klabbesworldtwo

en liten blogg som handlar om mitt liv och mina tankar om diverse saker....

Trevlig valborg på er alla...

Publicerad 2019-04-30 20:44:36 i

 
Jag vill passa på att önska alla därute en trevlig valborg och att ni alla får en skön kväll. 
Det blir inget firande för mig utan det blir lugnt för mig ikväll. Ska ju till Avesta imorgon för examensarbete jobb så därför blir det sänggående tidigt ikväll  
Har dock unnat mig lite go mat och lite rödvin ikväll, för det är ju trots allt valborg. Så lite firande blir det. 

Nu får det väl vara nog...

Publicerad 2019-04-29 19:25:44 i

Jag tycker att detta land mer och mer börjar att bli enormt löjligt och jag känner inte igen mig ibland i dagens Sverige. 
Och nu snackas det om att låta Greta Thunberg tala i riksdagen, men där tycker jag att det tar stopp. För varför ska hon få tala där? Den svenska riksdagen är ju till för att våra folkvalda ska tala där om viktiga saker som är bra för Sverige  Vad skulle det gynna Sverige att en miljötaliban som Greta tala där? Ingenting om man frågar mig. 

Ingen jävla Greta i riksdagen....

Publicerad 2019-04-29 19:12:06 i

Vad ska ett alarmistiskt barn med klimatångest och asperger, pådriven av en privatägd PR-byrå, som dessutom stödd av sina vårdnadshavare bryter mot skolplikten, i riksdagen att göra?

En helt ok lördag...

Publicerad 2019-04-27 22:31:24 i

 
Det har varit en rätt bra lördag i mitt liv tycker jag. 
 
Det blev lite hederligt studerande på högskolan här i Falun tidigare idag med min studiekamrater. Och det förflöt på väldigt bra måste jag säga. Dock så var den enda pumpen i protokollet idag den äckliga feminist tjejen som jobbade extra som bibliotekarie idag på högskolans bibliotek. För hon var ett RIKTIGT PAIN IN THE ACE när jag skulle fråga om det gick för sig att kopiera några sidor till det examensarbete som vi höll på med. Men den lilla feminist fittan uttalande sig något om att man tydligen måste bara student på högskolan för att göra det. Och det hade jag väl kunnat köpa om hon inte va så enormt hög på att det INTE gick för dig med att göra detta för utomstående studenter. Hade hon haft lite känsla så hade hon låtit oss kopiera våra fyra sidor. Men icke sa nicke. 
Det är ta mig fan kört att få lite service i denna jävla skit stad kallad Falun. 

Nej tyvärr, men måste studera imorgon...

Publicerad 2019-04-26 19:09:35 i

Det var en bekant som ville ha med mig på en konsert ikväll, men jag kände direkt att det inte skulle gå. För jag ska träffa min studie kamrat imorgon för att jobba med vårat examensarbete  Och det går före allt annat just nu och därför är jag kanske lite ovanligt osocial just nu. Men jag trodde att folk skulle förstå det, men nejdå. Det tjatar ändå om att jag ska hänga med på saker fast jag har sagt att jag under denna termin inte kommer ha mycket ork över på grund av att jag pendlar över 19 mil i veckorna till min praktik i Mora, och sånt sätter sina spår. Trist då att folk inte fattar det. 

Har levt utan tv länge...

Publicerad 2019-04-26 18:51:33 i

Det är lite intressant med en sak, och det är att jag har levt utan en tv nu en längre tid sedan min gamla gick sönder. Och jag trodde att det skulle komma en saknad efter en riktig tv, men det har det inte gjort faktiskt  Jag kollar numera på min dator och streamar det jag vill se. Och det är en skön känsla att kunna själv välja det jag vill se utan att vara låst vid tablå tv. 

Jag hoppas dif studsar tillbaka...

Publicerad 2019-04-26 18:45:07 i

Det var trist att djurgården förlorade mot Frölunda sist och nu är det ju 2-1 i matcher och vinner inte djurgården imorgon så blir det nog bra tufft att vinna SM guld. Men jag är optimistisk och tror på en vinst imorgon. 

Tillbaka med ny ork...

Publicerad 2019-04-26 18:24:55 i

Det känns lite som att jag har fått tillbaka min ork till studier och livet efter att ha firat en fantastisk skön påsk hos min kära mor uppe i norr. För det är helt sanslöst fint vid denna tid på året uppe hos henne. Och gör att inte tala om den sköna vår luft som jag har andats in under påsken. Och allt detta har gjort att jag fått tillbaka tron på livet en hel del, för jag var bra trött när jag åkte upp. 

Visst är Greta Thunberg en pr kampanj...

Publicerad 2019-04-26 18:12:57 i

Jag brukar inte ofta hålla med om vad SD politikern Jimmie Åkesson säger. Men detta med att han tycker att Greta Thunberg borde gå i skolan istället för att åka runt med hennes miljö dravel, det kan jag hålla med om.
För inte är hon ensam med allt detta. Jag tror nog att det finns nog några smarta människor bakom henne. Jag bara väntar på att det ska avslöjas. Då kommer jag skratta gott åt detta tramseri. 
 
 

Skjutningar har blivit vardagsmat....

Publicerad 2019-04-13 19:40:03 i

Det känns som att de dagliga skjutningar som sker just nu i Sverige har blivit vardagsmat. För det blir ju knappast några rubriker längre i tidningarna när en ny skjutning har skett. Det blir högst en notis på sidan sex i tidningarna och detta är en utveckling som jag inte alls gillar. Och pratar man om detta med folk i min närhet så vill de helst prata om något annat och trevligare. 
Men sen när har detta blivit vardagsmat, att det dör folk på våra gator av kulor från pistoler som säkert har smugglat in olagligt? Och varför gör polisen inget för att stoppa detta? För jag vill inte leva i ett land där det är vardagsmat att folk blir mördade var och varannan dag. 

Inte bra skriva på fyllan...

Publicerad 2019-04-13 19:19:26 i

Jag tog bort ett inlägg som jag hade skrivit sent igår kväll, och när jag såg vad jag hade skrivit så bestämde jag mig för att ta bort detta inlägg. Och är det en sak jag inte verkar lära mig, så är det att inte blogga på fyllan. För jag har bloggat förut när jag varit berusad och det är inte bra. För då skriver jag ibland opassande saker som jag inte borde ha skrivit. Och så blev fallet igår. 
 
Det har annars varit en skön lördag idag, och jag vaknade upp till enormt fint vår väder så det blev en promenad idag ute. Och det var bra skönt. Och medan jag var ute så kände jag doften av grillat så jag beslöt mig för att göra detsamma ikväll. Blir nog ett glas rött till tror jag för att förgylla kvällen. Dock stannar det bara vid ett glas och inte sex glas som hos min vän som hade fest igår. Det blev lite för mycket. 
 
Just nu ligger jag i badet och har det skönt. Lirar i bakgrunden en skiva med dansbandet Wahlströms.
 
 

Skidåkning kommer framöver sändas i viasat...

Publicerad 2019-04-12 20:08:03 i

Det har varit ett jävla liv i veckan om att SVT och vinterstudion har tappat rätten till att sända världscupen i skidor för några år framöver. Och det är ju bra trist tänkte jag först, men sen tycker jag fan i mig att det är lite bra. För i och med att SVT tappar rätten till att sända detta, så kanske de kan lägga pengarna på att göra bättre tv på andra sätt. Jag ser gärna att SVT gör en ny version av filmkrönikan eller andra sorters "genre tv" som jag brukar säga. För det finns fler som vill se annat än bara sport.
 
 

Varför har vi kosläpp???

Publicerad 2019-04-10 06:12:47 i

Det finns fenomen i det svenska samhället som jag ibland har lite svårt att förstå mig på. Och ett sånt fenomen är ju detta med kosläpp. Varför existerar detta egentligen? Och varför går folk man ur hus för att bevittna detta? Det är detta som ibland ringer i mitt huvud. För det verkar som att folk aldrig har sett en ko ute på grönbete. Och det verkar ju som att detta med kosläpp bara ökar hela tiden. 
 
 

lägg ner svenska damhockeyligan...

Publicerad 2019-04-10 05:58:13 i

Varför har vi egentligen en svensk damhockeyliga? Det är en fråga som jag ibland ställer mig. För inte skulle jag gå och betala för att se en match i denna enormt dåliga liga. Jag skulle aldrig i min värld göra det, för jag har sett några matcher från denna hockeyliga på tv, och inte är det direkt underhållning man bjuds på. Utan det är ett enormt dåligt tempo, det är ett sjukt uselt passningspel som inte finns av denna värld, och sen för det tredje, så får ju inte tjejerna tacklas av någon dum anledning. Nej jag skulle verkligen inte gå och se en match i damhockeyligan.
 
Och som lök på laxen så förlorade det svenska damhockeylandslaget mot Japan nu senast i vm. Och det betyder tydligen att tjejerna åker ur A-vm och nu i framtiden så ska de få spela i b-vm. Och detta betyder ju också att tjejerna kommer att förlora många miljoner på detta. Nej jag tycker att det enda riktiga är att lägga ner den svenska damhockeyligan. För de pengar detta spektakel kostar, det kan man lägga på andra sporter som mer behöver dessa pengar.

Skön lördag och söndag...

Publicerad 2019-04-07 17:40:58 i

Efter att det har varit en enormt jobbig fredag så kom det att bli en väldigt skön lördag och söndag. Har väl inte gjort så mycket utan har mest tagit det lugnt. Har blivit en del promenader och bokläsande. Men det känns som att det är det endaste som jag orkar med just nu. För min praktik i Mora och examensarbete tar all min tid och ork. 
 
Dock hann jag med att gå och rösta idag, det känns viktigt att göra det. 

Fixar jag detta?

Publicerad 2019-04-07 00:35:41 i

Fan vad trött jag är på att må dåligt. Jag har inte stora förväntningar på livet, utan jag vill mest av allt må bra och ha ett jobb som gör att jag kan försörja mig. Fast det verkar som att det är inte tänkt att mitt liv ska vara så. 
 
 

Den här dagen raderar vi...

Publicerad 2019-04-05 19:36:29 i

Fy fan vilken jobbig dag det har varit idag. Det hela började med att min kommande psykolog ringde mig imorse och hade ett långt samtal med mig om mitt mående. Och det var ju bra att hon ringde, men det var inte riktigt det samtal som jag hade väntat mig. Utan hon sa åt mig att göra både det ena och det andra för att få upp mitt mående. Och det hon tog upp mest det var att jag skulle gå iväg och träna. Jag nämnde att jag har ett gymkort men pga mitt mående så finns det inte på kartan att jag orkar träna just nu. Jag orkar högst med promenader som jag mår i dagsläget. Och eftersom jag är ute på praktiken just nu och pendlar 20 mil varje dag fram och tillbaka till mora i veckorna, så finns det inte mycket tid över för att just bara ta det lugnt om kvällarna.
 Men det känns bra att ha tagit i kontakt med vården apropå mitt mående. För jag mår verkligen INTE bra. Och varför kan man ju diskutera. Men en stor orsak är denna jävla utbildning som jag går. För jag känner ibland att jag ångrar att jag hoppade på denna. 

Fantastiska första veckor...

Publicerad 2019-04-04 22:08:15 i

Jag har idag avslutat ännu en vecka på min praktik i Mora och jag kan inte säga annat än att jag trivs enormt bra där. Och jag är mycket glad att jag har hamnat där jag hamnat. För det känns som att jag har hittat hem en hel del. För jag trivs mycket bra med mina kollegor och med de patienter som jag hjälper och behandlar i mitt kommande yrke.
Men det ska bli skönt med helg nu. Ska nog mest bara ta det lugnt, och det är nog det jag mest behöver mest av allt just nu.
 
Det är ju lokalval i dagarna nu i falun, och det märks mycket på grund av att diverse nasare från många partier har sprungit häcken av sig och knackat på min dörr. Och det är väl bra att våra politiker är ute bland vanligt folk och får se lite av den verkliga världen mot riksdagshuset i Stockholm. 
Fast jag har lite svårt att förstå varför vårat lilla lokalval här i falun har väckt sån uppståndelse så att många av våra toppolitiker i Stockholm har besökt min stad i veckan? Men det är väl bra när de är ute och rör sig bland vanligt folk. Det är ju alltid bra. 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela