klabbesworldtwo

en liten blogg som handlar om mitt liv och mina tankar om diverse saker....

Psykiska ohälsan ökar i omvärlden...

Publicerad 2018-10-11 11:51:51 i

Det är väl inte så konstigt att den psykiska ohälsan ökar i omvärlden med dess medföljande orimliga krav som idag ställs på ungdomar och vuxna för att de ska överleva i denna alltmer sjuka omvärld, iallafall om jag får tycka något.
Dels så tycker jag att vi ska minska kraven i skolan, vi ska minska stressen på att det nästan är ett måste med en högskoleutbildning idag för att få ett jobb. För det är nog långt ifrån alla som orkar med att studera så länge. Många vill helst ut och jobba efter gymnasiet, men det är allt svårare att göra så idag. För de enklaste jobb kräver idag att du typ har minst tio års yrkeserfarenhet och kanske en högskoleutbildning. Och det är i mina ögon rätt sjuka krav. 
Jag tycker att vi måste gå tillbaka till att införa mer lärlingsutbildningar i skolan. Sen tycker jag att det borde ingå i grundskolan att ta körkort, för som det är idag är det ju nästan en klassfråga att ta körkort. Om det nu inte redan är så.
Men hur det än är, alla dessa orimliga krav på människor idag, det föder en ökande psykisk ohälsa och jag är rädd för att den bara kommer att öka om vi inte gör något redan nu.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela