klabbesworldtwo

en liten blogg som handlar om mitt liv och mina tankar om diverse saker....

Läser Guillou...

Publicerad 2019-03-31 17:47:18 i

Vad är det för gammalmodigt språk som Jan Guillou ibland använder? I dagens aftonbladet så har han fått ännu en krönika publicerad och i texten finns ord som "pamflett" och "polemik"? Och vad är detta? Måste man använda sig av ett ordlexikon för att kunna läsa herr Guillou och hans krönikor? 

Jag skiter väl i earth hour...

Publicerad 2019-03-31 17:31:21 i

Jag har aldrig fattat grejen med detta med earth hour. För detta är en grej där man ska släcka ner allt ljus hemma under en halvtimme och det för att vi ska bli mer engagerade i miljöfrågor. Men jag tycker att detta fenomen är sjukt tramsigt och det måste väl finnas bättre och mer effektivare sätt att få folk att tänka på miljön  
 
 

Vad har hänt med Avesta?

Publicerad 2019-03-30 18:48:27 i

Jag var förbi Avesta igår för att studera med min kamrat, och se över hur långt vi har kommit med examensarbete  Och det kom att bli ett mycket givande möte. 
Dock så var den timme som jag väntade vid Avesta busstation inte så kul. Och för att inte tala om den promenad på cirka en halvtimme genom Avesta. Och det jag tänker på är alla dessa invandrare som jag stötte på. Det var nästan bara jag som var svensk när jag gick på stan. Jag tror att jag knappt såg en enda svensk person på denna stund som jag väntade på bussen till Falun  Och de enda språk som jag hörde var utrikiska. Och det kändes faktiskt bra konstigt, att i en rätt stor stad som Avesta, känna mig som att jag var i Mellanöstern. Och det var fan i mig ingen kul känsla. Och hur många av dessa invandrare som har ett jobb, det kan jag nog räkna på mina fem fingrar på höger hand. 
Det är inte konstigt att vår välfärd håller på att gå under med tanke på alla invandrare dom går på socialbidrag  
 

Skrev till henne igen...

Publicerad 2019-03-29 19:38:21 i

Trots att hon har gjort mig mycket illa och jag för det mesta hatar henne mest av allt på denna jord, så kan jag inte glömma de år då vi var riktigt goda vänner. Och de åren har präglat mig enormt mycket. Och hon, via sin vänskap skänkte mig mycket glädje .Och det är lite svårt att glömma. Så det var synd att vår vänskap skulle ta slut. Och lite kan man ju tycka att hon kunde ha hanterat slutet på vår vänskap lite bättre och inte ha behandlat mig som skit. 
Men jag skrev till henne igen, och det ångrar jag och jag har inte fått något svar. Och det tolkar jag som att hon inte vill ha någon kontakt. Ska låta henne vara då. 

Familjen Wahlgrens i julkalender...

Publicerad 2019-03-29 18:47:22 i

Börjar vi inte bli lite trötta nu på att se och läsa om familjen Wahlgrens? De är ju för fan överallt. Och till råga på allt så ska Pernilla Wahlgren och hennes jävla mamma Christina Schollin vara med i nästa års julkalender. Och det är lite TO MUCH tycker jag. Inte för att jag kommer se denna skit, men det är trist att våra barn inte får se bättre skådespelare i nästa års julkalender.
 
 

Det var konstigt att se dig...

Publicerad 2019-03-29 09:09:15 i

Jag hade vägen förbi staden och dess centrum igår, och när jag var där så fick jag se DIG där. Och det var bra överraskande, för jag har ju inte sett dig på bra länge. Men jag kände verkligen ingen lust att hälsa på dig efter allt du gjort mig och all ilska du drabbat mig med. Och faktiskt så hade jag inte velat ha sett dig, för det är mycket ilska som kommer fram när jag såg dig. 
Fast ibland skulle det vara skönt att ses över en fika och prata ut om allt. Det känns som att det är mycket jag har i mig som jag skulle behöva säga till dig. 

Går bra på praktiken...

Publicerad 2019-03-27 18:57:20 i

Det känns verkligen som att jag har hittat rätt praktik för mig nu. För jag trivs enormt bra i Mora och jag tror att mina kollegor också uppskattar att jag är där. För jag får bra vitsord både från dem och de patienter jag behandlar. Och det känns så skönt att skriva detta efter allt negativt som hänt tidigare. 

The Eagles...

Publicerad 2019-03-23 19:00:10 i

Jag ligger nu i badet som vanligt om lördag kvällen, och vid min sida ett glas rött och en bra bok.
På stereon lirar jag en best of med The Eagles. Och jag kommer nog aldrig att sluta upp med att lyssna på dem. För det som är så bra med The Eagles, det är att jag blir så lugn av deras musik. 

Har jag skrämt bort alla läsare???

Publicerad 2019-03-23 18:46:45 i

Det verkar som att det är färre som läser min blogg numera, fast det gör inte mig något. Har aldrig startat denna blogg för att få en massa läsare. Utan denna blogg ser jag mer som en "slaskhink" där jag får utrymme för mina åsikter. Och sen om det retar upp någon, det är ju bara kul. 

Weeping willows och deras miljöfluff...

Publicerad 2019-03-23 18:09:08 i

Det börjar bli bra trist med alla kändisar i Sverige som ska tala om miljön hela tiden. Och de senaste i raden att göra detta är min favorit grupp Weeping Willows. Och de har tydligen ägnat hela sin nya skiva åt detta med faran för miljön. Och det var bra trist och tröttsamt att höra Magnus Carlsson från gruppen i intervjun i nyhetsmorgoni tv4 imorse. För det enda han pratade om var miljön och hur rädda vi ska vara om den. Och det är ju behjärtansvärt, men dock jävligt trist som fan att höra. Jag vill mer höra om hur det har varit att spela in nya skivan och hur själva inspelningsprocessen har varit. Men inte ett ord om detta. Och jag säger bara det, jag vill inte höra denna enorma sörja om miljön om jag skulle se någon av deras konserter. Jag betalar inte dyra pengar för att höra en massa mellansnack om miljön. Då går jag hellre hem. 

Nej jag ger fan i miljötalibaner....

Publicerad 2019-03-22 20:04:01 i

Nej jag tänker ge fan i allt vad dessa miljötalibaner säger och tänker. 
Jag kommer att köpa den största jävla bensin driven bil sen jag får körkort. Och sen jag jag stå med den och gasa mycket när miljötalibaner och dess anhängare har demonstration i Falun. 
Nu ska jag laga till mig en god kötträtter och dricka massor av vin. 

Eros ramazzotti och hans nya...

Publicerad 2019-03-22 19:55:18 i

Jag måste bara skriva och nämna att jag tycker att Eros Ramazzotti och hans nya skiva är grymt bra. Nog en av hans bättre på många år. 
 
 

Folk på landsbygden behöver bil...

Publicerad 2019-03-22 19:53:16 i

Det många miljötalibaner och många av de som bor i storstäderna inte verkar förstå, det är att det finns många i detta land som inte bor i stan och kan inte nytta buss eller tåg varje dag. Utan det finns människor i detta land som har långa avstånd till skola och jobb och då är enda alternativet bil. Och för dessa människor är det som att få ett knytnävsslag i magen att höra hur Isabella Lövin uttalar sig. 

En intensiv vecka...

Publicerad 2019-03-22 19:37:38 i

Jag har avverkat min första riktiga vecka på praktiken nu i veckan, och jag måste säga att jag är glatt överraskad att det funkar så bra på den nya praktiken i Mora. Och det är hästlängder mycket bättre klimat när det gäller mina kollegor i Mora mot hur det var i Säter. Och jag tror ärligt att jag nog aldrig kommer att jobba i Säter. För det var fan vilken ohjärtlig arbetsmiljö det är där. 
 
Men jag känner att jag inte riktigt är hundra procent frisk från min influensa och det är lite jobbigt. Och det kommer nog bli så att jag kommer att vaccinera mig nästa höst. För jag vill inte vara så här sjuk igen. 
 
Till sist så måste jag bara skriva om miljötalibanerna i miljöpartiet. Och jag tycker mer och mer att de är helt sjuka i huvudet som är med i det partiet. För jag tror nog att de flesta i detta jävla parti, knappt har någon koppling till verkligheten. 
För senast idag så kom ett av deras språkrör, Isabella Lövin om att vi i Sverige helt ska förbjuda diesel och bensin fordon i Sverige. Och jag undrar bara varför Sverige hela tiden ska spela "duktig" när andra länder skiter i såna lagar. För vad spelar det för roll att vi i Sverige är miljömedvetna när länder på andra sidan Östersjön skiter i sånt. Och denna lag kommer ju bara att drabba vanligt folk som inte direkt har råd just nu att köpa en elbil. För de bilarna är ju fortfarande sjukt dyra. Och för att inte tala om hur långt det är mellan laddställena.
Nej jag hatar faktiskt miljöpartiet och allt vad de står för. 

att vara miljömedveten är till för överklassen....

Publicerad 2019-03-17 11:38:13 i

Det känns som att detta med att vara miljömedveten, det är nog något som bara överklassen kan ägna sig åt. För jag som är en simpel arbetarklass person, och som inte har körkort, jag får hålla mig till godo med ett sjukt dåligt kommunikationsnätverk, där bussar och tåg knappt fungerar som de ska. Och för att inte tala om de allt försämrade förbindelserna som blivit i detta land de senaste åren. Det är ju inte så att man kan åka från dörr till dörr i detta land, utan bor man som jag i en mindre stad, då får jag hålla till godo med att få gå sjukt långt till jobbet från närmaste busstation. Och jag blir bra irriterad när de drar in skolbussen för barn och ungdomar, det är något som jag blir bra irriterad över. För barn och ungdomar ska inte behöva gå flera kilometer till skolan när de ska dit och hem. 
Sen är det detta med att vara miljömedveten i vardagen, och då tänker jag på detta med att till exempel panta burkar och pet-flaskor. För ofta när jag besöker min närmaste pant station, så är den antingen trasig eller sjukt smutsig tack vare att folk inte kan ha vett att bete sig som folk när de ska panta. Men pant stationen är bra ofta trasig, och då blir det ju att om man har många pantburkar eller flaskor, då går man och slänger dem på vanligt sätt eller så lämnar man kvar påsen i ren protest. För inte fan tar man med sig en stor sopsäck tillbaka med sig hem. Utan jag skulle lämna kvar den.
Och sen så tycker jag att det borde finnas lastbilar som åkte runt i städer och plockar upp lite grövre sopor, för det är ju så att det är många idag som inte har bil eller körkort och då är det svårt att ta sig till grovtippen med en soffa eller en söndrig tv. Det vore väl jättebra om det gick att staden där man bor, en gång i månaden åkte runt och hämtade upp grovsopor. Men nej då, här där jag bor så måste jag betala 400 kronor för att de ska hämta mina större sopor. Det är ju helt sjukt, att man ska vara tvingad att betala för att slänga sopor. Det är inte vad jag kallar bra miljötänk. Så nog har det fan blivit så, att det har blivit en klassmarkering att vara miljömedveten, och det är ju helt absurt i mina ögon.

Hoppas ingen läser...

Publicerad 2019-03-16 22:03:15 i

Jag hoppas att det är få människor som läser denna blogg. För om jag hade många läsare, då skulle väl jag vara inspärrad på psyket nu tack vare mitt dåliga psykiska mående. 

Fuck metoo...

Publicerad 2019-03-16 19:23:07 i

Kan vi inte bara ta och erkänna att metoo fenomenet har helt spelat ut sin roll, och själv grejen med metoo har ju gått förlorad. 

Ett dantes inferno ikväll...

Publicerad 2019-03-16 19:09:05 i

Det är en jobbig lördag kväll för mig och jag mår dåligt psykiskt och det känns som att det är ett Dantes inferno i min hjärna ikväll. 
Det är tankar om hur det ska gå med min utbildning, hur det ska gå med praktiken, hur jag måste sluta tänka på att jag vill ta livet av mig, att samhället idag har helt spårat ur och så vidare. 
Som ni märker så mår jag inte bra. Så det blir extremt lugnt ikväll. 
Blir väl att bada klart, fixa till en god grekisk sallad och njuta av det goda vita vin jag köpte idag. Jag fick en kommentar häromdagen att jag dricker mycket vin, men för fan. Vi lever bara en gång och så jävla patetiskt mitt liv är så måste jag få kunna unna mig lite livets goda ibland. Och du som skrev den kommentaren, jag vet vem du är, och du kan dra åt helvete. 
 
Jag har svårt att förstå denna miljörörelse som startades med att tjejen Greta Thunberg började att sittstrejka mot att miljön håller på att gå åt helvete. Och det är väl bra med dessa youngsters engagemang, dock så är det trist att de väljer att protestera mot helt fel saker. För det finns ju viktigare saker att protestera mot. Hur vore det att engagera sig mot att det mördas en massa människor på öppen gata i detta land, eller att arbetslösheten kommer att stiga enormt de närmaste åren tack vare att tekniken och datorerna kommer att ersätta många jobb, eller att skolan är helt ur spår. Såna saker hade jag mer än gärna sett att folk demonstrerar emot och vill förbättra. Nej idioterna väljer miljön att demonstrera mot. Det är väl för att folk är så förbannat lata idag och de inte orkar engagera sig i saker som kräver lite hjärn verksamhet. 
 
Det är trist som det blivit. 
 
Jag skiter väl fan i miljön, jag tycker ändå att det hela tiden är så krångligt att vara miljömedveten. Och inte tänker jag sopsortera. Det hjälper väl inget när länderna på andra sidan Östersjön, bara vräker ut sitt avfall i vattnet och luften. Nej jag är en antimiljövän, jag slänger ölburkar med nöje i soppåsen.... Hehe
 

Jag måste prata med någon...

Publicerad 2019-03-16 17:12:41 i

Jag har så många tankar i huvudet hela tiden, och det känns som att mitt huvud håller på att sprängas ibland av allt detta. Och det som har blivit sämre med åren, det är att jag har blivit dåligare på att skaka av mig saker som är jobbiga. Det känns som att jag hade lättare med det förr i tiden. Idag kan en jobbig händelse sitta i flera dagar. 
Jag måste nog söka hjälp för detta. 

Attentatet i nya Zeeland...

Publicerad 2019-03-15 20:03:54 i

Jag bara måste skriva och fördöma det hemska terror attentatet som idag har skett i Nya Zeeland. Och det är hemskt att folk inte kan besöka sin religiösa byggnad idag utan att behöva känna rädsla. 
Jag är rädd för att detta attentat kommer att följas av hämdattacker från muslimska terrorister och att det i långa loppet kommer att leda till något mycket värre. 
Jag känner mer och mer att jag vill ta avstånd från allt som har med all religion som finns. 

SSU ordföranden tar till orda...

Publicerad 2019-03-15 19:49:23 i

Jag tycker att det är ett utmärkt utspel som SSU ordföranden Philip Boström kommer med i dagens aftonbladet. Och det handlar helt enkelt om att det måste fram med mer nytänk i det socialdemokratiska partiet av idag. Och sen tycker jag det är enormt bra att Boström tar fram idén med att sossar inte ska kunna sitta på livstid utan det borde vara mer rundgång och man borde bytas ut efter kanske fyra år. För jag kan själv tycka att det är rent åt skogen med politiker som sitter nästan halva ditt liv i riksdagen utan att återkomma ett skit.
Så detta utspel hyllar jag. 
 
 

Måste söka hjälp...

Publicerad 2019-03-15 06:27:02 i

Jag tror att jag måste ringa till vårdcentralen och försöka få tag i hjälp mot mitt psykiska illamående. För det är inte bra just nu. Har återkommande tankar om att jag skulle vilja avsluta mitt liv och jag känner många gånger att mitt liv just nu är helt hopplöst värdelöst. Och jag känner ibland ingen lust att leva för att jag är trött på detta samhälle som jag tycker mer och mer inte passar mig. För jag känner väldigt ofta just nu, att detta samhälle inte är något för mig. Och det är kanske inte meningen att jag ska finnas till, för det mesta jag tar för mig i detta liv går ju åt helvete. Och jag är bra trött på att misslyckas och det finns gränser för hur mycket skit jag ska behöva stå ut med. 

Ska nog inte få vara glad...

Publicerad 2019-03-14 21:44:29 i

Det verkar som att jag inte ska få vara glad, för så fort det går lite bra i mitt liv och jag har flyt för en gångs skull, då kommer det alltid en smäll som gör att jag åker ner till bana ett igen. Och detta verkar vara mycket av hur mitt liv tydligen ska vara. 
För precis som jag börjar att tillfriskna från min influensa och jag börjar få tillbaka tron på livet så kommer nästa smäll. Och denna gång så är det min dator som helt har havererat. Och detta kanske inte är så farligt för de flesta, men nu är det så att jag använder just denna dator till mitt examensarbete och jag har mycket av arbetet på denna dator. Jag har gjort en säkerhetskopia, så det är ingen fara med själva arbetet, det är bara det att det kommer bli svårare att skriva arbetet nu när jag kanske måste köpa en ny dator. 
 
Vad är det egentligen som håller på att hända med dagens skidåkning? För det känns som att dagens skidåkning börjar bli mer löjlig i och med att tävlingarna blir kortare och kortare och det blir mer start med masstart istället för individuell start, som många skidälskare med mig gillar mer. För är det individuell start så blir det mer rättvist och det blir mer som skidåkning ska vara. Och med det menar jag att starkast skidåkare för dagen vinner. Men som det är idag på till exempel femmilen där det är masstart, så blir det ju nästan alltid fisåkning i flera mil och så är det några idioter som gör upp i en spurt de sista hundra meterna innan mål.
Och detta tycker inte jag är kul att se på, nej man börjar tappa lusten för att titta på skidåkning ibland. 

en bra insändare i tidningen...

Publicerad 2019-03-13 11:50:48 i

Jag läste nyss en intressant insändare om detta med den miljöpolitik som förs just nu, och summa sumarum av denna insändare är att denna miljöpolitik riskerar att drabba de mer fattiga i samhället och de som bor i landsbygden och som inte kan cykla eller ta bussen till jobbet. För sanningen är ju att många har inte tillgång till varken buss eller tunnelbana, men ändå så vill dessa miljötalibaner att vi ska satsa på kommunikationerna och höja bensinskatten, och för mig är detta helt sjukt och det visar sig ju mer och mer att dagens politiker inte har någon som helst kontakt med verkligheten, utan de lever i sin egen lilla bubbla i Stockholm.
 
"Bidragen till nybyggnation av vindkraft uppgår bara i år till 22 miljarder kronor. Det är lika mycket som det kostar att bygga två nya kärnkraftverk, och detta när ägarna tidigare klagat på bristande lönsamhet. De stora elprishöjningar som väntar kommer drabba de fattiga värst, men elproducenterna gnuggar händerna. Miljöfanatiker avser att fasa ut alla bensin- och dieselbilar samt tvinga alla som kan att köpa dyra elbilar – något som en stor del av befolkningen aldrig får råd med. För dessa återstår att sitta hemma och försöka hålla värmen genom att elda upp sina möbler i spis- och bensinfat." 
Peter Tornborg, Åmål
 
Ur Dagens Nyheter 13 Mars 2019

ännu en sjukdag...

Publicerad 2019-03-13 11:47:08 i

Det blir ännu en sjukdag för mig hemma och en dag borta från min viktiga praktik, och det känns mer och mer som att det kommer att skita sig totalt med min utbildning nu. Jag vet att jag är bra deppig och pessimistisk nu och målar fan på väggen, men det känns ju som det. Och detta med att det alltid går åt helvete för mig, det håller ju i sig. Det ska tydligen inte gå bra för mig, så är det nog. Det känns mer och mer som att jag vill ge upp, för jag orkar inte med alla bakslag i mitt liv.

Det är nattsvart ikväll...

Publicerad 2019-03-12 19:05:46 i

Det känns inte alls bra detta, för jag är inne på min andra sjukdomsperiod på bara någon månad. Självklart ska jag vara hemma och vila upp mig, men jag känner också att jag vill jobba och visa framfötterna ni när vi är inne på den sista praktik perioden. Och ju mer jag är borta desto mer har jag att jobba in för att kunna hämta ut min examen och detta stressar mig mycket. 
Men det är väl bara att göra det bästa av situationen och se till att bli frisk och sen jobba häcken av mig. 

Har studerat några youtubers...

Publicerad 2019-03-11 22:30:14 i

Jag vet att jag inte borde göra så här, för jag tycker att fenomenet med youtubers är så sjukt ointressant. Men bara för att jag är så jävla nyfiken så har jag kollat in några av dessa så kallade "influencers" i några dagar. Dock så tycker jag att det är mest tomt prat och ett enormt tjat om att man ska "likea" och så ska man skänka pengar till dem, och det är ett fenomen som jag tycker är bra konstigt. För inte fan skulle jag tigga pengar helt öppet om jag hade en egen youtube kanal.
Men efter att ha studerat dessa kanaler i några dagar så har jag svårt att förstå varför detta är så stort bland ungdomar idag. För det är väl där den stora målgruppen finns, för jag har bra svårt att se att vuxna människor håller på att kolla på youtube.
Jag måste bara nämna en kanal har fångat mitt intresse en hel del, och det är kanalen som kallas för "jewelsnissy". Jag tror den kallas så, men detta är fan i mig det sjukaste jag sett. Denna kanal består av en mamma och hennes dotter som tydligen kommert får Sorsele, och denna lilla familj har tydligen alla bekymmer man kan ha. Och som det så är idag, så har både mamman och dottern diverse diagnoser och så lider de av någon annan typ av ångest syndrom. För de pratar om detta hela tiden i sin kanal, att de mår så och så dåligt, och det är viktigt tydligen för dem att dela med sig av detta i sin kanal. Men jag får bara tanken i huvudet, att om ni mår så dåligt så kanske ni INTE ska hålla på med denna youtube kanal. Utan mer fokusera på att skaffa ett riktigt jobb så ni kan klara er, utan att behöva sitta och tigga pengar i er youtube kanal. För inte blir man bättre av att sitta och gnälla och häva ur sig på internet för hur man mår. Och kom inte och gnäll sen att ni får en massa dåliga och jobbiga kommentarer, för detta är väl något som ni får räkna med om ni vräker ut ert liv på internet.

blev lite för mycket av det goda igår...

Publicerad 2019-03-09 11:37:22 i

Jag tror att det blev lite för mycket av det "goda" igår, för jag vaknade upp med en ganska så rejäl baksmälla idag, men det var det värt. För man fyller ju år bara en gång om året. 
 
Dock så sitter jag just nu och läser morgontidningen, och jag läser om alla dessa politiker skandaler som sker titt som tätt. Och senast är det ju centerpartisten Eskil Erlandsson som har tafsat och varit ett allmänt svin mot andra kvinnor i riksdagen, och detta är ju självklart helt oacceptabelt. Dock så undrar jag ibland, och det är om det går att lita på någon av våra svenska politiker? Och jag tycker att detta är en ganska så befogad fråga, efter alla år av skandaler kring svenska politiker. Jag har fan inget förtroende alls för politiker idag, och mitt förakt och nästan hat mot dem, det bara växer och växer. För jag tycker att det bara är politiker som ser sin politikerbana som en karriärstege, så att de efter sin period i riksdagen kan gå vidare som någon sorts konsult och fakturera enorma belopp för sina föreläsningar. Och det finns ju heller inga politiker med visioner och planer om vad de vill med sverige, för sånt saknas ju helt i svensk politik.

Inget svar ikväll...

Publicerad 2019-03-09 00:50:21 i

Det är då själva fan, att det inte ska gå att få kontakt med min syster. Jag fyller ju ändå år idag, och jag skickade ett trevligt och hjärtligt sms om att jag önskar trevlig helg. 
Men ni ska inte tro att man får något svar. 
Jag vet inte vad det är med denna människa. Men det verkar som att hon helt har glömt sina rötter och helt har blivit en annan människa. För nog kan jag tycka, att med den fina uppväxt som våra föräldrar har givit mig och min syster, så kan man tycka att vi har en hel del att betala tillbaka. 
Men det verkar inte min  syster fatta. 
Det som är så trist, det är att vi hade en gång i tiden en jättefin relation, men det verkar som att min syster helt har glömt bort det  

My lost Sister...

Publicerad 2019-03-09 00:06:25 i

Jag kan inte komma ifrån, att när jag fyller år så blir jag bra ofta nostalgisk. Och det blir lätt då att jag tänker tillbaka på gamla tider. Och jag har verkligen inget att klaga på när det kommer till min barndom. För den var helt fantastiskt, och jag finner inga ord för hur bra mamma och pappa var för mig och min syster. Och jag tror inte riktigt jag har fattat hur bra min barndom var, förän jag blev äldre.
Dock så är det trist att min syster, som numera är förlorad ur mitt liv, inte förstår hur bra våran barndom var. Hon verkar helt ha glömt bort mig och min mamma, och det gör mig ledsen. 

Men lägg ner mello...

Publicerad 2019-03-08 19:12:47 i

Kan vi inte för en gångs skull erkänna att melodifestivalen har gjort sitt. Den är väl ingen sund människa där ute i Svedala som kollar på denna skit längre. Jag tycker verkligen att detta har gjort sitt och borde läggas ner. Och det kanske inte är en sån dum idé om det läggs i tv4, så vi licensbetalare slipper betala för denna skit. Och om tv4 tog över, så kunde kanske SVT lägga pengarna på att göra mer kvalitets tv som det går att se på. 

Har läst Blodlokan...

Publicerad 2019-03-08 19:06:00 i

 
Jag har nyss läst klart denna bok av författaren Louise Boije AF Gennäs. Och jag hade stora förhoppningar om att denna bok skulle va bra, men ju längre in i boken jag kom, desto mer tröttnade jag på innehållet. För det är en enormt icke trovärdig historia som rullas upp i denna bok. Och det går inte att tro på de personporträtt som finns i boken. De personer som man lär känna i boken går inte att tro på. 
Detta är tydligen första delen i en kommande bokserie. Dock så tror jag inte att jag kommer att läsa de kommande böckerna i denna serie. 

Min födelsedag idag...

Publicerad 2019-03-08 18:41:09 i

Det blir en lugn kväll för mig ikväll, denna kväll som är min födelsedag. Jag känner inte alls för att hitta på något galej ikväll. En vän frågade om hen fick bju på middag ikväll, men jag kände inte alls för det. För det har varit en rätt bra jobbig vecka och jag känner för att ta ett långt bad, njuta av en whisky och lyssna på skön musik. 
Och senare framåt kvällen laga till en riktigt god middag. 

it´s my birthday, it´s my birthday...

Publicerad 2019-03-08 10:24:13 i

Det var då själva fan, då var det min födelsedag idag och jag blir hela 39 år. Och detta är ju bara något som måste firas, för jag är ju en extremt trevlig och bra person. Jag är helt enkelt killen hela dagen:)
 
Heja mig:)

Sluta gulla med is terrorister...

Publicerad 2019-03-07 21:36:01 i

Jag blir bara så trött på Sverige ibland, för det skrivs just nu en hel del om en svensk kille som har stridit för ID och tydligen så har han fött fram en drös barn, som han nu vill ska få komma hem till Sverige så att de kan få ta del av vår välfärd. Men jag tycker att dessa barn och denna svenska terrorist kan stanna där han är. För inte fan ska han få komma hem. För har han valt, av egen fri vilja att åka och strida för IS, då har han avsagt sig sitt svenska medborgarskap och då ska han inte kunna få komma hem. Och jag ger blanka fan i dessa barn, det är upp till denna kille att se till att dessa barn får uppehållstillstånd någonstans. Det är inte Sveriges skyldighet. 

Kände att jag bara måste...

Publicerad 2019-03-05 22:35:30 i

Jag fick för en tid sen höra en hel del skit snack från en kollega på min kurs om en annan på min kurs. Och som vanligt så slår jag dövörat till när det kommer till skit snack. Dock så tycker jag att detta var så pass allvarligt att jag kände mig tvungen att föra detta vidare till berörda part. Och det kändes bra att säga det, för jag vill inte att denna person ska förlora jobbet. Och det känns bra att vara ärlig. Och sen skiter jag i om jag tappar den andres vänskap, för jag kan inte vara vän med någon som snackar så pass mycket skit om andra. 

Jag tror på ärlighet...

Publicerad 2019-03-05 22:27:12 i

Jag lever efter mottot att om jag är ärlig, så vill jag att andra ska vara det mot mig. Dock så tycker jag att oärlighet mer och mer sprider ut sig i samhället. Och jag får nästan känslan av att ju mer oärlig man är, desto bättre är det. Men jag tänker fortsätta att vara den jag är, och jag kör med mitt ärliga race och sen får folk tycka vad de vill. 

En av mina bättre lördagar...

Publicerad 2019-03-02 22:09:04 i

Det har varit en av mina bättre lördagar idag och det är ju alltid kul. 
Vaknade upp till att det var härligt solsken ute idag och genast så visste jag att det måste bli en tur på stan idag för diverse ärenden. Och precis som jag bevisade stadens centrum idag så såg jag att det var skivmässa på folkets hus här i Falun. Så självklart drog jag dit för en visit. Och som vanligt så inhandlade jag några skivor. Och till min stora glädje så hittade jag två skivor med Björn Afzelius. Och det blev skivorna Exil och Don Quixote. Och särskilt var jag glad att hitta den sistnämnda skivan, för den är nog en av Afzelius bästa om man frågar mig. 
 
Efter skivmässa så blev det hastigt att dra sig hemåt för att slänga i sig några mackor inför stundande besök på teatern här i Falun. Det är nämligen så att min vän har bjudit med mig på premiären av musikalen Sweeney Todd. Och det skulle bli en härlig kväll i kulturens sköte. Och det blev lika bra som att ha sex med en vacker kvinna. För denna musikal gjorde mig exalterad av extas, för den var sannerligen bra. 

Invandrare får jobb framför oss svenskar...

Publicerad 2019-03-02 09:23:20 i

Det är ett nyhetsinslag som jag bara måste kommentera. Och det var ett inslag som man kunde se på SVT Västernorrland och det handlade om att det var invandrare som hade fått jobb som kommunikatörer på Comhem i Sundsvall. Och det är ju bra att de får jobb. Och tydligen så är denna jobb satsning ett samarbete mellan företaget Comhem, arbetsförmedlingen och Sundsvalls kommun. Dock så ska det nämnas i förbifarten att Sundsvall har en av de största ungdoms arbetslösheten i Sverige. Då tycker jag att det är bra konstigt att såna här jobb ges till invandrare i första hand och skulle jag vara ungdom och bo i Sundsvall och se detta reportage på SVT Västernorrland, då skulle jag gå i taket av illska. För det känns ju mer och mer som att är man invandrare i detta land, då har man fördelar framför oss svenskar. Jag tycker att detta är rätt sjukt. 

Alla dessa tyck synd om mig artiklar...

Publicerad 2019-03-01 19:01:09 i

Det är tröttsamt ibland att läsa alla dessa snyftar historier som man kan läsa om i medierna. Är det inte en idiot som spelar bort både hus och hem, så är det folk som shoppar bort sina liv på skit saker. Och alltid är det synd om dessa personer och de skyller alltid sina brister på samhället och att andra ska hjälpa dem ut skiten.
Men hur vore det om man tog lite ansvar själv för sitt liv och växer upp innan man uttalar sig. Är så trött på alla idioter som skyller på samhället när de har gjort bort sig. 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela