klabbesworldtwo

en liten blogg som handlar om mitt liv och mina tankar om diverse saker....

En dokumentär om Bobby Kennedy...

Publicerad 2019-02-25 20:36:43 i

Det är skönt att få ha fått studielån idag, så att jag har kunnat betala mina räkningar. Och en sak som jag genast gjorde, det var att skaffa Netflix. För jag har saknat denna kanal enormt mycket. För det har en sanslöst stor blandning av bra program och serier som man vill se. Och det bästa för mig, som är bra intresserad av historia, det är att det finns massor av bra historiska dokumentärer att se.
Hittade en dokumentär serie ikväll som handlar om Bobby Kennedy, och han var ju som alla vet broder med John F Kennedy. Och denna dokumentär som går under namnet "Bobby Kennedy for president " är enormt sevärd och bra välgjord och genomarbetad som dokumentär. Jag kan verkligen rekommendera denna.
 
Vill bara ta upp en viktig period när John f Kennedy var president  Och det är den hemska Kuba krisen. Och det var ju nu som Sovjetunionen hade installerat missilbaser på Kuba och som hotade stora delar av USA. Och det var ju självklart att USA reagerade kraftfullt på detta hot. Och under denna kris så var det mycket nära att kärnvapen hade kommit till användning. Men hade det inte varit för Bobby Kennedy och hans fantastiska diplomatiska förmåga att kunna samtala med Sovjetunionen, så undvek ju användandet av kärnvapen. Och detta framkommer väldigt väl i denna dokumentär. Därför är den så sevärd.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela