klabbesworldtwo

en liten blogg som handlar om mitt liv och mina tankar om diverse saker....

orättvist...

Publicerad 2014-02-13 05:31:15 i

Det är så orättvist ibland hur jag har det mot hur andra har det. För det känns som om jag hela tiden måste kämpa lite extra för att klara mig. Och när det har varit bra en tid, då kommer det alltid en smäll som gör att jag halkar ner på livets stege ett snäpp. Det gör att jag blir orolig själv och jag får tankar om vad detta är för skitliv jag lever igentligen.

Kommentarer

Postat av: Katarina

Publicerad 2014-02-13 10:24:00

Du skriver ofta att det är så orättvist att ditt liv är sämre än alla andras och att du måste kämpa hårdare än alla andra. Hur vet du det?

Jag menar inte att vara elak, utan faktiskt hjälpsam, även om detta låter taskigt. Om du hela tiden intalar dig att det är extra synd om dig, blir det en sanning som du lever upp till. Har du bestämt dig för att ditt liv är värre än alla andras, så har du ju också tagit ifrån dig själv meningen med att kämpa vidare.

Jag tror inte att ditt liv är en dans på rosor, men jag tror inte heller att du kämpar mest av alla här i livet. Alla människor har sina kamper, som oavsett hur de ser ut i dina ögon, säkerligen är "värre än alla andras" i deras egna. Ingen annan har tex kämpat så hårt i livet i så många år som jag har, med psykiska trakasserier i flera år som barn, skilda föräldrar i tonåren, ätstörningar i tio år, egen skilsmässa, barnlöshet, osv osv. Men det är ju om du frågar mig. Frågar du någon annan, så är mitt liv säkert en promenad i parken jämfört med den personens...

Enda sättet att komma vidare är att sluta tycka synd om sig själv.

Kom igen nu!

Svar: HejDu är inte alls taskig eller så, utan du har snarare rätt. Det kanske låter som att jag tycker synd om mig själv mycket, men jag använder min blogg ganska mycket för att skriva av mig, och faktiskt så hjälper det mig. För efter att ha bloggat lite så är det genast lite bättre. Dock så kanske det ser ut som att jag gnäller för jävla mycket. Men det är så här mitt liv är, och jag måste bara ha någonstans att lufta mina åsikter och tankar.
Klas Karlsson

Postat av: Katarina

Publicerad 2014-02-14 12:09:04

Självklart ska du använda bloggen för att må bra. Att skriva av sig hjälper ofta. Jag säger inget om att du skriver om att saker och ting är skit. Du får klaga hur mycket du vill. Det kan ofta vara skönt. Det jag reagerar på är däremot att du ofta skriver att du har det så mycket sämre än alla andra. Då tror jag att du tycker lite för mycket synd om dig själv, på ett sätt som sänker, snarare än lyfter dig.. Dessutom måste det ju vara väldigt svårt för dig att avgöra.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela