klabbesworldtwo

en liten blogg som handlar om mitt liv och mina tankar om diverse saker....

Vad kostar inte denna polis insats???

Publicerad 2017-09-30 19:25:41 i

Jag läser något om att polisen har mönstrat en av de större polis insatser på många år idag, bara för att ett gäng IDIOTISKA nassar ska få visa upp sig. Och tanken som kommer upp i mitt huvud är. Vad kommer inte denna gigantiska polis insats kosta oss skattebetalare? Troligen kommer slutsumman att landa på åtskilliga miljoner. Och bara för att ett gäng nassar vill demonstrera, nej nu får det vara nog. Det är dags att sätta stopp för dessa idioter och skärpa grundlagen så att de inte kan få rätt att demonstrera.

Born to run...

Publicerad 2017-09-30 18:54:14 i

Efter att ha lyssnat på Queen så fick jag lust med skivan born to run med Bruce Springsteen, och denna platta ör för mig sllt vad som är härligt med en lördagskväll, att man är ledig och mår bra och vet att man kommer ha det riktigt bra ikväll.

Queen..

Publicerad 2017-09-30 18:40:55 i

Jag tog ju en lite kortare utflykt till Borlänge idag och till en av skivaffärerna som finns där, och jag blev bra glad då jag fyndade skivan a night at the opera med Queen, för detta är en skiva som jag velat ha i min ägo en lämg tid. Och nu när jag lyssnar på skivan så förstår jag varför den är så hyllad. För det ÄR verkligen en sanslöst bra och välgjord skiva som nästan inte alls har några dåliga låtar.

Nej nu tar jag kväll...

Publicerad 2017-09-30 18:15:01 i

Det känns skönt att kunna skriva att det har gått bra att plugga idag, för det har varit en bra jobbig vecka när det kommer till studierna, och jag återkommer hela tiden till detta med csn, för det är störande att det inte har löst sig än med detta.
Men jag ska försöka att göra det bästa av situationen.

Oroligt i Göteborg...

Publicerad 2017-09-30 14:20:06 i

Trist nog så verkar det inte gå lugnt till i Göteborg som jag hoppades på, utan det är redan kravaller och det har gått så långt att polisen vill upplösa demonstrationen.

Fin höstlördag

Publicerad 2017-09-30 12:23:33 i

Det är en riktigt fin höstlördag idag, och jag kände för en liten utflykt idag.
Blir att shoppa lite plattor idag. Sen på eftermiddagen blir det plugg.

Jag SKA fixa detta... 2

Publicerad 2017-09-29 22:01:28 i

Det har varit en bra jävla jobbig vecka när det kommer till studierna. Och det beror mycket på att jag ännu så länge inte har fått mitt csn stöd som jag har rätt till. Och det är i mina ögon helt SJUKT att det ska behöva ta över fyra veckor för csn att behandla min ansökan. För som många andra har jag ju räkningar att betala. Men det jobbiga är ju att jag inte kan slappna av i mina studier, och det är just detta som jag inte gillar.

Pinsamt av polisen...

Publicerad 2017-09-29 21:38:39 i

Jag tycker det är pinsamt att se hur den svenska polisen behandlar nordiska motståndsrörelsen. För nog kunde svensk polis vara mer hård i deras bevakning av denna rent terror rörelse. Och det blev.ju bra pinsamt när nmr bröt mot reglerna och demonstrerade olagligt i Göteborg för någon vecka sen. Det var ju ett klockrent lagbrott, men polisen gjorde inte ett dugg, och vad sänder detta för signaler till svenska folket. Jo att det är fritt fram att bryta mot svenska lagar.

Hoppas på lugn...

Publicerad 2017-09-29 19:01:17 i

Det är bra tragiskt att polisen i Göteborg har gett nazistiska gruppen NMR tillstånd att demonstrera utanför entrén till bokmässan, så därför hoppas.jag att det trots allt går lugnt till. Men helt klart tycker jag att vi måste skärpa lagstiftningen så att inte grupper som NMR kan få tillstånd att demonstrera hursomhelst och vart som helst.

Heat går från klarhet till klarhet...

Publicerad 2017-09-29 18:32:32 i

Något av det bästa jag hört på den svenska musikscenen det senaste skivsläppet into the great unknown med Heat. Och måste säga att de bara blir bättre och bättre som grupp.

Fredag....

Publicerad 2017-09-29 18:15:12 i

Det har varit en bra jävla dag när det kommer till pluggandet, men jag tog mig igenom det jag skulle ha läst ikväll och det får jag vara nöjd med.

Nu blir det finskt bad, det vill säja jävligt hett, en kall öl och sen hemgjord pizza.

Jag SKA fixa detta...

Publicerad 2017-09-29 14:17:35 i

Det känns SJUKT jobbigt att studera just nu, för jag har en jobbig dag. Men jag ska bara fixa detta, det finns inget annat. Så det är bara att läsa vidare och hoppas att det snart är bättre med mitt mående.

Csn

Publicerad 2017-09-28 12:58:53 i

Jag har ju berömt csn den sista tiden för att de så här långt har varit så bra att ha att göra med, men dessa uttalanden börjar jag faktiskt att ångra.
För snart är jag inne på femte veckan och jag har ännu inte fått något svar på om jag kan få mitt csn beviljat. Så nej, inte fan är csn något bättre mot förr om åren.

Bra andra av Lindelöf...

Publicerad 2017-09-27 22:27:48 i

Jag tycker verkligen att Lindelöf har gjort en mycket bättre andra halvlek, och hans aktier stiger för att han ska ta en startplats i startelvan.

0-4...

Publicerad 2017-09-27 22:02:57 i

Nej detta är verkligen ingen höjdare till match, för nyss gjorde united 0-4, och det märks att det är klass skillnad mellan lagen. För United är helt överlägsna.

Ingen höjdare...

Publicerad 2017-09-27 21:37:49 i

Nej det har inte varit någon höjdare direkt, den första halvleken mellan cska moskva och manchester united ikväll. United dominerar totalt med 0-3, och det ska nog mycket till för att Moskva ska kunna komma tillbaka.
Lindelöf har väl gjort en helt ok första halvlek, men det ska väl nämnas att han har väl inte sats på några större utmaningar.

Champions League kväll...

Publicerad 2017-09-27 20:45:10 i

Det är en stor champions league kväll ikväll, och jag kommer följa matchen mellan cska moskva mot manchester united. Och till min stora glädje så spelar Viktor Nilsson Lindelöf ikväll, och lite ännu mer kul är att Rasmus Elm börjar från start i cska.

Tyst på biblioteket...

Publicerad 2017-09-27 17:41:22 i

Om jag inte har missat något så är jag uppvuxen med att det ska vara tyst på ett bibliotek. Men det verkar som att allt är annorlunda idag, dock tycker jag inte att utvecklingen i samhället går framåt, snarare bakåt.
Att ens behöva tala om för folk, ATT DET S K A VARA TYST på ett bibliotek, det är för mig helt sanslöst. Det borde ju vara en självklarhet.

Byggs modulhus för nyanlända...

Publicerad 2017-09-27 11:59:26 i

Jag ska nu vara helt ärlig med en sak, och det är att jag tycker att sveriges invandringspolitik har helt spårat ur.
För vi kan bygga hundratals billiga bostäder för nyanlända som kommer till Sverige, men vi kan inte fixa billiga bostäder till alla studenter och unga inhemska svenskar som behöver en billig bostad. För det finns ju bevis på att framförallt studenter blir tvingade att sova på enkla madrasser i idrottshallar eller betala svindyra hyror för ett litet rum.
Men till alla invandrare kan vi fixa bostäder tydligen, och det är för mig helt sjukt.

Kalla faktas reportage om Sd...

Publicerad 2017-09-26 08:43:50 i

Jag kunde inte riktigt sova i natt, så jag tog och kollade på tv4 och kalla fakta och dess reportage om kvinnosynen inom Sverigedemokraterna. Och jag är inte förvånad att den är som den är i övriga samhället idag, helt sjuk.
Hur kan man våldföra sig på en kvinna som inte delar andras åsikter? Men detTa tycker jag speglar av sig på övriga samhället idag. För det är en sjuk kvinnosyn som många män idag har. För det märker man ju i media, för antalet våldtäkter ökar ju.
Men att detta sker inom SD är jag inte förvånad över. För det partiet verkar ju styras av en samling män som borde tänka.lite på vad de håller på med.

Söndagsskivan...

Publicerad 2017-09-24 18:24:45 i

En bra söndagsskiva är Det Goda Livet med Ulf Lundell. Den passar sjukt bra att lyssna till på just en söndag.

Tiggeriförbud...

Publicerad 2017-09-24 18:13:01 i

Jag kan lite berömma staden Vellinge för att de vågar rösta för ett förbud mot tiggeri, för är det något som jag är bra trött på, så är det dessa tiggare. Så om man skulle ha en omröstning här i Falun, då skulle jag nog rösta för ett förbud.

Känslan av att vara väl förberedd...

Publicerad 2017-09-24 17:56:10 i

Har ägnat denna söndag åt studerande, och det har återigen gått bra. Och jag känner mig väl förberedd inför diskussionen i studiegruppen imorgon. Det är skönt att vara väl förberedd.
Nu ska jag ha en söndagskväll.

Lördagen 23 sep

Publicerad 2017-09-23 20:54:30 i

Det är en lugn och skön kväll för mig, ligger i min säng och läser och lyssnar på Deep Purple. Och måste säga att denna brittiska grupp är bra underskattad, för många som lyssnar på hårdrock säger att de bara har gjort en låt och det är smoke on the water. Men lyssnar man på Deep Purple och deras skivor i sin helhet, så är det en helt annan grupp som träder fram.

Gjorde annars en vegetarisk gryta ikväll bestående på ris, krossade tomater, kidneybönor och andra vegetariska ingredienser. Det blev hur gott som helst.

Det har ju varit Pride festival idag här i Falun, och det var någon av mina vänner som frågade om jag skulle hänga med och gå i tåget. Men jag tackade vänligt men bestämt nej tack till denna inbjudan.
Jag har inget emot hbtq rörelsen, och har inget emot dessa pride festivaler, dock tycker jag att det räcker om de håller sitt bögeri till hemmets lugna vrå.

Tack för svar...

Publicerad 2017-09-23 00:19:05 i

Det var bra att DU svarade och sa ifrån att nu får det räcka med sms. För jag är en SJUKT patetiskt nan som håller på att sms:a gamla ex. Nej det måste bli ett slut med det.

Måste sluta...

Publicerad 2017-09-23 00:06:48 i

Nör jag ligger i min soffa och njuter av en musik dvd, och jag kanske har tagit något glas vin för mycker, så kan jag ibland för mig att messa gamla flickvänner, men detta måste jag sluta med. För det är nog inte så populärt hos deras nya.
Och framföralltr det sjukt patetiskt att jag håller på så här.

När det blåser i livet...

Publicerad 2017-09-22 23:21:08 i

Jag tycker det är så skönt att Ulf Lundell och hans musik finns. För när det är jobbigt i livet, då vänder jag mig till hans universum.

"Jag föddes för att lyckas..."

Publicerad 2017-09-22 19:24:44 i

Textraden "jag föddes för att lyckas" som finns i Peter Lemarc låten drivved stämme bra in på mig. För det.känns som att jag är född till att göra något bra med livet. För jag har en känsla i kroppen.att jag hela tiden är lite bättre än alla andra, och jag vill också vara bättre än de flesta. Och jag ställer höga krav på mig,lite väl höga kanske, för dessa höga krav har medfört att det har gått snett ibland i livet.
Men utan denna drivkraft, så skulle jag nog inte ha levt, för denna kraft har räddat mig några gånger.

Bra musikhöst...

Publicerad 2017-09-22 18:26:59 i

Det känns lite som att det är en av de bättre skivsläpps höstarna på mycket länge. Förutom att Per Gessle, The Killers och Louise Hofsten, så släpper allas våran egen Benny Andersson en platta där han tolkar örhängen från hela sin karriär på enbart piano. Och hörde några smakprov idag på radion, och måste säga att jag gillar det jag hörde. Ser fram emot det skivsläppet.

Go mat ikväll...

Publicerad 2017-09-22 18:23:01 i

Fick lust för potatisgratäng och stekt schnitzel ikväll, så det är detta som står på menyn ikväll.

Fredag den 22

Publicerad 2017-09-22 17:45:08 i

Det är fredag och jag får någ erkänna att jag är bra nöjd med denna vecka. Det har rullat på bra med studier och jag har fått massor gjort inför mötet med gruppen på måndag.
Så jag kan nog med gott samvete fira in denna helg med ett skönt bad och ett glas rött.

Läser om Amerikanska inbördeskriget...

Publicerad 2017-09-21 20:45:01 i

Är det någon historisk händelse som har kommit att påverka mitt liv mycket, så är det amerikanska inbördeskriget. För detta hemska krig har kommit att fånga mitt historiska intresse mycket.
Och ikväll har jag påbörjat ännu en bok som behandlar denna episod i historien.

Att plugga på biblioteket...

Publicerad 2017-09-21 14:37:53 i

Det är ju då fan att det numera inte är tyst på biblioteket. Har nu efter att ha suttit på biblioteket, dragit den slutsatsen. Och vad gör uteliggare inne på detta bibliotek? Det borde ju finnas någon vakt som ser till att denna man försvinner. Och ja, det är sant. Det är en uteliggare som befinner sig inte långt ifrån där jag sitter nu.
Biblioteket är ju inget härbärge direkt.

Börjar bli lite väl mycket...

Publicerad 2017-09-21 10:51:43 i

Jag har som sagt inget emot hbtq rörelsen, och om folk är homo eller bi, det har jag inget emot alls.
Men det jag däremot stör mig lite på, det är detta flaggviftande med rengbågs flaggan överallt, och diverse offentliga platser ska målas in i regnbågens färger. Och detta är lite tröttsamt. Om man vill hålla på att böga sig, så kan man väl göra detta hemma.

Fullt upp med psykiatri utbildningen

Publicerad 2017-09-19 21:52:07 i

Det känns faktiskt över hövan bra på den psykiatri utbildning som jag har påbörjat, och jag vet inte riktigt varför, men det är bra intressant detta jag studerar. Och det känns mer och mer som att jag har hittat hem lite, ju längre jag studerar detta.
Dock så kommer den första praktik perioden snart, och det kan nog bli lite tufft att komma ut i verkligheten, efter att ha varit inne i student bubblan nu ett tag.

Skönare idag..

Publicerad 2017-09-17 12:37:56 i

Det var ju en lite tung kväll igår, men efter att ha tagit det rätt lugnt igår och med god hjälp av lite goer mat och dryck så är det bättre idag. Och fint väder är det också, så det blir nog en skön promenad sen.

Idioter på dejtingsidor....

Publicerad 2017-09-17 12:30:23 i

Vad är det för idioter som anmäler sig till en dejting sida och bara vill träffa vänner eller som bara vill snacka lite? För i min värld, så är man ute för att träffa kärleken på en dylik sida. Man kan väl använda andra sidor om man vill träffa någon att samtala med.

Längre inåt landet...

Publicerad 2017-09-16 23:06:49 i

Har snart hört sista låten på dubbelskivan längre inåt landet med Ulf Lundell. Och detta är nog hans bästs dubbelgiv efter den vassa eggen, om man frågar mig.

Ger Falun två år till...

Publicerad 2017-09-16 21:12:02 i

Jag tänker ge Falun två år till, sen funderar jag på att flytta. För jag börjar att bli lite less på denna stad. Det måste finnas något bättre för mig. Det känns också som att jag skulle vilja lämna detta land helt. För det känns som att det går utför med Sverige. Nej min plan är att ta examen från Säter, sen drar jag.

En lite småjobbig kväll....

Publicerad 2017-09-16 20:55:38 i

Det är en lite små jobbig kväll för mig ikväll, har lite ångest. Men jag tänker ta det lugnt ikväll och njuta av en bok istället för att dra ut och ta en öl med en polare.

Gav dock upp...

Publicerad 2017-09-16 18:22:28 i

Det var jobbigt att plugga tidigare så jag gav upp efter någon timme, men jag får vara nöjd med att jag nästan hann med två kapitel, och det får jag vara nöjd med. Det var ju dock trist att djurgården förlorade första shl matchen för säsongen, idag mot hv7. Och det är ju alltid bra med en bra start på säsongen, men jag ser det så här. Det är en lång säsong, och de kommer nog tillbaka. Jag reagerar lite på en nyhet som stod att läsa i dagens nyheter denna morgon, och det är en nyhet som rör den enorma bristen på bostäder för unga vuxna och studenter i detta land. För tydligen har det gått så långt att studenter blir tvingade att bo i källarförråd eller i sporthallar och sova på madrasser. Vad sänder detta för signaler till våra unga i detta land? Jo att vi skiter i dem. För samtidigt kan vi bygga modulhus för asylsökande runt om i landet. Nej jag spyr snart på detta land.

Pluggar på en lördag...

Publicerad 2017-09-16 17:12:36 i

Detta med att jag bestämde mig för att studera på en lördag är verkligen inte likt mig. Men jag känner ett sånt "sug" efter att studera just nu så jag bara måste studera idag.

Niklas Strömstedt...

Publicerad 2017-09-15 21:58:23 i

Plattan En gång i livet med Niklas Strömstedt måste nog vara en av de bättre skivor som har lirats in på vaxrulle av en manlig svensk rock artist.

Är lycklig...

Publicerad 2017-09-15 19:49:01 i

Jag har väl sagt detta några gånger nu vid detta laget, men jag känner mig så glad och lycklig just nu i mitt liv. Och det är SÅ skönt att känna så. För denna sommar och halvåret innan har varit hemsk för att göra en lång historia kort.

Trist utveckling...

Publicerad 2017-09-15 18:12:39 i

Det är trust att musikjournalistik har blivit som en sekundär vara i medierna idag, för jag som älskar musik är det en trist utveckling. Och om ni inte har förstått detta, så är en välgenomarbetad skiva som vilket konstverk som helst.

De fyra inom svebsk musikjournalistik...

Publicerad 2017-09-15 18:08:07 i

Jag lånade en bok på biblioteket idag som går under namnet Feber, och detta är en samlingsvolym delat på två böcker som samlar det bästa som journalisterna Mats Olsson, Andrés Lokko, Jan Gradvall och Lennart Persson skrev ihop under hemsidan som fanns på tidigt tjugohundratal och som just gick under namnet Feber. Och det är recensioner, konserter recensioner och krönikor som är skrivna av fyra herrar som VERKLIGEN älskar sitt jobb. Därför är det så intressant att läsa detta.

Fredag och första riktiga plugg veckan....

Publicerad 2017-09-15 17:58:12 i

Det är fredag och jag softar i mitt badkar som jag brukar göra vid denna tid på fredags eftermiddagen.
Det har varit en bra vecka i mitt liv, och det är väl nu som studierna börjar på allvar, men jag har gjort min läxa och med det menas att ta studierna på allvar. Så jag har nästan suttit ner vid mitt skrivbord och pluggat lite varje dag, och det har gått riktigt bra.
Ikväll tänker jag njuta av lite go mat, blir en go wok med gott rött vin till.

Att se på tv idag...

Publicerad 2017-09-14 20:56:24 i

Det går nästan inte längre att se på tv längre i detta land, för det är så sjukt mycket skit som sänds på tv numera. För är det inte nyheter, så är det någon idiotisk dejting såpa.
Fört så tyckte jag faktiskt att svt sände bra genre program som typ musikbyrån eller filmkrönikan. Program som riktade sig till en kunnig och tydlig målgrupp, men dessa program finns ju inte längre. Och det är så synd, för nog finns det folk som vill se på ett magasin som avhandlar det senaste inom film mediet.

Bra plugg dag...

Publicerad 2017-09-14 17:27:16 i

Man kan väl säga att det är nu mina studier börjar på riktigt, för nu har vi fått den första riktigt stora uppgiften som vi ska lösa. Och detta var nog min första studiedag som jag bedrev här hemma, och jag tycker att det har gått riktigt bra. Så jag är lite nöjd med mig själv ikväll.

Att plugga...

Publicerad 2017-09-14 13:24:52 i

Det är så skönt med en grej, och det är att jag känner en sån LUST till att studera just nu.

Har läst Anders Jallai...

Publicerad 2017-09-13 21:29:14 i

Jag har nyss läst klart boken mördarkommandot av författaren Anders Jallai. Och denna bok handlar om bortförandet och mordet på journalisten Cats Falck. Och det är som vanligt militären Modin som får detta fall på sitt bord.
Och som så många gånger förr, när det kommer till Jallais böcker så kan man inte sluta läsa. Han skriver enormt välskrivna böcker.

Lirar himlen runt hörnet...

Publicerad 2017-09-13 19:01:20 i

Jag känner mig lite gammal när jag skriver att i år så är det hela 25 år sedan Lisa Nilsson släppte skivan himlen runt hörnet. Och jag.kommer mycket väl ihåg den hysteri som följde detta skivsläpp. För 1992 så ägde Lisa det året, man kan nog lugnt säga att deta var Lisa Nilsson hysteri i Sverige då. Men det är inte så konstigt att denna skiva sålde så bra för den är sabslöst bra. Det finns knappt ett enda dåligt spår på den. En tidlös klassiker som kommer att stå sig i all evighet.

Inte tyst på biblioteket..

Publicerad 2017-09-13 18:11:45 i

Vad fan är detde för fel på samhället av idag när det inte ens kan vara TYST på ett högskole bibliotek?
För jag och en kurs kamrat hade tänkt oss att dra upp till högskolan och dess bibliotek, för att ha en lugn stund och studera. Men det gick inte så bra för dels var det någon sorts jävla högljudd föreläsning mitt i stora salen på högskolans bibliotek, och sen pratade ju folk som var där så jävla högt att man nästan trodde att jag befann mig på en rockkonsert.
Av vad jag har lärt mig från min uppväxt, så ska det vara tyst på ett bibliotek. Men det verkar som att dagens unga har fått lära sig något helt annat fråb sina idioter till curling föräldrar.

Brittiska gräsplaner...

Publicerad 2017-09-12 22:03:05 i

Något som jag ofta tänker på när jag ser brittisk fotboll, det är deras fantastiska fotbollsplaner. Och det spelar ju ingen roll att det regnar som ikväll på Old Tafford, men ändå är gräsmattan fantastisk. Det är bara att se och lär Friends Arena.

Helt ok första...

Publicerad 2017-09-12 21:36:33 i

Det är slut på första halvlek, och det märks ju att detta är en match bland många där United bara ska vinna. Och det märks att United är det bättre laget, för de går lite på halvfart, men det är ändå en bra match. Och Viktor Nilsson Lindelöf har gjort en bra debut så här långt. Det ser lovande ut.

1-0...

Publicerad 2017-09-12 21:24:33 i

Fellaini gör 1-0 till United och det var rättvist. För United är det bättre laget just nu.

Bra start av VNL...

Publicerad 2017-09-12 21:12:33 i

Det är roligt att se att Lindelöf har gjort en riktig bra start. Och det är inte många fel passningar. Nyss hade han en framspelning till Lukako som kunde ha resulterat i ett mål.

Fotboll ikväll...

Publicerad 2017-09-12 20:55:28 i

Det är dags för Viktor Nilsson Lindelöf att ÄNTLIGEN göra debut på riktigt ikväll för manchester united. Och det ska bli kul att se vad han kan göra ikvällens champions league match mot Basel.

Expressen...

Publicerad 2017-09-12 20:41:08 i

Det är sorgligt att se hur Expressen har blivit som kvällstidning. Det är ju mer av en skvallertidning idag.

Fick tag på litteratur...

Publicerad 2017-09-12 17:48:17 i

Det är skönt att ligga före andra ibland i planering, för när det kommer till grupparbete när man studerar på högre nivå, så är det viktigt att komma förberedd. Och därför var det skönt, när jag var förbi högskolan idag och dess bibliotek, att jag kunde finna de resterande böcker som jag har saknat. Så nu är det bara att börja plugga på allvar.

Bra tid...

Publicerad 2017-09-11 21:18:48 i

Det är en bra tid nu, och det är skönt att känna framtidstro för första gången på mycket länge.

Skriver vad jag vill

Publicerad 2017-09-11 19:02:40 i

Fick en kommentar häromdagen om ett inlägg, men jag skriver vad jag vill och det tänker jag fortsätta med. Sen detta med hur påläst jag är får nog andra bedömma. Jag är nog mer påläst än de flesta i detta samhälle tror jag.

Bra måndag...

Publicerad 2017-09-11 18:56:25 i

Det har varit en över hövan bra dag idag. Jag kände mig bra sugen på att träffa studiegruppen för att ta itu med veckans uppgifter. Och det är så skönt att känna en sån lust inför att studera igen.

Rip Hans Alfredsson...

Publicerad 2017-09-11 09:54:15 i

Nu finns det snart inte kvar många av våra stora inol svensk underhållning nu när jag idag läste om att giganten Hans Alfredsson har gått ur tiden. Och jag kommer alltid att minnas han för sin otroliga humor och kreativitet. Jag måste bara citera en journalist i Dagens Nyheter som idag skriver så här om Alfredsson. "Jag vet att det är en klyscha att säga att det var roligare förr, men det var det ju, och Hasseåtage var de sista vi skrattade åt tillsammans, innan offentligheten delades upp i särintressen, privatskolor och nya klasskrankor." Ur dagens nyheter 11 sep 2017

Ny vecka...

Publicerad 2017-09-11 09:48:41 i

Det är ny vecka och dags att ta itu med skolarbete. Och jag ser faktiskt fram emot det.

Vi skiter i våra unga...

Publicerad 2017-09-09 21:47:53 i

Det är bra konstigt en sak, och det jag tänker på är att det går bra att bygga hundratals enkla och billiga bostäder för alla asylsökande som kommer till Sverige, men det går inte att bygga liknande bostäder för våra unga och studenter som kan behöva stå åratals i bostadskö för en enkel bostad. Detta går inte ihop för mig.

Ett vax med Hendrix...

Publicerad 2017-09-09 21:35:03 i

Lyssnar just nu på Jimi Hendrix och hans dubbelgiv Electric ladyland. Och det är sjukt vad bra denna skiva är.

Trist lördags väder...

Publicerad 2017-09-09 12:11:09 i

Det märks att hösten är här nu. För det är mörkare och kallare om dagarna nu. Och denna lördag så är det bra regnigt ute, så det blir nog inte direkt att vara så mycket ute idag.

Roxette ikväll...

Publicerad 2017-09-08 22:21:45 i

Efter att ha lagat tilk en fantastiskt god köttgryta så blir det att avsluta kvällen med en klassisk Roxette dvd. Och då blir det oftast zurich konserten från 1991.

Sjukt bra om man frågar mig.

Musikrecensioner...

Publicerad 2017-09-08 18:11:40 i

Aftonbladet och dess Fempluss bilaga ska ha massor av cred bara för att de som enda kvällstidning inte har slutat med skivrecensioner. För det är trist att musikrecensioner har blivit en bristvara i dagens medie klimat.

Tankar från badet...

Publicerad 2017-09-08 18:05:22 i

Jag tar just nu mitt traditionella fredags bad, och som vanligt läser jag kvällstidningen och njuter av skön musik i stereon. Måste bara nämna att Aftonbladet och dess fredagsbilaga Fempluss är något som jag har längtat efter. En nöjesbilaga som sammanfattar allt som hänt.den senaste veckan inom nöjes världen. Så bra jobbat Aftonbladet.

Första delmålet...

Publicerad 2017-09-08 16:51:43 i

Så är det då fredag och det första delmålet är klart. Hade satt upp som delmål att klara av de två första veckorna, och det har jag gjort. Och detta är stort för mig i och med att jag var så sjukt nervös inför denna utbildnings start.
Men nu är allt igång och det är skönt.

Ska ha en lugn helg så jag kan vila upp mig. Ska laga en go köttgryta ikväll och ta mig ett glas rött vin ikväll. Tycker att jag är värd detta.

Andra veckan snart slut...

Publicerad 2017-09-07 20:28:21 i

Snart är andra veckan snart slut på utbildningen i säter, och det har varit en riktigt kul vecka, men samtidigt lite jobbig. Men det är skönt att testa sig själv för nya utmaningar. Känner faktiskt längtan tills nästa vecka.
Dock så tror jag att jag ska tänka på ett nytt sätt för att klara av detta. För jag ska bara ta examen. Och det nya är att jag ska lägga upp delmål och inte för stora mål.

Känns bra..

Publicerad 2017-09-06 20:55:03 i

Det är dags för fjärde dagen imorgon på psykiatri utbildningen, och måste ärligt säga att det bara känns bättre och bättre för mig. Och det är så skönt att känna, för jag var bra nervös när jag skulle börja.
Och trevliga studiekamrater är det och det känns som att de trivs med mig. Men jag lever ju efter mottot, att är man trevlig mot andra så är de nog trevliga tillbaka.

Tiggeriförbud...

Publicerad 2017-09-06 07:13:28 i

Jag tycker det skulle vara bra med ett förbud mot tiggeri i Sverige, för jag är bra less på att se tiggare när jag ska gå och handla.

Zelmani är höst...

Publicerad 2017-09-04 20:59:59 i

Det är verkligen höst när man.ligger nerbäddad under en skön filt, läser en god bok och lyssnar på Sophie Zelmani. Det kan nog inte bli mer höst än så, men jag klagar inte. Hösten är min årstid.

Första dagen...

Publicerad 2017-09-04 20:33:48 i

Det var ju första dagen på psykiatri utbildningen idag, och redan efter denna första dag så känns detta genast mycket bättre mot utbildningen i Brunnsvik som låg i Borlänge. Och det som är skillnaden är att psykiatri utbildningen känns mer genomarbetad och seriös. Och det gillar jag, för jag är bra trött på att hålla på med idioti.
Nej så detta känns genast rätt.

Håller med Guillou...

Publicerad 2017-09-03 17:54:35 i

Jag bara måste skriva och säga att jag håller med i vad Jan Guillou skriver om i sin söndags krönika. För han ger sig på den förre moderatledaren Anna Kinberg Batra, och att hon såg så robotlik och opersonlig ut på sin presskonferens när hon avgick. Och detta är precis så jag tänker också. För hon var så sjukt otrevlig och lite provocerande i sina svar till de journalister som medverkade på den presskonferensen. Och detta är ett tecken som jag ser hos många av våra ledande politiker. De talar ett språk som för de flesta är helt otydligt och svårt att förstå. Och de svarar ju aldrig tydligt på journalister och deras frågor. Men detta är ju ett resultat av att många politiker idag är medie tränade, men detta tycker jag har gått för långt. Många politiker av idag är ju så medietränade och strömlinjeformad så att de inte har någon personlighet alls.

Söndagen...

Publicerad 2017-09-03 17:41:19 i

Det har varit en skön söndag så här långt. Det har ju varit ett skönt och höst likt väder ute så det blev en kortare promenad idag. Och det var skönt, för det tog udden av den nervositet som jag känner inför imorgon. Men samtidigt så ska det bli kul att börja studera till vårdare inom psykiatrin på Säter.

Finnkampen...

Publicerad 2017-09-03 14:13:14 i

Har nyss sett på finnkampen, och det är alltid lika kul att se denna tävling.

Borde inte läsa...

Publicerad 2017-09-03 12:15:40 i

Hur mycket kan man skriva om fenomenet Anna Book? För det är ju helt sjukt vad medierna bevakar denna patetiska människa. Det måste ju finnas viktigare ämnen att skriva om.

Bra tänkt...

Publicerad 2017-09-03 11:23:46 i

Jag läser en artikel om den tyska politikern Alice Weidel och jag bara måste dela med mig av ett citat av henne.
"Alla som konstruktivt bidrar till det tyska samhället är varmt välkomna hit. Det är därför som vi vill ha en invandring av australisk eller kanadensisk modell. För människor som har en kvalificerad utbildning, som vill jobba här och som fullständigt låter sig integreras. Det vi inte vill ha ha hit är människor som lever i muslimska parallell samhällen."

Och detta skriver jag verkligen under på. För jag är heller inte emot att vi tar hit folk från andra länder. Men då ska det vara folk som vill bidra till samhället och vill anpassa sig till våra seder och bruk. Men som det är nu, så är det vi inhemska svenskar som nästan ska anpassa sig efter invandrarnas seder. Det är jag tvärt emot.

Led Zeppelin

Publicerad 2017-09-03 00:34:13 i

Fick sån lust att kolla på en Led Zeppelin dvd ikväll. Och det är precis det jag gör nu.
Och när man ser dem live på denna dvd, så inser jag hur bra live de var.

John Lennon...

Publicerad 2017-09-02 22:26:42 i

Jag läser just nu en fantastisk och lång artikel om John Lennon, som publicerades i Pop nummer elva. Och det som gör det så njutningsfullt, det är att detta är en artikel om John Lennon, som är skriven av en journalist som verkligen gillar John Lennons musik. För det märks att det är ett fan som skrivit denna artikel. För jag har läst så många artiklar om John Lennon, och där man som läsare, undrar om journalisten ifråga har lyssnat på Johns musik.

Läser Pop...

Publicerad 2017-09-02 22:18:51 i

Något av det bästa som har kommit ut i magasin väg i Sverige, det är musiktidningen Pop som utkom under nästan hela nittiotalet. Och jag köpte nog nästan alla nummer som jag kunde komma över. Och på senare år har jag också köpt på mig nummer som jag saknat.
Men det är värt att samla på denns tidning, för dess innehåll kommer att stå sig i alla tider.

En bra lördag so far....

Publicerad 2017-09-02 18:35:31 i

Jag vaknade bra tidigt denna lördag morgon, men jag har ju gjort det för jag är ju van sedan några veckor att gå upp tidigt för jag har ju börjat att studera. Men det är skönt att vakna tidigt, och se hur solen går upp och välkomnar alla.
Det blev en sedvanlig frukost med tidningsläsande. Dock så messade en vän och frågade om jag skulle med och bada och grilla. Först undrade jag om hon skämtade med mig, för det är ju trots allt september och tidig höst. Men hon var allvarlig, så det blev bad och grillning. Dock hoppa jag badet, för det var lite för kallt för mig i vattnet. Men det blev en skön stund i september solen. Tror detta kan vara en av de sista varma kvällarna innan hösten och kylan kommer.

Nu ligger jag i badet och har det skönt. Ska snart fixa till lite käk. Tror det lutar åt wok ikväll.

En bra kväll...

Publicerad 2017-09-01 21:11:23 i

Jag har en riktigt bra kväll ikväll. Och det är skönt att för en gångs skull kunna se på framtiden med en bra magkänsla.

Ska njuta..

Publicerad 2017-09-01 18:32:20 i

Jag ska njuta så mycket jag kan under helgen som nu har kommit. För på måndag börjar allvaret.

Hejdå system helvete...

Publicerad 2017-09-01 17:59:26 i

Det ska bli så skönt också att slippa allt som har med arbetsförmedlingen, försäkringskassan och soc. För dessa myndigheter gör mig och många med mig sjuka faktiskt, och det helt i onödan. För om dessa personer som jobbar på dessa myndigheter.kunde vara lite smidigare och se till individen istället för att låsa sig fast vid en massa regler, så skulle många med mig må mycket bättre. Men nu slipper jag dessa idioter och ska på måndag börja ett nytt kapitel i mitt liv.

Nu är allt klart...

Publicerad 2017-09-01 17:49:54 i

Det känns som att nu är allt klart inför att börja studera till vårdare inom psykiatrin på måndag.
För det var en liten detalj angående csn som jag ville ha svar på, och det fick jag idag. Så nu är allt klart för att börja studera, och det ska bli så kul.

Konstverket i Stockholm...

Publicerad 2017-09-01 11:02:40 i

Det är helt otroligt vilken uppståndelse detta så kallade "konstverk" som finns på Sergels torg har skapat.
Dock så tycker jag att det är en skam att man kan skända den svenska flaggan så. Och det är så typiskt att det sker just i vårt land, för det känns snart som att vi ska skämmas över vårt land och våran flagga. Och detta är jag så trött på.
Och jag tror nog att detta kan nog bara ske i Sverige. För hade en konstnär gjort något liknande i ett annat land, ja då hade det nog slutat med en fängelsedom.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela