klabbesworldtwo

en liten blogg som handlar om mitt liv och mina tankar om diverse saker....

Hur det är med mig?

Publicerad 2020-08-28 19:27:16 i

 
Hur är det med dig? Det var en fråga som jag fick av en bekant som jag har känt en längre tid, och det är ju fint av henne att fråga och bry sig om mig, men jag svarade lite neutralt att det är helt ok med mig, men ska sanningen fram så är det inget vidare faktiskt. Men det är väl bara att bita ihop och hoppas på en bättre framtid. Och jag har börjat med att svara på såna frågor med neutrala svar, jag orkar inte med folk som bryr sig. 
 
Det är rätt sjukt att det ökande våldet får bre ut sig i vårt samhälle utan att det är någon som bryr sig. Det skjuts och bombas nästan var dag och det är ingen svensk som ger sig ut på gatorna och demonstrerar och visar sitt missnöje. Jo en gång har vi gjort det, och det var när den patetiskt och urlöjliga black lives matters rörelsen drog genom Sverige, och DÅ gick man ut huse och demonstrerade, men du ska inte tro att det blir något liv i luckan när en tolvåring blir skjuten på öppen gata i Sverige. Men det är väl för krångligt och jobbigt att bry sig om våra egna problem, utan det är väl kanske lättare att ta åt sig av hjärntvätten från USA. Ibland undrar jag om vi är en delstat i USA. 
 

Lövin lämnar politiken.....

Publicerad 2020-08-26 20:49:53 i

 
Det var ju rätt mycket av en bomb, när jag läste igår i tidningen att ena språkröret i Miljöpartiet, Isabella Lövin har bestämt sig för att lämna politiken. 
Det är lite synd tycket jag, för trots att hon är miljöpartist så har jag alltid gillat henne och hennes politik, och jag tycker att hon verkar vara en reko och hygglig kvinna och politiker, och till skillnad mot många andra i svensk politik, så vill man lyssna på när Lövin pratar. Så jag kommer nog att sakna henne rätt mycket faktiskt. Detta är en stor förlust för svensk politik. 

Varför ska alla ha så bråttom med kärlek?

Publicerad 2020-08-22 19:43:17 i

Jag vet inte hur många samtal jag har haft med vänner genom åren som bara MÅSTE träffa någon att leva sitt liv med, och nu har en vän till mig blivit nästan helt hysteriskt galen i att träffa någon. 
Och hen har dejtat, jag vet inte hur många genom åren som jag känt hen, och det slutar nästan alltid med att gen blir super förälskad i början och det är hur bra som helst, men vid minsta lilla gräl så gör hen slut och så ringer gen mig och vill gråta ut, och jag är sjukt less på detta. Jag har god lust att säga till hen, att sluta upp med detta dejtande och skaffa ett liv istället. 

Årets sista dopp idag...

Publicerad 2020-08-22 19:03:22 i

 
Det blev att ta sista doppet för sommaren idag med en vän, och det var förvånansvärt vamt i vattnet och hade det inte varit för att det blåste så mycket så hade vi nog badat en längre stund. 
 

Inga demonstrationer för den 12 åriga tjejen...

Publicerad 2020-08-17 19:13:29 i

Jag tycker att vårt samhälle har blivit rätt sjukt att vi demonstrerar och går man ur huse för den där amerikanska svarta mannen som tyvärr dog under ett ingripande av amerikansk polis, men det blir inga som helst demonstrationer och protester mot det ökade våldet i vårt svenska samhälle och när den tolvåriga lilla tjejen blev skjuten. Jag tycker att detta är rätt sjukt faktiskt. Det är självklart jävligt illa med den amerikanska svarta mannen som dog, men jag känner att det är väldigt mycket av ett amerikanskt problem och jag har lite svårt att se hur detta kan vara ett svenskt problem, och varför ska vi i Sverige demonstrera mot det? Jag är självklart emot all form av racism och liknande, men när man läser på lite om den där Floyd, så är han ju ingen dununge direkt, utan han var ju en grovt kriminell person med flera domar bakom sig, så lite kan man kanske första att dessa amerikanska poliser tog tag i hårdhandskarna när de skulle få in han i bilen. 

Lite värme äntligen...

Publicerad 2020-08-07 18:12:24 i

 
Det har äntligen kommit lite värme till Falun och Dalarna, och det är jag bra glad över. För det har varit ett jäkla skitväder ett bra tag nu, så det är skönt att få känna lite värme mot huden och känna hur solstrålarna smeker mina ögon. 
Har inte hänt så mycket idag, förutom att jag har städat och pluggat trafikteori lite, och efter det så har jag inte orkat med så mycket mer. Så det blev en dag inne idag, och nu ligger jag i badet och lyssnar på en boot med Ulf. Det är från hans avslutnings konsert i Linköping år 2015. Ock av den glädje som publiken känner så måste det ha varit ett bra gig. 
En annan sak som jag bara måste kommentera, det är alla våldsdåd som sker just nu i Sverige, och det var hemskt med den 12 åriga tjejen som av misstag blev skjuten. Men en sak har slagit mig den senaste tiden, och det är ju att det nästan bara är invandrare som döms just nu. Det är klart att det finns enstaka svenska personer sol också döms, men kollar man statistik så är det nästan bara invandrare som döms för framförallt vapenbrott och mord, och det jag frågar mig är. Varför utvisar vi inte dessa invandrare? Varför ska de få sitta av sitt straff och sen bli utvisade? Nej ut med dem på en gång om ni frågar mig. Jag har ingen medkänsla för dem. 

Uffe kväll...

Publicerad 2020-08-05 20:07:46 i

 
Ikväll har det blivit väldigt mycket Ulf Lundell på stereon, och det beror mycket på att jag har blivit medlem i en helt fantastisk Facebook grupp som befolkad av Ulf Lundell fans och där själva grejen är att vi ska byta bootlegs med var, och detta är för mig lite som att komma till himlen. För det är så intressant att höra gamla bootlegs med Ulf från gamla tider, och det är verkligen sant att han va sjukt bra live förr om åren. Och denna som jag lyssnar på nu från Hunnebostrand och från år 1982, denna är inte dåligt det måste jag säga. Måste också nämna det fantastiska band som han hade på turné dessa år. Detta är nog för mig det bästa band som Ulf har turnerat med. 
 
Jag har sagt nej till en vän att jag inte orkat snacka om nyheter hela tiden, det blir lite tröttsamt att hela tiden snacka om världens problem. Och sen tycker jag ibland, att varför ska man hela tiden bry sig om andra länder och dess problem, när vi har sjukt mycket att ta hand om hör hemma. 

Explosion i Libanon...

Publicerad 2020-08-04 23:45:46 i

Jag kanske är synisk nu när jag skriver detta, men jag kunde inte bry mig mindre om dagens explosion i Libanon. För det känns ju lite som att det sprängs lite varje dag där och att det sker ännu ett attentat därr väl ingen nyhet direkt. Man är ju lite uppvuxen med att det sker attentat där, man har ju sett det emellanåt på nyheterna sen man växte upp, så jag rycker lite på axlarna åt detta och går vidare med mitt liv. Vi har väl nog med vår corona och alla skjutningar här i Sverige att bry oss om. 

Vilket enormt pk samhälle vi fått...

Publicerad 2020-08-02 18:47:27 i

Jag skrev en grej på Facebook igår om detta med att jag tycker att det verkar som att antalet skjutningar harökat sen 2015 och den stora invandring som skedde då. Och bara efter en stund så hade jag massor av kommentarer om att det jag skrev inte var sant och att jag borde kolla upp mina källor. Men den källa som jag citerade var en artikel i DN och denna tidning har nog, så länge som jag har levt, alltid varit noga med sina källor. 
Sen kollade jag faktiskt upp detta, om det är så att brotten när det kommet till antalet skjutningar, antalet mord som skett och liknande, om det är så att de ökar. Och jag gick in på BRÅ och dess hemsida för att kolla upp detta. Och till min förvåning så verkar det som att jag har rätt. För när jag kollade på statistiken över antalet dömda för mord till exempel så ser man en markant ökning efter just år 2015, och den kurvan bara stiger och stiger.
Sen kollade jag in statistik för antalet dömda för knjbdåd och andra typer av vapen brott, och det var nästan samma typ av mönster här, för kurvan stiger betydligt över dömda efter år 2015.
Och vad kan man dra för slutsats av detta? Jag vet vad jag tycker och tänker om detta, men dessa tankar behåller jag för mig själv, för annars blir man väl uthängd som rasist eller liknande. 

Bra start på denna lördag...

Publicerad 2020-08-01 18:12:10 i

 
Det blev en lång och skön promenad idag som jag hade bestämt, och det var skönt att den blev av, för jag har inte rört på mig så mycket i veckan, så därför var det skönt att komma ut lite idag. 
Det som är så skönt med att röra på sig, det är att jag verkligen tömmer hjärnan på tankar, och för mig som tänker mycket är det otroligt skönt. Dock så var det en sak som jag tänkte lite på, och det är att jag måste skärpa mig när det kommer till bekanta. För det känns som att jag just nu hänger upp mitt liv lite väl mycket på andras liv just nu, och det måste jag sluta med. Jag måste helt klart bli bättre på att klara mig själv och leva mitt liv precis på det sättet som jag vill. Det går fan inte att lita på andra idag, jag måste bli mer självständig. 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela