klabbesworldtwo

en liten blogg som handlar om mitt liv och mina tankar om diverse saker....

Tjugo minuter kvar av år 2018...

Publicerad 2018-12-31 23:42:08 i

Det är snart bara tjugo år kvar av detta rätt jobbiga år 2018. För inte har det direkt varit ett bra år. Utan jag tycker att det har varit ett av de sämre i mitt liv. För har mått rätt dåligt under detta år. Men det finns ju inge annat än att hoppas på ett bättre år 2019. 

Ulf nyårskonsert...

Publicerad 2018-12-31 22:05:11 i

Det har blivit en kul liten nyårs tradition detta för mig att vänta in det nya året samtidigt som jag kollar in Ulf Lundell och hans legendariska nyårskonsert på Johanneshov år 1985.
Och det är en sak som jag slås av när jag ser denna konsert och det är att vilket band Ulf hade på denna tid. Och jag tror nog aldrig att hans låtar har låtit bättre än just med detta band. 

Tänker på pappa ikväll...

Publicerad 2018-12-31 21:42:55 i

Jag vet inte vad det är,  men kvällar som dessa och när det är nyårsafton och allt så kan jag inte komma ifrån att jag tänker en hel del på min pappa. Och jag är så glad av att få ha levt tillsammans med han de åren vi hade tillsammans. För hur det än är, så hade jag och min pappa ett speciellt förhållande som far och son. Jag gillar min mamma oerhört mycket också, men jag kan inte komma ifrån att det är inte samma grej som när pappa levde. 
Jag saknar han mycket fortfarande.... 
 
Jag tänder ett ljus åt hans minne ikväll  
 
 

Racing in The Street...

Publicerad 2018-12-31 19:27:15 i

Jag har precis lagt den sista touchen på min oxfilé gryta och jag tror den kan bli helt kanon. 
Ligger just nu i sängen och njuter av Nassau bootsen med Bruce Springsteen. Och detta är den legendariska nyårs konserten från 1980. Och jag förstår varför denna konsert har blivit helig bland Bruce fans. 

Jag vill ha en bra kväll...

Publicerad 2018-12-31 18:34:08 i

Jag vet inte riktigt vad det beror på, men jag har blivit extremt rädd om tiden jag har och de saker jag tar för mig. Och därför tackar jag oftast nej till saker som erbjuds mig om jag redan har beslutat mig för en aktivitet redan. 

Skönt vara själv...

Publicerad 2018-12-31 18:22:28 i

Från att nästan ingen brukar fråga mig om jag vill komma på deras nyårsfirande, så har inte mindre än fyra personer hört av sig idag om jag vill komma. Men jag har bestämt mig för att ta de lugnt ikväll och fira in året på mitt sätt och så får det bli. 
Ska snart fortsätta kvällen med att fixa till en riktigt god fläskfilegryta med champinjoner. 

nyårsafton 2018...

Publicerad 2018-12-31 11:25:21 i

Så var det då nyårsafton och jag sitter och käkar en sen frukost och som så många gånger förr läser jag dagens nyheter. Och en ledare handlar om att vi kan bara hoppas på ett bra 2019 och hoppas på att vi någon gång får en regering till exempel som kan leda detta land framåt. För min egen del så vill jag bara må bra och att mina nära och kära får ha de bra i sina liv.
 
 

Antony Beevor - Arnhem

Publicerad 2018-12-30 22:33:35 i

Jag inväntar den kommande nyårsaftonen med att fördjupa mig kring slaget om Arnhem eller operation marker garden som den kallades av de allierade under andra världskriget. 
Har fått tag i en fantastisk bok om detta slag som är skriven av Antony Beevor. Och han kan verkligen skriva om historia på ett sätt som gör att man inte kan sluta läsa hans bok. 
Kan verkligen rekommendera denna bok om ni vill lära er mer om denna historiska händelse. 
 
 

Nej tack men firar hellre nyårsafton själv...

Publicerad 2018-12-30 17:16:45 i

Jag har redan fått två inbjudningar till att fira nyårsafton med folk. Men jag tackar vänligt men bestämt nej tack till dessa inbjudningar. För jag tycker det är skönare faktiskt att vara själv på nyårsafton ibland. Jag var det förra året och det var faktiskt något av det bästa jag har gjort på mycket länge. 
Så imorgon firar jag själv med mycket musik en god nyårsgryta och massor av gott vin till. 
 

Sista lördagskvällen detta år...

Publicerad 2018-12-29 17:59:58 i

Som vanligt blir det att inleda lördagskvällen med ett hett bad. Och detta är ju som sagt en tradition som jag verkligen inte kan vara utan. 
I kväll så njuter jag av en god whisky, en best of platta med Ulf och en väldigt intressant bok om slaget om Arnhem och som är skriven av Antony Beevor. Och han tillhör en sällsynt skara historiker som skriver böcker som är intressanta och läsvärda. För många historiker skriver för jävla trust så det inte går att läsa deras böcker. 

Är bara glad för att få vara med...

Publicerad 2018-12-28 23:07:46 i

Efter allt skit som jag har varit med om de senaste åren så är jag bara glad av att få vara med. För i ärlighetens namn så var det väldigt nära att jag tog livet av mig pga av att jag inte orkade med allt skit som drabbat mig de senaste åren.. Men av någon anledning så hittade jag glädjen till att leva mitt i allt mörker. Och vad det beror på vet jag inte. Men jag tar inget för givet utan jag är glad för det jag har. 

Avslutar med jöback...

Publicerad 2018-12-28 22:46:53 i

Det blev en dvd med Peter Jöback att avsluta denna sista fredag med detta år. Och det är Jöbacks sköna julkonsert från 2009. Och jag måste säga att jöback växer allt mer hos mig som artist. 
Och det är bra skönt att ligga i soffan och njuta av denna dvd ihop med ett gott glas rött. 

Back in falun...

Publicerad 2018-12-28 19:33:29 i

Så har jag snart tillbringat ett dygn i falun sen jag kommit hem från julfirande hos min mamma i norr. Och det var en enormt kul vistelse som gick alldeles på tok för snabbt. Men det är ju alltid så kul och roligt att träffa min kära mamma. Och det är skönt att ge henne ett kul julfirande och detta är enormt viktigt för mig. För det känns som att om inte jag hade funnits så hade min mamma nog varit tvingad att fira jul själv. För min syster verkar helt ha slutat att bry sig om min mamma trots allt som både hon och min bortgångne pappa gjort för henne. Och detta sårar mig. För nog fan kunde min syster visa lite mer uppskattning. Och det jävligaste är ju att min mamma brukar skicka några julklappar till syrrans barn UTAN ett endaste tack. Det tycker jag tyder på någon sorts störning hos min syster. För man tackar väl ändå om det kommer klappar från mormor till ens barn. Men inte ett endaste tack har det kommit. 

Julen 2018...

Publicerad 2018-12-24 23:54:35 i

Det har återigen varit en otroligt skön jul i mitt liv. Jag har tillbringat den tillsammans med min mamma och vi har ätit gott, skrattat och haft den mest sköna och underbaraste jul som man bara kan drömma om. Jag behöver inte mer. 

Att åka tåg idag...

Publicerad 2018-12-20 13:38:06 i

Det är inte direkt en njutning att åka tåg i Sverige idag. För det är ju ständiga förseningar och har man som jag ofta flera byten som ska passas då är det inte kul. 
Sen är det detta med den sökt mer begränsade ytan för bagage i dage tåg. Kan får ju knappt plats med en lite större resväska idag. Och har man skidor med sig, då är ser nästan lönlöst att få plats med dem. Så nog är det en trist utveckling det har blivit 
Nej jag tycker allt mer att SJ ska bli statligt igen. 

På väg norröver....

Publicerad 2018-12-20 11:13:00 i

Så sitter jag återigen på falun central för att snart åka norröver för att fira jul med min mamma. Och det ska bli lika kul som vanligt.
Dock så är det lika trist med dessa evinnerliga förseningar som nuförtiden är vanligt hos SJ. Det är jäkligt konstigt att det ska vara så svårt att sköta tåg i Sverige  

Är inte vår ensak...

Publicerad 2018-12-18 11:36:33 i

Jag läste också att tack vare detta förbud så kan det bli svårare för alla dessa rumänska tiggare att överleva. Men det är väl inte Sveriges ensak att ta hand om dessa rumänska invånare  Utan det är väl landet Rumänien som ska göra det. 

Bra med tiggeriförbud...

Publicerad 2018-12-18 11:30:39 i

Jag tycker det är helt rätt att skånska Vellinge får ett tiggeriförbud. Och jag hoppas att fler kommuner i Sverige kommer att följa på. För är det något jag är så är det att jag är bra less på att se dessa tiggare utanför min mataffär varje gång jag ska handla. 
Nej utvisa dem till det land de kommer ifrån och ta hit dem som på förhand kan försörja sig. 
 
 

Lars Borgnäs..

Publicerad 2018-12-17 08:36:15 i

Jag har med åren kommit att gilla det journalisten och författaren Lars Borgnäs gör och skriver enormt mycket. Och det jag gillar mycket hos han det är hans orädsla och vilja att våga skriva om saker som han vet på förhand kommer att reta upp etablissemanget. Det tycker jag är en styrka hos Lars. Och framförallt gillar jag att han som journalist vågar ställa de frågor som många andra inte vågar ställa. Så för mig är han en stor hjälte. 
 
 

Vi säljer snart ut allt som är svenskt...

Publicerad 2018-12-16 18:49:34 i

Jag kan lite hålla med insändare skribenten här i dess ilska över att SF logga numera är borta på svenska biografer. Numera så är det ett trist F för Film staden som istället syns. Och det är bra trist att denna kultur symbol för svensk film nu är bort och ersatt med ett kommersiellt tjaffs. Vissa saker tycker jag bara man inte rör, men det är ju inte så i detta land. Utan vi ska ju sälja ut allt. Jag kan tycka en hel del på att vi håller på att bli ett kulturellt u land.
 
 

Sver vinner skidskytte stafetten....

Publicerad 2018-12-16 15:25:41 i

Jag måste säga att det var SJUKT häftigt att de svenska skidskytte killar fick vinna stafetten idag. Och med tanke på att två av de bästa killarna var borta så tycker jag att detta är lite av en mini bragd. 
 
 

Känner igen mig lite i Luther...

Publicerad 2018-12-15 18:47:27 i

Jag kan inte annat än att känna igen mig lite i Luther och hans hat mot hur julen är. Och ju äldre jag själv blir så vill jag mer och mer protestera mot den enorma kommersen hysterin att många köper på sig varor som de nog egentligen inte vill ha. 
Och jag tänker lite på en annan sak, och det är att jag riskerar att bli bra ensam när min kära mamma går ut tiden. För det är ju med henne som jag brukar fira alla högtider, och när hon inte lever längre då riskerar jag att bli bra ensam. Vet att jag inte ska tänka så här men det går inte att ibland lite tänka på det ju äldre jag blir. 
Fast jag tror att jag kommer att engagera mig i någon välgörenhet kring jul och hjälpa de som står lägst ner på skalan i samhället kring jul. För jag känner mer och mer att det skulle vara bra mycket mer givande än att tillbringa julen med en massa främlingar som jag inte gillar. 

Läser denna innan jul varje år...

Publicerad 2018-12-15 18:34:18 i

Denna bok Julfritt av John Grisham brukar jag alltid läsa vid denna tid innan jul. Det har blivit lite av en tradition för mig. Och den handlar om ett par som blir tvungen att för första gången i deras liv, fira en jul utan sin dotter Blair. Och det blir ju så klart lite annorlunda. Och för att göra det bästa av situationen så föreslår Arthur som är mannen i huset att de ska åka på en kryssning istället för att fira en jul som i deras ögon mest består av stress och en hel drös jobbiga måsten, och som det är nuförtiden. Dock så är frun emot detta först, men sen blir det andra bullar. Jag tycker ni ska läsa denna och koppla av lite under julen.
 
 

Jag kanske är hård...

Publicerad 2018-12-14 19:31:49 i

Jag kanske är lite för hård i min kritik, men jag är bra less på folk som skyller sina misstag på samhället utan att tag tag i dem själva. Det är fan ingen som har hjälpt mig när jag har behövt hjälp utan jag har fått klara mig själv. 

Jävla snyft reportage...

Publicerad 2018-12-14 19:25:10 i

Jag är bra less ibland på folk som inte kan ta itu med sina egna liv och ta tag i sina problem istället för att ta på sig offerkoftan och tycka synd om sig själv istället för att ta tag i sina problem.
Och det jag tänker först och främst på nu är en artikel man kunde läsa i dagens aftonbladet. Och det handlar om en i idiot till mamma som riskerar att bli vräkt om hon inte innan jul löser sin ekonomiska situation. Och tydligen så har det löst sig tack vare denna snyft artikel. För en massa lättlurade aftonbladet läsare gick man ur huse igår kväll och startade en insamling så att denna kvinna och hennes barn inte blev vräkta.
Själv tycker jag det är något märkligt med denna kvinna. För dels så har hon dragit på sig konstiga kostnader som att hon betalar 900 kronor i månaden för internet och telefoni. Och bara där kan man ju dra ner kostnaden  Själv betalar jag 300 för både internet och mobil. Och sen har hon en bra konstig deal på sin bil på runt 2000 i månaden. Och hon skyller på att hon måste ha bilen för att köra sitt barn till skolan. Hallå!!!! Det finns något som heter skolbuss. Ok det är långt till barnets skola, men det spelar ingen roll. Barnet måste åka buss och bilen ska bort.
Nej fan, denna kvinna borde skämmas!!!!
 

en nioåring med prestationsångest...

Publicerad 2018-12-14 06:46:06 i

Jag tycker allt mer att sverige börjar att bli sjukt och dess befolkning verkar bara bli allt mer psykiskt sjuk av all stress och påverkan från samhället. Så jag är ju inte förvånad när jag läser om två föräldrar som söker hjälp åt sitt barn som är nio år och som lider av prestationsångest. När jag läser detta blir jag ledsen, för detta är ju ett bra resultat på att något är sjukt med det svenska samhället av idag.
 
 

satsa på våra inhemska problem först...

Publicerad 2018-12-12 12:07:49 i

Jag kan inte komma ifrån att jag tycker att det är lite provocerande att följa årets Musikhjälpen i P3. För återigen så satsar de på en insamling som går till något projet i utlandet. Och det jag tycker är så provocerande, det är varför ska vi skänka en massa pengar, som de flesta vet försvinner på vägen eller går in i olika insamlingsorganisationers administrationer. Och för det andra, genom biståndsorganisationen som årligen skänker flera miljoner i bistånd, så tycker jag att det borde räcka med det. 
Nej det kanske borde vara på sin plats med en insamling som går till våra egna hemlösa eller de fattig pensionärer som bara växer och växer i detta land.

Jag saknar gamla Kent...

Publicerad 2018-12-10 23:22:08 i

Jag kan inte komma ifrån att jag saknar gruppen Kent när de var en rockgrupp. För jag gillar inte alls det senare skivor det gjorde i sin karriär.

Nobelfesten vilket otidsenligt spektakel...

Publicerad 2018-12-10 23:00:27 i

Det är ju åter dags för årets skandalfest och årets mest otidsenliga spektakel, och det jag tänker på är nobelfesten. Varför sänder man den i SVT? För vem tittar egentligen på detta spektakel idag? 

våra svenska politiker, en samling IDIOTER!!!!!!!

Publicerad 2018-12-10 11:57:14 i

Återigen så verkar det som att våra svenska politiker inte kan komma överens om hur den framtida svenska regeringen ska se ut. För idag så röstade Annie Lööf ner de förslag som Stefan Löfven har lagt fram för att kanske kunna bilda en regering och få fart på sverige igen. Men tydligen så gick inte Annie Lööf med på detta och återigen så är det back to ritbordet igen för våra svenska politker. Men jag måste säga att jag har under denna tid tappat helt förtroendet för de politiker som vi har. De visar att de har NOLL kunskap och NOLL kunskap om vad svenska folket vill ha ut av våra politiker. Nej jag har nog aldrig känt sånt förakt för dessa så kallade politiker. 

Dessa miljö muppar till journalister....

Publicerad 2018-12-09 17:38:44 i

Jag läste nyss en bra infantil och dum artikel i Aftonbladet som handlade om att det finns miljövänliga alternativ till flyget och då menar journalisten att man skulle välja tåget framför flyget. Men nu är det ju så att som tåget har blivit idag med dess ständiga förseningar och sen alla dessa byten, så förstår jag att folket hellre väljer att flyga. För om jag kan komma fram flera timmar före tåget och framförallt skippa femtielva jävla byten, då blir det flyg. Sen får alla miljö muppar säga vad de vill.
 
 

Det blev en lat lördag idag...

Publicerad 2018-12-08 17:25:55 i

Jag har inte orkat att plugga något idag så det blev en lat lördag istället. För det har varit en enorm stressig och jobbig vecka så Jag bestämde mig för att ta det lugnt idag. Och det känns som att det var en bra idé.
En vän frågade mig om jag ville komma på fest ikväll och det är självklart att man vill det.
 
Jag har väldigt svårt att förstå detta med den så kallade nya sporten som heter e sport. Det är ju en samling datanördar som tror att de utövar en sport som alla andras. Men jag har väldigt svårt att ta denna nya esport på allvar.

Idol final ikväll...

Publicerad 2018-12-07 18:45:40 i

Jag måste först gäspa riktig stort innan jag skriver, om att det tydligen är final i årets idol. Och nog är denna tävling lite väl omodern idag. För hur många kommer ihåg förra årets idol vinnare? Inte gör jag det iallafall.
 
Lägg ner!!!!
 
 

Sista föreläsningen ever...

Publicerad 2018-12-07 18:24:22 i

Det är så skönt att vi idag hade den sista föreläsningen på denna utbildning. För jag måste faktiskt säga att de har varit sjukt dåliga nästan överlag hela tiden. Men det är skönt att de är slut nu så man kan fokusera på den sista terminen och examensarbete. 
 
Dock hade jag en bra intressant diskussion med en av de där två tjejerna som är från Åland. Och vi diskuterade den svenska invandringspolitiken och det var intressant att höra hur det är i Finland. För där har de sannerligen inte samma generösa invandringspolitik som vi har i detta land. Utan i Finland så placerar man ut invandrarna så att det inte ska bildas getton. Och sen så är de mycket hårdare på de krav som ställs på dem som kommer till Finland. Och det tycker jag är bra. För som i Sverige så kan invandrare få hur lätt som helst bidrag och en bostad, till skillnad mot oss inhemska svenskar. Man kanske skulle flytta till Finland.... 

Dåliga föreläsningar...

Publicerad 2018-12-06 20:59:21 i

Jag måste säga att kvaliteten på de föreläsningar som har funnits på denna utbildning har hållit enormt dålig klass. För jag måste säga det och det är jobbigt att bevista dessa, för många har tagit upp enormt viktiga ämnen, och det är därför trist när föreläsarna nästan har stått och sovit när de har föreläst.
Nej jag kommer att ta upp detta när denna utbildning är slut. För dessa föreläsningar håller på tok för låg kvalitet, som med denna utbildning i övrigt. 

Man ska finnas där för sina vänner....

Publicerad 2018-12-04 22:45:41 i

Det var en vän ikväll som ringde och ville prata lite om sina problem och det är ju självklart att man lyssnar. Men jag tror att jag har ändrats lite på den fronten. För om jag känner att denna vän inte betyder något för mig då stänger jag av och lyssnar inte. Jag är väldigt trött på att bli utnyttjad som någon spottkopp när någon vill prata problem. Jag lyssnar gärna men då ska det vara med en vän som betyder något för mig. Som den vän som ringde ikväll.

Detta med att ta seden dit man kommer..

Publicerad 2018-12-03 23:33:37 i

Sedan har vi ju detta med att jag tycker att många invandrare som kommer till Sverige är väldigt dåliga på att ta seden dit man kommer i Sverige. Jag kan tycka ibland att vissa invandrare som kommer hit ställer väldigt höga krav och hur de ville fira sina seder och traditioner på bekostnad av våra traditioner. Och det är något som jag har kommit att ogilla väldigt mycket. För vi bor trots allt i detta land Sverige och vi har våra seder och bruk som till exempel Lucia julafton och midsommarafton. Och jag vill fira dessa traditioner utan att några invandrare ska komma och klaga på detta.

Jag pratade framtid med en vän idag....

Publicerad 2018-12-03 23:22:01 i

Jag har kommit att bli mycket god vän med en av mina kurskamrater i min klass. Och det som är så bra med han det är att han delar många av mina åsikter och tankar. Så man kan lugnt säga att det är mycket kul och intressant att diskutera världsläget med honom. Och just i dag så ringde han och ville bara prata lite s***. Och det är ju alltid kul tycker jag.
Och vi kom att prata om hur Sverige ser ut idag och den bild som han har jag delar är att Sverige är ute på hal is. Både han och jag tycker att Sverige har försämrats mycket de senaste åren. Man kan ju bara ta detta med invandringen, att det är ju ganska självklart att om man tar in 100.000 tals invandrare som inte kan läsa eller skriva svenska, så är det ju ganska självklart att de kommer att få svårt att ta sig in på den svenska arbetsmarknaden. Och det som jag tycker är mest beklämmande det är att det inte ställts några krav på de invandrare som kommer hit. För det ställs in massor av krav på oss svenskar om vi ska emigrera till andra länder. Då är det krav på att man ska kunna språket ha bostad och vara icke kriminell. Så jag kan nog att kraven på det invandrare som kommer hit så borde i kraven öka om ni ska få asyl i Sverige.

Måndagen den 3 december

Publicerad 2018-12-03 22:59:00 i

Det har väl varit en helt okej dag idag. Jag har fått gjort mycket pluggande och det får jag nog vara nöjd med. Dock fick jag tillbaka en grupp uppgift som inte helt var godkänd och det var inte så kul. Men efter att jag satte mig ned med uppgiften så tror att jag har löst kompletteringen. 
 
Jag såg tidigare i kväll och en dokumentär serie om koncentrationslägret Auschwitz. Och jag måste säga att denna dokumentär gjorde mig illamående. Och det som jag reagerar mest på det är att det finns folk idag som tror att säger att utrotningen inte har ägt rum. Jag tycker att dessa personer ska se denna dokumentär serie. 

Jag är ju bara en bluff...

Publicerad 2018-12-01 15:47:29 i

Det kanske verkar som att det är bra med mig och att allt just nu är toppen. Men så är det verkligen INTE. Tvärtom så mår jag sjukt dåligt psykiskt och det beror på att jag håller på att strula till det med skolan på allvar. Och det stressar mig och det gör att jag inte mår bra. Jag sover dåligt och jag mår illa om dagen på grund av detta. Och jag är SÅ trött på att må dåligt. Har gjort det i nästan halva mitt liv känns det som.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela