klabbesworldtwo

en liten blogg som handlar om mitt liv och mina tankar om diverse saker....

Folks mobilvanor..

Publicerad 2017-10-30 16:15:50 i

Det känns som att jag är otroligt ensam om att tycka, att när man jobbar, eller har en gruppträff och man ska träffas för att diskutera veckans uppgifter, då tycker jag själv att mobilen ska vara avstängd så att man kan fokusera helt på uppgiften. Men tydligen så är detta bra känsligt att ta upp, för det känns som om det blir personangrepp lite när jag gör det. Men jag tycker att mobilen ska varA avstängd, för jag tycker att det är bra provocerande när jag själv eller någon annan i gruppen pratar, och någon annan håller på och fipplar med sin mobil.
Sen är det ju bra tragiskt, att folk har blivit så enormt beroende av sina mobiler. Det går inte många minuter mellan att de måste åka fram.
Sen har vi ju karaktären "den-överbeskyddande-morsan" som måste ha sin mobil på utifall hennes barn ringer. För det kan ju hända barnen något och då måste föräldern ha sin mobil på. Det är konstigt att det gick att vara borta från sina föräldrar förr i tiden en hel dag, utan att man behövde ringa morsan eller farsan stup i kvarten. Nej nog tycker jag att föräldrar av idag är på tok för överbeskyddande.

Så mycket idioti...

Publicerad 2017-10-28 21:53:32 i

Fan vilken idioti det är numera, att se ett program på TV4. För det är ju reklam nästan hela tiden.
Jag försökte se så mycket bättre ikväll, för min favorit Anders Wedin alias "Moneybrother" var kvällens huvudperson. Men tack vare all jävla reklam så orkade jag inte se skiten.

Hockey igår...

Publicerad 2017-10-28 18:16:15 i

Jag hade den äran att bevittna.matchen mellan Mora och Örebro igår i Jalas arena. Och vilken skön kväll det blev. Det märktes att Mora var revansch sugna efter proppen borta mot Skellefteå med 10-4'. För det var ett nytänt Mora som lirade igår. Och det blev en match som bestod av mycket slarv i offensiv zon av båda lagen. Det märks att det är två botte som möttes, för spelet var bitvis bedrövligt. Men det var kul att Mora fick.vinna på.hemmaplan.

Lördag 28 okt

Publicerad 2017-10-28 17:55:49 i

En lugn och skön lördag har det varit så här långt.

Vaknade upp av att det var enormt fint väder ute, och jag kände för någon sorts utflykt idag. Så det blev en tur till Borlänge för lite skiv shopping och lite inhandling av råvaror till kvällens gryta som jag ska tillaga.
Det finns inget som är så kul och rogivande som att stå och laga till en go köttgryta en höstlik lördag kväll som denna. Det blir också ett gott italienskt rött vin till. Ska kolla klart på den Bob Dylan dokumentär som jag har påbörjat. Sjukt intressant om man frågar mig.

Grattis också till Dalkurd som idag tog steget in i svenska fotbollens finrum allsvenskan.

Glad för livet..

Publicerad 2017-10-26 22:53:16 i

Jag är bra glad att jag lever, och jag har bestämt att LEVA och göra det bästa jag kan av detta liv.

Club zebra...

Publicerad 2017-10-26 20:59:23 i

Jag tänder lite ljus ikväll och läser en.deckare av Liza Marklund. Samtidigt så sätter jag på club zebra skivan med Ulf Lundell, och jag kommer nog aldrig att tröttna på denna platta.

Tar det för personligt...

Publicerad 2017-10-26 20:32:26 i

Jag fick tillbaka en mindre hemuppgift som.jag lämnade in för ett tag sen, och jag fick tillbaka den nu ikväll, och jag kan inte komma ifrån att jag blir alltid missnöjd om jag inte får högsta betyg. Dock så blev den godkänd och det får jag väl vara nöjd med.
Är en liten annan detalj som också stör mig, och det är detta med att vissa i min klass har kunnat lämna in hemtentan efter deadline och de har inte fått underkänt. Och detta stör mig lite, för här har jag själv slitigt för att få klart min hemtenta innan deadline, och så kan vissa slöa och lämna in dem.lite hur de vill. Klart man som lärare kan se mellan fingrarna med mindre hemuppgifter, men när det kommer till tentor tycker jag att man ska hålla på att lämnar man inte in i tid så blir det underkänt.

Vegansk pizza...

Publicerad 2017-10-25 21:45:11 i

Jag fixade till en vegansk pizza toppad med avokado och andra godsaker. Blev hur gott som helst.

Gnäll pekoral...

Publicerad 2017-10-25 21:16:19 i

Det var då ett redigt fiasko till uppdrag granskning ikväll, om de afghanska ungdomar som inte får stanna i Sverige. Har du inte rätt att stanna här så ska du utvisas, så vad är problemet? Så det var ett jäkla snyft pekoral till program ikväll.

Men finns ju gränser för allt...

Publicerad 2017-10-25 19:16:15 i

Jag kan ju dock tycka att det börjar gå liiiiite till överdrift med denna feministiska Metoo kampanj, när media tydligen har grävt fram någon gammal bok som Martin Timell publicerade någon gång för många år sen, och det är tydligen en bok som består av skämt och vitsar som Martin Timell tycker är så kul att de tål att publiceras i en bok. Och när jag själv.läser i boken, för jag har den själv i min bokhylla, så kan jag nog tycka att raseriet mot vitsarna i denna bok är en aningens överdrivna. För jag menar, man måste väl få skämta om de det mesta utan att folk blir kränkta, men det verkar ju som att vi i Sverige snart börjar att tappa vår identitet och att vi får ett klimat där man som skämtare inte får skämta om allt mellan himmel och jord. Och folk har väl humor för fan och då.måste.man.ju.kunna ta ett skämt utan att börja grina.

Hur svenska män är...

Publicerad 2017-10-25 18:14:35 i

Men en sak sak verkar sann, och det är att många svenska män inte kan bete sig som folk när de är bland svenska kvinnor och tjejer. Det är ju en fördom som verkar ha besannats genom Metoo kampanjen.

Onsdagen...

Publicerad 2017-10-25 18:04:40 i

Det är sanslöst vilken genomslagskraft denna nätkampanj Metoo har haft, och jag blir ju mörkrädd när jag läser om hur män i.ledande positioner i detta samhälle beter sig. Dessa män verkar tro att de kan behandla sina kvinnor som om de vore boskap, och därför är ju denna Metoo kampanj bra. Och jag hoppas verkligen att detta medför en förändring till det bättre, men jag är dock tveksam.
Och som jag skrev förut så hade det ju varit på sin plats att statsminister Stefan Löfven hade klivit fram och gjort ett uttalande, men som vanligt så är han hur tyst som helst. Och jag måste ju säga att det har sällan funnits en svensk statsminister som har varit så sjukt dålig på att hantera media som just Löfven.

Lyckad kväll...

Publicerad 2017-10-24 21:46:32 i

Vilken kul kväll det blev, och god mat och dryck blev det.
Jag behövde detta också i och med att jag nyss genomlidit en helvetes början på denna hösttermin.

Afterwork ikväll...

Publicerad 2017-10-24 17:09:20 i

Det blir tydligen afterwork med studiegruppen ikväll, och det känns som ett kul påhitt. För jag känner för lite god mat och dryck i goda vänners sällskap ikväll, och jag behöver detta efter den rätt jobbiga starten på denna höst termin.

Behöver lugn...

Publicerad 2017-10-23 22:07:12 i

Det var verkligen jobbigt med den där hemtentan som jag tack och lov blev klar med i tid. Men det känns som att jag lider lite av en baksmälla idag trots att jag inte har varit ute på fest. Men det var skönt att klara av den. Så ikväll blir det lugnt...

Uno Svenningsson...

Publicerad 2017-10-22 20:05:29 i

Det är bra kul att Uno Svenningsson är med i så mycket bättre, för jag tycker att han är en artist som förtjänar större utrymme i Sverige. Och jag hoppas att fler svenskar upptäcker hans låtskatt genom detta program.

Dåligt av Löfven...

Publicerad 2017-10-22 18:42:53 i

Jag kan ibland tycka att det är lite av ett dåligt ledarskap som statsminister Stefan Löfven bedriver. För dels så var han enormt anonym idag, då nätkampanjen Meetoo hade en stor manifestation på Sergels torg i Stockholm, och självklart skulle han som Sveriges statsminister ha deltagit där, men nej det gjorde han inte. Och dels så har han inte besökt det snart helt nedlagda bb i Sollefteå. Och det tycker jag är ännu värru av Stefan Löfven, för han har ju rötter i.ådalen. Jag tycker att detta agerande av Stefan sänder ut signaler som att socialdemokraterna skiter i sina rötter, och detta kommer nog att visa sig i nästa val.

Behövde detta...

Publicerad 2017-10-22 18:16:02 i

Vad skönt det har varit att inte behöva plugga idag och bara ta det lugnt och koppla av. Jag behövde detta...

Eric Saade i så mycket bättre???

Publicerad 2017-10-22 12:35:00 i

Vad gör artisten Eric saade i programmet så mycket bättre? Han har ju knappt haft några hits och karriär är det väl inte att tala om. Och om detta är artister som fyran stoppar in i detta program, ja då är det nog dags för nedläggning.

Hur mår Martin Timell?

Publicerad 2017-10-22 12:14:59 i

Man kan ju undra lite över hur Martin Timell mår efter denna vecka? Men jag tycker att det är helt rätt att han hängs ut i offentligheten efter de grova påhopp som han har gjort på kvinnor under inspelningar av typ program som äntligen hemma.

Det är INTE ok att tafsa...

Publicerad 2017-10-22 12:07:45 i

Jag blir bedrövad som man, när jag läser om hur män i dagens svenska samhälle behandlar sina kvinnor. För det verkar ju som att många män tydligen inte vet vart gränsen går för vad som är ett ja och ett nej. Och det är så tröttsamt att vi inte har kommit längre i utvecklingen.

Skön kväll igår...

Publicerad 2017-10-22 11:53:17 i

Det blev en.bra skön kväll igår, och då jag kunde slappa och ta det lugnt efter att jag blivit klar med min examination.
Och denna söndag ska jag fortsätta att slappa och ha det skönt.

En härlig kväll...

Publicerad 2017-10-21 22:10:04 i

Det är en härlig kväll, jag mår toppen på grund av att jag är klar med min examination och att jag har ätit go mat ikväll. Så man kan nog gott säga att jag mår bra ikväll...

Läser Andrés Lokko...

Publicerad 2017-10-21 19:52:15 i

Jag har ju den stora äran att ha hela samlade bokbiografin med musik journalisten Andrés Lokko. Och jag läser han just nu, och det är inte dåligt vilken hög kvalitet han har hållit genom åren.

Ska läsa och slappa...

Publicerad 2017-10-21 19:27:00 i

Förutom ett skönt bad just nu, och sen lite god mat, så tänker jag njuta av denna kväll och ta det lugnt. För det var jobbigt att skriva klart den där hemtentan. En vän ville ha med mig ut på Mandi Diao konsert ikväll, men det lockar inte alls. Blir att läsa visenterna av Lundell och softa ikväll.

Wok och italienskt vin...

Publicerad 2017-10-21 19:18:07 i

Tänkte mig på en ny wok rätt ikväll, för jag känner för någon sorts wok ikväll. Ska ta ett glas rött och nytt italienskt rött vin ikväll till denna rätt tänkte jag. Är så nöjd med mig själv att jag fixade hemtentan idag.

Så jäkla nöjd...

Publicerad 2017-10-21 19:08:10 i

Jag bara måste skriva och berömma mig själv lite ikväll, för idag har jag varit bra duktig. För jag gjorde klart hemtentan idag och jag är nog lite nöjd med mig själv, och det tänker jag också vara. För det var en bra svår tenta och därför är jag nöjd med mig själv att jag klarade av den.

Ogillar starkt.

Publicerad 2017-10-20 21:47:19 i

Är det något som jag ogillar starkt, så är det att få skit för något som jag inte har gjort på grund av att någon annan i min närhet har har strulat till det.

Citatet...

Publicerad 2017-10-20 21:33:47 i

Detta är så sant. Läste detta nyss i boken Visenterna av Ulf Lundell.

"Vi har genom avregleringarna blivit hänsynslösare, mindre lojala, mer egoistiska, narcissistika, otrevligare, buffligare, oförskämdare. Såna vill vi vara numera. Skitstövlar, tölpar, drumlar..."

Ulf Lundell

Nassau Colosseum 1980...

Publicerad 2017-10-20 18:23:32 i

En av de bättre bootlegs som jag har hört med Bruce Springsteen är konserten han gav på Nassau Colosseum info nyårsafton år 1980. Och det känns som att Bruce var på spel humör denna kväll, för han.är verkligen on fire denna kväll.

Nytt med Europe...

Publicerad 2017-10-20 18:04:34 i

Idag så släppte Europe sin elfte skiva, och det är alltid lika intressant att höra varje nytt skivsläpp med dem. För de är ett helt annat band idag mot hur de lät under deras första storhetstid på åttiotalet. Men jag ska ärligt säga att de är ett helt annat och bättre band idag. Och nya skivan är ett bra bevis på det.

Bad och Martin Timell...

Publicerad 2017-10-20 17:50:20 i

Jag ligger just nu i badet och softar efter en lite småjobbig plugg dag. Men det har gått rätt bra så nu festar jag in fredagen med ett bad och sen lite go mat. Fick lust med kött ikväll, så det blir grillad fläskfilé och egengjord potatissallad till. Sjukt detta också med Martin Timell och hans kladdande på kvinnor inom hans närhet. Och jag fick ju lite av en chock när jag såg att det var han som var den skyldige. Och det är ju helt sanslöst som han har fått hålla på. Och hur tänkte han?Tror han att det är medeltiden vi lever i när han.har den kvinnosyn som han har? Tycker det är bra att han åker dit.

Fredag igen..

Publicerad 2017-10-20 17:42:19 i

Det är bra skönt med fredag nu, för jag har slitigt hela veckan med en hemtenta, och det sköna är att den snart är färdig för leverans till lärarna. Dock är den inte helt klar, men jag är helt slut i hjärnan nu och har bestämt mig nu för att ta helg och göra klart resten imorgon.

Första stora examinationen...

Publicerad 2017-10-20 00:27:32 i

Jag är inne i den första riktigt stora plugg veckan nu, då jag har en hemtenta som ska vara klar på söndag, men jag känner faktiskt ingen ångest över detta, som jag har kunnat gjort förr om åren. Utan jag känner faktiskt lust att läsa nu, och då går det ju lättare att göra denna hemtenta också.

Skön mellandag...

Publicerad 2017-10-17 21:13:32 i

Det har varit en skön mellandag idag och en skön paus ifrån allt som har med plugg att göra. För det har varit lite intensivt ett tag, så denna mellandag var välkommen.
Blev annars en liten utflykt till min lokala skivaffär i Borlänge, och jag gjorde som vanligt.några fynd. Och speciellt en skiva var jag bra glad över att hitta. Och det är skivan höga kusten med Tomas Ledin. Detta är en skiva som är lite speciell för mig i och med att Ledin sjunger om höga kusten och om dess historia. Och jag har ju rötter där uppe och känner väl till några av de historiska händelser som Ledin sjunger om på skivan.

Blev sen en god laxpasta till middag ikväll. Och det blev gott, dock så måste jag nämna att lax har blivit bra dyrt i mataffären. För jag betalade 70 kronor för två bitar lax, och det är fan i mig på tok för dyrt om man frågar mig.

Kul också att Sverige får möta Italien i play of till vm i Ryssland. Tror det kan bli bra två matcher. Dock har jag Italien som segrare, för Sverige viker alltid ner sig i de större matcherna tyvärr.

Mellandag...

Publicerad 2017-10-17 14:27:35 i

Det har gått så bra på sista tiden att plugga så jag tar en mellandag idag och en dags paus från pluggandet.
Blir en liten utflykt till Borlänge och lite skiv shoppande.
Blev sugen på lax ikväll så ska fixa till en god laxgryta ikväll tänkte jag.

Söndagen..

Publicerad 2017-10-15 12:18:51 i

Det är en lugn och skön söndag förmiddag idag, börjar som alltid med en skön frukost och tidnings läsande.

Det var en lång och enormt läsvärd artikel om det nedlagda BB i Sollefteå, och eftersom jag har rötter dit så bet denna artikel lite extra på mig, för jag känner så för Sollefteå och dess närområde. Och nog fan borde det finns pengar och personal för att detta bb ska kunna finnas kvar. För det är väl ändå så, att HELA Sverige ska leva och inte bara Stockholm.
Och det som gör det hela lite extra intressant, är att en lokal politiker som blir intervjuad i artikeln, säger att det inte finns pengar för att ha Sollefteå bb kvar. Men om man studerar lite extra vad det kostar att ha hyr läkare varje år istället för att anställa fast personal, så nog fan finns det pengar.
Sen är det en annan detalj som jag finner intressant, och det är att pengarna som biståndsorganisationen Sida för, bara ökar för varje år. Och detta tycker jag är bra konstigt, för vad får vi ut av att ge bistånd till andra u-länder ute i världen? Och vart går dessa pengar.

Gessle

Publicerad 2017-10-14 23:59:22 i

Jag är så glad över att ha haft Per Gessle och hans musik i mitt liv, för helt klart har hans musik gjort att mitt liv har varit lite lättare att leva.

Anna Ternheim...

Publicerad 2017-10-14 22:25:04 i

Lyssnar på Anna Ternheim och hennes senaste skivsläpp som är en live platta, och.måste säga att hon verkar vara grym live.

Min syster...

Publicerad 2017-10-14 22:11:50 i

Jag är så enormt besviken på hur min syster, som jag en gång älskade över allt annat, och hur hon har blivit. Det är så trist att hon har blivit så trist och tråkig, och hur hon har kunnat säga upp bekantskapen med den familj, som har gjort så mycket för henne är för mig helt oförlåtligt. Det är ju inte så att vi har haft stora krav på henne, eller att mamma och pappa har ställt stora krav på henne, för så är det verkligen inte. Utan det enda som jag och mina föräldrar har velat ha tillbaka från henne är bara att kunna umgås enkelt utan större krav. Men tydligen så kan inte folk umgås utan att det måste ställas mot krav.
Nej, jag ska ärligt säga att jag saknar den syster, som jag en gång i tiden var min stora hjälte i livet.

En lugn lördagskväll...

Publicerad 2017-10-14 21:34:04 i

Jag tror att jag har hittat receptet för att må bra, och det är nog att följa mitt hjärta och vart det tar mig i livet.

Blev en go fika med en vän idag, som jag inte har träffat på ett bra tag. Fika på ett fik idag, som hade den äran att för en gångs skull servera en smörgås som var god och gick att äta. För det är rätt konstigt idag, att det är sällsynt med goda smörgåsar på fik, trots alla fik som finns idag, men god var den.

Ikväll blev det lugnt, en vän frågade om jag ville med ut och svinga en öl, men hade ingen lust till det. Jag finner mer ro i att, ligga i min säng, lyssna på skön musik, läsa en god bok och som ikväll njuta av ett glad rött gott vin. Detta är för mig höjden av livskvalitet.

Lundell och hans böcker...

Publicerad 2017-10-13 23:02:34 i

Jag är bra glad att jag har upptäckt de böcker som Ulf Lundell har författat. För de är så otroligt bra skrivna, och ju mer man läser dem, så inser jag mer och mer hur underskattad Ulf Lundell är som författare.

Så mycket idioti...

Publicerad 2017-10-13 22:57:25 i

Jag är arg och förbannad ikväll, för.jag tycker att det finns så mycket idioti i dagens svenska samhälle.

Vi går inte framåt...

Publicerad 2017-10-13 22:52:08 i

Det känns ju inte direkt som att samhället går framåt, när svenska studenter blir tvingade att bo i husvagn, när de ska studera vid svenska högre läroverk. Och detta är helt sjukt om man frågar mig. Men det som är så trist, är att ingen tycker att detta är konstigt. För jag frågade mig runt i min vänkrets om vad de tycker om detta. Och till min förvr, så tycker de flesta att detta inte är så konstigt. Och några tyckte att det inte är en dum idé att bo i husvagn en kortare tid vid studier.

Bara i Sverige...

Publicerad 2017-10-13 22:13:56 i

Jag såg ett inslag på teve fyras nyhetsmorgon denna vecka som fick mig att hicka till lite, och det var detta att det finns folk inom den svenska polisen som vill ta fram uniformer som ska vara anpassade för den musikaliska befolkningen i Sverige. Och dessa uniformer är sydda så att kvinnor ska kunna ha en burka eller liknande så att hon kan vara heltäckande och inte visa så mycket hud. Men va fan är detta tänker jag? Börjar vi att bli en muslimsk delstat eller vad är det frågan om. För nog är det rätt sjukt att invandrare kan komma till Sverige och ställa krav på att svensk polis uniform ska vara anpassad så att man i jobbet kan fortsätta utföra sina islamiska seder. Detta är helt sjukt om man frågar mig. Det borde ju mer vara så att vi har den uniform vi har och då får folk anpassa sig efter det.

Mitt sätt att stänga ute omvärlden...

Publicerad 2017-10-13 21:53:38 i

Jag tror nog att jag har hittat mitt sätt att stänga ute omvärlden när den känns jobbig, och det är att njuta av go mat. Och att just laga maten, det är för mig en procedur som slår alla mediciner mot psykiska sjukdomar i världen. Ibland behöver det inte vara så svårt att må bra.

Go mat ikväll...

Publicerad 2017-10-13 21:48:11 i

Jag fick lust med lite "norrländskt" ikväll när det kommer till maten ikväll, så det blev en enklare renskavsgryta bestående av hackad röd lök, champinjoner och purjolök. Och till detta tillsatte jag grädde och diverse kryddor och som ofta när jag lagar mat, så kryddade jag tillrättningen med en skvätt rödvin. Och det blev hur gott som helst.

Gillar country versionen av the river...

Publicerad 2017-10-13 19:03:08 i

En av höjdpunkterna under konserten 1999 på Stockholms stadion var den ganska udda country versionen av the river, och nu när jag åter hör denna version, så slås jag av hur bra Bruce sjunger på denna version av denna låt klassiker.

Rikspuckot Anna Book...

Publicerad 2017-10-13 18:53:10 i

Vad är det med medierna denna höst, för det har ju varit rena Anna n Book hysterin, och det vore väl en sak om hon gjort en grym skiva eller är ute på en utsåld turnee, men nej då, hon ställer upp i biggest looser vip. Och det var då skönt att hon vann denna PATETISKA tävling i tv, för annars hade väl fåt läsa om hur orättvist behandlad hon blev och så vidare. Och nu när idioten Anna Book har vunnit, kan hon inte bara ta och försvinna från bruset ett tag. För jag fattar inte mediernas hysteri kring denna kvinna. Skriv om någon som har ÅSTADKOMMIT något istället.

Fredag och datastrul...

Publicerad 2017-10-13 18:48:51 i

Det är fredag och jag bestämde mig för en liten stund sen att softa från plugg nu för resten av kvällen, och det kändes som ett bra val.
Dock fick jag inte så mycket gjort som jag först hade tänkt, och detta beroende på data strul och jag vet inte riktigt vad det är, men jag och datorer funkar inte ihop. Så är det bara...

Ligger nu i badet och softar, och i lurarna har jag en bootleg med Bruce och the e street band från the reunion tour of 1999. Och vad bra Bruce var kring denna vända, och jag hade turen att se en av konserterna i Stockholm, och måste.bara erkänna att det var grymt bra. Kanske lite seg publik den kvällen på Stockholms stadion, men det är ju oftast så i Stockholm.

Mitt livs motto

Publicerad 2017-10-13 10:48:19 i

Jag tänker fortsätta att leva efter mitt livs motto som är att "vara nöjd med det man har" och inte ha så höga krav på livet.

Vad händer med Sverige?

Publicerad 2017-10-13 10:30:22 i

Jag måste börja denna dag med att ställa mig frågan. Vad är det som håller på att hända med Sverige? För jag tycker att det är en relevant fråga när man nästan varje dag numera läser om skottlossning och bombdåd i vårt land. För detta var ju bra sällsynt att läsa om i tidningen förr om åren, så nog är det något som har skett och det är ingen utveckling som jag gillar.

Det allt mer sårbara samhället...

Publicerad 2017-10-11 21:23:06 i

Jag är så enormt skeptisk till det allt mer "uppkopplade"' samhället, för ju mer vi blir beroende av datorer och internet, ju mer sårbara blir vi.
Det märks ju inte minst när viktiga myndigheter och deras hemsidor ibland blir hackade och slås ner. Och ibland blir ju stora företag som SJ också drabbade, och det märkte jag ikväll. För jag skulle boka en sj biljett men möttes av ett meddelande på deras hemsida att den var nere. Och det är ju helt sanslöst att detta bara kan hända. Det känns inte som myndigheter eller större företag har någon beredskap för dessa nätattacker. Och det är händelser som dessa som gör mig brydd om framtiden, då vi som sagt blir allt mer beroende av nätet.

Det har löst sig, men mår ändå dåligt...

Publicerad 2017-10-10 20:33:09 i

Det har ÄNTLIGEN löst sig med csn och jag borde ju vara lycklig, men det är jag inte. Och jag tror det beror på att jag så länge har fått vara med om negativa saker i mitt liv att jag har svårt att ta in när det går bra.
Men jag är självklart glad nu när jag fått klart med csn och kan slappna av i studierna.

Folk och deras JÄVLA mobiler...

Publicerad 2017-10-09 19:46:03 i

Jag bara känner för att skriva av mig lite om detta med människor i min närhet och deras sätt att använda mobiler, för det är verkligen så att folk är helt sanslöst beroende av sina mobiler.
För trots att vi ska ha en gruppträff och där vi till.punkt och pricka har sagt att vi INTE ska använda mobiler när vi diskuterar dagens ämne, så tror ni inte att de ändå åker upp. Och jag försöker att inte störa mig på det, men det går inte att komma ifrån att jag gör det lite.
Och det är väl en sak om man googlar uppgiften för att komma vidare med dagens uppgift, nej då, det ska talas med mannen eller frun där hemma eller så ska det tas foton för att lägga ut på våran gemensamma Messenger grupp.
Själv stänger jag av mobilen för att det är det vi har kommit överens om, men tydligen så efterlevs inte denna punkt i vårt grupp kontrakt.

Kanske inte vill säga allt...

Publicerad 2017-10-09 18:26:26 i

Det var ett bra intressant gruppmöte idag med studiegruppen och vi kom att diskutera en hel del intressanta ämnen.
Det var dock ett ämne som kom att diskuteras lite mer, och det var denna om fördomar mot invandrare. Här valde jag att kanske inte direkt säga sanningen, för jag har märkt att i dagens samhälle så kan man inte säga riktigt vad man tycker om detta, utan jag valde att hålla mig neutral här. Och det kändes bra.
Jag har valt att hålla en låg profil och det känns bra.

Bra Jan Malmsjö intervju...

Publicerad 2017-10-08 19:08:24 i

Det var en fröjd att läsa intervjun med Jan Malmsjö i dagens Aftonbladet. Han är en skådespelare och sångare som jag alltid har beundrat.

Bra plugg söndag...

Publicerad 2017-10-08 18:51:35 i

Idag har det varit en perfekt dag för att sitta hemma och studera. För det har verkligen varit höst likt ute idag, så då kunde jag med gott samvete sitta inne och studera.
Och det gjorde jag, och måste säga att det har varit en av de bättre plugg söndagar hitintills. Jag har fått enormt mycket gjort idag.

Nu blir det att koppla av med kvällstidningen. Och jag läser om att det tydligen är politiker debatt i agenda ikväll, och jag kommer sannerligen inte att titta på dylika dravel. För jag tycker inte att det finns någon politiker av idag som vill något med sin politik. Och vart finns visionerna för ett bättre Sverige och en bättre framtid? Det finns ingen politiker i dagens Sverige som pratar om sånt, och det tycker jag är trist.

Blade runner...

Publicerad 2017-10-08 00:32:37 i

Det blev bio ikväll och den nya Blade runner, och jag måste säga att den helt klart levde upp till förväntningarna. Det är kul när en film som man längtat efter att se, och så är den bra.

Pappa...

Publicerad 2017-10-07 01:07:08 i

Det kommer kvällar och nätter som denna, då jag tänker mer på min pappa, och stunder som dessa är bra jobbiga. För jag känner sån längtan efter han och jag vill ringa pappa och snacka om hur mycket ved vi har inför vintern eller hur vädret är. Dessa samtal kanske verkar helt meningslösa för de flesta, men för mig var de ovärderliga. Och bara att ringa och höra pappas röst, det var så skönt. Men numera har jag samma goa kontakt med min mamma, och det är skönt. Och hur det än är, så är jag oerhört lättad över att få ha växt upp med så fina föräldrar som min mamma och pappa.

Min pappa...

Publicerad 2017-10-07 00:58:26 i

Jag kan inte komma ifrån, att trots att det är många år sedan min pappa gick ur tiden så saknar jag han fortfarande.

Pluggar för mig själv...

Publicerad 2017-10-06 19:17:27 i

Jag har insett att jag måste sluta att jämföra mig med andra när det kommer till studierna och jobb. Utan jag tänker studera för att jag själv vill komma vidare i livet och skaffa mig ett bättre liv än det jag har nu.

Ska ha en skön kväll...

Publicerad 2017-10-06 19:13:12 i

Jag har pluggat rätt bra idag och det är skönt och känna att jag har uppnått dagens studie mål för dagen.

Nu blir det finskt bad, ett glas rött och sen grillad kycklingschnitzel med egengjord pommes och rödvinssås till.

Fredag och plugg...

Publicerad 2017-10-06 15:01:47 i

Det är skönt med fredag och denna dag har gått åt till att studera en hel del. Och till min stora glädje så har det gått bra idag, trots alla jobbiga tankar från tidigare i veckan.

Sista chansen...

Publicerad 2017-10-06 01:01:06 i

Jag ser denna nystart med plugg, som lite av sista chansen, för går det inte bra nu, då skiter jag i allt.

Jag vägrar

Publicerad 2017-10-04 22:36:46 i

Jag vet en sak, och det är att hur jäkla illa det än är i mitt liv så tänker jag inte ge upp. Jag SKA leva och vill ha ett bra liv.

Jäkla csn...

Publicerad 2017-10-04 21:56:38 i

Kan inte ni som jobbar inom denna myndighet bara dra åt helvete. Ni gör ju inte ert jobb...

Ska tänka positivt...

Publicerad 2017-10-04 08:44:01 i

Ja jag vet att jag ska tänka positivt när det är jobbigt och det sker jobbiga saker i samhället, men när jag HELA tiden möter motgång på motgång på MOTGÅNG, så är det väldigt svårt att tänka positiva tankar.

Revansch idag...

Publicerad 2017-10-03 20:48:15 i

Det har varit en mycket bättre dag idag mot hur det var igår. För igår var det inte kul.
Det började med en usel gruppträff där jag gjorde fetbort mig och det bara för att jag hade valt att bedriva mina studier lite på ett annat sätt mot mina andra studiekamrater, och det värsta jag vet är att komma icke förberedd till en tenta eller som nu en studiegrupp. Men jag kommer att lägga om mina studier lite för att komma bättre förberedd till nästa gruppträff.

Om kanske någon har missat, så har jag besökt högskolan Dalarna och dess bibliotek rätt mycket deb senaste tiden, och det är ju bara för att jag måste.låna de böcker som ingår i mina studier just nu. Och det är ju bra att man kan låna böcker, men det är något med mig och högskolan Dalarna som inte klickar. För jag känner alltid ett besvär i magen när jag besöker denna byggnad.

Tom Petty

Publicerad 2017-10-03 10:33:46 i

Det var mycket sorgligt att läsa om att min hjälte Tom Petty har gått ur tiden. För är det någon artist som jag har lyssnat mycket på, så är det Tom och hans grupp the heartbreakers och deras fantastiska musik.
Tack för alla fina låtar genom åren Tom Petty.

Inte lätt att leva mitt liv...

Publicerad 2017-10-03 01:17:33 i

Jag är så TRÖTT på att allting jag gör bara går åt helvete, och det känns som att jag aldrig får något gratis utan jag måste nästan alltid kämpa lite mer än alla andra. Och som jag skrivit, så är min ork på väg att ta slut.

Sjuk värld...

Publicerad 2017-10-02 19:05:56 i

Efter det hemska som har hänt i Usa och Las Vegas, så kan jag bara säga att det är just nu en sjuk värld vi lever i.

Är för gårdsförsäljning av vin..

Publicerad 2017-10-01 20:51:16 i

Som ni kanske har märkt på denna blogg, så är jag en stor fan av vin och andra ädla drycker, och är sedan många år en stor hatare av allt som har med systembolaget att göra, och jag tycker att vi borde skippa monopolet på alkohol. För jag tycker att detta med monopol på alkohol är så förlegat och gammaldags, så det är tid för nytänk och nya vindar.

Nasse demonstrationen i Göteborg...

Publicerad 2017-10-01 20:42:19 i

Det är skönt att återigen skriva och berömma svensk polis och deras jobb vid en större händelse i Sverige, för jag måste berömma den svenska polis insatsen i Göteborg igår vid NMR och deras demonstration. Helt klart har polisen lärt sig ett och annat från Göteborgs kravallerna år 2001. Och det känns skönt att kunna skriva detta.

Idag gick det bra...

Publicerad 2017-10-01 20:29:01 i

Det finns inget som är skönare än när ett jobb man utför har gått bra eller när man har studerat i flera timmar, och man känner att NU har jag gjort bra ifrån mig och nu kan jag.inte göra så mycket mer. Denna känsla är grymt skön att känna.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela