klabbesworldtwo

en liten blogg som handlar om mitt liv och mina tankar om diverse saker....

vart är Svedala på väg???

Publicerad 2016-11-29 21:14:21 i

Jag har dock lite svårt att glömma den lilla patetiska, om man frågar mig, skandal som drabbade Sanna Nielsen häromdagen. För jag har bra svårt att fatta hur en bild, på Sanna utklädd i en teater utstyrsel föreställandes en kines kan göra så många upprörda? Har folk inget liv u detta land än att bli upprörda över detta?

läser någon?

Publicerad 2016-11-29 21:05:44 i

Jag undrar ibland om det finns någon därute som läser detta jag skriver om i denna rätt patetiska blogg. ..

läser Bruce

Publicerad 2016-11-29 20:58:34 i

Jag läser born to run och det är ju Bruce Springsteen och hans första egna auktoriserade biografi och sen är den ju också skriven av han själv.

intervjun gick bra...

Publicerad 2016-11-29 20:49:29 i

Det känns som att arbetsintervjun idag gick bra. För jag tror att jag fick bra kontakt med denna personalchef som jag pratade med.
Och det känns som att det är ett seriöst företag som är väletablerat på arbetsmarknaden.och inom den bransch som de verkar inom. Dock är det en sak som gör mig lite tveksam. Och det är detta med att man som säljare för detta företag bara har provision som försörjning. Och detta medför ju en enorm osäkerhet. Och vet inte om jag orkar ge mig in i ett sånt liv igen.
Därför känns ju framtiden som fritidsledare bättre. Och jag ska på en till intervju om just det imorgon.

the land of the lättkränkta

Publicerad 2016-11-28 21:56:24 i

Vad fan håller på att hända med vårt kära Svedala. För det känns som att vi håller på att bli en samling lättkränkta idioter där man inte får säga vad som helst utan att en massa idioter ska "rasa" över det nyss nämnda.
Jag brukar inte bry mig men det börjar att bli lite tröttsamt. För helt plötsligt så hänger man ut Sanna Nielsen för att hon har på sig en asiatisk outfit som är lite väl kanske hemsk. Men för fan hon har ju dessa kläder i en teaterpjäs och dessa kläder brukar ju vara lite vilda. Men att man skulle kalla henne för rasist är VERKLIGEN att gå FÖR LÅNGT

Men det känns verkligen som att saker vi skämtade om för bara tio år sedan är helt otänkbart att skämta om idag. Och det är lite trist att vi har gått bakåt på den fronten. Och ibland vet jag inte om jag vill vara med om det.

första advent

Publicerad 2016-11-27 12:46:08 i

Jag tycker ibland att tiden går allt fortare nuförtiden. För vips så är det första advent och det är bara en månad kvar till jul.
Men jag har bestämt mig för att ha en skön och lugn första advent idag.

tråkiga personer

Publicerad 2016-11-26 21:50:03 i

Det är ju då fan att jag jämt ska springa på de mest trista personer som finns. För jag tycker att jag är en trevlig och glad person men ändå ska jag träffa de mest deppiga och tristaste personer jag mött hela tiden. Jag vill umgås med trevliga personer.

otroligt bra

Publicerad 2016-11-26 14:08:15 i

Fan vad BRA kört av de svenska åkarna. Det blev medalj i bägge sprint finalerna. Det känns som att detta kan bli en kul vinter. Men det som jag själv tycker är kul är att Stina Nilsson har börjat denna säsong så bra med envinst.

trist för sporten

Publicerad 2016-11-25 18:58:34 i

Det är bra trist det som har hänt norsk längdskid åkning. För det är ju inte första gången som Norge anklagas för dopning i och med att de norska skidåkarna med Therese Johaug i spetsen har varit så enormt överlägsna de sista säsongerna.
Så jag var inte förvånad när Johaug och en annan norsk skidlöpare åkte fast i doping tester.
Men det trista är att alla dessa doping skandaler håller på att ta död på en sport som jag har kommit att älska mycket. Men som det skidåknings fan som jag är så kommer jag nog att titta imorgon.

Magdalena Ribbing

Publicerad 2016-11-25 11:19:07 i

Jag bara måste skriva om dagens nyheter och deras vett och etikett expert Magdalena Ribbing. För det är så intressant att läsa hennes spalt där läsare kan skriva in till henne och rådfråga henne. Och det är inte klokt vad många har frågor om just vett och etikett.

black friday

Publicerad 2016-11-25 11:05:34 i

Det börjar att bli patetiskt med alla dessa högtider och jippon som vi ska importera från usa. Den senaste trenden är detta med black friday. Och detta är någon sorts dag då man ska shoppa. Och det verkar ju totalt urlöjligt i mina öron.

arbetsförnedringen...

Publicerad 2016-11-25 00:58:19 i

Innan jag går in på själva poängen med detta inlägg så vill jag bara göra en sak klar. Och det är att jag VILL jobba och jag vill göra rätt för mig. Jag vill inte leva på bidag vilket jag gör nu men jag känner en sådan SKAM att mitt liv har sjunkit så här långt.

Men nu till det jag vill ha sagt. Och det är att vi måste lägga ner arbetsförmedlingen som den myndighet den är idag. För denna så kallade myndighet sköter inte sitt jobb på det sätt som det är tänkt.
Idag så förmedlar de inte jobb utan det är mer en samling människor som skyfflar folk från resurs till resurs utan att man kommer till det att man har chans att få en anställning.
Så jag tycker verkligen att våra politiker borde lägga ner arbetsförnedringen.

onsdag 23 november

Publicerad 2016-11-23 21:48:58 i

Ännu en av dessa trista och mörka november dagarna som har varit rätt många nu. För det skulle inte skada om det kom lite snö så det blev lite ljusare ute.
Men nu är ju jag en.positiv person så det känns som att jag är rätt bra på att hålla ut och göra det bästa av denna period av året.
För mitt recept mot att klara av dessa dagar det är att laga god mat och sen avnjuta den.kanskemed ett ggott vin. Och därför blir det många grytor och liknande långkok i dessa dagar.
Sen läser jag sjukt många böcker också...

jazz ikväll

Publicerad 2016-11-22 16:35:05 i

Jag tror att det kommer bli mycket jazz ikväll. För det känns som en sådan kväll.

datanördarna vill bli erkända

Publicerad 2016-11-22 12:06:16 i

Nej jag tycker inte att e-sporten ska väljas in i Riksudrottsförbundet. För någon jävla gräns måste man ju dra. För detta är ju bara några småfeta datanördar som dricker cola och som sitter inne hela dagarna och spelar dataspel. Sånt ska inte uppmuntras.

hårt mot hårt...

Publicerad 2016-11-22 11:55:49 i

Jag är SÅ trött på att läsa om alla dessa läktar skandaler som sker runt de allsvenska arenorna. Och det känns ju som att det enda botemedlet är att riktigt ta tag med hårdhandskarna. För jag tror att det enda som hjälper är att identifiera dessa idioter och dels stänga av dem på livstid från arenorna och dels tilldöma dem ett stort bötesbelopp.

vart är Sverige på väg???

Publicerad 2016-11-21 23:26:26 i

Jag undrar ibland den frågan. För vart är igentligen Sverige på.väg?
För det känns som att mitt fina land är just nu inne på en mycket farlig väg som kan sluta på ett mycket jobbigt sätt.
Helt klart känns det som att Sverige numera inte är samma fina land som jag en gång växte upp i.
För det land som vi.kallar Sverige och som jag växte upp i en gång i tiden, det var ett land där alla fick chansen att göra rätt för sig. Och det spelade ingen roll från vilken bakgrund man kom iftån. Alla hade samma chans kändes det som att klara sig i livet.

Idag känns det som att vi i detta land har tagit flera steg bakåt än framåt. Och det tycker jag är synd.

Titanic

Publicerad 2016-11-20 20:47:23 i

Ända sedan jag av en händelse fick tag på en bok om skeppet Titanic på mitt skolbibliotek, där jag växte upp, så har jag varit enormt intresserad av det som hände skeppet Titanic. Och det intresset verkar inte direkt minska ju äldre jag blir.
Och av en händelse så tittade jag ikväll på en mycket intressant dokumentär om detta.

klart man INTE ska lita på nätet...

Publicerad 2016-11-20 18:15:38 i

Jag inser mer och mer att det är skönt att ha vuxit upp i en tid när det inte fanns vare sig Internet och iphones. För jag tycker inte att omvärlden har gått framåt sen Internet har kommit in i vårat samhälle. Snarare tycker jag att det har gått bakåt.
Sen så är jag upplärd till att inte lita till vad som skrivs på nätet. Utan jag har fått lära mig att se på Internet ur en mycket kritisk synvinkel.

bra skidhelg

Publicerad 2016-11-20 13:28:03 i

Det ser riktigt bra ut tycker jag för de svenska skidåkarna. Det ska ju nämnas att det är ju inte riktigt världsklass på motståndet i Bruksvallarna, men det är ändå skönt att både Hanna Falk och Calle Halvarsson körde bra.

lördag 19de november

Publicerad 2016-11-19 21:32:15 i

Har varit en helt ok lördag måste jag säga...

Började med go frukost och tidningsläsning som alltid. Och det är faktiskt skönt att president valet i usa är över. För det har varit en helt enorm bevakning av detta val i svenska medier. Jag tror inte ens att svenska medier bevakar de svenska inhemska valen så här mycket. Ibland har det faktiskt känts som att Sverige är en delstat i usa.
Men hursomhelst så går vi vidare nu.

inte alltid man lyckas

Publicerad 2016-11-18 21:12:59 i

Jag skulle laga till en god pasta rätt ikväll men det gick åt skogen. Så det är inte alltid som man lyckas i köket.

curlade idoler

Publicerad 2016-11-18 18:23:08 i

Jag har lite svårt att engagera mig i de senaste turerna kring stohejjet kring idolerna och deras så kallade protest mot de kontrakt som de skrivit på. Det kanske m borde vara någon som borde upplysa dessa bortskämda ungdomar om att det är ingen "picknick'att slå sig fram inom.musikbranschen. Och är man inte villig att ta några hundår innan man.nåe framgång, de ska nog ta sig en funderare om de ska fortsätta inom musikbranschen.

freeeeedag igen

Publicerad 2016-11-18 18:15:47 i

Skönt med äntligen fredag.

Och som vanligt börjar jag med ett skönt bad, skön musik i lurarna och en bok eller dagens Aftonbladet. Blev Aftonbladet idag för ville läsa om den nya skivan med Metallica. Har lyssnat en del på nya vaxet och jag gillar det jag hör. Och det känns som om detta är Metallicas bästa vax på mycket länge.

ingen bra idé

Publicerad 2016-11-18 00:57:01 i

Testa inte att skicka ett sms med följande text till ett ex "Jag vet att du vill ha sex med mig ikväll. För du gilla ju det förut." Fick tillbaka ett sms med en dödskalle och en varningstext om att jag måste sluta messa. Det är då fan att tjejer idag inte har någon humor.

Lirar U2 ikväll

Publicerad 2016-11-17 23:58:30 i

Jag fick en sån lust att kolla på en dvd med U2 ikväll. Och jag fastnade för deras live in Mexico 1997.

bra författare

Publicerad 2016-11-16 19:54:36 i

Jag är inne på min andra deckare med Mari Jungstedt. Och måste säga att hon skriver bra böcker.

Englas mördare får skadestånd

Publicerad 2016-11-16 12:21:55 i

Det äe ju helt sjukt att Englas mördare Anders Eklund kommer att få tilldömt sig ett skadestånd efter att han för några år sedan blev misshandlad i fängelset. Men det är väl inte mer än rätt att en sån IDIOT som Eklund åker på stryk. Men sen att han får skadestånd är för mig helt otänkbart. Vi har verkligen ett helt sjukt rättssamhälle i detta land.

nominerade till idrottsgalan

Publicerad 2016-11-15 11:57:48 i

Idag släpptes nomineringarna till nästa års idrottsgala. Och det är ju alltid lika intressant att läsa om detta. Dock blev jag ENORMT förvånad när jag läste att Zlatan var nominerad i kategorin årets manliga idrottare. För HUR är detta möjligt efter herrlagets fiasko tidigare i år i EM i fotboll???

svensk damhockey

Publicerad 2016-11-14 11:04:13 i

Det kom endast 612 personer och såg matchen mellan Djurgården och Leksand igår i den svenska damhockey ligan. Matchen spelades på hovet och jag vet ju att 612 åskådare i den hallen är extremt lite.
Men det är ju ganska självklart. För det är väl ingen vettig människa som går iväg och ser en skitmatch i damhockey en söndagskväll.

söndag den 13 november

Publicerad 2016-11-13 20:28:56 i

Det är söndag kväll och jag har det rätt bra faktiskt. Klockan är 2025 och just nu befinner jag mig i sängen och läser en bok. Och det är en gammal deckare av Åsa Larsson. Den är ganska dålig men den duger som "ströläsning" tills jag hittar en bättre bok. Jag blev rätt besviken på denna för Åsa Larsson brukar skriva bra deckare. Har annars haft en.bra söndag. Blev en skön promenad ute idag dock var inte vädret så fint idag. Det var så enormt mörkt. Men en helt ok söndag har det varit helt klart.

NU kan de protestera!!!

Publicerad 2016-11-13 16:56:16 i

Hur dumma är den amerikanska befolkningen igentligen? För nu passar det att protestera mot att Donald Trump blev vald till president. Man skulle kanske tänkt efter före innan man gick och la sin röst.

jäkla nice lördag...

Publicerad 2016-11-12 22:13:29 i

Har haft en helt ok lördag idag.

Det började med en rätt kort frukost eftersom en.vän ville ha med mig ut på en skön roadtrip runt om i Dalarna. Och kul blev det med bilåkande, skönt snack och god matsäck.

Sen blev det en god middag här hemma hos mig. Jag såg två avsnitt på den nya serien Lethal Weapon. Och detta är som ni kanske har märkt en tvserie som.bygger på den gamla filmserien Lethal Weapon. Och jag tror att jag har funnit en ny favorit tvserie. För de har verkligen fångat den sköna "vibe" som det är i filmerna.

jag...

Publicerad 2016-11-12 01:13:01 i

Hur det än är, så landar jag alltid med fötterna ner på stadig jord.

ikväll ska vi må bra

Publicerad 2016-11-11 19:23:18 i

Ikväll tänker jag laga till en god middag och njuta av ett glas rött och hylla godheten i samhället och tron på en bättre framtid.

dif vinst mot Frölunda

Publicerad 2016-11-11 11:08:17 i

Det var MYCKET kul att läsa om djurgårdens vinst igår mot Frölunda. För de har ju inte vunnit en match nu på bra länge utan haft en trist serie på åtta förluster. Men vi får hoppas att trenden vänder nu.

vi har försvagat Sverige

Publicerad 2016-11-11 10:55:10 i

Det verkar som att vi totalt har rustat ner vårt samhälle så pass mycket att när det sker stora omvälvande händelser i vårt samhälle, som när det till exempel snöar mycket. Då visar det ju sig hur dåligt rustade vi är för sånt. Förr i tiden hade vi resurser men det märks verkligen att vi inte har det idag.

en skön natt promenad

Publicerad 2016-11-11 10:48:41 i

Jag hade lite ångest i natt så jag beslöt mig för att gå ut mitt i natten för att gå av mig ångesten. Och det hjälpte faktiskt.

jag måste glömma dig...

Publicerad 2016-11-10 22:29:28 i

Fan att det ska vara så svårt att glömma dig. För jag vill verkligen glömma dig och radera dig ur mitt liv efter allt ont du drabbat mig med.

snökaos

Publicerad 2016-11-10 11:39:36 i

Det börjar att bli tröttsamt att läsa om snökaos i detta land varje gång den första snön kommer vid denna tid varje år. För dels så bor vi i ett land där vi vet att det kommer en vinter varje år, och dels så borde vi vara förberedda på detta. Men varje år så läser jag om snökaos och att samhället bara rasar ihop för lite snö. Det borde inte behöva vara så här. För ett modernt land som Sverige borde vara bättre förberedd på att det kommer en vinter.

med Trump som president

Publicerad 2016-11-10 11:24:49 i

Det känns ju inte direkt som att USA:s nye president Donald Trump är en man som vill föra usa framåt, utan hans idéer käns väldigt gammalmodiga och mossiga.

skönt att det är över

Publicerad 2016-11-10 10:58:43 i

På ett sätt är det skönt att det amerikanska president valet är över. För det har varit tröttsamt emellanåt med den gigantiska bevakning i svenska medier.

hemma igen

Publicerad 2016-11-09 22:15:35 i

Det blev ju en liten Bbc weekend tripp upp till mamma. Och det var skönt att träffa henne. Dock är det ju alltid lika tråkigt att lämna henne.

Trump vann

Publicerad 2016-11-09 11:06:07 i

Vilken idioti det amerikanska valet är. För det måste jag kalla det nu när Donald Trump gick och vann. För det är nästan så jag inte troe att det är sant att Trump vann.

usa election...

Publicerad 2016-11-08 23:51:31 i

Det har varit bra intressant att ha följt detta val ur en vinkel. Och det är att det är nog sällan som ett val har handlat så lite om politik. Det har mest handlat om "pajkastning" mellan de två kandidaterna.

hos morsan

Publicerad 2016-11-08 23:40:30 i

Har haft några riktigt sköna dagar här hos mamma i norr. Det är alltid lika skönt att träffa henne.
Just nu håller jag på att packa och så följer jag det mycket spännande valet i usa. Jag tror att detta val kan sluta hursomhelst men jag hoppas för usa och omvärlden att Hillary Clinton vinner.

lax ikväll

Publicerad 2016-11-01 18:44:03 i

Jag hittade lite lax i frysen idag så ikväll blir det att laga till ugnsgratinerad lax med västerbottenssås och kokt potatis till.

regnig och lite snöigt...

Publicerad 2016-11-01 18:39:13 i

Det blev en ganska blöt och snöig promenad idag. Men det gjorde inte så mycket för hade klätt mig bra för detta oväder. Sen så gillar jag när det är rusk väder ute. Jag vet inte om det är mitt "norrländska blod" i mig som spelar mig ett spratt.

skicka hem dem

Publicerad 2016-11-01 12:13:00 i

Det är ju mest romer ifrån Rumänien som sitter och tigger på våra gator och det tycker jag är bra fel. För jag tycker att vi ska utvisa dem tillbaka till Rumänien om de inte kan försörja sig i vårt land. För hur det än är så är det Rumänien som ska försörja sin egen befolkning.

förbjud tiggeri och skicka hem dem. ..

Publicerad 2016-11-01 12:08:18 i

Jag är bra trött på att se alla dessa tiggare som sitter på våra gator och torg. De ska inte behöva se ut så här.
Jag är helt klart för ett förbud mot tiggeri. Och sen till frågan vad vi ska göra med alla utländska tiggare framförallt, så tycker jag att det är bara att utvisa dem om de inte kan göra rätt för sig i vårt land.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela