klabbesworldtwo

en liten blogg som handlar om mitt liv och mina tankar om diverse saker....

Onsdag 31 januari...

Publicerad 2018-01-31 21:15:42 i

Det är den sista dagen i januari.månad och det känns skönt att vi går mot ljusare tider. För denna vinter har varit mörk och lång. Var länge sen det var så här mycket snö. Fast jag ska ju egentligen inte klaga, för jag gillar ju när det är mycket med snö. Fast även jag har mina gränser.

Har annars varit återigen en bra studie dag, då jag fick gjort mycket. Fast jag känner av lite ångest inför den salstenta vi har den nittonde februari, men det kommer gå bra. Jag känner på mig det.

Vilken cirkus....

Publicerad 2018-01-30 21:00:53 i

Det är med stort intresse som jag tar v del av den rättegång som nu drabbar terroristen som dödade mer än fyra personer på Drottninggatan i Stockholm förra året. Och det är inte sant vilken cirkus det redan är i media. Och för mig så fattar jag inte grejen, han är ju skyldig och då är det väl bara att döma han till livstid och utvisning som efterföljande åtgärd.
Fast om jag hade fått bestämma, så hade jag avrättat fanskapet på en gång.

Fick ett bra besked idag...

Publicerad 2018-01-30 17:53:04 i

Det var bra skönt att få reda på att jag hade fått godkänt på en mycket jobbig inlämningsuppgift som jag lämnade in före jul. Det intressanta var att när jag skrev uppgiften, så hade jag ingen aning om vad jag höll på med, så jag blev lite förvånad när jag fick reda på att jag blivit godkänd.
Har annars varit en bra studie dag idag, har fått mycket gjort så jag kan med råge ta lite extra ledigt ikväll och ha det skönt.

Nytt med Lundell...

Publicerad 2018-01-29 12:06:14 i

Det var riktigt kul med de nya låtar som Ulf Lundell har publicerat på hans hemsida. För det var ju bra länge sen Ulf släppte något nytt. Och jag gillar dessa mer lågmälda och mer akustiska låtar.

Em final i handboll..

Publicerad 2018-01-28 21:48:15 i

Hur det än går i em finalen mellan Sverige och Spanien ikväll, så tycker jag att det svenska laget har gjort det riktigt bra.

Idioti att förbjuda rökning på alla ställen...

Publicerad 2018-01-28 18:46:14 i

Vad jag ibland tycker att detta land är trist och vi ska vara så jäkla präktiga och duktiga, och det börjar att gå till överdrift nu med alla förbud mot alla sorters ting.
Och senast så tänker jag på den hetsjakt som det är på alla rökare i detta land, för jag tycker att det är väl fan upp till var och en om man vill ta ett bloss eller inte.
Jag tycker att vi ska sluta med det överförmynderi som bedrivs i detta land och låta folk själva få bestämma sina liv.

Den evige Federer...

Publicerad 2018-01-28 18:36:39 i

Jag bara måste skriva också och berömma THE GREAT ONE inom tennisen, jag talar om Roger Federer som idag vann Australian open. Sjukt häftigt att han fortfarande kan vinna de stora turneringarna.

Miljönötter...

Publicerad 2018-01-28 18:23:00 i

Det är självklart att jag INTE tänker sluta att flyga om jag vill ut och resa, för vill jag resa bort, då väljer jag självklart det rese alternativ som tar minst tid. Jag ger väl fan i om det är dåligt för miljön.

Är intressant...

Publicerad 2018-01-28 18:19:20 i

Jag kan inte komma ifrån att jag tycker att det är bra intressant detta med psykiatri, och det gör ju det hela mer intressant och lättare vid dessa studier.

Plugg söndag...

Publicerad 2018-01-28 18:12:27 i

Eftersom jag inte pluggade igår lördag, så hade jag satt upp som mål att plugga desto mer idag, och så blev det och jag är nöjd med hur studerandet har gått idag. För jag har fått gjort det jag har satt upp på agendan idag. Och det är alltid lika skönt när jag lyckas med det jag har planerat.

Läser Ledin...

Publicerad 2018-01-27 21:20:47 i

Jag läser ikväll en väldigt intressant bok om Tomas Ledin och hans fantastiska karriär. Och det som slår mig när jag läser denna bok, det är att det känns som att jag känner Tomas tack vare att jag har lyssnat så enormt mycket på hans musik genom åren. Och det är ju verkligen så, att hans musik är en stor del av min uppväxt. För Tomas och hans musik skänker mig sån glädje och jag blir så glad av hans musik.

Saknar Virtanen och hans krönikor...

Publicerad 2018-01-26 18:44:20 i

Det är med sorg som jag läser Aftonbladet och dess Nöjesbladet nuförtiden, men jag gör det mycket av att det är så intressant att följa med i vad som händer i kultur och nöjes Sverige. Dock så saknar jag MYCKET Fredrik Virtanen och hans mycket läsvärda krönikor, och det är så trist att han skulle strula till det så.

Fredag och studerande...

Publicerad 2018-01-26 18:35:37 i

Det har varit en bra fredag idag i mitt liv.

Började med en skön frukost där jag läste dn och vredgades över den enorma slapphet som har visat sig vara stor när det kommer till skandalen kring it skandalen på transsportstyrelsen. Det är ju helt sjukt när man läser om detta. Dels så hade hon som var vd för hela skiten noll koll på vad det var för hemligstämplad information hon basade över. För nog kan man tycka, att som chef så borde man ha koll på sånt. Sen så hade transportstyrelsen inte heller koll på vad det var för utländsk personal som gick runt i dess korridorer, för man får känslan av att det var öppna dörrar in dit. Och detta undrar vad transsportstyrelsen har hållit på med?

Jag frågade hen om vi skulle studera tillsammans på måndag. Men har inte hört ett ord om bestämmandet av plats och tid. Och detta gör mig lite trött, för när det kommer till dessa srudier så vill jag ha raka rör och professionalitet, men så verkar inte vara läget med mina kamrater i min studiegrupp. Trist att gruppen inte fungerar, när man sen ska ut och jobba så är det ju mycket teameork som gäller.

Björn Borg

Publicerad 2018-01-25 00:19:21 i

Jag har sett filmen om Björn borg och hans rivalitet med hans motståndare John Mcenroe ikväll. Och måste säga att det var en bra sevärd film.

Nu tar jag kväll..

Publicerad 2018-01-24 17:16:27 i

Har varit en bra och intressant dag idag när det har kommit till plugget. Har läst en hel hel om psykiatriska pkommor, och samt lite om hiv och aids. Bra intressant har det varit men nu tar jag paus.

Helt sjukt av Wennerström...

Publicerad 2018-01-23 22:45:24 i

Det är ju chockerande att höra om hur stort Stig Wennström och hans spioneri var på den tiden. För han lämnade ju ut hela vårat luftförsvar. Så att om Sovjetunionen hade anfallit på den tiden, så hade vi nog helt stått handfallna. Och när jag hör detta så kokar jag. Hur fan kunde vi behandla denna landsförrädare så milt som vi gjorde på den tiden. Nej ett skott i nacken på han hade varit bättre.

Nästa kurs...

Publicerad 2018-01-23 20:55:35 i

Jag har pluggat ikväll och har påbörjat en ny kurs och denna gång handlar det mer om rätt handgripliga saker inom psykiatrin och det är bra intressant det jag studerat ikväll, men samtidigt är det bra svårt och jag känner en viss oro inför om jag klarar detta. Och det blir ju inte bättre av att allt avslutas med en salstenta i slutet av denna kurs.

Hårt straff...

Publicerad 2018-01-23 18:20:46 i

Om jag hade fått bestämma, så hade kag velat sätta ett skott i nacken på idioten!!!!

Stig Wennström...

Publicerad 2018-01-23 18:19:06 i

Jag har just nu den äran att se en av de mest fantastiska dokumentärer jag har sett om den svenske spionen Stig Wennström. Dock är det en detalj som jag lade märke till i det första avsnittet. Och det handlar om att Stig kunde ställa helt sanslösa krav på det svenska rättsväsendet på denna tid. Och ett helt sjukt krav var att banden som togs upp vid de första polis förhören inte skulle användas mot Stig i den kommande rättegången. Och detta är sanslöst i mina öron. För hur kunde han som en av de värsta spionerna genom alla tider ha make att ställa såna krav? Och hur kunde det svenska rättsväsendet gå med på dessa krav, för de gjorde ju det.

Att skicka paket idag...

Publicerad 2018-01-23 14:38:44 i

Det är helt otroligt vad dåligt det har blivit med service när man är ute och går på stan i Borlänge. Jaf skulle bara skicka iväg ett paket, men tydligen så går inte det längre. Utan man är hänvisad antingen till kupolen eller till Falun. Det är ju fan inte klokt!!!!

Lite go mat och Bruce...

Publicerad 2018-01-21 00:19:13 i

Som alltid när det är lite jobbigt så tar jag till ingredienserna god mat och bra musik, och som så många gånger förr så funkar det.

Tvivlar på mig själv...

Publicerad 2018-01-20 23:55:07 i

Jag vet varför jag får såna här mörka tankar i huvudet ibland, och det beror på att jag tvivlar så enormt mycket på att jag ska klara denna utbildning som jag påbörjat. Men jag ska klara detta, detta har jag både lovat mig själv och min pappa.

Haft många tankar...

Publicerad 2018-01-20 23:28:34 i

Det har varit lite jobb idag, för när jag var ute och tog min promenad, så gick min hjärna igång på några riktigt mörka tankar...

Såg denna turné...

Publicerad 2018-01-20 23:20:57 i

Jag får så många minnen i huvudet när jag ser denna dvd. För jag såg ju en av konserterna i Stockholm under denna turné, och måste säga att de var bra då.

Nu är det kris...

Publicerad 2018-01-20 23:14:00 i

För min blueray skiva med Bruce Springsteen och hans konsert från London och Hyde park funkar inte. Det är någon repa i disken.
Det får bli live in New York city istället från år 2000.

Nej jag tänker inte bju på mat...

Publicerad 2018-01-20 20:24:22 i

Det är många som har frågat genom åren om de får komma och nyttja min matkonst, men jag är benhård på detta. Jag tänker inte bju på min mat, för jag tycker inte folk idag kan äta hos andra. Utan det är mobiltelefon dit och mobiltelefon dit eller så är de veganer eller AIK:are. Så nej det blir fan inget ätande hos mig.

Torsk...

Publicerad 2018-01-20 17:58:31 i

Jävla skit!!! Det blev en svidande borta förlust för djurgården ikväll mot Brynäs, och det var ju trist.

Gillar dif och dess tränare...

Publicerad 2018-01-20 17:27:03 i

Det är kul och se när nya tränare i hockey vågar coacha sitt lag offensivt. Och detta gjorde nyss Djurgården och dess tränare, för han tog ut Djurgården och deras målvakt så det blev spel i 6 spelare mot Brynäs fyra. Och vips så blev det 3-1. Detta gillar jag.

Måste göra mål i pp...

Publicerad 2018-01-20 16:44:00 i

Det var dåligt av Djurgården att inte ta vara på det långa powerplay som de hade i slutet av den andra perioden. Man måste ta vara på en sån möjlighet bättre. Jag hoppas att de rycker upp sig i sista och tredje perioden.

En ny favorit...

Publicerad 2018-01-20 16:25:13 i

En ny favorit i Djurgården är ju Axel Jonsson-Fjällby. Han är verkligen en spelare som jag tror kan bli hur bra som helst om han får vara frisk och hel.

Hockey lördag...

Publicerad 2018-01-20 16:21:11 i

Efter en skön och vintrig lördags promenad så njuter jag just nu av att se mitt lag Djurgården möta Brynäs borta. Dock så ligger de under mot Brynäs med 3-0. Dock så tycker jag att Djurgården alltmer börjar att äta sig in i matchen.

Denna fredag...

Publicerad 2018-01-19 21:46:03 i

Det känns som att denna fredag blev en bra kväll.

Lite god mat och dryck, men först ett bad med medföljande läsning av den tredje boken om Lisbeth Salander i millennium serien. Och måste säga att dessa böcker är bra välskrivna. Man kan bara inte sluta läsa.

Trött på diskussionen...

Publicerad 2018-01-19 12:15:08 i

Vad jag börjar bli trött på att vi hela tiden ska ifrågasätta könsrollerna i detta land. För en man är ju som sagt en man och en kvinna är en kvinna, och så har det alltid varit och det kommer alltid vara så. Självklart har jag förståelse för att andra har annan syn på sitt kön eller vilken "läggning" man har. Men kan de då inte hålla detta privat.

Ska njuta...

Publicerad 2018-01-19 12:10:58 i

Det är en skön fredag idag att vakna upp till. Det är bra vintrigt ute och då myser jag, för jag gillar när det är riktig vinter.

Skön avslutning...

Publicerad 2018-01-17 23:15:15 i

Det blir att avsluta denna kväll med en konsert dvd med Lionel Ritchie. Och måste säga att han är bra viril och spänstig för hans ålder.
Men är kul att se denna dvd, för har sen många år varit en stor fan av hans musik.

Det händer mycket...

Publicerad 2018-01-17 19:32:52 i

Det händer så mycket på min utbildning så att jag är helt slut när jag kommer hem, och då blir det ju inte direkt att jag har tid att skriva här.
Men det har varit tre rätt intensiva dagar på utbildningen nu där vi har lärt oss allt om hur man tar blodtryck, tar blodprov och som idag hur man ska göra om det kommer en aggressiv brukare. Vi har fått lära oss en del övningar där vi ska kunna skydda oss i ett skarpt läge, och detta har varit bra lärorikt.
Jag glömde också att jag har fått lära mig hjärt och lung räddning samt hur jag ska använda en hjärtstartare. Och just det sistnämnda kommer jag nog att ha stor användning för i mitt jobb som vårdare inom psykiatrin.

Varför???

Publicerad 2018-01-15 23:16:06 i

Varför håller jag på med detta som kallas "mitt liv"???

Jag är så trött ibland på detta att jag fan inte orkar snart mer. Det är bara motgångar hela tiden...

Vissa låtar...

Publicerad 2018-01-14 21:08:10 i

Det finns ju låtar som man bara INTE ska lyssna på om man som nu, då jag druckit lite vin och är lite salongsberusad och lite deprimerad. För nyss.hörde jag låten Coco med Ulf Lundell. Och den får mig alltid så enormt nostalgisk och får mig att tänka på gamla tider och framförallt så får denna låt mig att tänka på en vän som jag verkligen såg som en av mina bästa vänner någonsin, och jag kunde inte för allt i världen tro att hon skulle svika mig. Men det gjorde hon och för detta svek kommer jag aldrig att kunna förlåta henne.
Sen så tänker jag, när jag hör Coco på en flickvän som jag verkligen älskade, men det gick ju inte till slut. Men jag trodde verkligen på kärleken till henne. Och jag skulle kunna göra VAD SOM HELST för att få uppleva sån kärlek igen, men jag är tveksam.

Bra skön söndag...

Publicerad 2018-01-14 18:31:30 i

Det har verkligen varit en skön söndag och det märktes att det var skönt att inte behöva plugga idag.

Det blev istället en lång promenad idag och sen lite engelsk fotboll på det.

Ser fram emot slutspelet...

Publicerad 2018-01-14 12:31:52 i

Det börjar att se riktigt bra ut för djurgården hockey, för igår slog de HV 71 hemma på Hovet. Och måste säga att det börjar se riktigt lovande ut, så jag ser fram emot slutspelet och har bra magkänsla som Djurgården fan för första gången på många år.

Plugg fri söndag...

Publicerad 2018-01-14 12:11:25 i

Det är skönt att vakna upp idag och känna känslan av att inte behöva plugga idag. För jag kände att jag ville bli klar med examinationen igår så att jag kunde vila ut idag, och det är skönt med en hel plugg fri dag idag. Ska bara softa och vila idag, blir kanske en promenad senare.

Känner mig stolt...

Publicerad 2018-01-13 19:16:05 i

Jag älskar känslan av att ha genomfört något riktigt jobbigt och sen lyckats att ro det i land. Och känslan när man är färdig är bara för go.

Lördagskvällen...

Publicerad 2018-01-13 18:49:32 i

Det blir verkligen att ta de lugnt ikväll, för jag är helt slut efter de senaste dagarnas tenta plugg. Så ikväll blir det flrst ett bad, sen en god middag bestående av ugnsbakad kyckling med chilisås och kokt ris till. Och efter det ska jag läsa utavbarafan i den andra boken i bokserien om Lisbeth Salander.

Att studera psykiatri...

Publicerad 2018-01-13 18:41:43 i

Jag kan inte komma ifrån att jag nog har hittat rätt denna gång med val av studier, för det är bra intressant att studera psykiatri.

Är klar med examination...

Publicerad 2018-01-13 18:32:14 i

Jag är bra glad och stolt över mig själv att jag tidigare idag blev klar med min examination för den kurs som jag nu har läst klart. Det var en bra knivig och lite mer jobbig examination denna gång, men den är nu klar och inlämnad.
Så nu ska jag bara relaxa resten av kvällen.

Skön och vintrig morgon...

Publicerad 2018-01-13 11:37:30 i

Det är bra vintrigt ute med mycket snö, när jag tittar ut genom fönstret.
Håller på att käka frukost och läsa morgontidningen. Dock så slås jag av nya skjutningar ute i landet. Och det måste ju vara något fel när det redan har dött nästan tio personer och det inte ens har gått en månad in på det nya året. Sen är det en annan sak som intresserar mig, och det är att man aldrig får reda på nationalitet på förövarna. Och detta skulle jag bra gärna vilja veta mer om. Det skulle inte förvåna mig om de flesta av dessa kriminella är invandrare.

Psykiatri....

Publicerad 2018-01-12 19:36:13 i

Efter att jag har studerat en termin och nu har påbörjat den andra, så måste jag nämna att jag tycker att psykiatri är bra intressant att studera.

Är nöjd med dagens studerande...

Publicerad 2018-01-12 19:26:58 i

Jag kan inte annat än att vara nöjd med mig själv och dagens studerande. Och jag tror nog att detta är den bästa hemtenta som jag arbetat på så här långt. Så jag tror och hoppas på ett bra betyg av lärarna.

Så bara för att jag har varit så nyttig idag så blir det lite extra god mat och lite vin ikväll. Blir nog lite renskav och ett australiskt rött vin till, som jag fått av en bekant för en tid sen.

Pluggar arslet av mig...

Publicerad 2018-01-12 15:51:35 i

Jag är inne i en bra tung tenta period just nu, och jag skriver för fulla muggar på min hemtenta. Men jag tycker att det går bra och känner tillförsikt att detta kommer att gå bra.

Blir nog inte kvar...

Publicerad 2018-01-10 21:59:20 i

Jag känner mer och mer att jag börjar bli trött på Falun, och efter denna utbildning så flyttar jag nog. Och helst skulle jag vilja flytta från Sverige, för jag tycker att detta land börjar bli för litet för mig.

Vad händer med Sverige?

Publicerad 2018-01-09 11:36:56 i

Vad är det som håller på att hända med Sverige? Ena dagen så dör en helt oskyldig människa av att han råkade hitta en handgranat i närheten av där han bor. Och någon dag senare skjuts en man till döds på en pizzeria i Rinkeby? Den idiot som säger att det är tryggt i Sverige och att Sverige går bra ekologiskt, den ljuger!!!!

Håller med...

Publicerad 2018-01-09 11:31:22 i

Denna insändare som jag nyss läste om i dagens nyheter skriver jag verkligen under på. För det känns ju som att det bara satsas på alla nyanlända, men oss infödda svenskar skiter man i.
"Det diskuteras ständigt hur man fort kan få ut nyanlända på arbetsmarknaden. Varför är det inte samma iver kring oss vanliga arbetslösa? Vi får gå kurs efter kurs, fas 1, fas 2, fas 3/ sysselsättningsfasen etcetra. Jag har varit arbetslös i tio år, så jag vet hur det är. Det är ingen som kommer med uppmuntrande rop eller kurser som verkligen betyder något."

Dagens Nyheter 9 jan 2018

Trött på gråtande kändisar...

Publicerad 2018-01-07 21:51:45 i

Det verkar som att det är inne för svenska kändisar att ställa upp i diverse tv-program och gråta ut och vika ut sina liv, dock är jag bra trött på detta. För jag fick nog lite, när jag så Peter Jöback i stjärnorna på slottet. För det enda som hände i programmet var att han berättade om hur bra hans karriär har varit och är, och sen kom han in på sin jobbiga barndom, som han redan har berättat om i femtioelva andra tv-program, och självklart när han berättade så skulle det till att gråtas utav bara fan, och det är sååå tröttsamt att se.

Softar med en Wells dvd...

Publicerad 2018-01-06 23:43:28 i

Det blir att avsluta denna lördagskväll med en skön Robert Wells dvd. Och måste säga att bland alla gästande artister som medverkar på denna konsert så är det nog Jerry Williams som lyser mest. För det är fan inte sant vilken pipa den mannen besitter.

Bianca i talang...

Publicerad 2018-01-06 20:17:31 i

Ursäkta mig men? Vad gör Bianca Ingrosso i teve fyras talangtävling Talang? Vad har hon gjort för att förtjäna en plats i juryn där????????

Ingen bio ikväll...

Publicerad 2018-01-06 19:53:32 i

Det ser ut som att det inte blir något besök på biografen ikväll och den nya star wars filmen.

Och det är lite synd, för jag är bra sugen på lite besök på närmaste kinematograf. Men är man sjuk så är man.

Det var bra trist att småkronorna förlorade finalen i årets junior vm, men vad ska man som svensk spelare göra, när domarna är partiska som en dum åsna. Skulle jag vara svensk tränare så skulle jag lämna in en protest.

Ska kolla...

Publicerad 2018-01-05 19:21:00 i

Jag blev bra tagen av det lir som småkronorna presterade mot USA igår. För jag trodde verkligen inte att de skulle spela SÅ bra. Och nu känns det som att jag bara måste se finalen inatt. Synd bara att det är så jäkla tidigt, klockan 0200. Men det är väl bara att ställa klockan.

Synd på Brost...

Publicerad 2018-01-05 19:11:44 i

Det var lite synd att höra om att legendaren Johannes Brost har gått ur tiden nyligen, och jag kommer att sörja och minnas han för alla sköna och underhållande roller han har gett oss på vita duken. Och för de flesta svenskar så minns vi nog han som Joker i såpan rederiet. Fast om jag själv får lyfta fram en roll, där han verkligen levererade, så är det filmen Avalon.

Plugget har börjat...

Publicerad 2018-01-05 18:45:26 i

Så är det ett nytt år och en ny termin har börjat, och idag hade jag den första riktiga plugg dagen, då jag har suttit och studerat hela dagen, och det har gått riktigt bra. Det är skönt att vara igång igen.

Och som alltid om fredagarna så ligger jag i badet och njuter av go musik och ett glas rött. Jag läser dagens Aftonbladet och det var särskilt en artikel som fick mig att reagera lite. Och artikeln tog upp efterlysta brottslingar som har begått svåra brott och som ännu inte är fängslade och satta i fängelse, och det är också bra att medier hänger ut dessa idioter så att de åker fast. Dock så tänkte jag på en sak när jag såg deras namn och bild, för det var nästan enbart invandrare med idel muslimska namn. Och då tänker jag. VAD FAN GÖR DE HÄR? VARFÖR ÄR DE INTE UTVISADE? För när jag kollade dessa herrars brottsregister som var publicerade i samma artikel, så hade de långa listor över tidigare brott. Och då undrar jag varför inte dessa idioter inte redan var utvisade? Nej men enligt samhället så är det alltid så synd om såna här personer och de ska ha vård istället för fängelse.
Fast frågar man mig så borde de utvisas på en gång så fort de åkt fast.

Kul att ha fel ibland...

Publicerad 2018-01-05 00:48:13 i

Det kom att bli en bra sevärd match mellan Sverige och USA ikväll i junior vm i hockey, och jag trodde ju att det skulle bli svårt för Sverige att vinna, men det blev precis tvärtom. Sverige gick ut och stod upp mot det amerikanska laget och dess offensiv. Vi stof upp och gav inte USA många målchanser, och ju.längre matchen höll på så tycker jag faktiskt att det var Sverige som mer och mer tog över matchen och vann rättvist med 4-2.

Junior vm i hockey...

Publicerad 2018-01-04 22:31:32 i

Det blir att avsluta denna kväll med lite hockey och vm semifinalen mellan Sverige och USA vi lilla vm. Dock tror jag att det blir respass ikväll för Sverige, för det lir de har visat upp tidigare i detta vm, det håller inte. Men jag hoppas jag har fel.

Läst om vietnam kriget...

Publicerad 2018-01-04 21:59:46 i

Har nyss läst ut en bra intressant bok som handlade om vietnam kriget. Och jag har fått en helt ny syn på detta krig efter att ha läst boken. Och jag vill dela med mig av ett citat som väl beskriver hur dumt detta krig var.

"Under vietnam krigen upptäckte såväl fransmän som amerikaner att för varje dödad motståndare rekryterades ett antal nya ur en alltmer fientligt inställd civilbefolkning. Det är kanske den viktigaste lärdomen från krigen i indokina."

Tänkv ord..

Publicerad 2018-01-01 20:33:11 i

"Var glad för det du har, var glad att du har hälsan, var glad för den mamma du fortfarande har kvar, var glad för den lägenhet du har, var glad att du bor i Falun, var glad att du fortfarande är nyfiken på livet, var glad för att du LEVER...".

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela