klabbesworldtwo

en liten blogg som handlar om mitt liv och mina tankar om diverse saker....

Vad får de för liv?

Publicerad 2017-07-30 21:20:10 i

Jag kommer nog att reta upp en hel del personer med detta inlägg i min blogg, men det struntar jag i. För jag känner att jag måste få skriva om detta som jag gått och burit inom mig ett längre tag. Men jag struntar i vad folk ska tycka.
Det gäller detta med att som föräldrar av idag, som föder fram barn med sådana grova funtionshinder, att de kommer vara beroende av samhället för resten av deras liv.
För jag kom och tänka på detta idag när jag var ute och promenerade. För jag kom att passera ett sällskap på tre personer. Och det var en person som var gravt handikappad och han satt i rullstol och sen hade han två personliga assistenter. Och varje gång jag ser detta, så tänker jag på, vad det är för liv som dessa personer får. För inte är det ett värdigt liv att vara beroende av andra för resten av deras liv, och inte heller kunna klara sig själva eller kunna ha ett jobb där man kan försörja sig själv. För nog är det så, att mycket av meningen med livet är väl att kunna klara sig själv och.betala sina räkningar med pengar man intjänat själv.
Men inget av detta kan ju handikappade idag, fast de borde kunna det, om samhället vore lite mer flexibelt. Men tyvärr så är ju inte landet sverige det.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela