klabbesworldtwo

en liten blogg som handlar om mitt liv och mina tankar om diverse saker....

Vetenskapens värld om psykisk ohälsa bland unga...

Publicerad 2018-05-07 20:08:08 i

Har för en stund sen tittat på avsnittet om psykisk ohälsa bland unga på Vetenskapens värld. Och i och med att jag just nu studerar psykiatri, så var det enormt intressant att se detta och efteråt så lämnas jag med många tankar i huvudet.
En fråga som läggs fram är om mobiler och sociala medier spelar en roll för ungas psykiska ohälsa. Och jag tror att det kan ha en liten eller en medelstor roll, dock så tror jag inte det är hela bilden. Dock ska man inte underskatta detta med hur mobbing bedrivs idag. För till skillnad mot när jag var ung, och gick i skolan så var man rätt så fredad när jag kom hem till hemmets lugna vrå. Men nuförtiden och med mobilernas intåg i ungas värld, så är man ju når bar hela tiden, och detta medför ju också att mobbare kan nå sina offer även på fritiden och efter skoltid. Det tror jag kan vara en stor riskfaktor idag. Det är därför som jag tror att det är viktigt för föräldrar av idag att ha koll på hur sina barn använder sina mobiler och hur de surfar.
Men nu till det som jag tror är den STORA orsaken till varför många unga mår så dåligt psykiskt idag. Och det har att göra med den allt hårdare arbetsmarknad som finns idag. För det ställs oerhört hörgre krav idag för att kunna få ett fast jobb idag. Det krävs nästan högskole examen för det enklaste jobb, och detta är något som jag tycker är helt åt skogen. För alla orkar inte med att bli akademiker idag och många känner inte direkt lust av att viga halva delen av sitt liv till att studera. Många tror jag bara vill jobba och sen är de nöjda med det. Jag skälv är en sån person, för jag lär mig.bäst genom att lära mig medans jag jobbar. Men det funkar ju inte riktigt så idag. Jag tycker att det skulle vara så, för enligt mig så lär man sig bäst genom att vara ute i verkligheten och lära sig "by doing".
Men detta med arbetslivets allt högre och hårdare krav, det kan nog mycket väl ha att göra med att många unga mår dåligt idag. Skulle det vara lättare.att kunna få ett jobb idag, då tror jag att många skulle må bättre.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela