klabbesworldtwo

en liten blogg som handlar om mitt liv och mina tankar om diverse saker....

Europe live...

Publicerad 2018-11-30 22:50:40 i

 
Jag gör som så många gånger förr, jag avslutar en skön fredag med en konsert dvd.
Och denna kväll blir det Europe och deras fantastiska dvd från Shephurds bush. Och jag har sett denna.många gånger, men jag ska ärligt säga att denna dvd överraskar mig varje gång. För det är inte sant vad bra Europe verkar vara live.

Behöver inte mycket för att vara lycklig...

Publicerad 2018-11-30 21:46:09 i

Jag har de senaste åren lagt om tänk om hur jag vill leva mitt liv. Och en av de större förändringarna är att jag inte köper så mycket nytt när de kommer till kläder eller annat. Jag har kommit att bli en vän av att köpa secondhand. Och jag har inga problem med det. 

Gillar att läsa...

Publicerad 2018-11-30 21:39:48 i

Något som jag har kommit att gilla de senaste åren det är att läsa. Så en bra bok är aldrig fel i mitt liv.

Jag behöver inte mycket.....

Publicerad 2018-11-30 21:36:22 i

Jag är en man som inte behöver mycket av världen. Det enda jag behöver det är god mat och god dryck och bra musik. Mer behöver inte jag hör att vara nöjd med hur jag lever. Man kan nog lugnt säga att jag är en man som inte kräver mycket av livet.

Jag älskar verkligen att laga mat....

Publicerad 2018-11-30 20:01:01 i

Det är synd att det är så få människor i min närhet som verkligen uppskattar bra mat. För det känns som att människor av idag inte vet vad bra mat är. Är det inte antingen diet så är det att folk är laktosintoleranta.

Så ser jag på denna blogg...

Publicerad 2018-11-30 18:31:15 i

Det kan tyckas konstigt att hålla på med en blogg som typ ingen läser. Men jag bryr mig inte så mycket om det. För jag skriver för mig själv på denna blogg och jag ser denna blogg lite som ett kommande testamente över mitt liv. För nu har jag hållit på med denna blogg så länge, jag började redan 2008, så det vore dumt av mig att sluta nu.

Kom ner på jorden Nylander...

Publicerad 2018-11-29 19:34:44 i

Jag tycker att det är dags för nhl spelaren William Nylander att komma ner på jorden lite. För det är ju ingen liten cirkus han har startat kring sig. Och det hela g
 
äller, för folk som inte hängt med, att Nylander är besviken på den lön som han skulle ha fått denna säsong i klubben Toronto Maple Leafs. Och jag har inga siffror på hur mycket han skulle få i första läget, men det handlade om flera miljoner. Och ändå är inte idioten nöjd. Och för det första, William är ju inte direkt någon storfräsare som kan ställa såna här krav. Utan han är en rätt medioker spelare tycker jag och som borde vara glad att få chansen i Nhl. 
Nej kliv ner från ego tronen ett tag och landa.
 
 

Isabella Löwengrip....

Publicerad 2018-11-29 19:03:05 i

Varför skriver media så otroligt mycket om bloggerskan och influencern Isabella Löwengrip? Jag har så svårt att förstå detta. För hennes liv är väl helt ointressant för de flesta svenskar. Och alla vet väl att det är pappas pengar som ligger bakom hennes framgång.
 
 

Jag är överraskad...

Publicerad 2018-11-29 18:58:14 i

Det var en sista och mycket bra gruppträff idag där vi gick igenom lite kompletteringar som vi fått av lärarna. Och till min förvåning så flöt dagen otroligt bra utan det minsta missöde. Och det var skönt, för vi hade mycket att ta tag i idag. Men jag tror att vi har löst uppgiften och kan med ära gå hem och ha en skön torsdagskväll. Det ska iallafall jag ha.

En jobbig kväll...

Publicerad 2018-11-25 21:03:13 i

Det är ingen kul kväll när det kommer till mitt mående, för jag har bra ont i magen och jag tror det beror på stress över studerandet. För det har ju inte gått så bra i helgen. Men jag gör det jag brukar.när jag mår lite dåligt. Tar en whisky lirar lite skön musik och läser en god bok. Och det verkar som att det fungerar.

Vi måste förstatliga den svenska skolan...

Publicerad 2018-11-25 20:55:21 i

 
Har nyss läst denna krönika av journalisten Jan Guillou och jag måste säga att dagens krönika med han va enormt läsvärd. Och jag håller med han i att den svenska skolan måste tillbaka till att bli i statlig regi. För som svenska skolan är idag så är det ju inte en siffra som är rätt. Den är ju sämre än någonsin och något måste göras annars riskerar vi att få en massa generationer med barn och ungdomar som kommer ut i arbetslivet med enormt bristande kunskaper.

Lägger ner ikväll...

Publicerad 2018-11-25 19:33:36 i

Det är inte kul att vara student just nu, för jag har ingen inspiration alls för att studera. Och detta drar ner mitt mående. Men lägger ner studier ikväll och återupptar dem imorgon.

Tredje plats...

Publicerad 2018-11-25 13:43:32 i

Det blir pallen för Calle idag och det måste jag säga var riktigt kul. För han är ju bra när allt stämmer.
 
 

Bra kört Halvarsson

Publicerad 2018-11-25 13:32:13 i

Det är kul att Calle Halfvarsson äntligen visar klass och visar att han kan åka snabbt i spåret. Han kanske inte vinner idagens 15 km i finska Ruka. Men ett bra lopp blir det.
 
 

Det handlar om att bara må bra...

Publicerad 2018-11-23 18:49:32 i

Det är konstigt detta med hur folk i min närhet ser på detta med träning. Jag har knappt börjat och så får jag genast frågor om hur mycket jag tar i bänkpress eller hur länge jag springer på löpbandet. Och detta tycker jag är bra konstigt. För jag tänker inte alls i dessa banor. Utan jag tränar mest för att det är kul och att jag vill må bra. Varför måste många krångla till tränandet så?

Mia Skäringer nej tack...

Publicerad 2018-11-23 18:39:02 i

Aldrig i livet att jag skulle betala för att se en show med den "så kallade" komikern Mia Skäringer. Hon har ju inte någon som helst humor tycker jag.

Black friday och Mellon...

Publicerad 2018-11-23 18:33:19 i

Det är väl ingen som har missat att det är Black friday idag. Det senaste inom den idiotiska köp hysterin som jag tycker bara blir värre och värre med åren. Så därför  väljer jag att inte delta i denna idioti. Och behöver vi verkligen mer prylar???
 
 

Ett skönt avslut på veckan...

Publicerad 2018-11-23 18:29:38 i

Jag brukar ju ibland säga att den och den veckan har varit dålig och det på grund av diverse orsaker. Men denna vecka har verkligen INTE varit bra.
Och det hela började med ett akut besök på vårdcentralen för att jag kände mig för stressad och hade sjukt ont i magen och till råga på allt hade jag problem med kissandet. För det kändes som att jag har varit konstant kiss nödig de senaste veckorna. Och detta ville jag självklart kolla upp. Så jag beställde en tid hos vc och fick en tid kl 1130dagen efter. Och jag gick dit i tron att jag skulle bli omhändertagen, men ack så fel jag hade. Han tog knappt några prover eller annat. Jag tycker mest att han snackade en massa skit om att jag på grund av min stress mage skulle behöva gå till något flum som kallas för mindfulness. Och nej, det sista jag behöver nu är att sitta i en ring tillsammans med andra idioter och må ännu sämre. 
Nej jag beslöt mig istället för att skaffa mig ett gymkort och så smått börja träna igen. Och efter fyra pass denna vecka så känns kroppen genast mycket bättre.

Nej jag vill inte ha böneutrop...

Publicerad 2018-11-22 11:07:34 i

Jag tycker fortfarande att det är helt sjukt att vi har kommit dit, att vi har böeutrop i detta land. För jag tycker inte att det ska finnas här och det tillhör inte vår kultur i Sverige. Jag har inget emot att de får utöva sin religion, men det jag är emot är att de får ha böneutrop. 
 
 

dagens sjuka sjukvård....

Publicerad 2018-11-20 18:32:43 i

Vad är det som håller på att hända med sjukvården och andra samhälls funktioner i detta land? Det känns som att allt håller på att falla sönder. För jag hade ett besök inbokat idag på vårdcentralen, men det blev allt annat än bra. För jag uppsöker ju akut en läkare eller sjuksköterska där för att få hjälp, men det fick jag fan inte. Utan denna människa bara kände lite på mig, ställde några dumma frågor och så var det tack och hej. Inte någon tillstymmelse till att ta prover eller andra grundläggande undersökningsmetoder som jag trodde var regel vid ett besök på en vårdcentral. 
När jag nämnde detta för en vän så tycker han att jag borde ha stått på mig mer, och ställt motfrågor och begärt att det och det, skulle ha blivit undersökt på mig. Men va fan, jag uppsöker ju denna vårdcentral för att få vård, och jag som vårdtagare ska väl inte behöva ställa såna krav. Jag tar väl för givet att en läkare ska göra de mest grundläggande undersökningar på mig, för att kunna utesluta de och de symtomen på sjukdom. Men tydligen så kan man inte begära att dagens sjukvård uppfyller mina krav på kompetens och kvalitet. Och detta har väl att göra med att vår välfärd mer och mer faller sönder. 
 
 

Vad är detta?

Publicerad 2018-11-19 23:06:17 i

Jag vet inte riktigt vad det är? Men jag mår inte bra, och för andra gången på kort tid så kommer jag att bli tvingad att imorgon uppsöka sjukvården. Och det är väl inte meningen att denna utbildning som jag går, ska göra att jag bara blir sjukare på grund av all stress som den faktiskt medför. Nej jag tycker fan inte det.
Men jag har sällan skådat en utbildning som är så stressig och som faktiskt sliter ut folk, för det är sanningen att mer än tretton personer har slutat på min utbildning på grund av diverse orsaker. Dock så tror jag att den främsta orsaken är denna utbildnings höga takt och faktiskt höga studiekrav. Jag kan tycka att den rätt högt ställda kraven som denna utbildning har, inte direkt framkom i den information som jag tog del av när jag först läste om den. Jag tycker att man borde ha blivit mer informerad om det, innan jag sökte denna utbildning. För hade jag vetat om denna höga studietakt, då tror jag faktist inte att jag hade sökt. 
 
Men sanningen är ju den att jag är intresserad av psykiatri, och jag tycker om det jag studerar just nu. För annars hade jag inte klarat mig så pass bra så det ändå har gått. Och jag är en "lust människa" och med det menar jag att det går bra för mig att plugga om jag är intresserad av det jag studerar. Och det har ju faktiskt gått bra nu ett tag. Jag har ju bara en termin kvar snart, och jag har lovat mig själv att klara av detta. Och det ska jag, fast jag ska erkänna att jag just nu känner en enorm trötthet och lite av en depression. 
 
Jag vet inte riktigt vad det är med många kvinnor av idag, men det känns som att de har helt spårat ur på många sätt. Och det jag tänker först och främst på, det är detta med metoo. Och det är ju bra att det var bra när det hände. Men det känns inte som att det kommer att bli några större förändringar i samhället efter denna metoo hysteri. Det jag tycker istället har hänt, det är att kvinnor har blivit mer hysteriska och ska trycka ner oss män ännu mer i fotskaften. Det är nästan så man går och längar efter en manlig version av metoo.
 
Det var intressant också att ta del av det senaste utspelet ifrån politikern Hanif Bali. Och han tog upp detta med att vi kanske bör funderat på att helt sätta stopp för invandringen till Sverige. Och det är nog något som jag tycker skulle vara en bra ide. För jag tycker inte att det finns plats för fler asylsökande i Sverige just nu. För vi har ju faktiskt tagit emot nästan flest i hela Europa, och jag kan tycka att de andra länderna i EU borde ta sin del av kakan och inte bara lämpa över allt på Sverige och ett fåtal länder som till exempel Tyskland. 
För jag märker faktiskt en tydlig skillnad i vårt svenska samhälle sen den stora flyktingvågen år 2015. För det är mycket som har blivit sämre sen dess tycker jag. Och vårt välfärdssamhälle har ju nästan helt krackelerat sen dess. Men det blir väl så när en massa asylsökande kommer hit och ska ta del av vårt välfärdssystem, fast jag tycker att många inte borde få det. Jag tycker själv att man kan ifrågasätta många asylsökande och dess chans att få stanna i Sverige. 
Nej jagt tycker faktiskt att vi borde ha stängt gränserna för länge sen, och låtit andra länder ta del av de asylsökande som kommer hit till Europa.
Sen undrar jag hur dessa invandrare ska kunna komma in på den svenska arbetsmarknaden? För när inte ens vi svenskar kan få jobb, då undrar jag hur det ska lösa sig för alla dessa invandrare? För jag tycker att jag är en bra svenska som borde kunna få nästan vilket jobb som helst. Jag är trevlig, jag är skötsam, jag har inget brottsligt förlutet, jag kommer i tid och när jag jobbar, då sköter jag mig oftast exemplariskt. Men ändå så har jag svårt att få tag i ett jobb. Och min stora nackdel, det är att jag dels inte har jobbat en längre tid på en arbetsplat och att jag inte har körkort. För det märks, att det som efterfrågas idag på den svenska arbetsmarknaden, det är lång erfarnhet från jobb och sen körkort. Och har man inte dessa två pusselbitar, då är man nästan helt rökt på att få ett jobb. 
Och hur ska det då gå, för alla invandrare som dels inte kan någon svenska, och det måste ju till om man ska kunna få ett jobb idag. De kan knappast någon engelska heller, och körkort har de ju inte heller. Så hur de ska få jobb, det är för mig en fråga.
 
Det var också bra intressant att läsa en artikel i DN om en "herrkklubb" som bestod av en massa äldre, konstintresserade män som brukade samlas och äta god mat och diskutera konst och kanske andra kulturarter. Det som är utmärkande för denna klubb, det är att kvinnor är portade och inte får bli medlemmmar. Och självklart när man läser kommentarerna till denna artikel så är det idel människor som tycker att det är åt helvete att det är så och det är diskriminerande att utestänga kvinnor. Men jag kan tycka att detta är uppfriskande. För varför ska kvinnor vara välkommna överallt? Nej jag kan tycka att det är helt ok för mig att dessa män här sin klubb, och det gör mig inget alls. Och faktiskt, så skulle jag kunna tänka mig att vara medlem i en klubb som vågar gå emot strömmen och inte vara så jäkla PK som allt annat är idag. 
Och är det nu så, att kvinnor vill ha en klubb, där de kan diskutera konst eller andra kulturella ämnen, så är det väl bara att starta en egen klubb.

Demonerna står högt i skyn ikväll...

Publicerad 2018-11-17 21:05:39 i

Det är en jobbig kväll i kväll, men jag lagar god mat och lyssnar på musik. Det kan nog bli ett glas vin eller två ikväll. Lyssnar på Ulf Lundell ikväll och det mår jag bra av.

Marie Fredriksson...

Publicerad 2018-11-16 23:52:55 i

Vilken sångerska Marie Fredriksson är. Det är inget snack om det. Det finns ingen som kommer ens i närheten av den karisma och närvaro som Marie hade, när hon var som bäst. Hon var som gjord för de stora scenerna.

Skönt koppla av...

Publicerad 2018-11-16 23:19:01 i

Det har varit en bra jobbig vecka när det kommer till pluggandet, men jag har gjort det jag kan och har lämnat in min uppgift för rättning. Så nu tänker jag ta en helg fri från plugg.
Det blev en spontan bio med en vän ikväll, och det va kul. Dock innehöll filmen ett hemskt budskap, dock en bra sevärd film. Och filmen som vi såg va Boy Erased om ni undrar.
 
Nej nu blir det att avsluta denna fredagkväll med en klassiker till konsert med Roxette. Jag talar om Roxette live in Zurich 1991. En konsert som har kommit att bli legendarisk bland Roxette fans.
 
 

Eros Ramazzotti...

Publicerad 2018-11-15 19:19:25 i

Det är en bra kväll ikväll, för det har gått riktigt bra att plugga idag. Och det är ju verkligen inte alla dagar ät så. Men jagharj färdigställt tre saker idag ovh det får jag bara nöjd med.
 
Lyssnar på Eros Ramazzotti ikväll, och jag vet inte riktigt varför jag har fastnat för hans musik? För egentligen står han för mycket av det jag hatar med sån här musik. Men av någon konstig anledning så har jag kommit att gilla hans musik mycket.
Men den största orsaken är nog att mina föräldrar lyssnade mycket på italiensk musik i blöeb gört om åren när jag växte upp 

Det blir oftast sämre vid uppdatering av hemsidor...

Publicerad 2018-11-13 18:40:44 i

Varför blir hemsidor oftast sämre efter en uppdatering? För det känns som att det blir så ofta. Och denna morgon hade dagens nyheter uppdaterat sin sida föt oss prenumeranter. Och som vanligt så var det genast  mycket sämre. Och helt ärligt så tycker jag att den gamla sidan fungera ypperligt. Så jag har svårt att förstå varför man mämås ändra något som redan fungera bra. 

Dagens ungdomar....

Publicerad 2018-11-11 18:19:41 i

Det är ju konstigt att när jag själv gick i skolan  då var det prov till höger och vänster men inte fan var det någon elev som vågade protestera mot det och kräva att skriftliga prov skulle förbjudas. Nej man fick vänligen men bestämt.göra proven och hålla tyst.
Men idag ska det klagas på att allt är jobbigt i skolan. Frågan är ju hur dessa ungdomar kommer att klara av ett långt arbetsliv. För på ett jobb då kan man inte klaga hur som helst.
 
 
 

Jag kommer fixa detta...

Publicerad 2018-11-10 18:58:22 i

Jag lider just nu av stora ångest tankar om att just inte kommer att fixa resten av studierna. Men jag har lovat mig själv att jag ska fixa detta.

En promenad idag...

Publicerad 2018-11-10 18:46:15 i

Det blev en väldigt skön promenad idag. Jag blev nästan andfådd...
 
 
Jag har börjat med studieuppgifter. Men det gick inte så bra. Så jag tar kväll och försöker igen imorgon.

Måste besöka kyrkan...

Publicerad 2018-11-09 21:54:07 i

Jag känner ett stort behov av att besöka en kyrka och tända ett ljus i pappas minne. För det var länge sedan som jag gjorde det ocg jag har lite ångest över det. För jag vill inte glömma minnet av min pappa.
 
 

Tror man måste "stänga av"...

Publicerad 2018-11-09 18:29:44 i

Jag pratar mycket med min vän om varför många idag verkar leva mer och mer i sina "filterbubblor",men jag har en teori där. Och den går ut på att jag tror att man måste stänga av verkligheten ibland för att orka med sitt eget liv. För det är ett sånt enormt "brus" hela tiden och det finns inte en chans att man orkar ta in allt. Därför tror jag många väljer att stänga av bruset ibland.

A few days off...

Publicerad 2018-11-09 18:25:22 i

Fan vad irriterande att min leverantör av mitt internet hotell, där jag förvarar denna sköna blogg, har ändrat layouten för hur man ska skriva sina inlägg. Vet inte hur många gånger de har ändrat detta, men hur vore det ha en enkel layout som passar alla och där det är lätt att skriva.
 
Jag har tagit några dagar off från plugget i slutet av denna vecka, för det har varit mycket nu ett tag och hjärnan måste få vila. Annars hade jag inte orkat.
 
Lyssnar just nu på en boot med Bruce från 1977 medans jag njuter av ett hett bad, en god whisky och kvällens Aftonbladet. Och denna traditionella grej har jag kommit.att gilla mycket.

Såg 22 july

Publicerad 2018-11-09 08:28:17 i

Jag såg filmen 22 july.igår. Och denna film handlar om Utöya massakern och vad som hände efteråt. 
Det är en rätt hemsk film men också bra sevärd. Man får också en rätt bra bild över hur sjuk psykiskt Anders Behring Breivik verkar vara. För det verkar som att han lever i en egen liten värld. Dock tycker jag att det är på tok för svagt straff han fick. Han borde ha fått ett bra mycket hårdare straff än detta. 

Tror på att läsa...

Publicerad 2018-11-07 18:22:23 i

Jag har ju de senaste åren slutat att titta så mycket på tv och bestämt mig för att göra andra saker. För jag tycker att det som sänds på tv är bara skit och jag finner det allt mer svårt att hitta något att kolla på. Därför bestämde jag mig för att jag ska börja läsa mer och det har jag gjort också. Och jag tycker inte att jag missar något när jag valt bort tv mediet. 

Neger uttryck i Lilla Fridolf...

Publicerad 2018-11-07 18:12:46 i

Men herregud, har vi inte annat att bry oss om att ordet neger framkommer i den gamla serien.Lilla Fridolf? Det verkar ju inte bättre. Och det märks att Sverige numera består av en samling människor som helt har tappat fattningen och inte fattar ett skämt.längre.
 
 

Slutet på plugget närmar sig...

Publicerad 2018-11-07 18:06:23 i

Det har varit en sällsynt bra dag idag i skolan. Och det beror på.att vi idag tog det första spadtaget till examensarbetet. Vi gick igenom det pm som vi har lämnat in där vi ska beskriva hur vårt arbete ska gå till och vad arbetet ska handla om. Jag var själv rädd att vårt pm skulle bli.sågat utmed fotknölarna, men det var tydligen bra skrivet. Sen så har jag teamat upp med en bra kamrat när detta arbete ska göras, så jag känner tillförsikt och tror att detta kommer att bli bra.
 
Ska fira med en whisky och god mat ikväll. Blir ugnsbakad lax i mango chutney sås.

Glad att jag lever själv...

Publicerad 2018-11-04 22:04:25 i

Jag kan inte komma ifrån att det är bra skönt att leva själv just nu. För som mitt liv ser ut just nu så finns det inte på kartan att jag skulle kunna leva med några allra minst att ha barn. Nej att leva själv är nog det bästa för mig just nu. För jag kan ta en whisky utan att någon gnäller och jag kan lyssna på den musik jag vill. Sånt uppskattas jag ja.

Meraf Bahta kan prisas...

Publicerad 2018-11-03 18:33:42 i

Det är fan i mig bara i Sverige som en dopingavstängd idrottare kan ha chansen på att bli prisad. Hade jag fått bestämma så hade jag bötfällt Bahta och avslutat hennes svenska medborgarskap.
 
 

Skön lördags promenad...

Publicerad 2018-11-03 18:02:48 i

Det blev att fortsätta denna rätt sköna lördag med en promenad efter att jag hade avslutat frukosten och diverse förmiddags bestyr. Och det Kom att bli en bra skön promenad ute i höst vädret.
 
Såg ett bra roligt par som var ute och joggade tillsammans, och med sig hade de sin running barnvagn. Och det är väl säkert bra att denna familj är ute och rör på sig. Men jag kunde inte sluta tänka på att det kanske skulle vara bra för denna familj att "tagga ner" lite och kanske nöja sig med en enkel promenad. För de såg så jäkla hurtiga ut i sina löparkläder.
 
Jag hamnade på en hip hop klubb igår i Borlänge, och det var väl kul. Men jag märker mer och mer att det inte är "min grej" längre att vara ute och klubba. Jag tycker nuförtiden att en god middag hemma i goda vänners lag är minst lika kul.
Det var också kul att studera en hel del äldre män som hade klätt sig i ungdomlig stil för att passa in bland det yngre gardet igår. Lite patetiskt om man frågar mig. Klä dig efter din ålder tycker jag.

Nyanlända som tvingas att flytta...

Publicerad 2018-11-03 12:04:41 i

Jag blir bra trött ibland på att läsa om alla dessa nyanlända som får komma till Sverige och de får asyl de flesta och de får då ta del av vår välfärd och i de flesta fall så får de en tillfällig bostad att bo i under de två första åren. Sen är det ju tänkt att de själva ska leta efter en egen bostad. Men tydligen så är det vissa nyanlända som inte fattar detta och gnäller att de efter två år blir utslängda och måste som alla andra svenskar ge sig ut på en mycket svår bostadsmarknad. Men jag kan tycka, att har man inte efter två år i Sverige lyckats att få tag på en bostad, då är man bra lat. Det kanske låter hårt, men det är ingen välgörenhet vi håller på med. Och jag tycker att det är bra att det ställs lite krav på nyanlända som kommer hit. 
 
 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela