klabbesworldtwo

en liten blogg som handlar om mitt liv och mina tankar om diverse saker....

Fortsätter kvällen...

Publicerad 2018-07-28 22:24:08 i

Det har varit en bra skön lördagskväll...

Jag lagade till en go köttgryta idag och den blev riktigt god.

Det var också skönt att det har regnat en del idag och att det också har varit lite svalkande väderlek.

Nu fortsätter jag kvällen med DVD:n London Calling med Bruce Springsteen.

Meraf Bahta doping misstänkt...

Publicerad 2018-07-27 19:25:25 i

Det va då själv fan, att det ska vara så svårt som.elitidrottare att vara tillgänglig för doping kontroller. För nu har det kommit fram att friidottaren Meraf Bahta har missat tre doping kontroller av någon jävla anledning. Och jag tänker inte forska vidare om diverse ursäkter från hennes sida om varför detta har skett. För är det något jag är less på, så är det idrottare som kommer med dåliga ursäkter när de misstänks för doping. Ge fan i att ta en massa misstänkta piller och ät en banan istället. Hur svårt kan det vara. Och om.nu Bahta skulle vara skyldig, då är det tredje friidrottaren som fälls för doping efter Ludmila Enavisy och Abeba Aregavi.

Fick mycket för pengarna...

Publicerad 2018-07-27 19:05:40 i

Jag bestämde mig för att det blir en shopping dag idag, och trots värmen så åkte jag iväg till.kupolen och det kom att bli en riktigt lyckad shoppingtur. Och jag måste säga att jag har blivit bra på att shoppa mycket men få ändå valuta för pengarna.

Tycker det bara är så synd att se hur Borlänge har förvandlats till en muslimsk småstad, för det är sjukt vad invandrare det är där och fler verkar de bli. Och herregud vad barn de avlar fram och vem försörjer dessa individer, jo du och jag inhemska svenskar som jobbar häcken av oss för att få detta land att fungera. Jag tycker nog att det är dags att sätta lite press på dessa bidragsberoende invandrare. Att får de soc stöd så måste de jobba. Jag tycker det är en utmärkt idé.

Frida Hansdotters sommar...

Publicerad 2018-07-27 17:14:20 i

Jag lyssnade tidigare idag på Frida Hansdotter och hennes sommarprat och det kom att bli en bra känslomässig lyssning. För Frida tog upp hennes mammas bortgång i cancer, och jag kände igen mig i hur hon hantera sorgen och precis som för henne så var det lika jobbigt för mig när min pappa gick bort.

Några dagar ledigt...

Publicerad 2018-07-27 14:26:36 i

Det är fredag och jag är ledig nu några dagar från sommarjobbet och det är bra skönt. För har jobbat tolvtimmarspass nu några dagar så det är skönt att vara ledig.

Frågar ändå...

Publicerad 2018-07-24 13:16:53 i

Jag tänker strunta i att de säger att jag frågar för mycket. Det är väl bättre att fråga en gång för mycket och göra rätt än att inte fråga och sen göra fel.

Men kag har det bra..

Publicerad 2018-07-21 22:50:46 i

Jag tänker inte rota mer i hur det svenska samhället fungerar ikväll, för just ikväll vill jag må bra för jag har haft en bra jobbig tid bakom mig både när det kommer till jobb och det civila livet. Men hur det än är så tänket jag i alla lägen på att det finns en lösning på allt.

Det har varit en skön lördag trots allt.

Blev en lång och skön promenad i sommarvärmen, och jag gjorde ett misstag när jag inte tog med något vatten när jag var ute och gick, för jag kom att bli bra törstig på grund av värmen. Men jag drack desto mer när jag kom hem.

Efter att jag kom hem blev det att kolla in den allsvenska matchen mellan Örebro och Malmö, och det kom sig att det var Malmö som gick vinnan ur striden med 1-2. Dock så måste jag bittert erkänna att svenska allsvenska ligan är så SJUKT dålig om man jämför med de övriga europeiska ligorna. För så är det. Men.jag ser dessa matcher i bristen på annat att se, annars hade jag fan inte kollat.

Bränderna...

Publicerad 2018-07-21 22:22:56 i

Det är ju sorgligt att se hur dåligt vårt inhemska civilförsvar funkar när det är skarpt läge, i dagar som dessa med skogsbränder som riskerar att bli de värsta på många år. Och inte har vi lärt oss något av bränderna i Västmanland för några år sen. Nej då, det är samma visa som alltid, att vi måste förlita oss på hjälp från utlandet. Och det är väl bra, fast jag tycker att vi nog borde ha råd att ha egna resurser till bränder som dessa. Och jag tycker att det är mycket dumt att vi idag är beroende av utländska styrkor. För hur blir det om dessa utländska styrkor inte kan komma till vår hjälp? Det kan ju hända att det brinner på flera ställen i Europa och då kan vi nog inte lita på att de kan komma till vår hjälp. Utan jag hade nog helst sett att vi hade kunnat klara oss själva när det sker en brand som denna.

Ankdammen Sverige...

Publicerad 2018-07-21 21:36:08 i

Vad jag känner mer och mer att Sverige är en enda stor ankdamm där vi tror oss svenskar att vi bor i ett modernt och bra land, ett land där det mesta funkar bättre än i andra länder. Men jag ska vara ärlig och säga, att allt är inte så bra längre i detta land, som en gång i tiden var ett av de bättre länder som man kunde bo i. Men efter krisen på nittiotalet, där moderaterna började att nedrusta Sverige så tycker jag att det mesta sen dess har bara gått åt det sämre hållet. Sen valet senare på nittiotalet så vann ju socialdemokratiska partiet och då trodde man ju att det skulle bli bättre, men så fan heller. Det blev nedrustning av vårt försvar, både inom landet och det utåtriktade försvaret och sen det mest idiotiska genomförande av dem alla, jag talar om kommunaliseringen av skolan i Sverige. Och detta är nog det mest idiotiska som har hänt Sverige på många år. För vi hade en gång, världens bästa skola, där länder stod i kö för att komma och studera varför vårt skolväsende var så bra. Men efter kommunaliseringen så har bara skolan raserat. Och jag tror jag vet varför. Detta är trist att se, och jag är bra glad att jag gick i skolan innan detta.

Life isnt easy...

Publicerad 2018-07-20 21:00:30 i

Nej livet är fan ingen barnlek, det har jag sannerligen fått lära mig dyrt. Och jag vet att min lott i.livet är väl att jag måste kämpa lite mer än andra. Men NÅGON gång skulle det ju vara skönt om jag fick lite flyt i livet.

Vill ju leva...

Publicerad 2018-07-20 00:48:29 i

Jag förstår inte vad dessa tankar kommer ifrån, men det kan ju ha att göra med lite att jag ibland.är bra trött på detta samhälle och att jag drömmer om en tid då det fanns plats för personer som jag.

Förstår inte...

Publicerad 2018-07-20 00:03:17 i

Jag förstår inte varför jag tänker så mycket på självmord i dessa dagar? Jag hittar inget bra svar på det och det oroar mig.

Musikens makt...

Publicerad 2018-07-19 23:28:26 i

Det är otroligt att jag som har lyssnat på musik och samlat på skivor i så många år, kan bli så berörd av musik fortfarande. För när jag ser denna konsert med Håkan ikväll så får jag tårar i ögonen av den glädje som sprids.

Håkan på Ullevi 2016...

Publicerad 2018-07-19 23:13:17 i

Jag kände för att kolla in Håkan Hellström och hans konsert från Ullevi år 2016, och det går ju bara att inte bli berörd av den enorma glädje som finns mellan Håkan och hans publik denna kväll.

Men stäng av mobilen då...

Publicerad 2018-07-19 01:41:46 i

Har en lite lustig grej för mig ibland, och det är att jag brukar roa mig med att skicka lustiga sms till folk ibland. Och de brukar oftast innehålla lite sköna och underfundiga texter. Dock så verkar folk ta lite illa upp om jag messar mitt i natten. Men jag tänker ju som så att på natten stänger väl folk av sina mobiler, men nej då. Så verkar inte vara fallet. Men jag skiter väl i det, om folk inte stänger av mobil när de ska sova, och jag är på sms humör, då får folk skylla sig själva.

Mörka tankar..

Publicerad 2018-07-16 22:28:24 i

Jag gillar inte att jag har haft så mörka tankar den senaste tiden, och när jag menar mörka tankar så menar jag MYCKET mörka tankar. Nästan så att jag blir allvarligt rädd för mitt liv....

Varmt nu...

Publicerad 2018-07-16 19:47:40 i

Det är måndag och jag har varit ledig, och det har varit bra skönt. För efter förra veckan, som var allt annat än bra, så är det skönt att börja denna vecka "lite slow".

Har varit bra varmt idag och det märks att miljöförstöringen har börjat att märkas på jorden. För så här varnt har det inte varit på många år. Jag har ju varit med om varma somrar, men då.har det ju även regnat en hel del, men det gör det inte längre om somrarna, och detta oroar mig lite. Men det är väl bara att anpassa sig och förska att leva.efter rådande situation. Det finns nog inte så mycket vi människor kan göra, för det är nog redan försent att rädda denna planet.

Har dock blivit en skön promenad idag, var till en ödslig strand och hade det skönt i min ensamhet. Jag.lyssnade på Tomas Andersson Wij och hans sommar program från år 2000. Och.måste säga att han är en artist som växer i mina öron. Ett sjukt intressant program.
Sen jag kommit hem så blev det ett bad och nu ska jag fixa till en go sallad.till middag.

Är fan värd...

Publicerad 2018-07-15 21:36:10 i

Jag är värd att fira med ett glas vin ikväll, för jag har varit bra jäkla duktig denna vecka. Dels så ska jag bara nämna att denna vecka nog är en av de jobbigare i mitt liv på bra länge. Men det är skönt att veckan är slut och att vi nu kan ta nya tag och gå vidare.

Det är varmt...

Publicerad 2018-07-12 18:52:46 i

Det är OTROLIGT varmt ute just nu, och det känns lite som att människans påverkan på jorden börjar att bli mer och mer synlig i samhället, för nog har det blivit varmare de sista åren. Och det är ju varmt så länge nu och inget regn finns det att tala om. För nog regnade det mer förr om somrarna, för nu regnar det ju nästan inget alls. Så nog är denna värme ett tecken på de enorma miljöförstöringar som vi människor har åstadkommit på denna planet.

Annars har det varit en bra dag.

Skulle ju ha varit ledig idag, men jag var skickad av mitt jobb att göra ett prov för att få medicin delegering, och denna gång gick det vägen, och jag klarade provet. Det är skönt, för det underlättar ju när jag jobbar.

Jobbigt grej på jobbet...

Publicerad 2018-07-11 19:59:19 i

Det kanske är några som har reagerat på mitt inlägg för några dagar sen, men det är ärliga ord som jag skrev. För jag mådde verkligen INTE BRA när dessa ord skrevs. Men detta beror mycket på att jag var med om en rätt jobbig sak på det jobb som jag för nuvarande jobbar på. Och det kom sig att jag var tvingad att jobba med en.komplett idiot sol dels sover på jobbet och sen inte kan utföra de mest simpla jobb uppgifter och sen till råga på.allt, så verkar det som att pengar fattas från jobbets gemensamma kassa. Och detta hände precis när jag och han jobbade. Och alla vet att jag ALDRIG skulle kunna stjäla från det jobb jag jobbar på. Det strider mot min självkänsla och allt som jag står för. Att göra en sån här sak, det är något som jag aldrig ÖVERHUVUDTAGET ALDRIG skulle kunna göra. Och att sen bli beskylld för det, det var sjukt jobbigt. Så det var därför som jag under både måndag och tisdag mådde enormt dåligt. Och jag hoppas verkligen inte att jag behöver gå igenom detta igen.

Kraven...

Publicerad 2018-07-09 03:15:42 i

De enorma krav som ställs på en person idag, de orkar jag snart inte med. Och det finns gränser för vad jag tål och orkar med, och gränsen för vad jag orkar med är nådd nu känns det som. Jag orkar inte mer med skit nu...

Orkar snart inte mer...

Publicerad 2018-07-09 02:35:39 i

Jag har varit med om en JÄTTE JOBBIG dag på jobbet idag och jag har nog inte mått så här illa psykiskt på MYCKET länge och jag blir rädd över mina tankar och känslor som jag har i kroppen och jag vet inte om jag orkar mer skit snart. För jag är så enormt trött på att må dåligt hela tiden. Jag vill MÅ BRA OCH JAG ÄR SÅ TRÖTT PÅ ATT MISSLYCKAS och att jag aldrig får visa vad jag kan och att jag är bra på det jag har lärt mig genom livet. Men jag tror och känner, met och mer att det inte finns plats för en sån som jag. En sån person som jag, där det tar lite tid för mig att komma igång på ett jobb, det finns nog inga arbetsplatser för mig. Och jag är SÅ TRÖTT på att jag hela tiden inte duger till. Och det är väl så, jag är väl fan helt värdelös och jag duger nog inte till något. Det känns i min kropp som att jag snart är helt slut psykiskt och att det kanske är dags att "kila vidare".........

Ogillar starkt...

Publicerad 2018-07-05 19:33:32 i

Är det något som jag inte gillar, så är det folk som ringer från jobbet och undrar saker. När jag är ledig, då är jag ledig och vill koppla av, så jag ogillar STARKT när folk gör så här.

Vi curlar våra barn för mycket..

Publicerad 2018-07-04 05:40:52 i

Jag kan ibland verkligen tycka att vi idag curlar våra barn för mycket och jag tror att de kommer att straffa dem senare i livet när de ska ut på en allt mer tuffare och hårdare arbetsmarknad.
Det första som jag tänker på är detta med att vi numera inte har några läxor i skolan. För det verkar som att läxor inte förekommer i samma utsträckning som när jag gick i skolan. Och ursäkten som många skolor har är att det är så stressigt för många elever som det är idag, så eleverna tycker att det är jobbigt med många läxor. Men jag ställer mig frågan. Hur ska eleverna lära sig om de inte har några läxor? För sanningen som jag ser den och har lärt mig. Det är att man sitter i skolan, läraren har en föreläsning man som elev får en uppgift som man sen får i läxa och sen tar med hem och utför. Detta är ju ett system som har fungr utmärkt i skolan i många år och jag har svårt att förstå hur det plötsligt är jobbigt för dagens elever att ha läxor. Och en annan sak är ju också bra att tänka på. Det är ju så här skolan fungerar när man kommer högre upp i skolsystemet, och där har man ju läxor till förbannelse. Hur ska det då gå för ungdomar som aldrig har haft en läxa?
En annan detalj som jag ibland tänkt på. Det är detta med att det talas om att elever i grundskolan ska få börja senare, och man har som ursäkt med att många lärare i grundskolan tycker att många elever är trötta om de börjar tidigt. Därför har många skolor på prov börjat med att börja senare på dagen så att eleverna ska vara piggare och orka mer under dagen.
Men jag tycker att detta är bullshit och att göra dagens unga en björntjänst. För hur ska de sen orka med dagens arbetsmarknad, där det KRÄVS att man börjar 0600 eller 0800 varje dag?

Vi är klara för kvarten...

Publicerad 2018-07-03 19:01:44 i

Det blev ju en rätt konstig match måste jag säga, men jag ska nämna att jag självklart är glad för att vi är i.kvartsfinal, men på det sättet som vi spelar är jag inte det. För jag tycker inte att vi spelar bra, för vi sätter ju fan inte vära chanser utan vi skjuter över eller bredvid. Och sen för att inte tala om passningsspelet, det är ju under all kritik. Hade varit mer glad om vi lirat bättre.

Gillar Janne...

Publicerad 2018-07-03 17:02:09 i

En som jag har fått stort förtroende för det är Janne Andersson som är tränare för Sverige. Det är kul att vi ÄNTLIGEN har fått en förbundskapten som visar lite känslor och vill vinna.

Tycker de har gjort det bra...

Publicerad 2018-07-03 16:45:53 i

Hur det än går i denna match, så tycker jag att Janne Andersson och hans manskap har gjort det bra. De har presterat långt över mina förväntningar, så jag är nöjd med hur resultatei än blir i denna match.

Idag hoppas vi på vinst...

Publicerad 2018-07-03 16:38:33 i

Det är ju bra passande att man är ledig idag så jag kan kolla på åttondelsfinal matchen mellan Sverige mot Schweiz. Och så här långt tycker jag Sverige gör det bra. Och det känns betryggande.

Grytan är på g...

Publicerad 2018-07-01 18:08:01 i

Så där, nu är själva matlagning klar och nu ska bara grytan goa till sig i någon timme innan vi äter. Och jag vill inte skryta, men jag ÄR väldigt bra på att laga mat. Och det är något som jag faktiskt kan säga och gå i land med.

Söndagen....

Publicerad 2018-07-01 17:18:27 i

En skön söndag har det återigen varit...

Efter frukost så drog jag ut och solade och läste en stund vid en av sjöarna här i falun.

Efter detta så drog jag förbi affären för att köpa lite ingredienser till den köttgryta som jag ska laga till ikväll. Och jag vet att det inte direkt är passande med köttgryta på sommaren, men jag hittade ett sånt grymt recept på en gryta i dagen morgontidning, att jag bara var tvungen att testa detta.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela