klabbesworldtwo

en liten blogg som handlar om mitt liv och mina tankar om diverse saker....

Den svenska psykvården och brottaren M Ljungberg...

Publicerad 2019-05-05 15:39:01 i

Jag lyssnar just nu på Radiosporten och dess dokumentär om brottaren Mikael Ljungberg och hur hans liv blev efter hans karriär som brottare. Och man kan väl säga att den inte direkt var ljus. För det är ju känt, att många idrottare som lägger av, får ibland problem med att gå tillbaka till ett vanligt liv efter elit karriären. 
Men det som är så sjukt och sorgligt med just fallet Mikael Ljungberg, det är hur fel psykvården agerade i hans fall. För enligt dokumentären som jag lyssnar på, så har Ljungberg kort innan han går bort försökt att ta sitt liv två gånger. Och när han väl blir inlagd för tvångsvård så säger Mikaels brorsa till en av läkarna på det sjukhus som Mikael var inlagd på, att de skulle ringa brodern till Mikael om Mikael släpps ut. Och detta för att man skulle ha koll på vad Mikael hade för sig. För det fanns ju risk för att Mikael kunde ta sitt liv ännu en gång. 
Men tror ni detta sker, nej då. För läkaren skriver ut Mikael utan att höra av sig till Mikael och hans bror. Och självklart blir brodern arg och undrar varför inte läkaren hörde av sig. Och det svar brodern fick var, det var att så gör vi inte och det finns regler som gör att vi inte på detta sjukhus kan ringa hur som helst. Och sen händer det som inte får hända, Mikael tar livet av sig. Skulle han varit under läkarvård så kanske han hade levt idag. Frågan jag ställer mig hur fan detta kunde hända? För det är ju självklart att en läkare inte kan skriva ut en självmordsbenägen patient hur som helst? Den svenska psykvården funkar INTE bra i mina öron och ögon.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela