klabbesworldtwo

en liten blogg som handlar om mitt liv och mina tankar om diverse saker....

Dåligt Sverige...

Publicerad 2017-08-31 22:43:09 i

Det var dåligt av Sverige att förlora mot Bulgarien ikväll. Det känns som att vi skulle ha vunnit.

Bulgarien - Sverige

Publicerad 2017-08-31 22:37:14 i

Det känns som att Sverige går mot en förlust ikväll i vmkvalet mot Bulgarien. För Bulgarien leder med 3-2 och det känns som ett präktigt fiasko om vi förlorar ikväll.

Känns så bra...

Publicerad 2017-08-31 21:27:06 i

Det känns så bra att lämna folkhögskolan för Säter. Jag tror att detta kommer att bli bra.

Janne "Loffe" Karlsson

Publicerad 2017-08-31 12:00:26 i

Det var MYCKET sorgligt att läsa om att Janne "Loffe" Karlsson har gått ur tiden. Och för mig är han en av de RIKTIGT stora manliga skådespelare som vi har haft i detta land. Och för mig blev han oförglömlig i rollen i kult klassikern Göta Kanal.

På ny kula...

Publicerad 2017-08-31 11:55:39 i

Det ska bli bra skönt att slippa utbildningen i Borlänge och det ska faktiskt också bli skönt att slippa att åka till Borlänge flera gånger i veckan. För det är inte klokt så den staden har blivit. Nej så skönt att slippa Borlänge nu.

Skönt att känna..

Publicerad 2017-08-29 19:16:41 i

Det är bara en sak som är så skön att känna, och det är att jag känner mig så sugen på att studera och lära mig nya saker. Så jag tror det kommer att gå bra att studera. Jag vet att det kommer att bli tufft, men jag är redo på att det kommer att bli tufft och jobbigt emellanåt.

Kom in i Säter...

Publicerad 2017-08-29 18:59:13 i

Jag är bra glad att jag har kommit in på vårdutbildningen på säter psykiatri. För det känns som att den passar mig bättre. För jag tycker att den utbildning som jag går just, på en folkhögskola i Borlänge, den är på tok för flummig. Jag har alltid gillat raka rör och struktur i mitt liv, och så är det INTE på folkhögskolan, och det är inte bra alls. För läraren nämnde redan första dagen att det kommer vara ett rätt flytande schema som kan ändras en hel del, från vecka till vecka. Och det kanske passar de flesta, men för mig som har varit arbetslös en tid och är van vid dagar som inte direkt har haft något innehåll, så är det viktigt för mig med rutiner och struktur.
Och det känns som att utbildningen på Säter är precis tvärtom.

Nu börjar allvaret..

Publicerad 2017-08-28 22:29:59 i

Det blev till slut som jag ville, jag kom in på den utbildning som jag först av allt ville. Det ÄR SÅ SKÖNT. Nu kan jag koncentrera mig på att studera det jag vill och är intresserad av.

Söndag och plugg...

Publicerad 2017-08-27 17:21:36 i

En riktigt skön och höst lik söndag har det varit så här långt.
Efter den sedvanliga långfrukosten med tidningsläsande så tog jag en promenad senare. Lyssnade under promenaden på en musik dokumentär om min favorit sångerska Eva Dahlgren. Och det är alltid lika intressant att lyssna på en välgjord musik dokumentär om en artist eller grupp som man gillar.
Nu i eftermiddag så har jag studerat lite, och det känns faktiskt skönt att vara igång med pluggeriet nu, och jag känner ännu så länge ingen ångest inför att göra hemläxor. Utan jag känner faktiskt lust att studera nu.

Lindelöf bänkad ännu en gång...

Publicerad 2017-08-26 19:13:22 i

Det ser mer och mer ut som att Viktor Nilsson Lindelöf kommer att få en MYCKET svår första säsong i Manchester United. För han satt ännu en gång på läktaren när United idag lirade sin tredje match för säsongen. Det är ju trist, men jag var emot.denna övergång från allra första gången. För i ärlighetens namn är han inte bra nog för att platsa i United. Han skulle nog ha stannat i Benfica. Där fick han iallafall spela.

Lördag

Publicerad 2017-08-26 19:04:53 i

En skön lördag har det varit. Var fint och lite lagomt varmt ute så det fick bli en skön långpromenad idag. Man får ju ta vara på de få varma dagar som finns kvar. För snart är nog hösten här med kyla, regn och rusk. Fast jag är inte den som klagar direkt. Jag är ju själv en stor fan av hösten. Det är ju då man får chansen att vara hemma och ha det mysigt. Kanske laga en go gryta eller läsa en skön bok.

Ett beslut...

Publicerad 2017-08-25 23:51:24 i

Jag har bestämt mig för en sak ikväll. Och detta beslut tänker jag följa.

Stones at the MAX...

Publicerad 2017-08-25 23:43:31 i

Gruppen Rolling Stones har ju varit extremt bra på att under deras långa karriär, fånga på tape eller film hur de är live.
Och en av deras bättre dvd filmer är nog Rolling Stones at the max. Och detta är så sällsynt som ett imax film och som sändes på cosmonova i Stockholm kommer jag ihåg. Och det är synd att jag var för liten för att se den då på cosmonova.

Engelskt ikväll...

Publicerad 2017-08-25 22:05:29 i

Jag kände sug efter fisk ikväll, och jag hittade ett gott recept på fish n chips ikväll. Och det var en variant med äppelröra som bestod av en skön röra på hackade äpplen, lite hackad lök, persilja och tyrkisk yoghurt. Lite andra ingredienser var det också.
Men allt detta kom att bli en grymt god måltid.

Uffe live Roskilde...

Publicerad 2017-08-25 18:08:37 i

Många gånger när jag mått dåligt, då har jag plockat fram Uffes skiva slugger. För den är så skönt att lyssna på med dess skrammel och oväsen.
Jag såg ulfr under denna turné, men det var dock ingen rolig upplevelse. Men jag hade gärna varit på plats under giget på Roskildefestivalen. Och just nu lyssnar jag på en live upptagning från just den konserten.

Fredag och många funderingar...

Publicerad 2017-08-25 17:30:06 i

Det är ju fredag och det är ju alltid skönt, dock är detta ännu en dag som har bestått av många funderingar i mitt huvud.
Och det är detta med min utbildning, och som ni säkert numera vet så tycker jag ju om den och vill fortsätta. Dock har jag ett bekymmer som jag har funderat mycket på i veckan. Och det är detta att jag får aktivitetsstöd och soc bidrag för att kunna finansiera denna utbildning. Och detta är ju självklart något som jag är glad över, för det är inte ofta som soc går med på att man pluggar samtidigt som man lyfter bidrag.
MEN, och nu komm vi till mitt dilemma som jag har dragits med under två veckor. Och det är det att jag inte direkt gillar denna löSning, utan jag hade hellre velaft haft csn. För kan jag ha csn då är jag inte beroende av samhället och det är något som jag ALDRIG har kunnat vänja mig vid. Och detta kanske är sjukt dumt att tänka så här. För här får jag en bekostad utbildning utan att behöva offra csn veckor.
Men jag ska ärligt säga att jag blir sjuk nästan av hur systemet funkar, jag vet att det finns regler att följa, men jag har hållit på med allt som heter soc och arbetsförmedlingen så länge nu att jag är URLESS på dem. Och ska jag klara denna nya utbildning så måste jag ha det lugnt och skönt hemma, men det är det inte nu när jag måste fortsätta med ams och soc i två år till. Jag vet att jag kanske överdriver, men detta är sanningen från min sida. Och ärligt så mår jag inte bra, och har aldrig gjort av att leva på soc, som i ärlighetens namn är andras pengar. Jag vill klara mig själv....

Zlatan fortsätter i united...

Publicerad 2017-08-25 11:48:12 i

Så är det då klart, att Zlatan Ibrahimovic fortsätter i Manchester United. Det är väl inte så konstigt att han gör det, för jag tror inte han hade fått chansen i någon annan storklubb. Dock tror jag att han får chansen som inhoppare, för jag tror att han kommer att få det svårt att ta en plats i startelvan.

Östersund vidare...

Publicerad 2017-08-25 11:40:31 i

Jag tror att jag börjar bli lite av ett Östersund fan, för de lirar verkligen en framgångsrik och kul fotboll. Och de står för ett tänk som är lite av nytänk inom svensk fotboll.
Och senast så gick de vidare i Europa League genom att hemma slå ut grekiska klubben Paok. Och jag hade ju på känn att de skulle klara av detta. Så det är kul när min magkänsla hade rätt återigen.

Många tankar idag...2

Publicerad 2017-08-24 19:22:46 i

Det har som sagt varit många tankar idag som jag har gått runt och tänkt på. Och en av dem är om jag ska hoppa av denna utbildning eller inte? Ett skäl till att hoppa av är att jag inte orkar med längre att ha med ams och soc och andra myndigheter längre. De är ju till för att hjälpa mig, men jag tycker att de bara gör mig mer sjuk och illamående.
Dock så finns det en sida i mig, som säger att denna utbildning är bra. Och det är den, och jag har kommit bra in i gemenskapen snabbt och redan fått några vänner. Och det är ju kul. Och något i mig säger också, att hänger jag kvar och kämpar på, så kommer det att bli bra. Så tills inget bättre dyker upp, så fortsätter jag på utbildningen.

Ska fira ikväll med en god lasagne och ett glas rött för att jag har orkat med denna första vecka på utbildningen.

Lämna landet...

Publicerad 2017-08-24 08:05:15 i

Helst så skulle jag vilja lämna detta land som jag mer och mer börjar att bli en parodi på sig själv.

Kanske flytt...

Publicerad 2017-08-24 07:50:12 i

En tanke som mer och mer dyker upp i mitt huvud, är att jag nog kanske måste flytta snart ändå. För det känns ju som att det inte finns någon framtid för mig i Falun.

Många tankar idag...

Publicerad 2017-08-24 07:47:17 i

Det var inget kul brev som jag fick från försäkringskassan igår, och det brevet och dess innehåll fick mig att börja fundera en hel del under natten och det gjorde att jag sov väldigt dåligt.
Så idag är jag både trött och tankspridd.

Flyr in i böckernas värld...

Publicerad 2017-08-23 18:35:51 i

Jag tänker sätta på en av de deppigaste skivor jag vet, unknown pleasures med Joy Division ikväll och bara läsa utav bara helvete. Jag känner att jag måste göra detta för att orka.

Ska vara helt ärlig...

Publicerad 2017-08-23 18:23:43 i

Nu är jag brutalt ärlig mot mig själv och er, jag får VERKLIGEN bita ihop för att må bra ikväll. För nu ÄR det jobbigt!!!!

De för en ju inte framåt...

Publicerad 2017-08-23 18:01:09 i

Det som gör mig mest irriterad med hur arbetsförmedlingen funkar, det är att de inte för en framåt för fem öre. Utan när man är på gång och har hunöret uppe, då hittar de alltid något kryphål för att göra en deppig.
Så det är verkligen så, att man ska inte ha med arbetsförmedlingen att göra. Men sorgligt nog så har jag hamnat i deras klor och jag gör allt för att komma ur detta träsk.

Jag visste det

Publicerad 2017-08-23 17:47:23 i

Jag är SÅ LESS på att ha med arbetsförmedlingen att göra, för den drar bara ner mig, och ska jag vara helt ärlig så håller den, försäkringskassan och soc på att få mig att nästan bryta ihop och må dåligt psykiskt igen. Men jag tänker inte låta dem trycka ner mig, utan jag ska fan i mig visa att jag ska klara detta.
Men det är faktiskt sjukt hur illa det har blivit på arbetsmarknaden idag. För den har ju helt klappat igen, och det är verkligen de starkaste som får jobben idag. För mår man det minsta dåligt eller har någon annan krämpa, då är du helt körd. Och detta med att få en lärlingsplats eller något liknande, det är ju bara att glömma. Utan det är de som har de rätta kontakterna som får jobben idag.
Men kanske ska förklara varför jag mår som jag mår kanske. Men det är bara därför att jag återigen måste tjafsa med försäkringskassan om mitt aktivitetsstöd, trots att jag har gjort allt rätt. Men de har ju en jävla förmåga att hitta de minsta fel hos folk, och det har de tydligen gjort. Och om jag ska orka att slutföra denna rätt jobbiga utbildning, då måste jag kunna ha det lugnt och skönt hemma, så jag kan koncentrera mig på studierna. Men hur ska jag kunna göra det när jag samtidigt måste hålla på att tjafsa med myndigheter.

Utbildningen så här långt...

Publicerad 2017-08-22 17:55:00 i

Jag har ju nu gått två dagar på min nya utbildning, och det är ju självklart svårt att dra några slutsatser om hur det är, men det jag kan säga är att det är bra flummigt och konstigt. Det måste jag säga att det är, och jag är bra tveksam om detta är något för mig. Dock så tror jag att jobbet som specialpedagog kan vara något för mig, men jag är lite tveksam till hur denna skola lägger upp sin undervisning. Jag är lite tveksam till att man inte redan första dagen får ett schema så man vet hur hösten ser ut och vilka ämnen man kommer att läsa och vilka böcker man ska införskaffa. Och detta nämner jag bara för att jag just nu, i mitt liv behöver struktur och ramar. Och då att inte veta hur veckorna framöver ser ut, det är inte så bra för mig.
Så jag är bra tveksam till denna utbildning, men jag ska de den denna vecka. Sen får vi se.

Måndag och nya äventyr

Publicerad 2017-08-21 08:26:50 i

Det är måndag morgon och klockan är 0826, och just nu så är jag på väg till den första dagen på den utbildning som jag ska påbörja. Och kag känner i kroppen att det är dags att studera nu.

Finns det läsare?

Publicerad 2017-08-20 21:35:36 i

Det är lite intressant en sak, och det är att det tydligen finns folk där ute som läser det jag skriver om i denna rätt konstiga lilla blogg. Och då undrar jag. Vilka är ni?

Bra platta...

Publicerad 2017-08-20 21:03:38 i

Dubbelvaxet Den Vassa Eggen är fan i mig något av det bästa som släppts i Sverige.

Vi har inte plats för alla...

Publicerad 2017-08-20 20:44:56 i

Jag har lite svårt att ha medkänsla för dem som sittstrejkar i Stockholm och vid medborgarplatsen.
De protesterar tydligen mot att utvisningarna till Afghanistan ska upphöra. Men nu är det ju så, att har du fått nej på din asylansökan i Sverige, då har du inte rätt att stanna här och då ska du utvisas. Och detta är en självklarhet i andra länder, men självklart så ska vi i detta land vara något världssamvete och ta emot alla asylsökande, trots att vi har både brist på bostäder och jobb.

Laga mat...

Publicerad 2017-08-20 19:22:08 i

Jag är verkligen helt tokig i att laga mat, det är för mig den största njutning jag vet. Synd bara att man sällan hittar folk som uppskattar bra mat och som sen kan njuta av maten i lugn och ro, utan att hålla på med sina mobiler.

Läser Guillou...

Publicerad 2017-08-20 18:37:22 i

Jag har ju börjat att läsa den demokratiska terroristen av Jan Guillou. Och den är sjukt mycket bättre än filmen alla gånger.

Söndagen..

Publicerad 2017-08-20 18:29:24 i

En skön söndag har det varit som vanligt.

Blev en lite regnig men trevlig promenad, dock drog jag förbi en granne som jag för en tid sen hjälpte och flytta, blev en kortare fikastund hos henne.

Nu ikväll blir det sommarsoppa till middag och ett glas vitt till det. Tror detta blir en bra kväll.

Ska bli skönt att börja studier imorgon.

Ser fram emot en nystart...

Publicerad 2017-08-20 11:55:17 i

Det ska bli intressant att börja studera imorgon, och jag ser fram emot att fördjupa mig i nya ämnen och skaffa mig ny kunskap.
Det är också bra att börja studera på hösten, för det är lättare att stänga in sig med böckerna när det är ruskväder ute.

Läser Guillou...

Publicerad 2017-08-19 21:55:41 i

Jag är inne på min fjärde bok om figuren Carl B Hamilton, och som är skapad av Jan Guillou. Och den bok jag läser just nu är den demoktatiske terroristen. Och efter att ha läst snart femtio sidor, så inser jag jurr mycket bättre böckerna om Hamilton är mot de senare filmerna.

Blev bra väder till slut...

Publicerad 2017-08-19 17:19:47 i

Det blev bra väder idag till slut, för det var ju inte sant vad det regnade tidigare idag.
Men trots dåligt regn så hade jag beslutat om att ta en promenad idag, och det blev det också.
Fast medans jag var ute och gick, så tänkte jag på en bekant som jag känner. Fick reda på igår att hen hade separerat från sin hen. Och det är ju alltid trist när folk separerar, och framförallt är det trist med par som man tror ska hålla ihop för resten av livet. För jag tyckte faktiskt att detta par hade alla förutsättningar för att göra just det.
Jag kan ibland tycka att folk ger upp för lätt i vissa parförhållanden, för de verkar göra slut så fort den första eldiga kärleksfasen i ett förhållande är slut. För det är ju så, man går ju inte runt och är tokkär i flera år. Det kommer ju att komma en tid då det blir en vardag, och det är då ett förhållande testas på allvar.

Rent förbannat...

Publicerad 2017-08-19 11:21:55 i

Skuvan rent förbannat med Ulf Lundell blir mer och mer den skiva som jag nog har lyssnat mest på, när det kommer till hans senare utgåvor.
Måste bara nämna texterna på denna skiva, för de är nog några av de bästa som Ulf har skrivit till en platta.

De får inte vinna...

Publicerad 2017-08-19 10:36:27 i

Samtidigt är det viktigt att vi i väst fortsätter att leva våra liv som om ingenting har hänt, trots dessa hemska terrordåd. För om vi ändrar våra liv, då har ju dessa terrorister vunnit. Så jag tänker fortsätta att besöka stora folksamlingar bara därför.

Dagarna efter terrordådet...

Publicerad 2017-08-19 10:25:21 i

Jag tycker fortfarande att det är helt sjukt det som har hänt i Spanien och i staden Barcelona. För hur kan man döda oskyldiga civila för egen vinnings skull? Det är frågan jag tänker på. Helt klart är det en sjuk värld som vi lever i. Och jag tror nog vi måste ha bättre koll på vilka vi släpper in i Europa. Detta är kanske fel väg att gå, men jag tror att vi måste gå denna väg.

Regnig lördag...

Publicerad 2017-08-19 10:18:29 i

Det är en bra trist och regnig lördag idag, och jag som hade tänkt att bege mig ut och gå. Men jag tror att jag gör det iallafall. För jag känner behov av att röra på mig.

Det sista jag ville höra...

Publicerad 2017-08-19 01:04:15 i

Jag vet inte riktigt om det finns plats för kärlek i detta samhälle, som bara blir mer och mer stressigt.
För jag märker en sak, och det är att par i min närhet oftare gör slut, efter att de har varit ihop en längre tid. Och det är trist, för det är ju alltid trist när folk separerar.
Dock har jag en spaning på gång här, och det är att folk kanske ger upp för lätt när det kommer till kärlek. Och det är väl inte alltid det är en dans på rosor alla gånger, utan det gäller att kämpa för att hålla ett förhållande igång. Och nog lite tycker jag att par av idag ger upp för lätt. Klart det blir bråk ibland, men det hör ju till, men man måste ju kunna bli sams sen efteråt.
Och nog tycker jag att par som är ihop idag har en lite konstig syn på kärlek. För det går ju inte att vara super förälskad i flera år, utan det är ju en fas som går över. För det kommer ju en vardag och det är då som ett förhållande testas på riktigt.

Bruce live 1981...

Publicerad 2017-08-18 22:29:50 i

Jag har haft den äran att lyssna på en bootleg med Bruce Springsteen och från hans legendariska The River turné. Och efter att ha lyssnat på många bootlegs från denna turné, så måste jag nog säga att Bruce var bra runt denns tid i hans karriär.

Trivs bra själv..

Publicerad 2017-08-18 22:01:38 i

Får jag alla bitar att falla på.plats, så tror jag att mitt liv kommer att bli bra så småningom. Jag känner att jag längtar efter ett annat liv, och med det medföljer barn och giftermål. För jag känner att jag skulle bli en bra pappa någon gång i framtiden. Dock så är mitt liv som det är just nu, att jag inte har jobb och en stadig inkomst, och jag vill inte skaffa familj och leva på.detta sätt. Jag vill kunna skaffa familj, när jag har ett jobb och en lön, då jag kan bidra med mitt till familjen. Jag vill INTE att min partner ska försörja mig. Inte på långa vägar.
Men nu är situationen som den är, jag är ensam och jag tänker göra det bästa av situationen. Jag tänker LEVA!!!!!!!!!!

Wok ikväll...

Publicerad 2017-08-18 21:42:54 i

Det blev wok ikväll. Och måste säga, att jag börjar bli en riktig fantast när det kommer till att woka. Och det som är så bra med wok, det är att det är nästan omöjligt att misslyckas.

Skönt att stänga av...

Publicerad 2017-08-18 21:37:24 i

Det är konstigt vad det kan vara provocerande att stänga av mobilen ibland. Jag gör det emellanåt, bara för att jag inte vill bli nådd jämt. Ibland är det skönt att stänga ute omvärlden och vara själv.
Men tydligen så är detta provocerande hos vissa jag känner, och det har jag svårt att förstå.

Ny dokumentär om Zlatan...

Publicerad 2017-08-18 19:24:59 i

Jag läste nyss att det planeras en ny dokumentär om Zlatan, men jag frågar mig. Vem är intresserad av detta? Har det inte skrivits och filmats nog om Zlatan. Det finns väl andra bra spelare att bevaka. Som Tomas. Brolin, som faktiskt blev med i världslaget och tog brons med Sverige 1994. Det är väl värt nog att göra en dokumentär om.

Ett höst tecken...

Publicerad 2017-08-18 19:16:34 i

Ett säkert höst tecken är ju att det börjar skrivas mer om hockey i sport media, och det är alltid skönt. För som den hockey älskare jag är så är det lite tomt när alla hockey säsonger är slut.

Vinst mot Brynäs...

Publicerad 2017-08-18 19:07:43 i

Vad skönt att Djurgården vann mot Brynäs senast, för det blev ju en pinsam torsk mot Mora. Men man ska inte underskatts masarna, de kan bli farliga i höst. För jag tror Mora kan ha något stort på gång.

Tror på Östersund...

Publicerad 2017-08-18 18:56:43 i

Det var trist att Östersund åkte på däng i kvalet till champions league med 0-2. Och detta betyder ju att de måste vinna med minst tre mål hemma, men jag känner inombords att Östersund kommer fixa detta. För de är ett kämpande lag som aldrig ger upp, så jag tror de vänder och vinner hemma.

Man vill bara stänga av...

Publicerad 2017-08-18 18:51:30 i

Jag kände ett stort behov igår kväll, med att stänga av omvärlden, nu när det återigen har skett ett nytt terrordåd. Jag orkar bara inte läsa mer om det. Så jag läste inga media igår utan försvann i en bok istället.

Bon Jovi live...

Publicerad 2017-08-18 00:43:54 i

Vad glad jag blir av gruppen Bon Jovi och deras musik. Och jag letade fram deras live in Madison Square Garden dvd ikväll. Och vad glad jag blir när jag ser denna dvd, men deras musik har ju en grym påverkan på mig. För jag blir så glad av deras musik.

Nytt kapitel...

Publicerad 2017-08-17 23:47:08 i

Jag börjar lite av ett nytt kapitel på måndag, och jag är lite nervös inför det. Men det kommer nog att gå bra.

Dessa terrordåd...

Publicerad 2017-08-17 23:23:18 i

Fan vad trött jag är på dessa terrordåd. Och vad vill dessa människor med dessa attentat? Är de i mellanöstern avundsjuka på vår livsstil i väst? Eller vad är det frågan om?

Östergren...

Publicerad 2017-08-17 22:48:23 i

Jag har snart läst klart Fantomerna av Klas Östergren, och det är så kul att hitta en bok som man aldrig har läst förr, och den överträffar mina vildaste fantasier. För denna bok är bra. Är bra glad att ha fått chansen att läsa den.

Riktigt bra film..

Publicerad 2017-08-17 22:04:03 i

Ikväll har jag sett en riktigt bra sci-fi film, och jag talar om Life, och det är en riktig nagelbitare som är värd att se om. För den är riktigt bra om man frågar mig.

Terror i Barcelona..

Publicerad 2017-08-17 19:32:20 i

Nej nu stänger jag av omvärlden ikväll, för jag ORKAR inte läsa om ännu en idiot som kört en lastbil in i en folkhop och dödat oskyldiga civila. Orkar inte med omvärlden ikväll....

Bob nu...

Publicerad 2017-08-17 19:25:20 i

....jag langade nyss på oh mercy med Bob Dylan. Och detta är en bra stämningsfull skiva att inleda hösten med. Och jag tror nog att den kommer gå varm åtskilligt i höst.

Känner lust till studier...

Publicerad 2017-08-16 21:30:31 i

Det som gör mig så glad, det är att jag känner lust till att studera igen. Jag känner längtan efter att få fördjupa mig i ämnen och läsa utav bara helvete.

Disintegration all over...

Publicerad 2017-08-16 21:15:30 i

En rätt deppig kväll som denna så passar plattan Disintegration med The Cure mycket bra. Och jag har lagt i deluxe versionen av denna platta, och det innebär 2 hela skivor till med godis som exklusiva b-sidor och outgivet live material från Disintegration eran.

Måste bli mer oberoende...

Publicerad 2017-08-16 21:06:08 i

Jag måste helt klart bli bättre på en sak, och det är att inte vara beroende av andra. Jag tycker att jag är rätt oberoende nu, men samtidigt är det en sida av mig som ibland vill träffa människor, men jag känner att jag nog måste bli bättre på att klara mig själv.

Vilket liv man lever...

Publicerad 2017-08-16 19:15:10 i

Fy fan vilket skit liv man lever. För ena stunden är det bra, men andra stunden känns det som att man vill gå och dränka sig. Är SÅ trött på mitt så kallade liv.

Nu kör vi

Publicerad 2017-08-16 15:30:01 i

Idag fick jag ÄNTLIGEN reda på att jag kan börja att studera i höst. FAN VAD GLAD JAG ÄR!!!!!

Köpte en pasta kokbok...

Publicerad 2017-08-15 20:53:53 i

För en tid sen så köpte jag en pasta kokbok, och det var ett lyckat köp. För det är inte sant vad många goa pasta rätter jag har lagat ifrån denna kokbok.
Och ikväll blev det tagliatelle med en skvätt av rödvin och stänk av chili, chorizo och stekt lövbiff som legat i rödvins marinad. Behöver jag säga att det blev gott.

Trams tidningar...

Publicerad 2017-08-15 18:32:33 i

Jag måste sluta läsa Expressen och Aftonbladet, för det är inte sant vad dåliga dessa tidningar har blivit. Det är ju inte direkt någon större skillnad idag mellan våra kvällsblaskor och skvallertidningar. Och det är ju faktiskt en rätt trist utveckling, för förr om åren så var ju faktiskt kvällstidningarna bra och värda att köpa. Men idag så är det ju spaltmetrar om Anna Book och hennes vikt eller om vem som satte på Pernilla Wahlgren i helgen som var. En trist utveckling är det.

Jag är stolt...

Publicerad 2017-08-15 18:08:45 i

Jag är bra stolt över det jag har åstadkommit denna sommar, och jag kan ta med mig att jag fortfarande är bra på att prestera när det som väl behövs.

Jag har lärt mig massor...

Publicerad 2017-08-14 21:38:45 i

Jag känner mig starkare än någonsin, när det kommer till det psykiska i mig. Och det beror på att jag har på sista tiden överkommit och klarat av några saker som jag hade svårt för förr. Och det är stärkande för min självkänsla att klara av detta.

Gick rätt bra idag...

Publicerad 2017-08-14 19:48:17 i

Jag tror att proven inför den utbildning som jag vill gå senare i höst gick bra. Så om allt går väl så börjar jag att studera den första september.

Önska mig lycka till...

Publicerad 2017-08-14 08:56:19 i

Jag ska nämligen på en informations och prov dag för en kommande utbildning som jag vill gå idag. Så önska mig lycka till.

Ljus...

Publicerad 2017-08-13 21:24:29 i

Har börjat att tända ljus för första gången på länge, om kvällarna. Och det är något av det bästa jag vet.

Läser Östergren..

Publicerad 2017-08-13 21:19:17 i

Den här boken fantomerna av Klas Östergren, den är faktiskt rätt bra. Har läst cirka hundra sidor snart och det känns som att jag kommit in i boken nu. Det är ju så med vissa böcker, att det kan ta några hundra sidor innan man tagit in den. Och detta är en sån bok.
Dock har jag svårt att förstå hur många kan jämföra denna bok med Jack av Ulf Lundell. Det finns ju knappt några likheter alls.

Mitt helg nöje...

Publicerad 2017-08-13 17:42:00 i

Det är skönt att premier league är igång, för det är ju lite av mitt helg nöje och som jag saknat det.

Skön söndag så här långt...

Publicerad 2017-08-13 17:24:00 i

Det är en lugn och skön söndag idag. Fint väder är det, dock lite kallt och det märks att hösten är på väg.
Ser på premier league just nu och matchen mellan man united och west ham. Och lite tråkigt är det att Lindelöf inte spelar från start. Men vi får hoppas på ett inhopp senare i matchen.

Svensk vm fiasko...

Publicerad 2017-08-13 11:47:03 i

Nej inte kan man kalla den svenska insatsen i friidrotts vm för godkänd, utan jag tycker att det är lite av ett fiasko. Det blev ju en medalj i herrarnas diskus genom Daniel Ståhl, och det måste jag tycka är kul. För det är inte dåligt att vara så favorit tippad som han var, och sen hålla för trycket. Det är stort i mina ögon. Men jag måste ifrågasätta förbundskapten Karin Torneklint och hennes tankar om svenska friidrottare. För jag tycker att hon har en på tok för klen tro på våra friidrottare. Och så här uttalade hon sig i Dagens Nyheter denna morgon. "-Em är lite lättare. Jag vill få in känslan att man är med för att gå till final." Jag häpnade när jag läste detta, för man är väl med i mästerskap för att ta medaljer, inte vara nöjd med en finalplats.

Ni kvinnor...

Publicerad 2017-08-12 22:39:27 i

Varför tror många kvinnor, att bara för att en man pratar med en kvinna, och om att kanske hitta på något, då är det automatiskt en dejt. Man kan väl hitta på saker, könen emellan utan att det måste vara en dejt.

Klas Östergren

Publicerad 2017-08-12 18:52:48 i

Jag har ju alltid letat efter en författare, som skriver i samma anda och stil som Ulf Lundell. Och av en bekant fick jag tips om Klas Östergren och hans bok fantomerna. Och jag läser just den boken just nu.

Mår inte bra ikväll...

Publicerad 2017-08-12 18:40:08 i

Det blir lugnt ikväll, för jag känner att jag har en kommande ångest som mal i magen och som kan förvärras om jag inte tar det lugnt ikväll.
Så det blir att fixa gott käk och se på en tv-serie.
Såg Chelsea möta Burnley tidigare, och det blev en riktigt bra match. Lite lustigt bara att Burnley vann med 2-3. Kan kanske bli en tuff säsong för Conte och hans manskap.

Promenad och engelska ligan...

Publicerad 2017-08-12 16:46:13 i

Det blev en skön men lite kall promenad denna lördag, men jag visste ju att det väntade premiären av engelska ligan när jag kom hem.
Och vilken skön match som jag bu kollar på. Det är matchen mellan Chelsea och Burnley. Och till min förvåning, nu när det bara är någon minut kvar av första halvlek, så leder Burnley med 0-3.

Coco

Publicerad 2017-08-12 00:33:51 i

Av alla Lundells låtar så är nog låten Coco som.jag har tagit till mitt hjärta. För den låten och dess text är kusligt likt mitt eget liv.

Vill bara vara lycklig..

Publicerad 2017-08-12 00:22:50 i

Jag har inte stora krav på livet, utan det enda jag vill.är att vara lycklig. Konstigt att det ska vara så svårt att få vara det.

Gruva versionen...

Publicerad 2017-08-11 23:56:14 i

Av alla låtar på club zebra dvdn så är nog låten gruva som jag tar med mig ikväll. För den låten har en av de starkare texter som Lundell har skrivit.

Avslutar kvällen...

Publicerad 2017-08-11 23:42:52 i

Det blev club zebra dvdn med Ulf Lundell som avslutar denna kväll. Och fan vad bra Ulf var runt denna tid. Och jag är bra glad att jag såg konserten i Falun.

Jag lever...

Publicerad 2017-08-11 22:33:12 i

Vad jag är glad över att jag lever, det har varit nära några gånger.

Såg en kvinna idag...

Publicerad 2017-08-11 22:10:11 i

Jag var ju som sagt ute och solade idag, men jag blev störd av två kvinnor som tydligen var från Polen. De ville ha hjälp med att flytta ett bord, för de skulle äta ute i det gröna. Och självklart hjälper jag två kvinnor i nöd och det gick som en dans att flytta bordet.
Men jag hade svårt att ta ögonen från en av de polska kvinnsen. För hon är nog en av de vackraste kvinnor jag sett på mycket länge. Och jag hoppas att det inte märktes att jag tyckte detta, för jag små snackade lite med henne efter bordsflytten. Och jag bara väntade på att hon skulle bju in mig till festen. Men sån tur hade jag inte.

Ulf skiljer sig...

Publicerad 2017-08-11 19:02:36 i

Det var lite förvånande att läsa den stora nyheten idag om att Ulf Lundell återigen skiljer sig, och för vilken gång i ordningen det är vet jag inte. Men det har ju blivit några kraschade äktenskap nu för Ulf. Men när man läser om Ulf så tror jag inte att han är så lätt att leva med.

Blev lite solande...

Publicerad 2017-08-11 18:51:28 i

Det blev att tillbringa eftermiddagen i solen en stund, och det blev en bra skön stund. Jag har nog sagt det förut, men det tåls att nämnas igen. Men det är bra lyxigt att ha fem minuter på cykel till sol och bad.

Premier League start...

Publicerad 2017-08-11 10:33:45 i

Det kommer mycket passande att premier league startar idag. För jag har längtat efter att få se engelska ligan igen.

Blir förändrad...

Publicerad 2017-08-11 10:13:04 i

Det är en sak som håller på att förändras hos mig, och det är att jag blir mer och mer cynisk och börjar att tappa tron på detta samhälle. För ju äldre jag blir så inser jag att det svenska samhället håller på att rustas ner och vi blir mer och mer egoistiska för att klara vardagen.

Blir en lugn fredag...

Publicerad 2017-08-11 10:06:57 i

Det är en fin förmiddag idag denna fredag den elfte augusti. Det blir en LUGN fredag idag, för är helt slut efter gårdagens eskapader med utbildning och allt snack med arbetsförmedlingen.

Förlorar mig i en bok...

Publicerad 2017-08-10 21:22:30 i

Det bästa som finns är nog att förlora sig i en bra bok, ha lite skön musik på i bakgrunden, och sen bara glömma den jobbiga verkligheten.

Go mat och go musik...

Publicerad 2017-08-10 21:16:30 i

Det blev att fixa till lite pasta med chili touch ikväll, och till det ett gott glas rött till. Och detta är exakt det jag behövde ikväll, och jag lyssnade på Eros Ramazzotti medans jag lagade mat. Och mellan matlagningen och sippandet på ett gott vin och känslan av sommarkväll utanför, så kändes det lite som att jag var tillbaka i Rom i Italien.

Kanske inte helt kört...

Publicerad 2017-08-10 19:20:55 i

Vi kanske inte ska deppa ihop helt, för det kanske finns en plan ö, en utväg som jag inte har tänkt på. Och så länge hoppet finns så tänker jag inte ge upp.

Detta är inte bra...

Publicerad 2017-08-10 19:12:09 i

Det är en sak som inte är så bra, och det är att jag börjar bli trött, jag börjar bli trött, enormt trött på det skitliv som jag lever. Och detta är inga bra känslor att ha i kroppen, för jag brukar kunna tänka positivt efter att ha varit med om något jobbigt. Men ju äldre jag blir, och ju mer jobbiga saker jag får vara med om, desto jobbigare blir det att tänka positivt.

Igår glad, idag depp...

Publicerad 2017-08-10 18:43:11 i

Det är verkligen upp och ner just nu i mitt liv, och det är nästan så att jag själv inte hänger med i svängarna.
För igår så var jag enormt glad över att ha fått plats på en utbildning som jag VERKLIGEN vill gå på, men efter att ha fått höra detta tråkiga besked idag, så känns inte livet så roligt längre....

It is long gone det gamla svenska folkhemmet...

Publicerad 2017-08-10 17:29:54 i

Det är ju bara att erkänna, det som en gång kallades för det svenska folkhemmet är borta för alltid. Sverige är på väg att raseras, och jag hoppas att jag hinner lämna skeppet innan det sjunker för alltid.

Är friidrottare mer skadade?

Publicerad 2017-08-10 10:57:18 i

Jag tänker ibland på frågan "Om friidrottare är mer skadade än andra elitidrottare?". Det känns som det ibland. För man läser ju ofta om att våra svenska friidrottare är skadade från och till. Jag tror att det är något fel i hur de tränar.

Trist för Lindh...

Publicerad 2017-08-10 10:54:35 i

Det var bra trist att höra om Lovisa Lindh och hennes skada, och medför att hon inte kan springa 800 meter på vm.

Regnig torsdag..

Publicerad 2017-08-10 10:39:06 i

Det bara vräker ner nederbörd idag, så det blir nog att hänge mig åt inomhus aktiviteter idag.

Ikväll...

Publicerad 2017-08-09 18:47:21 i

Ikväll tänker jag äta go mat och njuta av go dryck, för det är jag värd efter en sån här dag. För det kommer äntligen att bli bättre i mitt liv, och efter allt slit jag har fått genomlida så är jag värd lite fest och glamour.

Vilken dag...

Publicerad 2017-08-09 18:32:52 i

Jag är helt slut efter alla intryck idag så jag orkar inte skriva om allt som hänt.
Dock kan jag skriva att mitt liv kommer bli till det bättre nu ett bra tag framöver, och det är då tur att jag är envis och har lärt mig att ta för sig. För sanningen är att det samhälle som finns idag, det är inget samhälle gjort för veka eller svaga individer.

Nattbad....check

Publicerad 2017-08-08 23:52:23 i

Så var sommarens bad avklarat, om än lite sent. En vän frågade om jag ville med och ta ett natt dopp, och jag är ju inte den som säger nej.

Nej inte denna gång...

Publicerad 2017-08-08 21:35:55 i

Det blev ingen bra första final för herr Duplantis. Han rev ur sig tidigt på 5.60. Men vi ska väl inte ha så stora förhoppningar på en kille på sjutton år. Men det är nog bra lärpengar inför kommande stora tävlingar.

Duplantis i stavhopp...

Publicerad 2017-08-08 21:29:57 i

Nej, nej, nej detta går inte Duplantis. Han har ett hopp kvar och det ser inte lovande ut. Det känns som att han är hämmad av sitt ryggont.

Jag är den jag är...

Publicerad 2017-08-08 18:48:14 i

Jag är den jag är, och jag kommer inte att ändra på mig eller det liv som jag lever nu. För jag har kommit att gilla det liv som jag lever nu. Dock så är det mycket som jag längtar efter, men som jag har det just nu så är jag nöjd. Och jag tänker inte springa och jaga något som jag inte kan få.

Skön sommarkväll

Publicerad 2017-08-08 18:37:42 i

Det har sannerligen varit många sköna sommarkvällar denna sommar. Och jag vet inte vad det är, men ljuset i min lägenhet gör att jag har svårt att slita mig från denna. Men ikväll blir det vegetariskt så det förslår. Det blir nämligen blomkålspizza med Västerbottens ost och smörstekta kantareller. Det kommer nog att smaka mumma ikväll.

Viktigt möte imorgon...

Publicerad 2017-08-08 18:34:54 i

Jag är bra nervös inför mötet imorgon, som gäller en utbildning som jag gärna vill påbörja.
Men det är väl bara att vara sig själv, så kommer nog allt att gå bra.

Sluta gnäll...

Publicerad 2017-08-08 11:51:48 i

Jag kan ibland tycka att svenska idrottare över lag är bra på att gnälla och skylla på saker som är helt ovidkommande. Ta bara Meraf Bahta som igår deltog i damernas 1500 meter. Och efter loppet gav hon detta uttalande: "-Det var mycket knuffar." Men va fan, du får väl knuffas tillbaka och ta för dig. Jag är så trött på att svenska idrottare är så mesiga.

Tror på Duplantis idag...

Publicerad 2017-08-08 11:46:05 i

Det ska bli bra intressant att följa vår svenskamerikan Duplantis i stavhopps finalen. Dock ska vi nog inte ha för höga förhoppningar om medalj, för detta är ju hans första stora final. Men det är bra för hans framtid att han tog sig till final. Erfarenheten av detta är bra.

En nörderi dag...

Publicerad 2017-08-07 22:07:26 i

Denna måndag har verkligen gått i nörderiets dag, för jag kände att jag hade behov av att ägna mig åt min skivsamling idag, och det är exakt vad jag har gjort.

The movie of my life..

Publicerad 2017-08-07 01:22:47 i

Har sett filmen High Fidelity ikväll. Och av alla filmer som jag sett i mina dagar, så är nog denna en av de bättre.

Min söndagsplatta...

Publicerad 2017-08-06 22:28:51 i

En skiva med Frank Sinatra som har kommit att bli min "söndagsplatta, det är skivan in the wee small hours. Och det beror mycket på det sköna sound som är på denna skiva. Den är som gjord för att lira i bakgrunden om man har någon på middag, eller man ska läsa en bra bok och behöver någon skön platta som bakgrundsmusik. Då passar denna skiva utmärkt.

Känner hopp och nervositet..

Publicerad 2017-08-06 21:42:54 i

Hela denna sommar har varit som en bergochdalbana när det kommer till mitt psykiska välmående. Och det beror ju på att jag har hållit på med ansökningar till diverse högskolor och andra utbildningar. Men det har inte gått som jag tänkt mig, för det har varit svårare än jag tänkt mig att komma in på de utbildningar jag har sökt. Dock vet jag att det är många som söker utbildning i detta land, och det är hård konkurrens om utbildningar och dess platser. Men att jag skulle ha så här svårt att komma in på någon utbildning, det gjorde mig förvånad.

Söndag kväll...

Publicerad 2017-08-06 21:28:52 i

Det är en bra soft och skön kväll...

Det blev att ta det enkelt med maten ikväll. Hittade en gammal köttgryta som jag värmde och sedan avnjöt med ett glas rött. Blev hur gott som helst, kollade också på två Seinfeld avsnitt, och jag tror aldrig jag kommer att tröttna på den serien.

Läste också i Aftonbladet att pride festivalen nu är avslutad. Och det är ju kul för alla dessa hbtq personer att de kan samlas kring en fest och ha det trevligt. Och jag har inget emot folk som är homosexuella, dock är jag lite trött på den evinnerliga hysteri som är kring denna pride festival. Det är regnbågen flaggor hit och det är regnbågen flaggor dit. Och det känns som att de ska köra ner pride festivalen i halsen på alla svenskar. De får gärna ha sin festival, men måste de tjata så mycket om skiten.

Björnattacken i Orsa...

Publicerad 2017-08-06 19:42:16 i

Det är hemskt det som har skett i Orsa djurpark. Och det är alltid sorgligt när människor får sätta livet till.
Men när jag läser om det som har skett i denna djurpark, så får jag många frågor i huvudet. Det första jag frågar mig är varför en familj är inne i björn hägnet och hjälper till och städar och dela ut mat till björnarna. Det låter i mina öron helt sjukt. För det är ju vilda djur vi talar om, inga gossedjur.

Fiasko för Sverige...

Publicerad 2017-08-06 19:01:20 i

Jag tycker inte att det svenska laget har gjort en godkänd insats, utan jag tycker att det är nära av ett fiasko. Deras passningsspel har varit under all kritik, och för att inte tala om våra forwards i Caroline Seger och Lotta Schelin. De har passerat sitt max och de borde lägga av i landslaget nu och lämna över till yngre förmågor.

Grattis Nederländerna...

Publicerad 2017-08-06 18:57:14 i

Det är bara att gratulera Nederländerna till en grymt bra turnering. De har lirat bäst och de vinner välförtjänt. Sen måste jag skriva och berömma den nederländska publiken. Snacka om att de skapar magi på läktaren.

Vilken match...

Publicerad 2017-08-06 18:50:44 i

Jag är ju inget större fan av damfotboll, men när jag ser på denna härliga final mellan Nederländerna och Holland så kapitulerar jag. För det nederländska laget har bjudit upp till glädje fotboll, och de kommer vinna guldet välförtjänt.

Grymt Duplantis...

Publicerad 2017-08-06 13:52:23 i

Vad kul och starkt av stavhopparen Armand Duplantis att han lyckades ta sig till final i sitt första senior vm. Och att han lyckades klara final platsen i sista hoppet, det var sjukt starkt.

Bob Dylan

Publicerad 2017-08-06 13:23:35 i

Vet inte riktigt varför. Men att lyssna på Bob Dylan och hans musik när man ligger i soffan och är bakis en söndag som denna, det är rätt skönt faktiskt. Dylans musik passar bra för dagar som dessa.

Söndag...

Publicerad 2017-08-06 12:50:02 i

Jag vaknade idag med en liten huvudvärk, men det blir ju så när man festar dagen kvällen innan. Men det var värt det, för det var en kul kväll.

Otroligt bra...

Publicerad 2017-08-05 21:38:30 i

När man tänker på den mördande konkurrensen i diskus, så är det lite av en bragd av Torneus att ta silver.

Silver

Publicerad 2017-08-05 21:31:26 i

Vad ROLIGT att Daniel Ståhl fixade ett silver för Sverige. Och det är ju alltid roligt när förhandsfavoriter håller för trycket. Men kul för Daniel, och han kan bli enormt stor i framtiden om han får vara frisk.

Daniel Ståhl...

Publicerad 2017-08-05 21:15:45 i

Fan vilken kille denna Daniel Ståhl är. Han ligger just nu två i finalen av diskus i friidrotts vm. Han verkar tåla pressen bra.

Fransk potatissallad

Publicerad 2017-08-05 19:44:21 i

Det blev till att fixa till en go köttbit, som jag marinerade i rödvins marinad, och som jag sen lät goa till sig medans jag tog ett skönt bad.
Efter badet och jag kände mig så där skönt lördags snygg, så fixade jag till en fransk potatissallad. Och den gick verkligen inte av för hackor. Har blivit lite av en expert på potatissallad.

Inte konst att folk röstar på SD...

Publicerad 2017-08-05 17:32:02 i

Jag är verkligen ingen fan av SD och deras politik, dock kan jag hålla med om vissa av deras idéer, som till exempel invandringen till Sverige. För nog är det på tid att vi stänger gränserna ett tag och tar hand om dem som redan är här. Dock har detta redan skett, efter den massiva invandringen runt år 2015.
Men helt klart tycker jag att invandringen har gått ur styr, och det är många invandrare som är här, som inte borde vara här. Självklart ska vi ta emot folk på.flykt, men jag tvivlar på att de som kom år 2015 är riktiga flyktingar, utan de är i mina ögon ekonomiska flyktingar som har köpt sig en plats på en flyktingbåt till Sverige. För jag tycker det är konstigt att många har råd med mobiler och fina kläder när de kommer hit.
Sen så tycker jag det är sjukt när det kommer till deras krav på hur de vill leva i Sverige. De vill ha fina lägenheter, som de också får, trots att det är bostadsbrist i detta land.
Så det är inte konstigt att folk röstar på sd.

Tur till Borlänge

Publicerad 2017-08-05 14:25:50 i

Det blev en tripp till kupolen i Borlänge idag, för jag kände för en utflykt idag.
Dock så är det alltid lika trist att vänta på bussen i Borlänge centrum. För det är nog ett av Sveriges tristaste platser.

Regnig lördag...

Publicerad 2017-08-05 10:37:19 i

Det är en ganska regnig lördag idsg, så det blir nog inga ute aktiviteter idag. Det blir nog att hålla sig inomhus.
Läste dock om en foto utställning på stan. Tror att jag åker ner och kollar in den.

Ville ju bara snacka...

Publicerad 2017-08-04 22:31:35 i

Det är ju fan att det inte går att tala med kvinnor idag. Jag tyckte att vi hade lite kontakt, men efter att jag försökte lägga till dig som vän på Facebook, så insåg jag hur ytlig du var, precis som alla andra kvinns idag.

Ståhl lätt till final..

Publicerad 2017-08-04 22:10:00 i

Det var skönt att diskus kastaren Daniel Ståhl lätt tog sig till final i London vm. Nu kan allt hända, dock ska vi inte ha för stora förväntningar på Ståhl. För allt snack om guld är bara löjligt. Att han tog sig till final är bra, och väl där kan allt hända.

Vad tråkiga svenska tjejer är...

Publicerad 2017-08-04 22:02:32 i

Jag ska helt ärligt säga, att nog är svensk tjejer och kvinnor bra trista. Det går ju snart inte längre att föra en normal diskussion med er. Men jag har väl haft otur och träffat på fel kvinns.

Vegetariskt ikväll...

Publicerad 2017-08-04 21:55:27 i

Det blev en vegetarisk chiligryta ikväll, som.nog är godare än det man äter på restaurangen. Vill inte skryta, men varför ska jag.äta på lokal när jag kan fixa bättre mat här hemma.

It is friday folks...

Publicerad 2017-08-04 18:52:56 i

Det är fredag och jag mår för jäkla bra här där jag sitter i mitt badkar och fredagsbadar. Det har varit en ovanligt bra vecka i mitt liv, en vecka då jag fått några besked som kommer att förbättra mitt liv till det bättre.
Så just ikväll så ser jag ovanligt ljus på framtiden, och det är skönt.
Det blir vegansk chiligryta ikväll, för har bestämt mig för att utforska den vegetariska matvärlden ett tag. Och efter att ha ätit några goda rätter från den världen, så är jag positivt överraskad. Vegariskt är inte bara sallad och bönor.

Paul och Wings...

Publicerad 2017-08-03 21:10:44 i

Jag lyssnar just nu på live boxen Wings over Europe. Och detta är en live box med samlade live upptagningar från gruppen Wings storhets period. Och jag kan inte komma ifrån att Paul sjunger för jävla bra under denna period.

Riktigt go mat ikväll...

Publicerad 2017-08-03 20:53:32 i

Fick lust med lite pasta blandat med hackade kräftor och musslor, och det blev riktigt gott måste jag säga. Och att blanda pasta med sea food, det är en riktigt bra kombo om man frågar en snygg mästerkock som jag:)

Mikael Rickfors...

Publicerad 2017-08-03 18:34:14 i

Sitter i min favorit fåtölj och läser Lundell, och medans lyssnar jag på en skön coverplatta med Mikael Rickfors. Och jag har alltid gillat hans röst, dock så undrar jag varför inte han är större än han redan är. För med hans röst så borde han vara det.

Ni måste skämta???

Publicerad 2017-08-03 18:13:13 i

Det är ju löjligt vad dyrt det börjar att bli att gå på festival i detta land. För jag såg nyss att det kostar hela åtta hundra spänn att gå in på Stockholm Pride. Och frågan är ju hur det kan vara så? Det börjar ju bli löjligt. Inte för att jag vill sätta min fot på den festivalen, jag har nog bättre saker för mig. Men det är ett sjukt högt biljett pris.

Kyssen...

Publicerad 2017-08-03 18:02:50 i

Den bok som jag har plockat fram igen av Ulf Lundell, det är Kyssen. Och måste faktiskt säga att den är grymt bra skriven.

Varför????

Publicerad 2017-08-03 17:38:04 i

Varför skulle jag bli kär igen???? Det går ju alltid åt helvete...

Mötet idag...

Publicerad 2017-08-02 20:51:52 i

Jag har en go känsla i magen att det kommer lösa sig för mig under hösten som kommer. För det är något på gång, jag känner det på mig.

Svårt bli ihop för en singel...

Publicerad 2017-08-02 20:46:41 i

Jag vill ju träffa någon, dock känner jag i kroppen att det kan bli bra svårt att vänja mig vid att leva med någon, om det kommer till att flytta ihop, för jag är ju van att leva själv.

Har inget emot dem...

Publicerad 2017-08-02 18:10:13 i

Jag ska ju bara nämna det, att jag har inget emot invandrare som kommer hit och sköter sig och gör rätt för sig genom att jobba, lära sig bra svenska och ta sig an våra seder och bruk. Men tyvärr så är det ju tvärtom. Utan det är mer jag som infödd svensk som ska rätta mig efter deras vanor och seder.

På arbetsförmedlingen i Borlänge...

Publicerad 2017-08-02 18:02:28 i

Jag bara måste skriva om mitt besök idag på arbetsförmedlingen i Borlänge, och jag fick en chock nästan när jag var där. Och jag ska säga att jag satt där och väntade i nästan en timme. Och under denna timme, som nog är den längsta i mitt liv på bra länge.
Men medans att jag väntade där, så tittade jag mig runt i lokalen, och det var bara invandrare där förutom jag och personalen på arbetsförmedlingen. Och så här är det nästan varje gång som jag besöker arbetsförmedlingen både här i Falun och i Borlänge. Och jag tjuvlyssnade lite på vad de hade för ärenden och det var inte mycket snack om jobb, utan det var hur man fick bidrag hit och hur man får det bidraget dit. Det var inte många som sökte jobb direkt. Och detta är ju fan sjukt, ska vi svenskar försörja alla dessa invandrare med bidrag eller? För det är inte många som jobbar och nog borde det ställas högre krav på dem.

Intressant ams träff

Publicerad 2017-08-02 14:42:51 i

Är nu på väg hem från Borlänge just nu. Har varit på en informations träff om en utbildning som jag är bra sugen på. Och det kom att bli ett bra möte.

Lisa Nilsson...

Publicerad 2017-08-01 21:18:33 i

Jag är ju bara för blödig numera, för jag gråter så lätt när jag ser en bra film eller hör en bra låt. Men jag har hört att detta ska vara bra.
Och just nu kollar jag på allsången är din, och årets värd är min favorit, Lisa Nilsson. Och hon blir bara bättre och bättre med åren. Och när hon sjunger får jag en tår i ögat....

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela