klabbesworldtwo

en liten blogg som handlar om mitt liv och mina tankar om diverse saker....

den sista tiden har varit jobbig...

Publicerad 2019-01-08 11:50:46 i

Som ni kanske har märkt så har jag inte skrivit så mycket på den sista tiden, och det har sin förklaring i att jag har haft enormt mycket att göra med studierna, och jag har därför inte orkat skriva något. 
Men nu kände jag att jag ville det för jag har så mycket i huvudet som jag vill ha ut. 
Och det första som jag tänker på är hur sårbart det svenska samhället är idag. För det krävs inte mycket för att vårt samhälle ska falla sönder. Och som ni säkert har märtk så har vi för en tid sen drabbats av stormen Elfrida som drog in över sverige med kraftiga vindar och nederbörd som har gjort att tusentals människor har drabbats av längre elavbrott och vissa har fortfarande inte fått tillbaka sin ström. Och det är ju självklart inte kul när man på vintern är rätt så beroende av strömmen. Men det som jag reagerar på, det är att vi är så sårbara när vi alltmer är beroende av strömmen, och jag tycker att vi är det mer idag än hur det var förr. Och det som jag ogillar, det är att vi är så beroende av våra mobiler. För tydligen så är det så att mobilmasterna är beroende av ström för att fungera, och fungerar inte dem så fungerar självklart inte våra mobiler. Och jag i min enfald trodde ju självklart att det fanns någon sorts "backup" eller reserström av något slag som slogs på om strömmen gick, men det finns det ju självklart inte. Något som inte heller är så bra, det är att det inte går att ringa nödnummret 112 heller om mobilen är avstängd. Det går tydligen att ringa om man tar bort sim-kortet ur mobilen och ringer då. Men hur många har koll på det i en nödsituation. 
 
Nej jag tycker verkligen inte att samhället är bra just nu. Det krävs åtgärder för att jag ska känna mig trygg, för det gör jag inte. Och det jag tänker ofta på, det är hur samhället skulle klara av en stor nödsituation i form av krig eller en större terror attack. Jag är rädd att vi är rätt så sårbara i såna fall.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela