klabbesworldtwo

en liten blogg som handlar om mitt liv och mina tankar om diverse saker....

En timme kvar...

Publicerad 2020-12-31 23:05:53 i

 
 
Vad skönt att det nu bara är en timme kvar av år 2020, och det känns mycket bra att det snart är ett nytt år. Det nya året kan bara bli bättre.
 

Potatisgratäng på G...

Publicerad 2020-12-31 19:42:55 i

 
Denna nyårsafton ser ut att arta vsig helt ok. Jag har en potatisgratäng på G i ugnen, och jag kan känna doften av den ända hit in till mitt sovrum.
Lyssnar också på en bootleg med Bruce från hans The river turné och år 1980. Dessa bootlegs är alltid värda att lyssna på. Detta var nog en av Bruces bästa perioder i hans karriär.
Blir att steka till lite kött snart, och avnjuta detta med lite rött vin till. Ska se en tv version av bandet Arvingarnas krogshow sen. Det blir nog helt ok 

Det är nyårsafton 2020..

Publicerad 2020-12-31 18:04:29 i

 
Så var det då nyårsafton och jag ligger i badet och har Tina Turner på stereon och ett glas vin vid min sida och jag har det hur bra som helst. 
Det känns bra med nyåi nu för detta gamla mår 2020 får verkligen ta slut, för ett jävligare år får man leta efter. Nu tror jag att nästa.år kommer bli fantastiskt. För jag tror alltid på en bättre framtid 

Nyårsafton imorgon...

Publicerad 2020-12-30 18:14:31 i

 
Imorgon är det nyårsafton och jag tänker ta det väldigt lugnt, som vanligt och fira in det nya året på det sätt som jag vill.
Och med det menas att jag nog kommer ta en promenad på förmiddagen, kanske inhandla lite till kvällens middag. Och sen när jag kommer hem så kanske jag lägger mig i sängen, sätter på lite skön musik och njuter av en god bok. Senare på kvällen blir det nog ett skönt bad, återigen skön musik och till badet en god whisky. För jag har faktiskt köpt en god whisky för att fira in det nya året. Jag tycker fan att jag är värd det. Jag vill leva och ha det skönt. 
Det blir att fixa till en god potatisgratäng senare och grilla en köttbit. Till detta blir det ett glas gott rött vin till.
 
En vän frågade om jag ville hänga med ut på tolvslaget och skåla i en park nära mig, men nej tack säger jag. Jag tänker fan i mig inte släpa mig ut enbart för att frysa och skåla. Nej jag är hellre hemma och har det skönt. Det går ingen som helst nöd på mig.

Blir kanske Janssons frestelse imorgon...

Publicerad 2020-12-26 18:36:22 i

 
Medans jag tog mig ett skönt annandags bad ikväll så blev jag sugen på att göra mig lite Janssons frestelse imorgon, för det är ingen jul utan denna delikatess tycker jag. Och när jag såg vilka som var denna rätts ingredienser så känns det ju rätt enkelt att fixa till detta.

Jag är fake...

Publicerad 2020-12-24 23:31:20 i

Det kanske ser ut som att jag har det rätt bra när jag skriver här på bloggen, men ska sanningen fram är det inte så bra, utan det är jävligt illa med mig. Och för att ge en bild över hur det är med mig så skrev jag tydligen rätt onykter på Messenger igår natt att jag inte ville leva mer. Och detta har jag inte något minne av faktiskt, och jag raderade vad jag hade skrivit morgonen efter. 
Fick av henne ett rätt argt sms där hon skrev att hon har otroligt väg på mig för att jag inte hade ringt istället för att jag skrev på Messenger. Hon har all rätt att va arg på mig för hon hade inte kunnat sova tydligen pga oro över mig, och det förstår jag helt. Och hon skällde ut mig rätt rejält ikväll pga detta.
Och nu mår man ju som jag förtjänar, sjukt dåligt. Vete fan hur jag går vidare efter detta.

Saknar min pappa...

Publicerad 2020-12-24 18:49:08 i

Det är alltid så här kring jul för mig, och det är att jag ofta, vid denna tid på.året ibland tänker tillbaka på gamla tider. Och för en sekund så tänkte jag på.min gamla pappa. Jag har kommit över hans bortgång, för det var en enorm förlust för mig, men sen några år tillbaka så är det över, den största sorgen. Dock tänker jag ibland mycket på han, det ska jag erkänna. Och det är väl inte så konstigt, han och jag hade ju så enormt kul ihop. Så självklart glömmer jag inte han i första taget.

Julafton 2020...

Publicerad 2020-12-24 17:39:51 i

Det har varit en bra skön julafton så här långt faktiskt. Det blev en skön och go frukost, tidnings läsande följt av en lång och skön promenad.
Nu ligger jag i ett varmt bad och lyssnar på abba, samt att jag njuter av en go whisky. 
Läser också.nya boken av Anders Jallai. Han har kommit att betyda mycket för mig, och det beror ju mycket på att han skriver så sjukt intressanta böcker.
 
Blir sen att fixa till en go köttgryta.
 
Så inte fan lider jag direkt av att fira jul själv som.många tror. Jag är hellre själv än umgås med folk jag inte tycker om.

Tänker äta och dricka gott...

Publicerad 2020-12-23 20:05:50 i

 
Det kommer inte alls att gå någon som helst nöd.på.mig imorgon. 
Utan jag tänker bara softa och.läsa en bok hela dagen imorgon, det kanske blir en.promenad, vi får se.
Sen på.kvällen så tror jag att det blir ett skönt och varmt bad, seb följt av att tillaga en god köttgryta som jag faktiskt har blivit rätt bra på. Tror det.blir att avnjuta denba gryta sen med ett glas rött. Så att jag skulle ha det tråkigt, det är fan i.mig en stor lögn. Jag.är hellre själv på julafton.än tillbringar den.med folk jag ogillar.
 
Ska bara nämna att Glenn Hysén har.gjort årets.jul hit. Fan va kul den är.

Jag klarar mig fint..

Publicerad 2020-12-23 19:54:23 i

 
Det var då ett jävla tjat på folk jag känner. "Kommer det inte bli tråkigt att vara ensam på julafton?" Den frågan har jag fått åtskilliga gånger den senaste veckan, och svaret på frågan är att det kommer inte alls att gå någon som helst nöd på mig. Jag är van att leva själv och att.klara.mig själv, så att tillbringa morgondagens julafton själv är.något som jag faktiskt ser fram emot. För jag tycker att året har varit så.jobbigt så jag tycker faktiskt att det är rätt skönt att bara ta de lugnt detta år och då bara få va ensam och.bestämma min tid själv.
Klart att jag saknar att vara med mamma, det ska jag erkänna, men jag vill inte utsätta henne.för.risken att bli smittad. Så därför är jag hemma.

Stänger av mobilen och läser om den svenska historien...

Publicerad 2020-12-22 20:43:14 i

 
Jag tänker stänga av mobilen och ägna mig åt böcker om svensk historia i kul, för jag känner stort behov av detta just nu. Och det passar ju bra att göra detta nu en jul som denna, då vi ska fira jul själva och i ensamheten. Så jag kommer att stänga av mobilen, äta god mat och njuta av god dryck i jul.

Vad ska du själv göra?

Publicerad 2020-12-20 01:41:08 i

Fick en.helt jävla idiotiskt ställd fråga till mig.idag? Och det gällde hur jag ska fira jul nu.när jag inte.åker iväg till min mamma. 
Jag tänkte ställa en motfråga liknande "VAD TROR DU ATT JAG SKA GÖRA?" Jag ska försöka att göra det bästa av situationen och ha en så skön jul som det bara går. Och det kommer att bli skönt. Jag.klarar mig som vanligt, för är det någon som är van att klara sig själv, så är det jag. Och det är som jag sagt till många, jag firar jul endast med min mamma eller inget. Är så trött på att vara tillsammans med folk jag inte gillar på högtider, så.är faktiskt hellre själv då.

Svetsarn ryter ifrån...

Publicerad 2020-12-18 18:58:56 i

 
Wow, så har då svetsarn och hans gelikar återigen kommit med nya Corona restriktioner, och hur smart är det att komma med detta utspel en fredag och veckan innan löning och julafton. För vem orkar lyssna på vad han säger löngre? Inte jag iallafall. 

Snart julafton...

Publicerad 2020-12-18 18:46:58 i

 
Det börjar ju så.smått att lacka mot jul, och det känns väl si så där om jag ska va ärlig, och det betor väl en hel del på detta år som har varit något av det sämsta i.mitt liv, och då tänker jag först och främst inte på coronan, utan på att jag själv har mått som jag mått detta år, och då menar jag verkligen dåligt. För att göra en lång historia kort, så är jag faktiskt glad ATT jag lever. Så jag kommer att ta det extremt lugnt denna jul och nyår. Jag ska bara ta det lugnt, ta många promenader, laga och äta go mat och sen ska jag läsa mycket.

Samlade verk - Lydia Sandgren

Publicerad 2020-12-04 19:23:22 i

 
Jag är helt tagen av denna fantastiska bok av Lydia Sandgren. För detta är en av de bättre debutböcker jag har läst på mycket länge. Det jag undrar lite över, hur går man vidare efter att ha ägnat hela elva år till att skriva denna bok? Jag hoppas verkligen inte att det dröjer så länge tills hennes nästa utgåva.
 
Vad ska man säga till en person som envist och fortfarande hävdar att Sverige inte har handskas med denna pandemi på det katastrofala sätt som har skett i Sverige? För inte fan har Sverige och våra politiker skött detta bra. Det är ju bara att kolla på antalet döda mot övriga nordiska länder. Vi har nu över 7000 döda medan de andra nordiska länderna ligger på under tusen. Dessa siffror talar ju för fan för sig själv. Men ändå så hävdar min vän att det typ är under kontroll och att det är ännu värre i andra länder. Men jag ger väl fan i andra länder, vi bor i Sverige och jag tycker att vi ska ta hand om oss själva först. Vi kan ju börja med att ha rigorösa gränskontroller med testning av alla som kommer in. Och är man smittad, då ska man tvingas till karantän i minst fjorton dagar. Det är ju konstigt att detta fungerar i andra länder, men vi kan inte agera så. 

Corona eländet...

Publicerad 2020-12-03 21:34:54 i

 
Det har kommit nya restriktioner när det kommer till corona i Sverige, och det betyder att det dels återigen är besöksförbud på våra åldringsboenden, och sen så ska våra gymnasister återgå till distansstudier. 
Jag kan inget annan än arg tycka att det är ett jävla hattande fram och tillbaka med våran corona strategi. Jag tycker lite att är det inte bättre att stänga ner hela landet och fokusera på testning och smittspårning av de som är drabbade, tills detta är över. 
Men det är som vanligt i Sverige, det är ingen som vågar ta de jobbiga och avgörande besluten när det är skarpt läge som det är nu i Sverige, utan vi har bara en samling politiker som velar fram och tillbaka och spelar med våra liv. Jag bävar bara för hur det skulle gå för Sverige om vi drabbades av en RIKTIG kris någon gång. Jag är rädd att det verkligen kommer gå åt helvete då. 
Men det kan ju inte gå annat än åt helvete, när vi istället för att bry oss om Sverige och dess välfärd, istället skickar våra politiker på genuskurser. 

Det finns ju gränser...

Publicerad 2020-12-03 15:32:45 i

En granne som jag har kommit att bli lite god vän med, frågade denna morgon, om jag kunde hjälpa hen med soporna? Fast där går det en gräns lite för mig, vad jag ställer upp på när det kommer till att hjälpa till. Jag hjälper gärna folk, men att gå ut med andras sopor, där drar jag en gräns. 

Känner sån nedstämdhet...

Publicerad 2020-12-03 01:01:55 i

Jag känner ingen lust till något just nu, jag försöker att hitta ork och lust till att gå vidare med livet, men jag känner ingen lust till något alls just nu. 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela