klabbesworldtwo

en liten blogg som handlar om mitt liv och mina tankar om diverse saker....

fattar inte grejen....

Publicerad 2013-03-10 20:59:05 i

Jag har kanske missat något. Men jag läser just nu en artikel som handlar om att folk i helgen har demonstrerat mot Reva, och utvisningarna av "papperslösa", eller illegala flyktingar som de heter på vanlig svenska.
Men som sagt, jag har kanske missat något. Men om man uppehåller sig i Sverige illegalt, då ska man självklart utvisas. Det är ganska självklart. Men som vanligt när det kommer till Sverige, så ska det daltas och vi svenskar ska tacka och ta emot alla invandrare som kommer hit. I andra länder, där är det helt andra spelregler. Har man inte sina "papper" i ordning när man uppehåller sig i just det och det landet, då åker man ut. Så jag förstår inte varför det ska vara annorlunda i vårt land???

Kommentarer

Postat av: Katarina

Publicerad 2013-03-11 21:03:59

"Har man inte sina papper iordning..." Det låter som om du tror att papperslösa flyktingar bara har slarvat bort sina "papper" eller glömt/struntat i att fixa några. Jag har väl fel när jag uppfattar dig så?! Papperslösa är inga onda eller krmimnella människor Klas. Jag har ett exempel till dig:

En kille 13 år. Kom ensam till sverige från ett land där hans folkgrupp är förföljd. De fängslas, misshandlas, har inte rätt att gå i skolan eller tala sitt eget språk tex. Hans pappa är död, hans mamma och småsyskon är "försvunna". Hans storebror bor i Sverige. Har jobb, körkort, svenskt medborgarskap och ett bra liv. Han kan ta hand om killen. Ändå är killen "papperslös" eftersom han ska skickas tillbaka till sitt hemland och bo på barnhem. Tycker du på allvar att det är helt rätt?

Postat av: Pamela

Publicerad 2013-03-14 10:29:52

Bra skrivet, Katarina. Klas, du är en given SD-röstare numera va? Pinsamt.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela