klabbesworldtwo

en liten blogg som handlar om mitt liv och mina tankar om diverse saker....

lösningen är väldigt enkel...

Publicerad 2013-02-28 11:30:00 i

Det verkar som att feta människor blir dåligt behandlade av sjukvården i Sverige, och det är självklart fel. Alla som besöker en läkare, ska bli bemötta på samma sätt som alla andra, det ska inte göras någon skillnad på folk och folk.
MEN det finns en grej med överviktiga människor som jag tänker på. Och det är att oftast så har man sig själv att skylla, om man blivit överviktig, och det är att man har käkat fel mat i många år, och nästan aldrig rör på sig. För det FINNS inga genvägar till att ha en sund och frisk kropp, och det är att röra på sig regelbundet, och äta normal och näringsrik kost. Allt annat är bara skitsnack, så är det bara. Och jag håller verkligen med den som skrev en kommentar till en artikel i Dagens Nyheter häromdagen...
 
"Antar att meningen med artikeln är att vi ska tycka synd om alla de som i åratal proppat i sig läsk, snacks, hamburgare och annat skräp, inte tagit ett enda steg i tränings-skor, och sedan belastar sjukvården (skattepengar) med miljardbelopp varje år pga alla följdsjukdomar? Ledsen, men det fungerar inte. Ekvationen är dessutom mycket enkel: stoppa inte i dig mer energi än du förbrukar."
 
Ur Dagens Nyheter 28 feb 2013

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela