klabbesworldtwo

en liten blogg som handlar om mitt liv och mina tankar om diverse saker....

livstids avstägning vid doping...

Publicerad 2016-02-29 20:42:51 i

Så har det då kommit fram att Abeba Aregawi har åkt fast för doping mitt bland alla andra hennes skandaler, och nu riskerar hon två års avstägning, och det är väl bra att hon får ett straff. Men jag har alltid tyckt att två år är på tok för kort tid, utan det ska vara livstids avstägning från allt tävlande. Annars så tror jag aldrig man kommer att få bukt med doping problematiken.

jag blir inte klok på en sak...

Publicerad 2016-02-29 20:16:26 i

Man ska väl BELÖNA någon som VILL jobba, inte tvärtom som det verkar vara idag. För idag så känns det som att man hellre blelöna slapphänthet och lathet framför att belöna dem som vill något och som vill göra rätt för sig.

att inte ha dator???

Publicerad 2016-02-29 19:58:00 i

Hur kan det komma sig att det finns folk år 2016 som INTE har en dator? För vi lever ju i en tid då man MÅSTE ha en dator för att kunna fungera i detta samhälle. Så att det finns folk som inte har dator det är för mig bra konstigt.
 
För hur det än är, så kan man ju inte stoppa utvecklingen och man måste agera lite själv för att hänga med.

kan en del...

Publicerad 2016-02-28 20:42:02 i

Jag gjorde nyss fråga Lundh krysset i Aftonbladet och idag handlade det om mordet på Olof Palme och tydligen kan jag en hel del om detta mordfall. För jag fick nitton rätt av tjugofem frågor.

gillade Anna Lindh

Publicerad 2016-02-28 18:12:11 i

Jag var ju ute på en riktigt skön promenad idag. Efter att jag kom hem så slog jag mig ner i tv-soffan för att kolla på fotboll, men jag fastnade framför en otroligt sevärd och välgjord dokumentär om Olof Palmes sista timmar i livet.
Jag kan ju redan det mesta om detta hemska mord men för dem som inte gör det så tycker jag att de ska se denna dokumentär.
Men det som verkligen påverkade mig mycket det var att se Anna Lindh prata om Palme på hans begravning. Det är alltid lika sorgligt att se bilder på henne för jag tyckte mycket om henne som politiker.

svenska nationalsången

Publicerad 2016-02-27 23:07:21 i

Det är då fan att vi alltid ska tulla på det som är svenskt nuförtiden och det verkar som att man måste smyga med att man är svensk och är stolt över det.
En sak som har retat upp mig lite idag det är på det sätt som man framförde den svenska nationalsången i kvällens mello. Först hade man en ung kille som sjöng falskt och sen sjöng de två andra tjejerna på ett annat språk. Jag kanske är konservativ nu men man sjunger våran nationalsång PÅ SVENSKA!!!

jag behöver inte mer...

Publicerad 2016-02-27 18:52:47 i

Jag måste säga att långpromenaden jag tog idag den var verkligen skön. Och vädret var helt perfekt om man frågar mig. Och jag tror inte jag behöver mer för att må bra en februari lördag år 2016.

ändrad version av nationalsången....

Publicerad 2016-02-27 12:45:50 i

Nej nu börjar jag att tappa tron på melodifestivalen helt, fast jag har ju gjort det sen tidigare, men detta som jag läste om denna morgon fick mig att helt tappa tron helt på denna skittävling.
För det verkar som att programledarna ikväll, Gina Dirawi och Sarah Dawn Finer kommer att framföra en ny version av våran nationalsång. Bland annat så har de ändrat i texten. Istället för att sjunga "Ja, jag vill leva jag vill dö i Norden", så kommer de att sjunga "jag vill leva jag vill dö på jorden". Och när jag läste detta då blev jag enormt arg, för man ändrar inte i ett lands nationalsång, för det tycker jag man inte gör. Och framför allt inte när man ska framföra den i ett stort tvprogram som ses av miljoner svenskar.Utan jag tycker det är RENT UTAV HELVETE dumt och dåligt att de genomför denna idé. Mitt förtroende för mello är redan lågt, och nu sjunker den ännu mer.

vacker lördag

Publicerad 2016-02-27 12:09:52 i

Vaknade upp denna morgon och kände att idag ska jag ta över världen:) Ja för så kändes det och det är så skönt att vakna upp och må bra.

Det blir ju inte sämre med det OTROLIGT vackra vädret ute.

Michaels bästa skiva...

Publicerad 2016-02-26 21:46:52 i

Snart kommer Michael Jacksons fantastiska skiva Off the wall ut på nytt. Och jag har lyckats att komma över en kopia på den dokumentär om inspelningen av denna skiva. Och när jag hör och ser hur bra Michael var vid denna tid i hans karriär så inser jag hur bra han var redan då.

the Beatles

Publicerad 2016-02-25 21:15:45 i

Jag är bra glad att jag har skivan Sergeant peppers lonely club band med the Beatles på vinyl. För detta ÄR en av musikhistoriens bästa skivor.

bokrean

Publicerad 2016-02-25 21:06:37 i

Jag gjorde ett riktigt klipp idag när jag besökte min bokhandel idag och den årliga bokrean. För jag fyndade boken historien om Nisse Hellberg och Wilmer, berättad för Micke Sjöblom. Detta är en bok som jag har velat ha bra länge så det var kul att kunna fynda den för en hundring.

behöver inte mer

Publicerad 2016-02-25 20:43:29 i

Blev riktigt god mat ikväll....


Lagade till ugnsstekt lax i mango chutney sås. Och denna rätt har kommit att bli lite av en av mina paradrätter. För alltid när jag lagar denna till folk så blir de lätt tokiga i mig:) så något måste det ju vara med denna rätt som är gott.

Adaktusson har rätt...

Publicerad 2016-02-24 20:54:05 i

Jag vill citera Adaktusson lite. För jag läste nyss ett stycke som jag tycker säger mycket om våra politiker av idag.

"Efter att ha rapporterat om 2000-talets stora politiska förändringar är det min övertygelse att Sverige behöver ledande företrädare som drivs av en grundläggande idé om hur samhället ska styras. För tilltron till det politiska systemet behövs det politiker som brinner för något mer än maktutövning."

Lars Adaktusson

men snälla tjejer

Publicerad 2016-02-24 11:05:55 i

Det är väl bra att många av dagens unga sångerskor är uppdaterade om omvärlden och visar att de bryr sig. Men ibland känner jag att många av dessa tjejer borde hålla tyst ibland och koncentrera sig på sin musik. Jag tänker först och främst på artister som Zara Larsson, Molly Sandén och så vidare.

hört från en vän

Publicerad 2016-02-23 21:02:24 i

Jaf tog en fika med en vän idag och det blev en bra skön fikastund. För det är alltid kul att träffas och prata lite.
Dock så blev jag lite förskräckt över det han berättade för mig efter att han varit på socialkontoret idag och lämnat in en ansökan om bistånd för mars månad. Och detta var vad han berättade..
"VILKET kaos det var idag på socialkontoret. Det var nästan bara invandrare så långt mitt öga kunde se. Och det sjuka är ju att de tar med hela sina familj när de ska söka bidrag. Och jag tycker bara att antalet asylsökande som söker bidrag bara ökar hela tiden. Och det känns inte rätt..."

Jag kan inte annat än att hålla med i en del av vad han tog upp.

Lars Adaktusson

Publicerad 2016-02-22 21:24:42 i

Boken som jag påbörjat ikväll är journalisten Lars Adaktussons biografi. Och det är en bra intressant bok att läsa. Man får följa med bakom kulisserna på många av nutidens stora nyhetshändelser och sånt gillar jag. Sen ska jag ju också nämna att jag är ett stort fan av Adaktusson som journalist...

Chet Baker ikväll

Publicerad 2016-02-22 21:15:41 i

Allt som ofta då jag läser så händer det att jag lyssnar på Chet Baker och skivan Chet Baker and strings. Men det har att göra mycket med att denna skiva är så skön att lyssna till.

varför bryr jag mig...

Publicerad 2016-02-21 00:34:04 i

Jag undrar ibland varför jag bryr mig om folk som inte betyder ett skit för mig eller ger något tillbaka.
Igentligen borde jag ge fan i dessa personer och leva mitt eget liv.

Jungleland...

Publicerad 2016-02-21 00:22:17 i

Jag har nyss hört när Clarence Clemmons har lirat sitt solo på låten Jungleland. Och jag vet inte vad det är men varje gång som jag hör detta solo så börjar jag nästan att gråta, för det är så bra.

Och jag är bra glad att få ha varit på plats på riktigt när Bruce och bandet framförde låten Jungleland live i globen 2007.

tack Bruce...

Publicerad 2016-02-21 00:15:59 i

Tack som FAN för att du finns och din musik. Din musik får mig VERKLIGEN att må bättre.

vill träffa likasinnade...

Publicerad 2016-02-21 00:06:37 i

Det är trist att jag som är en av de mest öppensinnade och hjärtliga personerna som finns alltid ska träffa på de mest trista och tråkiga människorna som finns...

fan släpp loss...

Publicerad 2016-02-21 00:02:54 i

Det är trist med folk i min närhet som inte kan släppa loss och vara lite impulsiva. Jag är ju ganska mycket så och vill gärna att folk som jag känner ska vara detsamma men det verkar vara så att jag alltid lär känna folk som är tvärtom hela tiden. Det är lite trist...

nej riktig musik ska det vara...

Publicerad 2016-02-20 22:19:53 i

Lyssnar nu på en helt FANTASTISK skiva med Chet Baker. Och det är Chet Baker and strings. En av de mest fantastiska jazz skivor som jag har hört. Och jag tänker att detta ÄR FAN I MIG MUSIK om man jämför med den skit som framförs i Mellon.

FY FAN VILKEN SKIT!!!!

Publicerad 2016-02-20 21:59:47 i

Så sa en vän till mig mig som nyss har kommit hem från den middag som jag tacka nej till. Han menade inte att maten var dålig, utan den var mästerlig, utan det var Mello han snackade om. Han är som jag en musikälskare och han menar verkligen det han i det sms jag nyss fick. FY FAN VILKEN SKIT!!!!!!!

kvällen...

Publicerad 2016-02-20 21:54:00 i

Efter ett riktigt skönt bad så blev det till att laga till en jättegod köttfärssås och pasta till det. Och jag tror att min köttfärssås blev extra god ikväll tack vare att jag hade i lite rött vin i. Det är ett tips till folk som ska laga pasta. Ha ett gott rött vin till så blir det smaskens.

nej ingen Mello för mig tack...

Publicerad 2016-02-20 18:19:04 i

Jag tackade vänligt men bestämt nej till en middag och tittande på Mellon ikväll och det känns verkligen som att jag gjorde rätt väl. För jag kan inte tänka mig något mer trist än att titta på detta dravel. Och det första som jag gärna skippar är Gina Dirawi som programledare. För jag är så sjukt trött på att se henne i media. Helt klart tycker jag att SvT sliter ut henne. Men hon får väl bra betalt antar jag.
Sen har vi ju detta med låtarna. För årets låtar är helt sjukt dåliga som vanligt.

läser om Kubakrisen...

Publicerad 2016-02-20 17:58:04 i

Jag såg filmen tretto dagar igår med Kevin Costner i en av rollerna. Och denna handlar om hur USA och den amerikanska presidenten John F Kennedy hanterade Kuba krisen som utspelas de tretton dagar mellan dem 19 till 28 oktober 1962.

Och jag blev så nyfiken på att lära mig mer om denna hemska händelse. För detta är ju det närmaste vi har kommit att länder har använt sig av kärnvapen.
Och den bok som jag har börjat på nu är grymt intressant. Dock är det en notis jag slogs av. Och det är att jag är jämngammal med John när han hanterade denna händelse. Lite skumt...

en bra lördag i våra liv...

Publicerad 2016-02-20 17:49:03 i

Har varit en skön lördag i mitt liv denna näst sista helg i februari år 2016.

Blev en bra lång och skön men ytterst vintrig långpromenad idag. Medans jag gick så lyssnade jag på en episod av podcasten obiter dictum. Och detta har blivit ett skönt sällskap i mina lurar när jag är ute och går.

Men nu ligger jag i badet och lyssnar på en skön live platta med skönheten Tina Turner.

sköna lörda morgon

Publicerad 2016-02-20 11:25:11 i

Vad skönt det är att vakna upp en lördag morgon och känna sig pigg och glad. För så kände jag mig denna morgon.

Det blir nog en skön långpromenad idag.

the Cure...

Publicerad 2016-02-19 22:09:39 i

Detta band the Cure har verkligen vunnit mitt hjärta de senaste åren. Men de har ett sånt skönt deppigt och soft sound på sina skivor som jag gillar mycket.

har svårt att glömma...

Publicerad 2016-02-19 21:40:46 i

Jag brukar ha lätt för att glömma folk som jag inte vill umgås med. Det brukar då vara lätt för mig att vända blad och gå vidare. Men det är värre med folk som jag lär känna väl och som jag börjar att lita på och känna som en riktigt nära vän.
Det är då riktigt jävla jobbigt när en sån vän helt plötsligt sviker och säger upp bekantskapen. Och det hände mig för en tid sen och jag märker att jag har svårt att komma över det. För jag LITADE PÅ DIG OCH BJÖD IN DIG I MITT LIV, men du svek och kommer aldrig förlåta dig för det.

slut på veckan...

Publicerad 2016-02-19 21:33:34 i

Har varit en skön fredag som alltid...

Hade ett möte med min lärare på den kurs som jag blivit tilldelad av arbetsförmedlingen idag. Och det skulle bli ett bra möte. För denna kvinna till lärare var inte så dum i huvudet som många andra inom arbetsförmedlingens regi är, utan hon lyssnade på vad jag hade att säga och det var bra skönt. Så det känns som att jag kan se resten av vintern och den kommande våren med tillförsikt. Det känns som att framtiden är ljus för mig på bra läääänge


Gjorde ikväll dina wienerschlitzar och det blev bra jävla gott. Och med den potatisgratäng som jag lagade till igår så blev middagen ikväll en hyllning till fan livet. NU LEVER VI!!!!!

rätt vara mallig

Publicerad 2016-02-18 21:30:01 i

Jag tycker nog att jag har all rätt ikväll att känna mig stolt över det jag har gjort idag.

dagen

Publicerad 2016-02-18 20:05:09 i

Ska väl säga att det gick bra idag så det finns hopp om om en framtid för mig.

på väg

Publicerad 2016-02-18 12:38:31 i

Är nu på väg till DET STORA MÖTET. Men det sköna är att jag känner mig relativt lugn. Men det beror mycket på att jag har förberett mig så bra jag bara kan.

Sophie zelmani...

Publicerad 2016-02-17 22:17:02 i

Fy faaan vad glad jag är att vi har sångerskan Sophie Zelmani i detta land. För hon är så bra och TACK för att din musik har räddat mig i många jobbiga stunder.

jag begär inte mycket

Publicerad 2016-02-17 21:41:27 i

Jag har inte just nu direkt stora krav på livet, utan vad jag helst vill ha utav livet, det är att vara lycklig. ÄR DET FÖR MYCKET BEGÄRT???

jag, en överlevare

Publicerad 2016-02-17 21:32:22 i

Det är tur att jag har blivit äldre och lärt mig hur jag ska överleva jobbiga situationer i mitt liv. För jag har ju lärt mig en hel del genom åren som gått.

känns som jag ska dö

Publicerad 2016-02-17 21:21:00 i

Imorgon är dagen då jag ska på det STORA MÖTET och det känns fan som att jag ska dö nästan när jag tänker på det. För detta är nog något av det mest JOBBIGA jag ställts inför på mycket länge.

PSG leder...

Publicerad 2016-02-16 22:27:52 i

Fan vad roligt att PSG har tagit ledningen i matchen. För jag tycker att de har varit bästa laget så här långt ikväll.

Zlatan är på g

Publicerad 2016-02-16 22:17:39 i

Det är roligt att se att Zlatan är bra ikväll. För det märks att han vill mycket ikväll.

vill inte vara partisk...

Publicerad 2016-02-16 22:04:10 i

Men jag tycker nog att PSG är det bättre laget så här långt ikväll. Men det är ännu mycket kvar av matchen så mycket kan hända.

paus...

Publicerad 2016-02-16 21:44:11 i

Nu är det paus men vi får hoppas på att Zlatan och PSG gör en bättre andra halvlek och vinner detta. För jag tycker att de lirade bra i första halvlek.

riktigt bra första halva...

Publicerad 2016-02-16 21:33:45 i

Det har varit en riktigt kul första halvlek mellan PSG och Chelsea i kvällens champions League match. Och kul att Zlatan fick göra ett fint frisparks mål.

jag håller på PSG

Publicerad 2016-02-16 21:19:10 i

Det skulle vara roligt om Zlatan och hans PSG vann ikväll. För det skulle vara roligt om just Zlatan fick en framgång i champions league.

min livsuppgift...

Publicerad 2016-02-16 20:44:39 i

Jag tänker fortsätta att laga god trots att jag lever själv. För jag har aldrig fattat varför jag ska äta dålig mat bara för att jag är singel.

god mat förgyller tillvaron...

Publicerad 2016-02-16 20:32:24 i

Som ni kanske har märkt på mig och mina inlägg här på bloggen, så har jag inte direkt mått så bra.
Men jag tänkte att jag skulle göra något åt mitt mående idag och då brukar jag ofta laga till något jag riktigt tycker om till middag. Och ikväll blev det kantarelldoftande fläskfilé i panna. Och det var fan vad gott det smakade. Och till detta ett gott öl till. Så nu är det genast bättre med mitt mående.

mår VÄLDIGT illa

Publicerad 2016-02-15 20:50:06 i

Jag mår INTE bra ikväll utan jag har SJUK ÅNGEST inför det möte jag står inför på torsdag. Men samtidigt känner jag att detta är något jag måste göra för att kunna gå vidare med mitt liv.

har gjort ett misstag....men

Publicerad 2016-02-15 20:42:54 i

Ja jag har råkat göra ETT misstag men det måste ju gå att kunna göra om och göra rätt för sig. Det måste ju finnas en chans för mig att få en andra chans.

hur ska jag fixa detta????

Publicerad 2016-02-15 15:52:53 i

Jag har en ganska JOBBIG sak framför mig på torsdag denna vecka, och jag vet inte om jag kommer att fixa detta, för jag känner mig sjukt illamående när jag tänker på det. Men jag känner samtidigt att jag MÅSTE göra detta för att kunna gå vidare med mitt liv, så därför gör jag det. Det är bara att ta sig i kragen och ge sig fan på att detta klarar jag......

var är glädjen Kalla?

Publicerad 2016-02-14 12:12:03 i

Det var trist att se Kalla i intervjun efter loppet. För det var inte den sprudlande och glada Kalla man är van att se. Tydligen är hon inte i balans själsligt.

vill inte tänka på doping

Publicerad 2016-02-14 12:03:34 i

När jag ser hur Therese Johaug tävlar så blir jag mer och mer misstänksam om hon är ren eller inte. Jag vill inte tänka på doping men kan inte slå ifrån dessa tankar.

Johaug vinnare IGEN. ..

Publicerad 2016-02-14 11:58:56 i

Det är ju helt ointressant att följa damernas världscup nuförtiden. För det är ju bara Norge som dominerar hela tiden.

men SNÄLLA...

Publicerad 2016-02-13 23:09:15 i

Ibland blir man lite trött på svenska elitidrottare. För de ska alltid vara så POSITIVA hela tiden. De kan vara lika glada för en tjugofjärde plats som för en första plats, och det blir jag lite trött på emellanåt. För du hörnästan aldrig en amerikan säga att han eller hon är glad för en andra plats.

lite halvseg match...

Publicerad 2016-02-13 22:19:57 i

Ser på den italienska fotbollsmatchen mellan Juventus och Napoli. Men det är en lite halvseg match med många efterslängar mellan spelarna.
Och som vanligt när man ser på italiensk fotboll så "filmar" spelarna som värsta Hollywood skådisarna.

satsa på slätlöpning...

Publicerad 2016-02-13 19:49:07 i

Jag tänker lite på om inte Sanna ska ge upp häck för att satsa resten av sin karriär på slätlöpning istället. För helt klart är hon snabb fortfarande.

grymt lopp av Sanna idag...

Publicerad 2016-02-13 19:47:17 i

Det var bra roligt att se hur bra Sanna Kallur var på banan idag. Och hade hon fan haft några meter till så hade hon nog vunnit loppet.

stackars barn av idag...

Publicerad 2016-02-13 19:29:21 i

Det är bra synd om barn som växer upp. Först så håller de på att bli sönder curlade av en generation päron och sen finns det inga jobb heller. Så välkommen till Sverige av idag.

fantastiskt språk...

Publicerad 2016-02-13 19:17:35 i

Detta är den första bok av Malmsten som jag läser och det kommer bli fler. För dels har hon ett fantastiskt språk och flöde när hon skriver.

lördagen fortsätter...

Publicerad 2016-02-13 19:01:57 i

Skön lördag igen i mitt liv...

Blir att fortsätta kvällen med bad, bok av Bodil Malmsten och ett glas härlit gott rött vin.

ski cross

Publicerad 2016-02-13 13:22:09 i

Det har blivit en skön sportförmiddag i min tvsoffa. Och tror att jag har hittat en ny sport att följa och det är ski cross.

analys

Publicerad 2016-02-13 12:25:37 i

Om jag får analysera lite angående Charlotte Kalla så är det en sak jag måste skriva. Och det är att Kalla måste nog ha de stora mästerskapen för att tända till. För det verkar lite som det. Kalla har ju en märklig förmåga att tända till när det kommer till de stora mästerskapen.

ingen bra svenskdag

Publicerad 2016-02-13 12:12:34 i

Det som är lite trist är att ingen av de svenska tjejerna gör en bra tävling idag. Man hade ju hoppats på kalla men hon gör bort sig.

tack Per Gessle

Publicerad 2016-02-13 00:20:27 i

Jag är bra glad att jag upptäckte Gessle och hans fantastiska musik för många år sedan. För det är nog så att jag mår bättre av att lyssna på hans musik emellanåt.

mer Gyllene Tider...

Publicerad 2016-02-12 23:55:43 i

Kollar just nu på gruppen Gyllene Tiders dvd från deras sommar turné år 2013. Och det jag tänker på när jag ser detta är FAN vad bra Per Gessle och grabbarna i gyllene är. Och tanken jag tänker på är om inte PG ska lägga ner Roxette och satsa heltid på gyllene tider.

hur är det möjligt?

Publicerad 2016-02-12 22:48:20 i

Ibland träffar man på riktiga idioter till människor. Och en av dessa är de kvinna som jag träffa på den ams kurs som jag nu går här i Falun. Och det intressanta är att hon redan har gått en tre månaders period före mig, och hon vet INTE HUR EN DATOR FUNKAR!!!
Hur är det möjligt att det är så? Vad har hon gjort dessa tre månader? Har hon bara latat sig igenom dessa tre månader? För det verkar ju inte bättre.
Det ska ju sägas att man lär sig första dagen på kursen hur en dator funkar.

Jungleland...

Publicerad 2016-02-12 19:26:08 i

Lyssnar på en bootleg från den absolut sista konserten Bruce och bandet e street band gav på den legendariska vändan kring skivan darkness on the edge of town. Och det är fan vad BRA HAN VAR DÅ. Han riktigt glöder på scenen. Men det är en låt som sticker ut på denna turnée. Och det är Jungleland. För det är inte klokt vilken glöd Clarence hade i saxofonen runt denna tid. Det är märkligt att han inte blåser sönder sin saxofon.

det konstigaste i veckan...

Publicerad 2016-02-12 18:49:14 i

Jag bara måste skriva om en nyhet som jag läste i veckan. Och den handlade om att en förskola har förbjudit sina barn att titta på min favorit när jag var liten alfons åberg. För tydligen har denna fina gamla saga skrämt upp barnen. Men nu till min fråga. HUR FAN ÄR DETTA MÖJLIGT???? Har barnen blivit så curlade idag att de inte längre kan se på en svensk klassiker som alfons utan att bli skrämda???

fredag nu jävlar...

Publicerad 2016-02-12 18:42:11 i

Nu är det fredag och jag vill önska alla där ute en fin kväll och helg.
Själv börjar jag denna fredag som så många gånger förr med ett hett bad, en kall öl och skön musik på stereon. Och detta behöver jag efter en vecka från helvetet....

ny bok med Bodil Malmsten

Publicerad 2016-02-11 21:25:38 i

Jag hade turen häromdagen att hitta en bok av den numera avlidne författaren Bodil Malmsten på ett antikvariat. Och det är boken priset på vatten i finistere.

en gigant

Publicerad 2016-02-11 19:44:44 i

Jag tror aldrig vi kommer att få se en bättre spelare än jan owe Waldner.

sista showen med Waldner

Publicerad 2016-02-11 19:38:31 i

Det är mycket av en historisk kväll när det kommer till bordtennis. För jag kollar på den sista matchen med giganten jan Owe Waldner.

hur är det möjligt?

Publicerad 2016-02-10 22:16:22 i

Det är roligt att möta alla sköna karraktärer på den ams kurs som jag nu går på. En skön person är hon som redan har gått tre månader och som nu har fått förlängt till tre månader extra. Men det intressanta är att hon trots detta inte kan hitta onoff knappen på en dator. Det jag lite undrar är VAD FAN HAR HON GJORT DE TIDIGARE TRE månaderna???

music...

Publicerad 2016-02-10 21:53:05 i

När jag dör så vill jag att det ska stå på min gravsten följande text "music is the air that i breathe".

den talar till mig..

Publicerad 2016-02-10 20:57:44 i

En sak måste jag bara säga och det är fan vad bra BBC är på att göra kvalitativ tv. För denna tv-serie om countryns historia är gjord av just Bbc. Och det är nog därför som den är så bra. Sen är det något med country genren som tilltalar mig. Jag vet inte riktigt vad det är men har kommit att gilla denna genre mycket.

country music...

Publicerad 2016-02-10 20:41:24 i

Till maten ikväll så kollade jag på första avsnittet på en bbc producerad musik dokumentär om country musikens historia.

Hur är det med kärleken? ??

Publicerad 2016-02-09 23:38:48 i

Jag fick frågan idag om jag har träffat någon ny tjej då? Och jag blir alltmer van att när jag får den frågan så kommer mitt svar nej nästan automatiskt. För det är så det känns. Jag förlikar mig mer och mer med tanken att jag nog aldrig kommer att träffa någon ny tjej. Och det gör inget för jag har ingen brådska just nu med att träffa någon. Sen så tror jag att det inte finns någon tjej som vill leva med mig...

Antony Beevor...

Publicerad 2016-02-09 23:27:40 i

Vad bra författaren Antony Beevor är. Det är han som har skrivit den ljudbok om dagen d som jag just nu lyssnar på.
Det jag lägger märke till är den enorma detaljrikedom som denna bok innehåller.

läser om dagen-d...

Publicerad 2016-02-09 22:24:36 i

Jag håller just nu på att softa ner denna dag genom att lyssna på en ljudbok om landstigningen vid dagen d. Och det är hemska scener man får reda på genom denna bok. Det jag tänker på är hur man kunde överleva denna fasansfulla masslakt.

lite dubbelmoral Anja

Publicerad 2016-02-09 12:26:10 i

Jag har alltid gillat skidåkaren Anja Pärson och jag gör det fortfarande. Men det är en sak angående henne som jag tänker på mer och mer. Och det är detta med hennes bra flitiga öppenhet med sitt privatliv i media. För det är ju inte sant vad hon är öppen med sitt privata och det är just det jag är lite irriterad på. För hon sa upprepade gånger att hon ville bli lämnad ifred i hennes ganska uppmärksammade sommarprat för några år sedan. Jag tycker att det stinker lite av dubbelmoral här från hennes sida.

KUNGEN av bordtennis

Publicerad 2016-02-09 12:08:19 i

Det märks att man blir äldre när man läser mer och mer om att ens gamla idoler från när jag var ung börjar att dö bort eller så lägger de ner sin karriär. Och en sådan gigant inom bordtennisen är Jan-Owe Waldner. För nu har han gått ut i media och sagt att nu gör han sin sista säsong. Och det är ju inte så konstigt med tanke på att han är bra gammal nu.

trött på att bli behandlad dåligt

Publicerad 2016-02-08 21:24:34 i

Är det något som jag inte gillar så är det att bli behandlad som en idiot. Och varje gång som man har med arbetsförmedlingen att göra så känns det som att man blir det. Men jag har lovat mig själv att inte bli någon som gnäller hela tiden om detta. Och detta löftettänker jag hålla. Det är bara så skönt att använda denna blogg som en ventil där jag kan vädra mina åsikter och skriva av mig lite. Och det är otroligt skönt att göra det.

tänker inte bli...

Publicerad 2016-02-08 14:36:18 i

Jag tänker inte bli en person som klagar på allt möjligt. Nej jag vill se mig som en person som ser möjlighetern istället för hinder.

doping ryktena haglar. ..

Publicerad 2016-02-07 18:57:48 i

Jag följde tjejernas tremil idag och det blev ju rena slakten av Therese Johaug. Hon vann nästan med tre minuter och det är sjukt mycket på en tremil. Och som åskådare från tv-soffan så blev det ju aldrig riktig intressant. För Therese drog ju redan ifrån efter bara någon kilometer och ökade därefter bra avståndet till resten av fältet. Men de tankar som jag inte kan släppa efter detta lopp, det är att jag får tankar om doping när jag ser hur så pass överlägsen Therese är. För det ska inte kunna gå att vinna med en sådan stor marginal som hon gjorde idag. Jag hoppas verkligen att jag har fel. För jag älskar Norge och deras skidåkare och därför hoppas jag att jag har fel. Men som idrottsvärlden ser ut idag så är det inte konstigt att jag tänker så här.

gillar sportbladet...

Publicerad 2016-02-07 18:38:27 i

Ska man läsa något av det bästa inom sportbevakning då är sportbladet ett måste. De skriver bäst tycker jag om sport i detta land.

inte spännande. ..

Publicerad 2016-02-07 13:23:43 i

Den här tremilen blev ju inte direkt spännande. Therese johaug avgjorde redan på första kilometern.

såg laddas ut

Publicerad 2016-02-07 12:15:52 i

Det var intressant att se Kalla i vinterstudions intervju. För jäklar vad laddad hon såg ut. Det låter lovande. ..

hoppas på Kalla

Publicerad 2016-02-07 12:03:29 i

Jag tänkte jag skulle se damernas tremil idag och det skulle ju vara kul om det gick bra för de svenska tjejerna. Tycker lite att de har haft lite av stolpe ut denna säsong.

blir så trött

Publicerad 2016-02-07 11:55:02 i

Jag börjar mer och mer bli trött på de politiker som styr detta land. För det känns som att deras bild av hur det svenska samhället ser ut är en helt annan mot den som vi vanliga svenskar lever i. Ta bara detta med att det kommer att komma hit FLER invandrare detta år, och det är ju helt sanslöst. För det har ju redan kommit hit på tok för många redan. Och frågorna jag ställer mig är. Vart ska de bo? Vart ska de kunna få jobb? Svara mig gärna på det...

söndag morgon. ..

Publicerad 2016-02-07 11:38:38 i

Jag vakna och kände mig bra utsövd och det var skönt att känna det. För i förrgår natt sov jag nästan inget alls.
Nu ligger jag i soffan har Elton John på stereon och dagens nyheter framför mig. Känns som en bra start på denna dag.

The Perishers...

Publicerad 2016-02-06 22:48:29 i

Jag lyssnar just nu på en skiva med den svenska gruppen The Perishers. Och jag vill verkligen uppmärksamma denna bra bortglömda grupp. För de gör helt sanslöst bra och skön musik att lyssna på.

läser gamla musiktidningar...

Publicerad 2016-02-06 22:33:43 i

Jag är bra glad att jag har sparat många av mina gamla musiktidningar som jag köpt genom åren. För jag har verkligen inte haft hjärta att slänga dem.
En tidning som jag har kommit att älska mycket, det är Sonic. Och jag har nog alla nummer från denna tidskrift. Men sen är den grymt bra och läsvärd.

tappar intresse...

Publicerad 2016-02-06 13:27:12 i

Jag kollar just nu på herrarnas femmil i längd. Men vad trist det är att se längdtävlingar nuförtiden. För Norge är ju på tok för dominanta inom denna sport. För just nu när jag tittar så är det fem norrmän i täten.

Coco...

Publicerad 2016-02-06 00:19:46 i

Jag vet inte vad det är med låten Coco av Ulf Lundell. Men den låten kryper under skinnet på mig...

är full...

Publicerad 2016-02-05 23:30:48 i

Ni får ha förståelse för en sak ikväll. Och det är att jag är full när jag skriver ikväll. Därför kanske mina inlägg kommer vara lite konstiga...

ja vafan....

Publicerad 2016-02-05 23:27:30 i

Ser just nu på en DVD med Ulf Lundell. Och det är club zebra konserten. Och jag har sett denna många gånger. Men varje gång jag ser den så blir blir jag golvad av hur bra denna är.

schlagertramset börjar igen...

Publicerad 2016-02-05 18:58:39 i

Så var det då dags för idiotin igen, jag talar om schlagern. Och det känns som vanligt för mig och det betyder att jag känner absoluta INGET för detta. Och det blir ju inte bättre av att en bög "kommer ut" och sen ser jag att Anna Book ska vara med. Fast tydligen inte när man läser i media. För hennes låt har helt plötsligt blivit diskad av någon konstig anledning. Men det är väl bara bra tycker jag. För vem vill igentligen se henne uppträda. Inte jag iallafall.

bästa skivan ever...

Publicerad 2016-02-05 18:53:56 i

Jag måste nog säga att skivan Joyride med Roxette ÄR nog den skiva som jag skulle sätta som en av de bästa inspelade skivor i svensk musikhistoria.

går en ams kurs...

Publicerad 2016-02-05 18:42:41 i

Först i detta inlägg så vill jag göra en sak klar för er innan jag börjar att gnälla.
Och det är att jag ÄR verkligen villig att ta nästan vad jobb som helst som erbjuds mig. För jag VILL jobba och kunna klara mig själv. Och jag tror att jag har mycket att komma med när det gäller jobb på den svenska arbetsmarknaden. Men jag får fan aldrig chansen att visa vad jag kan. Det gör mig bra irriterad ibland.

Men nu vill det jag skulle skriva om. Och det handlar om att jag just nu har påbörjat en ams kurs som har som mål att få mig i jobb. Och det låter ju lovande tänker jag. Dock så är jag bra misstänksam mot ams kurser. För de brukar lova mer än de kan leverera.
Men idag så hade vi en föreläsning om mål med vårat jobbsökande och det är ju alltid bra att tänka så tänker jag. Men föreläsningen börjar med att våran föreläsare börjar att snacka typ om hur lyckat hans liv har blivit sen han gjorde vissa ändringar i sitt liv. Och det är väl kanske bra att han delar med sig av detta. Men det jag tänker på är. Vad får vi ut av att höra han predika om hur bra hans liv är. Det får ju inte direkt mig att må bättre. Dock så tänker jag inte ta åt mig av detta utan tänker göra det bästa av denna kurs.

tur man har vettet att se igenom...

Publicerad 2016-02-05 18:34:54 i

Det är ju bra tur att jag har fått en hjärna som kan genomskåda all den idioti som existerar i detta samhälle. För så tycker jag lite att det är, men jag kommer alltid att landa med fötterna nere.

reta inte upp mig...

Publicerad 2016-02-04 22:10:54 i

Jag bara varnar för en sak. Och det är att ni vill nog inte se min "evil side" för den är inte att leka med. Dock så händer det väldigt sällan som ni får se denna sida av mig. För jag är en nice kille som tänker det bästa om nästan alla. Men har märktatt de ssista åren så måste jag ta fram min lite mer kaxig sida för att hävda mig i detta samhälle av idag.

Marie är en sådan förebild. ..

Publicerad 2016-02-03 23:38:09 i

Denna kväll har verkligen inte varit skön. Men så kände jag för att kolla in de senaste klippen från Roxettes världsturné på Youtube. Och jag hittade ett fantastiskt klipp med Roxette från Luna Park i Argentina. Och på scen står Per och Marie och ska precis börja låten spending my time och Per har precis börjat att spela de första tonerna akustiskt till låten på sin gitarr. Men det är det enda som behövs för att den argentiska publiken ska förstå vilken låt de handlar om. För de tar helt över låten i inledningen. Marie behöver bara stå på sven som den rockdrottning hon är och agera dirigent åt publiken.
Och när jag ser detta klipp så blir jag så glad att Per och Marie fortsätter som Roxette. För det är nog många med mig som blir OERHÖRT glada av deras musik.

ditt svar ikväll. ..

Publicerad 2016-02-03 23:00:48 i

Det var faktiskt skönt att få ditt sms ikväll för det besvarade många av mina tankar om dig. Och det första som jag kommer att tänka på att du är enbart en stor LÖGN. Och det kommer duaalltid förbli för mig så tillsvida att du inte ändrar dig. Men helt klart är jag enormt trött på dig. Och på sätt och vis är det skönt att du inte bor i samma stad så jag slipper möta dig på stan.

har svårt att glömma...

Publicerad 2016-02-03 22:28:05 i

Jag ska ärligt säga att jag är bra sårad av ditt SVEK. För det är exakt så det känns. Jag troddeatt vi var vvänner och jag betydde något för dig men det verkar precis vara tvärtom.
Men jag vet att du kommer att få igen detta senare i livet. Man kan inte bara skita i ett löfte som vi hade utan att man får sota för det senare i livet.

Dream Theatre...

Publicerad 2016-02-02 22:54:33 i

Detta är ett band som jag med åren har kommit att gilla mer och mer. Och tror att det började med att jag med en polare såg dem live på Hovet i sthlm. Men jag var inte så inlyssnad då på bandet som jag är idag. Och jag tror jag skulle få ut mer av en konsert med dem idag.
Men jäklar vad bra band det är.

pasta ikväll...

Publicerad 2016-02-02 20:51:14 i

Det blev en riktigt god pasta ikväll med min egna version av köttfärssås till. Och jag ska inte skryta men min köttfärssås är inte dum...:-)

är nog mer norrlänning än många tror...

Publicerad 2016-02-02 18:25:07 i

För så är det, för ju äldre jag blir desto mer klappar mitt hjärta för den norra delen av detta fina land som heter Sverige.
Jag kom och tänka på det ikväll när jag surfade runt på en av många sidor som finns om lokala nyheter om just norrland. Och jag reagerar starkt på att det är så mycket som läggs ner där uppe. Är det inte skolor så är det sjukhus. Och detta med att den norra delen av detta land rustas ner så mycket, det stör mig oerhört mycket. För jag tycker att hela sverige ska leva, men så är det verkligen inte idag.

bäst i SvT. ..

Publicerad 2016-02-02 13:25:21 i

Något av det bästa som sänds just nu i SvT är Min sanning. Och det som jag tycker är så bra med detta program är intervjuaren låter sin gäst tala till punkt. För detta är något som jag tycker är enormt sällsynt i svenskt tvmedia idag.

stöket i våra simhallar...

Publicerad 2016-02-02 12:40:09 i

Ibland blir jag så trött på den enorma flatheten som råder i det svenska samhället. Ibland tycker jag att det krävs lite hårdare tag. Ta till exemplen med det utbredda stöket i våra simhallar. För tydligen är det en massa unga invandrare som far runt där och ställer till med bråk och antastar unga svenska tjejer. Jag ska nämna att det finns säket svenska idioter som också beter sig som idioter. Men på det stora hela verkar det vara unga invandrare som beter sig illa. Nu tycker jag att man borde sätta upp dolda kameror så man kan identifiera dessa idioter och sedan bötfälla dem REJÄLT och sen porta dem på bra lång tid från våra simhallar.

vem ska ta över?

Publicerad 2016-02-01 21:52:07 i

Den stora frågan nu är ju vem som ska bli ny förbundskapten. Och ska jag vara ärlig så tycker inte det finns något namn som känns självklar i nuläget, men detta är om man frågar mig. Två namn som har nämnts i media idag är dels den gamle storstjärnan Henrik Larsson. Och det kanske kan bli bra, för han har ju visat att han inte bara var en står spelare på planen utan även en bra tränare på äldre dar. Sen har vi U21 landslagets tränare Håkan Eriksson. Och är det någon som jag skulle kunna tänka mig så är det Håkan. För det han gjorde med U21 killarna var inte dåligt.

farväl Hamrén. ..

Publicerad 2016-02-01 21:39:45 i

En av dagens stora nyheter var ju att Erik Hamrén lämnar sitt uppdrag som förbundskapten för landslaget efter sommarens EM. Och det var en skön lättnad när jag läste detta för jag har länge tyckt att Hamrén ska kliva åtsidan och lämna över skutan åt någon annan. Och det gör han nu och nu kan ju allting bara bli bättre.

tröst i jobbiga tider...

Publicerad 2016-02-01 17:45:27 i

Det är ju förväl att det finns saker i mitt liv som litteratur, musik och matlagning. För det är till dessa hobbies som jag vänder mig till när det är jobbigt i livet.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela