klabbesworldtwo

en liten blogg som handlar om mitt liv och mina tankar om diverse saker....

Blev överraskad...

Publicerad 2018-04-29 18:57:12 i

Dock är det en sak som jag kommer att ta med mig från denna praktik period, och det är att jag har verkligen fått se hur samhällets baksida ser ut, och den är verkligen inte vacker.

Bara tre dagar kvar...

Publicerad 2018-04-29 18:52:21 i

Det är endast tre dagar kvar på praktiken, och det är bra skönt. För det stället jag har gjort.praktik på, det är nog inget ställe som jag i fortsättningen skulle vilja jobba heltid på. Dock har det varit intressant att få en inblick i hur det fungerar där.

Självklart trist med Avicci, men...

Publicerad 2018-04-27 18:19:41 i

Det är självklart trist att dj:n Avicci har gått ur tiden, och så pass ung som han var också. Men jag tycker att medie bevakningen efter hans död har spårat ur. För så stor var han väl inte...

Fredag..

Publicerad 2018-04-27 17:59:38 i

Skönt att vara ledig från praktiken idag, för jag behövde verkligen en dags ledigt.

Sjukt att läsa också om de höga psykiska sjuktalen för ungdomar i dagens skola, men det är väl inte så konstigt med tanke på hur usel den svenska skolan är.

Glenn Hysens familj blir tvserie...

Publicerad 2018-04-26 05:17:08 i

Det måste verkligen vara stiltje i tv världen, när det enda nya denna vår är en dokusåpa där familjen Hysen ska husera. Fan finns det inget annat de kan komma upp med?????? Det är inte konstigt att folk mer och mer skiter i vanlig tablåtv....

Vet inte vad jag gör för fel?

Publicerad 2018-04-23 21:34:22 i

Jag vet inte riktigt vad det är för fel jag gör? Men det känns som att allt jag gör blir fel eller att andra ogillar mig för den jag är. Jag är ju bara den jag är och jag tänker inte vara någon annan. Men på något vis så känns det som att jag inte platsar i detta SJUKT egoistiska och ytliga samhälle. Ibland önskar jag faktiskt att jag hade levat under en annan tid. Då det räckte med att visa framåtanda och det räckte med sunt förnuft. Men idag så ska man ha hundra års erfarenhet och ha tusen högskolepoäng redan innan man har skuggan av en chans att få jobb. Nu.är det ju så att jag är INTE någon som slöar på jobb utan jag gör rätt för mig. Men av någon anledning så räcker inte detta. Ibland har hag fan.lust att flytta från detta land som jag helt klart har börjat att spåra ur. Jag känner inte riktigt igen mig längre i detta Svedala.

Att jag fan inte lär mig..

Publicerad 2018-04-22 21:06:52 i

Alla vet ju att det är idiotiskt att sms:a gamla ex. För det är nog något av det dummaste man kan göra. Men dumt nog så gjorde jag detta i fredags, för det finns en "viss" tjej som jag har så enormt svårt att glömma. För jag älskade verkligen denna tjej och hon gjorde mig så enormt lycklig och det jag upplevde tillsammans med henne var så underbart och vackert. Så det är ju inte konstigt att man saknar en kvinna som henne.

Darkness på vinyl....

Publicerad 2018-04-20 22:03:37 i

Det är något med vinylskivor som är svårt att förklara för någon som inte förstår.
Men som ikväll till exempel, då.jag lyssnar på darkness on the edge of town med Bruce Springsteen på vinyl. Och helt plötsligt så är det en helt annan skiva mot när jag hör den på cd.

God mat, efter en jobbig vecka...

Publicerad 2018-04-20 20:19:58 i

Det ska sitta fint med lite go mat ikväll och lite gott vin, efter en rätt körig vecka. Dock så måste jag säga att det är otroligt givande för själen, med att jobba med att hjälpa folk i nöd. För jag gillar att hjälpa folk, och jag tror att jag är rätt bra på det. För på den sjukhus avdelning som jag är på nu, så tror jag att jag gör ett rätt bra jobb. För de har inte klagat något hitintills.på mig och mitt jobb än. Så efter denna vecka så ska jag njuta av go mat och dryck ikväll.

Wenger lämnar arsenal...

Publicerad 2018-04-20 19:20:48 i

Det är väl inte en dag för tidigt att arsenals tränare Arsene Wenger lämnar sitt jobb, för det har ju verkligen inte gått bra för arsenal de sista säsongerna. Men frågan är ju vem som ska ersätta denna "gigant"?

Måste skriva av mig...

Publicerad 2018-04-20 18:58:32 i

Det bästa med denna blogg, det är att det är så skönt att "skriva av sig" om ditten och datten av vad som händer i mitt liv. Och det har faktiskt visat sig, att detta skrivande har en en bra effekt på mitt välmående. Så jag kommer nog att fortsätta med denna blogg, för ett bra tag framöver. Dock har jag haft tankar på att lägga ner denna blogg, men det är tankar som försvinner snabbt, när jag i nästa sekund finner något i en tidning eller hör något i ett radioprogram som jag måste kommentera. En sak som jag har retat mig på.bra länge, det är alla dessa tiggare som.jag ser utanför varje mataffär av det större slaget. Och det är så tröttsamt att se dem och det vore skönt om de försvann. Och jag fattar inte vad det är för idioter som tror att dessa tiggare är riktiga tiggare. Utan jag har gjort lite efterforskning och hört med en kollega som har kontakter, och det har ju visat sig att detta tiggeri är organiserat och där pengarna inte alls går dit de egentligen är tänkt att gå. Nej.nog fan.vore det bra med ett förbud mot tiggeri. Är bra less att se tiggare när jag ska gå och köpa min mjölk.

Min tradition efter jobb...

Publicerad 2018-04-18 21:41:34 i

Det är skönt att komma hem efter ett jobbigt jobb pass, och sen koppla av i sängen med en bok och lite soft läsning. Detta är en tradition som är bra skön, och det funkar bra som avkoppling.

Jag är också lite förvånad att det har gått så pass bra ändå, som det har gjort. För denna sjukvårds avdelning som jag är på nu, där möter man bra sjuka patienter varje dag, och då måste man.vara psykiskt stark för att klara av det. Och det är jag till min förvåning.

Pluggar innan praktiken...

Publicerad 2018-04-17 11:31:13 i

Jag har en timme över innan jag ska till praktiken, så jag beslöt mig för att plugga lite inför den kommande omtentan om någon vecka. Och jag SKA bara klara av detta. Det finns inget annat i min hjärna.

det är tidigt...

Publicerad 2018-04-14 05:03:59 i

Klockan är 0505 och det är lördag morgon och jag sitter i min soffa med en kopp kaffe och läser morgon tidningen. Men trots att det är arla morgon så känner jag mig pigg och sugen på att jobba.
Dock så är denna stund bra viktig för mig, när jag ska jobba, att kunna njuta av en kopp kaffe, läsa morgon tidningen i lugn och ro. Detta är mitt sätt för att varva upp för en jobb dag.

Vad hände Mona Sahlin???

Publicerad 2018-04-12 18:03:30 i

Jag läser just nu en bok som handlar om Mona Sahlin och hennes "Toblerone affär". Och det som gör denna bok så intressant, det är att boken är skriven av hennes pressekreterare Mikael Romero. Och detta medför att man som läsare får en helt annan inblick vad som skedde bakom kulisserna på denna enorma skandal. Men det som jag alltid slås av, när det kommer till Mona, det är hur kunde det gå så här fel? För det är inte möjligt att man kan vara så urbota korkad som politiker som hon just verkar vara.

Det är våååår...

Publicerad 2018-04-12 17:43:31 i

Vad skönt det är att inte behöva använda långkalsonger och vantar längre på ett tag. För nu har väl ändå våren kommit för att stanna.

Sommarjobb fixat..

Publicerad 2018-04-12 17:01:29 i

Idag har jag fixat sommarjobb för sommaren, så nu är det klart och jag inte behöver oroa mig för det.

bra sagt...

Publicerad 2018-04-11 15:41:52 i

Läste om ett uttalande i en av mina kursböcker idag som har satt sig i
hjärnan på mig. För jag tycker detta speglar en hel del hur vi lever idag.
"Jag tycker att den fattigdom som jag möter i västvärlden är fruktansvärd. Människor lever isolerade, utan att någon bryr sig om dem och utan att vara älskade. Dessa människors hunger är mycket svårare att tillfredsställa än den hunger som kan avhjälpas med en handfull ris."

moder Theresa 1979

klart som attan att hon skulle uttala sig...

Publicerad 2018-04-11 11:23:17 i

Det kunde man ju ge sig fan på, att superfeministen Ebba Witt Brattström skulle uttala sig om att, det är bara för att den ständige sekreteraren Sara Danius är kvinna som hon hotas med att bli avsatt. Är så trött på alla dessa feminister som hela tiden ska ta på sig offerkoftan och hota med att bara för att de är kvinna, så är det så synd om dem....

ökande hot mot kött- och mjölkbönder...

Publicerad 2018-04-11 11:04:44 i

Jag läser om att hoten mot kött- och mjölkbönder bara ökar och ökar. Och det som är alarmerande, det är att hoten bara tydligen blir grövre och grövre, och att folk är redo att gå från snack till handling. Och detta är tydligen vanligare idag mot förr om åren. Detta kan man läsa om i dagens nyheter. Och detta tycker jag är helt förkastligt, för vi måste ju ha en viss del egen kött och mjölkproduktion för att klara oss. För det ska väl inte va så att vi måste importera kött och mjölkprodukter. Om det ska gå så långt, så vore det ju helt enormt fel. Och för det andra, så kan väl dessa idiotiska vegan jävlar låta folk få ha sin kost ifred och låta våra bönder få sköta sina jobb. För jag är så trött på dessa militanta vänsteridioter som bara förstör för hederligt folk.

I hate that feeling...

Publicerad 2018-04-10 17:49:51 i

Vad jag ogillar att träffa gamla bekanta som har känt mig längre än att jag har velat att de ska känna mig. Och det jag mest av allt ogillar med att träffa dessa människor, det är att jag känner mig så VÄRDELÖS i deras ögon. För de tänker nog att jag är en enorm looser i deras ögon, för de känner ju til hur mycket som har gått åt pipan i mitt liv. Dock så ska jag erkänna att jag har gjort allt som står i min makt för att det inte ska bli så här. Dock så verkar det som att det är min lott i livet att allt ska gå åt helvete. Och det gör så ont i själen att aldrig kunna säga till folk att nu, nu ÄNTLIGEN har det lossnat för mig. Men det verkar som att jag får vänta på det.

Men tro mig, jag ger aldrig upp.

skolan av idag...

Publicerad 2018-04-10 10:43:04 i

Jag blir bra mörkrädd ibland när jag läser om hur dålig den svenska skolan verkar vara idag. För om det är så här, som det beskrivs i insändaren nedan, då undrar jag om det inte är något som är riktigt fel i skolan av idag.

Elever förstår inte längre
hur de ska använda en bok
"Nyligen hade jag en
elev som under ett prov talade om
att hon inte kunnat läsa på, eftersom
hon inte förstår hur hon skall
använda en bok. Kommentaren
var inte en engångsföreteelse.
Jag är lärare på gymnasiet
och har elever både i nationella
program och i språkintroduktion.
Allt som oftast får jag visa elever
hur man använder en innehållsförteckning,
ett register och att
det i läroböcker i allmänhet finns
studieuppgifter. I en lektionssal
jag gick in i, hade läraren jag tog
över efter gått igenom alfabetet
och den ordning bokstäverna står
i. Eleverna klarar inte längre av att
slå i lexikon.
Detta skyller jag på den vurm
för datorisering som drar fram i
skolan. Allt skall ständigt finnas
tillgängligt oavsett om det är lektion
eller inte. Har man missat
en lektion skall ändå allt material
finnas till hands. Läraren förväntas
stå till tjänst med stöd via datorplattformar
dygnet runt. Genom
datorapplikationer behöver
eleverna inte heller söka fakta eller
information. Allt, åtminstone det
för stunden nödvändiga, finns
bekvämt framdukat.
Visst ser jag att datorer är
användbara verktyg i undervisning.
Men jag önskar att lika stor
kraft skulle läggas på boken som
kunskapskälla. Att de som sitter
framför datorer skulle lägga lika
mycket tid på böcker och vice
versa. Då kan det bli bra.
Erland Janzon, lärare"

Ur Dagens Nyheter 10 april 2018

SKA fixa detta...

Publicerad 2018-04-08 02:30:17 i

Det har varit en jobbig kväll, men jag SKA bara fixa detta med studierna. Det finns inget annat.

God mat ikväll...

Publicerad 2018-04-07 21:44:22 i

Det kan vara bra gott med vegetarisk kost ibland. Så ikväll blev det en god sallad bestående lite av vad jag hade hemma.

Dif vann ikväll...

Publicerad 2018-04-07 19:31:18 i

Jag får trösta mig med att Djurgården vann ikväll "måste" matchen mot Skellefteå borta. För hade de förlorat så hade säsongen varit över. Och nu väntar ett utsålt globen på Djurgården i nästa match som spelas hemma. Snacka om att jag hade velat vara på plats.

Får kämpa ikväll...

Publicerad 2018-04-07 19:14:03 i

Jag har väldigt mörka tankar om mitt mående och studierna ikväll. Och det blir att kämpa för att detta inte ska bli en jobbig kväll.
Men blir hemma och tar det lugnt. Tror det blir bra till slut.

The Sedins show...

Publicerad 2018-04-07 17:55:18 i

Kollar just nu in sista perioden av matchen mellan Arizona mot Vancouver. Och detta är en historisk match, för detta är sista matchen hemma för bröderna Sedin. Och det märks på publiken att Sedins är populära. För de får stående ovationer så fort de är på isen.

Härlig lördag...

Publicerad 2018-04-07 17:23:57 i

En riktigt skön lördag har det varit....

Tog en långpromenad och hade det skönt i vår vädret. Det är gött att det går mot vår, för nu är jag less på snön och kyla.

Det är ju årsdagen idag sedan det hemska terror dådet i Stockholm. Och detta är något som jag aldrig glömmer. Och det sjuka är att det har tydligen skett ett nytt terrordåd i Tyskland, så det verkar inte som att detta kommer att upphöra än på ett tag....

folk och sina mobiler...

Publicerad 2018-04-07 12:33:12 i

Det är ju bra trist att man inte kan gå på bio nuförtiden, utan att det är någon eller några idioter som inte kan hålla tyst. Utan de sitter och skrattar och pratar som att de befinner sig på ett café. Och för att inte tala om dessa JÄVLA MOBILER!!! Det var en mobil som ringde och klart som fan så var den inte satt i tystläge. Och när detta skedde så var jag bara tvingad att resa mig upp och säga till att dylika person skulle stänga av mobilen eller lämna lokalen.

filmen a quiet place...

Publicerad 2018-04-07 12:27:58 i

Jag var iväg till biografen igår med en god vän för att se den rätt hypade filmen a quiet Place, men den levde verkligen INTE upp till hypen. För detta kom att bli en av de sämre filmer jag sett faktiskt.

ikväll måste Dif vinna...

Publicerad 2018-04-07 12:10:34 i

Det är en måste match för Djurgården ikväll mot Skellefteå. För de måste vinna annars är denna shl säsong slut. Och jag hoppas på vinst, men jag tror att det blir svårt. Annars så måste jag sammanfatta denna säsong för djurgården med beröm godkänt. För de har verkligen visat att djurgården äntligen är ett topplag. Och det är skönt, för djurgården är inte så dåliga som många tror.

skönt med vår...

Publicerad 2018-04-07 11:58:22 i

Det är så skönt att det ÄNTLIGEN börjar att bli lite mer vårlikt ute, efter denna låååååååååååååååånga och kalla vinter.

svenska akademien..

Publicerad 2018-04-07 11:48:56 i

Vad är svenska akademien för en lekstuga egentligen? Det känns som att denna akademi är en lekstuga för idioter och har den inte spelat ut sin roll? För nog är det dags för den att läggas ner.

Bra sagt av Löfven..

Publicerad 2018-04-07 11:26:30 i

Många svenska har ju reagerat rätt starkt på att statsminister Stefan Löfven har uttalat om att Sverige ska bli strängare när det gäller invandring till Sverige. Och med detta menas, att om man som asylsökande inte har fått ja till att stanna här, då ska man utvisas på direkten, och detta är för mig självklart. Har man inte rätt att stanna i vårt land, då ska man inte vara här och man ska utvisas. Ganska enkelt tycker jag, men så tycker nog inte andra.
Jag tycker att det är bra av statsministern att han uttalar tydlighet i denna fråga.

ett år idag...

Publicerad 2018-04-07 11:22:07 i

Det är ett års dagen idag sedan det hemska terrordådet i Stockholm och då Rahmat Akilov körde över och dödade och skadade flera personer. Och det är ju bara tur att den sprängladdning som tydligen fanns i lastbilen att den inte gick av. För då hade nog fler dödats.
Och det sjuka är ju att denna man fortfarande finns inom landet. Jag tycker att vi borde utvisa denna hemska man på en gång, istället för att hålla en helt onödig, i mina ögon, rättegång. För varför ska han få sitta av sitt livstids straff i svenska fängelser? För det är väl det han vill. För det är ju lite av semester för han att sitta i svenska fängelser som är lite som ett hotell jämfört med fängelser utomlands. Nej utvisa kräket på livstid!!!!!!

Björn Afzelius...

Publicerad 2018-04-03 23:23:49 i

Det har väl lite att göra med att jag har blivit äldre, men ju äldre jag blir så börjar jag att uppskatta Björn Afzelius och hans musik ner och mer.

Gjorde omtenta idag..

Publicerad 2018-04-03 17:56:57 i

Jag var ju iväg till Säter idag för att göra en omtenta, men det gick rätt åt skogen. För det kändes inte alls bra, men jag kände på mig att det kunde gå så här. För jag var inte lika bra förberedd denna gång som första gången. Så att det gick dåligt, det var jag lite förberedd på. Men som alltid, så hatar jag att misslyckas. Mår lika illa varje gång det inte går som jag vill.

Känns inte bra..

Publicerad 2018-04-02 21:24:19 i

Jag har omtenta imorgon och jag känner mig inte alls förberedd. Det känns som att det kommer gå åt helvete imorgon!!!!

Hatar salstentor...

Publicerad 2018-04-02 19:26:19 i

Jag hatar verkligen salstentor, för jag har så sjukt svårt att plugga in en hel drös med information som man sen ska sätta ner på pränt under en tenta.

Dessa dj:s...

Publicerad 2018-04-01 19:08:03 i

Jag har lite svårt att förstå mig på dessa dj:s och deras storhet? För hur svårt kan det vara att trycka in en cd eller mp3 låt och spela den för publik. Nej detta med Avicci och Swedish house maffia, det är inte riktigt min grej. Och nog fan heller att de spelar live när de uppträder. De har väl ett förinspelat band som körs i bakgrunden.

Min söndagsplatta...

Publicerad 2018-04-01 18:52:42 i

Som vanligt om söndagarna så lirar jag skivan den vassa eggen med Ulf Lundell. Och vet inte vad det är, men denna skiva passar väldigt bra att spela om söndagarna.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela