klabbesworldtwo

en liten blogg som handlar om mitt liv och mina tankar om diverse saker....

Michael Nykvist

Publicerad 2017-06-28 08:22:34 i

Det var tråkigt att höra om skådespelaren Michael Nykvist och hans frånfälle. Han är en skådespelare som jag alltid har älskat.

Sååå skönt...

Publicerad 2017-06-21 15:53:54 i

Det är LÄNGE sen jag har känt sådan längtan efter att få åka upp till mamma över midsommar. Det är sjukt skönt att vara på resa norröver.

Jag kämpar vidare...

Publicerad 2017-06-21 07:58:21 i

Nej jag tänker INTE tillåta att de ska stjälpa mig utan jag fixar detta. Nej nog pratat om detta. Nu ska jag snart resa bort och ha det skönt över midsommar.

Möter igår...

Publicerad 2017-06-21 07:37:06 i

Jag har fortfarande många tankar i huvudet, efter det möte som jag hade på arbetsförmedlingen igår. Och en tanke går ut på att det känns som att de vill att jag ska misslyckas. För de pratar alltid om det negativa istället för att trycka på det positiva i att jag till exempel har sökt en en utbildningar, som om allt blir bra kommer att medföra att jag säkerligen har jobb. Och istället för att lyckönska mig så pratar de mer om att det kan vara rätt jobbigt att studera på högskolenivå och också på distans. Men det är jag fullt medveten om och det kommer bli jobbigt. Och det blir ju inte bättre av att de talar om detta för mig, det gör ju inte direkt att mitt självförtroende blir bättre.
Men jag har bestämt mig för att strunta i detta och intala mig skälv "att jag fixar detta"'.

De behandlar en som en idiot...

Publicerad 2017-06-20 22:31:39 i

Det som gör mig mest arg, när det kommer till mitt långa samarbete med arbetsförmedlingen, det är att man nästan alltid blir behandlad som en idiot.
Jag vet vad jag vill och jag har mål i mitt liv.och de målen vill jag uppnå. Men jag inser mer och mer att man ska ha så lite att göra med arbetsförmedlingen som det bara går.

Hade ett möte idag...

Publicerad 2017-06-20 21:46:14 i

Jag hade ett möte idag med arbetsförmedlingen och det blev som vanligt att jag inte fick ut något av det, för denna statliga myndigheterna har verkligen inget att erbjuda mig som arbetssökande. Utan det enda de har att erbjuda är en drös arbetsmaknads åtgärder som typ skriva cv eller för att göra en lång historia kort, sitta och fika. Och har man egna förslag om hur man ska kunna lösa min situation, så blir man nästan alltid behandlad som en idiot och min handläggare bara säger nej till alla mina förslag. Nu ska jag säga att det är konstruktiva förslag som jag kommer med, men det är endast nej till allt. Så detta med att arbetsförmedlingen ska hjälpa en till att komma igång att jobba, det är ju bara skitsnack. Nej det är bara att lägga ned denna myndighet, för den har verkligen spelat ut sin roll.
Utan jag är helt utlämnad till att lösa denna situation själv och det ska jag göra. För någon som helst hjälp på traven får man inte från arbetsförnedringen.
Nej jag ska studera i höst och lösa min situation. Det finns inget annat.

Kul att folk läser...

Publicerad 2017-06-19 18:41:08 i

Det är ju bra kul att det finns några "där ute" som läser denna blogg. Varför det är folk som läser det jag skriver om, har jag svårt att förstå.
Men jag skriver det jag vill och tänker, och sen om folk blir upprörda, det bryr jag mig inte om.

Dränerad...

Publicerad 2017-06-19 16:48:43 i

Det känns verkligen som att jag behöver komma ifrån lite nu och ladda batterierna. För det känns som att jag är komplett dränerad på energi.

Vi går inte framåt...

Publicerad 2017-06-19 12:37:24 i

Det ser ju ut i medierna som att det går bra för Sverige och att ekonomin är under kontroll. Dock så tycker inte jag att man märker av detta ute i verkligheten.

Sjukt land..

Publicerad 2017-06-19 12:33:17 i

Jag vet inte om jag tycker att Sverige är ett så bra land längre....

Detta med tiggeri...

Publicerad 2017-06-19 11:53:48 i

Jag gillar Danmark och dess politiker en hel del. De verkar vara mer av ett handlingens folk och dess politiker verkar agera istället för som i Sverige sova, som jag tycker våra politiker gör.
Ta till exempel detta med tiggeriet i Danmark. Där har man beslutat att ta tag ordentligt med detta problem och förbjuda tiggeri helt, och detta tycker jag är bra. Självklart finns det folk i Danmark som gnäller om att det är så och så synd om desss tiggare. Men det är som en dansk politiker sa, "detta är inte vårt problem, utan det land som de kom ifrån, däri ligger problemet. Det landet borde själv ta hand om de sina".
Och jag skulle bra gärna önska att vi tog itu i Sverige med alla tiggare. För jag är sjukt less på att se dem när jag ska gå och handla mat.

Fördelar med att vara singel

Publicerad 2017-06-18 13:04:24 i

Det finns verkligen många fördelar med att leva som singel. Och det är att man kan vara bakis en hel söndag utan att det finns en partner som tjatar om att man ska ut i det fina vädret på promenad. Det är skönt.

Små resurser föder uppfinnelserikedom...

Publicerad 2017-06-17 11:53:48 i

Jag är ju en person som under lång tid av mitt liv levt med lite pengar, dock ser jag mig inte som fattig. För jag ser till att göra det bästa av den lilla summa jag har att leva på varje månad. Dock är det en annan sak som jag har insett och som är en följd av min nuvarande situation. Och det är att jag har blivit mycket bra på att vara snål men på ett bra sätt. Sen får man en grym uppfinnelserikedom av att leva som jag gör.

Är nervös...

Publicerad 2017-06-16 23:55:02 i

Jag har nog aldrig varit så nervös som inför det som stundar i höst med allt som har med studier att göra.

Zoo tv live Sydney...

Publicerad 2017-06-16 23:28:30 i

En av de bättre konsert dvds som jag har sett är nog zoo tv live Sydney med U2. Jag kollar på den just nu och jag tröttnar aldrig på denna.

Fuck Sting på Dalhalla...

Publicerad 2017-06-16 23:13:33 i

Det var en ikväll som frågade om jag hade lust att hänga med på sting när han lirar på Dalhalla ikväll. Men nej tack. Har ju sett han en gång tidigare på skansen i Stockholm. Och det är nog en av de tråkigaste konserter jag sett. Så nej det blev en dvd med U2 ikväll i soffan.

Musikbevakningen i svenska medier...

Publicerad 2017-06-16 19:19:34 i

Det är trist att musik journalistiken får en allt mer undanskymd roll i svenska medier. För i dagens Sverige så får man leta länge efter att få chansen att läsa recensioner av veckans aktuella skivsläpp. Och det är tragiskt att det har blivit så.

Utvisa idioterna...

Publicerad 2017-06-16 19:04:27 i

Jag läste häromdagen att säpo gick ut med utspelet i medierna om att det i Sverige gömmer sig hundratals radikala islamister som tydligen inte drar sig från att ta till våld. Och jag är INTE förvånad, för med de öppna gränser om en idiot som Reinfeldt som uttalade sig om att vi ska öppna våra hem för asylsökande. Och tanken är väl god. Men vad blev resultatet? Jo en massa invandrare som aldrig kommer att få ett arbete, antalet ökade våldtäkter och ett samhälle som snart är som vilket muslimskt land som helst. Nej ta reda på vilka dessa militanta islamister är och fängsla dem för att sedan utvisa dem på livstid.

Jag har mammas gener

Publicerad 2017-06-16 18:43:55 i

Jag är extremt glad att jag har fått min mammas positiva sida. För jag vet inte annars hur jag hade orkat med mitt liv annars. För inte är det en dans på rosor inte. Och ni ska veta att jag har tvivlat många gånger på om det är värt all skit jag fått uppleva de sista åren. Men jag tror ALLTID på en bättre framtid, och jag tror att jag någon gång kommer att lyckas.

Sköna fredagar...

Publicerad 2017-06-16 18:04:59 i

Har varit riktigt skönt denna fredag. Efter att jag har gjort färdigt min fredags städning så drog jag ut och solade lite i det fina vädret. Jag måste säga att jag uppskattar MYCKET närheten till vatten och lite strand här där jag bor. För det är skönt att kunna lite enkelt bara dra ner och sola lite avslappnat. För mig betyder det otroligt mycket.

Varför intervju i omklädningsrummet?

Publicerad 2017-06-16 11:52:34 i

Dock kan jag undra lite varför man nuförtiden intervjuar sport stjärnor när de står och byter om i omklädningsrummet? Jag tycker att det räcker med att intervjua dem utanför istället.

Lovisa Lindh...

Publicerad 2017-06-15 21:15:24 i

Vilken tjej Lovisa Lindh är. Hon pressar världs eliten och blir fyra i ett lopp son innehåller stora delar av världs eliten. Denna säsong kan bli intressant för henne.

Bislet games...

Publicerad 2017-06-15 21:09:22 i

Jag ser just nu på friidrott och Bislet games. Och jag har alltid varit en stor fan av just denna sport.
Det som är så kul är att den svenska diskus kastaren Daniel ståhl visar stor form.

Barn ska vara barn...

Publicerad 2017-06-15 11:52:33 i

Jag tycker att det största felet idag är att vuxna inte låter barn vara barn. Utan det ska curlas utav bara fan och det ska skjutas hit och dit trots att det finns bussar.

Konstig artikel serie...

Publicerad 2017-06-15 11:49:16 i

Under några dagar så har dagens nyheter haft en artikel serie som handlar om barns rätt till att leka och hur föräldrar ska hantera detta på bästa sätt. Och det är ju bra att man tar upp detta. Men jag får många tankar i mitt huvud efter att ha läst sista delen idag. Har det gått så snett i samhället idag att vi måste lära föräldrar av idag hur de ska vara med sina barn? För det är en tanke som jag funderar på.

Detta med pride...

Publicerad 2017-06-14 23:16:08 i

Jag ska bara säga att folk får ha vilken sexuell läggning som helst. Dock kan jag tycka att det blir lite FÖR mycket med vårt gullande med pride och hbtq rörelsen.
Såg också en match med det svenska damlandslaget i fotboll, och när de skulle gå in på planen så hade de pride flaggor istället för svenska flaggan. Och det gillar inte jag. För det är självklart att man ska ha den SVENSKA flaggan.

Skönhetsoperationer som går fel...

Publicerad 2017-06-14 11:34:24 i

Jag är inte förvånad att branschen som utför skönhetsoperationer är mycket av en skumrask bransch. För i tidningen kan jag läsa att antalet bröstförstoringar som går fel ökar. Och antalet som anmäler dessa operationer ökar också. Dock är det inte mycket myndigheterna kan göra. Och jag tycker inte de ska göra något heller. För är du så dum så du gör en skönhetsoperation, då är ansvaret ditt. Och går det åt skogen, då får du skylla dig själv.

Mer praktik...

Publicerad 2017-06-13 12:03:09 i

Jag tycker helt klart att vi borde införa mer praktik i den svenska skolan och kanske styra lite det svenska skolsystemet från politiskt håll, mot de områden på arbetsmarknaden där det behövs folk. För det är ju inte direkt ekonomisk hållbart att, som idag utbilda folk ut i arbetslöshet. Sen tycker jag att vi borde satsa mer på yrkesförberedande program på gymnasiet. Och detta med att man skulle kunna ta körkort under gymnasie tiden, det är ju en utmärkt idé också.

Mer prao i skolan...

Publicerad 2017-06-13 11:53:30 i

Varför känns det alltid som att vi uppfinna hjulet åter igen i detta land? För det är tydligt att vi aldrig lär oss av historiens vingslag.
I dagarna så gjorde politikern Gustav Fridolin ett utspel om att han tycker att prao borde vara obligatorisk i den svenska skolan, och det är ju en mycket bra ide i och med att detta är första gången som barn får kontakt med arbetslivet. Men tydligen så avskaffades praon år 1994 och var inte längre obligatorisk, och det är nog ett av de mest idiotiska ting som har skett i detta land. För jag vet ju själv att många i nin ålder fick senare jobb via sin prao i skolan. Så att ta bort den obligatoriska praon är helt sanslöst dumt. Så självklart ska den bli obligatorisk igen.

Pittsburgh vinnare...

Publicerad 2017-06-12 05:04:00 i

Vilken härlig match det blev mellan Nashville och Pittsburgh ikväll. Och det var Pittsburgh som tog hem Stanley cup i år. Och det som är så häftigt är att det blev två svenskar som avgjorde matchen.
Jag höll väl lite mer på Nashville men Pittsburgh är värdiga vinnare.

Lindelöf till United..

Publicerad 2017-06-11 18:50:26 i

En intressant nyhet i fotbolls världen är ju att svenska liraren Viktor Nilsson Lindelöf har skrivit på för manchester united. Och jag känner positivt att detta kan vara bra för han. Dock så är ju premier league en bra tuff liga, så Lindelöf måste verkligen snabbt bevisa att han är värd platsen, och gör han det inte, då tror jag att hans sejour i united blir kort. Men jag hoppas att det går bra för han.

Nadal triumferar..

Publicerad 2017-06-11 18:22:01 i

Det är ju lite trist att jag inte har eurosport i mitt kanal utbud. För jag har alltid varit en stor fan av tennis. Och i dagarna så avslutas ju franska öppna. Och i år så var det dags för gruskungen Rafael Nadal att vinna återigen i Paris. Och i och med detta så blir han historisk. Ingen har nämligen vunnit tio gånger i Paris och på Roland Garros.

Söndagen..

Publicerad 2017-06-11 18:05:07 i

Nu tänker jag fortsätta denna söndag med att må bra och ha det skönt.

Tröst i hans musik...

Publicerad 2017-06-11 00:52:45 i

Jag är faktiskt bra glad att Per Gessle och hans fantastiska musik finns. För helt ärligt så har hans musik gjort mitt liv lite lättare att leva ibland.

En sak vet jag...

Publicerad 2017-06-11 00:12:05 i

Jag vet iallafall en sak, och det är att jag älskar LIVET och jag vill försöka att ha ett sånt bra liv som det bara går. Det är bara det att det ska vara så jobbigt för mig att hitta dit...

Trivs själv...

Publicerad 2017-06-10 23:51:16 i

Jag måste säga att jag just nu tycker om att vara själv. För det är skönt att kunna bestämma över mitt liv själv. För jag ska nog vara ärlig och säga att det är nog ingen kvinna som vill leva med en man som mig just nu.
Men jag tänker inte deppa ihop över detta, utan jag tänker fortsätta att leva och försöka att ha ett så bra liv som det bara går.

Festival häng...

Publicerad 2017-06-10 23:24:00 i

Det blev lite festival häng i och med att Å-festivalen har kommit till Falun. Så jag drog med en kompis och kollade in Eric Gadd, dock så tycki jag inte han var lika bra som förr i tiden. Men det var skönt att komma ut och ha lite kul.

Bruce live 1988..

Publicerad 2017-06-09 21:32:21 i

Jag har alltid tyckt att plattan tunnel of love med Bruce Springsteen är ganska svag om man jämför med alla andra album som Bruce har lirat in på vaxrulle.
Dock så måste jag säga att när jag ikväll lyssnar på en inspelning från en av konserterna som han gjorde på den medföljande turneen, så är det sanslöst va bra många av skivans låtar funkar bra. Men det är ju så att många av bruces låtar funkar bäst live.

Inne på musik dokumentärer...

Publicerad 2017-06-09 20:38:39 i

Den här veckan har jag kollat på en hel del musik dokumentärer, och det finns inget som är så ljuvligt som att se en riktigt bra musik dokumentär om ett band eller en artist som jag gillar.

Norrländskt ikväll...

Publicerad 2017-06-09 20:28:52 i

Ibland undrar jag om inte jag borde göra en kokbok baserad på norrlänsk mat. För det finns så sjukt mycket bra mat som kommer från norrland och där jag också har mina rötter.

Hello world...

Publicerad 2017-06-09 18:22:05 i

Det är fredag, jag mår bra och tar som vanligt mitt fredags bad.
Jag har bara en sak att säga ikväll. Och det är att jag tänker köra mitt race nu i livet, och går det så går det.

Arbetsförnedringen...

Publicerad 2017-06-08 13:41:48 i

Det är ju inte klokt vad denna myndighet inte gör sitt jobb. Det är bara att lägga ned och starta om från början.

Längtar...

Publicerad 2017-06-06 23:16:04 i

Jag längtar så efter ett annat liv än det jag lever nu, och som jag har skrivit förut så vägrar jag att ge up hoppet om ett bättre liv. Men jag ska erkänna att jag börjar lite känna, att jag börjar tappa hoppet, och det gör mig rädd.

Det gör ont...

Publicerad 2017-06-06 21:53:53 i

Det som är lite jobbigt är det John säger i slutet av filmen, då han svarar på frågan om The Beatles vill återförenas någon gång.
"-I think it will happens sometime..."

Och jag tror att det hade hänt om John hade fått levt vidare. Och med tanke på hur bra musiker alla i the beatles var, så kan man ju bara tänka sig hur mycket bra musik de hade kunnat spela in.

Imagine...

Publicerad 2017-06-06 21:34:41 i

En stor hjälte för mig är John Lennon. Och just nu kollar jag på dokumentären Imagine som behandlar hans liv. Och ju mer jag ser på denna film så inser jag hur klok och vis han var. Och det var en STOR förlust för världen när han blev mördad.

Skön nationaldag...

Publicerad 2017-06-06 21:01:33 i

Det har varit en bra skön nationaldag så här långt.

Det har varit bra fint och varmt väder idag och jag kände mig sugen på att träna, så det blev två varv runt sjön. Det gick rätt hyffsat att träna tycker jag, så om jag fortsätter så här så kommer nog jag att vara i rätt så hyffsad form snart.
V
Det blev en go wok ikväll bestående av lite lax,kött och wokrönsaker. Hade en skvätt rödvin i och det gjorde hela rätten. Det är inte klokt vad en skvätt rödvin kan.lyfta en rätt.

Utvisa dem...

Publicerad 2017-06-05 21:37:56 i

Jag såg lite på den fantastiska konsert, som gick av stapeln igår i manchester. Detta var ju till minne av de som dog i det hemska terrordådet mot artisten Ariana Grandes i just Manchester.
Jag läser med stort intresse efterspelet till dels denna attack och sen till det som hände efter attacken i London.
Det som är gemensamt med dessa två hemska terrordåd och också med de tidigare dåden ute i övriga Europa, det är att polisen och säkerhetstjänsten i många länder redan kände till många av dessa terrorister, och då undrar jag varför man inte hade bättre koll på dessa människor? Och det har ju kommit fram i media att polisen i framförallt London hade blivit förvarnad, men ändå hände inget.
Jag tror att vi måste till med hårdare tag mot dessa islamistiska idioter. Finns det minsts misstanke mot en.person, så ska han eller hon sättas i förvar eller utvisas på en gång.

Nationaldag...

Publicerad 2017-06-04 21:35:46 i

Jag känner inte ett dugg för att fira den svenska nationaldagen, och jag tycker det är trist att man tvingat på det svenska folket denna dag. För jag tror att jag talar för de flesta svenskar nu, när jag tycker att det var bättre förr när det inte var en ledig dag. Förr om.åren så tog man denna dag lite med en klackspark. För det har ju alltid varit så att de flesta svenskar har aldrig kännt något speciellt för nationaldagen. Och det har nog inte ändrats.

Terrordådet..

Publicerad 2017-06-04 20:48:30 i

Man orkar snart inte bry sig om alla dessa hemska terrordåd. För det börjar att bli lite för mycket nu. Jag tror att jag stänger av snart och går in i min kupa.

Gillar eran load och re-load...

Publicerad 2017-06-04 00:05:26 i

Det är många fans av Metallica som hatar eran kring skivorna load och re-load, men jag är av en annan sorts åsikt. Jag tycker att dessa skivor är grymt bra. Dock kan det ha mycket att göra med att det var i och med load skivan som jag upptäckte Metallica på riktigt.

Lax ikväll...

Publicerad 2017-06-03 21:02:06 i

Jag hade lite lax kvar i frysen och det blev att steka lax med kokt potatis och en bra och god hemlagad romfils sås till.

Trist att se tigern...

Publicerad 2017-06-03 19:09:30 i

Det är alltid trist att se gamla hjältar inom sportens värld falla. För så kändes det när jag såg de trista bilderna på Tiger Woods och när han blir tagen för rattfylleri i usa.

Therese johaug tjafset...

Publicerad 2017-06-03 18:58:19 i

Vad less jag är på att läsa om allt tjafs som rör Therese Johaug. Hur vore det om kvinnan skulle erkänna att hon var rådopad och sen lägga skidorna på.hyllan.

Gellner och hans röst...

Publicerad 2017-06-03 18:43:31 i

Jag har alltid varit bra svag för den mer rockiga röst som Per Gessle hade på de tidigare gyllene tider skivorna. Han har en råhet i rösten som jag tycker att han tappade ju äldre han blev. Dock tycker jag att han har hittat tillbaka till just detta röstläge på förra gyllene plattan det är dags att tänka på refrängen.

Regnig lördag...

Publicerad 2017-06-03 12:44:03 i

Det är en rätt kall och regnig lördag, så det blir en utflykt till kupolen idag. Jag behöver lite grejer på Ikea.

Är folk beroende av tv???

Publicerad 2017-06-02 22:14:34 i

Det var då ett jäkla tjat i medierna om att kanal 5 försvinner för många svenskar, och jag kunde inte bry mig mindre. Det finns väl annat att göra än att se på tv.

Kändisversion av Biggest loser..

Publicerad 2017-06-02 19:20:53 i

Det är ju klart som fan att tv ska göra en kändis version av skit programmet biggest loser. Och av alla hjärndöda kändisar så tar man med Anna Book. Hon måste vara en av våra mest kändis kåta kändisar som vi har i detta land.

Kräftgång för Batra...

Publicerad 2017-06-02 19:13:04 i

Det verkar inte direkt som att det går bra för Anna Kinberg Batra. För efter vårens utspel om att hon vill samarbeta med Sverigedemokraterna så har det bara gått utför för moderaterna i alla oppinionsundersökningar. Jag tycker det är lite trist att det är så här för moderaterna, för jag ska erkänna att jag är lite fan av Anna. Jag är ingen moderat men jag gillar att Anna vågar ta lite svåra beslut och sen stå för sitt beslut. Och jag tycker ju alltid att det är bättre att samarbeta än att bråka.

Fredag eftermiddag..

Publicerad 2017-06-02 19:03:26 i

Jag har ju tyvärr inget jobb just nu och det är något som gör mig otroligt deppig. För jag vill inget annat i denna värld än att jobba och göra rätt för mig.
Dock så tänker jag försöka att leva ett så bra liv som der går just nu. Och i detta så ingår det att ta vara på dagarna så bra som det bara går.
Var ute och solade några timmar idag och det var hur skönt som helst.
På hemvägen köpte jag lite matvaror till middagen ikväll. Och ikväll blev jag sugen på grillad laxbit med min egengjorda potatissallad. Tror det kan bli gott...

Samba på sveriges nationaldag...

Publicerad 2017-06-02 12:26:05 i

Jag har ju alltid tyckt att det är lite patetiskt att göra den svenska nationaldagen till en röd dag. Politikerna har väl tänkt att vi svenskar ska fira denna dag bättre om vi är lediga. Men jag tycker att det känns som att bli påtvingad något som jag inte har brytt mig om så mycket förut. Sen tycker jag att det var bättre förut när det inte var en röd dag, och sen har vi ju inte så mycket att fira på vår nationaldag. Läste också att man ska ha samba dans när man firar denna dag här i Falun. Och det är väl kanske kul, men det är inte direkt "svenskt" om man frågar mig.

Fredag..

Publicerad 2017-06-02 11:59:37 i

Det är riktigt skönt med fredag och det blir ju inte sämre av det fina vädret.

Svensk damhockey...

Publicerad 2017-06-01 22:40:06 i

Är det inte dags att vi lägger ner den svenska damhockey ligan? För det verkar ju som att det aldrig kommer att få ordning på denna liga.

Är ju så idag...

Publicerad 2017-06-01 21:46:03 i

Det som är lite sjukt, det är ju att även idag så är Sverige ett land där det tydligen finns många krigsförbrytare. För vi har ju ingen som helst koll vid gränsen på vilka som reser in i vårat land. Det har ju under många år varit vidöppet vid våra gränskontroller, och det är inget som jag gillat. Det är självklart att vi ska ha strikta och hårda regler när folk ska resa in i vårt land. Och om nan inte uppfyller våra krav för att stanna här så ska man utvisas. Så enkelt är det.

Krigsförbrytare då och nu...

Publicerad 2017-06-01 21:38:02 i

Det verkar ju inte direkt vara första gången som Sverige huserar krigsförbrytare, för det har kommit fram i den bok som jag just nu läser, att Sverige tydligen var ett ypperligt land för just krigsförbrytare även under andra världskriget. Det är ju helt sjukt att Sverige under andra världskriget huserade norska quislingar, som hade flytt från Norge, och där de riskerade dödsstraff. Men i Sverige fick de tydligen rätt att vara. Helt sanslöst att vi inte utvisade dessa personer på en gång.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela