klabbesworldtwo

en liten blogg som handlar om mitt liv och mina tankar om diverse saker....

rätt sjuk arbetsmarknad tycker jag...

Publicerad 2015-11-19 17:59:34 i

Det är ju en tur att jag har begåvats med ett jävlaranamma som gör att jag inte ger upp i det första taget, för det är verkligen så. Hade jag inte haft det goda och STARKA självförtroende, så hade jag nog inte klarat mig så pass bra som jag ändå har gjort. För det har inte varit en enkel resa för mig fram tills idag.
Men jag har gett mig fan på att jag ska klara mig och jag VET att det finns en framtid för mig, en BÄTTRE framtid där jag har ett bättre liv mot det jag har idag.
Fast det som detta inlägg skulle handla om, det är den rätt SJUKA arbetsmarknad som vi har idag i detta land. För det inte hårt och bra jobb som belönas idag verkar det som, utan det känns mer som att man belönar oärliga och lata människor på dagens arbetsmarknad. Jag har ju alltid tyckt att man ska belöna folk som gör rätt för sig och som VILL JOBBA OCH GÖRA RÄTT FÖR SIG. Men så är det verkligen INTE när man ser hur det funkar i verkligheten. Utan jag ser folk runt mig som går år ut och år in på bidrag och som GILLAR DET, och som aldrig kommer att jobba. För de tänker "varför jobba när man kan få bidrag och spela dataspel hela dagarna". Jag har mött massor av liknande personer, och det står mig upp i halsen att möta dem. Jag har bra lust att anmäla varende en av dem för arbetsvägran till arbetsförmedlingen.
Jag är ju en kille som VILL jobba, men det känns som att man hela tiden blir motarbetad. Dels så blir jag motarbetad för att jag inte har körkort och dels för att jag har en liten skuld som tragiskt nog har gått till kronofogden. Och jag vet, det är inte bra av mig att just det har hänt, men det är inte någon stor skuld, utan den går att betala av om jag får tag på ett bra jobb och en något så när hyfsad bra lön. Och jag är beredd på att leva knapert ett tag, bara jag får chansen att betala igen skulden. Men samtidigt så tycker jag det är sjukt att vissa arbetsgivare sorterar bort mig enbart för att jag har en betalningsanmärkning. För om man ringer runt till de arbetsgivare jag haft genom åren, så kommer man nog märka att jag sköter mig på de jobb jag haft.

MEN JAG GER INTE UPP!!!!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela