klabbesworldtwo

en liten blogg som handlar om mitt liv och mina tankar om diverse saker....

det löste sig trots allt...

Publicerad 2019-02-28 20:41:48 i

Det satt hårt inne, men det har löst sig för mig när det kommer till min framtida praktik. Och som vanligt när det kommer till mig, så får jag fixa allt själv. För jag fick ingen som helst hjälp av mina lärare med att hitta en ny praktikplats, trots att det ingår i deras jobb att hjälpa eleverna på denna utbildning med detta. 
Men det är lite som att mina lärare inte vill att jag ska gå på denna utbildning, för jag har hela tiden haft känslan av att vara motarbetad av mina lärare från dag ett. Jag vet inte riktigt vad detta beror på, och det är kanske jag själv som tänker och tycker så här. Men jag har min vän som också tycker lika som jag, att jag har blivit motarbetad. Det trista är att lärarna favoriserar andra på denna utbildning som kanske inte är som jag, som säger ifrån när jag tycker att något är fel. Utan dessa lärarnas favoriter är idioter som slickar arsle så det bara står härliga till. Och detta är något som jag hatar något oerhört, och det är trist att det ska behöva vara så här på en utbildning, där vi ska lära oss att behandla folk som har psykiska besvär. 
Men det löste sig för mig med min praktik, och jag känner stolthet att jag återigen visar att jag inte ger mig om det kommer till svåra saker. För mig så finns det inget som är omöjligt, utan problem är till för att lösas.
Det jobbiga är att det tar på mig att hela tiden få kämpa, och jag märker på mig att jag mår dåligt ibland över att behöva kämpa så här mycket hela tiden. Det tär på min psykiska förmåga och jag vet inte riktigt hur mycket ork jag har kvar. För ibland känns det som att jag bara vill ge upp, för det är fan inte klokt att jag ska behöva kämpa så här mycket utan att få något tillbaka. Det vore ju kul att någon gång få lite flyt i mitt liv, för mitt liv har varit en ständig kamp de senaste tio åren. Jag fyller 40 snart, och det känns som att åren efter att jag fyllde 30 har varit en kamp på liv och död för mig. Jag fattar inte riktigt hur jag har orkat med detta helvete som jag har gått igenom. Men det verkar som att jag har en "inre glöd" och jävlaranamma som inte gör att jag råkar illa ut. Jag vet inte riktigt vad det beror på, men det är "något" inne i min kropp som har räddat mig från många RIKTIGT jobbiga situationer. Och utan denna inre glöd så tror jag faktiskt inte att jag hade levt idag. För det är många gånger som jag bara ha velat ta en pistol och skjuta skallen av mig. Men jag vill inte göra detta, utan jag VILL leva och jag VILL ha ett bra liv. Och jag vet att någonstans "down the road" så finns det ett bättre liv som står och väntar på mig. Och känslan av att det finns detta, det gör att jag orkar att leva vidare. För jag vill vidare i mitt liv...
 
 
Nej nog skrivet nu, men det är bra skönt att ha denna blogg att skriva av sig på. Och jag har skrivit det förut, men denna blogg och detta skrivande har faktiskt gjort att jag har mått bra, efter att jag har fått skriva av mig lite. 
 
Nej nu ska jag ta ett glas vin, läsa en god bok och njuta av lite bra musik.
 
Leve livet!!!!!!!

Stina Nilsson och Kalla...

Publicerad 2019-02-28 14:16:45 i

Det är en ren njutning att se när de svenska tjejerna åker och framförallt är det kul att se Stina Nilsson och Charlotte Kalla när de åker. För man ska ha i åtanke att Kalla inte alls är i form. Men tack vare den fantastiska tävlingsmänniska hon är så lyckades hon göra en sträcka som är något av det sjukaste jag sett. 
 
 

VM GULD I STAFETT....

Publicerad 2019-02-28 14:02:42 i

Detta är något av det sjukaste jag sett när det gäller idrott och detta är VM historia som skrivs, precis som de svenska kommentatorerna säger. 
Och hur de genomför denna stafett. Jag trodde inte att Frida Karlsson skulle kunna göra ett sånt här bra lopp igen. Men det gjorde hon, vilket är världsklass. 
 
 

Är ju inte sant...

Publicerad 2019-02-28 13:42:44 i

Det är fan helt sjukt vilken skidåkare och tävlingsmänniska Charlotte Kalla är. Trots att hon inte är i form så gör hon en sträcka som är helt av det sjukaste som jag sett. 
 
 

Vilka tjejer vi har...

Publicerad 2019-02-28 13:38:27 i

Jag har ont i magen av all spänning som det är när Charlotte Kalla är ute på den tredje sträckan i vms skidstafett för damer. Och det ser mycket lovande ut för våra svenska tjejer. 
 
 

Kommer man lösa mordet på Palme?

Publicerad 2019-02-27 22:15:23 i

Jag är ju enormt insatt och intresserad av mordet på statsminister Olof Palme. Men ju mer jag läser om detta mord så ställer jag ofta mig frågan. Kommer man någonsin att lösa detta mord? Jag 

tror det har löst sig med praktiken...

Publicerad 2019-02-27 18:29:24 i

Jag har ju de senaste dagarna ägnat mig åt att försöka att få till en ny praktikplats, för min förra praktik var inte alls som jag trodde att den skulle vara. Utan den var helt för jävlig rent utsagt, och helt ärligt så är jag inte mogen för en sån praktikplats just nu, och skulle jag vara handledare eller lärare på denna utbildning så skulle inte jag placera en sån som jag där, som inte alls har den långa erfarenhet som det krävs av dess personal att jobba där. Utan ska man jobba på ett sånt ställe, då ska det enbart vara folk som har lång erfarenhet som jobbar där. 
Sen kan man ju tycka att mina lärare kunde vara lite mer samarbetsvilliga när det kommer till mig och mitt praktiksökande, utan de har inte hjälpt mig ett dugg. Utan de har mer struntat i mig och lämnat mig åt mitt eget öde. Jag får göra allt själv när det kommer till praktiksökande och annat praktiskt. För hur det än är, så ska mina lärare hjälpa till med att försöka att hitta en ny praktikplats. Men de har bara skitit i mig och lämnat mig åt mitt öde. Det är nästan så man får känslan av att de vill att det ska gå dåligt för mig, för jag tycker att enda sen jag började denna utbildning så har mina lärare motarbetat mig, och de har haft en attityd mot mig som att de vill att jag ska hoppa av utbildningen. För hela tiden så har de haft en aggro attityd mot mig, men en bättre mot andra elever. Jag vet inte riktigt vad detta handlar om. Jag är ju bara den jag är, och jag ställer ibland krav på min omgivning och jag har lärt mig att inte ta emot skit längre. Jag kanske ställer mer krav på de arbetsplatser jag är på, och jag tar inte emot skit längre. Jag har gjort det alltför mycket förut, men jag är trött på det och tänker inte acceptera detta. Men jag skiter i lärarna nu, utan jag ska fan visa dem och ta examen.

Sara Danius lämnar akademien...

Publicerad 2019-02-27 11:43:41 i

Det verkar som att skandalerna kring svenska akademien aldrig tar slut. För i dagarna så kan man läsa att Sara Danius lämnar akademien och får ett grymt stord avgångsvederlag och tydligen en ursäkt av något slag. Och jag tycker det är synd att Danius lämnar, för hon verkar ju stå för någon sorts nytänk och har viljan att modernisera denna fenomenalt omoderna instutition. Dock så verkar det inte funka att tänka i moderna termer i denna samling av gamla stofiler. Så jag ser inget annat än att akademien kommer förlora på att tappa Sara Danius. Och det är ju lite som Åsa Beckman skriver i dn "För mig och alla andra som följer försöken att återupprätta De aderton blir det alltmer obegripligt att Horace Engdahl, som är den nuvarande ledamot som skadat och fortsatt att skada institutionen mest, tryggt sitter kvar på sin stol." Jag tycker också att det är sjukt att Horace Engdahl kan få sitta kvar. Han borde ju verkligen vara den som ska få sparken.
 
 

FRIDA KARLSSON! FRIDA KARLSSON! FRIDA KARLSSON!

Publicerad 2019-02-27 11:25:31 i

Vad ska man säga om denna tjej? Det finns inte så många ord man kan ta i sin mun förutom ordet "världsklass" som beskriver det sätt som hon genomförde loppet igår. Jag tror att Frida kan bli hur bra som helst i framtiden om hon får vara frisk från sjukdomar och skador.
 
 

En dokumentär om Bobby Kennedy...

Publicerad 2019-02-25 20:36:43 i

Det är skönt att få ha fått studielån idag, så att jag har kunnat betala mina räkningar. Och en sak som jag genast gjorde, det var att skaffa Netflix. För jag har saknat denna kanal enormt mycket. För det har en sanslöst stor blandning av bra program och serier som man vill se. Och det bästa för mig, som är bra intresserad av historia, det är att det finns massor av bra historiska dokumentärer att se.
Hittade en dokumentär serie ikväll som handlar om Bobby Kennedy, och han var ju som alla vet broder med John F Kennedy. Och denna dokumentär som går under namnet "Bobby Kennedy for president " är enormt sevärd och bra välgjord och genomarbetad som dokumentär. Jag kan verkligen rekommendera denna.
 
Vill bara ta upp en viktig period när John f Kennedy var president  Och det är den hemska Kuba krisen. Och det var ju nu som Sovjetunionen hade installerat missilbaser på Kuba och som hotade stora delar av USA. Och det var ju självklart att USA reagerade kraftfullt på detta hot. Och under denna kris så var det mycket nära att kärnvapen hade kommit till användning. Men hade det inte varit för Bobby Kennedy och hans fantastiska diplomatiska förmåga att kunna samtala med Sovjetunionen, så undvek ju användandet av kärnvapen. Och detta framkommer väldigt väl i denna dokumentär. Därför är den så sevärd.
 
 

VM guld för tjejerna idag....

Publicerad 2019-02-24 18:52:35 i

Det var med glädje som jag såg på nyheterna idag att de svenska längd tjejerna Maja Dahlqvist och Stina Nilsson tog VM guld på skiathlon idag. Måste säga att det var starkt jobbat.
 
 

Is krigare hör inte hemma i Sverige...

Publicerad 2019-02-24 18:41:22 i

Jag håller med skribenten i detta inlägg. För inte fan ska vi ta emot några is krigare. De kan stanna där de är, för hit till Sverige har de förverkat sin rätt till uppehälle. 
 
 

bra skrivet doping inlägg...

Publicerad 2019-02-23 12:49:52 i

Jag läste nyss detta inlägg angående Therese Johaug och hennes doping anklagelser, och jag kan inget annat än att hålla med. 
 
"Här är Min inställning oavsett vad ni säger och tycker: Vem det än är, Svensk, Norsk, Finländare, Ryss mm mm så är doping , doping och dopar man sig en gång, så är man körd i mina tankar i alla fall, och jag vet jag har medhåll av väldigt många, även Norrmän/ Norskor ,,,,,,,,Punkt."
 
Från Sportbladets facebook sida

Therese Johaug är dopad...

Publicerad 2019-02-23 12:38:31 i

Jag brukar i vanliga fall gilla att titta på skidåkning, men jag tycker att mitt intresse för denna sport allt mer börjar att avta. För dels så är jag så evinnerligt trött på alla doping avslöjanden som har kommit fram genom åren och sen så är jag trött på att det mer och mer blir så fjantiga tävlinger. Och då tänker jag på att tävlingarna idag blir allt kortare och mer "tvmässiga", och med det menar jag att FIS vill att tävlingarna ska bli bättre att se på i tv. Och detta gillar inte jag alls. För idag så är det mer fulspel och taktik som avgör vem som vinner, för istället som det var förr när det var den starkaste individen för dagen som avgör. 
Och mitt intresse för denna idrott blir ju inte större när jag ser Therese Johaug nästan vinna med över minuten till tvåan idagens skiathlon. Och när man ser henne stå i målet och prata och tjoa som att hon knappt hade åkt, och när man ser de andra tävlande som knappt kan stå på benen efter att de har gått i mål, då får man sig en tankeställare om Johaug verkligen är "ren" från doping. För mig är hon inte fri från doping. För det går inte att vara så överlägsen som hon är, utan att man tar förbjudna medel.

det känns inte bra idag...

Publicerad 2019-02-23 12:00:19 i

Fan vad jag är trött på att må dåligt, för jag har gjort det i så många år nu så att jag börjar att bli less på det. Och det känns som att det är ingen som lyssnar på mig. Och ibland så känns det som att jag vill ge upp, för det är nära nu. Jag har inte hur mycket ork för att ta all skit som helst. Det finns gränser för även mig. 
 
 

Skönt leva själv...

Publicerad 2019-02-23 00:52:23 i

Det är faktiskt bra skönt att leva själv, för det är enormt skönt och tryggt att kunna bestämma själv över mitt liv och de beslut som jag tvingas till att ta. 
Det är inget snack om att jag vill ha barn och familj någon gång i framtiden, fast som mitt liv ser ut nu så finns det inte skuggan av en chans att detta finns plats i mitt liv. För det känns som att jag knappt kan ta hand om mig själv. Och det sista jag vill, det är att ge ett barn en dålig uppfostran på grund av att jag dels inte har jobb eller bra ekonomi för den delen.
 

Sen hur polisen jobbade...

Publicerad 2019-02-23 00:38:35 i

Sen måste jag bara nämna en del hur vår polis jobbade kvällen då detta mord skedde. För det verkar som att alla regler sattes ur spel för hur man i normala fall sköter en mordutredning. De poliser och motrdutredare som jobbade denna tid, år 1986 var sjukt okunniga och verkligen inte mogen sin uppgift att hantera ett mord av denna storlek när man talar om mordet på Olof Palme. 
Och sen att Hans Holmer var den som tog befälet för denna utredning, det är nog ett av de största misstagen som skett i svenska historien. Han var verkligen inte kunnig för denna stora uppgift. 

Läser ännu en bok om Palme mordet...

Publicerad 2019-02-23 00:31:34 i

Jag har verkligen snöat in helt på mordet på vår förre statsminister oof Palme. Men det beror mycket på att det är ett sånt otroligt intressant ämne att studera. 
Dock är det en sak som jag nu kan slå fast, och det är att det inte är Christer Pettersson som mördade Olof Palme. För han stämmer inte alls in på bilden av den mördare som jag lärt känna genom att läsa och studera detta mord. 
För jag tycker att allt tyder på att det var ett mycket välplanerat mord, och där det nog ingick flera personer i denna operation. 

Björn Afzelius...

Publicerad 2019-02-22 22:16:17 i

Efter att ha lagat till en jättegod gryta ikväll så blir det att koppla av med en konsert dvd med Björn Afzelius. Och jag måste säga att ju mer jag lyssnar på Björn så inser jag hur BRA texter och låtar han gjorde under hans levnad. 
 
 

Tvivlar mycket på mig själv...

Publicerad 2019-02-22 19:24:46 i

Denna vecka har verkligen varit upp och ner när det kommer till mitt psykiska mående, för jag har inte mått bra. Tror det har att göra med att den sista praktik perioden har börjat och att jag ställer så sjuka krav på mig och att jag vill göra bra ifrån mig, och helst bättre än alla andra. Och jag vet att detta tänk är dumt för mig och ni ser ju att det är skadligt för mig. Men det är som att jag aldrig lär mig, för kan inte sluta upp med att agera så här. Det är som att det sitter i ryggraden på mig att jag måste prestera bättre än alla andra. 

Dags för skolbänken igen Greta Thunberg...

Publicerad 2019-02-22 19:12:00 i

Det börjar att bli löjligt att se den unge miljötalibanen Greta Thunberg i medierna, och när hon är ute och demonstrerar mot de ökande miljöskadorna som tydligen finns runt om i världen. Men snälla, det börjar att bli lite väl patetiskt nu. För det var väl ok att hon fick synas lite i medierna och att hon får sina "15 minuters of game".
Men nu tycker jag att det räcker. Det är dags för Greta att gå tillbaka till skolan och sköta sig som alla andra skolbarn i detta land. 
 
 

Det är nattsvart ikväll...

Publicerad 2019-02-21 17:38:22 i

Det kommer inte att bli mycket gjort ikväll så nu tar jag kväll och tar nya tag imorgon. 
Det har varit en förjäkla jobbig dag psykiskt så jag tänker lira en bootleg med Ulf Lundell och laga till lite go mat som säkert kommer att få mig att må bra. 

Tappat förtroendet för Halfvarsson...

Publicerad 2019-02-21 11:08:08 i

Jag måste säga att jag har snart helt tappat förtroendet för skidåkaren Calle Halfvarsson, och det blir ju inte bättre efter den skandal har ställt till med när det gäller hans deltagande i den video som han har spelat in i Norge. Och det jag tycker är det mest tragiska, det är att han nu ber om ursäkt för detta. Han kan väl ändå stå för det han har gjort, det är väl det minsta han hade kunnat gjort. 
 

Vill inte se politiker i underhållningsprogram..

Publicerad 2019-02-21 10:53:24 i

Jag tycker att det är patetiskt när svenska politiker är med i underhållningsprogram, bara för att de ska bli mer "folkliga" och på den vägen få mer röster. Alla vet ju att detta är genomtänkt av någon smart PR-man eller kvinna. Därför reagerar jag när jag ser Ebba Busch-Thor i Skavlan. Jag tycker att detta uppträdande gjorde att jag mer och mer tappar förtroende för henne.
 
 

återvändande IS-krigare..

Publicerad 2019-02-21 10:43:40 i

Jag tycker att det är bra gjort av Storbritannien att ta tillbaka det brittiska medborgarskapet av de britter som har tagit frivillig värvning som IS-krigare. Har man gjort det på frivillig väg, då har man förverkat sin rätt att komma hem tycker jag. Och nej jag tycker inte att Sverige ska ta emot såna här människor. För är man så idiotisk så man tar frivilligt värvning som IS-krigare, då kan man lika gärna stanna kvar i Syrien.

Tycker dagens genus debatt har spårat ur...

Publicerad 2019-02-17 17:37:28 i

Jag ska först nämna att jag har inga som helst problem med att andra får ha sina könsroller för sig själv, och vill de vara hbtq så har jag inget emot det, dock så länge det inte drabbar mig. 
Men det som jag har lite problem med är dagens genus debatt som jag tycker mer och mer börjar att spåra ur. Och det jag främst tänker på är att det tydligen inte får heta mamma eller pappa längre. Utan enligt en enormt konstig lag i Frankrike så ska det numera i det landet heta FÖRÄLDER 1 och FÖRÄLDER 2. För tydligen så har folk i Frankrike som lever efter könsneutrala regler reagerat på att det just heter mamma och pappa. 
Och jag vet inte riktigt hur jag ska reagera på detta. Dock så tycker jag att det finns VIKTIGARE saker i världen att bry sig om än just detta. 
 
 

Läser om Freud...

Publicerad 2019-02-17 16:53:41 i

Detta stycke läste jag i en bok om den store psykologiska tänkaren Sigmund Freud. Och jag kan hålla med om att denna kritik stämmer. och detta är kritik som nämndes år 1929.
 
"”Freuds spekulationer rusa iväg från det ytligt plausibla till det fullkomligt löjliga. Freuds argument äro så invecklade, ihåliga, lösa, obegripliga och ohållbara och ha spritts på ett så ansvarslöst sätt, att jag knappast kunde göra mer än ta upp deras största fel och försyndelser till granskning."

Bra gjort av Hansdotter...

Publicerad 2019-02-16 15:46:37 i

Det är inte dåligt av Frida Hansdotter att komma femma trots hennes missar. För det är nog så att hade hon inte missat så mycket så tror jag att hon nog hade varit på pallen idag.
 
 

VILKEN VILKEN VILKEN tjej...

Publicerad 2019-02-16 15:27:01 i

Vad roligt för VM i Åre och för den stora publiken att Anna-Swenn Larsson fick ta en medalj. Jag måste säga att detta var enormt kul. 
 
 

Nu håller vi på Anna-Sven Larsson....

Publicerad 2019-02-16 14:27:38 i

Det är sjukt intressant nu att följa det andra åket av damernas VM slalom. Det största hoppet för Sverige känns det som att Anna-Swenn Larsson. Hon ligger tvåa inför detta andra åk och jag hoppas att det går bra för henne. Jag tror hon tar guld:)
 
 

Skön lördag...

Publicerad 2019-02-16 11:30:32 i

Det är en skön dag idag, och det är bra fint väder ute så det blir nog en promenad och sen blir det nog som det oftast blir för mig om lördagarna, att jag kollar in någon premier league match. Men det viktiga är att jag mår bra idag, det känns skönt. 
 
 

Vart är du?

Publicerad 2019-02-15 23:44:37 i

Jag fattar inte hur det har kunnat bli så här mellan oss?
 
Jag undrar bara om du kommer ihåg mig? 

En hyfsat bra plugg vecka...

Publicerad 2019-02-15 19:49:32 i

Det har varit en vecka fylld av upp och nedgång i examensarbetet. Dock så känns det som att jag slutade denna vecka på topp. 
Det som nog är det bästa med denna vecka, det är att jag ringde min studiekamrat och snackade lite allvar om hur vi ska lägga upp det kommande arbetet. För som vi har jobbat hitintills så duger det inte. Utan vi måste bli mer proffsiga i vårt arbete och ta detta på allvar. Det duger inte att jag reser till han och det första vi gör är att fastna framför tvn i flera timmar. Detta duger inte, och det är ju trist att vuxet folk inte inser att ett examensarbete är något som man måste ta på allvar. 
Tycker ibland att nog fan skulle det vara bra med en utökad värnpliktr, så att många unga killar av idag får göra gröntjänst så att de växer upp och får hår på pungen. För det är fan inte sant vad många unga män idag är larviga och "toffelhjältar".
 
Men efter att jag har styrt upp examensarbete och dess arbete så känner jag lust att gå vidare. 
 
Men först blir det en lugn fredagskväll och lördag. Tror inte det blir mycket gjort imorgon  För känner för en lugn lördag fri från plugg. Tror det är viktigt att man har någon ledig dag fri från plugg i veckan. 

det ökande mobilanvändandet skapar psykisk ohälsa...

Publicerad 2019-02-15 11:24:55 i

Det är ganska intressant att studera hur det svenska folket använder sina mbiler idag, och jag är rätt oroad över vad detta ökande mobilanvändande gör med våran hälsa. Jag tror helt ärligt att detta kommer att den psykiska ohälsan kommer att öka markant de närmaste åren.
 
 

Det svenska försvaret växer...

Publicerad 2019-02-15 11:14:06 i

Det verkar som att det svenska försvaret ska växa i framtiden, och det är ju något som jag har längtat länge efter som svensk medborgare. För jag har INTE gillat de enorma nedskärningar som har skett inom vårt försvar de senaste decennierna. 
Jag har alltid tyckt att det var idiotiskt att skära ner så här mycket i vårt försvar, för vi behöver ett starkt försvar både inför kommande anfall utifrån men även för att möta hot inom Sverige. Och det jag tänker på då, det är om det sker en skogsbrand eller andra naturkatastrofer. 
Sen tycker jag att det är bra om antalet värnpliktiga ökar, för det känns som att många av dagens unga killar skulle behöva komma in inom försvaret och veta hut. För fan vad många unga killar idag är omogna och fjantiga. Så nog skulle de behöva göra militärtjänst så att de får lära sig att "veta hut" och bli män.
 
 

Melodifestivalen tappar tittare...

Publicerad 2019-02-12 11:34:11 i

Vad skönt det är att det finns fler hatare av melodifestivalen där ute. För det verkar som att denna skit tävling tappar i tittare, och det är ju alltid glädjande nyheter. För jag fattar verkligen inte hur man kan titta på dylika skräp.
 
 

Helt ok kväll...

Publicerad 2019-02-11 00:36:00 i

Nu var det ett tag sen jag skrev, men det är sjukt mycket att göra med examensarbete nu så jag har inte haft tid att skriva. Men nu kände jag för det. 
 
Jag va rätt så krasslig i fredags och lördags så få blev det inte så mycket gjort. 
 
Hade en vän över på middag ikväll och det va kul. Jag gjorde lasagne och jag tror att den blev god. För min vän åt bra mycket. 

Det kommer att skita sig...

Publicerad 2019-02-04 21:50:21 i

Jag är ju mitt uppe i examensarbete och känslan som jag har nu, det är att det kommer skita sig. Och det kommer att gå åt helvete. För det kan inte gå så här bra länge för mig. Någon gång brukar det ju komma ett bakslag och det är väl dags för det nu. 

Söndagen och Michael Buble...

Publicerad 2019-02-03 12:34:04 i

Vad skönt det är att vara inne när det som nu är värsta snöstormen ute, då är det skönt at käka en lång frukost, läsa dagens nyheter och njuta av lite skön musik. Och denna söndag har en platta med Michael Buble gått varm. Och jag måste säga att jag har börjat att lyssna mer och mer på hans musik. För den gör mig så lugn och harmonisk, och sån musik behövs ibland.
 
 

Fått mycket studerande gjort...

Publicerad 2019-02-02 18:29:52 i

Det har varit en bra lördag när det kommer till jobbet med examensarbetet, och jag känner mig bra nöjd. 
 
Jag känner mig så pass nöjd att jag passar på att ta mig en liten whisky medan jag njuter av ett varmt bad. 
 
Ska tillaga ugnsbakad lax i mango chutney sås ikväll. Ska ta ett glas vitt till det också. För jag fick en flaska vitt i julklapp av en vän förut, och jag tänkte att detta är en bra kväll att avnjuta det vinet. 
 
Det snöar bra mycket utanför mitt hus och då njuter jag. 

låt tv4 sända skiten...

Publicerad 2019-02-02 11:55:49 i

Jag läste en intressant sak i veckan, och det handlade om att det var en nöjesjournalist på en av våra kvällstidningar som tyckte att tv4 borde få ta över melodifestivalen från svt. Och jag tycker inte att det är en dum ide faktiskt. För jag tycker verkligen att denna tävling har spelat ut sin roll. Och de pengar som svt lägger på denna skittävling skulle man kunna använda till att göra mer kvalitets tv istället.

dags för årets melodifestival...

Publicerad 2019-02-02 11:49:54 i

Det verkar som att det är dags för årets skämskudde, och då talar jag om melodifestivalen. Och jag ska som vanligt INTE titta på detta skit. För jag har ärligt nog inte sett en endaste tävling sen tio år tillbaka, och jag tänker inte ändra på denna tradition. Jag tycker att det finns bättre saker att ägna en lördagskväll åt. 
 
 

apropå den gravida kvinnan i tunnelbanan...

Publicerad 2019-02-02 11:34:35 i

Innan jag skriver något så ska jag nämna att det är inte försvarbart hur de där väktarna beter sig mot den gravida kvinnan. Det håller jag verkligen med om. 
Men det jag vill komma till, det är att man ska självklart betala för sig på tunnelbanan i Stockholm, och jag vet ju själv av erfarenhet, eftersom jag har bott där i över 20 år. Och det är att man betalar när man åker tunnelbana, det är självklart för mig. Och hade denna kvinna varit lite smart så hade hon inte betett sig som en idiot och gjort en scen mot väktarna. Utan hade hon haft någon sort hjärna så hade hon lugnt och sansat pratat med väktarna och bett dem vänta medans hon tagit fram sitt kort. 

Annars har jag ingen förståelse för folk som "plankar" på tunnelbanan. Utan man ska göra rätt för sig och betala.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela