klabbesworldtwo

en liten blogg som handlar om mitt liv och mina tankar om diverse saker....

svenska nationaldagen i tv..

Publicerad 2016-06-13 09:52:29 i

Jag kan också känna en "viss" besvikelse efter att ha sett Svt´s sändening av nationaldagsfirandet från Skansen i Stockholm. Och därför så kan jag hålla med i vad personen skriver i den insändare som jag nyss läste på Falukurirens hemsida...

"När man på svenska nationaldagen såg fram mot ett fosterländskt program med vacker svensk musik, blev man besviken över det program, som framfördes på Skansen i år. Här fick man genomlida flera inslag, som knappast hade någon anknytning till Sverige.

Inte ens när Malena Ernman skulle sjunga Den blomstertid nu kommer fick den framföras i ursprungligt skick, utan den förvanskades till oigenkännlighet. Inte blev den vackrare av det.

Det finns så mycken vacker, svensk musik, som kan spelas och sjungas precis som den är. Man behöver inte konstra till den och göra det så märkvärdigt.

Vi behöver inte skämmas för vår svenska kultur i form av musik, traditioner och levnadssätt. Vi kan tillåta oss att vara stolta över vår svenska flagga och vårt land utan att för den skull betraktas som rasister. Många nyanlända människor vill inget hellre än att bli svenska medborgare.

Som en kontrast till vårt lama firande av svenska nationaldagen, fick vi uppleva hur det svenska fotbollslaget hyllades i samband med deras första träningsmatch i Frankrike. Då sjöng en stor grupp av franska ungdomar den svenska nationalsången på oklanderlig svenska, varvid Erik Hamrén rördes till tårar. Men måste vi befinna oss utomlands för att känna stolthet över att vara svensk?"

Falukuriren 2016-06-13

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela