klabbesworldtwo

en liten blogg som handlar om mitt liv och mina tankar om diverse saker....

Fusket ökar...

Publicerad 2018-10-01 22:59:08 i

 
Jag tycker att det är väldigt trist att det är så här, att fusket på våra högskolor bara ökar och ökar. Och vad det beror på, det kan.man ju fundera mycket över.
En detalj som jag tror på, det är att svenska elevers allt mer minskande kunskaper, det kan ju vara en del av orsaken. För det verkar ju vara något som är snett när det är så många som tar studenten idag som inte har tillräckligt med bra betyg för att kunna söka vidare till högre studier. Och det som också är hemskt, det är att det är så många niondeklassare som inte heller har de rätta betygen för att kunna söka in till gymnasiet. Och det är det som är det allra värsta. För utan en gymnasieexamen så är man rätt körd idag på den svenska arbetsmarknaden.
Jag har länge tänkt att det som måste till, för att förändra den svenska skolan till det bättre, det är att helt enkelt gå tillbaka till vad som gjorde den svenska skolan till en av världens bästa skola en gång i tiden. Och det är hederlig katederundervisning och lugn och ro i klassrummet. Sen måste lärarna få tillbaka sin auktoritet i klassrummet, de måste få mer verktyg att jobba med. Framförallt så tycker jag att man borde höja deras löner. Sen så tycker jag också att man ska anställa mer administrativ personal som kan avlasta lärarna från deras pappersjobb.
Men det viktigaste som jag tänker på, och det är detta med att det finns tankar idag om att helt skippa läxor i den svenska grundskolan. Och detta är bara för att det finns elever idag som gnäller om att det är för mycket läxor i skolan idag. Men jag får spader när jag hör detta. För dels så handlar inlärning om att ens lärare håller en föreläsning om en uppgift, sen får man uppgifter.om detta, en så kallad läxa som man sen tar med sig hem och jobbar igenom. Inlärning handlar om repetition. Det är så man lär sig bäst. Och det har ju alltid funkat bäst så. Och jag fattar inte hur det helt plötsligt kan va jobbigt med läxor för svenska elever. Jag skulle mer kalla det för ren jävla lathet, för nog är elever i den svenska skolan lata idag, de jävla söndercurlade idioterna. 
För hur ska det gå sen när man kommer upp till högre studier, där det blir SJUKT mycket med hemuppgifter. Och det visar ju sig att våra svenska elever inte håller måttet. Och det är väl därför fusket ökar alltmer på våra högre lärosäten.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela