klabbesworldtwo

en liten blogg som handlar om mitt liv och mina tankar om diverse saker....

Bakis och plugg...

Publicerad 2018-09-30 18:53:52 i

Vete fan om jag kommer gå ut något mer om.jag ska må så här jävla risigt efter en utekväll som den i fredags. Drack ju nästan inget alls, men det har väl med att jag blir allt äldre. Kanske inte tål sprit på samma sätt som förr om åren.
Dock har jag fått en hel del plugg gjort och det är jag bra nöjd med.
Nu blir det att ha en fortsatt bra kväll med tidninsläsande och en go pasta middag senare ikväll.
 
 

Gravskändare i Stockholm....

Publicerad 2018-09-30 11:25:12 i

Jag finner fan inga ord för dessa idioter som ger sig på att förstöra och skända gravar. Hur tänker de? Och hur fan kan man man komma på en sån idiotisk ide? Och framför allt blir jag ILSKEN något ofantligt när de ger sig på Olof Palmes grav. Dessa borde spärras in på livstid!!!!!!
 
 

Börjar jag bli gammal...

Publicerad 2018-09-29 17:07:55 i

Jag har varit lite bakis idag, för det blev utgång igår med en vän. Och trots att det bara blev två öl så har jag känt mig bra bakfull idag. Och det konstiga är ju att så här var det inte förut. Då kunde jag ta två öl utan att bli bakfull. Men det är vä

Börjar jag bli gammal...

Publicerad 2018-09-29 17:07:46 i

Jag har varit lite bakis idag, för det blev utgång igår med en vän. Och trots att det bara blev två öl så har jag känt mig bra bakfull idag. Och det konstiga är ju att så här var det inte förut. Då kunde jag ta två öl utan att bli bakfull. Men det är väl tecken på att man blitt äldre kanske.

Dif ångar på...

Publicerad 2018-09-28 20:46:41 i

Det är riktigt kul att det går bra för Djurgården hockey även denna säsong. Och igår tvålade de dit Mora hemma med hela 4-1. 
 
Det ser lovande ut...
 
 

Höst gryta ikväll...

Publicerad 2018-09-28 20:39:12 i

Jag fick sån lust att laga till en riktigt god köttgryta ikväll. Så jag surfade in på recept.nu och jag hittade denna...
 
Och jag tror att den kommer bli grymt god.
 
https://www.koket.se/filip_fasten/varmratter/kott/storkok_pa_hogrev/

Detta stämmer..

Publicerad 2018-09-26 22:43:25 i

Jag tycker att detta stycke stämmer bra in på hur jag tänkte efter att min pappa gick bort...
 
 

Pippi flyttar till Rinkeby...

Publicerad 2018-09-26 12:02:01 i

 
Ursäkta mig, men vad är detta???? Ska vi in och peta i allt numera sim tillhör svensk kultur och vårt kulturarv. Jag tycker att det är rätt sjukt faktiskt. Det känns lite som att vi ska utrota vår egen kultur och anpassa oss mer efter de invandrare som kommer hit. Jag tycker faktiskt att det borde finnas vissa "heliga" saker i vårt kulturarv som vi bara inte ska röra. De invandrare som är här, får väl lära sig svenska och läsa den svenska versionen av Pippi.

Om snabbkassor....

Publicerad 2018-09-26 11:47:59 i

Det verkar ju som att det blir mer och mer vanligt med dessa så kallade "snabbkassor" i våra matbutiker. Men jag tycker att de oftast är så krångliga och besvärande att använda, så jag tänker fan inte använda dem. Jag ställer mig hellre i en vanlig kassa istället.

Lite nya böcker...

Publicerad 2018-09-25 17:05:22 i

Har köpt lite nya böcker på röda korset här i Falun idag. Och bland annat hittade jag denna bok som jag ser fram emot att läsa nu. Tror den.är bra.
 
 

Bra start för Djurgården...

Publicerad 2018-09-23 19:50:58 i

Det är riktigt kul.att Djurgården hockey har börjat årets säsong i SHL så lovande och med idel vinster. Och häromdagen så tvålade de dit Örebro borta med hela 2-8. Så man kan nog lugnt säga att denna säsong har börjat lovande.
 
 
 

Slutet på en bra söndag eftermiddag..

Publicerad 2018-09-23 19:26:45 i

Det blev lite av en mycket bättre fortsättning på denna söndag, efter att en vän hörde av sig och ville bju på mat och fira att jag hade klarat av den där salstentan för en tid sen. Och detta kom jag att uppskatta enormt mycket. Och det blev en bra trevlig stund på det en bra restaurang i staden. Och måste säga att deras pizzor va va bra goda. Så har ni vägarna förbi ett matställe som heter Basta här i Falun, då tycker jag att ni ska gå dit.
 
 
Såg en bra töntig artikel i kvällens Aftonbladet som handlar om att det är folk som har reagerat på att det finns en firma som säljer Halloween dräkter som ser ut som den samiska dräkten som ni kan se på bilden ovan, och som vanligt så finns det idioter i Sverige som tycker att denna dräkt är ett hån mot det samiska folket och att de blir kränkta av att denna produkt säljs. 
Mem för fan, detta är väl inget att bli kränkt över. Och det står ju i artikeln att det är knappt någon som brytt sig. Och i ärlighetens namn så tycker jag att detta är en struntsak.

Ingen vidare söndag...

Publicerad 2018-09-23 14:50:33 i

Nej idag har det verkligen INTE varit någon skön söndag utan det har varit en skitdag rent utsagt. Har försökt att plugga men har inte gått alls bra. Så jag lägger ner pluggeriet och försöker att ha en så bra fortsättning på denna söndag som det bara går.
 
 

Måste sluta bry mig..

Publicerad 2018-09-23 07:04:11 i

Jag måste sluta upp med en grej, och det är att sluta bry mig så mycket om hur samhället fungerar och sluta att bli så engagerad i det sjuka i samhället. För ska jag orka så tror jag att jag måste bli mer självisk och tänka mer på mig själv. För gör jag inte detta så kan detta sluta med ödesdigra konsekvenser för mig.
Det finns så mycket med samhället idag som är sjukt, men ska sluta bry mig och tänka mer på mig själv.

Michael Bolton...

Publicerad 2018-09-22 21:30:38 i

Jag känner för att lira lite mer soft musik ikväll, och denna soul provider med Michael Bolton är en av mina favoriter med han. Denna innehåller sköna hits som how can we be lovers och how am i supposed to live without you.
 
 
 

Skönt med fotboll...

Publicerad 2018-09-22 17:37:12 i

Just nu kollar jag på engelska ligan och matchen mellan Liverpool och Southampton och det är ingen vidare bra andra halvlek men det beror ju mycket på att Liverpool är helt överlägsen med sin 3-0 ledning.

Skön höst lördag...

Publicerad 2018-09-22 17:14:02 i

Vilken skön och solig höst lördag det har varit så här långt. Va ute och tog en längre promenad idag på förmiddagen och det blev en av de skönare promenader för mig på mycket länge. Det berodde mycket på att det är sånt skönt väder ute nu.
 
 

Är rätt nöjd...

Publicerad 2018-09-21 21:45:05 i

Varför ska jag egentligen klaga på det liv som.jag lever just nu? Jag har hälsan och jag är på väg. I och med min utbildning, mot en rätt bra framtid där jag med allra största säkerhet har jobb efter avlagd examen. 
Jag är faktiskt rätt nöjd med att vara singel just nu, för dels så kan jag styra mitt liv själv, och jag kan i lugn och ro hänge mig åt mina studier utan att jag har en kvinna eller barn som stör mig.
Och sen så är jag glad just nu att vara singel, för jag tycker att kvinnor av idag har på tok för högt ställda krav på sina män. Och sen är jag bra less på allt jäkla genus och feminism tjaffs, så nej tack till att vara ihop med någon kvinna idag.

Korvgryta ikväll...

Publicerad 2018-09-21 21:35:16 i

Jag lagade till min egna version av en korvgryta ikväll, och se på fan om det inte blev sjukt gott som vanligt...
 
 

Jöback pratar ut IGEN???

Publicerad 2018-09-21 18:34:54 i

Det verkar som att Peter Jöback är aktuell med en egen show i Stockholm, och tydligen är det någon sorts best of med låtar från.hela hans karriär. Och det låter ju lovande så här långt, men när jag hör att han återigen ska "bikta" sig på scen så slår jag bakut. För har inte Sveriges stora musikalbög pratat ut så det räcker offentligt???

Inga muslimer i min riksdag tack!!!!

Publicerad 2018-09-21 18:24:43 i

Ni kanske kan kalla mig old school och old fashion nu, men jag vill inte ha några burka klädda muslimska kvinnliga miljöpartister i min riksdag. Så enkelt är det. Jag litar inte på muslimer eller andra konstiga religiösa folkslag bara. 

En vecka har snart passerat...

Publicerad 2018-09-21 18:17:27 i

Det är min favorit dag i veckan och jag menar så klart fredag. Var utbjuden ikväll men jag kände verkligen inte för galej ikväll, utan det blir mitt vanliga fredagsbad, ett gott vin och skön musik på stereon. Just nu lirar jag en platta med Rainbow och detta är en grupp som jag har kommit att gilla bra mycket.
 
Lite från veckan som varit. 
 
Jag har ju klarat av allt i plugget som jag har legat efter med och det var skönt för mig själv att visa att jag klarar av fortfarande att jobba under press. Så på kort tid har jag klarat av en salstenta, en hemtenta och en annan lite mindre uppgift. Och du ska inte tro att man får några upplyftande ord från lärarna, att det typ var bra gjort av mig att fixa detta. Nej då, dessa idioter till.lärare är nog den mest depressiva samling personer jag stött på. Fast jag skiter i detta nu och går vidare.
 
 

Strokes of genius..

Publicerad 2018-09-20 21:03:15 i

Har sett den helt fantastiska dokumentären Strokes of genius ikväll som handlar om Wimbledon finalen mellan Roger Federer och Rafael Nadal år 2008. Och vad svag jag är för dokumentärer som dessa. För jag får alltid en tår i ögat av en stor idrottslig prestation som denna.
 
 
 
 

Wimbledon och svensk tennis?

Publicerad 2018-09-20 20:22:21 i

 
Jag ser just nu på en helt fantastisk dokumentär som handlar om den magiska finalen i Wimbledon år 2008 mellan Roger Federer och Rafael Nadal. Och jag förstår varför många ser denna final som en av de bättre matcher som spelats i tennisens historia. För trots att Federer hämtar upp ett 2-0 i sett underläge mot Nadal så lyckas ändå Nadal att ta hem finalen i femte och avgörande set. Och jag har sett denna match och det var verkligen en match mellan två av tennis historiens bästa spelare genom alla tider. För det är en helt otrolig psykisk styrka som Nadal måste ha haft, att trots att ha lett med 2-0 i sett och sen tappa till 4-4 och sen ändå vinna, det är nog något av det häftigaste jag sett under en tennis match.
I början av denna dokumentär så skymtar Söderling förbi i en kort stund. Och han är väl den sista stora svenska spelaren som har lyckats i Wimbledon. Och när man tänker på hur många bra spelare i tennis som Sverige har fått fram, tänker på Stefan Edberg, Mats Wilander, Björn Borg och så vidare, så är det helt otroligt att vi idag inte har någon på topp hundra rankingen när det kommer till herrarnas ranking. Jag tycker det är trist, med tanke på hur bra vi var en gång i tiden.
Och som bilden ovan visar, en leende Stefan Edberg efter hans vinst i Wimbledon år 1990, så tror jag faktiskt att vi aldrig kommer att se en svensk vinna denna turnering igen.

Fotboll ikväll...

Publicerad 2018-09-19 22:03:02 i

 
Det har varit en helt ok dag, dock har det känts som en "dagen efter dag"  för jag satt länge igår och pluggade för att få klart den hemtenta som jag legat efter med. Och efter att ha suttit i cirka tio timmar och pluggat igår och sen inskick, så fick jag ett riktigt skönt mail ifrån lärarna, där det stod att jag var godkänd. Och att se ordet GODKÄND tryckt på mailet, det var något av det finaste jag sett skrivet på ett papper på mycket länge.
 
Men jag känner mig bra trött ikväll så jag tänker koppla av med lite champions league fotboll mellan Real Madrid och Roma.

Har fixat allt nu...

Publicerad 2018-09-19 15:56:14 i

Jag har lyckats att plugga ikapp allt som jag har legat efter med i studierna nu och jag måste säga att jag är BRA GRYM IBLAND. 
 
SÅ HEJA MIG:)

Genuspedagogik...

Publicerad 2018-09-16 22:10:57 i

Vad jag är bra less på att höra talas om denna genuspedagogik som genomsyrar samhället av idag. 

Plugg söndag...

Publicerad 2018-09-16 20:02:53 i

 
Nu måste jag nog säga att jag är bra nöjd med mig själv, för har nyss lämnat in ett arbete till lärarna för rättning. Och jag måste nog säga att jag känner mig nöjd med det arbete som jag nyss utfört.
 
 

Berömmer mig själv...

Publicerad 2018-09-14 22:28:00 i

Jag måste faktiskt ta och berömma mig själv lite, för det är bra gjort att ha kommit så här långt på.denna utbildning.

Omtumlande vecka...

Publicerad 2018-09-14 19:17:20 i

Det är nog med underdrift som.jag säger att det har varit en omtumlande vecka. För det hela började med i måndags att jag till slut fick reda på att jag hade klarat omtenta och att jag därmed fick fortsätta på min utbildning. Och när jag fick detta besked så.visste jag inte riktigt vad jag skulle ta mig till. För jag var nästan helt inne på att tentan gått dåligt. Men nu blev.det ju inte så och jag fick fortsätta och det är nog det bästa som kunnat hänt. Och det bästa är också att jag kan gå in i den nya terminen.med ny energi. Och jag tror det märktes på dagens gruppträff att jag var glad.

JAG KLARADE TENTAN...

Publicerad 2018-09-10 17:06:30 i

Det är helt sjukt, men jag fixade den där omtentan som jag skrev för ett tag sen. SÅ OTROLIGT skönt!!!

Sd går starkt...

Publicerad 2018-09-09 23:03:30 i

Det blir som jag trott, Sverigedemokraterna går stärka ur denna rörelse och det är detta jag har varit rädd om. Men det blir så här när de andra etablerade partierna blundar för verkligheten och hur Sverige ser ut idag. Det är därför som sd går framåt.
Dock så är det en detalj som jag tänker på. Och det är vad som händer om Jimmie Åkesson kliver åt sidan som partiledare för Sverigedemokraterna. Jag hoppas att sd då kommer att v falla samman.

Detta säger en hel del..

Publicerad 2018-09-09 21:58:25 i

Detta läste jag nyss på Aftonbladet och dess chat om kvällens valvaka.
"Drygt hälften av rösterna är räknade i Sollefteå, Stefan Löfvens hemkommun - och siffrorna visar att S backar med 17 procentenheter till 34 procent."
 
Jag tycker att Löfven gjordr det sjukt dåligt att han inte besökte sjukhuset i Sollefteå.

Övergav sossarna...

Publicerad 2018-09-09 21:46:04 i

När jag tänker efter under denna valkväll så känns det bra att inte ha röstat på socialdemokraterna, som jag alltid har gjort under tidigare val. Jag tycker att sossarna har svikit mycket under de senaste fyra åren.

De övriga partiernas misslyckande....

Publicerad 2018-09-09 21:37:16 i

Jag tror också att varför Sd går så starkt i detta val, det kan bero på att sd och dess partier vågar prata om hur verkligheten ser hur. Jag kan tycka att många av de andra partiernas partiledare är lite dåliga på det. För ärligt så ser det inte så bra ut som många vill tro. Det snackas om att det går bra för Sverige ekonomiskt, och att arbetslösheten är så låg. Men jag tycker, som lever i verkligheten att de som har det sämst, har fått det sämre i Sverige. Och de som har pengar och typ jobb, de har fått det sjukt mycket bra. Så att erkänna att klassklyftorna har ökat, det är en sanning som det borde tala mer om. Och det är nog detta som sd har vågat tala om. 

Jag är inte förvånad...

Publicerad 2018-09-09 21:02:01 i

Men jag tror att det är många som har röstat på Sverigedemokraterna för att protestera mot hur landet har letts de sista fyra åren, och även jag kan tycka att det är mycket som har gått snett och jag ska ärligt säga att det var nära att jag av ren protest hade röstat på dem. Men efter att jag tänkt efter så blev det Vänsterpartiet. Det kändes som der minst dåliga valet.

Följer valvakan...

Publicerad 2018-09-09 20:51:16 i

Det verkar som att det kommer bli en bra spännande valkväll. Och efter att den första vallokalsundersökningen så verkar det som att Sverigedemokraterna kommer gå starkt ikväll.

Jobbiga minnen...

Publicerad 2018-09-09 07:16:41 i

Har haft en jobbig dröm igen i natt som handlade om hur det var när jag var mobbad förr i skolan. Och det verkar som att dessa jobbiga minnen aldrig kommer att försvinna för mig. Och det är alltid lika jobbigt varje gång detta sker och när jag vaknar efter en sån här dröm, då mår jag alltid sjukt dåligt.

Herregud Annie Lööf...

Publicerad 2018-09-08 21:49:11 i

Efter denna slutdebatt så känner jag mer aggression mot Annie Lööf. Jag fattar inte hur hon kan vara så populär. Hon verkar ju helt sjuk i huvudet.

Mindre bidrag och mer jobb...

Publicerad 2018-09-08 21:38:50 i

Jag är verkligen inte någon fan av moderaterna och dess politik, dock är det en sak som jag håller med dem om. Och det är detta att vi måste få slut på att allt mer folk fastnar i bidragsberoende. Det måste löna sig att jobb och inte löna sig att leva på bidrag. Helt klart tycker jag att det borde ställas krav på folk som får bidrag. Får du bidrag så ska du göra något tillbaka.

Sd visar sitt rätta ansikte...

Publicerad 2018-09-08 21:31:13 i

Det var intressant att se det utspel som Jimmie Åkesson och Sverigedemokraterna gjorde. För nu visar de sitt rätta ansikte och visar att det partiet består av förtäckta rasister.
Jag hoppas att folk inser detta och inte röstar på dem. Dock är jag rädd för att det blir tvärtom och jag är rädd att sd kommer bli ett av de större partierna imorgon.

Rätt bra debatt faktiskt...

Publicerad 2018-09-08 21:18:41 i

Jag kollar på reprisen just nu av slutdebatten från igår och jag blir faktiskt förvånad över hur bra denna debatt är. Det är många bra åsikter och tankar som kommer fram.

Vårt sårbara samhälle...

Publicerad 2018-09-08 18:03:42 i

Vad jag tycker att vårt samhälle är på tok för sårbart när det kommer till hur mycket av.vårt samhälle styrs av Internet och elektronisk mojänger. Och detta fick jag erfara idag när jag skulle hämta ut lite kontanter eftersom mitt bankkort inte fungerade. 
För på vägen till automaten på Willys här i Falun så började det att regna sjukt mycket med medföljande åska och blixtar. Och tydligen så slog blixten ner i närheten av mitt Willys och vips så var hela deras data nät utslaget. Och detta hindrade mig, för jag skulle ju hämta ut kontanter ur deras automat, och den blev ju utslagen den med. 
Jag frågade expediten i deras förbutik, men hon hade väl mensvärk och PMS på samma gång, för det var fan va sur kärringen var.
-Hur lång tid kommer det ta innan automaten fungerar? Frågade jag...
-Inte vet jag. Och med tanke på att det är ett eget bolag som sköter just uttagsautomaten så ingår det inte i mitt jobb. Men det kommet nog att dröja är jag rädd!!!
 
Fan vad less jag blir på folk som inte kan sköta sitt jobb. Hennes jobb går ut på att svara hövligt och snällt på kunders frågor. Och är det jobbigt så borde hon nog fundera på att byta jobb. Fast det är väl ingen som vill anställa en idiot till kvinna som henne.

Därför är jag singel...

Publicerad 2018-09-07 20:36:37 i

Jag ska först nämna att det egentligen inte går någon nöd på mig, jag klarar mig och jag har lärt mig hur jag ska leva för att ha ett bra liv. Men jag kan inte komma ifrån känslan att jag saknar ett "sammanhang" med folk som gillar mig och.jag gillAr dem tillbaks. För det är så.jag är uppväxt, är van att tillhöra en flock, ett sammanhang av människor som samlas och har det kul tillsammans kring årets högtider, och det är självklart att jag saknar detta, om jag är uppvuxen med det. 
Men jag har lärt mig att leva som jag lär och framförallt finna mig i den livssituation jag just nu befinner mig i. Och jag har hälsan, har en fin lägenhet, natur runt knuten, så vad mer behöver man egentligen? 

Lyckades återigen...

Publicerad 2018-09-07 20:24:21 i

Det är något med mig om matlagning, jag misslyckas sällan med den mat jag tillagar. Men jag tror jag vet varför, och det är att jag sällan gör det svårt för mig.när.jag lagar mat.

SDHL...

Publicerad 2018-09-07 19:23:08 i

Jag glömde att skriva om svensk damhockey. För det jag ville säga är att vem fan går och tittar på detta? Dessa matcher spelas av några idioter till kvinnor i för stora hockey utrustningar i någon trist hockey hall.utanför de större städerna en lördag eller söndag oftast runt klockan ett eller två och det kanske är runt hundra pers i publiken och oftast är det de närmast sörjande. Låter detta lockande? Nej.jag tror inte det. Lär er lira hockey på riktigt så kanske det kommer folk. Och till sist. Tjejerna måste ju få tacklas, annars är det ju inte hockey.

Torsk mot Österrike och svenska dam hockey ligan...

Publicerad 2018-09-07 19:07:46 i

Varför är alla förvånade över att ett b-betonat svenskt herrkandslag i fotboll förlorar.mot ett bättre fungerande Österrike? Jag är det definitivt inte, för Österrike är ett land som har kommit stort med stora steg på fotbolls arenan de sista åren. Och detta med att ställa upp med ett svenskt landslag bestående av nästan bara allsvenska spelare är ju dömt att misslyckas på förhand. För den bistra sanningen är ju, att svensk klubblagsfotboll är.sämre än någonsin. Det visar ju sig 

Ny platta med Gessle...

Publicerad 2018-09-07 18:49:41 i

Lyssnar just nu på Gessle och hans nya platta small town talk, och återigen har han levererat en platta av högklassig musik.

Har röstat...

Publicerad 2018-09-07 16:29:17 i

Jag var ner till stadens bibliotek och förtidsröstade, och det känns skönt att ha gjort det. För det är viktigt för mig att göra sin medborgerliga plikt att rösta. Dock var det jävligt svårt att hitta något att rösta på, för jag tycker att de flesta partier i detta land missköter sitt jobb.
Och det blir som vanligt en lugn fredagkväll, för det känns som att detta är det enda som jag vill just nu. Att vara själv och ta det lugnt. 
Blir en lur nu och sen ett bad och sen ett nytt recept på en höstgryta som jag inte har lagat till förut. Och detta är eb favoritsyssla jag har om hösten. Att göra långkok och sen kanske avnjuta detta med ett gott vin till.

Ge mig resultat...

Publicerad 2018-09-06 00:48:15 i

Jag mår verkligen INTE bra av detta vakum eller limbo som.jag lever i nu. För jag vet ingenting vad som kommer att hända efter att jag får reda på hur det har gått på omtentan. Jag tror att det har gått bra och jag hoppas att jag har klarat av den. Men som det känns nu så kvittar det hur det än har gått, jag vill bara veta resultatet så jag kan gå vidare med mitt liv.

Resultatet kvittar...

Publicerad 2018-09-02 23:11:06 i

Jag är hemma och ligger i min säng och funderar lite över framtiden. Och det jag främst tänker på är ju min omtenta som kommer att bestämma rätt mycket om hur min framtid kommer att se ut. Och som det känns nu så kvittar det nästan vilket resultat det än blir. Jag vill bara veta hur det har gått. Och som det känns just ikväll så skulle det vara skönt om det gick åt helvete för just nu så känner jag inte alls någon lust att fortsätta denna utbildning. Jag har helt tappat lusten.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela