klabbesworldtwo

en liten blogg som handlar om mitt liv och mina tankar om diverse saker....

Vad är detta?

Publicerad 2018-11-19 23:06:17 i

Jag vet inte riktigt vad det är? Men jag mår inte bra, och för andra gången på kort tid så kommer jag att bli tvingad att imorgon uppsöka sjukvården. Och det är väl inte meningen att denna utbildning som jag går, ska göra att jag bara blir sjukare på grund av all stress som den faktiskt medför. Nej jag tycker fan inte det.
Men jag har sällan skådat en utbildning som är så stressig och som faktiskt sliter ut folk, för det är sanningen att mer än tretton personer har slutat på min utbildning på grund av diverse orsaker. Dock så tror jag att den främsta orsaken är denna utbildnings höga takt och faktiskt höga studiekrav. Jag kan tycka att den rätt högt ställda kraven som denna utbildning har, inte direkt framkom i den information som jag tog del av när jag först läste om den. Jag tycker att man borde ha blivit mer informerad om det, innan jag sökte denna utbildning. För hade jag vetat om denna höga studietakt, då tror jag faktist inte att jag hade sökt. 
 
Men sanningen är ju den att jag är intresserad av psykiatri, och jag tycker om det jag studerar just nu. För annars hade jag inte klarat mig så pass bra så det ändå har gått. Och jag är en "lust människa" och med det menar jag att det går bra för mig att plugga om jag är intresserad av det jag studerar. Och det har ju faktiskt gått bra nu ett tag. Jag har ju bara en termin kvar snart, och jag har lovat mig själv att klara av detta. Och det ska jag, fast jag ska erkänna att jag just nu känner en enorm trötthet och lite av en depression. 
 
Jag vet inte riktigt vad det är med många kvinnor av idag, men det känns som att de har helt spårat ur på många sätt. Och det jag tänker först och främst på, det är detta med metoo. Och det är ju bra att det var bra när det hände. Men det känns inte som att det kommer att bli några större förändringar i samhället efter denna metoo hysteri. Det jag tycker istället har hänt, det är att kvinnor har blivit mer hysteriska och ska trycka ner oss män ännu mer i fotskaften. Det är nästan så man går och längar efter en manlig version av metoo.
 
Det var intressant också att ta del av det senaste utspelet ifrån politikern Hanif Bali. Och han tog upp detta med att vi kanske bör funderat på att helt sätta stopp för invandringen till Sverige. Och det är nog något som jag tycker skulle vara en bra ide. För jag tycker inte att det finns plats för fler asylsökande i Sverige just nu. För vi har ju faktiskt tagit emot nästan flest i hela Europa, och jag kan tycka att de andra länderna i EU borde ta sin del av kakan och inte bara lämpa över allt på Sverige och ett fåtal länder som till exempel Tyskland. 
För jag märker faktiskt en tydlig skillnad i vårt svenska samhälle sen den stora flyktingvågen år 2015. För det är mycket som har blivit sämre sen dess tycker jag. Och vårt välfärdssamhälle har ju nästan helt krackelerat sen dess. Men det blir väl så när en massa asylsökande kommer hit och ska ta del av vårt välfärdssystem, fast jag tycker att många inte borde få det. Jag tycker själv att man kan ifrågasätta många asylsökande och dess chans att få stanna i Sverige. 
Nej jagt tycker faktiskt att vi borde ha stängt gränserna för länge sen, och låtit andra länder ta del av de asylsökande som kommer hit till Europa.
Sen undrar jag hur dessa invandrare ska kunna komma in på den svenska arbetsmarknaden? För när inte ens vi svenskar kan få jobb, då undrar jag hur det ska lösa sig för alla dessa invandrare? För jag tycker att jag är en bra svenska som borde kunna få nästan vilket jobb som helst. Jag är trevlig, jag är skötsam, jag har inget brottsligt förlutet, jag kommer i tid och när jag jobbar, då sköter jag mig oftast exemplariskt. Men ändå så har jag svårt att få tag i ett jobb. Och min stora nackdel, det är att jag dels inte har jobbat en längre tid på en arbetsplat och att jag inte har körkort. För det märks, att det som efterfrågas idag på den svenska arbetsmarknaden, det är lång erfarnhet från jobb och sen körkort. Och har man inte dessa två pusselbitar, då är man nästan helt rökt på att få ett jobb. 
Och hur ska det då gå, för alla invandrare som dels inte kan någon svenska, och det måste ju till om man ska kunna få ett jobb idag. De kan knappast någon engelska heller, och körkort har de ju inte heller. Så hur de ska få jobb, det är för mig en fråga.
 
Det var också bra intressant att läsa en artikel i DN om en "herrkklubb" som bestod av en massa äldre, konstintresserade män som brukade samlas och äta god mat och diskutera konst och kanske andra kulturarter. Det som är utmärkande för denna klubb, det är att kvinnor är portade och inte får bli medlemmmar. Och självklart när man läser kommentarerna till denna artikel så är det idel människor som tycker att det är åt helvete att det är så och det är diskriminerande att utestänga kvinnor. Men jag kan tycka att detta är uppfriskande. För varför ska kvinnor vara välkommna överallt? Nej jag kan tycka att det är helt ok för mig att dessa män här sin klubb, och det gör mig inget alls. Och faktiskt, så skulle jag kunna tänka mig att vara medlem i en klubb som vågar gå emot strömmen och inte vara så jäkla PK som allt annat är idag. 
Och är det nu så, att kvinnor vill ha en klubb, där de kan diskutera konst eller andra kulturella ämnen, så är det väl bara att starta en egen klubb.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela