klabbesworldtwo

en liten blogg som handlar om mitt liv och mina tankar om diverse saker....

går i framtida tankar

Publicerad 2016-10-05 18:54:25 i

Jag ägnar stora delar av dagarna just nu med att planera min framtid så därför ägnar jag mången tid till att studera vad jag har för möjligheter att studera. Och som vanligt när man plöjer igenom våra universitet och högskolors sidor på nätet över program och kurser, så blir jag helt tokig. Och det beror på att de skriver så jäkla invecklad svenska. Hur svårt kan det vara att skriva på vanlig svenska så man förstår vad som står skrivet.

Sen är det en annan sak som jag också tänker på. Och det är den långa tid som man måste lägga ner på de flesta program på våra lärosäten runt om i landet. För ska det verkligen krävas tre års studier för att bli fritidsledare till exempel? För mig är det ett yrke som man bäst lär sig genom att jobba som lärling eller att vara praktikant ute i verkligheten.
Jag kan ju tycka att det går lite inflation i att studera i detta land. För om jag fick bestämma så skulle jag satsa mer på lärlings platser och praktik ute på riktiga jobb. Jag tror att många inte vill studera i flera år innan de kan få börja jobba.

Men är det så att det krävs av mig att jag återigen måste sätta mig i skolbänken, då gör jag det. För jag vill framåt och få ett bättre liv.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela