klabbesworldtwo

en liten blogg som handlar om mitt liv och mina tankar om diverse saker....

Vi curlar våra barn för mycket..

Publicerad 2018-07-04 05:40:52 i

Jag kan ibland verkligen tycka att vi idag curlar våra barn för mycket och jag tror att de kommer att straffa dem senare i livet när de ska ut på en allt mer tuffare och hårdare arbetsmarknad.
Det första som jag tänker på är detta med att vi numera inte har några läxor i skolan. För det verkar som att läxor inte förekommer i samma utsträckning som när jag gick i skolan. Och ursäkten som många skolor har är att det är så stressigt för många elever som det är idag, så eleverna tycker att det är jobbigt med många läxor. Men jag ställer mig frågan. Hur ska eleverna lära sig om de inte har några läxor? För sanningen som jag ser den och har lärt mig. Det är att man sitter i skolan, läraren har en föreläsning man som elev får en uppgift som man sen får i läxa och sen tar med hem och utför. Detta är ju ett system som har fungr utmärkt i skolan i många år och jag har svårt att förstå hur det plötsligt är jobbigt för dagens elever att ha läxor. Och en annan sak är ju också bra att tänka på. Det är ju så här skolan fungerar när man kommer högre upp i skolsystemet, och där har man ju läxor till förbannelse. Hur ska det då gå för ungdomar som aldrig har haft en läxa?
En annan detalj som jag ibland tänkt på. Det är detta med att det talas om att elever i grundskolan ska få börja senare, och man har som ursäkt med att många lärare i grundskolan tycker att många elever är trötta om de börjar tidigt. Därför har många skolor på prov börjat med att börja senare på dagen så att eleverna ska vara piggare och orka mer under dagen.
Men jag tycker att detta är bullshit och att göra dagens unga en björntjänst. För hur ska de sen orka med dagens arbetsmarknad, där det KRÄVS att man börjar 0600 eller 0800 varje dag?

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela