klabbesworldtwo

en liten blogg som handlar om mitt liv och mina tankar om diverse saker....

satsa på skolan...

Publicerad 2013-08-19 06:27:14 i

Den svenska skolan är INTE bra idag. Det är en sak som är säker. Och detta måste det bli ändring på. Vi måste få våra politiker i detta land att fatta, att vi måste få ordning på den svenska skolan.
Den har ju varit bra en gång i tiden. Det svenska skolsystemet var en gång i tiden, sjukt bra. Den svenska skolan var så bra, att andra länder kom hit till oss, och tittade på varför våran skola var så bra. Nu är det verkligen inte så. Nu är det nog snarare tvärtom, det är landet Sverige, som får åka till andra länder, för att se och lära, varför just deras skola är så bra.
Det som är så viktigt med en bra skola, det är ju just det, att det är ju grunden i det svenska samhället. Har vi inte en bra skola, då är det många andra saker som inte heller fungerar. Får du inte en bra utbildning, då blir det ju sen svårare att söka jobb. För har du inte grundskole kompetens, då är du nästan körd på arbetsmarknaden.
Jag tycker två saker ska ändras. Och det första är att vi MÅSTE satsa mer på att ta hand om de elever som har det svårt i dagens skola. Sen MÅSTE vi införa mer praktik i skolan, mer kontakt med arbetslivet i dag. Jag tror att det är bra viktigt att man, under skoltiden har mer kontakt med "verkligheten", att man som elev, inte bara pluggar på, utan också har kontakt med en arbetsplats.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela