klabbesworldtwo

en liten blogg som handlar om mitt liv och mina tankar om diverse saker....

Angela Merkel avgår...

Publicerad 2018-10-30 18:39:20 i

Det är väl ingen nyhet att Tysklands förbundskansler Angela Merkel nu snart avgår. För det har ju verkligen inte gått bra för henne de sista två åren. Och ska sanningen fram så började nog raset för henne runt år 2015.
En stor del av missnöjet från det tyska folket handlar tydligen om hur Tyskland hanterade den stora flyktingströmmen som Europa drabbades av runt år 2015. Och jag kan lite hålla med det tyska folket i denna kritik, för jag ogillar själv hur Sverige har hanterat denna stora flyktingkris. Vi hade ju öppna gränser och tog emot hur många som helst och det kunde ju vem som helst fatta att detta är inte hållbart i längden. Och vad blev resultatet, jo försämrad välfärd och andra samhälls funktioner som nästan helt har klappat ihop. Nej vi borde helt klart ha gjort som andra länder, stängt våra gränser.
 
 

Snart förbjudet för fyrverkerier...

Publicerad 2018-10-30 18:17:34 i

Jag håller på att läsa kvällstidningen och läste nyss att det snart, om några år kanske blir förbjudet att skjuta av fyrverkerier i tätort i hela landet. Och det kanske är bra, för det är tydligen svårt för många idioter att hantera fyrverkerier. Men det är synd att en liten klick av befolkningen ska förstöra för den stora massan. För jag tror nog att de flesta i Sverige kan hantera fyrverkerier.
 
 

Bra plugg dag...

Publicerad 2018-10-30 18:07:41 i

Efter några dagar med ångest och lite sämre studieresultat så.vände det idag tycker jag. Har pluggat på rätt bra och jag har fått gjort det jag hade satt upp som mål idag. 
 
Så då kan jag med gott samvete ta kväll och ägna mig åt roligare saker.
 
Jag kände för julmusik ikväll, så jag langade på en julskiva med Michael Bolton. Det kändes som att det var dags för detta nu.

Inte Annie Lööf för guds skull....

Publicerad 2018-10-29 10:50:28 i

Jag vaknar upp, gör iordning min frukost med juice och kaffe och sätter på datorn för att läsa morgontidningen. Och vad ser jag, jo att centerpartiet och dess IDIOTISKA partiledare Annie Lööf kanske kan komma att få frågan om att bilda regering. Och jag höll på att sätta kaffet i halsen när jag läste det. För skulle det bli så att Annie blir statsminister, då är det god natt med Sverige. För då får vi en statsminister som gillar månggifte, vill öppna gränserna helt och som har Margret Thatcher som förebild. Känns detta som bra sidor hos en kommande statsminister? Nej jag skulle inte tro det.
 
 

2200 för The Eagles konsert...

Publicerad 2018-10-28 19:28:07 i

Jag ser att det legendariska bandet The Eagles snart kommer till Sverige och de har jag ju.länge gillat. Så av ren nyfikenhet kollade jag vad det kostade att se dem och jag fick fan nästan en chock. Mellan 1200 och lite över 2000 kostar det att se dem??? Vilka har råd med såna biljetter??? Nog borde ett sånt band kunna kosta på sig att ha lite billigare biljetter. De är ju inte direkt fattiga. Fick lite avsmak för deras musik nu.
 
 

Jag vet....

Publicerad 2018-10-28 08:13:25 i

Jag bara måste skriva av mig lite om några händelser som har drabbat mig i veckan som varit.
Och den första händelsen gäller ett möte med mina lärare, där de återigen hoppar på mig och min dåliga självkänsla och att jag måste tänka på det och det om jag ska jobba inom psykiatrin. Och det som är det jobbiga, det är att jag är medveten om detta och jag tänker på dessa brister hos mig när jag jobbar. Dock så känner jag mig förföljd av mina lärare och det känns som att de vill ha bort mig från utbildningen med sina dåliga kommentarer om mig och deras rätt dåliga attityd mot mig. För när jag träffar dem, så känns det som att de vänder allt det dåliga mot mig och jag får inte chans att försvara mig. För något måste jag väl göra bra, för jag är ju trots allt godkänd på alla uppgifter fram tills nu. Och de borde ju kunna nämna det någon gång, för det börjar att bli jobbigt att höra hur dålig man är. Och det är nu jag kommer till själva det viktigaste som jag har tänkt skriva om. Och det är att jag har blivit så dålig på att vaska av mig dålig kritik. Förut har jag bara kunnat skaka av mig dålig kritik och gått vidare med mitt liv, men det känns som att ju äldre jag blir desto sämre har jag blivit på att bli av med dålig kritik. För när det gäller det som lärarna säger åt mig, då kan jag gå i flera dagar och tänka på vad de sagt. Jag måste nog bli bättre på att kunna skaka av mig sånt. Blir jag inte bättre på det, då vet jag inte om jag kan jobba med detta med psykiatri.
Sen är det ju så, och det vill jag nämna. Och det är att jag som person är SÅ TRÖTT på att jämnt få höra hur dålig och kass jag är. Jag har fått leva med sånt ända sen jag gick i grundskolan där jag var enormt mobbad. Så det vore väl fan om det inte skulle sätta sina spår i mig. Och som jag skrev, jag är bra trött på att höra hur dålig jag är. Men det är ju så vi funkar i detta land, vi är bra på att nämna våra brister och sämre på att nämna det vi gör bra.

Funderar på flytt norröver...

Publicerad 2018-10-27 19:25:14 i

Jag pratade med min mamma för någon timme sen, och jag nämnde att jag kanske hade lust att flytta norröver.och ta över hennes hus. Och det skulle jag mycket väl kunna tänka mig att göra. För är det någon plats i världen som jag gillar mer så är det just "denna" plats.

Det blir lugnt ikväll...

Publicerad 2018-10-27 18:57:29 i

En vän Vill ha ut mig till krogen ikväll, men jag kände för att ta det lugnt. Det har varit mycket med plugget i veckan och jag behöver ta det lugnt.
Så Ikväll blir Barbados whiskey och god mat.

Sån LÄTTNAD....

Publicerad 2018-10-24 19:05:34 i

Jag och min studiekamrat har tagit det första steget på vårat jobb på examensarbete idag. Och det vi gjorde idag det var att färdigställa ett kort PM om vad vårt examensarbete ska handla om i korta lag. Och det som gör mig så glad det är att det verkar vara så lätt att arbeta med min studie kollega. Och är det så så är hälften vunnet. För jag vet av erfarenhet att det är sjukt viktig att kunna samarbeta när man ska göra ett stort arbete som detta. 
Så ikväll är jag glad och jag ser faktiskt fram emot detta.

Anna Lindh...

Publicerad 2018-10-23 21:50:50 i

Jag blir alltid så ledsen varje gång jag ser rörliga bilder på politikern Anna Lindh. För jag tror att Sverige hade varit ett litet bättre land om hon hade fått leva.
 
 

Olof Palme...

Publicerad 2018-10-23 21:43:46 i

Jag har återigen sett på den tre delade tv serien om Olof Palme och som sändes på SvT år 2012.
Och varje gång jag ser denna serie så slås jag av hur före sin tid Palme verkar ha varit som politiker. Jag tror att det aldrig kommer att hända att vi får se en politiker av samma liga som just Olof.
 
 

Känner ångest tankar...

Publicerad 2018-10-23 04:15:29 i

Det är nu som min utbildning går in i en andra halvlek känns det som. För det är nu det blir svårt på allvar och genast får jag ångest tankar och vill bara ge upp allt. För jag vet inte om jag fixar detta...

Vilken jubelidiot...

Publicerad 2018-10-22 21:47:13 i

Jag blev fan påverkad av en idiot till krönikör i dagens Aftonbladet. Och det är en krönika som återigen handlar om dessa stackars kvinnor som far illa psykiskt och fysiskt på dagens arbetsmarknad. Och det är ju alltid så otroligt synd om er kvinnor. Men sluta upp med att ta på er offerkoftan jämt och börja säg ifrån istället. Och är det så att vi män är idioter, sparka fanskapet på pungen.
Sen är det ju också så, att det finns faktiskt män som far illa på arbetsmarknaden av idag. Men det är väl inget nyhetsvärde i det.
 
 

Bad, whisky och Lundell...

Publicerad 2018-10-19 19:29:42 i

Nej jag tänker ge fan i allt som har med politik, plugget och folk som.inte kommer överens i sina förhållanden. 
Nej ikväll lirar jag live plattan Ulf Lundell live sommaren 2015, tar ett skönt bad och njuter av en god whisky.
Livet är till för att levas!!!!!
 
 

Politiker sörjan...

Publicerad 2018-10-19 19:25:10 i

Det känns som att de politiker vi.har idag inte är vuxen sin uppgift. För nog borde de komma överens snart och bilda en regering. 
Jag undrar lite vad fan det var jag röstade på. För jag känner mig så sviken som väljare. 

Lisbeth Palme har gått ur tiden...

Publicerad 2018-10-19 18:58:29 i

Vi hade ju en gruppträff igen där vi i gruppen skulle.lösa ännu en i raden av grupp uppgifter. Och det gick som.vanligt rätt bra faktiskt. Och alla i gruppen bidrog och jobbade på bra.
Dock så är det en sak som börjar irritera mig och det är att för andra gången på kort tid så har lärarna gett oss felaktiga frågeställningar och framförallt så framkom det att den text som vi hade i uppgift att läsa tills idag var felaktig. För efter att en av tjejerna i gruppen mailat lärarna så var det tydligen en annan text som vi skulle läsa. Och när jag hörde det så höll jag på att bli skitarg. För det är viktigt för mig att göra ett bra jobb och då är det ju bra om lärarna kan skriva uppgifts beskrivningar som är korrekta. 
 
Såg att Lisbeth Palme hade gått ur tiden. Och det är ju aldrig kul när en person avlider. Och nu så är det väl ändå dags att lägga ner Palme utredningen.
 
 

Whiskey och Hamilton

Publicerad 2018-10-18 22:08:32 i

Jag lyssnar just nu på en fantastisk skiva med Björn Afzelius och har det skönt och njuter av en god whisky...

Läser Jan Guillou...

Publicerad 2018-10-17 22:42:06 i

Jag läser just nu boken ingenmansland som är skriven av Jan Guillou. Och om det är ingen som har läst böckerna om greve Carl Hamilton så är detta en av de bättre böcker som har skrivits i denna serie.
Det är också rätt synligt att böckerna om Hamilton är bra mycket bättre än de filmer som gjorts om denna karraktär. Jag tycker att när jag nu snart har läst de flesta Hamilton böcker, så tycker jag nog att filmerna är rätt usla. Och det baserar jag på att Hamilton böckerna böckerna innehåller mer detaljer kring vem Hamilton är och så får man reda på mer om varför han gör som han gör.

Aw med en vän...

Publicerad 2018-10-17 22:08:23 i

Det blev att avsluta en rätt skön onsdag med en afterwork öl med en vän ikväll. Och det var skönt att komma ut lite efter en lång dags innesittande och pluggande.

Det blir bara värre och värre...

Publicerad 2018-10-16 01:41:34 i

Jag tycker att det bara blir sämre med mycket idag, jag bara måste skriva och nämna det.
För såg nyss i mitt Facebook flöde en reklamfilm om det kommande höstlovet för Faluns barn och ungdomar, och jag hade inte brytt mig om det inte vore för de muslimska ungdomar som man kunde se i filmen. Det var först en ung tjej i heltäckande dräkt som uttalade sig på arabiska, och sen kom det två till. Och varför har de gjort så här? Riktar sig denna reklamfilm bara till barn och ungdomar från muslimska länder eller? För det är väl ändå svenska barn och ungdomar som denna film borde vända sig till. Och jag hade faktiskt sett att det var svenska barn som man hade använt i denna reklamfilm. Kan tycka ibland att det går lite till överdrift med flörtandet med den muslimska befolkningen i detta land. Och vill muslimska föräldrar ha reda på vad som kommer att hända på höstlovet, så får de väl anstränga sig och lära sig svenska. Tycker vi stället på tok för lite krav på dem att de måste lära sig svenska.

Orkar inte se klart...

Publicerad 2018-10-14 21:13:48 i

Jag orkade inte se klart matchen mellan New Jersey och San Jose ikväll. Och det var en rätt dålig match, så jag tror inte att sista perioden blir desto bättre.
 
Jag känner mer för att fortsätta kvällen med en bra bok istället.

Mobiler är orsaken till psykisk ohälsa...

Publicerad 2018-10-14 18:11:05 i

Såg en notis i dagens Aftonbladet att det är många badhus som i framtiden alltmer kommer att förbjuda mobiler inne i simhallen. Och jag bara undrar. Varför ska man ta med sig mobilen in i simhallen? Det är för mig helt otänkbart att jag själv skulle ta med mig min egen mobil in i min simhall när jag är och simmar. För den stannar i skåpet.
Och enligt notisen jag läste, så inför man detta förbud mycket också för att det finns päron idag som inte har koll på sina barn utan mer kollar i sin mobil. Och detta säger ju mycket om den sjuka värld vi lever i.
 
 

Riktigt skön höst söndag...

Publicerad 2018-10-14 17:59:33 i

Det har verkligen gått bra att studera idag, jag fick läsgjort ett trettiotal sidor, och det får jag vara bra nöjd med.
 
Efter plugg tog jag en urskön promenad ute i höstvädret, och när jag gick runt bland höstlöven och träden med dess fina färger så inser jag vad bra jag egentligen har det. För tio minuter från mig har jag tillgång till både skog, vatten och ypperliga badplatser. Hur många har det?

Varför????

Publicerad 2018-10-13 02:27:02 i

Varför lever jag egentligen? Det är något som jag tänker på.ibland och ganska så ofta...
Det känns som att allt jag gör bara misslyckas, så vad tjänar det till att jag finns till. Jag är ju ändå bara en pina för folk i min närhet.
 

Lägg ner akademin...

Publicerad 2018-10-12 23:28:27 i

Är det inte dags att lägga ner svenska akademin? Jag tycker nästan att de borde det. För det verkar ju inte direkt som att de kan sköta detta. 
 
 

0-0 mot Ryssland...

Publicerad 2018-10-12 18:42:21 i

Jag kan nog tycka att det är bra av svenska fotbollslandslaget att lira lika med Ryssland. Det är ett helt ok resultat om man frågar mig. Jag är bra glad om vi numera håller måttet mot de flesta motstånd. För nog har svensk fotboll gått tillbaka när det kommer till kvalitet. För det är svårt att tänka sig att vi en gång var tredje bästa land i världen.
 
 

Psykiska ohälsan ökar i omvärlden...

Publicerad 2018-10-11 11:51:51 i

Det är väl inte så konstigt att den psykiska ohälsan ökar i omvärlden med dess medföljande orimliga krav som idag ställs på ungdomar och vuxna för att de ska överleva i denna alltmer sjuka omvärld, iallafall om jag får tycka något.
Dels så tycker jag att vi ska minska kraven i skolan, vi ska minska stressen på att det nästan är ett måste med en högskoleutbildning idag för att få ett jobb. För det är nog långt ifrån alla som orkar med att studera så länge. Många vill helst ut och jobba efter gymnasiet, men det är allt svårare att göra så idag. För de enklaste jobb kräver idag att du typ har minst tio års yrkeserfarenhet och kanske en högskoleutbildning. Och det är i mina ögon rätt sjuka krav. 
Jag tycker att vi måste gå tillbaka till att införa mer lärlingsutbildningar i skolan. Sen tycker jag att det borde ingå i grundskolan att ta körkort, för som det är idag är det ju nästan en klassfråga att ta körkort. Om det nu inte redan är så.
Men hur det än är, alla dessa orimliga krav på människor idag, det föder en ökande psykisk ohälsa och jag är rädd för att den bara kommer att öka om vi inte gör något redan nu.
 
 

Ska inte låta folk trampa på mig...

Publicerad 2018-10-10 23:38:28 i

Jag tänker inte låta folk trampa mer på mig, utan det är slut med det nu. För jag måste lära mig, trots att jag är 38 år att inte låta folk trampa på min själ och låta folk komma mig inpå livet. Jag måste nog bli ner hårdhudad om jag ska överleva i detta alltmer cyniska och själlösa samhälle som Sverige har blivit. Detta är inget land längre för svaga människor, utan tyvärr så är detta land numera ett land där endast de starka vinner och överlever.

Har träffat han...

Publicerad 2018-10-10 23:17:43 i

Jag kommer aldrig att glömma den gång då jag mötte Peter LeMarc. 
Och detta hände på hans turné bolag som på den tiden hette RMP musikproduktion. Och varför jag var på hans bolag, det var bara för att jag fick en praktikplats där sista året på gymnasiet. Och det var väl inte direkt mycket att göra där förutom att koka kaffe och svara i telefon. Dock glömmer jag ALDRIG den dag då Peter klev in genom dörren. Och jag ska nämna att det var bra varmt, detta var i Maj och i början av juni. Men det brydde inte Peter sig om tydligen. Utan han klev in på kontoret i svarta boots, svarta läderbrallor, svart läderrock och svarta solbrillor. Det var liksom ingen tanke på att INTE smälta in i bakgrunden. 
 

Tack Peter LeMarc...

Publicerad 2018-10-10 23:09:37 i

Det blir att avsluta kvällen med det fantastiska tv programmet "Tomas Andersson Wij spelar med" och denna kväll så är Peter LeMarc gäst. Och det är en ren njutning att se LeMarc uppträda. Helt klart är han en av Sveriges STÖRSTA artister.
 
 

Hemlösa och hjälporganisationer får allt mindre i belopp...

Publicerad 2018-10-10 19:46:01 i

Det är väl inte så konstigt om hemlösa och hjälporganisationer får mindre pengar av svenska folket. För jag tror att många i Sverige är bra trött på att se dessa tiggare som finns överallt i det svenska samhället, och jag själv är bra trött på att se dem varje gång jag går till min lokala mataffär. För hur vore det om dessa idioter skaffade sig ett jobb.
Och dessa hjälporganisationer, de litar jag inte på till fem öre. För alla vet ju att minst 30 procent eller mer av de insamlade pengarna inte når fram till sitt ändamål. 
 
Tycker bara att det är bra att svenska folket har vaknat.
 
 

Skolbranden i Uppsala...

Publicerad 2018-10-10 19:22:00 i

Det är ju helt sanslöst att två unga tjejer i åldern 15 år kan ge sig på att bränna ner en hel skola. Och det man kan undra över också, det är vad är det för föräldrar som låter så unga tjejer springa ute sent om nätterna. De borde ju vara hemma om kvällen. Men med tanke på föräldrar och deras slapphet när det kommer till föräldraskap så är det inget som förvånar mig längre.
Och det är självklart att dessa två tjejer ska tilldömas ett gigantiskt skadestånd, för jag tycker att det är viktigt att samhället reagerar på att sånt här inte är tillåtet.
 
 
 
 
 

Så tröttsamt...

Publicerad 2018-10-10 07:37:51 i

Jag hade igår ett möte med mina lärare som var mindre bra. De nämnde återigen att jag måste jobba på.vissa saker när jag är ute i verkligheten och möter patier och det är jag medveten om. För när jag jobbar då JOBBAR jag och då är jag en helt annan person. Dock så är felet med mig att jag har tyvärr inte stor erfarenhet av arbetsmarknaden på grund av att jag aldrig har fått chansen att visa vad jag gått för. För felet med arbetsmarknaden idag det är att den är så stressig och det ställs så sjukt höga krav redan innan du blir anställd, så för mig som behöver lite längre tid på mig för att komma igång på en arbetsplats, för personer som mig så känns det som att det finns inte plats för folk som mig längre. Och jag börjar bli bra trött på att hela tiden få höra från arbetsgivare och nu mina lärare att jag måste hela tiden tänka på mina brister. Jag är bra trött på att få höra hur värdelös man är. Jag vet att man ska inte lyssna på sånt här. Folk säger till mig att lägga det åt sidan och strunta i det. Men det är inte så lätt, när man som jag, i större delen av mitt liv fått höra hur kass och värdelös man är. Det finns gränser även hos mig och den gränsen för att ge upp allt börjar närma sig.

Look sharp...

Publicerad 2018-10-07 19:58:29 i

Det var en trevlig krönika som Markus Larsson på Aftonbladet skrev idag om Roxette skivan Look Sharp som i år firar trettio år. Och detta är ju en skiva som jag har kommit att lyssna på enormt mycket. Och jag tror att jag aldrig kommer att tröttna på denna skiva.
 
 

Må fanskapet ruttna i helvetet...

Publicerad 2018-10-07 17:52:21 i

Jag har tagit det bra lugnt idag, för det kanske blev ett glas vin för mycket igår. Men va fan, man ska ju leva också. 
Så idag när jag låg lite bakis i soffan så beslöt jag mig för att kolla in tv3 dokumentär och det första avsnittet handlade om mördaren Anders Eklund. Och jag ska ärligt säga att jag önskar att jag inte hade sett denna dokumentär, för jag blev helt ärligt bra illa berörd av att se detta. För det jag slås av är att Eklund verkar vara första klassens psykopat. För han verkar ju inte känna någon ånger över det han gjort. Och det är för mig helt otänkbart hur han kan vara så. Man kunde se korta klipp ifrån förhören med Eklund, och det var rent av äckligt att se hur han kunde sitta i förhörsrummet, och helt oberörd, sitta och erkänna dessa hemskheter. Och det är ju inte dåligt, om poliserna som var med vid förhören också blev berörda på ett negativt sätt. De ska ju vara proffs och inte bli berörda. Men även poliser är ju människor i botten, så det vore väl konstigt om de också inte skulle bli berörda av detta.
Men ju mer jag såg av programmet så önskar jag Anders Eklund all ondska som finns i världen. Och jag hoppas verkligen inte att han kommer ut.

Ska jag göra som jag brukar...

Publicerad 2018-10-06 23:37:09 i

När jag är lite på lyran, så brukar jag sätta på en skön konsert dvd, och så blir det ikväll. Det blir Per Gessle och hans party crasher dvd. 
Har ju en förmåga att sms:a folk när jag är lite på "lyran", dock tror jag inte att jag ska göra det ikväll. Det brukar inte sluta så bra...

Ni får ursäkta...

Publicerad 2018-10-06 23:19:59 i

Men jag skriver väldigt mycket skit ikväll....
 
Men det ger jag blanka fan i.....jag är den jag är.

Att njuta till musik...

Publicerad 2018-10-06 23:16:27 i

Det finns inget bättre än som just nu, njuta av bra musik som jag gör just nu denna sköna lördagskväll.
Har precis vänt på vinylskivan a tribute to jack johnson med Miles Davis, och helvete vad bra denna skiva är. Och det är nog en skiva man njuter bäst av om man är lite påverkad av alkohol som jag är nu. Det är som att hjärnan öppnar sig mer för musikaliska intryck då.

Jazz in the night...

Publicerad 2018-10-06 22:59:15 i

Det är så jäkla nice att lyssna på Miles Davis skivan a tribute to jack johnson när man är lite påverkad som jag är just ikväll, på lite god mat, god dryck och kärlek. Det finns inget bättre då än att sätta på denna skiva och försvinna in i dess ljud bild. Kommer nog aldrig tröttna på denna skiva.
 
 

Skivor is the grej...

Publicerad 2018-10-06 22:43:37 i

Jag kommer nog alltid att lira skivor när jag lyssnar på musik. För det slår allt som har med streamad musik, att ta fram en vinylskiva ur skivsamlingen, ta ur vinylen ur fodralet och sen sätta skivan på skivtallriken och sen lyfta pickupen och börja ett nytt äventyr varje gång pickupen börjar att spela skivan. Och när jag hör knastret i högtalarna, det är lika skönt som att ha sex med en vacker kvinna på en sommaräng i juli månad...:)

Jag fixar detta...

Publicerad 2018-10-06 22:23:03 i

Det känns så bra i kroppen av att ha klarat av allt detta med omtentan och de två uppgifter som jag låg efter med. Jag trodde hela tiden att jag SKULLE FIXA det, mot hur andra i min omgivning har sagt om mig. Men jag valde att strunta i det och köra mitt race, och det gick ju vägen.

Dark side of the moon...

Publicerad 2018-10-06 22:13:41 i

Plattan dark side of the moon måste vara en av de bästa plattor som gjorts. Jag lyssnar på den nu medans jag läser en bok och det är en sann njutning att lyssna på detta.
 
 

Skönt vara själv...

Publicerad 2018-10-06 19:32:56 i

Det är skönt faktiskt att vara själv och kunna bestämma över mitt liv. Jag vet faktiskt inte hur det skulle gå att vara ihop med någon kvinna just nu. Jag tror inte det skulle gå, för jag är väldigt på det klara med hur jag vill leva mitt liv, och är det något som jag inte gillar så är det folk som säger åt mig hur jag ska leva mitt liv. 

Lördagsbadet...

Publicerad 2018-10-06 19:14:50 i

Ligger just nu i badet och har det skönt, på stereon lirar jag the river dubbeln med Bruce Springsteen. Och vete fan om inte den plattan bara blir bättre och bättre ju mer man lyssnar på den.
Har också hällt upp en liten whisky som jag njuter av. Och jag har nog kommit att bli lite av en whisky lover med åren.
Den bok bok som jag läser just nu är "Min historia - Svennis" och detta är en bra läsvärd bok om man som mig gillar fotboll. Är bara en sak som jag noterar, och det är hur hans första fru Anki känns rätt blåst. För hon ogillar tydligen allt resande och flyttande som medföljer deras äktenskap. Men för fan, får man inte räkna med det om man gifter sig med en topp tränare som Sven-Göran Eriksson. Ibland undrar jag hur kvinnor tänker?
 
 

Lördag kväll...

Publicerad 2018-10-06 18:59:54 i

Det har varit en av de skönare lördagar för mig på bra länge. Och det är nog för att jag inte har behövt tänka på plugget något denna helg. Utan jag blev klar med allt i torsdags så denna helg kan jag bara ägna mig åt att ta det lugnt. Och det är sä SKÖNT...
 
Det har blivit en längre promenad idag i det sköna höst vädret. För det är något med hösten som jag gillar, det är lugnare och folk i min närhet är lugnare. 
 

Känner mig stolt...

Publicerad 2018-10-05 19:17:04 i

Det är inte annat än att jag känner mig bra stolt över att ha klarat av denna pärs av omtentor och hemuppgifter som har kommit efter i min utbildning. Och det intressanta är att jag får nästan känslan av att mina lärare på den utbildning inom psykiatrin som jag studerar vid nu, de ville nästan att jag skulle misslyckas. För inte fan har man fått något stöd ifrån dem.
Det första en av lärarna sa till mig, när jag skulle göra den sista omtentan sent i sommras var...
-Du vet väl om att detta är sista chansen för dig att klara denna omtenta!!!!
 
Och snacka om okänsligt att säga en sån sak precis innan jag ska gå in och skriva den mest viktigaste omtenta jag har skrivit i mitt liv. 
Men när jag satte mig ner för att skriva denna sista omtenta, så hade jag bara en sak i huvudet. Och det var att jag FAN SKA VISA ER ATT JAG FIXAR DETTA!!!
 
Och det gick ju vägen:)

Mycket att fira ikväll...

Publicerad 2018-10-05 18:46:47 i

Det var en bra omtumlande morgon idag då jag dels fick reda på.att jag fått beviljat csn för resten av detta läsår och sen fick jag reda på att jag var godkänd på senaste delkursen, så man kan LUGNT säga att jag blev klarvaken rätt fort idag. MEN VILKEN LÄTTNAD ATT FÅ REDA PÅ ATT JAG ÄR BEVILJAD CSN stöd. Jag trodde först att det inte skulle bli något, för de csn har ju dröjt bra länge med sitt beslut. 
 
Så ikväll har jag en hel del att fira och det ska jag göra också. För det blir egengjorda fiskburgare med pommes ikväll. 
Och nu när jag sitter i badet och lyssnar på en vinyl med Jackson Browne så njuter jag av en god whisky. Fick sån lust att köpa en whisky så jag gjorde det, dagen till ära. Tycker fan att jag är värd detta, efter allt slit.

Kommit långt...

Publicerad 2018-10-04 23:03:03 i

Jag ska vara helt ärlig med en sak och det är att jag är bra glad att jag har kommit så här långt på denna utbildning. Och det känns verkligen som att jag har hittat "hem" i och med denna utbildning.

Ikväll har jag varit duktig...

Publicerad 2018-10-04 22:47:39 i

Jag tänker fira lite ikväll, för jag har för någon timme sen lämnat in en rätt jobbig inlämningsuppgift. Och det gick rätt bra att slutföra den, och jag trodde det skulle bli rätt jobbigt, men när jag sätter mig ner och fokuserar då blir det oftast bra.
 
Så har ätit lite extra god mat ikväll. Och nu blir det ett gott glas rött vin och en Gessle dvd för att avsluta en bra dag.
 
 

Haft en diskussion ikväll..

Publicerad 2018-10-04 00:40:37 i

Jag har haft en diskussion ikväll med en vän ikväll. Och vi pratade o detta med svenska traditioner. Och jag tog upp detta med lucia och jag nämnde att jag inte direkt gillade att man numera ofta vill ha en manlig lucia, och då gick min vän igång och tog upp att det är så här tiderna är idag, att vi nog får leva med att traditioner ändras och med det mer jämställda samhälle som vi har idag, då får man räkna med att det kan finnas luciatåg med en manlig lucia.
Det kanske egentligen inte spelar nägon roll, men jag får mer och mer känslan av att vi slutar att hålla på våra traditioner i detta land och det gillar inte jag. Jag tycker att det kan vara viktigt att slå vakt om våra traditioner. 
Och jag kan också tycka, att i dessa rätt oroligs tider, så kan det vara skönt om det fanns några traditioner som är som de alltid har varit. Och man behöver inte ändra på allt. Något tycker jag kan få vara som det alltid har varit.

Älskar disco....

Publicerad 2018-10-03 21:54:57 i

Jag som älskar disco måste nog bara total digga tv serien I Will Survive med Andreas Lundstedt. För denna serie är verkligen gjord med omsorg och kärlek till disco genren.
 
 

Tourism på vinyl....

Publicerad 2018-10-03 12:37:38 i

 
Jag fick hem Tourism skivan med Roxette på vinyl idag i posten. Och detta är en skiva som jag länge har velat haft på just vinyl. Och att nu ha den i min ägo är lite av en helig grahl. För jag har länge velat lyssna på live upptagningen av låten the look som finns på denna. Och den låter precis så bra som jag hade förväntat mig.

Nhl premiären är snart här...

Publicerad 2018-10-03 12:07:50 i

Som jag har längtat efter att nhl premiären ska börja. Och det ska bli så kul att se hur det kommer att gå för Erik Karlsson i sin nya klubb San Jose.
 
 

Fusket ökar...

Publicerad 2018-10-01 22:59:08 i

 
Jag tycker att det är väldigt trist att det är så här, att fusket på våra högskolor bara ökar och ökar. Och vad det beror på, det kan.man ju fundera mycket över.
En detalj som jag tror på, det är att svenska elevers allt mer minskande kunskaper, det kan ju vara en del av orsaken. För det verkar ju vara något som är snett när det är så många som tar studenten idag som inte har tillräckligt med bra betyg för att kunna söka vidare till högre studier. Och det som också är hemskt, det är att det är så många niondeklassare som inte heller har de rätta betygen för att kunna söka in till gymnasiet. Och det är det som är det allra värsta. För utan en gymnasieexamen så är man rätt körd idag på den svenska arbetsmarknaden.
Jag har länge tänkt att det som måste till, för att förändra den svenska skolan till det bättre, det är att helt enkelt gå tillbaka till vad som gjorde den svenska skolan till en av världens bästa skola en gång i tiden. Och det är hederlig katederundervisning och lugn och ro i klassrummet. Sen måste lärarna få tillbaka sin auktoritet i klassrummet, de måste få mer verktyg att jobba med. Framförallt så tycker jag att man borde höja deras löner. Sen så tycker jag också att man ska anställa mer administrativ personal som kan avlasta lärarna från deras pappersjobb.
Men det viktigaste som jag tänker på, och det är detta med att det finns tankar idag om att helt skippa läxor i den svenska grundskolan. Och detta är bara för att det finns elever idag som gnäller om att det är för mycket läxor i skolan idag. Men jag får spader när jag hör detta. För dels så handlar inlärning om att ens lärare håller en föreläsning om en uppgift, sen får man uppgifter.om detta, en så kallad läxa som man sen tar med sig hem och jobbar igenom. Inlärning handlar om repetition. Det är så man lär sig bäst. Och det har ju alltid funkat bäst så. Och jag fattar inte hur det helt plötsligt kan va jobbigt med läxor för svenska elever. Jag skulle mer kalla det för ren jävla lathet, för nog är elever i den svenska skolan lata idag, de jävla söndercurlade idioterna. 
För hur ska det gå sen när man kommer upp till högre studier, där det blir SJUKT mycket med hemuppgifter. Och det visar ju sig att våra svenska elever inte håller måttet. Och det är väl därför fusket ökar alltmer på våra högre lärosäten.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela