klabbesworldtwo

en liten blogg som handlar om mitt liv och mina tankar om diverse saker....

Lustigt detta med folk..

Publicerad 2018-02-22 19:53:04 i

Det är intressant detta med hur folk agerar i pressade situationer. För det finns en viss typ av människor som tror att "deras" vilja är den bästa och att den också ska gälla för alla andra. Dock så funkar det inte att agera så idag. Det kanske gick att köra med härskare metoder på trettiotalet, men idag så lever vi, tack och lov i en rätt så jämställd värld, där framförallt män, som kör med härskare metoder inte borde finnas. Men tyvärr så finns det några idioter kvar. Och det är trist att se.
Dock så är jag glad över att de är försvinnande få.
Och helt klart tycker jag, att världen skulle vara mycket bättre, om det fanns fler kvinnor i ledande positioner.

Shl är inte så bra...

Publicerad 2018-02-22 11:10:58 i

Sen tolkar jag denna förlust också som att svenska hockeyligan, SHL, inte är så jävla bra som många tror. Utan av de matcher jag sett, så tycker jag den är rätt usel. Sen kan man ju också undra varför tre kronors lagledning inte har matchat Rasmus Dahlin mer? Han är ju grymt bra och borde självklart ha fått mer speltid.

Tre kronor utslaget...

Publicerad 2018-02-22 11:06:38 i

Jag måste skriva och säga att jag är inte förvånad över att tre kronor är utslagna ur os turneringen. För helt ärligt så är detta tre kronor inget landslag att skriva upp som någon medalj kandidat. För utan våra nhl stjärnor så är vi ingenting. Och Tyskland är inget lag man ska underskatta. De har alltid spelat jämna matcher mot oss, så att de vinner är för mig inte så konstigt.

Nej tack till religiösa friskolor...

Publicerad 2018-02-18 19:07:15 i

Det var en utmärkt krönika av Jan Guillou idag i dagens Aftonbladet. Och den kom att handla om fenomenet religiösa friskolor. Och jag håller med Guillou, att vi ska inte ha några religiösa friskolor i detta land, och framförallt inte friskolor med en muslimsk vinkel.

Gillar fasta rutiner...

Publicerad 2018-02-18 19:01:34 i

Vad jag har kommit att gilla fasta rutiner och och repetition, och detta är något som jag har kommit att gilla väldigt mycket. För jag gillar att ha mina söndagar så lika som det bara går, med en viss del fasta rutiner. För mig så är en bra söndag lika med en god frukost följt av tidningsläsande och sen kanske det blir en promenad följt av kanske lite inhandling av ingredienser till kvällens middag. Sen när jag kommer hem så sätter jag på en favorit skiva, häller upp ett glas rött och sen läset jag dagens Aftonbladet.
Efter detta så ser jag gärna att jag lagar till en god måltid. Och efter att jag har ätit så kanske jag slår mig ner i fåtöljen och läser en god bok.
Och som avslutning på kvällen så brukar det oftast bli en bra långfilm.
Och så här vill jag mer än gärna ha mina söndagar.

Ser inte bra Rangers...

Publicerad 2018-02-17 22:20:24 i

Jag ser på nhl hockey mellan Ottawa och New York Rangers. Och det som är så trist är att Rangers lirar uruselt ikväll och de ligger under med 5-2 till Ottawas favör. Och som att det inte vore nog så blev Henrik utbytt.

Skönt när tentan är över...

Publicerad 2018-02-17 20:23:05 i

Det ska bli skönt när denna tenta är över, för jag börjar att bli bra trött på den nu. För det är nog tenta ångest som jag har känt av de sista två dagarna. För det var nog länge sen som jag har pluggat så här mycket, och det blev nog lite för mycket kanske.

Bra med silver, MEN....

Publicerad 2018-02-17 11:46:09 i

Det blev silver idag på damernas stafett i os, och det är självklart bra gjort av tjejerna. Men jag kan inte komma ifrån att det är ett silver med lite besk eftersmak. För den stora frågan är ju. HUR kunde lagledningen köra Anna Haag framför Hanna Falk? Detta är för mig en gåta. För Haag har ju inte varit ens i närheten av den form som hon hade för några år sen, medans Hanna Falk har under världscupen bevisat att formen finns där.
Nej idag gav vi bort ett guld....

Fördelar med singel livet...

Publicerad 2018-02-16 22:11:19 i

En av de stora fördelarna med att vara singel, det är att när jag har jobbiga dagar, då är det ingen som tjatar på mig eller gnäller om att vi måste göra det och det. Utan det är skönt att när man är singel som jag är nu, och om man har en dålig dag, stänga och låsa dörren, hälla upp ett glas rött och sätta på en bokcd med någon skön bok och försvinna in i den världen. Och efter att ha varit i denna värld en stund så brukar jag genast må mycket bättre.

Vi gör annat än att se på tv...

Publicerad 2018-02-16 19:05:12 i

Jag har tänkt på detta en längre tid, och det jag har funderat över är medierna och dess enorma bevakning av vad som sänds på tv. Man får känslan av att medierna inte tror att svenska folket inte gör annat än att se på tv, för det gör vi. Själv tittar jag ytterst sällan på tv om det inte är någon bra fotbolls eller hockey match på tv. För gammal tablå tv har jag helt gett upp.

Alla dessa skolskjutningar...

Publicerad 2018-02-16 18:58:44 i

Det är ju hemskt att läsa om alla dessa skolskjutningar som sker i usa. Och som att det inte räckte med den i Florida igår, så läste jag nyss på Aftonbladet att ännu en tydligen har skett. Så man undrar ju vad som händer i USA???

Plugg baksmälla...

Publicerad 2018-02-16 18:31:26 i

Jag har inte fått gjort mycket idag, för jag vaknade upp och jag kände mig så otroligt trött trots att jag hade sovit riktigt bra. Och resten av dagen har förflutit som i ett töcken. Jag drack inget igår så det är ingen baksmälla av den sorten, men ändå så känns det som det. Det kanske kan bero på att jag har nog aldrig pluggat så mycket de två sista veckorna, som jag gjort på länge. Det kanske är en reaktion på det...

Håller med Lennie..

Publicerad 2018-02-16 18:04:57 i

Komikern och stå upp artisten Lennie Norman har jag alltid gillat. Och detta uttalande om dagens tv klimat håller jag verkligen med om:
"Det skall vara sport som jag aldrig missar. Allt annat jag ser är streamat. Jag tycker om doobidoo, annars tycker jag att de flesta program som "alla" tycker om är vidriga. Så ska det låta, så mycket bättre, allsång på skansen, det är så otroligt regisserat och tillrättalagt."

Vilket os vi gör...

Publicerad 2018-02-15 11:19:30 i

Jag måste ju bara skriva lite om det fantastiska os det håller på att bli för Sverige. För bara idag så har det trillat in två medaljer. Först tog Charlotte Kalla silver på tio kilometer fristil, och det är ju inte klokt bra. Dock så var jag bra säker, av någon anledning, på att hon skulle fixa det. För hon är i sällan skådad form. Jag tror nog aldrig Kalla har varit i en bättre form.
Sen så blev det överraskande guld i skidskytte till Hanna Öberg, och det var ju mer överraskande, men bra kul.

Sweden - the land of the lättkränkta...

Publicerad 2018-02-14 11:19:20 i

Vad fan håller på att hända med detta land? Det känns som att vi håller på att bli en samling idioter som är så lättkränkta att man snart inte vågar dra ett skämt utan att det alltid är någon som känner sig kränkt.
Läste nyss om att det tydligen finns studenter på KTH som har blivit retade och stött av att det tydligen finns två vägskyltar nära KTH som har namn av det mer sexuella slaget. Och då har dessa studenter hört av sig till Stockholms kommun kontor och velat ha bort dessa skyltar.
Men för fan. Har inte studenter på KTH annat att bry sig om. För jag vet ju personligen att, pluggar man på KTH så har man ingen fritid, utan där är det studier 24h. Så man kan ju undra varför dessa studenter har tid att bry sig om petitesser som dessa?

krävs bättre fokusering...

Publicerad 2018-02-13 12:49:51 i

Det är mycket nu på utbildningen med en stundande salstenta och en komplettering på dem gamla examinationen. Så man kan nog lugnt säga att det är lite mycket nu i mitt huvud.
Men jag tror också att jag måste tänka på att fokusera på rätt saker, för jag har lagt ner lite för mycket tid på att fokusera på studiegruppen, men det var som en elev i gruppen nämnde, att han i första hand tänkte på sig själv och sina studier, och jag tror att jag måste göra lite mer som han. Att jag tänker på mig själv och mina studier i första hand. Jag tror och känner att jag måste göra så för att kunna göra mitt bästa på denna utbildning.

ÄR NI HELT BLÅSTA ELLER?

Publicerad 2018-02-11 12:27:01 i

Jag läste nyss om att det är drygt två till tre miljoner människor som kollar på mello tjafset varje helg. Kan det verkligen stämma? Jag har svårt och tro det. Och till er som gör det, så har jag en fråga. ÄR NI HELT BLÅSTA ELLER? För hur kan folk titta på något mer hjärndött på tv som Melodifestivalen?

Ebba Andersson...

Publicerad 2018-02-10 12:31:25 i

Jag bara måste skriva lite om loppets fyra, och till min glädje blev det Ebba Andersson som tog den platsen. Och detta är ju lite av en minibragd med tanke på att det är hennes första os och att hon bara är tjugo år.

Fantastiskt bra gjort av Kalla...

Publicerad 2018-02-10 11:56:50 i

Vad finns det mer att säga om Charlotte Kalla som redan inte har sagts? Det finns knappt ord för att beskriva hennes storhet som skidåkare.
Idag tog hon ett os guld på skiathlon, och det var ju inte direkt väntat. Jag visste att hon hade stor chans på medalj, men ett guld var inte i mina tankar.

Europe...

Publicerad 2018-02-09 22:51:17 i

Jag bestämde mig för att avsluta kvällen med en dvd med Europe. Och denna är inspelad efter att de släppt bag of bones skivan, en av deras bättre om man frågar mig. Men jag slås av, när jag ser denna dvd över hur enormt bra de är live. Och när jag talar med folk så tror jag inte de inser storheten i dagens Europe.

SKA klara detta...

Publicerad 2018-02-09 18:50:57 i

Jag har ett mantra som jag upprepar många gånger när jag sitter vid mitt skrivbord och studerar, och det lyder "Jag ska klara detta!!!!!". Och det ska jag bara göra.

Är ingen större förlust..

Publicerad 2018-02-09 18:01:21 i

Jag kommer inte att kunna se vinter os, och det är ju lite trist. För har ju följt alla os så långt tillbaka som jag kan minnas, men denna gång missar jag hela os. Men det känns inte som någon större förlust, för har börjat att tappa intresset efter alla doping avslöjanden genom åren, och detta har medfört att jag har tappat intresset lite.

Fredagen den nionde februari...

Publicerad 2018-02-09 17:54:09 i

Det har varit en helt ok fredag idag, har väl inte varit någon dag att berätta för barnbarnen om, men har varit en skön dag så här långt.
Har pluggat lite idag och har tagit mig igenom all kurs litteratur nu så nu återstår bara att repetera det jag läst. Och så här långt tycker jag att jag har hyfsat bra koll på det jag har läst, och det känns tryggt.
Nu blir det inget mer plugg ikväll, utan kör igång igen imorgon.

Nu blir det fredagsbadet och ett glas rätt och Bon Jovi på stereon. Det känns som att jag är bra sugen på en pasta rätt ikväll. Så det blir nog så.

Läste lite om att Miljöpartiet ska tuffa till sig i årets valrörelse, och det känns så löjligt när.de uttalar sig så. För de kan väl börja med att föra en mer verklighetstrogen politik och inte en.politik som gynnar folk i städerna.

Bra att diskutera kostnaderna...

Publicerad 2018-02-09 11:07:32 i

Jag är ingen fan av moderaterna och deras politik, men jag tycker att det är bra att de för upp invandringen och dess kostnad på agendan. För jag tror att det är många med mig som bra gärna skulle vilja veta dess kostnad.

Fredag och solsken...

Publicerad 2018-02-09 11:02:10 i

Vad skönt det är att vakna upp och när man går upp så är det solsken ute. Det känns skönare att leva då...

Det är bara doping...

Publicerad 2018-02-07 22:31:31 i

Vinter os har knappt hunnit starta än, och redan skrivs det spaltmeter efter spaltmeter om denna jävla doping, och det är så tröttsamt. Jag börjar ärligt tröttna på längdskidor, och det är tråkigt, för jag har alltid varit en stor fan av längd sporten. Men mitt tålamod börjar att ta slut nu.

Skolan av idag...

Publicerad 2018-02-07 22:12:44 i

Men det blir väl så här, att vi håller på att få en generation bra okunniga idioter till medborgare i samhället, som går i skolan idag, där det är på modet att inte ha några läxor och att det närmaste ungdomar idag kommer ett lexikon, det är Wikipedia på Internet. Jag skräms av tanken när jag tänker på detta.

Vem är George Washington???

Publicerad 2018-02-07 22:03:12 i

Man häpnar ju ibland över hur okunniga folk ibland är. Och jag har alltid tyckt, att vissa saker bör man bara kunna om man ska vara en del av det svenska samhället och övriga världen, och dit hör att veta vem George Washington är.
Jag satt och studerade idag på stadsbiblioteket här i
Falun, och efter en stund så satte sig fyra tjejer runt bordet bakom mig. Och jag skulle väl bestämma deras ålder till kanske 18 till 19 års ålder. Och av deras samtal att bedöma så höll de på med någon sorts historia uppgift, men jag häpnade över deras okunskap i deras ålder. För det verkade som att det var verkligen en samling idioter, när de höll på att slå upp i lexikon vem George Washington och Abraham Lincoln var. För nog borde man i deras ålder ha koll på vilka dessa berömda herrar är.
Det är inte konstigt att det går utför med ungdomar av idag, när jag ser idioter som dessa tjejer.

Doobidoo läggs på is...

Publicerad 2018-02-07 20:00:17 i

Jag brukar inte kommentera om vad som skrivs om tv program, men kan inte låta bli när det kommer till mitt favorit program genom alla tider, jag talar ol Doobidoo. Och det trista är att svt lägger detta fantastiska program på is efter allt som hänt dess programledare Lasse Kronér. Och det är så synd att detta händer, för detta program är det enda med kvalitet och som är genuint roligt. Allt annat som sänds på tv är ju enbart skräp. Så jag kommer att sakna Doobidoo om det går i graven.

Revansch idag...

Publicerad 2018-02-07 16:11:29 i

Det är bra att bli lite arg och förbannad ibland, för det är inte sant vad jag fokuserar då. Och eftersom det gick sjukt dåligt igår så hade jag sagt, till mig själv,att idag skulle jag plugga utav bara fan, och så blev det och så bra det gick. Har läst över sextio sidor idag, och det får jag vara nöjd med.
Nu ska jag hem och tillaga en god köttgryta:)

Led Zeppelin anno 1980...

Publicerad 2018-02-06 18:41:02 i

Har fått tag i en riktigt skön bootleg med Led Zeppelin som jag bara måste lyssna på ikväll. Och denna består av inspelningar från deras allra sista världsturné siom de gjorde tillsammans innan deras trummis John Bonham söp ihjäl sig.

En rätt jobbig dag...

Publicerad 2018-02-06 17:54:13 i

Vad jag blir påverkad över när det går dåligt att plugga, jag vet inte varför det är så. Men jag får panik och lite ångest och jag blir SJUKT arg när pluggandet går dåligt. Men tror det beror på att jag vill så mycket med denna utbildning.
Men ska försöka koppla av ikväll och ta det lugnt. Så det blir att fortsätta plugga imorgon.
Blir att läsa en bok och lyssna på musik i inledningen av denna kväll.

Fan vad folk mår dåligt hela tiden...

Publicerad 2018-02-05 17:42:15 i

Jag vet inte riktigt vad det är med folk idag. För det känns som att samhället av idag gör folk sjuka, eller så är folk bara överjävligt gnälliga. Och ska jag vara ärlig så dras jag nog mer åt det senaste alternativet. För nog är folk gnälliga idag och inte nöjda med det de har utan de ska hela tiden ha mer och mer utav livet. Hur vore det att stanna upp lite och ta vara på det man har istället.

Plugg måndag...

Publicerad 2018-02-05 12:02:13 i

Det är måndag och det är ny vecka, och jag känner mig pigg på att ta itu med en ny vecka.
Lite kul också att mina favoriter i Simple Minds har släppt en ny skiva, och måste säga att efter att jag har lyssnat en del på detta nya släpp, så tycker jag nog att de fortfarande gör bra musik. Och ska jag vara helt ärlig så tycker jag nog att Simple Minds av idag är en bättre grupp än deras gelikar i irländska U2. För jag tycker att Bono och grabbarna har tappat gnistan lite.

Läser Carl Lidbom...

Publicerad 2018-02-04 19:28:43 i

Jag läser just nu en bra intressant och läsvärd bok om den före detta och numera bortgångne ambassadören Carl Lidbom. Han är en intressant figur i svensk historia. Och just nu läser jag hans bok "ett uppdrag", och i denna så får man sig ett livs nutidshistoria som är bra intressant.
Vill dela med mig av ett stycke ur boken, som handlar om Lidbom och hans syn på den tidens journalister. Och nog är det mycket av sanning i hans ord...
"Journalisterna har och bör ha makt att söka sanningen och redovisa den offentligt, för vem det än må vara obekvämt. Men det är definitivt inte bra när de uppfattar det som viktigare att själva kunna styra det politiska skeendet än att få fram sanningen. Journalister som sluter ögon öron inför fakta som inte stämmer med deras egna syften gör både sig själva och samhället en otjänst."

Skön söndag...

Publicerad 2018-02-04 18:22:04 i

Det har sannerligen varit en skön söndag så här långt.... Och snart ska jag laga till ugnsbakad lax i mango chutney sås.

Allvarligt Aftonbladet...

Publicerad 2018-02-04 18:03:50 i

Hur kan det vara försvarbart att Aftonbladet har hela åtta journalister som bevakar meloditjaffset? Är inte detta att ta i lite väl mycket. Det finns väl andra områden som behövs bevakas mer...

Tack mamma för att du inte röker...

Publicerad 2018-02-04 17:51:04 i

Man inser ju att det är viktigt att ta hand om.kroppen, nu när jag läser medicinska termer och om sjukdomar. Och det som jag är mest glad över, det är att min mamma har slutat att röka. För just rökning är en stor del till varför många drabbas av KOL eller lungcancer.
Jag kommer definitivt ALDRIG att börja röka.

Söndagen...

Publicerad 2018-02-04 12:20:55 i

Jag vaknade upp denna söndag med att det är strålande solsken ute, så idag blir det en promenad följt av plugg senare idag. Jag måste plugga idag för jag fick inget gjort igår. Och följer jag inte den plan som jag har gjort upp, då blir jag rastlös.
Fick reda också idag att jag är godkänd på den senaste praktiken, dock så är det lite jag måste komplettera på examinationen.

Dålig ursäkt...

Publicerad 2018-02-03 22:21:06 i

Det var en bra dålig ursäkt som du hade, när det kom att vi inte drog ut ikväll. Men bra att jag vet hur oärlig du är, så ska jag inte ägna mer tid åt dig mer.

Avslutade nyss..

Publicerad 2018-02-03 19:03:42 i

Jag har nyss läst klart den tredje boken, luftslottet som sprängdes i millennium serien. Och jag blev förvånad över hur läsvärd dessa böcker är. Dessa böcker kan jag verkligen rekommendera om man vill ha en stunds spännande läsning.

Mycket Lundell ikväll...

Publicerad 2018-02-03 18:37:12 i

Jag känner för att lyssna mycket på Ulf Lundell ikväll. Så det blir hans fantastiska dubbel skiva på andra sidan drömmarna.

Trist start på denna kväll...

Publicerad 2018-02-03 18:16:20 i

Det blev som jag trodde, det blev ingen utgång ikväll. För mitt sällskap har väl glömt bort att vi skulle hitta på något, och som vanligt när jag ska hitta på något med folk så är det jag som ska dra i tråden, och detta är jag evinnerligt trött på.
Men det går ingen nöd på mig.
Jag tar mig ett bad istället och läser klart den millennium bok som jag snart är klar med. Sen hittade jag lite god lax i frysen som får bli middag ikväll. Tror det blir lite vitt vin till. Så nog ska jag klara mig även denna kväll.

Musikens underbara värld...

Publicerad 2018-02-02 23:32:56 i

Varje gång som det är jobbigt i mitt liv, så har jag alltid vänt mig till musikens underbara värld, och genast så känns det redan bättre...

Lite jobbig kväll...

Publicerad 2018-02-02 23:24:44 i

Det har varit en skön kväll...

Men jag kan inte komma ifrån tanken, att jag är bra rädd att strula till det så att allt går åt helvete en gång till.

SJUKT bra live...

Publicerad 2018-02-02 22:45:10 i

Det jag kommer ihåg från den Tina Turner konsert som jag såg, så var mitt största minne det enorma drag det var.

Tina Turner kväll...

Publicerad 2018-02-02 22:29:36 i

Jag kände för att avsluta denna kväll med en dvd med Tina Turner. Och denna är från hennes avslutnings konsert på Wembley stadium år 2003.
Och när jag ser denna dvd, så är jag så SJUKT glad att jag har fått chansen att se henne live en gång.

Vilken samling idioter....

Publicerad 2018-02-02 20:09:51 i

Vad är det för en samling idioter som jag har i min studiegrupp? Det känns inte som att de vill.något med denna utbildning. Det känns som att det enda de vill med grupp träfffarna, är att få.jobbet gjort så fort som möjligt,så att man kan åka hem och sätta på kärringen eller gubben. För det är sanslöst vad de brinner av ovilja för denna utbildning som vi nu går på. Och jag skiter väl i om de och de har, så och så mycket att göra på fritiden. För detta ÄR en utbildning som bedrivs på heltid och då struntar jag i om de andra har fullt upp på fritiden. Vi är här för att studera och det är en utbildning på heltid, och då förväntar jag mig att de andra gör sitt jobb, men det verkar som att vi har delade åsikter dät.

Vad jag njöt...

Publicerad 2018-02-02 18:09:10 i

Efter att ha pluggat större delen av eftermiddagen så tänkte jag att det skulle va skönt med en promenad. Och så blev det, och SOM JAG NJÖT av det enormt vackra vinter landskapet.

Dags för Melodifestivalen..

Publicerad 2018-02-02 11:36:42 i

Så var det då dags för Melodifestivalen igen, och som vanligt så skrivs det spaltmeter i media om denna IDIOTISKA tävling, och jag kan inte vara mer ointresserad.

Ser bra ut för djurgården...

Publicerad 2018-02-02 11:25:38 i

Det börjar att se oförskämt bra ut för djurgården, och det börjar lukta guld för mig. Men jag ska nog ligga lite lågt och inte ta ut något i förskott. För slutspelet har ju inte ens börjat.

Ännu en snöig fredag...

Publicerad 2018-02-02 11:15:59 i

Det har kommit till veckans sista dag och det är fredag. Är ännu en snöig dag ute, och nu är det verkligen vinter.
Blir att plugga idag, för jag tog ju en ledig dag igår.

Mer statligt ägande...

Publicerad 2018-02-01 11:46:51 i

En stor skillnad med snöröjningen av idag, det är ju att mycket av den är utlagd på entreprenad, och det har ju visat sig vara mindre bra. Jag tycker att det ska in med mer statligt ägande på detta område.

Det är ju bara lite snö...

Publicerad 2018-02-01 11:31:22 i

Vad är det med Sverige av idag, för återigen så snöar det lite och Sverige klappar ihop. Det stängs skolor, bussar ställs in och folk kan inte komma till sina jobb. Det är ju konstigt att detta var vardagsmat för några år sen och inte blev samhället lamslaget av lite snö. Men skillnaden idag mot förr, det var att vi då hade mer resurser att sätta in om det blev ett snöoväder, och det finns inte idag tyvärr....

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela