klabbesworldtwo

en liten blogg som handlar om mitt liv och mina tankar om diverse saker....

Jag lever än...

Publicerad 2020-04-28 22:19:54 i

 
Det känns lite som att jag just nu tar vara dag var för sig, för det är väldigt hur mitt psykiska mående pendlar upp och ner just nu. 
Men jag har fått klart med soc för ännu en månad, och det är ju skönt det. Men jag kommer aldrig att kunna slappna av innan jag har en lön från ett riktigt jobb där lön ingår. För jag kan aldrig komma ifrån att dessa soc pengar som jag nu lever på, det har någon annan jobbat för. Och på det sättet är det inte mina pengar. Och dessa tankar kommer aldrig att försvinna och tyvärr är dessa negativa tankar en stor del till varför jag mår så dåligt just nu. 

Tur man är van vid att klara sig själv...

Publicerad 2020-04-27 21:01:57 i

 
Jag har lyssnat hela kvällen på denna bootleg med Ulf och jag måste säga att han var bra live kring år 2000. Jag såg själv spelningen på skansen i Stockholm, och den konserten glömmer jag inte. Det är nog den bästa konsert jag sett med Ulf. 
Är en annan sak som jag har tänkt på ikv, och det är detta att det är ju lite tur att jag är van vid att klara mig själv och leva ensam. För det är ju inte så stor skillnad för mig i dessa corona tider på det sätt jag fortlever mitt liv. Dock har jag märkt på folk i min närhet att de har bra svårt att leva när de inte kan leva som förut med att göra löjliga saker som att shoppa och att träffa vänner. Men detta är väl inte det viktigaste just nu, utan det är ju att följa våra myndigheter och dess råd för att minska smittspridningen. 

Curlade och bortskämda studenter...

Publicerad 2020-04-24 11:03:53 i

 
Består Sverige bara av idioter idag? Jag måste ställa mig den frågan, för att jag börjar undra vad vi svenskar är för en samling människor egentligen? För medans jag på ena sidan i dagens morgontidning kan läsa den tragiska nyheten om att en sjuksköterska har avlidit tyvärr pga att ha blivit drabbad av Corona, så löser jag den HELT SJUKA nyheten om att det finns studenter som gråter över att deras studentfest kommer att bli inställd pga corona. Och detta är så sjukt att läsa att jag först tror att det är ett skämt. För hur FAN kan man som student gråta över ett inställt studenfirande när der ligger och dör hundratals människor i corona på våra sjukhus? Detta är för mig helt obegripligt.... 

Hade halkbanan idag...

Publicerad 2020-04-23 19:40:30 i

Det var att kliva upp bra tidigt idag, och det bara för att jag skulle iväg för halkbanan. Och jag måste nog säga att det var både kul och lite nervigt. Och det gick rätt dåligt de första rundorna, och jag tror inte att jag lyssnade tillräckligt på min instruktör, men det berodde nog en hel del på att jag var nervös och ville för mycket. Men det gick bra till slut och nu är jag godkänd på detta delmoment i min övningskörning. 
Men det bästa var nog, när min instruktör berättade, att de enbart tar med elever som har kört bra och är redo för halkbanan. Detta var oerhört skönt för mig att höra, som inte direkt är van vid att få beröm. 

Jag orkar inte med detta snart...

Publicerad 2020-04-21 19:05:54 i

 
Jag är HELT slut efter denna dag då jag har kämpat med min månatliga soc ansökan, och jag vet inte riktigt vad det är men att gå upp till soc kontoret, två tapper upp, det är lite som att jag ska besöka min egen avrättning, det är så jävla jobbigt. Och jag vet inte riktigt om jag orkar må så här dåligt, för jag sov nästan två timmar när jag kom hem efter att ha lämnat in den. 
Och nu får folk hålla käften men jag tänker säga nu en sak som kanske kan uppröra en del, men varför ska jag bry mig om vad folk säger, men medans jag var den timme jag spenderade på soc idag, så såg jag minst 25 invandrare som bara lämnade in ansökan på ansökan, och jag bara tänkte för mig själv, "detta är ju inte samt, och vad kostar inte detta det svenska samhället?". Och detta var en dag, hur många ska det då inte vara under en månad? Nej det är fan inte konstigt att det går utför med det svenska samhället. 

Samspelt lag....

Publicerad 2020-04-19 20:10:38 i

 
Jag tänker på vilket samspelt landslag detta var under ledning av Tommy Svensson. För det känns som att alla elva spelare som deltog i denna match mot Ryssland är 1994 visste vad de gjorde och jag tror att det var nog svårt som inhoppare att ta en plats i detta landslag. 
Och jag tror inte jag har fel när jag säger att vi nog aldrig kommer att ha ett bättre landslag i fotboll än detta. 

Vm94 nostalgi

Publicerad 2020-04-19 19:48:44 i

 
Det är faktiskt en bra kul grej detta med att SVT sport sänder alla VM matcher från VM i USA år 1994. Såg igår matchen mot Cameron och den va rätt kul att se. Och ikväll blir det matchen mot Ryssland. Och det var med denna match som äventyret flr Sverige började på allvar tycker jag. För det var med denna match tycker jag, som vi fick ihop laget på allvar. 

Samhället skiter i dig...

Publicerad 2020-04-19 07:57:08 i

Detta är inga nya tankar hos mig, men jag märker mer och mer ute i samhället att det är bara du själv som kommer klara dig om det blir en kris och det är upp till mig själv som individ att se till att man har en hemberedskap som är god nog för att kunna klara sig någorlunda länge om det uppstår en större kris. För jag tror och det är nog så vi har det idag, att vi svenskar kan inte lita på att myndigheterna ska lösa kriser åt oss, utan de budskap som sänds ut, det är ju att myndigheterna skiter i dig som individer utan du måste kunna klara dig själv. Förut och förr i tiden, då kunde man lita på det svenska samhället, men tyvärr så är det inte så längre och jag tycker att jag märker av alla års besparingar inom framförallt den svenska sjukvården att det går inte att lita på sjukvården om jag skulle bli sjuk. Utan man får se till att hålla sig så frisk som det bara går själv och utföra sin egna vård själv. 
Men det blir väl så här när svenska myndigheter och politiker satsar svenska skattepengar på genus och hbtq satsningar och att vi ska ta hit en massa invandrare som aldrig kommer att bidra till det svenska samhället än att satsa pengar på att bygga upp beredskap slaget för medicin och övrig civil beredskap. 

Dags att ta tag i situationer...

Publicerad 2020-04-19 07:24:18 i

Det är dags att jag tar tag i saker nu och inte gräver ner mig i deppiga tanker, jag tror att det bara blir värre då. Det är ingen som kommer attt fixa min situation utan det är endast jag som kan fixa detta. För det är så Sverige har blivit idag, vi kan inte lita på att någon annan ska fixa mitt liv åt mig, utan det är jag själv som måste lösa min situation ingen annan. 
Jag har märkt på folk runtomkring mig, att jag har börjat att tänka lite mer på mig själv, och jag tror att folk också har märkt kanske på mig, att jag inte längre bryr mig på samma sätt om andra människors problem i samma utsträckning som förr, men det beror på att vi har ett annat samhälle idag som bygger mer på individen och att jag själv måste ta tag i mitt liv, och det finns inte plats längre för att vara snäll och mesig längre. Utan vi har fått ett samhälle där den starkare vinner och den svagare slås ut. Men det har ju blivit så här när våra myndigheter blir svagare och våra samhällsfunktioner som förr fungerade, inte längre gör det, då blir det tyvärr att man måste se till att klara sig själv så gott det går. Och detta resulterar tyvärr då att man tänker mindre på hur andra har det och jag börjar att tänka mer på mig själv. 
Jag har också märkt på mig själv, att jag har svårare och svårare att ta till mig andras problem och bekymmer, jag känner mindre och mindre medkänsla längre. Och jag vet inte om detta är så bra, men jag ser det som ett resultat av överlevnad för mig. För ska jag överleva, så kan inte jag gå runt och bry mig om allas patetiska problem. Utan jag kommer nog mer lyssna på folks problem och glädjas åt hur andra mår dålig och har det jobbigt, och på det sättet växa själv och få kraft av andras problem. 

Du kan dra åt helvete...

Publicerad 2020-04-17 23:04:54 i

Jag tänker inte ägna dig en enda tanke till, för jag är bra jävla besviken på dig som vän. Jag trodde vi var nära vänner efter allt vi har pratat om, men det verkar som att du är en av alla falska jävlar so jag har mött längs vägen och från och med nu, så kommer jag inte att skriva mer till dig din jävla idiot. 

En bra fredag kväll...

Publicerad 2020-04-17 22:53:51 i

Efter allt som har hänt den senaste veckan, så har jag avslutar denna vecka på topp tycker jag. Jag har lagat god mat ikväll och jag har supit mig lite lagom full på bo och öl ikväll, men jag tycker att jag har förtjänat att ha en bra kväll när veckan som har varit har varit sjukt jobbig. 
 
Vill bara säga en liten sak om en vän som jag trodde att jag var vän med sen utbildning i Säter. Men hon har fan i mig inte svarat på mina sms på ett bra tag. Men nu skiter jag i henne. 

Har snöat in på Vasa skeppet...

Publicerad 2020-04-16 21:37:33 i

 
Det som är bra med denna corona, det är ju att nu finns det verkligen tid till att fördjupa sig i ämnen som kan inte har haft tid till annars. Och ett sånt ämne är Vasa skeppet, och ända sedan jag var ung och som 10 åring fick se den första generationens Vasa museum, så har jag varit bra intresserad av detta ämne. Jag måste bara tillägga att det är bra kul att ha sett Vasa skeppet när det låg i torrdocka i det som skulle bli det som skulle bli den första generationens museum. Få var det bara tal om en stor och gigantisk låda som omslöt skeppet, ock runt det så gick drt stegar som man fick gå på, och jag kommer ihåg hur rädd jag var när man gick på de övre våningarna. Jag tänkte ju självklart inte på det då, men det är kul att ha sett denna första versionen Vasa skeppet och dess museum. 
Jag har sedan tagit chansen att ha besökt dem nya tidens Vasa museum åtskilliga gånger och det är alltid lika intressant. 

Hanterar denna kris rätt ok

Publicerad 2020-04-16 20:38:29 i

 
Jag tror att jag har klarat denna corona kris rätt bra så här långt, och jag tror att det beror mycket på att jag är rätt van vid att vara själv och jag är van vid att ta hand om mig själv, så därför har det inte direkt gått någon nöd på mig så här långt under denna kris. Och jag är ju van vid att vara ensam så jag har ju inget direkt behov av att träffa folk just nu. Jag kan faktiskt tycka att det är skönt att inte träffa någon på en längre tid. 

Jag följer mitt hjärta and thats it...

Publicerad 2020-04-12 00:29:52 i

 
Jag har haft en lång diskussion angående denna corona epidemi ikväll, och vi återkommer hela tiden till min ganska så lindriga allergi åkomma, och av någon anledning så skulle denna vara farlig för folk runtom mig, och detta har jag så svårt att förstå. Självklart så tar jag in vad myndigheter säger och tänker, men jag har så svårt att förstå hur min lilla allergi skulle va till skada för någon. Det är ju inte direkt så att jag går runt och hostar på andra, och skulle det vara så, så skulle jag aldrig göra det. 
Men tydligen så är min allergi en fara för svenska folket, men jag går på min magkänsla och är jag sjuk så är jag hemma. Men tidigare så har ingen blivit drabbad av min allergi, och jag tror att ingen framöver kommer att drabbas. 
Nej jag tänker att följa min magkänsla och mitt sunda förnuft, sen får folk säga vad de vill. 

Långfredagen 2020...

Publicerad 2020-04-10 18:45:44 i

 
Det blev att jag fick fira påsken själv i år på grund av Corona epidemi, och det är väl inte så kul, men det är väl bara att bita i det sura äpplet och göra det bästa av situationen, och jag brukar vara rätt bra på att klara mig själv. Så detta kommer nog att bli en bra långfredag och det har faktiskt varit lite av en väldigt skön dag.
Blir ju inte bättre av att det är bra skönt väder ute, så det blev en kort promenad idag efter att jag har gjort min vanliga fredags städning. Jag tänker inte stänga in mig bara för att det är corona, dock är jag mycket försiktig med att hålla avstånd till andra jag möter ute.
Jag är bra glad att jag har klarat mig rätt bra så här långt under denna epidemi, men jag är bra försiktig av mig. Men jag ska ärligt säga att jag är lite orolig över min mamma och jag är rädd att det ska hända henne något. Men än så länge so verkar det som att hon hsf klarat sig rätt bra så här långt. Och det som slår mig, det är att hon är en sån stark kvinna, det är inte mycket dom gör att hon blir orolig när det blåser runtomkring henne. Men jag är glad över att hon har det bra, för då kan jag ju slappna av och ha det bra i mitt liv. Hon betyder nog allt för mig. Och jag är bra glad att jag har fått växa upp med såna fantastiska föräldrar som mina. Det är bara synd att min syster inte kan fatta detta, men jag har gett upp hoppet om att hon ska komma tillbaka till den familj som hon en gång hade. 

Hete we go again...

Publicerad 2020-04-06 22:58:31 i

 
Det verkar inte som att det finns en hejd på hur jävla illa mitt liv ska bli. För det ser ut som att jag kommer att bli sjukskriven för depression åter igen, men det känns som att det är enda utvägen för jag har inte mått bra den sista tiden och jag måste nog ta ett steg tillbaka nu och vila mig lite. Men detta är inget som jag vill, utan min läkare som jag har haft kontakt med nu en längre tid tycker att jag nu en gång för alla måste ta itu med varför jag hela tiden är så upp och ner i humöret och jag har så svårt att tacka motgångar. Och jag inser nog att jag måste ta itu med detta ju eller så kommer det att sluta jävligt illa för mig. Och nu är jag ärlig, för jag har haft konkreta tankar om att avsluta mitt liv. Och jag vet att det är idiotiska tankar att ha, men jag kommer ju ingen vart i mitt liv trots att jag försöker att göra allt för att nå mina mål. Men även jag har ju en gräns där det tar stopp. 

Bara less på all skit man måste tåla...

Publicerad 2020-04-03 19:04:17 i

Jag vet att jag kanske har gjort ett fel idag, men måste man skälla på mig som att jag vore 15 år. Jag har gjort ett misstag och jag står för det. Det är bara det att jag tog detta misstag rätt hårt och jag har mått skit hela eftermiddagen på grund av detta och jag är så trött på att hela tiden få veta att jag är värdelös. För det är jag inte. Jag har så mycket i kroppen som jag aldrig har fått visa, dock så är ju Sverige så sjukt baserat på att man ska ha den och den utbildningen för att få jobb. Man ska ju typ ha ingenjör examen för att skotta snö i detta land. Och JA det är sant, jag har själv varit med om det. Jag sökte för några år sen jobb som snöröjare och till intervju skulle jag ta med cv och personligt brev. Helt sjukt....
 
Håller ju på med mitt körkort, men det känns så hopplöst, för det känns som att man pluggar till en tenta på högskolan. Och då tycker jag inte att det ska behöva vara. 

Ingen middag för mig...

Publicerad 2020-04-03 18:51:40 i

 Nej tack, jag har ingen lust att gå på middag och konsert med något lokalt band sen härifrån Falun ikväll. Jag är inte alls på humör för det, för har haft en sjukt jobbig dag idag och då vill jag mest dra mig undan och lyssna på mina skivor och supa mig full på vin. Och det är d er jag tänker göra ikväll. 
 
Peace and out... 

Har överlevt ännu en månad...

Publicerad 2020-04-01 20:11:50 i

 
Jag har till slut fått mina pengar från soc, och det var fan på tiden. För jag hade inte gjort något fel med min ansökan, och det kändes som att min soc handläggare ville jävlas med mig med den patetiska komplettering jag var tvingad att göra. Och varje gång detta sker så mår jag så enormt dåligt. Och det beror på att det är så viktigt för mig att sköta min ekonomi och att göra rätt för sig. 
Och ni kanske märkte nu att jag skrev ut att jag lever på soc just nu, och det är väl inget jag är direkt stolt över, utan jag mer skäms något oerhört faktiskt. Och är det något jag vill så är det att ha ett jobb som gör att jag kan klara mig själv. Men det är svårt i dagens Sverige att få ett jobb, och det blir ju inte bättre tack vare denna corona epidemi. 
Men jag ger mig inte, utan jag ska lyckas och få ett jobb. 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela