra för, men mestadels så har flera klarat sig väldigt bra. Och det är skönt att läsa tycker jag, för denna grupp barn ska självklart få stanna. dock var det en liten grej i artikeln som gjorde mig helt otroligt arg. Och det jag reagerade på, det var detta stycke...
 
"Därför har flera kommuner satsat på att hjälpa de ensamkommande med körkortsutbildning som ett viktigt integrationsprojekt."
 
Ur Dagens Nyheter 18 september
 

Varför ska de ha hjälp med sitt körkort??? Det är en sak för mig som är helt otänkbart. De får väl ta och betala det som alla andra i Sverige. Själv håller jag ju på med mitt körkort, och jag får minsann betala allt själv. Jag har också frågat om man kan få det till hälften betalt, men det var blankt nej på den punkten. 

jag citerar....

Publicerad 2012-09-18 00:47:31 i

Jag bara var tvungen att citera lite Ulf och lite också från zebran. Men det är bara för att ni ska förstå varför just texterna är så bra på just denna skiva.

CLUB ZEBRA....

"Du behöver någon att älska
Du behöver några vänner
Du behöver nån att leva för
Du behöver nåt att tro på..."

Lundell maraton...

Publicerad 2012-09-18 00:43:27 i

Jag håller på att fixa lite med min skivsamling, och ofta när jag gör det så händer det att jag hittar skivor som jag inte har lyssnat på ett tag. En sådan skiva är Ulf Lundells dubbelskiva CLUB ZEBRA. Jag vet inte hur många gånger jag har lyssnat på just denna skiva, men det är många gånger. Och jag måste nog säga att Zebran är nog ett av Ulfs bästa skivor, om man frågar mig.

läser Mankell...2

Publicerad 2012-09-17 22:35:29 i

Jag är helt försjunken i en Henning Mankell bok ikväll. Men han skriver ju så bra att man inte kan sluta läsa. Och det som också är så bra med Mankells böcker, det är att de är så välskrivna. Och sen det allra bästa, det är att de inte är så våldsamma som många andra deckare kan vara. Fast det jag nog gillar allra mest med Mankells böcker, det är hans samhällskritik som han väver in i sina böcker. För det är inte klokt vad Mankell kritiserar samhället av idag i sina böcker. Men också med all rätt. För jag kan instämma mycket i det han tar upp.

denna blogg alltså...

Publicerad 2012-09-17 21:53:36 i

Jag tycker det är väldigt intressant med en sak. Och det jag tänker på är hur den här blivit de sista åren. För det var ju tänkt att denna blogg skulle bli en blogg om mitt musik intresse. Men denna sköna lilla blogg har ju nästan gått och fått samma roll som min psykolog. Men jag gillar det, och det är skönt att kunna skriva av sig här emellanåt. Men ibland kanske det blir lite väl tunga inlägg, men det får de som läser det jag skriver om tåla.

"det jag verkligen ville"

Publicerad 2012-09-17 01:05:06 i

Jag ville
Aldrig förlora dig
Du var min bäste vän
Och jag tror
Att jag alltid älskade dej
Och jag tror
Jag gör det än

Men det jag verkligen ville
Kommer du aldrig att förstå
Det sista jag ville
Var att såra dej så
Det jag igentliien ville
Spelar inte längre nån roll
Det jag igentliien ville
Kommer du aldrig att förstå

Nu lever du
Med en annan
Jag hoppas
Att du mår bra
Jag ser er
Då och då tillsammans
Jag ser dej varje dag

Hur ska jag kunna känna mod till att förändra
När du och livet valt sin väg.

ska sluta skriva så

Publicerad 2012-09-17 00:04:04 i

Jag fick en tanke i mitt huvud efter att jag nyss skrivit mitt senaste inlägg. Och det är att jag nog måste sluta skriva om L, för det är ju rätt dumt att jag skriver så öppet om en tjej som jag aldrig kommer att kunna vara ihop med igen. För det är ju rätt kort att komma nära henne igen. Men det är svårt att glömma henne.

ligger i min säng och läser

Publicerad 2012-09-16 23:47:09 i

Efter en mycket god och trevlig söndagkväll, så har jag till slut hamnat i min säng med min bok om polisen Kurt Wallander. Men efter att jag har läst en bra stund så flög mina tankar iväg på helt andra saker. Och som så många gånger förr så kom jag att tänka på DIG. Och du vet nog vem du är....:-) men det händer mer och mer att jag tänker på DIG. För när jag tänker på dig så blir jag så glad på allt vi gjorde tillsammans. För sanningen är att jag har nog inte mått så bra när jag har varit tillsammans med någon, som när jag var ihop med DIG:-) TACK för allt du givit mig när det kommer till det känslomässiga.

mobil TERRORISM!!!

Publicerad 2012-09-16 20:02:00 i

Jag ska börja med och säga att jag är av naturen en mycket tolerant kille. Och jag brukar inte bry mig om vad andra människor har för sig i sina liv. Men det är en sak som jag har lagt märke till på sista tiden, och det är en sak som jag fan stör mig på ENORMT mycket. Och det jag tänker på är hur folk håller på med sina mobiler när de är i min närhet.
Det jag först tänker på är en sak jag var med om igår. För igår var jag bortbjuden på en mycket god middag. Det var en god vän till mig som fylld år. Jag ska bara säga också att jag stänger av min mobil när jag är borta som gäst till folk. Och jag skulle aldrig komma på tanken att ens hålla på med den under en middag. För jag tycker att det handlar om hyfs och respekt mot den som har bjudit mig. För jag tycker att är man bjuden på mat en gång i veckan så kan man väl stänga av mobilen och njuta av kvällen. Men min bordsgranne till höger om mig igår, hon skulle prompt hålla på med sin mobil hela tiden igår. Och självklart så var det Facebook hon höll på uppdatera igår. Och jag tyckte faktiskt att det var sjukt störande när hon höll på så. Och som sagt så brukar jag inte störa mig på saker. Men jag tyckte att det var så ohyffsat mot kvinnan som var värd igår och hade fixat så sjukt god mat att man nästan trodde att man var i himlen efter att ha smakat av maten igår. Jag har faktist funderat på att införa mobilförbud nästa gång jag har middag här hemma hos mig.

mina minnen av Råsunda...

Publicerad 2012-09-16 19:42:21 i

Det är ju lite sorgligt faktiskt att den anrika arenan snart kommer att vara historia. För det här ju spelats många betydelsefulla fotbollsmatcher där. Själv har jag inte sett så många på plats där. Men jag har fått uppleva ett derby på plats. Och det är coolt att jag har det. För jag glömmer inte den kvällen. Jag var där med pappa och några av hans kompisar från hans jobb. Och det jag kommer ihåg mest, det är det sanslösa draget på läktaren. Men det som va lite trist, det var att djurgården förlorade även den kvällen. Men hur som helst så blev det en oförglömlig kväll för mig.

Aik vann sista derbyt...

Publicerad 2012-09-16 19:34:33 i

Det är ju en ganska så historisk kväll ikväll. För just idag så har det allra sista derbyt spelats på Råsunda i Stockholm. Och det blev Aik som vann ikväll med 3-0 ont djurgården.

det börjar arta sig

Publicerad 2012-09-16 19:08:48 i

Efter att ha varit bakis rätt stora delar av denna dag, så börjar man att komma igång nu. För har ätit gott nu. Och jag gjord en pasta rätt som blev sjukt god. Jag gjord taco kyckling, och det blev mycket godare än jag först trodde. Och till detta kollade jag på ett avsnitt av serien "Pluras kök" och det är alltid lika kul att se detta mycket eminenta lilla pärla i tv djungeln.

en skön kväll....

Publicerad 2012-09-16 01:12:16 i

Det blev en mycket skön kväll ikväll. Jag va hembjuden till en viss Anette Kero ikväll på mat och trevligt sällskap. Och det blev en sån där grymt skön kväll. En sån där kväll som man kommer att komma ihåg sen man blir gammal.

läser Mankell

Publicerad 2012-09-14 23:28:57 i

Har sen några dagar tillbaka varit helt uppslukad av ännu en av Henning Mankells böcker om den något dystre polisen Kurt Wallander. Och den boken som jag läser är "Den orolige mannen." Och som vanligt är det helt underbart att läsa dessa böcker. För de är så otroligt läsvärda.

VILKEN skön fredag

Publicerad 2012-09-14 17:15:45 i

Jag måste säga, att det har varit en helt underbar dag än så länge. Och det känns som att den bara kommer att bli bättre....:):):)

vaknade med ett leende

Publicerad 2012-09-14 10:56:00 i

Jag vaknade upp med ett leende och ett strålande humör idag. Det är så skönt att vakna och man känner att idag blir det en bra dag.

att saknaden kan va så stor

Publicerad 2012-09-13 23:09:00 i

Jag var tvungen att ta en kortare promenad ikväll, för jag har INTE haft någon av mina bättra kvällar ikväll. Det började med att jag låg i min säng och läste, och så helt plötsligt så kom tankar om pappa över mig. Och det var såna där härliga tankar och minnen om saker jag gjort med pappa. Och när jag har såna tankar, då kommer saknaden som ett brev på posten. För jag saknar att kunna ringa pappa och prata om minnen vi varit med om. Och att inte längre kunna ringa pappa och prata med han, det är något som kommer att ta LÅNG tid för mig att komma över. Så jag var tvungen att ta en kortare kvällpromenad och dämpa min ångest ikväll. Och det hjälpte faktiskt, och det känns mycket bättre nu. Men det är ju helt otroligt vad en saknad efter en bortgången person kan vara stor, och detta är något jag inte har varit med om tidigare i mitt liv.
 

unga äter dåligt...

Publicerad 2012-09-13 22:31:08 i

Vad är det med folks matvanor idag? För det verkar ju som att många har glömt bort att laga och äta sund mat. Och hur svårt kan det vara att laga god och näringsrik mat? Det är ju lättare än någonsin att laga mat nuförtiden. Det är ju bara att leta upp någon av alla mat sidor som finns på nätet.
Jag läser också att unga dricker upp emot fyra liter läsk i veckan. En fråga jag ställer mig är. Hur KAN MAN DRICKA SÅ MYCKET LÄSK PÅ EN VECKA????? För det är enorma mängder läsk när man tänker efter.

läser....

Publicerad 2012-09-13 21:28:48 i

Jag har börjat med en liten kul tradition. För efter att jag har varit hos min psykolog, så har jag alltid vägarna förbi en antik bokhandel härvi Falun. Och av en händelse så har jag börjat att bli en flitig kund hos han. Och det som gör det hela så bra, det är deras mycket förmånliga priser på deras böcker. Så det har blivi några böcker den senaste tiden som jag fyndat där. Och den senaste är Henning Mankells bok "Den orolige mannen". Och det är som vanligt sjukt bra läsning när det kommer till Mankell.

har sett på tv

Publicerad 2012-09-13 21:06:02 i

För en liten stund sen så avnjöt jag det lilla men mycket underbara tv-programmet "min sanning", och kvällens gäst var författaren och journalisten Jan Guillou. Jag ska ju bara nämna att själv idén med detta program är att gästen blir intervjuad i en timme, och han får tala till punkt. Och detta är ett fantastiskt program där en gäst får prata utan att han blir avbruten. Jag har längtat efter ett dylikt program. För det finns inget härligare än att lyssna till en intressant person när han berättar. Och programmet med Guillou blev precis så.

nya Aftonbladet.se

Publicerad 2012-09-13 11:03:00 i

Jag gillar ju att följa med i nyhetsflödet, och därför så händer det ju att jag "skummar" av kvällstidningarnas hemsidor. Men efter att ha gjort detta nu i några år så är det en tanke jag har i huvudet. ÄR DET TÄNKT ATT MAN SKA LÄSA NYHETER PÅ DERAS HEMSIDOR??? Jag tycker denna fråga är berättigad för sidorna är så röriga och full av reklam att det är nästan stört omöjligt att få en överblick om vad artikeln man läser handlar om. För några dagar sen så lanserade Aftonbladet sin "nya" hemsida. Och oftast så brukar det ju bli bättre efter att man har sett över hemsidan och rättat till det som är dåligt. Men jag tycker snarare att den har blivit sämre.

ska INTE vara för alla

Publicerad 2012-09-13 10:41:00 i

Det är väldigt bra att vi för upp ämnet med högre studier på agendan, för detta är något som jag har längtat efter att det diskuteras om. För jag har själv enormt många tankar om hur man ska bedriva högskole studier i Sverige. För det första så tycker jag att man ska ta bort stämpeln att alla ska gå vidare till högskola efter avklarad gymnasieexamen. För det är så dumt att det är så idag. Dels så vill inte alla studera vid en högskola idag, utan de vill hellre jobba istället. Jag tycker att man ska införa mer yrkesinriktade program på gymnasiet som sedan leder till ett jobb. Som det är nu så måste nästan alla skaffa sig en högskole examen för att få ett jobb. Dock har det ju visat sig att många som har en färdig examen från högre studier, inte får ett jobb. Och det känns ju som att idag är betyg från ett högre läroverk inte så mycket värt, utan det är mer yrkeserfarenhet som räknas. Därför så tycker jag att man ska införa mer lärlingsutbildningar på gymnasiet.
Till sist så tycker jag att högre studier inte ska vara till för alla. Utan de ska vara till för dem som är drivna och sugna på att studera.

lyssnar på Mauro....

Publicerad 2012-09-12 22:49:35 i

Lyssnar just nu på Mauro Scoccos MÄSTERVERK till låt, och då menar jag "Sarah" och det måste nog vara en av de bästa låtar som har spelats in på svenska.

Mauro Scocco fyller 50

Publicerad 2012-09-12 22:36:00 i

Vilken härlig bild jag hittade nyss på Mauro Scoccos hemsida. På denna ser man två av mina största husgudar. Och det är helt otroligt vad jag har lyssnat mycket på dessa herrars musik. Och det roliga är ju att just idag, så fyller Mauro Scocco hela femti bast. Så man får väl ta tillfället i akt och gratta han på den stora dagen, och tack tack TACK för all härlig musik du skänkt mig genom åren.
 

har sett den dokumentär

Publicerad 2012-09-12 20:15:00 i


Det finns inget bättre än att se en riktigt bra dokumentär om ett intressant ämne. Och ikväll så tittade jag på en om den forne amerikanske presidenten Ronald Reagan. Och dokumentären som jag såg var precis så bra som jag trodde Jag har ju inte så många minnen från Reagans regeringstid, eftersom det var före min tid. Men jag har alltid varit nyfiken på "personen" Reagan, och jag tycker nog att man fick reda på lite mer om han som privatperson. Dock så tycker jag inte att hans politik var speciellt bra. Han gjorde ju inte direkt stordåd som politiker. För det första så gjorde han sig skyldig till att de rika blev rikare, och de fattiga ännu mera fattiga. Sen så satsade han överjävligt mycket på den amerikanska armeen. Så man kan nog säga att Ronald Reagan inte var någon bra presiden om man tittar tillbaka på hans era som president.

att träna på hösten

Publicerad 2012-09-12 17:54:00 i

VAD skönt det är att träna på hösten. Jag var ute idag på en en runda, och det blev att jag sprang uppe på Lugnet här i Falun. Och vad fint det är med alla färger i naturen nu, men det bästa är nog den sköna luften. Det som är så kul att träna året om ute, det är att man verkligen känner av naturens växlingar mellan årstiderna, Det är rätt fränt faktiskt.

mina damer och herrar...

Publicerad 2012-09-12 03:55:12 i

Låt mig presentera den STÖRSTA IDIOTEN och LOOSERN i världshistorien, jag talar nämligen om mig själv. För det är så det känns. För det känns som att jag aldrig lyckas med något alls i mitt liv. Hela livet har för mig varit en enda lång JÄVLA uppförsbacke, och den verkar aldrig ta slut.

jag har gränser...

Publicerad 2012-09-12 03:55:00 i

Även jag har ju mina gränser för vad jag tål här i livet. Och gränsen för hur mycket jag orkar är snart nådd, och vad som händer när jag passerat denna gräns, det vill jag helst INTE tänka på....

nu får det vara nog....

Publicerad 2012-09-12 00:37:09 i

Vad är det med Sverige ibland. Det går folk omkring och sover på gatorna i detta land. Det är nästan 400 000 svenskar som är arbetslösa i detta land, men ändå så diskuterar man om fenomenet "hen". Jag har inte fattat varför det måste finnas ett ord som varken beskriver en han eller hon. Vad är det det för fel att skriva ut vilket kön en person har? Eller har jag missat något.........

ett klokt citat

Publicerad 2012-09-11 13:24:01 i

Ett citat som jag säkert ils nämnt förut på denna blogg, det är följande citat "It is easy to burn out than to fade away...." jag tycker det stämmer så bra.

tankar vid en busshållplats....

Publicerad 2012-09-11 12:56:22 i

Jag tror jag har missbedömt busstidtabellen idag, för inte gick bussen som den skulle idag. Men det gör inget, för det kan va rätt skönt med oväntade avbrott i vardagen ibland. Men nu när jag sitter här så kommer det många tankar i huvudet. Och den första är att det är bra skönt att det är höst nu. För jag gillar denna årstid väldigt mycket. Dels så går tempot ner i samhället och folk blir lugnare. För jag kan tycka att sommaren är av idag rätt hysterisk. För det är ju nästan stört omöjligt att bestämma något med folk på sommaren. Om man inte är ute typ ett år i förväg.

jag tror på Brynäs

Publicerad 2012-09-11 10:56:48 i

Snart är det lilla julafton för mig. För snart börjar ju elitserien i hockey. Och det är alltid lika kul varje år när säsongen drar igång. Och som kanske många vet så är ju Djurgården inte med i högsta serien, och det känns bra konstigt. Men jag kommer att stödja laget lika mycket ändå.
Men om jag ska tippa vem som tar hem sm-guldet i år, så skulle jag sätta mina pengar på Brynäs. För jag tycker att de ser ju att ha ett minst lika bra lag som föregående säsong.

nyhetsvärdet

Publicerad 2012-09-11 10:25:52 i

Hur är det igentligen med nyhetsvärdet? Det är en fråga jag hela tiden har ställt mig när det kommer till fallet med Etiopien svenskarna. För det känns ju som att reportaget de höll på med inte direkt är så viktigt, eller har jag fel. Men sen så är det ju en annan sak som är självklar. Och det är ju att man reser inte till ett land och är där illegalt. Det vet väl varje sund människa, att så göra man inte.

god morgon

Publicerad 2012-09-11 10:08:00 i

 
Det är en härlig morgon idag, denna tisdag den 11 september 2012. Just nu käkar jag lite frukost, och läser morgontidningen. Och den stora nyheten verkar ju vara att journalisterna Martin Shibbye och Johan Persson har frisläppts ur sitt fängelse. Och det är ju bra att de är fria, men vad skulle de till Etiopien att göra igentligen? För det är ju inte så bra att ta sig in illegalt i ett land som Etiopien som nog är ett av de mest stängda i världen. Och sen att deras papper inte var i ordning, det är ju inte heller så smart. Så det känns ju inte som att dessa killar är direkt smarta. Men det är väl skönt att de är på väg hem till friheten, men nästa gång kan de väl skriva om mer viktigare saker.

det går bara inte

Publicerad 2012-09-11 00:52:46 i

Jag tänker väldigt mycket på framtiden just nu. Och då tänker jag ofta på hur jag vill ha det för att jag ska må så bra och leva det liv jag vill leva. Men när det kommer till kärlek, så känns det som att jag inte kommer kunna ge mig in i ett förhållande på ett bra tag. Och detta beror på att jag måste komma igång igen efter min pappas bortgång. För jag ska ärligt säga att jag är långt ifrån bra än. Eller det är kanske fel att säga så, men lite så är det. För det va en fruktansvärd smäll för mig när han gick bort. Och det är fel att skriva att jag inte är bra än. Det är en sak som jag vill ta tillbaka. Jag ÄR BRA och jag mår mycket bättre. Men det jag vill komma till, det är att jag inte orkar träffa någon just nu. Dels så har jag inte kommit över en tjej som jag tydligen inte kommer att kunna glömma i första taget. Men jag vill heller inte glömma henne heller. För hon har skänkt mig så mycket glädje när vi var tillsammans. Och helt klart, så är den tiden en av de LYCKLIGASTE perioderna i mitt liv. För DU GJORDE MIG SÅ SJUKT lycklig. Och det är inte klokt vad jag kanske framstår som en idiot när jag skriver som jag gör just nu. Men detta kommer direkt från mitt hjärta. Och jag är trött på att gå runt sanningen, utan numer så säger jag vad jag vill säga direkt.

har nyss ätit

Publicerad 2012-09-10 22:26:04 i

Det finns nog inget som är så nice som stunden efter att man har ätit god mat. Jag älskar denna stund då man ätit och man känner alla smakerna som gifter sig med det god vinet i munnen. Denna känsla är grym tycker jag.

leva livet fullt ut

Publicerad 2012-09-10 18:07:28 i

Helt klart så ska man leva livet fullt ut, och inte tänka så mycket på vad som kan hända imorgon.

måste döva smärtan

Publicerad 2012-09-09 22:57:28 i

Nu ikväll har det varit en bra jobbig stund sen jag kom hem från en middag med följande filmvisning senare. Det blev en mycket skön kväll, men det blir alltid samma sak varje gång. Och det jag talar om är ensamheten som infinner sig när man sen kommer hem hit till mig. Och den ensamheten blir väldigt mycket jobbigare när ensvän också har hittat en ny kärlek. Dock vill jag bara göra en sak klar. Och det är att jag INTE är avis på henne, utan jag är mycket glad för hennes skull. Och nu är jag helt ärlig. För hon är värd att hitta en bra kille, och denna kille är precis en sån bra kille. Fast å andra sidan så vill ju jag också hitta en tjej någon gång igen. Men jag tror att det kommer att vara mycket mycket svårt för mig. För den tjej som jag var ihop med för en tid sen är nog den tjej som VERKLIGEN har fångat mitt hjärta totalt. Och jag glömmer dig inte i första taget. Den tjej som ska ersätta DIG hon har mycket att leva upp till.

för mig går det inte ihop

Publicerad 2012-09-09 13:22:00 i

Jag är ju en kille som vill och försöker att förstå hur samhället fungerar, och ofta så hittar jag svar och lösningar på det jag undrar över. Men idag så läste jag en notis i DN som verkligen fick mig att tänka till. Det var en liten notis som såg ut som följer nedan...
 
"41 000
ansökningar om asyl räknar Migrationsverket
med att få in nästa år. Det är 40 procent ler än
i jol. Enligt verket ger det merkostnader på 8,1
miljarder kronor de närmaste fyra åren, skriver
Sydsvenskan. TT"
 

Alltså hur kan man ta in så många invandrare, när det nästan är 400 000 svenskar som är arbetslösa i Sverige, det går inte ihop för mig. För dels så ska vi ju kunna ta hand om alla dessa invandrare, och enligt så GÅR det inte. Det är ju bara att kolla på hur det ser ut redan. Och sen så ska det ju till jobb, och jag undrar vart de finns. Det finns ju knappt jobb till oss svenskar. Nej, det måste till en ändring i den svenska invandrarpolitiken, och det snart.

en skön kväll igår

Publicerad 2012-09-09 13:15:49 i

Jag blev bjuden på en inflyttningsfest igår, och det kom att bli en riktigt kul kväll. Och det blev lite barhäng senare på Pitchers här i Falun, och det var också kul där. Det är så kul att det har kommit lite fler pubar till Falun. För det fanns inget bra ställe förut, där man kunde "hänga" och bara småprata.

sverige är ett klass samhälle

Publicerad 2012-09-07 12:22:28 i

Jag tycker verkligen att Sverige behöver en ny regering vid nästa val, för jag tycker inte om Moderaterna och den politik som de för. Men jag är inte förvånad att det har blivit som det har blivit i Sverige sen Moderaterna tog över för några år sen. Men det som förvånar mig mest, det är att klass skillnaderna börjar synas så mycket och tydligt. Det är bara att ta detta med att man ser fler uteliggare och folk som går och letar efter pantburkar. De har ökat markant tycker jag, och det som är så jobbigt, det är att de ökar här i Falun. Förut kanske man mest såg det i Stockholm, men nu finns de här. Och det är något jag inte gillar.
Sen så läste jag i Dagens Nyhter tidigare idag om att allt färre svenskar går till tandläkaren efter att de fyllt 20. Men det beror ju på att det är så dyrt att besöka tandläkaren. Men idag är det ju så, att det är en klassfråga att ha bra tänder. Jag tycker att man borde ha gratis tandvård i Sverige, och det kommer vi att vinna på i längden.

stäng av MOBILEN!!!

Publicerad 2012-09-07 02:31:31 i

Jag var och besökte en vän ikväll och hennes dejt. Och det va en rätt kul kväll, där vi snacka lite skit och spela spel. Allt hade varit perfekt om det inte vore för denna tjejs mobil. För den ringer och piper HELA JÄVLA TIDEN. Och jag stör mig på det enormt. Jag vet inte vad det är med folk idag och deras mobiler. Men det känns som om folk inte kan leva utan sin mobil, och att den bara MÅSTE vara på hela tiden. Jag tycker att det är rätt oartigt att hennes mobil piper och har sig. Det känns som om mitt sällskap inte passar, och att hennes vänner på Fejjan är viktigare. För så känns det.

jag startade 2008

Publicerad 2012-09-07 00:02:00 i

Det har ju blivit en hel del inlägg här på denna blogg för mig, sedan jag började att blogga 2008. Fast jag började några år tidigare tror jag. För jag hade ju en tidigare blogg, men jag la ner den för jag tröttnade att blogga. Men suget efter att börja igen blev stort, så jag startade en ny blogg. Och det har jag inte ångrat. Och det är väldigt kul att skriva av sig här ibland på bloggen. Och det som gör det extra kul, det är ju att folk kan kommentera det man skriver om. Det är en härlig liten krydda till skrivandet. Och jag kommer nog att fortsätta bloggandet så länge jag tycker att det är kul.

att umgås med rätt folk

Publicerad 2012-09-06 23:56:40 i

Vad viktigt det är att umgås med rätt folk. Det är en sak som är viktig för mig. Och helt klart så har jag hellre få men väldigt bra vänner.

kan inte lita på folk....

Publicerad 2012-09-04 23:20:16 i

Efter allt som jag gått igenom med folk som sviker till höger och vänster, så har jag fått allt mer svårt att lita på folk. Och detta är något som har kommit att bli bra jobbigt för mig. Dels så har jag en magkänsla som aldrig sviker mig, och jag känner mycket snabbt om jag känner om jag kan lita på någon. Och som det varit hitintills i mitt liv, så har jag inte haft fel.

skön kväll hemma

Publicerad 2012-09-04 22:50:39 i

Vad jag saknar mamma genast efter att jag har lämnat henne. Och första kvällen utan henne börjar bli mer och mer jobbig. Men detta betyder bara att det är så skönt att umgås med henne. Och jag tror att hon gillar att umgås lika mycket med mig.

sköna dagar...

Publicerad 2012-09-04 17:20:16 i

Det har varit några riktigt sköna dagar uppe hos mamma, och det var lite tråkigt att åka ifrån henne. Men det är ju skönt också att komma hem.

är i Gävle

Publicerad 2012-09-04 17:17:50 i

Sitter på tåget just nu i Gävle och väntar på att åka iväg hem till Falun.

tekniskt jävla fel

Publicerad 2012-09-03 10:37:00 i

Varför är det nästan alltid strul när man ska boka biljett på sj.se. Det känns som att det alltid är fucking jävla fel på deras hemsida. Och idag, en helt vanlig måndag mitt i månaden, så borde det väl inte vara något fel på deras hemsida.

saknar pappa

Publicerad 2012-09-03 00:29:00 i

När jag är här hos mamma, så känns det verkligen som att pappa är med mig ännu mer. Det blir så tydligt att "han finns här" runt omkring mig när jag besöker detta ställe. Och det blir ju också mer tydligt när jag går runt här och jobbar i hans kläder och skor. Men det känns bra, för det känns för mig som att jag för arvet från fader till son vidare. Jag kanske inte är lika händig eller bra på att snickra som min pappa, men jag är fan bra på att hugga i och jobba. Och det känns så bra att ta över efter pappa lite med att jobba här och hjälpa min mamma. Det är en känsla som för mig är utomjordiskt skön.
 

det är märkligt

Publicerad 2012-09-03 00:23:46 i

Det är ju en rätt märklig tid vi lever i, men en sak är jag säker på. Och det är att jag kommer alltid att vara densamme. För jag känner mig själv så bra, och jag kommer alltid att vara samma person som den jag alltid har varit.

vänner är allt

Publicerad 2012-09-03 00:20:27 i

Jag tror nog att bland det viktigaste man kan ha i livet, det är goda vänner. För utan dem, så är man ganska så ensam, det har jag kommit fram. Och jag är bra glad för de få vänner jag har, och jag är beredd att göra mycket för dem också. Men ska samtidigt säga en annan sak, och det är att jag sållar hårt bland folk också numera. För jag är så trött på att bli sviken av folk, så märker jag att någon är falsk mot mig, då drar jag på en gång.

en trött Klas som skriver

Publicerad 2012-09-03 00:06:56 i

Det är en MYCKET trött Klas som skriver detta inlägg. För jag har jobbat med mamma hela dagen med diverse trädgårdsjobb och skogsjobb. Men det är bara skönt att kunna hjälpa min mamma när man ändå är här. Jag känner också att jag mer och mer gillar att hålla på med att fixa med tomten och huset här.

jag vill leva och mår bra

Publicerad 2012-09-02 00:01:42 i

Det är en sak jag vet, och det är att jag vet en sak, och det är att jag vill leva och må bra. Det kanske låter knystat, men för mig är detta ingen självklarhet. Utan jag känner att jag i resten av mitt liv kommer leva efter denna devis, och jag ska kämpa för att leva ett så bra liv som det bara går.

Sundhaget blir svensk tränare

Publicerad 2012-09-01 23:51:00 i

När jag fick läsa om att Pia Sundhage hade skrivit på för att bli ny svensk landslagstränare, så blev jag enormt glad. För jag har alltid tyckt att hon skulle bli en bra tränare för ett svenskt damlandslag i fotboll.

det är blodet tror jag...

Publicerad 2012-09-01 23:40:30 i

Det är konstigt detta, för att varje gång jag är här uppe och hälsar på min mamma, så mår jag så enormt bra. Och det är ju så skönt att det är så, för det är verkligen kul att åka och hälsa på min mamma ibland. Fast det är en annan sak som är bra kuk, jag menar kul. Och det är att jag trivs så bra här uppe. För

jag, bo i norrland????

Publicerad 2012-09-01 23:32:42 i

Ibland så är det många som frågar mig, varför jag inte flyttar till norrland för gott, i och med att jag trivs så bra här uppe. Men för det första så finns det ju knappt några jobb här och sen så tror jag att i längden så skulle jag intre inte trivas. Så är det bara...

årets finnkamp

Publicerad 2012-09-01 22:54:38 i

Har kollat lite på Finnkampen på tv tidigare idag, men det var inte så kul att se att stora Ullevi var nästan tomt. Och det är kanske inte så konstigt att det är så, för när allt kommer omkring så den bästa arenan för denna tävling helt klart, Stockholms stadion. För det är sjukt mycket bättre stämning på den arenan mot fucking jävla Ullevi.

vilka sköna dagar

Publicerad 2012-09-01 22:45:17 i

Jag är hos mamma sen några dagar tillbaka, och vad skönt det är att vara här. och denna plats på jorden, här där mamma bor, det är verkligen en oas för mig. För jag mår helt enormt bra varje gång jag besöker mamma här uppe.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela