klabbesworldtwo

en liten blogg som handlar om mitt liv och mina tankar om diverse saker....

att vara miljömedveten är till för överklassen....

Publicerad 2019-03-17 11:38:13 i

Det känns som att detta med att vara miljömedveten, det är nog något som bara överklassen kan ägna sig åt. För jag som är en simpel arbetarklass person, och som inte har körkort, jag får hålla mig till godo med ett sjukt dåligt kommunikationsnätverk, där bussar och tåg knappt fungerar som de ska. Och för att inte tala om de allt försämrade förbindelserna som blivit i detta land de senaste åren. Det är ju inte så att man kan åka från dörr till dörr i detta land, utan bor man som jag i en mindre stad, då får jag hålla till godo med att få gå sjukt långt till jobbet från närmaste busstation. Och jag blir bra irriterad när de drar in skolbussen för barn och ungdomar, det är något som jag blir bra irriterad över. För barn och ungdomar ska inte behöva gå flera kilometer till skolan när de ska dit och hem. 
Sen är det detta med att vara miljömedveten i vardagen, och då tänker jag på detta med att till exempel panta burkar och pet-flaskor. För ofta när jag besöker min närmaste pant station, så är den antingen trasig eller sjukt smutsig tack vare att folk inte kan ha vett att bete sig som folk när de ska panta. Men pant stationen är bra ofta trasig, och då blir det ju att om man har många pantburkar eller flaskor, då går man och slänger dem på vanligt sätt eller så lämnar man kvar påsen i ren protest. För inte fan tar man med sig en stor sopsäck tillbaka med sig hem. Utan jag skulle lämna kvar den.
Och sen så tycker jag att det borde finnas lastbilar som åkte runt i städer och plockar upp lite grövre sopor, för det är ju så att det är många idag som inte har bil eller körkort och då är det svårt att ta sig till grovtippen med en soffa eller en söndrig tv. Det vore väl jättebra om det gick att staden där man bor, en gång i månaden åkte runt och hämtade upp grovsopor. Men nej då, här där jag bor så måste jag betala 400 kronor för att de ska hämta mina större sopor. Det är ju helt sjukt, att man ska vara tvingad att betala för att slänga sopor. Det är inte vad jag kallar bra miljötänk. Så nog har det fan blivit så, att det har blivit en klassmarkering att vara miljömedveten, och det är ju helt absurt i mina ögon.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela