klabbesworldtwo

en liten blogg som handlar om mitt liv och mina tankar om diverse saker....

Wimbledon och svensk tennis?

Publicerad 2018-09-20 20:22:21 i

 
Jag ser just nu på en helt fantastisk dokumentär som handlar om den magiska finalen i Wimbledon år 2008 mellan Roger Federer och Rafael Nadal. Och jag förstår varför många ser denna final som en av de bättre matcher som spelats i tennisens historia. För trots att Federer hämtar upp ett 2-0 i sett underläge mot Nadal så lyckas ändå Nadal att ta hem finalen i femte och avgörande set. Och jag har sett denna match och det var verkligen en match mellan två av tennis historiens bästa spelare genom alla tider. För det är en helt otrolig psykisk styrka som Nadal måste ha haft, att trots att ha lett med 2-0 i sett och sen tappa till 4-4 och sen ändå vinna, det är nog något av det häftigaste jag sett under en tennis match.
I början av denna dokumentär så skymtar Söderling förbi i en kort stund. Och han är väl den sista stora svenska spelaren som har lyckats i Wimbledon. Och när man tänker på hur många bra spelare i tennis som Sverige har fått fram, tänker på Stefan Edberg, Mats Wilander, Björn Borg och så vidare, så är det helt otroligt att vi idag inte har någon på topp hundra rankingen när det kommer till herrarnas ranking. Jag tycker det är trist, med tanke på hur bra vi var en gång i tiden.
Och som bilden ovan visar, en leende Stefan Edberg efter hans vinst i Wimbledon år 1990, så tror jag faktiskt att vi aldrig kommer att se en svensk vinna denna turnering igen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela