klabbesworldtwo

en liten blogg som handlar om mitt liv och mina tankar om diverse saker....

Grattis Herman

Publicerad 2018-03-31 11:19:20 i

Jag bara kände att jag ville skriva och gratta den store historikern och författaren Herman Lindqvist på hans sjuttioårsdag. För oj vad hans författarskap har betytt mycket för mig. Har läst nästan alla hans böcker och framför allt så har jag tagit del av hans fantastiska serie om den svenska historien. För det är nog en av de bättre bok serier man kan läsa om den svenska historien. Dock har han ju fått kritik genom åren för att blunda för vissa detaljer i den svenska historien, och så har han fått kritik för språket. Men jag tycker detta bara är nonsens. Man ska nog inte läsa Hermans historie serie om man ska forska, dock så kan man läsa den om man vill ha en snabb överbkick över den svenska historien, och då är denna bokserie fantastisk.
Sen måste jag bara nämna hans tv serie "Hermans historia" som går att återse på svt öppet arkiv. Dock så finns det bara fyra avsnitt där, men oj vad sevärda dessa avsnitt är. Det finns nog ingen berättare som Herman. Och det som är så bra med hans tv serie om den svenska historien, det är att den är så enkel och snyggt gjord. Det är bara Herman, som rakt upp och ner berättar en historia. Och det räcker med det, för han är så enormt bra som berättare. Min kritik till tv-program om historia idag, det är att det är så mycket bakgrundsmusik och häftiga effekter att de förstör själva essensen av historieberättandet.

Bra på...

Publicerad 2018-03-30 18:54:56 i

Det suger ju som sagt att inte kunna få fira påsken med min mamma, för jag har ju alltid gjort det, men i år blir det inte av. Och jag känner i kroppen att det är jobbigt att inte kunna ha en bra påsk me morsan, för ju äldre jag blir, desto viktigare blir traditioner för mig. Men jag har lärt mig, att göra det bästa av situationen. Och så tänker jag agera ikväll.

Ingen kul påsk...

Publicerad 2018-03-30 18:37:38 i

Det var sannerligen inte kul att behöva fira påsken själv i år. Men det blev ju tyvärr så på grund av att jag är tvungen att jobba i påsk.
Men det kommer ju fler påsk högtider, så jag får ta itu med det då.
Men jag saknar helt klart att inte kunna få åka till morsan över påsk, som jag brukar göra.

Hektiska praktik dagar..

Publicerad 2018-03-29 19:02:52 i

Det har varit några riktigt hektiska och lite jobbiga praktik dagar nu så här i början av denna praktik period. Men det har varit kul med många episoder. Dock är det skönt att kunna koppla av ikväll och att vara ledig imorgon.
Ska fixa till en god gryta ikväll och njuta av lite gott vin. Tycker att jag har gjort mig förtjänt av det, eftersom jag jobbat bra denna vecka.

Vart är nytänkandet???

Publicerad 2018-03-29 05:18:22 i

Det är ju inte direkt något nytänkt som kännetecknar tv utbudet av idag, för det är ju sjukt vad mycket repriser det sänds idag. För jag vet inte vilken säsong som program som lets jävla dance, bingolotto och liknande program är inne på. För hur vore det om man skulle tänka lite NYTT och göra program för den moderna människan.

Varför betalar jag tvlicens???

Publicerad 2018-03-29 04:58:46 i

Jag vet inte varför jag betalar tvlicens? För jag tittar ju nästan aldrig på tv längre, så varför måste jag betala denna licens? Det känns mer och mer värdelöst ju äldre jag blir. För jag får ju inget för pengarna känns det som. För när jag tittar i tvtablån, så finns det knappt något för mig att se på längre, för alla program som jag gillade förr, de finns ju inte längre, utan det som sänds idag, det är ju bara en massa skit som dokusåpor, matprogram och en evinnerlig tävlingsprogram i form av lets jävla dance och liknande. Nej jag skulle bra gärna vilja se ett nytt trafikmagasin, ett liknande musikbyrån och för att inte tala om ett nytt filmmagasin för oss som gillar att se film.
Men detta kommer väl aldrig att hända, för svt ska ju hela tiden göra tv för barnungar som knappt vet vad en tv är. Och det roliga är, det är ju att "de yngre" knappt tittar på gammal tv idag. Så att jaga yngre tittare är ju helt fel väg att gå.

Sentida Sinatra...

Publicerad 2018-03-27 22:04:53 i

Det är inte ofta, som en artist gör sina bästa verk i slutet av sin karriär. Men så är det lite med Frank Sinatra. För ju äldre han blev ju bättre blev han, och det är verkligen inte vanligt bland musiker.

Andra praktik perioden...

Publicerad 2018-03-27 19:41:46 i

Jag har nu påbörjat den andra praktik perioden, och denna gång gör jag praktik på avdelningen 65 här i Falun. Och detta är ett alkholist- och missbruks boende. Och det har redan varit några riktigt jobbiga situationer som jag har fått vara med om, men jag visste ju på förhand att det kunde bli så här. Så det är bara att vara lugn och ha patienten i fokus, så tror jag nog att detta ska bli bra.

Jerry Williams är död...

Publicerad 2018-03-26 18:20:28 i

Det är med sorg som jag mottog nyheten om att sångaren och liveartisten Jerry Williams är död. Och detta är för mig, som är en stor fan av hans musik, bra trist. För är det någons musik, som jag har lyssnat mycket på så är det Jerry och hans fantastiska låtar. Jag kommer självklart att fortsätta att göra det, men det kommer bli annorlunda nu att lyssna på hans plattor, när man vet att han har gått ur tiden.

Sluta använd ordet "hen"...

Publicerad 2018-03-25 20:15:35 i

Jag har fortfarande inte vant mig vid att folk i Sverige använder ordet "hen" istället för att säga hans eller hennes. Och jag har så svårt att förstå varför vi ska ha ett tredje kön? En man är en man och en kvinna är en kvinna, och så har det alltid varit.

Beatles kväll...

Publicerad 2018-03-24 22:13:17 i

Av någon händelse så blev denna lördagskväll lite av en Beatles kväll. För jag började med att se filmen Imagine, som handlar om John Lennon och hans liv. Och jag blir alltid så berörd av den filmen, för det är så sorgligt att John blev mördad år 1980, precis som när han var på väg att göra en stor comeback. För dels så hade han nyss gjort fördig plattan Double Fantasy och som kom att bi hans bästa solo skiva någonsin. Dock tycker jag att man hade kunnat skippat Joko Onos sångpartier på skivan.
Det som också är så sorgligt, det är att John nämnde, i en av de sista intervjuerna han gjorde, att han var sugen på att ge sig ut på vägarna och möta fansen för första gången sen han var med i the Beatles. Men han hann ju tyvärr bli mördad innan, men det går ju bara att spekulera hur bra denna turnee hade blivit.

Läser Anders Jallai...

Publicerad 2018-03-24 19:28:20 i

Jag blev sugen på att läsa en deckare igen, för jag har inte läst någon på bra länge. Och en favorit jag har bland deckarförfattare är Anders Jallai. För han skriver bra välskrivna deckare om karraktären Anton Modin. Och till min glädje så har Jallai nyss släppt en ny bok vid titel Spionerna på Säpo. Och självklart slängde jag mig på datorn och beställde denna bok. Och efter att ha läst drygt femtiotal sidor, så känns det som en klassiker in the making redan.

Sprang idag..

Publicerad 2018-03-24 18:58:30 i

För första gången på mycket.länge så var.jag faktiskt ute och löptränade idag, och det var både.jobbigt men samtidigt väldigt skönt. För jag vet ju mycket väl hur det känns att springa om våren, och det är skönt när man känner den nykomna asfalten som håller på.att smälta fram ur snön.
Det är dock långt till den form jag hade för många år sen, men det skiter jag i. Det är bara skönt för mig att vara ute och röra på sig.

Nu blir det först ett hett bad med en kall öl och Eros Ramazzotti stereon.

Tror det blir pizza senare. Orkar inte laga mat ikväll.

Plugg hysteri...

Publicerad 2018-03-24 01:18:16 i

Varför ska jag behöva skriva ett examensarbete när jag går en yrkesutbildning inom psykiatrin? Det tycker jag är lite konstigt. För jag går ju inte denna utbildning för att jag ska forska vidare. Utan jag går denna utbildning för att jag vill lära mig ett yrke. Och jag har full förståelse för att man måste kunna vissa saker för att kunna utöva ett yrke i praktiken, men jag kan tycka att det är lite överdrivet mycket plugg på den utbildning som jag går nu. För jag ska trots allt bara bli vårdare eller underskötare. Och då spelare väl fan inte något examensarbete någon roll. Det viktigaste är väl hur jag sköter mig ute i arbetslivet.
Jag tycker att det är överdrivet med plugg i detta land, för jag ty c ker tycker att vi mer borde fokusera mer på lärlingsutbildning eller att gå vid sidan om på en arbetsplats. För jag har alltid tyckt, och jag kommer tycka så här, att man lär sig bäst ett jobb genom att jobba sig till yrkeserfarenhet.

Detta stör mig...

Publicerad 2018-03-23 20:49:49 i

Det finns så mycket som jag stör mig på idag. Och det första som jag tänker på, det är den svenska skolan som har helt spårat ur, efter alla förändringar som har skett genom åren, med alla dessa idioter till politiker som tror sig veta hur den svenska skolan ska styras. Men hur vore det med att vi gick tillbaka til början, när den svenska skolan var en av världens bästa. Jag talar om tiden för 1990 års läroplan, och detta var året då skolan gick ifrån att vara statlig till att bli kommunal. Och detta är nog, om man ser historiskt, ett av de största misstagen som skett i detta land. För i och med läroplan 1990, så skulle eleverna söka information själv och läraren inte bedriva någon "katederundervisning", utan mer vara som en hjälpreda i klassrummen. Och detta är ju så dumt som det är sant. Och det har ju visat sig, många års forskning, att detta INTE är bra för svenska elever. Utan de vill ha katerundervisning, för det har visat sig att detta är den bästa metoden att lära sig på.

Som vanligt...

Publicerad 2018-03-23 20:35:12 i

Om inte alla vet detta, så har jag återigen registrerat mig på en dejting sida, och jag vet inte riktigt i vilken gång i ordningen som jag gjort detta, men nu har jag gjort det igen. Och det är som vanligt, att vi män ska ta första steget och kvinnan ska bara ta emot. Här finns det minsann inga könsroller. Och det som är så trist är, att om en kvinna inte har något intresse av mig, då slutar hon bara att svara, utan att säga varför. Jag kan väl tycka att om det fanns någon som hest hyfs, så borde man iallafall säga varför man slutar upp med att skriva.

Vilka röstar på MP???

Publicerad 2018-03-23 18:45:39 i

Jag undrar ibland vilka det är som röstar på Miljöpartiet? För det kan ju inte vara folk som lever i verkligheten och som jobbar hela veckan för att sen se fram emot helgen och kanske åka ut på lördagen.med hela familjen i bilen. Nej så är det nog inte, barnfamiljer i Sverige har jag svårt att tänka mig att de röstar på Miljöpartiet. För MP verkar ju göra allt för att sabotera för vanligt folk att ha en fungerande vardag. För ett av de frågorna för Miljöpartiet är ju att höja bensinskatten, så att folk mer ska cykla eller åka buss mot att ta bilen. Men vad många idioter i Miljöpartiet.missar, det är att det är många i detta avlånga land som bor på landsbygden och kan ha långt till både jobb och skola, och då går det inte att åka kollektivt, utan då är enda alternativet bilen. Så hur tänkte miljömupparna där?

Jag tittar inte på tv längre...

Publicerad 2018-03-22 11:14:14 i

Det är ju då för väl att man inte tar del av det utbud som numera finns i tvutbudet, för jag har nog aldrig varit med om ett mer slätstruket och likriktat tvutbud som just nu. För det är ju bara dokusåpor och dejting program hela tiden, och kommer det något nytt så är det en "reboot" på ett gammalt program som var populärt för många år sen. Och då tänker jag på Förlåt Mig, som sändes på nittiotalet, och det var redan skit då, men tror du det var begravet, nej fan heller. Självklart så tar idiotiska tv4 upp detta skitprogram igen. Nej det är tur att man inte kollar på tv längre.

Gardell och Levengood startar podd....

Publicerad 2018-03-22 11:05:24 i

Jag vet inte riktigt vad jag ska tycka om att Jonas Gardell och Mark Levengood startar en podd ihop. Men för det första, vem ska lyssna på denna? Är man inte lite trött på allt som har med Jonas Gardell och hans bögerier? Jo jag tycker det. Han kan väl hålla sig till sina shower och Mark till sina böcker. Själv är jag bra trött på dessa två rätt så meningslösa och trista människor.

Bra plugg dag idag...

Publicerad 2018-03-21 18:28:15 i

Det är skönt att känna att man är på banan igen, när det kommer till pluggandet. För återigen har jag haft en bra plugg dag då jag fått mycket gjort, och det skänker frid till min arma själ.

gör om den svenska skolan från grunden...

Publicerad 2018-03-21 10:22:16 i

Det är ju rätt uppenbart att det är något som VERKLIGEN ÄR FEL med hur den svenska skolan är av idag. För detta med att elever ska söka information själv och att läraren mer är en handledare och ska guida eleverna rätt i informations djungeln, det är ju så fel som det bara kan bli. För forskning har ju visat, att elever som har föräldrar med tidigare utbildning har lättare att hjälpa sina barn med läxorna, och elever som inte har utbildade föräldrar halkar efter.
Nej jag tycker att vi ska gå tillbaka till den skola vi hade innan 1990 års läroplan, en skola där läraren var en lärare, och det var ordning och tyst i klassrummen. Det funkade ju förr och då hade vi en av världens bästa skolor, så något måste vi ju har gjort rätt då. För som skolan är idag, så går det nog inte att lära sig något alls. Och fortsätter denna utarmning av den kommunala skolan, så är jag rädd att antalet friskolor, där det är ordning och reda, men det kostar för föräldrarna att ha sina elever där, de kommer att öka. Och med detta så ökar också klass klyftorna i sverige, och det är nog ingen som vill ha detta. Men görs inget, så tror jag att vi är på väg dit. Och lite så är det ju redan i Sverige tyvärr.

vad kostar invandringen???

Publicerad 2018-03-20 10:03:16 i

Jag tror inte att det bara är invandringen som är den stora orsaken till att det står till så illa med sverige, utan jag tror mer på andra orsaker också. Men det skulle vara intressant att veta vad den enorma invandringen som skett till sverige sedan år 2015. För nog tycker jag att sverige har blivit förändrat sen det året, så något med den enorma invandringen tror jag det har att göra med.

vi rustar ner sverige...

Publicerad 2018-03-20 09:57:44 i

Jag tycker mer och mer att vi börjar på att rusta ner Sverige, för det är mycket som man tog förgivet och som funkade förr, som nu inte fungerar. Men det blir väl så när man säljer ut verksamheter och det blir så att det billigaste anbudet hela tiden klubbas, då blir det skit också i längden.
Nej jag tänker se om mitt eget hus först och främst, sen så får andra komma i andra hand. Tror att det är många med mig som tänker så här, det är en trist utveckling, men den pågår tyvärr.

Underhållande bok....

Publicerad 2018-03-19 20:19:52 i

Det är länge sen som jag har läst en mer underhållande bok än Tommy Körberg och hans bok sjung tills du stupar. För detta är sannerligen en bok som nog mycket väl speglar hur Tommy.är som person. För han verkar ju vara en person som vill leva livet fullt ut och som inte drar sig för att säga vad han tycker, och han verkar inte bry sig om han sårar någon. Men så tycker jag att det ska vara. Man ska kunna säga vad man tycker.

Club zebra bandet...

Publicerad 2018-03-19 17:37:33 i

Det band som Ulf har lirat med sen han gav ut plattan club zebra, det är i mina ögon ett av de bättre band Ulf har lirat med. Man skulle nog kunna säga att det är helt i klass med det band Ulf hade kring eran kring plattan den vassa eggen.

Skön tröst ikväll...

Publicerad 2018-03-19 17:23:28 i

Denna nya live platta med Ulf Lundell som jag lyssnar just nu, den är riktigt bra. Ska bara nämna att den är inspelad under sommar turnén som Ulf gjorde år 2015. Och det är så kul och bra för Sverige att Ulf fortfarande håller på. För han behövs som en motvikt mot detta ENORMT trista och politiska kortekta samhälle som vi lever i idag. Och det är ju rätt sjukt att man inte längre kan säga neger eller blatte utan att det är alltid någon som blir kränkt. Det är en trist utveckling.

En dag att glömma..

Publicerad 2018-03-19 16:25:47 i

Nej fan vad måndagar kan vara jobbiga ibland, och denna dag går väl inte direkt till historien som en dag jag kommer att minnas. Och har inte fått gjort något studerande idag heller, för motivationen till plugg har varit noll idag...

Nej jag lägger ner studerandet ikväll och tar ett glas vin och läser lite och njuter av senaste live plattan med Ulf Lundell.

Kent, sista konserten...

Publicerad 2018-03-16 23:08:00 i

Det är med blandade känslor som jag ikväll tar del av Kent och deras sista konsert ever, för jag var ju med när det startade för Kent.
Och jag snackar om Kent och deras SJUKT bra konsert på hovet år 2000...

Extrapris på renskav...

Publicerad 2018-03-16 20:28:48 i

Det var extrapris på renskav i den mataffär, som var närmast busshållplatsen i Säter, och jag slog självklart till på ett paket. Så ikväll blir det renskavsgryta med kokt ris till. Hade ingen potatis hemma, så det fick bli ris, men det blir nog bra gott ändå.

Vill inte bli påmind...

Publicerad 2018-03-16 18:31:09 i

Jag hade en rätt jobbig natt senaste natten, och det berodde på att jag drömde om gamla minnen jag har upplevt med min syster. Och det är alltid lika jobbigt när detta sker, för jag blir så påmind om saknaden till henne, för jag känner att saknaden är rätt stor fortfarande, men jag har kommit fram till att det kommer aldrig att bli bra mellan henne och mig igen och det är därför dags att gå vidare, och det har jag.

Bra plugg dag...

Publicerad 2018-03-16 16:37:55 i

Det har varit riktigt bra i Säter idag och träffen med min studiegrupp. Jag tycker att vi har kommit igång att samarbeta riktigt bra, så det känns bra inför kommande träffar.
Men nu är jag bra trött efter en LÅÅÅÅNG dag, så nu blir det en lugn kväll.

U2....vilket band

Publicerad 2018-03-15 21:51:08 i

Det är lustigt med en sak, och det är att jag har följt bandet U2 genom nästan hela mitt liv, och jag trodde inte att de kunde beröra mig igen. Men de jävlarna kan ju det.
För jag kollar ikväll på bbc special med U2 och de uppträder i detta tvprogram med en liten symfoniorkester. Och det är faktiskt fantastiskt att se dem uppträda med detta.

Champions league ikväll...

Publicerad 2018-03-14 23:02:45 i

Ibland är det skönt att koppla av med riktigt bra fotboll på tv, och så var det verkligen när Barcelona mötte Chelsea ikväll i champions league.
Och det blev seger för Barcelona med 3-0, och man kan nog lugnt säga att detta var Lionel Messis match. För han låg bakom det mesta i denna match, och själv gjorde han hela två mål.

Böneutrop????

Publicerad 2018-03-13 11:09:23 i

Ursäkta mig, men vad är det egentligen vi talar om här? Jag läste nyss om att moskeer i Sverige kanske ska få rätt att använda sig av böneutrop. Är det mellanöstern vi talar om eller befinner vi oss i Sverige? Det är frågan. Men jag tycker att det är helt sjukt att denna frågan ens kommer på tal. För det är självklart att vi INTE ska tillåta böneutrop. Vi är i landet Sverige, och då får utlänningar anpassa oss efter våra seder och bruk.

Har läst Nazibruden...

Publicerad 2018-03-12 18:47:28 i

Jag har nyss läst klart boken Nazibruden, en bok som handlar om kvinnan Anna-Lena Joners Larsson. Och denna kvinna blir ihop med en nazist som i boken går under namnet "Erik", och han är musiker och är tydligen bra stor i nazi kretsar. Anna blir topp tunnor förälskad i denna Erik och blir helt uppslukad av nazismen, så till den milda grad att man får känslan av att hon förlorar sig själv.
Det är en bra välskriven bok, men jag får många frågor i huvudet efter att jag har läst klart den. Hur kan det komma sig att en vuxen 30-årig kvinna kan bli så kär att hon blir nazist till på köpet? Hur idiotisk får man vara? Det är väl en sak om man är ung och dum. Men nu är hon vuxen och borde ha så.mycket vett att inse hur idiotiskt dumt det är att gå in i nazistiska kretsar, och till den grad att hennes gamla vänner slutar att höra av sig. Dessa frågor får man inte riktigt svar på i boken, och det är synd.

Falu BS till elitserien..

Publicerad 2018-03-12 10:35:18 i

Det var bra kul att läsa om att Falu BS bandy återigen, kommer att lira i högsta serien nästa säsong. För jag vet att det finns många bandy fans i Falun som har längtat efter att få se elitserie bandy igen här i Falun, och jag kommer nog att försöka att se någon match.

nyanlända sparkas ut efter två år...

Publicerad 2018-03-12 10:29:12 i

Jag läser att det är minsann inte lätt att vara nyanländ och bo på Lidingö, där jag själv är uppväxt. Och jag vet ju mycket väl hur folket på Lidingö tycker om invandrare, och det känns ju inte direkt som att det har förändrats något, när jag läser att nyanlända sparkas ut från sitt tillfälliga boende, som de har haft i två år, efter att de fick komma till Sverige och just Lidingö.
Men helt ärligt så tycker jag att det är lite fel att kalla invandrare för nyanlända, när de har bott här i över två år. För på den tiden så borde de ju ha kunnat skaffa sig en bostad, för de ska ju för det första vara glada över att de överhuvudtaget har fått komma till Sverige, och också få en bra bostad att bo tillfälligt i. För sen är det ju meningen att de på egen hand ska skaffa sig en bostad. Jag tycker att det är lite fel att många nyanlända gråter ut i media om att de nu blir utkastade. De får väl söka bostad som alla andra svenskar på den enormt tuffa bostadsmarknaden i Sverige.

Tog bort folk på Facebook...

Publicerad 2018-03-11 17:51:11 i

Att det Kan vara så känsligt detta med att jag ibland tar bort folk på Facebook. Jag har svårt att förstå det, och jag har nyligen gjort det. För jag vill bara ha folk på Facebook som jag verkligen känner och snackar och umgås regelbundet med. Jag har svårt att förstå, folk som har hundratals vänner där, som de aldrig socialiserar med.
Men häromdagen tog jag bort några, som.jag aldrig varken umgås med eller varken pratar med, så de försvann från min lista. Och genast så var det en som skrev tillbaka och frågade varför jag hade tagit bort hen. Men jag sket i att svara på en dylika fjantig fråga...

Promenad och pappa minnen...

Publicerad 2018-03-11 15:03:19 i

Det var inte tänkt att jag skulle dra ut och gå idag, men medans jag stod och diskade tidigare, så dök det upp gamla minnen med min bortgångne pappa, och genast drabbades jag av sorg. Och för att motarbeta detta jobbiga så gick jag ut och tog och kortare promenad och det var faktiskt skönt.

Henrik är slut...

Publicerad 2018-03-10 20:51:08 i

När jag ser denna match med Rangers mot Lightning, så känns det som att Henrik Lundqvist inte har en bra kväll, för han släpper in så enkla mål. Och detta gjorde han inte förut. Det känns som att Henrik börjar se slutet på sin framgångsrika karriär.

Nhl ikväll...

Publicerad 2018-03-10 20:42:01 i

Det är nice att man kan se nhl matcher i repris på viaplay. Och ikväll valde jag att se matchen mellan Tampa Bay Ligntning mot New York Rangers. Men till min besvikelse så spelar Rangers sjukt dåligt och det känns som att Henrik och killarna har gett upp säsongen i förtid. Det är trist att se.

En plugg fri lördag...

Publicerad 2018-03-10 20:33:49 i

Jag var helt slut efter fredagen och pluggandet den dagen. Så det blev att ta det lugnt idag och det har varit bra skönt. Och jag tror att det är viktigt, att ta en fri dag så och då om jag ska orka.

Känns rätt bra...

Publicerad 2018-03-08 21:28:41 i

Snart är min födelsedag slut, och jag måste säga att det känns helt okej att bli trettioåtta. För jag har hälsan, jag mår bra psykiskt och jag har en mamma som tycker om mig och bryr sig om mig och jag har några nära vänner som bryr sig också om mig. Så jag ska verkligen inte klaga på mitt liv. Så det känns som sagt HELT okej att bli ett år äldre.

min födelsedag...

Publicerad 2018-03-08 18:57:41 i

Så har jag då kommit till min trettioåttonde födelsedag, och måste nog säga att det känns bra för en gångs skull att bli ett år äldre. Så här har glad och harmonisk har jag nog sällan varit på en av mina födelsedagar.
Men det beror väldigt mycket på att jag ÄNTLIGEN har hittat något som jag gillar att göra, och då tänker jag på den psykiatri utbildning som jag har påbörjat. Och det är så intressant detta som jag studerar, så jag tror att det kommer att bli bra till slut detta.

Ska inte skriva så mycket här ikväll, för jag har annat som jag vill göra. Ska till att börja med laga till en god måltid och sen njuta av lite gott vin tillsammans med en tv serie som heter Swedish dicks. Har hört att den ska vara bra.

Vill bara tacka min mamma och pappa för den enorma fina uppväxt som jag fått av dem. Utan dem så hade mitt liv varit betydligt tristare och jobbigare. SÅ TACK MAMMA OCH PAPPA för att ni har varit och är de BÄSTA föräldrar som jag någonsin har kunnat haft.

Jag fixar detta...

Publicerad 2018-03-07 21:21:14 i

Jag är lite ovan vid att säga detta, men idag är jag lite stolt över mig själv. För idag har jag pluggat väldigt bra. Och därför har jag lagat lite extra go mat ikväll för att fira en bra plugg dag.

Läser om Anna Hage...

Publicerad 2018-03-06 22:09:28 i

Det har släppts en bok som på nytt har väckt mitt intresse för mordet på Olof Palme. Och det är den nyss släppta boken Anna Hage - 30 år i tystnad, mitt liv i skuggan av mordet på Olof Palme. Och det är så här långt en bra intressant bok. För jag har alltid varit intresserad vad dessa personer, som var först på plats, efter att mordet på Olof Palme hade skett. Och det är inte lite vågat att springa fram som dessa två tjejer gjorde, och försökte hjälpa Olof. Dock så tror jag att detta inte skulle ske idag, med tanke på vårt egocentriska samhälle som vi har idag.
Det är dock trist att läsa om att Anna Hage inte fick någon hjälp med att bearbeta de ohyggliga minnen som fick av denna händelse. Hon har aldrig fått någon psykolog att prata med och för att inte prata om de ganska okänsliga poliser som förhörde Anna Hage på den tiden. När man läser boken så slås jag av över hur otroligt okänsliga och hjärtlösa dessa poliser var då i deras behandling av en sjuttonåring tjej.

Bra plugg dag idag...

Publicerad 2018-03-06 19:08:58 i

Jag får väl vara nöjd med hur dagen har varit, för jag hade satt upp några mål som jag hade velat ha uppnått innan denna dag var slut, och man kan väl säga att jag uppnådde hälften av mina mål och med det får jag vara nöjd.
Fick reda på denna morgon att en viktig bok som tillhör kurs litteraturen fanns på Falun lasarett och dess bibliotek. Och jag begav mig genast, dit efter att jag hade käkat frukost med medföljande tidningsläsning.
Dock så kom inte besöket på detta bibliotek bli riktigt vad jag hade tänkt mig. För den bok som jag ville låna hade blivit utlånad. Och det måste ha skett nyss, för när jag tittade igår kväll, då fanns den inne. Självklart så skulle jag ha lagt undan den redan igår kväll, men ibland funkar inte hjärnan som man vill. Men jag drag lite sur ut från biblioteket där, och insåg att min praktikplats låg väldigt nära. Så jag tänkte att jag skulle dra förbi där och presentera mig, så att de vet vem jag är. Och måste säga att det var med blandade känslor som jag klev in där. För en kollega till min i klassen hade varit där tidigare på praktik, och det hade inte alls varit en bra erfarenhet för henne. Men efter att jag hade mött mina kommande kollegor, så tyckte jag att de var rätt treviga. Så jag tror nog att denna praktik kommer att gå bra. Sen lever jag efter mottot att jag vill se och bedöma arbetsplatser för mig själv och dra mina egna erfarenheter.
På eftermiddagen pluggade jag, efter att jag kommit hem och det gick riktigt bra måste jag säga. Så nog får jag nog säga att jag är nöjd med denna dag.

glädjande nyheter...

Publicerad 2018-03-06 10:36:31 i

Vad skönt det är att läsa om att tittar siffrorna till årets Mello dalar, för det betyder att det finns fler som jag, som inser att Mello är det mest infantila skit som finns. Nu hoppas jag att tittar siffrorna dalar mer och att de lägger ner skiten en gång för alla.

Modus...

Publicerad 2018-03-05 22:38:04 i

Har haft ett Modus maraton ikväll. Och vad bra denna lilla serie är.

Printa ut och göra en bok..

Publicerad 2018-03-04 21:32:45 i

Jag känner mer och mer att denna blogg börjar kanske, så smått att gå mot sitt slut. För det känns som att jag inte har så mycket mer att skriva om, och då är det nog dags att kanske börja tänka på refrängen, och sluta. Dock så kan jag inte komma ifrån, att denna blogg har följt mig under en stor del av mitt liv, och det skulle vara intressant att skriva ut alla dessa sidor och sätta ihop till en bok, lite som ett bokslut över en period i mitt liv, som verkligen har varit upp och ner. Men fan vad många sidor utskrift det skulle bli.

detta med Jenny Rissveds...

Publicerad 2018-03-04 21:14:50 i

Jag kan inte komma ifrån att jag tänker mycket på det som har hänt Jenny Rissveds, och jag tycker att det är bra trist att hon har drabbats av en sån enorm depression efter os guldet i Brasilien. Men sen är det några saker som jag också tänker på, nu när det kommer fram att hon har mått så enormt dåligt psykiskt efter det enorma genombrott hon har råkat ut för.
Och det första jag tänker på, är att varför har inte svenska mountainbike förbundet någon mental tränare som kan hjälpa cyklister som just Rissveds. För det känns som att detta är fattigt på detta område, men vetenskap visar att inom sportens värld, så är det enormt viktigt med just mental träning för att nå världstoppen, och i många andra länder så satsar man enorma pengar på just detta. Men inte i Sverige, och det tycker jag är trist.

Min söndagsplatta...

Publicerad 2018-03-04 18:42:10 i

Det har blivit lite av en tradition nu att lyssna på skivan den vassa eggen om söndagarna. Vet inte varför, men denna skiva passar så bra som söndags musik.

Schlagern är snart slut...

Publicerad 2018-03-04 18:27:23 i

Vad skönt det är att detta helvetiska fenmen som kallas för mello, är snart slut. Jag brukar ju allt som oftast bojkotta detta skit, men jag var tvingad att se en delfinal när jag var och besökte min mamma för .några veckor sen. Och vilken skit detta är. Det är ju inte sant att man kan kalla detta för en MUSIKTÄVLING.

Riktigt kul igår...

Publicerad 2018-03-04 15:29:47 i

Det kom att bli en riktigt kul kväll igår. För det blev många skratt och en hel del öl som alltid är gott.
Men jag känner av det lite idag, för känner mig lite bakis så idag blir det inget pluggande.

Istället blir det premier league fotboll mellan Brighton och Arsenal. Och till min stora förvåning leder Brighton med 2-1.

De kan ju inte koncentrera sig...

Publicerad 2018-03-02 22:24:27 i

Varför jag vill ha totalt förbud mot mobiler i dagens svenska klassrum, det baserar jag på verkliga erfarenheter av att ha praktiserat som elevassistent i några veckor förra året. Och under dessa veckor så insåg jag hur mycket mobiler stör i svenska klassrum. Och jag tror inte att jag behöver säga mer än att, det SKA vara totalt förbjudet med mobiler i svenska klassrum.

Sociala medier...

Publicerad 2018-03-02 22:13:26 i

Jag läste nyss en artikel om att dagens sociala medier får många att må dåligt i Sverige. Och detta får mig som psykiatri studerande att fundera. Och det första som jag tänker på är att många nog borde verkligen fundera över.om de inte helt enkelt bara skulle helt stänga av allt som har med sociala medier och avinstallera liknande appar som Facebook i sina mobiler.

Blir plugg imorgon...

Publicerad 2018-03-02 18:46:40 i

Det blir inget pluggande ikväll, för jag känner att jag behöver ta det lugnt. Så ikväll blir det lugnt.

Blir att steka en köttbit, göra en god potatissallad och njuta av lite gott vin.

Sanslöst vad folk av idag är så lättkränkta. Det är verkligen så att folk idag inte tål skämt som nan.för bara några år sen tyckte var hur kul som helst. Men drar man ett sånt skämt idag då blir folk hur kränkta som helst.

Sorgligt att se...

Men jag är den jag är...

Jag tar inte åt mig....

Publicerad 2018-03-02 15:07:03 i

En sak ska jag göra klart med redan nu, och det är att jag tar ingen skit. Och jag tänker alltid tänka så.
Dock tänker jag alltid säga ifrån om det är någon som hoppar på mig.

Är så less på folk...

Publicerad 2018-03-01 12:50:37 i

Jag är ju den jag är, och jag kan ju inte vara någon annan än mig själv. Och en stor del av mig själv är att vara trevlig och vänlig mot andra. För det är så jag själv vill att andra ska vara mot mig. Mn det känns som att man idag mer ska tänka på sig själv och sitt egna liv först och främst. Jag är ju lite tvärtom, jag ställer mer än gärna upp när folk har det jobbigt, men då förväntar jag mig att de finns där när jag själv behöver hjälp med någlt. Men tydligen så är det aldrig så med folk. För när man frågar då är de alltid upptagna med annat, trots att det finns folk som är skyldiga mig en gentjänst. Och jag är SÅ TRÖTT på att hela tiden bli sviken.

det kommer snö varje år...

Publicerad 2018-03-01 09:55:06 i

Varför känns det som att Sverige blir allt mer sårbart för varje år som går? För det känns så. Jag hade den äran att besöka min mamma i helgen som var, och då tog jag tåg och buss för att åka till henne. Men som vanligt så är det förseningar på grund av det kalla vädret och det ymniga snöfallet. Men för mig som är van vid snö, så tycker jag detta bara är en vanligt vinter och därför blir jag inte så överraskad över snön. Och kylan bekommer mig inte direkt, det är ju bara att klä sig efter väderlek. Men varför fattar inte övriga svenska folket det? För man ser ju dagligen folk som står i tunna sommarskor och tunna jackor vid busshållplatserna? Fattar de inte att de måste klä sig efter vilket väder det är. Och för att inte tala om våra bräckliga kommunikationer. Det känns som att allt bara är mer sårbart idag, och vid minsta lilla snöfall så blir det kaos i trafiken och våra kommunikationer. För så här var det inte förr, då gick tågen trots att det var snöigt ute. Men felet idag är ju att det inte finns folk som gör förebyggande jobb, som till exempel att fixa växlar så de inte fryser igen. Jag tror att dessa gubbar gjorde ett sjukt bra jobb. Men idag är ju allt så slimmat så att dessa gubbar finns ju inte att utföra dessa väldigt viktiga jobb.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela