klabbesworldtwo

en liten blogg som handlar om mitt liv och mina tankar om diverse saker....

Men kan vi inte glömma Ludmila...

Publicerad 2019-09-30 22:03:02 i

 
Hur i HELVETE kan sveriges television nämna Ludmila Enqvist i ett sammanhang som detta? Hon var dopad under alla år som hon tävlade för Sverige och jag hade hoppats att hon var glömd och begraven, men nej då. Hon ska nämnas varje gång det är svenska friidrotts framgångar. 

VM GULD FÖR Daniel Ståhl....

Publicerad 2019-09-30 21:33:00 i

 Vad roligt för Daniel Ståhl att han fick vinna VM guld. Han har ju haft det bra svårt i stora finaler förut, så det var skönt att han äntligen fick vinna sitt vmguld.
 
 

Han leder inför sista omgången...

Publicerad 2019-09-30 21:20:11 i

 
Jag tycker inte det är samma Ståhl ikväll, för det känns som att han är väldigt drabbad och spänd i denna tävling. Dock så är det ju tur att de övriga tävlande är lika dåliga. 

Vi får hålla på Ståhl ikväll....

Publicerad 2019-09-30 20:46:22 i

 
Jag tycker att det är en mycket sammanbiten Daniel Ståhl som vi får se ikväll. Man får hoppas att han lyckas att hålla nerverna i kontroll. 
Men det ser ju bra ut efter tre omgångar. 

Dessa galor. Vem bryr sig egentligen???

Publicerad 2019-09-30 19:03:53 i

 
Det är barncancergala ikväll på femman. Men är det egentligen någon därute som bryr sig idag om dessa fjantiga och i mitt tycke helt värdelöst omoderna galor? Jag tror inte det är många som kommer titta på detta ikväll. 

Min vän blev dålig och lite av hur samhället ser ut idag...

Publicerad 2019-09-29 17:35:09 i

 
Tyvärr så blev min vän akut sjuk när vi var på väg hem igår och jag fick hjälpa henne så gott det bara gick, och det blev till slut bra. 
Dock är det bara några detaljer som jag tänker på så här dagen efter. Och det första är hur folk som såg att det var illa ställt ked min vän men som ÄNDÅ bara fick förbi utan att fråga om vi behövde hjälp. Hur FAN KAN MAN GÖRA SÅ? Man ser att en person är dålig och ligger på marken, då går man väl fram och frågar om man kan hjälpa till med något. Nejdå dessa människor bara gick vidare i natten och brydde sig bara om sig själva. För mig är det självklart att man hjälper till.
Sen måste jag bara nämna den sjuka kontakt som jag hade med 112 och deras IDIOT som satt i telefon växeln. Det ska nämnas att jag var väl i affekt och jag kanske inte var speciellt trevlig i tonen till henne, men jag hade panik för att min vän hade akuta magsmärtor och var i stort behov av ambulans. Och det enda svar jag fick, det var att vi stod på väntelista, men då frågade jag om hon kunde säga på ett ungefär hur länge det skulle dröja innan en taxi kom, men det kunde inte idioten heller säga. Och det är ju helt sjukt att man ska behöva att höra att man står på en väntelista när min vän är i akut behov av vård. 
Och det tredje som jag tänker på, det är alla dessa frågor som växeltelefonisten ställde till mig mitt i all panik. Och hur fan ska jag kunna hålla koll på alla svar när min vän är i panik tillstånd. 
Nej mina damer och herrar, det svenska samhället håller på att falla sönder, det är ju inget snack om det. Men Greta Thunberg kan väl fortsätta sin idiotiska miljöidioti medan Sverige håller på att falla sönder. 

Det blev utgång igår...

Publicerad 2019-09-29 17:24:21 i

Det blev en mycket kul kväll igår med en vän när vi gjorde stan i Borlänge, och jag måste återigen säga att det är bra mycket roligare att gå ut i Borlänge mot att gå ut i Falun. Jag tycker att det är mycket trevligare folk i Borlänge. 

Ge mig ett skäl varför jag ska bry mig?

Publicerad 2019-09-28 00:32:40 i

Snälla svenska folket, kan ni ge mig tre bra skäl till varför jag ska bry mig om den rådande klimat hysterin? Jag själv ser inga som helst orsaker till varför jag ska bry mig om sett tramseri. För det är väl som vanligt med alla "flugor" som drar över Sverige. Det är hysteriskt ett tag och media skriver som tokar i några dagar, sen skriver de om något annat och svenska folket går vidare och bryr sig om andra saker. Jag tror att denna klimathysteri kommer att vara bortglömt om några veckor och sen kommer man att kunna läsa om vilken bluff som Greta Thunberg är. 

Kommer det leda till något...

Publicerad 2019-09-27 23:26:27 i

Dessa demonstrationer som har varit idag i klimatets tema, kommer de leda till något konkret? Jag tror ärligt att det inte kommer göra det. För det är väl som vanligt att folk går ut och demonstrerar och tror att deras protest ska leda någon vart.
Men mina damer och herrar, ni är så jävla blåsta så det finns inte. Och jag fick frågan idag att gå ut och demonstrera, men fan heller att jag gör det. Ska jag ut och demonstrera, då ska det vara för något som verkligen berör mig. 

Klimatstrejka NEJ TACK!!!!

Publicerad 2019-09-27 19:12:03 i

Jag fick frågan idag om jag skulle hänga med och klimatstrejka, men TACK MEN NEJ TACK sa jag till min vän som frågade. Det finns väl roligare saker att ägna sig åt än att hänga med en massa klimattalibaner.
 
 

The Ark

Publicerad 2019-09-27 12:57:52 i

 
Jag lyssnar på en best of med denna grupp just nu, och jag kan inte komma ifrån att The Ark nog är en av mina favoriter de senaste tjugo åren när det kommer till svensk musik. 

Hade gett dem sparken...

Publicerad 2019-09-27 12:03:43 i

 
Detta med Greta Thunberg och hennes miljöttjaffs börjar verkligen att gå till överdrift och det börjar också att bli bra löjligt nu när hon börjar att blanda in vuxna människor i sitt miljö strejkande. För det är väl på sätt och vis ok om unga strejkar, för det hör väl till deras uppväxt att de unga idag ska strejka och göra uppror mot oss vuxna, och detta kan jag köpa. Men när hon nu vill att vuxna ska ge sig ut denna fredag och strejka, då måste jag bara reagera. För detta tycker inte jag är ok, och hade jag haft ett företag och mina anställda hade gett sig av för att ge dig ut och strejka, då hade jag gett dem sparken direkt. Inget snack om saken. 

Tack Arne för allt...

Publicerad 2019-09-26 11:31:58 i

 
Det är lite sorgligt att se denna förstasida på DN kultur, för jag var inte riktigt beredd på att få se denna idag. Men allt har ju sin tid och det är ju så att vi inte lever för evigt. Och jag måste nog säga att det känns lite som att en era är slut nu med Arne Weises bortgång, för det känns som att en del av det gamla svenska folkhemmet, som inte längre finns, försvinner med Arne. 

Börjar fasaden kring Thunberg att avslöjas nu?

Publicerad 2019-09-25 19:06:33 i

 
Jag köper inte allt som Greta Thunberg säger och gör, men det är klart att vi ska bry oss om miljön. Men det börjar att bli bra jävla löjligt med den cirkus som är kring denna unga tjej. Och jag VET att vi ska vara rädd om miljön och jag är för att vi sha vara rädd om planeten. Men att hålla på som denna tjej, det börjar att bli bra jävla löjligt. Och jag bara väntar på att när skandalerna och bluffen kring Greta kommer att avslöjas och vilken eller vilka som står bakom henne. 
Men jag köper inte allt som rör henne. 

Hatar min situation...

Publicerad 2019-09-22 23:10:44 i

Jag känner sån hopplöshet ibland, och speciellt idag. Jag har mått uruselt hela dagen. Vete fan vad det beror på. Jag tror att det är min livssituation, och som är rätt lik din. Vi har båda blivit uselt behandlade på våra arbetsplatser, och jag mår skit tack vare att jag inte har något jobb. Och jag vete fan om det ibland är någon mening med att anstränga sig när det hela jävla tiden bara går åt helvete för mig.
För här har man slitit arslet av sig på vår ut, och vad är tacken. Att man blir uselt bemött och behandlad på arbetsmarknaden. Man blir ju inte direkt sugen på att söka jobb. Jag känner enorm hopplöshet... Det gillar inte jag...

Bjudresan är anmäld....

Publicerad 2019-09-21 11:31:44 i

 
Har folk inga liv eller? Ibland undrar jag om det inte är så. För nu är det någon idiot som har lämnat in en anmälan om detta till särskilda åklagarekammare. Men herregud att man orkar göra detta. Låt våra politiker få ha ett privatliv och de har väl rätt att göra vad de vill på sin fritid. Är denna person avundsjuk på att han eller hon inte blivit inbjuden elker? 

Vilken glädje hans musik...

Publicerad 2019-09-20 22:42:03 i

...har givit mig, och jag talar självklart om Per Gessle. För då är det, för när jag har mått dåligt i perioder i mitt liv så har hans musik kommit att betyda sjukt mycket för mitt välbefinnande. 
 

Lite lustigt...

Publicerad 2019-09-20 22:16:06 i

Det är en sak som är lite lustigt med Per Gessle och när han lirar Gyllene Tider låtar utan original medlemmarna från Gyllene Tider, för dessa låtar är inte detsamma som när Gessle och C:O lirar dem tillsammans i Gyllene. Det är som att den riktiga gruppen har ett eget sound som inte kan bli detsamma utan det riktiga Gyllene Tider. 

En Gessle dvd...

Publicerad 2019-09-20 22:10:49 i

 
Jag fick en sån lust att avsluta denna fredag kväll med denna Gessle dvd, och jag älskar verkligen att se på denna, för just denna dvd blir jag så glad av att se. 

Tramsig demonstration idag...

Publicerad 2019-09-20 18:35:41 i

Det har ju varit många demonstrationer idag för för att att vi ska jag förbättra miljön, och i täten av detta tramseri går Greta Thunberg. Och jag har sagt det förr men jag säger det igen jag börjar bli bra trött på denna person. För det måste väl finnas viktigare saker att demonstrera för än detta.
 
 

En otroligt stark bok..

Publicerad 2019-09-20 18:17:23 i

 
Jag håller just nu på att läsa denna bok för andra gången, och jag ska ärligt erkänna denna bok är något av det starkaste jag har läst. Men jag måste säga att jag blir beundrad över den styrka som Klas visa det när det var som tyngst i hans liv på sluttampen.

Låt politikerna har lite kul...

Publicerad 2019-09-20 18:08:05 i

Vilket liv det har blivit kring den fest som festfixaren Mikael bindefeldt har ställt till med. Och det som har har retat upp svenska folket det är att han har har bjudit några svenska partiledare. Men vad fan spelar det för roll några partiledare åker iväg och festar. Har vi inte annat att bry sig om i detta land?

Nej det blir inget brev

Publicerad 2019-09-19 08:28:58 i

Nej det kommer inte att bli något brev till min syster, och det är enbart för att jag orkar inte ha med hennes familj att göra. Jag orkar inte helt enkelt med att dra upp gammalt "groll" igen. Det skulle betyda att jag nog säkert skulle må ännu sämre än vad jag gör idag. Så nej jag tänker inte skriva något brev till mig. Och vill hon ha kontakt så är det fan i mig på tiden att hon tar kontakt själv. Jag orkar inte med att ha den bördan själv på mina axlar. 

Kapten Klänning dokumentär...

Publicerad 2019-09-17 20:57:19 i

Jag ser just nu på det sista avsnittet av tv4s dokumentär om kapten klänning och hans sjuka framfart. Och när jag ser detta så blir jag äcklad och förundrad över hur sjuk en man som denna kan bli. 
 
 

Skiter i folk....

Publicerad 2019-09-17 18:35:26 i

 
Jag är så less på folk och jag är så trött på att aldrig kunna lita på folk på det sätt som jag vill. 
Så nu ber jag särskilt DIG, och jag tror du vet vem du är, för jag vet att du läser denna blogg, och just DU kan fan i mig dra åt helvete. Jag klarar mig själv... 
 
Jag tänker försvinna in i litteraturen i höst och därför kommer jag nog att vara lite mindre synlig kanske på asociala medier. 

Många frågar...

Publicerad 2019-09-15 20:09:06 i

Emellanåt så kommer frågorna upp om när jag ska skaffa mig en tjej och skaffa mig en familj. Men jag känner ingen brådska där utan jag tar det som det kommer. 
Och sen är det ju som så, att som mitt liv ser ut just nu, där jag lever på social bidrag och knappt kan klara av mitt liv själv så tror jag inte att det finns någon tjej som skulle vilja leva med mig. Sen är det så att som jag lever nu, så mår jag efter omständigheterna rätt bra. Och jag känner ingen större lust att ändra på hur jag lever just nu. 

En skön söndag...

Publicerad 2019-09-15 19:24:59 i

 
Det har varit en bra söndag idag, där jag har varit del av en mycket skön promenad ute idag i det sköna höst vädret. Efter min promenad så satt jag en stund och hade det skönt i höst solen. 
 
När jag kom hem kollade jag lite på damfotboll och jag måste säga att tjejerna spelar bättre än många män i elit fotbollen. Jag kommer nog att se mer damfotboll i framtiden, för jag är en ny fan av deras fotboll. 
 
Senare på kvällen har jag läst lite och nu njuter jag av denna dokumentär om slaget vid Waterloo. 

Bakfull idag...

Publicerad 2019-09-14 21:26:20 i

Jag tror det blev lite väl mycket vin igår, för jag har känt av en enorm baksmälla idag... 
 
 

Ett fylle inlägg..

Publicerad 2019-09-14 00:58:08 i

Jag vet att jag är lite full full nu när jag skr skr skriver detta hävk jävla inlägg här på den femnah denna sköna lilla blogg som har kommit att spela en rätt s så så stor del i mitt liv, fågra fråga mig inte varför som jag fortfarande håller på med detta böogg bloggande. Men det är skönt att ku kunna skriva av sig lite ibland o. m och om hur det är i mitt Li liv. Dock har jag  jag kommit på en sak, och det är att j ag skiter i vad folk tycker o g och tänker om mig. Jag är den jag är och så får drt bli bli. 
 
Jag saknar DIG PAPPA!!!!!! 

Kände för en Uffe dvd ikväll...

Publicerad 2019-09-14 00:14:44 i

 
Jag hade lust för en rejäl fylla ikväll och glömma den tätt jobbiga vardagen för en liten stund, och vad passar då inte bättre än club zebra dvd n med Ulf Lundell. Och jag blir alltid så glad varje gång jag ser denna konsert dvd,vet dock inte varför. Men Ulf Lundell och hans musik har kommit att spela en viktig roll i mitt liv. 

Ikväll tänker jag ha en bra kväll...

Publicerad 2019-09-13 19:32:02 i

Som vanligt när det kommer till mitt liv, så har den gångna veckan varit lite upp och ner. Men därför så tänker jag ha en bra kväll nu där jag njuter av lite gott vin och ska snart laga till något gott att äta. 
 
 

Kaos på arbetsförmedlingen....

Publicerad 2019-09-13 12:29:10 i

Det är väl inte så konstigt att det skulle bli kaos när arbetsförmedlingen skulle göras om eller när den skulle läggas ner. Dock ska jag säga att jag är för att man ska lägga ner arbetsförmedlingen som den har varit, för jag vet ju av egen erfarenhet att denna förmedling inte funkar som den är idag, men det verkar inte som att politikerna idag har en plan b för hur arbetsförmedlingen ska se ut i framtiden och det är ju rätt sjukt.
 
 

Alex Schulman i Min sanning...

Publicerad 2019-09-12 21:01:41 i

 
Jag ser just nu på programmet min sanning på SVT play, och kvällens gäst är Alex Schulman, och jag har alltid varit bra intresserad av denna man. För han är ju mycket av en provokatör och såna behövs i det svenska samhället.
Dock så stör jag mig en hel del på den litteratur som han producerar, för den handlar ju nästan enbart om hans egna liv, och varför skriver han om det? Vem är intresserad av att läsa om hans liv. För hur vore det om han skulle skapa något nytt och skriva om något helt annat. Men detta är väl för jobbigt för Alex, och det är väl lättförtjänta pengar att skriva om det som är närmast dig själv.
Sen måste jag bara skriva om detta med Alex väldigt snedvridna bild på flykting situationen i Sverige. Han uttalande sig om att han tycker att det är så synd om alla flyktingar som kommer hit och jag har hört att han någon gång har nämnt att fler i Sverige borde ta emot en flykting hemma hos sig. Dock skulle jag bra gärna vilja se att Alex gör detsamma och inte bara häver ur sig en massa strunt. För det är lätt att ha åsikter om flyktingpolitiken, när man bor inom tullarna i Stockholm och knappt ens har besökt förorten i utkanten av Stockholm. 

Läser Poltava...

Publicerad 2019-09-11 20:34:35 i

 
Jag har ikväll läst klart denna bok, och jag tror det är tredje eller fjärde gången som jag läser denna, men jag ska ärligt säga att den är lika bra fortfarande. Detta är verkligen en klassiker till bok, och jag kommer nog att läsa om denna någon gång i framtiden. 

Bra Sölvesborg...

Publicerad 2019-09-11 11:30:34 i

 
Jag tycker att det är enbart bra att politikerna i Sölvesborg ryter ifrån och säger att det får räcka nu. Att de inte kan ta emot fler nyanlända. Och jag tycker att det är en frisk fläkt i Sverige av idag att det är någon som säger ifrån och talar om att vår invandrare politik är helt sjuk. 

Vilken skit dag...

Publicerad 2019-09-11 00:37:25 i

Denna dag vill jag gärna glömma... 
 
Vete fan om jag orkar mer. 
 
Det känns som att jag ibland vill att det ska ta slut... 
 
Men, men ska väl försöka att hitta ork för att gå vidare, men detr fan i mig svårt. 

Läser Poltava...

Publicerad 2019-09-10 18:46:53 i

 
När det gäller den svenska armen vid Poltava och under kung Karl den tolfte, så gick verkligen allt fel som kunde gå fel. 
Och sen är det en detalj som jag stör mig på, och det gäller Karls uppträdande under slaget. Och det jag vill upplysa folk om, det är de stackars soldater som var tvingade att bära den bår som Karl låg på under slaget. För det räckte ju inte för Karl att ligga i en säng någonstans långt bort från Poltavas slagfält nu när han var skadad i foten av en fientlig kula. Nejdå han var verkligen tvungen att ligga på en bår i fronten av den svenska armen, och därför var han tvungen att ha en liten armé med fotfolk som bar hans bår. Men detta fick ju som följd att dessa soldater blev ju måltavlor för fientliga kulor. Och resultatet av detta var ju att många av dessa soldater dog ju utan att de kunde försvara sig. Detta tycker jag säger rätt mycket om hur sjuk och idiotisk kung Karl den tolfte var. 

jag skiter väl i miljön och annat tjaffs...

Publicerad 2019-09-10 12:01:18 i

Det pratas ju så mycket om miljön och vad vi ska göra för att kunna förbättra vår omvärld så att vi kan motverka alla kommande miljökatastrofer, men jag tror inte på detta. För jag tror faktiskt att det redan är kört, och för mig som är enbart av en liten varelse i detta universum, så tror inte jag att jag kan påverka så mycket. Så jag tänker som så, att jag ska försöka att leva ett så bra liv som det bara går medans det finns chans till det. 
Och sen är det ju så, att när det kommer till att leva miljövänligt, så blir det ju alltid den lilla människan som får stå tillbaka, medans de rika fortsätter att flyga, de fortsätter att konsumera som galningar, medans vi vanliga människor ska stå tillbaka. Och jag tänker inte delta i detta, utan jag fortsätter och inte sopsortera, och ska jag resa, då hade jag självklart valt flyget. Jag tänker inte offra semesterdagar till att sitta på ett jävla tåg i flera dagar.

Läser Poltava...

Publicerad 2019-09-09 18:09:23 i

 
Det är inte så konstigt att denna FANTASTISKA bok har sålt i enorma upplagor sen den kom ut för första gången. För när jag nu håller på att läsa den, för jag vet inte i vilken gång i ordningen, så inser jag hur bra och välskriven denna bok är. 
Dock så är det emellanåt rätt så hemsk läsning att ta till sig, när man får reda på nästan i detalj hur detta slag var för våra svenska Karoliner. Och därför så vill jag varna folk som är lite känsliga av sig för vissa partier i denna bok. 
Dock så är det några andra saker som jag vill ta upp. Och det första som jag vill ta upp, det är detta med det mycket försvagade svenska artilleriet. För av någon anledning så valde de svenska överbefälhavarna då att lämna större delen av vårt artilleri, bara för att kunna avancera fortare framåt mot den ryska hären. Men detta fick ju som följd att vi endast hade 3 kanoner cirka mot kanske 35 ryska kanoner. Och vem som helst kan ju räkna ut att detta fick ju katastrofala följder för utgången för den svenska armen. 
Sen är det detta med den uteblivna svenska kavalleri chocken som uteblev, när det svenska fotfolket hade lite av övertag under några korta sekunder under slutskedet av slaget. För hade vi kunnat sätta in kavalleri då, få kanske utgången hade blivit lite bättre för svenska armen. Men när kavalleriet uteblev, då gick det ju som det gick, slaget slutade i totalt fiasko för våra svenska Karoliner. 

Har sett uppdrag granskning...

Publicerad 2019-09-08 21:23:46 i

Jag har ikväll sett ett avsnitt av Uppdrag Granskning ikväll, och det var det avsnittet om Maria och hennes kamp mot sitt psykiatriska mående och hennes kamp för att klara sig i detta samhälle, som idag är hårdare än någonsin och där det inte finns plats längre för de som mår psykiskt dåligt. Och det verkar som att det är lättare idag att hamna mellan stolarna i vårt allt försämrade sociala skyddsnät idag. Och jag tror att detta har att göra med psykiatrireformen som kom för många år sen, då det blev kommunerna som fick ta hand om de psykiskt sjuka, istället för att det var ett statligt ansvar, och det var ju också då man stängde alla sjukhus för psykiskt sjuka. 
Men efter att själv, med egna ögon ha fått se hur den psykiska sjukvården funkar idag, så vete fan om det inte var bättre när de riktigt svårt psykiskt sjuka kunde vara inlåsta på en avdelning länge. För där fanns det ju personal dygnet om, som kunde se till sina patienter och att de hade det bra. Och drt verkar nog så, och så kommer det nog alltid att vara, att det finns ett antal psykiskt sjuka människor som aldrig kommer att kunna ha ett eget boende. För de behöver vara inlåst och med hjälp av personal dygnet om. Det är ju bara dumheter att dessa personer ska vara ute i samhället.
Nej jag hoppas att den psykiska sjukvården, i framtiden blir i statlig ägo igen. 

Det är ju bara att se sig omkring...

Publicerad 2019-09-08 18:15:11 i

Jag tycker att det är trist att se hur Sverige har blivit, för inte står det rätt till med detta land när jag ser bilvrak som har blivit upp eldade, jag ser en ökad mängd människor som går och letar burkar och jag ser en ökande mängd folk som inte har något jobb. Och när jag ser detta så kokar det i mig att det enda som skrivs i media är om hur Stefan Löfven säger hur bra det går för Sverige fast det är precis tvärtom, och denna detta eviga skrivande om idioten Greta Thunberg. Kan vi inte bara sluta att skriva om henne. Hon är ju bara en stor bluff. 
 
 

Har svårt att lita på folk...

Publicerad 2019-09-08 00:34:08 i

Jag har enormt svårt att lita på folk, men det är väl inte så konstigt med tanke på all falskhet som jag har varit med om av folk genom åren. Och det känns inte som att jag kommer att ha lättare att kunna lita på folk i framtiden. 

Tina Turner....

Publicerad 2019-09-07 23:41:24 i

 
Jag avslutar denna lördag kväll med att kolla in en gammal konsert med min favorit Tina Turner. Och denna är inspelad kring hennes mycket framgångsrika private dancer world tour 1984-1985. Och detta var nog en av hennes mest framgångsrika perioder i hennes fantastiska karriär. 
 

Läser Poltava...

Publicerad 2019-09-07 19:41:13 i

Det var sannerligen inget lätt utgångsläge som kung Karl den tolfte och hans 8400 Karoliner och några tusen i kavalleriet, hade när de gick ut i strid vid staden Poltava. För mot sig hade svenska armen drygt 25 000 ryssar som var enormt sugna på att döda de svenska anfallarna. Det kunde ju inte gå på ett annat sätt än de gick, det slutade i katastrof för den svenska armen sorgligt nog. 

Ingen jävla alko test för mig...

Publicerad 2019-09-07 19:29:46 i

Jag har mina principer och de tänker jag hålla fast vid. Och en sån är att jag ogillar något å det grövsta att behöva bli kollad med ett jävla alkotest om jag går ut på lokal, för där går en gräns för mig. 
Och jag blev frågas ikväll att hänga med på en konsert här i stan, och jag är vanligtvis den första att hänga med på roliga upptåg. Men när jag fick reda på att det skulle förekomma alkotest i dörren, då fick jag nog och tackade nej tack till kvällens evenemang. 

Datorn är fixad och jag mår bra...

Publicerad 2019-09-06 19:17:31 i

Jag måste erkänna att det är lite jobbigt att erkänna att jag är nog mer beroende av min dator än vad jag först har trott. För jag fick fan i mig bra med panik när den inte fungerade igår när jag skulle använda den för att plugga trafik teori för mitt kommande körkort. Och det är ju så självklart och typiskt mig att min dator lägger av när jag behöver den som mest. 
Men jag fick tag på en bra kunnig data kille som för en billig penning fixade min dator idag. Och jag har alltid varit bra intresserad av folk som är kunniga på datorer. Det är en ren njutning att se folk som är bra på datorer jobba. Och denna kille var värd alla pengar i Småland, för jag behöver verkligen min dator just nu. 
 
Och nu är den fixad och kvällen är räddad. 
 
Drog faktiskt och köpte lite rödvin som jag ska avnjuta till kvällens middag som kommer att bestå av stekt renskav i smält smör, lite stekta champinjoner, hackad lök och vitlök, och till detta kokt potatis som jag har kryddat med lite hackad persilja. Trir det kan bli en go måltid. 
 
Ska se på mitt favorit program Doobidoo som har premiär ikväll. Det är kul att Kroner är tillbaka med detta program. 

Jag hatar datorer...

Publicerad 2019-09-06 00:19:20 i

 
Så har min dator återigen slutat att fungera, och jag börjar att bli så trött på datorer och annan teknik som förpestar min vardag. Jag tycker ibland att samhället var bättre när det var mindre teknik runt omkring mig. Jag saknar den tid då mobiler var mobiler, det vill säga en mobil telefon som man endast kunde ringa på och skicka sms. Och sen saknar jag när det var mindre med datorer i samhället och inget internet. För jag tycker helt klart att samhället är på tok för beroende av just det. Hur blir det om det någon gång blir krig och fienden stryper vårt elnät. Vad gör vi då? Jag tror hela samhället skulle kapsejsa utan el och utan internet. 

G - som i gemenskap

Publicerad 2019-09-04 21:26:14 i

 
Jag har lust att se en riktig klassiker till film ikväll, och då talar jag om denna. Och detta är nog en film som de flesta svenskar har sett. Det är väl ingen film som man ska se för de fina skådespelare insatserna, för nog måste man ärligt säga att de personer som spelar i denna film, gör rent av usla insatser. Men det spelar ingen roll för mig, det är en skön rulle. 

Kan bli en höst fylld av svenska historia...

Publicerad 2019-09-04 19:25:19 i

 
Jag vet inte varför det är så här just nu, men för tillfället så läser jag många böcker om Sveriges historia just nu. Har nyss avslutat en hemskt intressant bok om vår kung Johan den tredje. Och han var ju minst sagt en hemsk kung som kom att avrätta många av sina antagonister. Något som kanske var lite bra med han, det var att han byggde många av de slott som vi har idag, bland annat började han att bygga Kalmar slott. 
Men nu till boken Poltava som är en riktig klassiker till bok och dom är skriven av historikern och numera ledamot av Novell stiftelsen Peter Englund. 
Denna bok har har jag läst några gånger, men den tåls att o läsas för det är en helt fantastisk bok, dock med en rött hemsk historia om hur det gick för den svenska och karolinska armen som led ett hemskt stort nederlag mot Ryssland vid slaget om Poltava. Den version som jag läser just nu av denna bok innehåller ett nytt och läsvärt förord, där Peter skriver en hel del om hur det gick till när han skrev denna klassiker till historie bok. 

En historisk dag...

Publicerad 2019-09-04 00:01:56 i

För mig är denna dag rätt mycket av en historisk dag. För nu kan jag meddela alla, att från och med idag så är jag skötare inom vuxen psykiatrin. Jag är idag klar med min sista praktik dag och jag är godkänd på den, så nu är jag legitimerad skötare. 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela