klabbesworldtwo

en liten blogg som handlar om mitt liv och mina tankar om diverse saker....

konstig arbetsmarknad...

Publicerad 2015-10-20 18:18:19 i

Ja jag är arbetslös och det är ju inget som jag är speciellt stolt över. För jag VILL JOBBA OCH GÖRA RÄTT FÖR MIG. Och absolut vill jag inte leva på soc, men det kanske jag snart måste göra. För det känns ju som att a-kassan kommer att ta bra längre tid än jag först trott, på att behandla mitt ärende. Det känns som att a-kassan inte har någon som helst förståelse för att folk har räkningar att betala.

Men nu till det jag vill skriva om.

Jag håller ju på att söka nya jobb hela tiden, och jag ger mig inte förns jag har ett jobb. Men jag blir lite fundersam över hur arbetsmarknaden fungerar. För det känns som att det har blivit MYCKET tuffare att få jobb idag. För de signaler som arbetsgivarna sänder ut är att du måste ha körkort, tagit studentexamen och ha prickfritt brottsregister, då kan man bli anställd. Och detta kan jag ju skriva under på. Fast jag tycker väl att folk är värda en andra chans, även om man har begått en kriminell handling.
Men när företagare skriver att de kräver att man inte ska ha några betalningsanmärkningar, då undrar jag lite vad de vill? För det hör inte hit, för det finns ju folk som har prick i registret, och det ska ju inte diskvalificera dem från att få ett jobb. Och för det andra, så krävs det ju ett jobb för att kunna betala sina räkningar.
Och nu kanske ni undrar varför jag skriver om detta med betalningsprickar, jo det är så att jag råkar ju ha det, och det är något JAG SKÄMS FÖR NÅGOT OERHÖRT. Och jag vill ju kunna betala tillbaka de skulder jag råkat dra på mig. Nu ska jag ju säga att det är inga astronomiska summor, utan det är hanterbart att kunna betala igen. Och DET VILL JAG. Men då krävs ju ett jobb. Och när jag läste min mail idag så hade jag fått ett besked från ett företag som skrev att ett av kraven var ju att man skulle ha ett prickfritt ekonomiskt register. Detta gjorde mig lite nedstämd, för jag skulle bra gärna jobba åt detta företag. Men jag ger mig inte utan fortsätter att söka andra jobb.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela