klabbesworldtwo

en liten blogg som handlar om mitt liv och mina tankar om diverse saker....

Det kanske blir flytt...

Publicerad 2019-05-31 23:49:18 i

Det kanske blir så att jag måste lämna mitt kära Dalarna som jag har kommit att älska så enormt mycket. Men det är väl så trots allt, att man måste flytta dit jobben finns. Men det gör ont i mig om jag nu måste lämna Falun och Dalarna. 

Vägskäl...

Publicerad 2019-05-31 23:43:27 i

Jag tror att jag återigen står vid ett vägskäl i mitt liv, och det känns som att jag denna gång inte vet riktigt vilken väg jag ska välja. 

John Cleese har kanske rätt...

Publicerad 2019-05-31 18:50:45 i

Jag tycker inte att folk ska vara så snabba med att döma folk efter hur de uttalar sig, och det vore bra om folk tänkte efter lite före de uttalar sig. 
Det jag vill kommentera, det är ett uttalande som komikern och skådespelaren John Cleese gjorde i veckan. Och det handlade om att han inte längre tycker att London är så värst "brittiskt" längre. Utan han tycker att den politiska korrekthet har gått för långt, och han tycker inte att man kan säga vad som helst utan att bli bemött med en våg av hat som det är idag, och detta kan jag hålla med lite om. För i Sverige har ju åk eran helt blommat ut, för i Sverige kan man inte längre säga vad som helst och framförallt så kan man inte skämta på samma sätt som för några år sen utan att det alltid är någon idiot som blir kränkt. Förut kunde man skämta och skratta åt det en stund och så gick man vidare. Utan är ju alla så jävla lätt kränkta att det är löjligt. 
Men om jag ska läsa mellan raderna en del på Cleese och hans utspel, så tycker han nog att det är på tok för mycket invandrare i London. Mem det är ju samma i Sverige. För i vissa städer så är det så mycket invandrare att man nästan tror att man är utomlands, och det tycker jag inte känns ok. För det är ju fel att känna sig som utlänning i sitt eget land. 

Läser Gellert Tamas...

Publicerad 2019-05-30 18:49:23 i

Det har varit en mycket regnig torsdag och Kristi himmelsfärd dagidag, så det blev att göra lite inomhus aktiviteter idag. 
 
Jag och min polare drog ut på en lite roadtrip idag då vi lirade lite musik i bilen och snacka lite allmänt om livet. 
Vi talade dels en hel del om min nuvarande jobb situation och den är ju inte så jävla munter. Och det blir nog flytt, jag känner det i kroppen, att jag vill flytta ifrån denna jävla håla som kallas Falun. 
Vi gjorde ett stopp på en lokal sibylla kiosk i Borlänge för att få oss lite mat, och vanligtvis så brukar ju sibylla ha bra mat, men detta skit ställe hade helt rent utav skit mat. Så dit lär vi ju inte åka igen. 
 
Men det som stör mig enormt mycket just nu, det är att den svenska arbetsmarknaden är så enormt fyrkantig och rätt sagt usel på att ta tillvara folks kompetens på rätt sätt. Nu har jag en färdig examen och är bra sugen på att jobba, men jag får likt förbannat inget jobb. Självklart fattar jag att det är en stor nackdel att jag inte har körkort. Men det borde gå att fixa jobb till mig ändå, om man som arbetsgivare kunde se mellan fingrarna. Men tyvärr går inte det i landet pk och mellanmjölk  Är bra LESS på hur detta land blivit. 

Veckan som varit...

Publicerad 2019-05-29 18:49:14 i

Jag har inte varit något på praktiken i veckan, och det beroende på mitt allt sviktande psykiska mående. Jag har inte alls mått bra denna vecka och jag tror faktiskt att jag återigen måste ta kontakt med min terapeut för att ta rejält tag i mitt mående. För det känns inte bra denna vecka. Dock känns det jobbigt att vara borta från praktiken för jag vill jobba, men tyvärr går det inte när jag mår som jag mår. Och tror att jag måste ta itu med detta en gång för alla.
 
Jag ska till en vän på lördag för att kolla in finalen i champion League och kanske äta något gott. Och detta ser jag verkligen fram emot, för jag känner för lite social kontakt. 

Har läst Lundell...

Publicerad 2019-05-28 13:51:40 i

Jag har nyss läst klart vardagar2 av Ulf Lundell och det var verkligen bra läsning. Och den var lika bra som förra boken Vardagar. 

Nu är det inlämnat...

Publicerad 2019-05-26 18:06:09 i

Idag har jag och min studie kollega lämnat in vårt examensarbete för rättning, och nu är det a ra att hålla tummarna för att det håller för en kommande opponering. Vi har gjort allt tycker jag för att detta arbete ska bli så bra som möjligt och jag tycker inte att vi hade kunnat göra det bättre. 
 
Jag va och röstade idag också, dock så tycker jag inte direkt om att rösta i ett EU val. För jag tycker inte att jag vet så mycket om dessa kandidater för att kunna göra ett rättvist val. Men jag valde att rösta på vänstern. Och det är väl bättre än att inte rösta. 

Detta med EU valet...

Publicerad 2019-05-25 20:05:14 i

Jag har varken haft tid eller ork för att sätta mig in i detta med EU valet som går av stapeln imorgon. Det har varit för mycket med mitt pluggande och så kommer en del personliga problem utanpå det, så det har inte funnits tid till att bry sig om EU valet. Och sen så undrar jag vad för skillnad min röst gör egentligen? Inte ett dugg om man frågar mig. Så jag vete fan om jag kommer att rösta imorgon.
 
 

Lördag kväll och Bruce....

Publicerad 2019-05-25 19:52:57 i

Det är lördag kväll och jag ligger som så ofta i badet och har det skönt. 
 
Vi har lagt något av de sista händerna på examensarbete idag och vi har bara lite finjusteringar kvar innan vi kan lämna in det. Min kollega är lite osäker på om vi har så det räcker, men jag tror att vi mer än väl har det. Och jag tror att det vi har skrivit mer än väl räcker för att gå upp för en opponering. 
Dock tycker jag fortfarande att det är rätt sanslöst att vi måste gå igenom en opponering för att bli godkända. Och det är som jag ofta sagt under denna utbildning, jag tycker att de som är lärare på denna utbildning "leker högskola , för inte fan kommer framtida arbetsgivare bry sig om ett examensarbete på en yh utbildning. Utan de kollar ner hur mycket erfarenhet man har från verkligheten och från" golvet ". Men, men det är väl bara att följa reglerna och göra som mina lärare säger. 

Har det soft och lyssnar på Whitesnake...

Publicerad 2019-05-24 21:03:26 i

 
Jag har länge varit en stor fan av gruppen Whitesnake, och ikväll så lyssnar jag på en grym live platta med dem som de lirade in för bara några år sen, och jag måste säga att sångaren David Coverdale har verkligen lyckats att bevara sin fantastiska röst bra med åren. 

Sista rycket imorgon...

Publicerad 2019-05-24 18:25:54 i

Jag åker till Avesta imorgon för att lägga den sista finputsen på vårt examensarbete, och jag hoppas verkligen att slutresultatet blir bra så att jag till slut kan få en examen. För det är både jag och min kollega värda, så mycket som jag har slitit med detta arbete. 
 
Jag såg på kvartsfinalen igår mellan Finland och Sverige, och enligt mig så fanns det bara ett lag på rinken, och det var Finland. För de var det bättre lagey trots vad alla sportjournalister säger idag i media i Sverige. Jag tycker att tre kronor spelade på tok för defensivt när de ledde med ett mål. Jag hade gärna sett att de hellre hade spelat mer offensivt och gått för att stänga matchen. Men nejdå, de spelade sjukt defensivt och självklart så straffade det sig mot ett mer hungrigt Finland.
 
Hörde nyss låten Jungleland med Bruce Springsteen, i en live version från turnén kring år 1999/2000, och jag måste säga att denna låt kommer jag nog aldrig att tröttna på. Och vad glad jag är, att jag var på plats i globen 2007, då Bruce lirade där. För då lirade han Jungleland  och det skulle komma att bli en av de sista gånger som saxofonisten Clarence Clemons lirade den låten live. Och jag kommer ihåg som igår hur glad och euforisk jag blev när jag hörde de första tonerna på Jungleland. Ibland kan live musik vara fantastiskt bra. Och den gången var de det. 

Det är då själva fan...

Publicerad 2019-05-23 22:36:03 i

Det blir Finland som vinner ganska så rättvist, för om jag ska vara ärlig så är Finland bättre och de vinner på större hjärta i matchen. 
Jag tycker att tre kronor spelade på tok för defensivt när det väl gällde. 

Overtime...

Publicerad 2019-05-23 22:31:44 i

Det blir så spännande som jag hade på känn att det skulle bli. För jag vet att det oftast blir bra matcher mellan Sverige och Finland. Men jag tror att de många nhl spelare dom Sverige har som är vana vid 3mot3 spel kan kanske vara en fördel för Sverige. 

9.34 kvar...

Publicerad 2019-05-23 22:12:16 i

Det är ÄCKLIGT spännande i denna match. Dock så leder vi med 3-4, men det är långt ifrån avgjort. Och Finland är bra. 

Tack för detta mål...

Publicerad 2019-05-23 21:43:22 i

Detta kommer att bli en rysare, för Finland är bättre än många tro. Men tack som fan för att Sverige gjorde ett sent mål. Och vi leder... 

In med Nylander...

Publicerad 2019-05-23 21:32:56 i

Det är väldigt svårt att förstå hur man inte kan spela William Nylander mer? Han är ju het... 

Ser inte bra ut...

Publicerad 2019-05-23 21:30:10 i

Jag måste berömma detta finska landslag i hockey, för de är enormt bra. Och man ska tänka på att Finland inte har en enda NHL spelare, medans att tre kronor vimlar av nhl stjärnor. Men det är bara att ta av hatten för hur Finland lirar. De är bästa laget på isen just nu, tre kronor måste bättra sig enormt.
 
 

Målvaktstavla av Lundqvist...

Publicerad 2019-05-23 20:51:55 i

Den första perioden är slut och den slutar i tre kronors fördel tack och lov, för efter att Finland har gjort 1-0 efter 1 minut så tycker jag att Sverige har tagit över lite i matchen. Det känns bra. 

VM i SVT...

Publicerad 2019-05-23 20:48:09 i

Jag tycker att det är mycket roligt att hockey VM är tillbaka i SVT. För man slipper ju all reklam, det är ett stort plus. 
 

Kvartsfinalen...

Publicerad 2019-05-23 20:41:36 i

 
 
Kollar just nu på VM kvartsfinalen mellan Finland och Sverige i VM turneringen detta år. 
Och det blev en chockstart av Finland, för de gjorde 1-0 efter bara någon minut. Men lyckligtvis så kvitterade Sverige efter ett lysande på och så var det 1-1. Och ju mer matchen pågått så tycker jag att tre kronor har kommit bra in i matchen. 

Inte långt kvar nu...

Publicerad 2019-05-23 19:06:26 i

Det har inte blivit mycket skrivande här på bloggen den senaste tiden, och det beror en hel del på att jag har haft fullt upp med skolan och den praktik jag har varit ute på de senaste veckorna. Och det har hänt en hel del under sista tiden som jag inte har skrivit här. Det är intresaäDra klipp för att radera med en grej med denna blogg, för jag mår inte bra om jag inte får blogga på ett tag. För denna blogg har kommit att betyda mycket för mitt mående ska det komma att visa sig. Så jag kommer nog att blogga så länge som jag tycker att det är kul.
 
Hade ett möte med mina lärare om hur det har gått för mig på praktiken och som vanligt så uppför de sig som idioter när mina två handledare är med, och nog tyckte de nog att mina lärare va bra negativa. Det är lite som att de nästan letar fel hos mig. Den känslan har jag haft från allra första dagen som jag påbörjade denna utbildning.
Men nu är det så lyckosamt för mig att jag har gjort en enormt bra praktik, så det fanns inget dåligt att hitta hos mig. Så jag kommer nog att gå ett rätt bra slutomdöme på denna praktik.
Och sen till sist en sak. Mina lärare gav mig stort beröm över att jag hade fixat denna praktik själv, men vad fan skulle jag göra. För jag var ju så illa tvungen, för jag fick ju ingen hjälp alls från mina lärare, trots att de SKA hjälpa mig med praktik om det skiter sig. Men nej ingen hjälp alls från deras sida.. Men jag kan lova att jag kommet att ta upp detta med mina lärare efter att jag har tagit examen.
 
Lyssnar på Gyllene Tider just nu och deras skiva moderna tider. Och jag har alltid varit svag för Gessle och hur hans röst lät på denna tidiga tid i deras karriär. Han hade med riv i rösten då. Det är konstigt att han tappade denna röst under resten av hans karriär. 

Eurovision...

Publicerad 2019-05-18 22:34:34 i

Jag kollade några minuter på eurovision spektaklet, men det är rätt sjukt att vid tid 2234 så hade de knappt kommit halvvägs med låtarna. Vid denna tid förr så hade ju halva poängsättnigen varit nästan klar. Det är helt klart att denna skit tävling har helt spårat ur. 

En lugn kväll...

Publicerad 2019-05-18 22:14:12 i

 
Det är en lugn kväll ikväll för mig. Mitt mående gör att jag inte orkar med något annat än att lyssna på musik som gör mig lugn och en god bok. 
Det är helt sanslöst att jag kanske kommer att bli tvungen att söka soc bidrag när jag snart har en klar utbildning. Det var inte riktigt det jag hade väntat mig efter att ha slitit mig igenom denna utbildning. Det är ett STORT fel på detta land när man har en utbildning men ÄNDÅ INTE kan få jobb. Det är inte konstigt att folk mår dåligt i detta land. 

Varför har hon en krönika?

Publicerad 2019-05-18 18:58:54 i

Jag har lite svårt att förstå varför denna kvinna har en egen krönika i Aftonbladet. För vad har hon gjort för mänskligheten som gör att hon är värd denna plattform? Det hon har gjort är att typ hänga ut sexistiska kommentarer på hennes Instagram. Och sen har hon målat ut sig som en galen manshatare. Det borde väl krävas mer för att få en egen krönika i en av våra största kvällstidningar. Jag tycker mer och mer att vi belönar dumhet framför klokhet och visdom.
 
 

U länderna måste klara sig själva...

Publicerad 2019-05-17 21:49:49 i

Jag vet att jag enormt förenklar en stor fråga nu, men jag tror att länderna på den afrikanska kontinenten måste börja att klara sig själva utan stöd från länderna i väst. Jag är urless på att se årligen en massa reklam om att skänka pengar via diverse organisationer som säger sig att de vet att mer än 90 procent av pengarna går fram till ändamålet  Men de flesta vet nog att det inte är sant. Och jag kommer aldrig att ge pengar till dessa oseriösa organisationer. 

Gunnar Sträng hade rätt redan då...

Publicerad 2019-05-17 21:40:16 i

Det är intressant ibland att läsa biografier om kända svenska personer. Och just nu läser jag journalisten och tvmannen Åke Ortmark och hans biografi. En rätt intressant bok i många stunder. 
Dock så var det ett stycke som fastnade hos mig nyss och det rör en intervju som Ortmark gjorde med våran finansminister Gunnar Sträng, och jag måste ge Sträng rätt i det han säger här angående u-länderna och dess framtid.
"U-länderna måste gå igenom sin Gustav Vasa tid liksom vi en gång: svält, uppror, krig - det sker en anpassning så småningom ska du se. Som hos oss.. Uländerna kan inte hjälpas såna som dom är. De måste klara sig på egen hand." 

God mat och dryck ikväll...

Publicerad 2019-05-17 19:38:07 i

Jag har längtat hela veckan efter fredag kväll. För hade tänkt att festa till med lite god mat och dryck ikväll. Och ikväll blir det laxpaket och ett gott vitt vin till. 
 
En undran bara. Hur i hela friden kan man göra Greta Thunberg till hedersdoktor? Vad är det egentligen hon har åstadkommit? Hon har skolkat lite från skolan och demonstrerat mot miljön. Och för detta blir hon hedersdoktor. Om jag var mångårig forskare inom medicin på Karolinska institutet till exempel, så skulle jag vara sjukt arg. Här forskar man på något viktigt och något som är bra för samhället och så går en liten ungjävel och blir hedersdoktor. Ur led är tiden. 

Inte konstigt att folk mår dåligt...

Publicerad 2019-05-17 18:55:05 i

Det är inte konstigt att folk mår dåligt i detta land, när det är så svårt att få jobb. För jag tror att de allra flesta i Sverige bara vill ha ett jobb att gå till, få en lön som gör att de kan leva ett helt normalt liv. Jag tror att de flesta nöjer sig med det. Jag är iallafall en av dem. 

Åter en jävla vecka...

Publicerad 2019-05-17 18:32:19 i

Denna vecka kommer väl inte jag att minnas med glädje direkt, utan jag vill helst glömma den och gå vidare med mitt liv. 
Men det är fan helt otroligt att här står jag snart med en examen från en skötare inom psykiatrin och jag får ÄNDÅ inget jobb? Vad fan är det för arbetsmarknad vi har i detta land? Här gör man allt för att man ska vara så anställningsbarhet som det går och pluggar häcken av mig, men det resulterar i typ ännu mer arbetslöshet för mig. Tycker det är sjukt, och det är inte konstigt att man funderar en och två gånger på att emigrera och lämna detta skit land. För nej det är nog Muhammed och hans kusiner som får jobben numera i detta land känns det som. 

Ännu ett nej....

Publicerad 2019-05-14 15:40:38 i

Vad fan är det som pågår? Jag fick idag ännu ett nej på en jobbansökan om sommarjobb. Och det börjar att bli bra knäckande för självförtroendet mitt med alla dessa jävla nej. Och det måste vara något som inte stämmer när jag får så många nej hela tiden. För det sägs ju hela tiden bland folk och i medierna att det behövs folk inom psykiatrin. Men jag är ju mindre het som som jobbsökare än när jag var arbetslös. Jag tycker mer och mer att den arbetsmarknad vi har i detta land är HELT SJUK, OCH JAG BÖRJAR ATT HATA SVERIGE SÅ MYCKET SNART att jag mår illa. Man blir ju bara motarbetad hela tiden. 

Det bara går runt och runt...

Publicerad 2019-05-13 20:18:07 i

Det går bara runt och runt i huvudet ikväll, men det är väl inte så konstigt med tanke på allt skit som hänt de sista dagarna. Och det var inte direkt roligt att vakna upp och höra om att jag var sämst på förra sommarens sommarjobb, trots att jag slet som ett djur. 

lite tankar från ett stadshus....

Publicerad 2019-05-13 20:08:32 i

Jag hade ju vägarna förbi stadshuset i Borlänge idag för att lämna in mitt utdrag ifrån brottsregistret, och det har ju dröjt en liten stund så jag var glad att jag äntligen kunde göra detta. Men när jag skulle lämna in det över disk i Borlänges stadshus så var det en viktigpetter till expedit där som sa att jag var tvingad att beställa tid med dem från personal avdelningen, för det gick till så att jag tillsammans med dem som intervjuade mig för detta jobb, skulle vara med när jag öppnade mitt kuvert, men jag sa ju till idioten i expeditionen att jag inte hade fått någon som helst info om detta, men han stod på sig och sa att det är så det går till.
Men jag nämnde för expedition idioten att jag jobbar i Mora och kan inte ta ledigt hursomhelst, så jag nämnde i förbifarten att går det inte att göra ett undantag för mig, jag har ju ändå sökt jobb och jag ska inte till stadshuset för att söka bidrag som de andra jävla invandrar idioterna som jag såg där.
Men nej då, killen i expeditionen sa att regler är regler och det går inte att göra ett undantag för mig. Så jag får alltså ta ledigt en extra jävla dag för att åka till Borlänge för att jag ska tillsammans med andra idioter vara med när de ska öppna mitt kuvert, istället för som det brukar vara, att man kan skicka sitt kuvert till dem. Snacka om idiotisk byråkrati i detta jävla land.
 
Precis när jag kom till stadshuset, så gick jag fram till idioten i stadshusets expedition, och sa att jag ville lämna detta utdrag från brottsregistret, men de sa att alla på personalavdelningen är upptagna tyvärr, men om du väntar en stund så ska du se att de kommer ut till dig, sa han till mig, så jag slog mig ned och väntade då en stund.
Det var bara en liten notis som jag gjorde, och det var att det bara var invandrare tillsammans med mig i stadshusets entree denna dag, och det var fan i mig inte klokt. För det enda jag såg, det var att dessa invandrare lämnade in ansökan på ansökan om socialbidrag, och jag tänkte då. Vad kostar inte detta Sverige? För inte är det gratis inte att alla dessa invandrare söker så mycket socialbidrag. Men det börjar ju märkas nu, för många kommuner runt om i svedala börjar ju gå på knäna när det kommer kostnader för det sociala i dessa stackars kommuner. Nej vi borde ha varit mycket mer restriktiva med hur många invandrare som vi tar in i Sverige. Det är ju självklart att det inte håller att ta emot alla dessa, det kommer att kosta i långa loppet, och det är ju exakt det som har börjat att ske.

Jag har väldigt märka tankar...

Publicerad 2019-05-13 18:15:58 i

Jag vet inte riktigt vad det är, men jag börjar att få VÄLDIGT märka tankar i huvudet. Men det är väl inte så konstigt när samhället ser ut som det gör. 

Måste nog lämna...

Publicerad 2019-05-13 17:05:39 i

Jag måste nog lämna denna stad som jag lever och bor i just nu. För det känns ju som att denna stad bara håller på att stjälpa mig mer och mer. Kommer jag inte härifrån snart så tror jag att det kommer att gå illa för mig är jag rädd. 

Det tar aldrig slut...

Publicerad 2019-05-13 09:39:25 i

Så har jag ännu en gång gått på en av många tusen minor i mitt liv, och det verkar som att det liksom aldrig slutar att upphöra med alla mina bakslag. Jag vet inte riktigt hur mycket skit jag ska orka med innan jag fan tar livet av mig. Är SÅ TRÖTT PÅ ATT DET alltid skiter sig för mig. 
 
Denna gång gällde det sommarjobb här i Falun, och jag fick ett sms om att jag tydligen inte är bra nog för att kunna jobba i denna kommun. 
Jag är tydligen helt värdelös och det kanske jag är. Fan vad trött jag är på mitt liv. Jag orkar snart inte med detta så kallade liv.... :(

Jag verkar få rätt...

Publicerad 2019-05-12 17:58:40 i

Det står 0-4 till tre kronor just nu mot Italien 7 hockey VM. Och det känns riktigt bra tycker jag. För jag vill ha en stor seger mot Italien, för vi ÅR bättre än dem. 

Ser bra ut....

Publicerad 2019-05-12 17:33:48 i

Det är ju ishockey VM just nu och just nu spelar tre kronor mot Italien och vi leder med 0-2. Och det känns skönt om vi kunde vinna en enkel seger mot dem. För nog är vi bättre än Italien i hockey.

Bra skrivet Guillou..

Publicerad 2019-05-12 17:12:09 i

Jag tycker att det var en väldigt bra krönika som Jan Guillou skrev ikväll om att man borde förbjuda religiösa friskolor. Jag tycker inte att det borde finnas i Sverige.

2 dagars hårt plugg

Publicerad 2019-05-12 16:52:19 i

Jag är nu hemma efter att ha tillbringat två dagar hos min kompis. Vi har under dessa två dagar jobbat stenhårt examensarbete.
 
Därför tänker jag ta en paus ikväll ifrån allt pluggande. 
 
Det blir hur ett hett bad, ett glas vin och sen bara ta det lugnt.

Det känns inte bra...

Publicerad 2019-05-11 09:46:07 i

Det känns jävligt nattsvart just nu, och det verkar lite som att jag håller på att förlora hoppet lite om framtiden... 
 
 

My life is a struggle...

Publicerad 2019-05-10 20:05:48 i

Hörde nyss Neil Young sjunga "Im a lonely man in a tough world", och det är fan i mig precis så jag känner mig. Jag känner mig ibland bra ensam i denna tuffa och rött så sjuka värld. En värld som jag mer och mer känner mig vilsen i och inte så hemma i... 

Ska ta mig en bläcka ikväll..

Publicerad 2019-05-10 19:08:12 i

Jag tänker deppa som dan ikväll och dricka massor av vin och laga god mat för att kunna vakna upp imorgon för att ta nya tag. 
Blir någon sorts gryta ikväll. 
 
Har satt på live skivan Weld med Neil young. Tror att dess oväsen passar bra för mitt mående just nu. 

Tack Sverige för att ni är ett sån skit land...

Publicerad 2019-05-10 18:16:56 i

Jag börjar så smått att börja att lite smått att hata detta land Sverige som jag snart i 40 år varit en del av, men jag känner att jag mer och mer börjar att icke trivas här. För det verkar som att om man är som jag, som VILL jobba och göra rätt för sig, då ska man tydligen inte bo här. För jag tycker att det mer känns som att de mer satsar på invandrare och folk med icke utbildning i detta land. Men vi som har gjort rätt för oss och sliter sig igenom en utbildning, oss sliter man i. Utan man ska väl hellre heta Muhammed och komma från Syrien så löser sig allt ska du se. För då finns det utbildning, bidrag och bostad. Jag tycker att det är sjukt som det blivit... 

Läser Lundell...

Publicerad 2019-05-09 18:45:44 i

Jag har köpt Ulf Lundells nya bok vardagar 2 och jag har väl läst en si så där 200 sidor och den är precis så bra som jag tyckte att vardagar 1 var. 

Hon ringde...

Publicerad 2019-05-09 18:38:33 i

Jag såg att du hade ringt mig sent igår, och du kanske undrade varför jag inte svarade. Men det är väl inte så jävla svårt att förstå varför. För efter det du gjort så vill jag verkligen INTE vara vän med dig. Och är det något jag ogillar så är det skit snack. Så hejdå med dig... 
 
Annars har det varit en bra dag idag och det har varit en rätt så ok dag på praktiken. Det var mycket att göra idag och det gillar jag, för det är som jag brukar säga, att ju mer det finns för mig att göra, desto bättre trivs jag. 
 
Det börjar ju att dra ihop sig när det kommer till vårat examensarbete, för den 25 maj är det deadline. Men jag tror att vi kommer att hinna bli klart med allt. Och jag måste säga att min studie kollega har skärpt till sig verkligen och han har visat nya sidor hos sig som har gjort att arbetet fram tills nu har förflutit enormt bra. 

Det är EU val snart...

Publicerad 2019-05-08 17:29:54 i

Jag hade vägarna förbi biblioteket idag och då hade man börjat med röstning inför EU valet. Men jag känner verkligen INTE för att rösta i detta val. För vad spelar min röst för roll egentligen i detta val? Det är ju ändå några andra som bestämmer vad som ska hända med Europa. Och sen känner jag mer och mer att vad ska vi med EU till? Vad spelar Sverige för roll i den europeiska gemenskapen? Jag tycker mer att vi kanske borde gå ut ur EU... 

Kan det inte vara över snart...

Publicerad 2019-05-08 17:09:24 i

Fan vad jag längtar tills att denna jävla skit utbildning är klar!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 
JAG HATAR ALLT!!!!!!! SOM HAR MED DENNA UTBILDNING ATT GÖRA. 

Hur kan du va så enormt dum???

Publicerad 2019-05-07 21:39:39 i

Ibland så undrar jag hur folks hjärnor funkar? Och jag undrar ibland hur folk tänker. För jag fick ikväll höra från en nära bekant i min utbildning som har pratat lite väl mycket vid sidan mun på sin praktik. Och hon verkar tro att hon är bäst i klassen och bäst på sin praktik och typ att hon kan göra vad fan hon vill utan att det får konsekvenser. Men det blir det nu, för det jag fick höra ikväll, det var fan i mig för mycket. Nu har hon verkligen gjort bort sig hos mig. Jag kommer INTE att vara din vän längre. Någon gräns måste jag dra. 

Efterspel till fiaskot metoo...

Publicerad 2019-05-07 19:32:13 i

Det verkar mer och mer som att det trots allt blir kvinnorna som återigen blir förlorare till ännu ett spektakel och fiasko i medierna, jag tänker på fenomenet metoo. För det verkar ju som att de män som hängdes ut kommer att gå fria från alla anklagelser och kommer att kunna i media i år framåt sitta och tala om hur oskyldiga de var trots alla anklagelser. 
För nu kommer ju Fredrik Virtanen med en bok där han skriver om hur oskyldig han är. Det är lite lustigt att den kommer nästan samtidigt som att den kvinnan som hängde ut hans namn offentligt på sociala medier i samma tur förlorar sitt jobb som krönikor på tidningen Metro och allt mer framställs som en förlorare i alla medier. Det var ju också länge sen man såg henne som en del av nyhetspanelen i tv4. Det säger väl en del av den "loser-stämpel" som det numera står stämplat i pannan på henne.
Och dom det inte vore nog så kommer Martin Timell att bli friad från alla anklagelser och det tycker jag nästan ord rätt, med tanke på hur han har hängts ut i media. Jag hoppas att han tilldöms ett redigt skadestånd. Det vore nästan rättvist å hans fördel. 

Är bättre idag...

Publicerad 2019-05-07 19:21:50 i

Till skillnad mot igår så har det varit en riktigt bra dag idag. Och det har gått bra på praktiken och jag har fått gjort en hel del skolarbete också, så det har varit en bra dag för mig. 
 
Så ska ta och fortsätta denna dag med att laga till en god middag nu. 

Ny bok av Uffe...

Publicerad 2019-05-06 21:00:11 i

Något som är en stor tröst just nu, det är ju att Ulf Lundell har släppt en ny bok, Vardagar 2. Och den är precis så bra som jag trodde att den skulle vara. 

Inte bra idag...

Publicerad 2019-05-06 20:38:03 i

Jag känner mig inte kung idag, för det har varit en rejält dålig dag. Jag kanske utstrålar att det är bra på utsidan, men inombords är det som att jag vill skjuta skallen av mig. 

Varför har vi kosläpp???

Publicerad 2019-05-05 16:53:44 i

Jag förstår ibland inte vissa nymodigheter i dagens samhälle. Och det jag inte förstår nu, det är detta med kosläpp som tydligen har blivit populära utflyktsmål för dagens svenska befolkning. Men varför besöker man ett kosläpp? För kor är väl det mest vanliga djur som vi har. Eller vet inte folk idag vad en ko är eller hur den ser ut?
 
 

Den svenska psykvården och brottaren M Ljungberg...

Publicerad 2019-05-05 15:39:01 i

Jag lyssnar just nu på Radiosporten och dess dokumentär om brottaren Mikael Ljungberg och hur hans liv blev efter hans karriär som brottare. Och man kan väl säga att den inte direkt var ljus. För det är ju känt, att många idrottare som lägger av, får ibland problem med att gå tillbaka till ett vanligt liv efter elit karriären. 
Men det som är så sjukt och sorgligt med just fallet Mikael Ljungberg, det är hur fel psykvården agerade i hans fall. För enligt dokumentären som jag lyssnar på, så har Ljungberg kort innan han går bort försökt att ta sitt liv två gånger. Och när han väl blir inlagd för tvångsvård så säger Mikaels brorsa till en av läkarna på det sjukhus som Mikael var inlagd på, att de skulle ringa brodern till Mikael om Mikael släpps ut. Och detta för att man skulle ha koll på vad Mikael hade för sig. För det fanns ju risk för att Mikael kunde ta sitt liv ännu en gång. 
Men tror ni detta sker, nej då. För läkaren skriver ut Mikael utan att höra av sig till Mikael och hans bror. Och självklart blir brodern arg och undrar varför inte läkaren hörde av sig. Och det svar brodern fick var, det var att så gör vi inte och det finns regler som gör att vi inte på detta sjukhus kan ringa hur som helst. Och sen händer det som inte får hända, Mikael tar livet av sig. Skulle han varit under läkarvård så kanske han hade levt idag. Frågan jag ställer mig hur fan detta kunde hända? För det är ju självklart att en läkare inte kan skriva ut en självmordsbenägen patient hur som helst? Den svenska psykvården funkar INTE bra i mina öron och ögon.
 

Min uppväxt...

Publicerad 2019-05-04 23:16:03 i

Jag är otroligt glad över den uppväxt som jag har fått och jag är evigt tacksam över den fighting spirit som jag har fått från mina föräldrar. För jag hade INTE fixat mina år fram tills nu utan att jag har haft mina föräldrar som stöd. 

Har börjat med terapi...

Publicerad 2019-05-04 23:08:31 i

Jag har börjat att gå i terapi och jag hade min första session i veckan. Dock så tycker jag inte att detta första möte var så bra. Men det kanske blir bättre eftersom. 

Såg han live...

Publicerad 2019-05-04 22:56:48 i

Jag är dock glad att ha sett Bryan Adams live 1997 i globen. Dock så var det inte den konsert jag hade velat att det skulle va. Men det är kul att ha sett en konsert med han. 

Bryan Adams live 1991..

Publicerad 2019-05-04 22:49:42 i

Jag fortsätter kvällen med att kolla in en gammal bootleg med Bryan Adams från hans succeartade turné waking up The neighbours world tour 1991/1992. Och jag hade inte chansen att se Bryan då, men såg han några år senare år 1997 i globen i Stockholm. Det var inte lika bra tror jag som 1991 vändan. För av det jag ser på denna dvd så var Bryan on The top of his game dessa år. 
 
 

Kvällstidningarna av idag...

Publicerad 2019-05-04 18:16:26 i

Jag tycker att det är en sorglig utveckling som har skett när det kommer till våra kvällstidningar. För det var ju roligt att läsa dem förr, men idag så känns det som att man läser en skvallertidning och detta är trist. För jag har svårt att förstå det "ENORMA" intresse som kvällstidningarna visar för jubelidioter som Bianca Ingrosso och liknande idioter. 

Sverige är bra jävla trist ibland...

Publicerad 2019-05-04 18:07:09 i

Jag tycker mer och mer att Sverige börjar att bli ett bra trist och "kallt" land. Och det är som Orup sjunger om staden Stockholm, "...för Stockholm har blivit kallt"  Och den låten kunde lika gärna handla om Sverige.
För jag tycker att det börjar att bli lite väl mycket med alla förbud i detta land. För svenskar kan ju inte längre ta ett bloss på krogen efter att de har avnjutit en god måltid, utan ska de röka så får de nästan gå hem för att ta ett bloss. Jag kan ju tycka, att har man ätit för dyra pengar på krogen, så tycker jag nästan att folk ska få ta ett bloss. Och är det så att det är någon feminist fitta till kvinna som stör sig på lite rök, då får hon väl gå någon annanstans. Låt folk få njuta lite... 

Grymt kul kväll på krogen....

Publicerad 2019-05-04 17:56:44 i

 
Jag hade den stora lyckan att bli bjuden på en releasefest igår med artisten Hanna Turis, jag hade ingen aning om vem hon var, men det kom att bli en helt lysande kväll igår. För hon framträdde på krogen Harrys igår, och vete fan om det var rätt lokal för hennes ganska melankoliska och akustiska musik. För folk var fulla som as igår och överröstade Hanna igår. Fast då tog Hanna på sig partyhatten och spelade några mer rockiga låtar och några covers. Och jag tror det hjälpte, för hon vann faktiskt över några fyllos på sin sida. 
Hursomhelst så va de en grym konsert och kul att ta en öl på lokal. 

Hemma igen...

Publicerad 2019-05-02 18:22:16 i

Jag är hemma nu och jag slappar i mitt badkar med en go whisky och lite Jill Johnson på stereon. Måste säga att hon är en grymt bra sångerska. Det är trist att hon inte är större i USA än vad hon är nu. Jag tror hon har turnerat lite däröver, men det känns liksom inte som att det har lossnat riktigt för henne där. Men det är synd, för hon är grymt bra. 
 
Dock så har jag och min studie polare avverkat två bra dagar med examensarbete jobb. Och det var två bra dagar då vi fick mycket gjort. 
Trist bara att hans tjej hela tiden ska ha sin jävla mobil framme när vi ska se en film eller liknande på kvällen. Jag KAN aldrig förlika mig med folks användande av mobiler. Jsg tycker fortfarande att det är störande om man är hemma hos folk och man som gäst ser att värdfolket mer är intresserad av sina sociala medier än sina gäster. Jag tycker och kommer alltid att tycka att det är ohyfsat. 
Ja jag vet att jag är en dinosaurie som tycker så, men jag står för dessa ord. Sen kan andra dra åt helvete  
 
Jag måste bara skriva lite om alla invandrare i Avesta. För nog tycker jag att det är rätt sjukt att man kan gå länge, mitt på dagen i Avesta centrum och det enda man ser är invandrare. Och det enda jag hör är utländska språk om jag sätter mig ner för en fika i något av detta centrums lokala fik. Detta är inte bra. Men jag märker ju på inhemska svenska Avesta bor att de har tröttnat och börjar i större mängd att flytta från Avesta och dess centrala delar. Men jag förstår dem. För vem fan vill bo i ett invandrar getto med enbart invandrare. Inte jag iallafall. 

Jag känner sån tvekan...

Publicerad 2019-05-01 22:12:41 i

Jag är SÅÅÅÅ trött på denna utbildning så det finns inte, och jag känner just nu sån olust för detta att jag inte vet riktigt hur jag ska finna ork för att slutföra detta. Det känns som att det kommer att gå åt helvete riktigt just nu. 
Det värsta är att jag vet inte riktigt vad jag gör om jag inte lyckas med att ta examen. 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela