klabbesworldtwo

en liten blogg som handlar om mitt liv och mina tankar om diverse saker....

synd

Publicerad 2017-01-31 20:13:34 i

Det är synd att vi i Sverige inte riktigt lärde oss att uppskatta den fantastiska artist som Björn var under hans levnad. För när jag ser dokumentären tusen bitar så får jag känslan av att han var mer populär i Norge, Danmark än i Sverige.

Björn Afzelius

Publicerad 2017-01-31 19:54:43 i

Jag tittar på filmen Tusen Bitar som handlar om hans karriär. Och jag slås av hur bra texter Björn skrev. Men det bästa med Björn m är att han alltid stod på de svagas sida. Och det känns som att det spelade ingen roll hur rik och framgångsrik han blev, han glömde aldrig sitt ursprung eller sina grundläggande värderingar.

välskriven bok

Publicerad 2017-01-31 18:31:21 i

Jag bara måste rekommendera boke n Skynda Att Älska som är skriven av Expressen journalisten Alex Schulman. För detta är nog en av de mest välskrivna bok jag läst på.mycket länge.

min uppväxt

Publicerad 2017-01-29 21:54:12 i

Just nu så.läser jag boken Skynda Att Älska som är skriven av journalisten Alex Schulman. Och ju mer jag läser av han så inser jag VILKET geni han.är när det kommer till hans författande. Och denna bok blir ju lite extra speciell för mig i och med att boken handlar om relationen Alex hade till sin pappa. Och jag.kan faktiskt känna igen mig en hel del i hur Alex kände för sin pappa som jag kände för min.

vad som är viktigt

Publicerad 2017-01-29 21:32:52 i

Ju äldre jag blir så inser jag vad som är viktigt i livet för mig. Och det är inte mycket som jag behöver fför att jag ska varA livsnöjd. Utan för mig kan en riktigt god söndagmiddag med god dryck och gott sällskap vara det bästa som finns. Så för att göra en lång historia kort, så är det så att jag blir glad för det lilla i livet.

Asiatiska laxknyten

Publicerad 2017-01-29 21:18:15 i

http://www.tasteline.com/recept/asiatiska-laxknyten/ Men jag kan ju alltid dela med mig av adressen till dylika recept...:)

fick en kommentar

Publicerad 2017-01-29 21:15:50 i

Vad roligt det är när folk läser min.lilla sköna blogg. Och det är roligt när folk kommenterar mina sköna små inlägg om ditten och datten om mitt liv. Fick för en stund sen en kommentar om de recept som jag lagar. Och att de vill se bilder på de rätter som jag lagar. Skulle gärna göra detta. Men min rätt kassa mobil tillåter inte att jag lägger upp bilder och rörlig bild tyvärr.

söndagmiddag

Publicerad 2017-01-29 18:14:54 i

Det blir god mat ikväll. För jag såg, när jag var ute och promenerade att Ica hade extrapris på lax. Så jag bestämde mig för att fixa till asiatiska laxknyten ikväll.

grymt bra av Federer

Publicerad 2017-01-29 18:03:53 i

Jag trodde aldrig att Roger Federer skulle lyckas med konststycket att vinna ännu en grand slam turnering. Men det är exakt det han har. Han vann idag Australian open.

en bra film

Publicerad 2017-01-29 17:33:16 i

Det är roligt att filmen " En man som heter Ove" har Oscars nominerats. För det är verkligen nna en bra film.

Trump inför nya visumkrav

Publicerad 2017-01-29 17:16:26 i

Jag är ju ingen större beundrare av Donald Trump. Men en sak tycker jag det är bra med han och det är att han har infört tuffare krav om man ska resa till USA. Han har också infört nna tuffare visumkrav så vem som helst kan inte resa dit.
Och jag kan i dagar som dessa, med alla terrordåd som oftast är kopplade till IS så kan jag tycka att detta är bra. För man ska inte kunna resa in i ett land hur lätt som helst.
Jag skulle önska att vi hade liknande gränskontroller i vårt land.

för lätta banor

Publicerad 2017-01-29 12:50:52 i

Jag lyssnar på intervjun med Daniel Richardsson. Och tänkte på en detalj som han tog upp. Och det är detta med att han tycker att banorna på Lugnet är för lätta. Och detta är något som jag hör många skidåkare säga. Så varför blir banorna bara lättare och lättare? Jag tycker att det borde vara mer av typen tuffare banor.

kul för Halvarsson

Publicerad 2017-01-29 12:39:22 i

Det var riktigt kul att Halfvarsson fick ta en fin tredjeplats i dagens tremil. Jag tycker att hans form ser bra ut inför vm.

om Annie Lööf

Publicerad 2017-01-28 21:39:46 i

Det var en som skrev en kommentar på min blogg och som ville att jag skulle vara mer tydlig i min kritik om Centern och dess partiledare Annie Lööf. Jag tyckte att jag var nog tydlig förut men jag utvecklar gärna mina åsikter. För det första så känns Annie m Lööf som en vindflöjel när det kommer till vad hon vill med sin politik. För ena stunden så vill hon öppna gränserna på vid gavel och att alla flyktingar är välkomna hit. Och sen ville hon tillåta månggifte. Sen några år senare så är det andra vindar som blåser. Då vill hon helt plötsligt stänga gränserna och begränsa invandringen enormt mycket. Sen måste jag ta upp hur hon hanterar medier och hur hon uttrycker sig. För hon kan ju aldrig tala ur skägget och svara tydligt på en journalist och dess frågor. Och detta stör jag mig på bra mycket.

fortsätter lördagen

Publicerad 2017-01-28 18:40:31 i

Var en sväng till kupolen för att inhandla nya löparskor för jag har insett att jag måste ta tag i tränandet igen. För min kondition är verkligen inte var den varit.
Såg också att Stina Nilsson vann på lugnet idag. Och det är kul att följa hennes karriär. Får hon bara vara frisk från sjukdomar och slippa skador kan hon bli hur bra som helst.

Det är trist att det inte finns äkta kärlek idag. För det känns mer och mer som att vi har glömt att vara rädd om den man älskar. Nej idag är det yta som gäller och man ska visa upp.vilket fantastiskt liv man har.
Men att ge en kram till den man älskar och säga hur mycket "jag älskar dig", detta verkar vi ha glömt idag.

tror inte på os i Sverige

Publicerad 2017-01-28 11:16:44 i

Det verkar som att Sverige aaldrig ger sig i frågan om att få arrangera ett os. För i dagarna har Stockholm i samarbete med Åre och Falun lagt fram en förfrågan om att arrangera vinteros år 2026. Och det kanske är kul med ett vinterspel i Sverige. Men jag ställer mig tveksam till detta. För dels så skulle detta stora kalas kosta på tok för mycket pengar. Och i dagens Sverige så behöver vi satsa på andra viktigare saker som skola och sjukhus. Sen för det andra så skulle vi få en massa onödiga arenor som kommer att stå tomma efter os. För hur stor användning har vi av en stor rodelbana till exempel?

Annie Lööf är inte trovärdig

Publicerad 2017-01-28 10:43:42 i

Det var då ett jäkla liv det blev efter att moderaternas partiledare bjöd in Sverigedemokraterna för ett framtida samarbete. Jag vet väl inte riktigt vad jag ska tro om detta utspel. Men jag har alltid tyckt att det är väl bättre att diskutera med sverigedemokraterna än att isolera dem.

Och sen läser jag hur centern och dess partiledare Annie Lööf får allt mer röster och blir mer populär. JAG HAR SÅÅÅÅ SVÅRT ATT FÖRSTÅ DETTA!!! För hur kan man tycka att hon gör ett bra jobb. Hon är ju helt inkompetent.

läser kvällstidningarna

Publicerad 2017-01-27 21:32:31 i

Har det soft efter maten och tar det lugnt i sängen med kvällstidningarna. Och jag en artikel som fångar mitt intresse, det är den om att politikern Håkan Juholt ska bli Sveriges ambassadörpå Island. Och det blir nog kul för han.
Men jag kan inte komma ifrån att han var grymt bra som socialdemokraternas företrädare den korta tid han var dess ledare. Och det jag gillade med Håkan, det var att han verkligen talade så man ville lyssna till han. Och det är ju LÅNGT ifrån alla av dagens politiker som har den gåvan.

Pluras kök...

Publicerad 2017-01-27 20:37:13 i

Jag ser på ännu ett avsnitt i serien Pluras kök. Och jag ska ärligt erkänna att denna serie är något av det bästa som har spelats in i svensk tv historia. Och jag tycker faktiskt att det är skamligt att Plura inte har fått mer erkännande för denna fantastiska tvserie.

blev gryta....men...

Publicerad 2017-01-27 20:25:53 i

Jag hade ju tänkt att fixa till den där Jill Johnson köttgrytan men jag fick feeling och fixade till något mycket godare.

Eldkvarn

Publicerad 2017-01-27 18:45:35 i

Det är ganska otroligt att ett band som Eldkvarn kan hålla sån hög kvalitet på sina skivor efter deras över 40 åriga karriär.

detta med Johaug

Publicerad 2017-01-27 18:36:58 i

Jag vet inte riktigt vad jag ska tro på i soppan kring skidåkerskan Therese Johaug. För det börjar bli mycket nu i denna soppa. Men hur det än är så tycker jag att det är bra skumt att hon kunde missa doping varningen på tuben. För den är ju bra synlig.
Sen är det detta med säsonger som hon kört tidigare. För det är omänskligtoskyldig är hon igentligen??? hus hon har
farit fram i spåren. Så hur

köttgryta Ala Jill...

Publicerad 2017-01-27 18:28:22 i

Jag lånade en grymt bra kokbok av och med artisten Jill Johnson i veckan. Och i denna kokbok hittade jag ett grymt gott recept på en köttgryta som jag ska testa ikväll. En vän kommer över på mat så jag hoppas att det blir gott. Ett gott vin har hen också med sig. Så denna kväll kan bli god:-)

var det mord?

Publicerad 2017-01-26 21:59:27 i

Ja längre in i denna bok om kung Karl XII's frånfälle så inser jag kanske att det kan ha varit mord. För det finns ju många teorier och konspirationsteorier som talar för det. För det fanns nog många i den svenska armén då som var enormt krigströtta och trött på alla dessa långa krig som Karl drabbade Sverige med.

historikern Peter From...

Publicerad 2017-01-26 21:38:28 i

Jag läser ikväll en mycket intressant bok skriven av historikern Peter From. Och bokens titel är som lyder "Karl XII's död - gatans lösning". Och detta är en bra läsvärd bok om just denna monarks frånfälle.

mer idrott i skolan

Publicerad 2017-01-26 11:39:30 i

Det är självklart att det ska vara mer idrott i skolan, för dagens barn och ungdomar rör ju på sig allt mindre. Men framförallt så tycker jag att ungdomar rör på sig på tok för lite.
Sen tycker jag inte att det ska finnas tvspel på skolor av idag som det är på den fritidsgård som jag jobbar på. För det främjar ju inte direkt till att ungdomar rör på sig.

vad roligt...

Publicerad 2017-01-25 22:57:20 i

Precis som jag blev arg över att John Guidetti blir utbytt så gör Daniel Wass 2~1 till Celta.

håller på Celta

Publicerad 2017-01-25 22:52:33 i

Det skulle va bra kul om Celta slog ut real Madrid ur ligacupen. För det är alltid kul med sämre lag som kommer underifrån och slår storlag.

Ronaldo filmar...

Publicerad 2017-01-25 22:43:19 i

Fan vad jag tycker att Ronaldo filmar mycket. Och framförallt i denna match. Han är en grym spelare men han har en tendens att filma lite för mycket.

fotbollikväll...

Publicerad 2017-01-25 22:24:34 i

Det ser ut som att jag avslutar denna kväll med lite spansk liga cup fotboll mellan Celta Vigo och real Madrid. Och det roliga är att våran egen John Guidetti har gjort första målet...

efter en jobbig dag....

Publicerad 2017-01-25 22:11:59 i

Vad det är skönt att njuta av ett varmt bad, sen en god middag följt av ett gott vin. Detta är verkligen vad jag behövde efter denna jobbiga dag....

är stabil

Publicerad 2017-01-25 16:50:33 i

Det är tur att man har lyckats att bygga upp ett hårt skal mot jobbiga situationer i livet.

hatar csn

Publicerad 2017-01-25 15:29:13 i

Av alla myndigheter som vi har i detta land så är nog csn den myndighet som jag hatar mest.

Alex Schulman

Publicerad 2017-01-24 23:49:13 i

Jag håller på att läsa min andra bok av Alex Schulman. Och denna gång är det hans bok skynda att älska. Och den är lika bra som hans förra bok som jag nästan sträckläste. Och efter att ha läst nästan allt han har publicerat så inser jag hur stor han är som skribent.

en förlorad föräldrageneration

Publicerad 2017-01-24 23:36:37 i

När jag ser mig.om idag och betraktar samhället av idag så blir jag ibland bedrövad. För det känns inte som att samhället går framåt med positiva steg. Utan det känns som att vi har gått bakåt när det kommer till samhällets utveckling. Och det jag tänker främst på är dagens vuxna och hur de uppfostrar sina barn. För jag får känslan av att många vuxna idag är mer kompis med sina barn än att vara en förälder. Och med det menar jag en förälder som sätter gränser och säger ifrån när sina barn har gjort något fel. För jag tror att det är väldigt viktigt att vuxna idag visar vart gränsen går för vad man som.barn får göra och inte får göra. Jag märker på de barn som jag mötte på mitt fritids att det är många som skulle behöva en rejäl utskällning och fan veta hut.

en film att koppla av till

Publicerad 2017-01-24 23:23:24 i

Det är så skönt att slippa jobbet som fritidsledare nu. Och för att fira så fixade jag till god mat ikväll. Blev en god wok och gott vin till. Jag tyckte att jag kände för att fira lite extra ikväll.
Till maten så såg jag klassikern Amadeus. Och detta är verkligen en klassiker i dess rätta bemärkelse. För den filmen har allt som en bra film ska ha. Och trots att den nästan är tre timmar lång så känns den kortare.

slut på eländet...

Publicerad 2017-01-24 15:35:28 i

Det verkar som att jag från och med imorgon slipper jobbet som fritidsledare. För det har verkligen INTE varit som jag först trodde. Sen så ska jag också ärligt säga att den skola jag har varit på, var sjukt kass. Ingen ordning och reda alls utan det är lite av en lekstuga. Men det jag reagerar på mest är att de vuxna på denna skola inte ryter ifrån till ungarna när de gör något fel. Och det är för mig helt otänkbart.

det var inte som jag trodde

Publicerad 2017-01-23 11:46:08 i

Att jobba som fritidsledare är inte riktigt som jag trodde och jag är mycket tveksam till om jag ska plugga vidare inom detta område.

Lundell är terapi

Publicerad 2017-01-23 11:42:11 i

Har nog sagt det många gånger förut. Men när jag mår lite dåligt då är det alltid skönt att lira en Lundell platta.

den vassa eggen

Publicerad 2017-01-22 20:19:50 i

Hur är det möjligt att inte ta med skivan den vassa eggen med Ulf Lundell på tidningen Sonics lista över de hundra bästa skivorna i svensk musikhistoria? Det är för mig en gåta.

ett fan av Guillou

Publicerad 2017-01-22 17:49:28 i

Jag måste bara skriva n och säga att det är ett sant nöje att läsa Jan Guillou och hans krönika varje söndag i Aftonbladet.

vad ska det bli av mig???

Publicerad 2017-01-22 17:26:20 i

Har nästan lite ångest ikväll för jag har en rätt dålig kväll. Och det beror mycket på att jag har stora tvivel på om jag verkligen ska bestämma mig om jag ska plugga till fritidsledare. För har sannerligen fått se hur detta jobb är i verkligheten och det har varit lärorikt så här långt. Dock så är jag inte direkt lika sugen kanske på om jag vill jobba med detta på heltid. Och eftersom jag endast har en enda chans till högre studier så MÅSTE jag denna gång välja rätt utbildning.

ut med Abeba Aregawi

Publicerad 2017-01-22 11:53:50 i

Är tröttsamt att läsa om att friidrottaren Abeba Aregawi är snart tillbaka i landslaget. Det är helt sjukt tycker.

kirurgin hotas på Sollefteå sjukhus. ..

Publicerad 2017-01-22 11:21:00 i

Jag tycker att det är sjukt irriterande att läsa om den utarmning som sker av inlandet i detta land. Mer och mer förflyttas allmän service som apotek,  bank och annan nödvändig service. Ochför att inte tala om alla afaffärer som stängs och läggs ner. 
Något som också är bra trist det är den långsamma nedläggningen av Sollefteå sjukhus. För en tid sedan så lade man ner allmänna BB och nu hotas även kirurgin. Detta är ju helt sjukt. För om man nu som boende nära detta sjukhus och det läggs ner så kommer det att betyda att folk kan få mer än femton mil om de behöver vård. 

såg henne då

Publicerad 2017-01-21 22:32:19 i

Jag är så sjukt glad att jag tog chansen och såg Tina n och hennes konsert i globen på denna turnee. För det blev en himmelsk kväll.

Tina Turner

Publicerad 2017-01-21 22:21:54 i

Det blir att avsluta denna sköna lördag med en dvd med Tina Turner. Och denna är från hennes Wildest Dreams turnee år 2000.

the sound of vinyl

Publicerad 2017-01-21 20:31:51 i

Jag kan inte komma ifrån att ljudet av när man spelar en vinylskiva är något av det bästa jag vet.

vinst hemma

Publicerad 2017-01-21 18:35:08 i

Denna lördag blir bara bättre och bättre. För nyss såg jag att djurgården slog Leksand hemma med 4-3. Sååååå skön seger.

Wayne ROOONEY

Publicerad 2017-01-21 17:52:38 i

Fy fan VILKET MÅL av Wayne Rooney. En frispark rakt upp i krysset. Detta är nog något av det snyggaste mål jag sett.

bra val av Isak

Publicerad 2017-01-21 17:37:25 i

Jag läste i morse den svenska Aik spelaren Isak inte väljer att gå till Real Madrid. Och det var ju en liten bomb när man fick läsa det. Men ärligt så tycker jag det är ett bra val av Isak. För det är ju en mördande konkurrens om platserna i Real Madrid.

Pogba är överskattad

Publicerad 2017-01-21 17:27:45 i

Jag tycker inte alls att Pogba får till det i United. Han kan mycket men han får inte till det i United tröjan.

Stoke gör det bra

Publicerad 2017-01-21 17:15:23 i

Det är en bramatch mellan Stoke och Man United. Men det är fortfarande 1-0 och frågan är ju hur länge Stoke lyckas hålla denna ledning.

Kalla trea

Publicerad 2017-01-21 11:36:32 i

Vad roligt att Charlotte Kalla är tillbaka på riktigt. För idag blev hon trea och det måste va skönt för henne.

Veronica maggio

Publicerad 2017-01-20 23:02:20 i

Jag hade den äran ikväll att njuta av Veronica Maggio och hennes dokumentär om hennes konsert på stockholms stadion från förra sommaren. Och blev bra berörd av att se denna. För hon verkar ha en sån sjukt bra kontakt med sin publik. Och sen fick man verkligen känslan av att hon nådde ut från scenen till allra längst bak på arenan. Och det är få artister som kan lyckas med detta.

gooood fredag

Publicerad 2017-01-20 21:59:19 i

Efter en rätt jobbig vecka så beslöt jag mig för att skämma bort mig med riktigt god mat ikväll. Och det blev en god ugnsbakad laxlasagne. Och till det blev det ett gott italienskt vitt vin till. Och vet inte vad det är med mig och allt som har att göra med det italienska köket. Men enda sedan jag besökte Italien för några år sedan så känner såg sånt släktskap med detta land.

hur tänker Batra...

Publicerad 2017-01-20 19:22:55 i

Det senaste utspelet av Anna Kinberg Batra om att hon kan tänka sig att styra Sverige tillsammans med Sverigedemokraterna, slog ned som en bomb för mig. Och det är trist att hon gör detta. För detta är INTE rätt väg att gå när det kommer till hur Sverige ska styras. Och jag tror att Batra kommer att förlora på detta framöver.

vänta på bussen i Borlänge

Publicerad 2017-01-20 17:13:28 i

Något av det mest deprimerande man kan göra är nog att vänta på bussen i Borlänge. För det är inte sant vad denna stad är deprimerande.

jobbet som fritidsledare

Publicerad 2017-01-18 21:49:19 i

Det är bra kul att jobba extra som fritidsledare ett tag nu. Dock är det en sak som jag har noterat och som stör mig oerhört. Och det är det enormt fula språk som ungdomar av idag kör med. För det är fitta hit och det är hora dit och det känns inte bra att höra dessa fula ord dagarna i ända utan att det är någon vuxen som säger till.

såg Solsidan ikväll

Publicerad 2017-01-17 20:15:11 i

Serien Solsidan är faktiskt inte en sån dum serie trots allt. Och efter att ha sett nästan alla säsonger så kan man nog säga att jag är ett fan.

vi svenskar är trista

Publicerad 2017-01-17 17:31:37 i

Det är otroligt vad Sverige ibland är ett trist land att leva i. För här är det verkligen staten som ska in och styra nästan allas liv. Och det är nästan otänkbart att få leva och styra sitt liv och sina egna livsval. För jag är för mer eget initiativ och mer att man ska få styra hur man själv ska få leva sitt liv. För vill man köpa vin en söndag eftermiddag då tycker jag att man borde få göra det.

hut fan är det möjligt

Publicerad 2017-01-16 22:20:47 i

Hur är det möjligt att ryttaren Peder kunde slå ut både Sarah Sjöström och Jenny Rissveds? Det är ju sanslöst!!!!

årets manliga

Publicerad 2017-01-16 21:40:11 i

Rättvist också att årets manliga idrottare blev Henrik Stenson. Sååååå rättvist.

Jan-Owe Waldner

Publicerad 2017-01-16 21:08:36 i

Fan vad jag får tårar i ögonen när Appelgren delar ut hederspriset till THE GREATEST JAN-OWE WALDNER.

julen är väck

Publicerad 2017-01-15 17:53:07 i

Jag städade bort alla mina julsaker idag. För nu är ju julen över för denna gång.

söööndag

Publicerad 2017-01-15 17:40:39 i

Det är söndag och det har varit en bra skön dag. Det började med en skön frukost och läsning av dagens nyheter. Och som vanligt vardet sspaltmeter om den kommande presidenten Donald "RÖVHÅLET" Trump. Jag har fortfarande bra svårt att inse att han snart svär president eden.

Blev också att hänga med en vän när hon gjorde ett journalist knäck.om en som tävlar i velodrom cykel. En.bra konstig sport om ni frågar mig.

att inse sig besegrad...

Publicerad 2017-01-14 21:51:45 i

Ju mer jag läser om kung Karl XII och hans tid i Bender så inser jag mer och mer att han verkligen inte insåg allvaret förän det var försent.

jag ringde...

Publicerad 2017-01-14 21:42:19 i

Jag fick ett infall ikväll och ringa DIG. Och det var roligt att du svarade och när jag hörde din röst så var det som gamla tider.

lördag kväll...

Publicerad 2017-01-14 19:06:11 i

Det är den fjortonde januari och det är lördag kväll och jag tar mig ett bad. Smakar lite på den julklapps whisky jag fick. Samtidigt läser jag en bok om kung Karl XII och den kalabalik han åstadkom i Bender. Och ju mer jag läser i boken så inser jag att Karl XII saknade förmåga att förstå när slaget var förlorat och det är dags för reträtt.

hur tänker Olsson

Publicerad 2017-01-14 17:42:22 i

Ligger i soffan just nu och ser på premier league matchen mellan swansea och arsenal. Och när det är drygt 8 minuter kvar så leder arsenal med 0-4. Och det är inte konstigt för swansea har inte mycket att komma med.
Det som är lite trist är ju att den svenska spelaren är klar för just swansea. Och jag har lite svårt att förstå hans val av ny klubb. Han borde verkligen gå till en bättre klubb.

fotbollstjejerna inte topp fem

Publicerad 2017-01-13 19:00:48 i

Nog tycker jag att det är lite av en skandal att tjej landslaget i fotboll inte är med i topp fem samlingen när det drar ihop sig till omröstning om vem eller vilka som ska få jerringpriset. För nog är deras os-silver värt mer uppmärksamhet.

sjuttiotalets musik

Publicerad 2017-01-13 18:54:42 i

Jag tar mitt regelbundna fredagsbad och samtidigt lyssnar jag på en samlingsskiva med det bästa från sjuttiotalet. Och vad mycket bra musik som släpptes då.

borde kastreras och låsas in

Publicerad 2017-01-13 18:40:15 i

Jag har med intresse följt Aftonbladet och deras artikelserie om pedofiler. Och enligt mig så borde dessa IDIOTER låsas in på livstid och också kastreras.

generationsfråga

Publicerad 2017-01-12 22:16:01 i

Jag tänkte också på att det jag upplever just nu på nya jobbet ganska mycket är en generationsfråga. Det fanns säkert vuxna som sa lika saker om mig och mina kompisar när jag gick på högstadiet. Dock så vet jag att jag och mina vänner på min skola rörde sig mer på rasterna.

trivs på nya jobbet

Publicerad 2017-01-12 22:07:56 i

Jag trivs bra på nya jobbet som fritidsledare lite på halvtid. Men eftersom jag trivs bra så kommer jag nog att gå upp i tid så småningom. Dock är det några rätt trista saker som jag har lagt märke till när det kommer hur ungdomarna på denna skola spenderar sina raster. För det enda jag ser är hur de hela tiden kommer till vår cafeteria och bänkar sig framför någon av de fyra tvspel som finns. Eller så sitter de och pillar på sina mobiler. Det är lite trist att se. Och det enda de snackar om är tvspel och inget annat. Har försökt att tala om andra saker med ungdomarna men de vill bara snacka data. Och är det så här dagens ungdomar spenderar sina dagar, då är det inte konstigt att de får dålig kondition.

tar helg nu...

Publicerad 2017-01-12 21:59:11 i

Är ju ledig imorgon så jag startar min helg redan nu.
Har städat lite och inhandlat lite mat inför helgen. Dock så blev det att jag budade hem pizza ikväll och det var bra gott.

classic album

Publicerad 2017-01-11 18:51:40 i

En tv serie som jag har sett åtskilliga gånger, det är "Classic album" serien. Denna handlar om en djupdykning i hur några av musikhistoriens bästa album blev till. Och det är så intressant hur ett känt album blev inspelad. Och som den musikälskare jag är så älskar jag detta.

bio ikväll

Publicerad 2017-01-10 20:55:44 i

Det blev bio och filmen Rogue one. Den senaste stjärnornas krig filmen. Och den var rätt bra måste jag säga. Och det är ju alltid kul att se film på bio.

två saker in på 2017

Publicerad 2017-01-08 21:15:25 i

Jag brukar ju inte köra med nyårslöften. Men det är två saker som jag ska försöka bli bättre på. Och det första är att ta vara på de få vänner jag har. Och det andra är att ge fan i människor som inte betyder något för mig.

pappa

Publicerad 2017-01-08 20:38:41 i

Jag var förbi kyrkan för någon dag sen. Och jag passade då på att tända ett ljus till pappas minne. Och det känns så skönt att göra denna rätt enkla sak. För denna procedur gör att han känns mer levande för mig.

gamla vanliga Kalla

Publicerad 2017-01-08 17:37:46 i

En av de finare sakerna med årets Tour de Ski är att se hur Charlotte Kalla har genomfört den. Hon har varit i täten på många av loppen och till och med på pallen. Så detta är lovande inför vårens världsmästerskap.

Sanna Lundell

Publicerad 2017-01-08 17:17:13 i

I Aftonbladet idag så skriver man att Sanna Lundell är en av svensk feminism förgrundsgestalt. Och detta har jag svårt att tro på. För mig när man.läser på om henne så framstår hon som en idiot. Men det är bara vad jag tycker.

satsas på försvaret

Publicerad 2017-01-08 17:04:32 i

Det är helt fantastiskt detta med vårt försvar av detta land. Först så rustar vi ner så till den milda grad att vi nästan inte har något försvar. Och sen många år senare så börjar den ryska björnen att vakna och då ska vi helt plötsligt börja att rusta upp igen. Det känns som att svenska politiker inte lär sig av historien.
Man kan ju bara hoppas att när vi.nu satsar på vårt militära försvar ännu en gång, att vi inte rustar ner igen.

brons för Stina

Publicerad 2017-01-08 12:18:34 i

Det var riktigt kul att se Stina Nilsson ta ett brons i tour de ski. Detta var nog något av det häftigaste jag sett henne göra. Och det var kul att hon lyckas hitta krafter i slutet av backen för att ta ett brons.

nya med Metallica

Publicerad 2017-01-07 22:25:21 i

Det är så kul att Metallica är tillbaka med en ny skiva. Och jag måste nog säga att detta alster nog är en av deras bättre skivor på MYCKET länge. Och frågar man mig är denna helt klart i klass med deras svarta skiva från 1991.

är värda en framgång

Publicerad 2017-01-07 17:30:10 i

Det är så kul att det går bra för Toronto. För detta är ju en klubb som tillhör den mycket exklusiva klubben "the original six" och det betyder att Toronto är en av de klubbar som har funnits med sedan NHL:s begynnelse. Och det är roligt när en sån anrik klubb får lite framgång.

Toronto is back

Publicerad 2017-01-07 17:14:40 i

Ser just nu på Nhl matchen mellan Toronto Maple Leafs och New jersey devils. Och som ett stort fan av Toronto så är det kul att de har öppnat denna säsong bra.

såg handbollens framtid

Publicerad 2017-01-07 17:06:37 i

Hade vägarna förbi lugnet idag och det visade sig att en stor ungdomsturnering i handboll gick av stapeln idag. Och det är alltid så kul att se alla dessa ungdomar spela. Och det är ju inget snack om saken att svensk handboll står sig stark. Det är kul för en handbolls älskare som jag.

skön lördag

Publicerad 2017-01-07 16:59:14 i

Har varit en riktigt skön lördag idag. Det var enormt skön vinterväder ute idag. En riktigt skön vinterdag helt enkelt.

god mat ikväll

Publicerad 2017-01-06 18:51:18 i

Har köpt på mig en hel del.lax och ikväll tänkte jag fixa till "Cajunkryddad lax med kryddsmör och sötpotatismos". Jag tror att det kan bli rätt gott...

kommentarer

Publicerad 2017-01-06 18:39:09 i

Det verkar trots allt som att det finns folk som läser det jag skriver om. Och det är ju roligt att ni.uppskattar denna sköna lilla blogg. Och som det känns nu kommer jag inte än.på ett tag att sluta blogga.

fredag

Publicerad 2017-01-06 18:36:58 i

Det är första fredagen för mig detta nya år 2017 och det känns som att det kan bli ett bra år. Fast så tänker jag inför varje år och det är så jag är. Jag är och kommer alltid att förbli den jag är. En positiv man som tänker alltid på en bättre framtid.

KALLT idag

Publicerad 2017-01-06 11:48:17 i

Jag vaknade upp och blev riktigt glad när jag såg termometern idag. För den visade -18 och det gillade jag att se. För jag tycker om när det är kallt.

trist för småkronorna

Publicerad 2017-01-06 11:23:17 i

Jag tycker att det börjar bli trist att läsa om att småkronorna alltid förlorar i slutspel när det kommer till junior vm. För de spelar ju alltid bra i gruppspelet men sen viker de ner sig när det blir tuffare matcher. Jag tror jag vet vad detta beror på. Och det är de svenska juniorernas inställning på isen. Det känns som att det saknas "vinnarmentalitet" hos de unga spelarna. Det kanske krävs lite hårdare tag och jävlaranamma från ledarstaben. Jag tror det.

börjar att tröttna...

Publicerad 2017-01-06 01:00:22 i

Det känns som att jag börjar att tröttna på detta bloggande. För jag har inte så mycket ork till att blogga längre. Så jag har tankar på att stänga denna blogg snart.

sluta klaga

Publicerad 2017-01-03 23:19:43 i

Jag är så less på folk som hela tiden ska vända sig till mig med sina problem. Och när man säger ifrån att göra något åt problemen och sluta klaga, då blir det ett enormt liv. Men jag har bestämt mig för att bara bry mig om dem som står mig nära. Och då finns det ork hos mig att lyssna. Men på ni andra, ni har jag inte mycket till övers för.

bra start

Publicerad 2017-01-03 21:51:35 i

Det känns som att det nya året har börjat bra.

Har ju delvis ett nytt jobb på gång. Dock är det bara halvtid men om jag jobbar på så kanske jag får fortsätta. Och jag trivs så jag känner att jag vill göra ett bra jobb.

såg Solsidan ikväll

Publicerad 2017-01-02 20:37:24 i

Det är ju så många som jag har träffat genom åren som har pratat så gott om serien Solsidan. Så jag var bara tvingad att se några avsnitt ikväll. Men denna serie var ju helt uruselt dålig tycker jag. Och den var ju inte rolig för fem öre.

lite bakis idag...

Publicerad 2017-01-01 21:17:33 i

Det har varite lite "bakhalt" för mig idag. Och det beror nog på att det kanske blev ett glas för mycket till maten igår. Men det var ju så jäkla god mat som.jag lagade till.och sen så var det ju trots allt nyårsafton. Och det är skönt att vända blad nu och se vad detta år för med sig.

Trist nog så.börjar det nya året i.moll pga det hemska terrordådet i Turkiet. Och jag börjar att tro lite att det är kanske början på något större och hemskare lite. Jag vill inte tro på det men jag kan inte glömma dessa tankar.
Och nog tycker jag att vi borde skärpa invandringen till Sverige allt mer. Sen tycker jag lite att vi ska utvisa alla som inte har giltigt skälatt stanna här. För jag nbörjar att bli less på att Sverige ska vara ett land där invandrare kan komma hit och leva på bidrag och knappt bidra till att förbättra vårt samhälle. För inte har samhället i Sverige blivit bättre sen vi började att ta emot invandrare från andra länder.

2017

Publicerad 2017-01-01 00:30:18 i

Det är snart trettio minuter in på det nya året 2017 och jag har en bra känsla av att detta kommer att bli ett bra år.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela