klabbesworldtwo

en liten blogg som handlar om mitt liv och mina tankar om diverse saker....

A little update...

Publicerad 2019-01-31 18:49:00 i

Det kommer nog inte bli så mycket skrivande i denna blogg under våren, för jag kommer vara bra upptagen med mitt examensarbete och det kommer att uppta mycket av min tid nu framöver. 
Dock så är jag bra orolig över hur långt jag och min studiekamrat har kommit så här långt. För jag tycker inte att vi har kommit någon vart alls. Och skriver man på ett examensarbete så måste man jobba mycket varje dag och det tycker inte jag att vi har. Och det beror mycket på att min kamrat tycker att det är mycket skönare att hänga framför tv istället för att jobba. Och det är just detta som är farligt med att jobba hemma hos någon. För det finns så många distraktioner iform av tv, tv-spel eller annat. Och jag tror faktiskt att jag måste säga ifrån att om vi inte skärper till oss och jobbar då vi ska jobba, så tror jag inte att det kommer att bli något examensarbete gjort. Och jag tänker inte låta detta hända. För jag har gett mig fan på att ta examen. Och då ska ingen få stå emellan mig. 

Nej tack till Kakan...

Publicerad 2019-01-27 18:51:32 i

Vem vill egentligen se en ny tvserie med Kakan Hermansson? Inte fan vill jag göra det. En mer talanglös person får man nog leta efter.
 
 

Greta Thunberg..

Publicerad 2019-01-27 18:37:58 i

Jag tycker det är rätt patetiskt att den 16 åriga tjejen Greta Thunberg får hålla på som hon gör. För jag fattar inte riktigt att hon kan åka runt världen som hon gör. För det är ju faktiskt skolplikt i detta land, så borde inte hon gå i skolan istället för att åka runt och snacka en massa dravel om miljön.
 
 

Det är nog snart...

Publicerad 2019-01-27 05:45:35 i

Vad Sverige behöver är en stark ledare som drämmer näven i bordet och undrar vad I HELVETE SOM FÖRSIGGÅR I DÅRHUSET SVERIGE!!!!!!!

Borde kanske söka hjälp...

Publicerad 2019-01-27 05:32:26 i

Jag vet inte riktigt varför? Men jag tänker ibland och kanske rätt ofta för att det ska vara normalt, på att jag vill ta livet av mig. Och detta är något som jag tycker är rätt jobbigt. Och därför så kanske jag borde söka hjälp för detta. För ibland är tankar som dessa rätt jobbiga. 

Bra skönt att leva själv...

Publicerad 2019-01-26 20:51:07 i

Detta med att vara själv, det är något som jag faktiskt inte har något emot. Utan det är rätt skönt att vara själv och kunna planera och styra min vardag lite hur jag själv vill och mår. Så detta med att träffa någon tjej, det finns inte på världskartan just nu. 

Tar nya tag imorgon...

Publicerad 2019-01-26 18:11:44 i

Det har varit en riktigt JOBBIG dag idag då jag mått dåligt på grund av stress och ångest över studier och det examensarbete som vi håller på med just nu. Och när jag inte får något vettigt gjort så blir jag blockerad och stressad över detta och detta har stor påverkan på mitt mående. 
Men har beslutat att ta ett brejk nu och fortsätta imorgon. 

Tack gessle gör all musik...

Publicerad 2019-01-26 00:37:11 i

Jag kan inte understryka nog över hur mycket som Per gessle och hans musik betyder för mig. Men det enda jag kan säga är att hans musik har gjort att jag har orkat ta mig igenom tunga och då menar jag tunga perioder i mitt liv. 
 

Läser om Noice...

Publicerad 2019-01-26 00:25:48 i

Det är en bra intressant och läsvärd bok som nyss har kommit ut om gruppen Noice. Den är skriven av dess basist och låtskrivare Peo thyren. Det som är intressant med denna bok det är att Thyren är så enormt ärlig i det han berättar om i boken. Och det som är så sjukt, det är att drickandet och drogerna kom in så tidigt i deras karriär. För de började ju tydligen att dricka mycket innan de hade skivkontrakt och det är för mig lite av en överraskning. Så det är ju då inte så konstigt att det gick som det gick med två av gruppens medlemmar. För två av dem gick ju bort i sviterna av ett långt drog och alkohol missbruk. 

Känner sån ångest...

Publicerad 2019-01-25 23:55:27 i

Jag är ju mitt i början av detta examensarbete, men jag känner redan ångest lite över att det kommer att gå åt helvete. För det kan inte gå så här bra för mig på denna utbildning  Och det känns som att det är nu det kommer att skita sig... 

U2 bootlegs...

Publicerad 2019-01-25 18:46:24 i

Lyssnar just nu på en grym bootleg med gruppen U2. Och denna är inspelad i Stockholm och i globen år 1991 och det är då U2 gästade Sverige med sin inomhus version av deras zooroopa turné. Och det som gör denna bootleg så grym, det är att Björn ulveaus och Benny Andersson från Abba gästade denna kväll på dancing Queen. Och jag måste säga att det är coolt när man hör publiken ta över i allsången på den låten. 
 
 

En av de bättre svenska filmerna på länge...

Publicerad 2019-01-25 18:25:06 i

Jag såg filmen LYCKLIGARE KAN INGEN VARA med min mamma i julhelgen. Och jag ska ärligen säga att detta är en av de bättre svenska filmer som jag sett på mycket länge. För detta var en film som man blev både glad och lite sorgsen av att se. Och det är ju precis så det ska vara när man sett en film. Så hur svårt kan det vara, att göra svenska filmer som folk vill se. 
 
 

Svensk film...

Publicerad 2019-01-25 18:14:05 i

Jag har i många år tyckt att svenska filmer är något av det tristaste som finns. För oftast så görs det bara drama eller deckare när det kommer till svenska filmer. Och det är ju enormt trist i längden. Och för att inte tala om den senaste filmen med Pernilla August "Britt-mari var här" som är regisserad av Tuva Novotny. Nu har jag inte sett denna film, men av att ha sett trailern så verkar den vara sjukt trist. Så jag tänker inte se denna på bio.
Men det som är så trist med svensk film, det är att svenska regissörer inte har fattat att göra filmer som folk vill se. Det är bara att titta över de mest sedda filmerna i svensk filmhistoria. Och det är nog en blandning av sällskapsresan, några Jönsson ligan filmer och kanske en av änglagård filmerna. Med andra ord, roliga men välgjorda svenska filmer som man vill se. Jag vill gå på bio och bli road, inte må dåligt som jag blir av många svenska filmer. 

Vad har hon för frisyr???

Publicerad 2019-01-25 10:37:04 i

Vad är det för en övervintrad hippie som har tagit plats som vår kulturminister? Den jag tänker på är miljöpartisten Amanda Lind som med sina raggae flätor ser ut som en dum flata som inte verkar ha vett att klä sig propert och efter den ministerpost hon har fått. Jag har alltid tyckt att är man minister så ska man klä sig propert eftersom man har ett som som kräver att man utstrålar respekt och ansvar. Och denna frisyr som just Amanda har, den utstrålar verkligen INTE respekt och ansvar. Så du får gärna gå och klippa dig.
 
 

Varför ska vi ha kattcafeer???

Publicerad 2019-01-25 10:18:34 i

Jag läste nyss om att det finns så kallade "katt-cafeer" i Stockholm. Och jag ställer mig frågan varför vi ska ha detta? För varför ska man ta med sin katt till sitt närliggande cafe? Jag skulle bra gärna inte vilja sitta på ett cafe där det vimlar av en massa katter. De kan väl stanna hemma.

det blir turnee med Uffebuffe i sommar...

Publicerad 2019-01-22 11:24:14 i

Det var ett bra kul besked när jag fick läsa om att Ulf Lundell ÄNTLIGEN ger sig ut i sommar på vägarna fär en efterlängtad sommarturnee. Och jag ska skälvklart försöka att se någon av hans konserter.
 
 

Det är fan skandal..

Publicerad 2019-01-21 22:00:58 i

Hur kan INTE Armand Duplantis inte vara en av de två som gör upp om jerringpriset?? Jag tycker att detta är något av ett fiasko. 

Jerringpriset måste gå till...

Publicerad 2019-01-21 21:20:31 i

NEJ fy fan vad dåligt av skidskytten Öberg att hon inte tackade skidskytte landslagets tränare Wolfgang Pichler. För hon skulle nog inte vara skuggan av den hon är om det inte vore för han. 
 
Nej nu hoppas jag att höjdhopparen Armand Duplantis som vinner jerringpriset. 

Galans hederspris till...

Publicerad 2019-01-21 21:11:15 i

Det var faktiskt riktigt kul att skidåkerskan Pernilla Winberg fick galans hederspris. För jag har i många år tyckt att hon är lite bortglömd bland alla våra stora idrottsstjärnor. Och jag fick faktiskt en liten tår i ögat få jag så medleyet med alla hennes bragder i backen. 

Idrottsgalan 2019...

Publicerad 2019-01-21 20:31:32 i

Det är dags för årets höjdpunkt och jag talar om idrottsgalan 2019. Dock började det mindre bra. För det var trist att se när herrlaget i skidskytte vann istället för tre kronor. För nog är två raka VM guld större i mina ögon. Trist att hockey fortfarande inte prioriteras högre. 

Skolan bör återförstatligas...

Publicerad 2019-01-20 19:02:19 i

Det är alltid ett sant nöje att läsa Jan Guillou och hans krönikor i Aftonbladet. Och speciellt idag så hade han en strof om den svenska skolan som jag verkligen håller med om. 
 

Tänker fortsätta att flyga...

Publicerad 2019-01-20 18:55:33 i

Det är tydligen på modet att man inte ska flyga om man ska åka på semester idag. För folket vill tydligen att man ska vara miljövänlig och använda tåg eller cykel om man ska på semester. Men jag tänker inte lyda alla dessa jävla miljötalibaner om jag ska semestra. Utan vill jag resa då tänker jag i fortsättningen ta flyget om jag ska på semester. 

känner lust inför ex arbetet.....

Publicerad 2019-01-19 11:52:10 i

Det kändet skönt att vakna upp idag och få sovmorgon efter förra veckans jobb med gruppuppgiften. För jag gick och la mig bra tidigt igår eftersom jag var trött.
Men det som är så skönt idag, det är att jag sakna men säkert börjar känna lite av en lust för att sätta igång med examensarbetet, jag känner en längtan att ta itu med detta. Och detta är alltid en bra signal.

Denna utbildning...

Publicerad 2019-01-18 19:27:36 i

Det är fredag och jag är ÄNTLIGEN hemma sen några timmar, efter att ha tillbringat den femte dagen på raken denna vecka med att jobba på vårt grupparbete som vi måste vara klara med innan denna veckas söndag. Och jag är helt slut efter denna jobbiga vecka. Jag vet att denna utbildning skulle vara jobbig och tuff, men så här jobbig trodde inte jag att den skulle vara. För redan på måndag börjar jag och min studiekamrat jobbet med vårt examensarbete. Och det känns rätt jobbigt faktiskt men det känns bra tryggt att jag har min studiekamrat, för han skänker mig en ro inför detta arbete som är skönt.
 

På måndag börjar det...

Publicerad 2019-01-16 20:55:53 i

Jag och min studiekamrater börjar med examensarbetet på måndag och jag känner lite ångest över det. Men jag tror att det kommer gå bra. 

Han är väl för bra...

Publicerad 2019-01-14 19:49:11 i

Det som slår mig när jag hör denna intervju med ex politikern Tomas Bodström, det är att han fortfarande har enormt bra idéer om hur svensk politik ska bedrivas. Och ett av hans bästa förslag är att politiker mer borde ha ett extra jobb vid sidan av jobbet som politiker. Det skulle kanske göra att fler politiker av idag skulle ha mer kontakt med verkligheten. 

Saknar Tomas Bodström...

Publicerad 2019-01-14 19:35:27 i

Det är alltid lika intressant att se tv programmet Min Sanning. Och det som är så bra med detta program är att programledaren låter sin gäst att tala till punkt. Detta är något som jag tycker är sällsynt i dagens hetska mediabrus. 
I kväll så är juristen Tomas Bodström gäst och detta är en person som jag har kommit att gilla mycket. Och som politiker så har han en talang som många politiker av idag saknar, och det är att man lyssnar när Bodström talar. 
 
 

Är stolt...

Publicerad 2019-01-11 22:55:29 i

Det är ju bara en termin kvar nu av denna utbildning och jag är bra stolt över att jag har kommit så här långt. Det har varit en bra jobbig resa så här långt men jag har klarat av allt hitintills och det får jag vara bra nöjd med. 

En vecka i mitt liv...

Publicerad 2019-01-11 19:22:30 i

Det var bra skönt att sluta lite tidigare idag i skolan. För jag tror att vi alla i min studiegrupp var rätt så slitna efter denna rätt jobbiga vecka. Så det var ett enigt beslut i gruppen att sluta lite tidigare idag och jag kan inget annat än att hålla med. 

Jag har lovat mig själv...

Publicerad 2019-01-08 23:37:23 i

Det är bara så att jag har lovat mig själv att jag ska bara fixa denna utbildning. Så är det bara. Och nu är det bara en termin kvar så nu kör vi ända in i kaklet. 

den sista tiden har varit jobbig...

Publicerad 2019-01-08 11:50:46 i

Som ni kanske har märkt så har jag inte skrivit så mycket på den sista tiden, och det har sin förklaring i att jag har haft enormt mycket att göra med studierna, och jag har därför inte orkat skriva något. 
Men nu kände jag att jag ville det för jag har så mycket i huvudet som jag vill ha ut. 
Och det första som jag tänker på är hur sårbart det svenska samhället är idag. För det krävs inte mycket för att vårt samhälle ska falla sönder. Och som ni säkert har märtk så har vi för en tid sen drabbats av stormen Elfrida som drog in över sverige med kraftiga vindar och nederbörd som har gjort att tusentals människor har drabbats av längre elavbrott och vissa har fortfarande inte fått tillbaka sin ström. Och det är ju självklart inte kul när man på vintern är rätt så beroende av strömmen. Men det som jag reagerar på, det är att vi är så sårbara när vi alltmer är beroende av strömmen, och jag tycker att vi är det mer idag än hur det var förr. Och det som jag ogillar, det är att vi är så beroende av våra mobiler. För tydligen så är det så att mobilmasterna är beroende av ström för att fungera, och fungerar inte dem så fungerar självklart inte våra mobiler. Och jag i min enfald trodde ju självklart att det fanns någon sorts "backup" eller reserström av något slag som slogs på om strömmen gick, men det finns det ju självklart inte. Något som inte heller är så bra, det är att det inte går att ringa nödnummret 112 heller om mobilen är avstängd. Det går tydligen att ringa om man tar bort sim-kortet ur mobilen och ringer då. Men hur många har koll på det i en nödsituation. 
 
Nej jag tycker verkligen inte att samhället är bra just nu. Det krävs åtgärder för att jag ska känna mig trygg, för det gör jag inte. Och det jag tänker ofta på, det är hur samhället skulle klara av en stor nödsituation i form av krig eller en större terror attack. Jag är rädd att vi är rätt så sårbara i såna fall.

nu tar vi tag i 2019...

Publicerad 2019-01-02 12:09:05 i

Det känns som att jag har fått förnyade krafter efter jul och nyårsfirande. Så nu tar vi tag i det nya året med nya krafter....
 
 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela