klabbesworldtwo

en liten blogg som handlar om mitt liv och mina tankar om diverse saker....

Har snart bott mer...

Publicerad 2019-12-31 23:23:01 i

Det är rätt sjukt att jag snart har bott längre i Falun än jag har bott i Stockholm där jag växte upp. Men det är inte konstigt att man trivs i Falun trots allt. För det ÄR en trevlig stad och jag tycker att det mesta finns som jag behöver i denna stad. Och om jag får som jag vill, så blir jag gärna kvar i denna stad. 
 
 

Club zebra som vanligt....

Publicerad 2019-12-31 21:44:37 i

 
Det var lite synd att Ulf Lundell och hans legendariska nyårskonsert på nyår 1985 inte längre fanns kvar på Youtube. Men det fick bli Ulf Lundell och hans club zebra konsert på samma arena Johanneshov istället. Och denna konsert är minst lika bra. Det blir att njuta av denna fram till tolvslaget. 

Ligger i badet och ha det skönt...?

Publicerad 2019-12-31 17:45:08 i

Jag tror nog att jag gjorde helt rätt när jag bestämde mig för att ta det lugnt på nyårsafton detta år. Jag ligger här i badet och lyssnar på Bruce Springsteen och tar mig ett glas vin och bara njuter av att må bra och ha hälsan. Det är detta som är det viktigaste för mig i livet just nu.

Så var det nyårsafton...

Publicerad 2019-12-31 10:11:22 i

Det ska bli riktigt skönt att bara vara själv på nyårsafton och bara rå om sig själv. Jag har ingen lust att vara bland en massa människor på någon töntig fest. Nej jag tänker lyssna på bra musik, ta ett bad, läsa en bok och sen laga till en riktigt god middag och sen avsluta kvällen med en bra film. 

Är hemma igen...

Publicerad 2019-12-29 23:18:40 i

 
Jag har varit hemma nu sen några timmar, efter att ha haft en bra jobbig hemresa med tåg. För det är fan att det har blivit så jobbigt och omständligt att åka tåg i detta land. För det första så har SJ och de andra tågbolagen så lite utrymme för bagage idag, och alla åker ju inte på weekend med lite packning idag, utan som till exempel nu till jul och nyår så händer det ju ofta att man kanske har en eller två väskor med sig, med det är fan omöjligt att få plats numera på de minimala bagagehyllor som finns på tågen idag. Och nog borde det kunna finnas bättre utrymme för bagage än vad det är idag. För nog var det bättre med utrymme förr i tiden på tågen. 
Och sen tycker jag att platserna har blivit mindre, så man känner sig som en ko sol fraktas i en boskapsvagn när man åker tåg idag. Nej fan vad jag ner och mer ogillar att åka tåg idag. Och så fort som jag har fixat körkort så blir det bil. Jag ger fan i alla miljötalibaner som säger att man inte ska åka bil, jag tänker åka så mycket bil och flyg för den delen, som jag vill. 
 
Jag tänker också fira nyår själv som jag brukar, och det ska bli så skönt. Jag känner numera att jag gillar att vara själv. Det är en vän som har bjudit mig, men jag tackade nej, för jag har redan gjort upp egna planer för nyår, och har jag bestämt mig för något, så vill

En fantastisk julafton...

Publicerad 2019-12-24 23:53:49 i

 
Det är inte ofta som man somnar till ljudet av en sprakande eld i en vedkamin. För jag ligger just nu i sängen och ska sova efter att ha tillbringat, som vanligt en helt fantastisk julafton med min mamma. Och det Blev som jag hade tänkt det, en lugn och skön kväll då vi åt och drack gott utan att stressa. Utan vi åt i godan ro och samtalade om ditten och datten. Och jag är så glad att jag får uppleva jular som dessa, för jag vet att det kanske inte blir så många gånger till. 

Det börjar lacka mot jul....

Publicerad 2019-12-18 19:01:28 i

 
Jag drar imorgon iväg upp norröver och till min mamma för att fira jul, och det ska bli enormt skönt att kunna fira jul med henne som vi brukar göra. Och jag är så glad att jag kan fira jul med någon som jag tycker om och som gillar julmat som jag gör. För vi lagar till ett riktigt svenskt och traditionellt julbord, utan några jävla vegetariska alternativ. Det är så skönt att slippa det. För det verkar ju som att de flesta idag ska äta vegetariskt på julen och jag tror nog att de flesta idag inte tar snaps till maten heller. Utan det ska väl vara något jäkla pk julbord där man dricker vatten. Nej får jag som jag vill, då SKA jag ha min snaps. 

Har nyss läst klart...

Publicerad 2019-12-13 19:10:38 i

 
Jag ligger i badet som vanligt om fredagen, och denna gång är det med extra sorg som jag har läst om Marie Fredriksson och hennes bok Kärleken Till Livet, och som är spökskriven av journalisten Helena Von Zweigberck. Och denna bok handlar ju mycket om de sista åren i Maries liv, och det som slår mig, det är hennes vilja att leva och att komma tillbaka till scenen, trots sin hemska sjukdom. Och detta är något som man kan lära sig av, att hur jävligt det än är, så finns det alltid hopp i livet. Jag försöker iallafall tänka så, även om mitt egna liv kan vara jävligt jobbigt ibland. Men jag försöker att vara en bra och positiv människa.
 
Nu ska jag kliva upp och sen tillaga en god middag. 

Vill ha kvar Lucia traditionen...

Publicerad 2019-12-13 10:18:25 i

Jag borde väl egentligen inte bry mig om detta med traditionen att fira Lucia, för jag har ju direkt inga skäl till att fira denna tradition, men det jag reagerar emot, det är att det är många idag som vill ta bort denna rätt så uråldriga tradition, och det är jag emot. För jag tycker att vi ska slå vakt och vara rädd om de få svenska traditioner vi har. 
 

Varför hjälper vi andra hela tiden...

Publicerad 2019-12-12 22:00:18 i

 
Så var det åter dags för årets version av musik hjälpen, och åter igen sår det något flummigt ämne som de har valt som tema för årets insamling. Dock har jag alltid tyckt att det känns konstigt att hjälpa andra länder med deras problem hela tiden när vi har stigande problem i vårt eget land. 

Får tårar i ögonen fortfarande...

Publicerad 2019-12-12 21:22:21 i

 
Jag är lite förvånad fortfarande över min reaktion över att få dödsbudet om att sångerskan Marie Fredriksson har gått bort. För jag tycker att det var väldigt tråkigt, att en artist som man har lyssnat på tusentals gånger inte längre finns i livet utan bara numera finns i min skivhylla. Men jag får leva på linnena från de fantastiska konserter som jag sett med Roxette och sen tacka för att deras musik har gjort att jag har klarat mig igenom tuffa perioder i mitt liv. 

Marie Fredriksson har gått ur tiden...

Publicerad 2019-12-10 17:59:57 i

 
Det är lustigt vad ett ögonblick kan spela en stor roll i livet ibland. För precis som jag var mitt uppe i att plugga trafikteori på datorn så blinkade min mobil till och jag fick en messenger påminnelse från en vän om att sångerskan Marie Fredriksson har dött, och i just det ögonblicket så stelnade jag till och jag blev faktiskt helt ärligt riktigt ledsen. För är det någon sångerska som jag har lyssnat tusentals gånger på och sett upp till så är det Marie Fredriksson. Så det är en sorgens dag idag. 

Inte konstigt man tycker det var bättre förr...

Publicerad 2019-12-06 23:33:40 i

 
Jag avslutar denna fredag kväll med en riktig klassiker till dvd, jag talar om Parkliv med gyllene tider. Och det känns rätt skönt att kolla in denna ikväll, för just nu i denna rätt jobbiga tid i Sverige, år 2019 och i december månad så känner jag en rätt stor drivkraft att tänka tillbaka på svunna tider och att nog fan var det nog bättre förr.
För det fanns ju en tid i Sverige då samhället fungerade och man kunde lita på att gick man en utbildning så fick man i nio av tio falk jobb. Men som det är idag då ska man ju plugga till dödagar men nästan aldrig få ett jobb eller chans till en fast anställning. Det är inte konstigt att antalet självmord ökar i detta land. 
Det känns rätt mycket som att detta land Sverige är på väg åt ett håll som jag inte gillar. Det känns rätt mycket som att vårt land håller på att bli en muslimsk delstat, i och med alla muslimer som kommer hit. Och det är en sak som jag vill ta upp här, för det känns ju som att denna folkgrupp inte gör ett skit för att kunna anpassa sig till svenska seder och bruk. Utan de kommer hit med sina krav om att få bygga sina moskéer och att inte ta i hand när man hälsar. Nej fan vad trött jag är på detta. Kommer man hit till Sverige, då får man fan i mig anpassa sig, eller så är det lika bra att åka hem. 

Ännu en dödsskjutning...

Publicerad 2019-12-05 21:37:12 i

Det är ju hemskt att det har skett ännu en dödsskjutning i Sverige, och om jag har räknat rätt så är det femte mordet sen den svenska polisen satte igång med sin patetiska satsning "operation rimfrost". För det första, ven fan är det inom polisen som har kommit på namnet rimfrost? Bara det namnet gör ju att denna satsning inte kan tas på allvar. Men hur det än är då, behövs det POLISER UTE PÅ GATORNA i Sverige. Och sen måste vi ha brutalt hårdare straff i detta land. Vi måste ha straff som avskräcker kriminella från att begå brott. Och till sist så tycker jag att vi ska utvisa invandrare som begår brott direkt. För vad är det gör idioti att de döms till ett långt fängelsestraff och SEN UTVISAS. Nej jag tycker att de borde utvisas på en gång. 

Det såg tungt ut nu...

Publicerad 2019-12-05 19:44:55 i

 
Vid detta läge i matchen så trodde jag att matchen var körd för Sverige. Men tack vare de enorma vinnarskallar som fanns i detta lag så kunde vi vända denna match. 

Handbolls magi ikväll...

Publicerad 2019-12-05 19:23:33 i

 
Jag blev sugen på att kolla på mer handboll efter att ha sett de svenska tjejerna slå Argentina i VM idag. 
Och jag plockar då fram en gammal klassiker som em finalen mot Tyskland åe 2002. Och detta kom ju att bli sista dansen för det legendariska laget bengan Boys skulle det visa sig. 

Har inte så mycket att skriva....

Publicerad 2019-12-03 21:11:46 i

Jag har inte så mycket att skriva om just nu. Och jag är så trött på att skriva om mitt patetiska liv, och dom jag inte trodde kunde bli mer patetiskt än det just är, MEM DET KUNDE DET tydligen. Men jag orkar inte skriva om det, utan jag ångar på och försöker ta nya tag. 

Bästa plattan med Uffe...

Publicerad 2019-12-01 17:58:40 i

 
Det är nog svårt att hålla koll på hur många gånger som jag har lyssnat på denna fantastiska dubbelskiva med Ulf Lundell, men det är bara att erkänna, den här skivan är helt sjukt bra. 
Och det lustiga är att denna skiva har kommit att bli mycket av min "söndagskiva". För av någon anledning så lyssnar jag oftast på denna på söndagskvällen. 

Söndagsmatchen...

Publicerad 2019-12-01 15:52:06 i

 
Efter en skön promenad så blir det att kolla in matchen mellan Norwich och Arsenal. Och denna match är lite intressant för detta är Fredrik Ljungbergs debut som tränare för Arsenal. Dock så har det inte börjat bra för Arsenal. De ligger under med 2-1 mot norwich. 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela