klabbesworldtwo

en liten blogg som handlar om mitt liv och mina tankar om diverse saker....

trodde aldrig...

Publicerad 2013-02-20 21:35:00 i

Jag trodde aldrig att jag skulle citera bibelcitat och prata om gud här på min blogg. Men det hände något med mig, efter att passa gick bort. Jag tror att jag har på något sätt har hittat till någon sorts tro. Och det är något som är väldigt konstigt, för jag har ju alltid varit den största ateisten som funnits i detta avlånga land.
Men jag måste säga att det är skönt att ha hittat sin tro. Och det är också på ett ganska konstigt sätt som jag fann den. Och det gick till på detta sätt. Det hände under min pappas sista dagar i livet. Jag och mamma var och hälsade på han på det sjukhus som han var inlagd på. För det första är jag ENORMT glad att få ha varit med min pappa i sina sista dagar i hans liv. Ska bara säga att det är mycket känsligt fortfarande att skriva om denna tid, för jag får tårar i ögonen av att tänka på det. Men jag är glad att jag fanns där vid hans sida. För både pappa och mamma har gjort så mycket för mig. Så det är självklart för mig att ställa upp för mamma och pappa.
Men en dag blev det bara för mycket för mig. Och det berodde på att pappa pratade om att han ville åka hem. För han var så trött på att ligga inlagd på sjukhuset. Och när han sa så, då brast det för mig. Mina tårar bara rann ner för mina kinder. Och jag ville inte gråta inför pappa, så jag gick ut ur hans sal för att samla mig. Medans jag gjorde det så gick jag bort till en hörna långt bort i korridoren. Och där fanns det en soffhörna, och en hylla med diverse böcker och tidningar. Jag tog en av böckerna och slog lite planlöst i den. Nu visade det sig att denna bok var en bibel. Det såg jag inte först, utan jag bara plockade upp första bästa bok. Men jag började hursomhelst att bläddra i den och skummade igenom sidorna. Och helt plötsligt så läste jag ett citat som fyllde mig med sådan tröst och ro. Detta va en bra skum upplevelse, för jag har aldrig upplevt sånt, när jag läst i en bibel. Men det var en skön känsla. För det gjorde att jag sedan orkade gå in till pappa och mamma igen. Det som är lite trist, det är att jag inte skrev av citatet. Hade varit kul att ha det sparat.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela